A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Oké, megyek is. Tényleg olyan kedvesek vagytok, puszi mindenkinek! :D
Jó étvágyat, aki most készül ebédelni, egészségére aki már jóllakott. :wink:
Anita, babóca védett helyen van, biztos nem érezte, de azért vigyázz magadra!
csillag25

én annyira fáradt lettem nem étudom mitől mindjárt elalszom ittülve :oops: azthiszem megyek pihizem egyet úgyis a fiam is mesét néz.

Kép
Kép
anitaaa03

Anita, én is így vagyok, csak sajna melóhelyen :(
Mindjárt elalszom és még csak most ebédelek, mi lesz akkor utána?? :shock:
Vendég

anna: éjjel én még nem járok túl sűrűn pisilni, de a pózokat én is keresem. Van hogy arra ébredek, hogy valami fáj, mert épp nyomja a baba. Légzési nehézséget csak az olykor bedugult orrom okoz, de amúgy ezzel nincs gond!
Egyébként hány gyermeket terveztek?

apkata: szép a kis Réka szája :) Nagyon édes ez az uh fotó!

csillag: inkább menj be feleslegesen, minthogy bajok legyenek a göcsölgetésből. Egy telefont megér. Tudom, nehéz erre rászánni magát az embernek, de végül is azért van fogadott orvosod, hogy vele oszd meg minden aggodalmadat!

anita: elég bizarr ez a kínai kalcium :roll:
A sarkokkal meg vigyázz, bár azért védi a babát a magzatvíz és némi háj :wink: Én emlékszem mindkét lánynál megcsináltam, hogy vittem ki a ruhateregetős kis ládikót, és neki mentem erőből az ajtófélfának, beakadt ugye a kisláda, és a pocakba jól bele nyomódott! Nem lett bajuk!

Én is nagyon fáradt vagyok ma. Alig vonszolom magamat! Éjjel felkeltem, mert átjött Johi, és nem tudtam vissza aludni jó darabig. Még olvastam is egy kicsit. A babócák meg odabent olyan kitüremkedéseket csináltak :D :D :D jól nézett ki az eldeformált pocakom!

Kata
labkat

Giola!
Igen, Andris még ilyen pici, egy hét múlva lesz 3 hónapos. Viszont ma úgy bevágott neki a doki két oltást, hogy még tiltakozni sem volt időm, hogy csak egy oltásra jöttünk.

Éjjel én is ébren voltam 3-tól fél 6-ig, mert Andris csak addig aludt nyugodtan amíg simiztem a hátát. Majd leesett már a kezem űgy zsibbadt, de inkább ez, minthogy Csabit is felébressze a sírással.

tücsökbogár

Sziasztok!
Sikerül nagyjából visszaolvasnom :wink:

Gombi gyönyörű kismama vagy!

Apkata nagyon tündér a picikéd, már én is alig várom főleg apa, hogy újra láthassuk. A magyar egészségügy átka, hogy apa még nem is látta. Vagy nem jött be, mert azt hittük nem lehet, vagy nem engedték, mert "sietni" kell. Jó mi? Na nem baj , nemsokára mi is megyünk mozizni, már nagyon várom :lol:

Csillag25 pihenj sokat és szedjed a magnéziumot!

Szörnyűnek tartom ezt a influenza őrületet. Nem értem azokat a szülőket, akik a pici gyermeküket elviszik a tesztelésekre. Elvileg nekünk kismamáknak ingyenes lesz, de ha fizetnének érte sem vállalom be. Eddig nem szedtem be semmit, ki tudja mi van benne és milyen hatása van.

Vigyázzatok Magatokra, most megyek boltba és takarítanom kell!

Kép
Kép
akella

Wow! Tücsökbogár! Le a kalappal! Amúgy nehéz így viselni a 3. babót két picurka mellett vagy pont hogy nem?

Lányok, van akinek szokott viszketni a cicije vagy a hasa? Én bevadulok most úgy viszket a mellem, hiába kenem...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.10 13:52-kor.
Vendég

Sziasztok!
Anna, nekem is gondot okoz egy ideje a fekvés, nehezen találom meg, hogy jó. Pisilni is járok éjjel, nem keveset.
A hasam is nagy, azt mondják sokan, olyan mintha már mindenórás lennék. A Femibiont már csak 2-3 naponta szedem, félek, hogy attól is csak növünk. :D
És sajna én már 10 kilónál tartok. Úgy jött fel, hogy észre sem vettem. Mostmár persze, késő bánat. Pedig nem ettem többet, meg mást mint előtte, csak ugye abbahagytam a melót, ami fizikai is volt, és stresszes is.(vendéglátás)Ezt megérezte a szervezetem, meg a fene nagy nyugalmat. :oops:
Jött combra, fenékre, cicikre, deréktájra, mindenhová. A fejem nem lett kerekebb. :wink:

Viszont vettem a Deichmann-ban egy naon cuki lapos bokacsizmát, ami kényelmes és jól is néz ki. Gondolom, a magassarkúimról úgyis lemondhatok egy darabig.

Én nem szoktam görcsölni, viszont 2-3 napja kicsit feszül a hasam. Olyan,mintha érezném, mikor nő.
És keményebb is.
De ez nem baj, nem?
Vendég

Gio, nekem is szokott viszketni a cicim. Sőt, pár hónapja be is pirosodott, egyből mentem a bőrgyógyihoz, adott egy krémet, és azt mondta, hogy a cicitartóimat külön mossam és ne használjak öblítőt, vagy ne színeset. Valmi bőrirrtáció volt.
Azóta elmúlt, de még kenegetem amíg van krémem.
Vendég

sikerült aludnm egy órácskát de még most sem vagyok az igazi,lehet valami front közeleg :?: :?
nekem azéjjeli pisilés elmúlt már egy ideje csak 1x megyek ki elötte meg szinte óránkén jártam de nem trt skáig ez az állapot biztos mert még növöget aztán újra nyomni fogja a hójagomat.
nekem nem vizket a mellem de a kézfejemen viszont előjött az ekcémám :x
judyka ha keményedik az nem a legjobb :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

hát ahogy az előrejelzést nézem vasárnaptól megérkezik az ősz :cry: 2 hét előrejelzésből 2 hét eső ez nem túl biztató :(

Kép
Kép
anitaaa03

ezt nem hiszem el megint ragadnak le a szemeim :shock: nemtuom mi lehet velem :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Csillag,én úgy gondolom, hogy nekünk kismamiknak jogunk van parázni és az orvosok pedig akik, hangsúlyozom, választották ezt a szakmát tudniuk kell hogy mivel jár ez az állapot !!! Szóval bármi is van nyugodtan mindenki forduljon a saját orvosához, vagy az ügyeletes szakemberekhez, mert inkább túl aggódjuk, minthogy akármi is rosszul alakuljon! Ha valaki ezt szóvá teszi, azt meg nyugodt szívvel el lehet küldeni melegebb égtájakra. :x Szerintem senkinek sem róható fel, hogy neki a gyermeke a legfontosabb. Mi kismamik, anyukák már csak ilyenek vagyunk... :D Remélem minden okés, és mindenképp tájékoztass a fejleményekről minket. :wink:
Labkat Mi úgy tervezzük, hogy háromig meg sem állunk! :lol: Persze a sok jó indulatú ilyenkor mindig megszólal, hogy majd az első szülés és az első pár hónap után nyilatkozzak inkább, ja meg, hogy el is kell őket tartani.... :x De én ilyenkor csak nevetek magamban. Nekem nagy családom van és imádom őket, szertem az olaszos, hangos családi összejöveteleket, ebédeket és a nyüzsgést. Annál pedig nem tudok szebbet, hogy sok kis manócska rohangál kacagva a házban. Tudom mindennek van egy kevésbé rózsaszín oldala is, de mi azt is vállaljuk! :D
Anitaaa,én is szoktam néha ütközni, mert még nem teljesen szoktam meg a méreteimet, de a doki is azt mondta, hogy körbe vannak rendesen párnázva a bébik. Szóval aggodalomra semmi ok! :wink:
Gio,Judyka, én is viszketek, de állítólag ilyenkor azért van mert húzódik a bőr, próbál tágulni. Ajánlom mindenkinek az oliva olajat! Nehezen szívódik be, de istenien hidratálja a bőrt.
Judyka, én szintén már 10 kilónál tartok, úgy hogy nem zabálok, igyekszem odafigyelni és mégis jönnek a kilók... :?
Kb 6 héttel ezelőtt diétára fogott a védőnőm, de az utóbbi két hétben nem tartom olyan vaskalaposan. odafigyelek, de nem vonok meg magamtól minden cukrot és szénhidrátot, mert szerintem nem egészséges ilyenkor. bűnös dolgokat csakis délelőtt fogyasztok, de akkor olyan jól esik!!! :lol: inkább rendes vagy nádcukros dolgokat nasizok, mint édesítőszeres, patkánymérges dolgokat, amivel mérgezném az én kisördögömet!úgyis nekem kell lefogyni szülés után és eddig is mindig súlykontroll alatt voltam, mert hajlamos vagyok összeszedni magam.... :roll: de hát ez van! már nem idegesítem ,magam ezen, mert unom, hogy ez teszi ki a mindennapokat: mit lehet és mit nem ennem... :roll: egész nap zöldséggel, gyümölccsel teljes kiőrlésű dolgokkal, tejtermékekkel tömöm magam, hogy minél jobb legyen a bébimnek, szóval a többi nem érdekel már. Lényeg, hogy jól érezzük magunkat nem?! :lol: :lol: :P [/b]
Vendég

Jófej vagy Anna és olyan igazad van:-) Az olivaolajat még hígítod vmivel vagy csak úgy natúr kened a pocakra?

Most hogy hazaértem a viszketésem elmúlt:-) Lehet csak a mhelyemre vagyok már allergiás

Judyka
sztem a keményedés is természetes vhol hisz vannak méhösszehúzódásaink. Úgy emlékszem a dokim azt mondta, hogyha a napi 30at meghaladná érdemes megtekinteni hogy minden rendben.e odabent. De én is ugyanígy szoktam vhogy érezni, ahogy te is fogalmazol: érzem, ahogy nő:-)
Vendég

anna hülyeségnek tartom hogy csesztetnek a kilok miatt.én 3 éve amikor terhes voltam akkor elég sokat híztam és nekem nem szólt semmit a védőnőm meg az akkori dokim sem.a mostani dokim pedig nem is érdeklődik afelől hogy mennyit hztam,igaz most jól tartom magam de nem azért mert megszabták hamen mert én nem szeretnék túl sokat felszedni így próbálok nem enni reggeltől estig.utána nem egyszerű lefogyni mivel elég a gyerkőcre figyelni nem még magunkra is.legalábis az elsőnél nem volt túl sok időm és mivel most 2 gyerkőccelkell foglalkozni még kevesebb lessz :?
a fáradtság még mindig nem múlt el pedig ma még semmit sem csináltam :oops: de azthiszem már nem is fogok majd holnap bepótolomremélem kipihentebb leszek :roll:

Kép
Kép
anitaaa03

gio lehet abba kéne hagynod már a melót :? :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Tücsökbogár, nagyon helyesek a fiúk! Csabi, Andris, ezek a nevek nagy kedvenceim. :D Főként a Csaba! Nálunk csak azért nem jött szóba, mert tréfásan hangzana összeolvasva a férjem vezetéknevével: kiadná középen, hogy "mancs". :lol:
Érdekesek ezek, amikor akaratlanul keletkezik egy értelmes szó a vezetéknév és a keresztnév találkozásából. A húgom nevénél a "sors", például. Ahogy a Ladó féle int is, hogy ha Melles a vezetéknevünk, ne kereszteljük a leányunkat Emmának. (Mert szegény akkor "melle semmi", ugye.) :lol:

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

Gio,Köszönöm kedvességed! :lol:
Nem szoktam hígítani az olivaolajat, csak simán kenem. Amikor vettem éppen a Lidlbe volt a legolcsóbb az extra szűz változat, kb 3 hónapja és még mindig sok van benne. Szerintem gazdaságosabb mint a drága testápolók és sokkal egészségesebb. Nics tele alumíniummal és hasonló káros dolgokal, ami nagyon kártékony a szervezetünknek. Sőt még az UVA és UVB sugaraktól is megvéd! Több bőrgyógyász is ezt mondta, persze csak csendben, mert nekik a drága, egészségtelen kencéket kell reklámozni, ajánlaniuk... :?
Anitaaa, én is nagyon fáradós, álmoskás vagyok, ma szintén egész nap holdkóros voltam Szerintem az idő sokat számít, hogy kezd ráhangolódni az őszi rutinra. :wink: Erre pedig csak egy megoldás van: pihi,pihi,pihi :lol: :P Éljen a lustizás, és persze a kismamik!!!!!!!!!!!!! :wink:
Vendég

Sziasztok!!!

Én is lusta és álmos vagyok egyfolytában.Nem lehet véletlen.

Csillag,Annának teljesen igaza van,mi másért van a dokid,ha nem ezért.Enyém minden alkalommal elmondja,h ha valami,akármi panasz is van,hívjam nyugodtan.

Olivaolaj,mekkora ötlet!!Én is olvastam már,csak elfelejtettem,köszi,h emlékeztettetek rá!

Anita bocs...eső,ősz,gyere,gyere,nagyon kész vagyok a melegtől!!!!

A fiam kiborító.Olyan hisztis,akaratos,mint soha még,a másik pillanatban meg egy isten és bújik és mindent megcsinál,amire kérem....szerintetek ez normális(költői kérdés volt :lol: )

Ma voltam védőnőnél és 105 a haskörfogatom.Egy hónap alatt nőtt 2 cm-ert.Szerintem nem kell aggódnom,nem olyan vészes.

Súllyal én sem foglalkozom,amíg a leleteim jók.Egyszerűen nem érdekel mennyit kell leadnom,úgyis tudom,hogy sikerül majd.Viszont brutális módon kívánom a tejet,sajtot,kefírt.Meg is állapítottuk a dokival,hogy ezért feszül a vádlim,hiába a sok MG.Mert a sok CA,amit beviszek közömbösíti.Most úgy csinálom,hogy evés után 2-3 órával veszem be a MG-t és sokkal jobb.Védőnőm szerint meg nem kellene annyi tejet innom,nehogy a kicsi majd érzékeny legyen rá.Én ilyet még nem is hallottam,csak szoptatás alatt.Szerintetek???

Kép Kép
meli1118

Jöttem benézni.
Kata, Anna teljesen igazatok van, ha nem döntöttem volna el délben, hogy holnap megyek, akkor most már biztos meggyőztetek volna. :wink:

Akella, megyek is vissza pihizni, mert ahogy felkeltem újra elkezdtem görcsölni. Sőt, megfigyeltem hogy csak háton fekve, felpolcolt lábbal múlik, oldalt fekve és félig hason(szopis párnán) is ugyanúgy görcsöl. :shock: Szép lesz, ha ezután így kell feküdnöm, hogy tehermentesítsem a méhszáj környékét. Pedig még nem is nagy babó, a 24. héten 500 grammnak mérték, most olyan 800 gr lehet?
Bár jobban örülnék, ha olyan nagy tündérke lenne mint Katának, bármi van, már életerősebb csöppség lenne.
Na jó, nem parázok tovább, de a kórházi csomag összekészítve a biztonság kedvéért.
Holnap délután jövök a hírekkel, mit rendelt a doki.

Legyetek jók, vigyázzatok magatokra és a babákra!
csillag25

anna: jó ezt olvasni, mármint hogy így gondolkoztok! Ne törődj a beszólásokkal. Én annak idején 3 gyereket szerettem volna, aztán mostanság egy ismerősünknek megszületett a 4. Akkor eljátszottam a gondolattal hogy mi lenne ha, de csak későbbre terveztük a 4. babát. Isten viszont másképp döntött :) és örülök is neki. Még Czeizer Endre is azt mondta, hogy a legnagyobb ajándék, amit a gyermekünknek adhatunk, egy kistestvér. :) Én meg úgy gondolkoztam még gyerekebb fejjel, hogy ha kettő összeveszik, legalbb ott lesz a harmadik akivel játszanak. Most jó, mert két lány és két fiú lesz. Erre is vágytam, hogy megismerjem milyen fiúk anyukájának lenni, hogy ne legyek elfogult lányos anya - ha majd a lányok a házhoz hozzák az udvarlóikat :)
Szerintem egyébként ahol egy elfér, elfér több is. Bár biztos nehéz lesz a beiskolázásuk meg ilyenek, de majd lesz valahogy. Bízok Isten gondviselésében!

Kata
labkat

Csajok, tiszta hülye vagyok, elkezdtem olvasni a koraszülés figyelmeztető jeleiről, okairól.

-Anyai okok között felsorolja a méhnyálkahártyakárosodást (küret, abortusz) előző méhszájtágítást (terhességmegszakítás)
Ez megvolt, üres petezsák miatt missed abortusz mult ősszel.

-Magzati, lepényi eredetű ok: lepénytapadási rendellenesség
Ez is megvan, eléri a méhszájat a lepény széle.

Ehhez van még megrövidült méhnyakértékem Cx:2000 és most görcsölgetés. :shock:

Na, lelőttem magam, káros nekem a sok olvasás. :oops: :(
Szép estét, jó éjszakát!
csillag25

Sziasztok lányok!
Régen írtam és visszaolvasni sem bagyon tudok sajnos. Elsőszülött gyermekem teljesen lehetetlenné tette, hogy napközben a gép elé üljek, ugyanis ha látja, hogy be van kapcsolva, akkor bizony zenét kell hallgatnia és közben a gépet bizergálja. A másik lehetőség, hogy ki-be kapcsolgatja. Igazi kis huligán!

Csillag szerintem se nagyon olvasgass, mert csak feleslegesen paráztatod magad vele. Ha nagyon görcsölgetsz, akkor inkább menj be az ügyeletre és nézesd meg magad, és akkor legalább megnyugszol.

Kép
Kép
Kép
endaaj

Sziasztok!

Éjfél óta nem tudok aludni!!!!!!!!!!!!!

Így gondoltam benézek. Bocsi, hogy milyen régen jártam erre... :oops:

Dolgozom ismét hétfő óta. Minden rendben!!!!!!!

Keményedéseim vannak, de szedem a magnéziumot, így az is jó.

Éjjel én is egyszer kétszer megyek ki, de elég is, mert sokszor úgy járok, mint most, hogy nem tudok visszaaludni...

Hízás! Én is 10 kg körül járok már, ami aggaszt, mivel hajlamos vagyok az elhízásra. Elkezdtem tornázni, hátha a combom és a fenekem táját még nem késő renbetenni...

Cukorterhelésen voltam, ami kitűnő lett (4.1 előtte, 4.1 utána), majd kardiológia: 55-ös pulzus, 100/60 vérnyomás. Igazi maratonista szív. Bár már csak emlékeimben él az élmény, de augusztus 15-én nehéz volt, hiszen akkor volt A VERSENY (Ironman Nagyatádon). Remélem lesz még módom teljesíteni...... Gyerekek után.....

Én este kiakadtam! Férjem unokatestvére Zoénak nevezte el a kutyáját!!!!!!!!!!!!! Kereshetünk másik nevet. Nem nagyon tartjuk a kapcsolatot, évente kétszer ha találkozunk, de akkor is......... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Netezek még egy kicsit, aztán remélem hamarosan el tudok aludni, mert reggel kelni kell, hisz a munka indul....

Kép
kicsi80

Csillag, szerintem ha eléri a méhszájat a lepény az nem tapadási rendellenesség, hanem csak egy elhelyezkedési formája, a tapadási rendellenesség az, hogy hajlamos leválni, és ezt csak utólag tudják ha megtörtént, szóval máris eggyel kevesebb ok parázni. De ma már úgyis megnézi a dokid, majd írj, hogy mi volt! A túl sok olvasgatás tényleg nem egészséges, de sajnos én sem tudok leállni róla.

Nekem kórházi csomag még nyomokban sincs, egyelőre gondolkodom, hogy kötelező-e erre az egy alkalomra hálóinget beszerezni, vagy jók a szokásosan használt jó nagy pólók. Eddig mikor kórházban voltam, sose érdekelt mi van rajtam (mást se), de most, hogy mindenki ilyen tudományos alapon pakol, még listák is vannak erre, tartok tőle, hogy a többi kismama nem értékelné eléggé a férjem régi kinyúlt kalózos pólóját. :lol: Egyelőre még nem sikerült leküzdeni a viszolygásom a gombolyagot kergető kiscicás mintás rózsaszín, esetleg pasztellsárga, kevert anyagú viszketős cuccok iránt, mivel gombos kiszerelésben valami furcsa okból csak ilyet gyártanak. Az nem kérdés, hogy úgyse használnám soha többet, mert ki a franc szeret gombokon aludni ha nem muszáj. Meg a nyakkivágás még a 4 gombbal együtt is csak akkora általában, hogy az ekkora cicit mint nekem van, csak nehezen lehet rajta kipréselni egyesével is, ami valószínűleg nem a legpraktikusabb szoptatáshoz sem. Szóval még dilemmázom. Meg úgy vagyok vele, hogy ha korábban indulna a dolog, a legkisebb gondom lenne, hogy mi van rajtam. Szerintetek nagyon gáz, ha az embernek nincs hálóinge?

Gombi, mi van veled? Megvan már az eredmény?

/
lemonsong

Kicsi
ne keressetek új nevet! A Zoé olyan klassz!! Ne hagyd hogy egy kutyaaaa befolyásoljon - eddig se taliztatok sokat, max. gyerekkel meg egyáltalán nem mentek az unokatesóhoz.

Csillag
remélem végül megnyugodtál és tudtál pihenni. Én is ilyen bolond voltam mindig, hogy bármi bajom volt már bújtam is a netet. Aztán megfogadtam hogy kismamiság alatt csak módjával és csak pozitív élményeket akarok olvasni, mert az ember behülyül a sok infodömpingtől itt

Lemon,
szerintem Neked van igazad! Nem kell túlhisztizni ezt a hálóing kérdést. Én kaptam egy szoptatósat a sógornőmtől és rájöttem, hogy még jó hogy nem vettem, azt sem tudom hol kezdődik-hol végződik:-) ugyanakkor valszleg ha szoptat az ember jobb legombolni mint feltűrni a pólót (de ez csak gondolat részemről, tapasztalatom még nincs). Mindenesetre nem ér egy kismama hálóing olyan súlyos ezreket mint amiket elkérnek érte. És ha Te a pólóban érzed jól magad, akkor legyen póló. Az a Te és a kicsi napja, rólatok szól majd az egész világ(no meg itt mindannyiunkról), úgyhogy ne foglalkozz ilyen cikinemciki kérdéssel :wink:
Vendég

Sziasztok!

Csillag: remélem ma sikerül megnyugtató infókat szerezni a dokitól.

Nekem tegnap sikerült totál megnyugodnom :D Szívultrahangon minden rendben. Mivel nekem van szívfejlődésirendellenességem (valahova tuti kell egy kötőjel), arra direkt külön is rákérdeztem. Bár tudom, hogy nem öröklődő, de így legalább még jobban megnézték :)
És a cukrom is tökéletes. 4,4 és 5 8) Most kicsit lazítok is, mert eddig azért igyekeztem betartani a diétát, de most sok szőlőt és szilvát fogok enni, mert imádom. A többire meg figyelek. Inkább arra, hogy ne hízzak túl gyorsan.
Lekopogom, de az én éjszakáim eddig egész nyugodtak. Pisilni már jó ideje nem járok éjjel. Viszont most kezdődött, hogy nappal többször is azonnal kellett wc-re mennem. De pl. unokatestvérem is mondta, hogy ő egész terhessége alatt nem járt éjszakánként pisilni, úgyhogy remélem, nekem is marad így. Az alvás, helyezkedés azért kezd macerás lenni, így most szoptatós párnát vadászok, állítólag azzal a legkényelmesebb aludni. Derékbőségem még "csak" 96cm.

Ja, és picúrkánk nemét még mindig nem tudjuk. Páromnak előtte nagy volt a szája, de ott az uh-n csak utólag kérdezett rá. :lol: Aztán persze csak annyi választ kapott, hogy azt nem nézték. De annyit azért elárultak, hogy inkább lánynak látszott :) Úgyhogy továbbra is ennyit tudunk, hogy "inkább lány, mint fiú". 10 nap múlva megyek sima uh-ra. Aztán utána valamikor 4d-re.

Ma meg dolgoznom kéne,mert nagyon el vagyok csúszva (szakvizsgára kell tételeket kidolgoznom. Én ugyan most halasztok, de az évfolyami tételkidolgozásba beszálltam, és már lejárt a határidő. Csak olyan nehéz koncentrálnom... :? )

briell

Sziasztok!

csillag25 minden rendben lesz, csak pozitívan szabad hozzáállni. Majd gyere a hírekkel, mit mondott a doki. mennyi magnéziumot szedsz? Nekem azt mondta a védőnő a lenti lepény miatt, hogy szedjek napi 3X2-t.

Nekem azt mondta a doki, hogy a lepény helyzete folyamatosan változik. Nekem is nagyon mélyen volt, de már feljebb jött, így én is megnyugodtam.
Két hete hogy jártam csajok. Nekem nincsenek hangulati változásaim, de az utóbbi vizsgálatnál kibuktam és már elsírtam magam a kórházban. Mentem vizsgálatra a dokihoz. Szerintem front volt, mert minden doki folyamatosan ki-be rohangált a szülőszobáról. Összesen 6 órát ültem a kórházban míg megcsinálta egy doki a Uh-t és visszamentem a dokimhoz. Előtte két császárt csinált. Teljesen kész voltam. Mikor mondja az asszisztens, hogy megint a műtőben van (második császár) elsírtam magam. Nem tudom mi volt velem. Soha nem kell ennyit várni. Bocsi hosszúra sikerültem.

kicsi80 egy napra vagyunk kiírva :lol: Megkérdezhetem, hogy hány kiló vagy most. Én 61-től indultam és most vagyok 65.5, 66 kg. A Zoé nagyon szép név szerintem se tegyetek le róla egy kutya kedvéért.

lemonsong nekem sincs még csomag összerakva, nem is vettünk még meg mindent. Szerintem kórház válogatja a hálóing témát. Itt Miskolcon például abban a kórházban ahol én fogok szülni nem is engednek saját hálóinget, a másikban meg neked kell vinni. Ha tudsz érdeklődj majd utána.

briell hogy bírod a munkát? Én is augusztus végéig akartam dolgozni, de így utólag nem biztos, hogy bírtam volna az egész napos ülést. Nekem is van szívproblémám a dokim szerint nem velem született 2,5 éves korom óta járok ellenőrzésre. A pici miatt kellett volna mennünk Pestre, de nem vállaltuk be. Eddig minden rendben volt. Szerintünk ha gond is van, csak azt értük volna el, hogy végig izgultuk volna a hátralévő időt.

Az alvás nekem is nehezen megy. Régen egy perc alatt elaludtam, most meg szenvedés, mert sehogy sem jó :lol:

Lányok valakinek van olyan, hogy az oldala a bordáinál fáj?
Ha sokat mozgok egy nap fáj a hátam és a jobb oldalam, de csak estére. Ha többet pihenek fekszek, akkor szerencsére nem fáj.

Kép
Kép
akella

Én már nem dolgozom. Az elejétől veszélyeztetett vagyok a tavalyi két vetélés miatt. Meg nagyon messze is dolgozom (napi 4 óra utazás) és gyerekek között. Pont azért olyan nehéz most tételeket írnom, mert nagyon kijöttem a koncentrálást igénylő munkából. Kezdek leépülni intellektuálisan már most :lol: Mi lesz majd ha a gyerekkel leszek itthon? :shock:

briell

briell az nagyon jó elfoglaltság lesz :lol:

Én már nagyon várom és nagyon kíváncsi vagyok a kis tündérkénkre, de még jó helye van odabent. Nagyon elszaladt az idő, az elején még el sem tudtam képzelni, hogy lassan itt az idő. Én is szeretném ha karácsony előtt császárral meglenne a picikénk, de ez még a kardiológusomtól is függ. Neked ezzel kapcsolatban van valami, hogy hogyan szülhetsz?

Kép
Kép
akella

Én szerencsére a szívem miatt szülhetek rendesen :D Pacemakerem van, és mindig azt hittem, császárral szülhetek majd. Amikor két éve beszélgettem erről a dokival, mondta, hogy emiatt nyugodtan szülhetek természetes úton. A nőgyógyászommal erről még nem beszéltem, de remélem, nem fog problémázni. A kardiológust is felhívhatja majd, ha aggályai vannak. Úgyhogy nagyon bízom benne, hogy nem kell császár.
Neked muszáj?

briell

Sziasztok!

Akella Igen, valóban egy napra vagyunk kiírva :lol: Te merre laksz? Én Szegeden 8) Én 67 kg-ról indultam, és most vagyok 76,5 kg. 99 cm a derekam. De tegnap este 30 percet tornáztam :D Nagyon jól esett :wink: Hízásra hajlamos vagyok sajnos :evil:

Én nem szeretnék idén szülni!!!!!!!!!! Januárban már bármi jó!!!!!!!!!!! Azok a piszkos anyagiak mindenbe beleszólnak.... Ha idén születik, a 2008-as bér alapján számol a tGYÁS, ha jövőre, akkor a 2009-es alapján. Tehát én JANUÁRBAN SZERETNÉK SZÜNI!!!!!!!!!!!!!

Kép
kicsi80

briell a nőgyógyász a papírok alapján azt mondta, hogy szerinte lehet simán. Korábban a kardiológus pedig azt, hogy nincs akadálya a császárnak, de ez már régen volt. Nincs nagyon nagy gond a szívemmel, de szerintem e miatt van bennem egy félelem. Nagyon félek a szüléstől. Vannak akik szerencsések és hamar megvan a baba, de előre nem lehet tudni.

kicsi80 én csak az ünnepek miatt izgulok. Félek mi lesz ha a dokim valamiért nem tudna bejönni. Nyugodtabb lennék. Az is igaz, hogy ok nélkül idő előtt nem esnek neked, így nekem is benne van a pakliban, hogy januári baba lesz :wink: Majd ő eldönti mikor akar kijönni. :lol:

Kép
Kép
akella

kicsi80 bocsánat ez lemaradt: én miskolci vagyok. Szegedhez engem annyi köt, hogy nagyapám ott lakik. Gyermekkoromban sokat voltam ott nyáron, de már rég nem voltunk és így a pocakkal már nem is vállaltuk be a hosszú utat.

Kép
Kép
akella

Ha idén április közepétől táppénzen vagyok, és mondjuk januárban szülnék, akkkor mire számíthatnék? A táppénzt nem számítják bele a tgyás-ba, ugye? Akkor nekem meg "muszáj lesz" idén szülnöm.
Most nagyon jó, mert tök sok a táppénzem, örülnék, ha ennyi lenne a tgyás is. :?

Akella: nekem jövő héten feljebb tekerik a pacemakeremen az alapritmust :) Bízom benne, hogy javít a teljesítményen, mert 60-as pulzussal nem biztos, hogy végig bírnám csinálni a terhesség végét, vajúdást, szülést stb. De én most már nagyon nem szeretnék császárt, hiába készültem kvázi egész életemben arra.

briell

briell én régen még versenyszerűen röplabdáztam is :D Sajnos pont a szívproblémám miatt kellett abbahagynom, ami nagyon nehéz volt.
Azóta ülő munka, kevés mozgás és az erős megterheléseket ezért nem nagyon bírom. Ezért is félek a szüléstől, hogy hogy bírnám.
Volt olyan, hogy biciklizés közben (parton fel) után olyan rosszul lettem, hogy majdnem elájultam. Kb. fél óra kellett, hogy magamhoz térjek.

Kép
Kép
akella

Akkor én a sportszívemmel nem is mondok semmit!

Akella: Mi holnap akarunk felmenni a BNV-re. Két óra az út oda. Miskolcon augusztusi hosszú hétvégén voltunk, de a túrát már nem bírtam. Remélem itt nem lesz baj. márcsak azért sem, mert lesz még egy pár utunk az IKEA-ba is....

Briell: Nem számítják bele. Akkor azt nézik, hogy áprilisig mennyi béred volt, és azt osztják le napi bérre. Tehát nem járnál rosszabbul sehogy sem, ha nem változott a fizud.... Én januárban lettem Dr. , így nálam ez tGYÁS számításnál plusz havi 50 rugót jelentene nettóban!!!!!!!!!!

Kép
kicsi80

kicsi: de a bért a 365 nappal osztják el, vagy csak áprilisig? Nekem ez nem tiszta :roll:

briell

kicsi80 gratulálok a dr-hoz :wink: Vigyázz az úton Magatokra! Jó hosszú lesz akkora nap, ha még az IKEA-ba is akartok menni :lol:

Kép
Kép
akella

Briell: Csak a munkában töltött idővel osztják (tehát áprilisig) ezért mindegy neked!!!!!

Akella: AZ IKEA csak katalógusszerzés miatt lesz most, majd októberben tervezünk felmenni vásárlásilag.... Az azért már tényleg hosszú lenne.....

Kép
kicsi80

kicsi80 mi is lassan megveszünk mindent, mert később ki tudja mennyire bírom majd magam, meg sajnos az ördög sem alszik.

Kép
Kép
akella

Akella
Neked mi a problémád a szíveddel, ha megkérdezhetem.
Mert nekem is annak idején az üzemorvos vette észre, hogy van egy szívbillentyű rendellenességem, amivel nem ajánlatos sportolnom.
A sógornőm eü. dolgozó ő tőle kérdeztem és azt mondta, ha neki állnék sportolni akkor úgy járnék mint a azok a focisták akik a pályán össze estek és meghaltak.
Akartam menni én is röplabdázni, de ezért nem menetem bele csak.

manocskak

Köszi így értem. Viszont rájöttem, hogy így sem mindegy, mert akkor a sima fizum 70%-át kapnám. Most meg a 2008-asba bele van számolva mindenféle jutalom, meg ki tudja még mi, amitől a táppénz több, mint a rendes fizetésem. Tehát tényleg a 2008-as alapján számolt lenne a több.
Na de úgysem ezen múlik, mikor akarnak kibújni a bébik :wink:

briell

Hát nem!!!!!! De ez így van jól :lol:

Kép
kicsi80

manocskak minimális főér szűkületem van és az egyik szívbillentyűm le van nőve vagy tapadva. Amíg terheltem magam, sportoltam nem nagyon volt problémám. Akkor is előfordult, hogy éreztem mikor elég, de nagyon jól bírtam. Általánosban részleges felmentésem volt, de nem azért voltam 5-ös tesiből, mert ahhoz képest teljesítettem, hanem mert minden lefutottam, megcsináltam 5-re. Nagyon szerettem mozogni, sportolni.

Kép
Kép
akella

sziasztok
csillag remélem jó hírekkel jössz de ennyire nem kéne paráznod ha nagyon görcsölsz akkor legfeljebb befektetnek 1 hétre infuzióra/magnézium/és utána helyre jössz én is így voltam Andréval nem kell mindjárt a koraszülésre gondolni. :wink:
meli jó neked hogy örülsz az ősznek engem totál letör :(
de az kicsit feldob hogy holnap megyünk vásárolni :D
kórházi csomat....nekem még meg kell venni a hozzávalókat én inkább veszek mindenből újat azért csak kórház jobban érzem magam ha nem kinyúlt cucokban vagyok de persze van aki meg pont ettől érzi jobban magát.szóval nekem még kell új bugyi,hálóing,és egy köntös sem ártana :? na meg persze papucs az itthoni eléggé elnyüzstölt már meg betét ilyesmi de bekéne szerezni mert kitudjamikor kell bár remélem csak decemberben.

Kép
Kép
anitaaa03

Mit gondoltok az egyszer használatos bugyikról? kórházban javasolják, tesóm azt mondta szerinte mindegy.
Vendég

gio'ia egy ismerősöm azt mondta, (nem rég szült), hogy nagyon jó és praktikus a kórházban. Azt mondták, hogy gyógyszertárban is lehet venni (ott nem volt), de azt tuti, hogy Tégel-ben van, több méretben is.

Kép
Kép
akella

gio'ia
Amikor a Joelt szültem akkor ott abban a kórteremben ahol voltam, volt aki használta azt az egyszer használatos bugyit és azt mondta, hogy jó. Elvileg nem a normális bugyijait vérzi össze.
Én még nem vettem, de lehet, hogy most fogok venni, megnézem mennyibe kerül és megüzenem.

manocskak

én a barátnőmnek vettem nem rég szült és akörül volt mintha rendes bugyit vettem volna/persze nem márkásat/,nekem nem volt olyan gondom hogy véres lett a bugyim.de azért még gondolkodom rajta.azthiszem 5 db-os kiszerelésben volt amit vettem.

Kép
Kép
anitaaa03

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: