A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Pontosabban a cukorvizsgálat időpontjában, mert nekem ugye pont az nem volt. :lol:

/
lemonsong

Bocsi, Gio, kicsit nagyvonalúan olvasok... :oops: Megtaláltam, miért oda mentél.

briell

Igen, szabim sajnos nincs, táppénzt egy napra nem akartam és persze kötelesek elengedni a munkából bármilyen vizsgálatra, de annyira messze van a 2 hely, hogy elmenne az egész napom tömegközlekedéssel, Bp-en ez nem túl vidám
Vendég

Briell,nagyon egy kaptafára működnek a dokik a klinikán.Enyém ugyanígy vizsgál és uaígy.lecseszett,amikor egy hónapja tartottam 6kilónál.Most 8-9 között tartok,kíváncsi leszek,hogy reagál.De a cukrom jó,nem vagyok rosszul stb.Na meglátjuk majd.Mi lehet,h együt szülünk....egy helyen :lol:

Gio,én is sokkot kaptam volna....nekem sztk-ban megcsináltak minden vuzsgálatot,egyedül az elelnanyag-szűrése maradt most ki,de én azt meg nem is értem,miért kell annyiszor nézni,már egyszer a 16.hét táján nézték és nem is - a vércsoportom.

Állítólag én is kapok most unokatesómtól egy tökjó fekete terhesnacit,majd megmondom,milyen...

Dorka és mennyi az alapsúlyod,magasságod?Mert lehet,h neked ez a normális súlytöbblet?Én is sokkal többet híztam már,mint az "átlag"de milyen sok midnentől függ ez.......Nem is érdekel,ha minden OK lesz velünk...

Kép Kép
meli1118

Gio! Teljesen megértelek, és szerintem ha van egészségpénztárad, akkor ne aggódj az áron. Amikor én mentem cukorterhelésre, akkor volt vagy öt beutalóm, vérkép meg vércsoport, vizelet ilyesmi, és még így is kimaradt egy, amit a héten megyek megcsináltatni. Így még egyszer megszúrnak, de kit érdekel, ugye.
Ami nekem furcsa, hogy a vérképemről sorozatosan lemarad a vas. Nektek nézik minden vérvételnél?
tedorka

Meli, 164 cm vagyok, a 12. héten 54 kiló voltam. Ez egy kicsit csalós, mert én már addigra is híztam, így ez a 13 kiló azért több. Tavaly szeptembertől idén márciusig, amíg meg nem tudtam, hogy terhes vagyok, folyamatosan fogyókúráztam, de durván, kalória meg szénhidrát-számolgatással, sporttal és nem evéssel. Így a szervezetem ki volt éhezve, mert folyamatosan kórosan sovány állapotban tartottam magam. Akkor az orvosok azt mondták, hogy beteg leszek. Most akkor ne mondják, hogy bajom lesz, mert nem lesz. A családomban minden nő huszon kilókat hízott simán terhesség alatt, és most mindenki 50 kiló körül van, úgyhogy majd leadom.
tedorka

Na,én 164 cm-hez este teherbe 65 kilósan.Dénessel 63 voltam,amikor összejött,80-al mentem szülni,73-al jöttem haza és egy hónap alatt le is ment.A súly,amit tartani akarok majd,az a 60kg.Nekem az az ideális,amikor még nem vagyok husi és van elég erőm....

Kép Kép
meli1118

Sziasztok
Már megint eltűntem tudom. Mozgalmas volt az elmúlt napjaim. Bőrgyógyászat, disznóvágás, gabona vásárlás stb, stb.

A vércukor eredményem jó lett, voltam a védőnőnél és 81 kilót mért (digitális mérlegen), hát lesz mit ledolgozzak majd szülés után.
Amúgy minden rendben a picur a hasamat majd szétrúgja.
A héten kellene mennem a dokihoz is kontrollra, majd föl kell őt hívjam ma, lehet, hogy holnap megyek, ha ráér. :roll:

manocskak

Hát igen, mindenkinek más az ideális, amivel jól érzi magát. Én akkor éreztem igazán jól magam, amikor mindenki azt mondta, hogy betegesen nézek ki. Akkor 50 alatt tudtam tartani a súlyomat, ami bevallom, nem volt könnyű. Majd egyszer, ha újra sovány lehetek, újra egy 50-55 kiló közötti versenysúlyt céloznék meg.
tedorka

Én 60-62 között mozogtam sztem mikor teherbeestem , épp nagy sport , salátaevés, hastánc maratonban, mert 56-ra szerettem volna letornázni (ja, és én is 164 vagyok 8) ). No hát ez nem jött össze, sőt a 16. hétig mindenféle mozgás tiltva volt mert veszélyeztetett voltam így a hányinger ellenére eszegettem bőszen. Mostmár 70 vagyok a doki mérlege szerint, a védőnő mérlege szerint meg 67..És valszleg egy jó része víz, mert vhogy nem érzem hogy ennyi "nehézség"jött rám. Olykor persze bestresszelek, hogy gurulni fogok decemberben.
Vendég

végeztem a cukorvizsgálattal. délután meglesznek az eredmények, küldik mailen -legalább ennyi előnye annak hogy drága ..Próbálom meglátni a szebbik oldalát, ahogy írtad Tedorka, legalább el tudom számolni egészségpénztárra!!- különben felrobban az agyam :twisted:
Nekem eddig egyszer volt vérvétel, a 12. héten, akkor néztek vasat is illetve most a 2., most is néztek. Több úgy tudom nem lesz
Vendég

Sziasztok!

Ma valamivel jobb a kedvem, mint tegnap - de a reggel azért kissé hülyén indult! Csuda szép napot kívánok mindenkinek...

nóna: köszi a mozi tippet! Azért neked sem lehet könnyű. Ráadásul azt mondják első után a második sokkal nagyobb változás, mint a harmadik, vagy negyedik gyerek. Hát persze itt gondolom nem az ikrekről beszélnek, de kíváncsi vagyok mi hogy lesz... Vera ma ment oviba, úh remélem jól kifárad délelőtt, és alszik majd délben itthon. Johanna most kelt fel, kivételesen jobban aludt az éjjel, mint az elmúlt két napban. Ti külön altatjátok már a fiadat?

lemon: tényleg kialudtam a depit :)

anita: bennem is az van, hogy jó lenne elmenni a férjemmel pár napra, de tudom, hogy izgulnék a lányok miatt, és nagyon hiányoznának... :lol:

tücsökbogár: hát akkor lehet hogy volt valami a levegőben, ha ilyen hisztisek voltak a gyerekek több helyen is!

Igen Poncsóra gondoltam! Hát talán olcsóbb mint egy kabát. Mellesleg nagy pocakkal én nem voltam fázós poncsóban sem télen!

Kata
labkat

sziasztok
a darázscsípésem egyre nagyobb :( és egész éjjel viszketet meg fájt ha hozzáért a paplan,reggel fel is hívtam a védőnőmet hogy mi a véleménye aztmondta nem okoz problémát a babánál szóval ezen most márnem aggódomde azért elég kellemetlen közel 10cm-s már a piros folt :shock:
a fiam reggel fél 7kor kellt megint aztán meg ott sírt az apjának hogy ne menjen dolgozni én meg hullafáradtan/éjjel nem igazán tudtam aludni/magyaráztam neki hogy majd délután jn apa és aludjon még egy kicsit.
lassan mindenki túl lessz a vérvételen,egyébként nálunk is van ilyenkor teljes labor is szóval megint megcsapolnak rendesen.
csillag köszi az infot nem túl biztató :oops: de úgy néz ki eldöntöttük milyet veszünk angelcare ac301r és lehetőleg használtn így lessz bébiőrzőnk is és kicsit spórolunk is rajta bár próbálok olyat keresni amire van még gari.
gabi merre vagy?sikerült megnézni az utóneveket?remélem tudtam segíteni a linkel.
manócskák gyere sűrűbben bár elhiszem hogy nincs túl sok :roll: időd :roll:

Kép
Kép
anitaaa03

Anita,
még mindig így érzed a csípést? Szegénykém. Mennyi idő amúgy amíg begyógyul? Nem vagyok nagyon képben darázscsípést illetően, úgyhogy engem is zavarna hogy telnek a napok és nem múlik, hanem csak nő
Vendég

gio a múlkor megcsípett egy és estére már semmi nem látszott és nem is éreztem.de tavaly a párom pont így járt mintén most és még orvosnál is volt krémért neki még be is kékült és kb 1 hónapig fájt és látszott a helye.szóval lehet még el kell viselnem egy darabig :( biztos valami permetezett dolgon járt a combom előtt :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Már a darazsak sem a régiek! Őket sem kerüli el a vegyszer :x
Vendég

hát nem és mi meg szenvedhetünk miatta :evil:

Kép
Kép
anitaaa03

az barátnőm bármikor szülhet szegény nagyon várja már.azért én irigylem őt :oops: :)

Kép
Kép
anitaaa03

Na már meg is van az eredményem,. 5,97 a cukrom terhelés után. Hát ez nagyon király.
2 adat amit nem tudok mi: vizeletben sok a Kalcium oxalát.Mit kellene csinálnom?vesekövem van?
Illetve a fibrinogén kétkeresztesen magas. Erről fogalmam sincs micsoda 8)

Meg azt nem tudjátok idegen szóval hogy van a vas a leleten? Mert vhogy nem látom :shock: (FVS SZAM , LYMPHOCYTA ,MO%+EO%+BA% , SEGMENT , VVT SZAM , R.D.W. ,HAEMATOKRIT , HAEMOGLOBIN ,M.C.V.,M.C.H.C. ,THROMBOCYTA SZ. )

Elnézést a sok hülye kérdésért, de hátha vki tudja :), mert dokihoz elvileg csak októberben megyek és ha nem muszáj nem hivogatom hogy a tenger adatot bediktáljam neki
Vendég

gio ne aggódj a védőnőd nem tudna segteni a llet olvasásban?

Kép
Kép
anitaaa03

igazad van Anita! A védőnő emailcímét legalább tudom :)
Akkor a kérdésem tárgytalan! :)
Vendég

A vas általában -legalábbis az én leleteimen- a nátrium, kálium, klorid, kalcium után szokott ugyanígy kiírva megjelenni. Lehet, hogy felhívom a dokimat, hogy írjon egy vérképet, és nézzünk vasat.
Anita, nem semmi ez a darázscsípés. Remélem hamar elmúlik.
tedorka

lassan készülnömkell André szülinapjára is.el sem hiszem hogy már 3 éves lessz,olyan mintha most született volna. :shock:
még azt sem tudom mit fogok sütni vagy hoy sütök-e egyálltalán vagy inkább veszek :?

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok Lányok!

Már rég jártam Nálatok, már biztos nem is emlékeztek rám,
de sajnos nem volt gépem :roll:

Remélem mindenki jól van!. Én és a pici lány jól vagyunk, sokat mocorog és ugrándozik. Szerintem apára fog hasonlítani, mert anyukám szerint én nem sokat mocorogtam :lol:

Megrendeltük a bútorokat, szerintetek ez nem korai még? (12.29.)
Még van időnk, de nem akarok a végére hagyni semmit, mert az ördög soha nem alszik és nyugodtabb leszek, ha már minden rendben lesz.

Egy-két héten belül megyünk babamoziba és akkor remélem tudok hozni Nektek egy-két szép képecskét.

Múltkor voltam a dokinál és mivel korábban mélyen volt a lepény elküldött Uh-ra. Olyan tündér volt és látszott már a kis arcocskája, majdnem elsírtam magam.
Sajnos nekem napi szinten fáj a hátam és még hol van a vége?!

Kép
Kép
akella

akella mi itt mindenki készül már valamilyen szinten/ha vissza olvasod/szóval szerintem nem korai.kiakaszt a fiam egésznap nyávog nemtudom mi baja van :?

Kép
Kép
anitaaa03

Akella szerintem többen emlékszünk Rád, csak gyere sűrűbben :)

Anita jobbulást! Nevünk még nincs, engem tegnap ért egy kisebb baleset, így ágynyugalomra ítéltem magam ma, holnap már munka :( elég nagy, kb. 3 centis seb lett a fejem, nagyon vérzett is, bevertem tegnap, mindezt egy boltban :(

Briell használjátok egészséggel az új autót, balesetmentes közlekedést kívánok!

Tedorka itt nálunk külön vasat sosem néznek, csak a vörösvérsejtet és a vaskötő kapacitást, ebből állapítják meg, hogy ki mennyire vérszegény.

Én most megyek vissza az ágyikóba, este majd benézek!

Üdv. Gabi
Vendég

Sziasztok! Szerintem sem korai vásárolni. Mi szinte már mindent megvettünk amit nem kaptunk kölcsön. A hátam nekem is fáj, bár én járok kismamatornára, utána talán kicsivel jobb.

Még egy újabb nem túl jó terhességi tünet jött elő kb 1 hete. A gyomorégés, gyomorsav. Eddig inkább csak éjszaka volt, de most már nappal is. Nekem a Rennie-t ajánlották. Van valakinek valami ötlete?

A cukoreredményem nekem is jó lett, de a vérképben és a vizeletben vannak csillagok! :evil:
Vendég

Gabi! Szegénykém! Akkor tényleg pihenjél!!! És gyógyulgass! Én is attól félek mindeig hogy elesek. Amugy elég szerencsétlen vagyok ilyen téren. :oops: Folyton esek-kelek! :lol:
Vendég

gabi jobbulást
mellinda a gyomorégés nekem sajna már rég elő jött legtöbbször nekem is éjjel én szedem a renit de nem igazán használ kb. fél óránként ehetném,de lehet nked használ majd jobban.egy próbát megér :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Köszönöm Lányok, nagyon aranyosak vagytok! :wink:

Sajnos a napközbeni gyomorégés nálam is előjött, egy kis hideg tejjel próbálom elűzni. Nekem használ, ha lehet én soha nem veszek be semmi gyógyszer félét.

Melinda te próbáltad már a tejet? Hátha jó lenne neked is.

A cukorvizsgálatra nekem a 26. héten kell menni azt mondta a védőnő. Mennyi idő után van meg az eredménye?

Kép
Kép
akella

Akella,
én is emléxem Rád! Nekem is kimaradt itt másfél hónap, de gyorsan integrálódik újra az ember hisz ugyanazon édes gondokkal küzdünk többnyire. Tök jó sztem hogy már megrendeltétek a bútort és nem is korai, hisz lehet novemberben már hó fog esni és akkor sokkal macerásabb lenne már a nagy pocakkal járkálni. esni-kelni
Apropó esés.
Gabi
hogy csináltad ezt az esést? Jobbulást!! Vigyázz magadra!
Vendég

Jah,
cukor:) Ha magánlaborba mész - mint én hülye, akkor pár órán belül minden eredmény megvan horroráron. Kórházban gondolom szintén kórházanként változik., de sztem max. 3 nap
Vendég

Akella! Én sem vettem be eddig semmi gyógyszert, de sajnaos a tejet soha nem tudtam meginni. A Rennie-vel nem ártok a babának, mondták a gyógyszertárban hogy szedhetek be. Na mindegy ma kipróbálom!
Vendég

gio'ia köszönöm. Én csak a sima tb-s alapon megyek majd. Remélem rendben lesz minden.

Olyan rossz, mert már elkapott a vásárlás láz :lol:
Megvárom az apróságokkal, hogy mit kapunk a barátnőmtől, de így is van bőven amit meg kell venni. Olyan gyönyörű dolgok vannak.

Kép
Kép
akella

Melinda sajnálom, hogy nem tudod a tejet kipróbálni, de én is úgy tudom a Rennie-t terhesek is szedhetik. Én egyszer kb. 1,5 éve vettem be egy szemet én meg attól éreztem magam rosszul :lol:
Remélem Neked segít majd!

Kép
Kép
akella

Gio!
Igyál meg egy pohát kalcium pezsgőtablettás vizet.Az majd rendbe tesz.Valószínűleg egy pici allergia,de ezt a kalcium rendbe hozza.MI méhészkedünk és a férjem rettentően bedagad a szúrástól,de ha kalciumot iszik,gyorsabban is lappad és fele akkorára sem dagad fel.

Akella!
Egyáltalán nem korai szernintem.Mi Zitánál 11 hetes terhes vltam mikor megvettük a kiságyat.Akkor volt "olcsó" és én különben sem vagyok babonás :wink:

Tedorka!
Nagyon vigyázz ezzel a szigorú fogyókúrával.Én jártam dokihoz 1 évig kezdődő anorexiával.Nem tudatosan lettem az egyszerűen csak addig fajultak a dolgok.Én azok után megfogadtam,hogy lesz*rom ki mit mond az alakomról.Majd ha végig csinál egy iyet majd utánna magyarázhat.
Zitával 62kg voltam mikor terhes lettem,most 59.Ez 166cm-hez.De egy percig nem fogyóztam és nem vontam meg magamtól semmit.Nővérem is 2 gyerek után vékonyabb mint valaha.
De ha nem lennék soha többé 555-60kg az se érdekelne.Kegyetlen pár év volt az.....nem éri meg!

Nem tudom mi volt velem tegnap,de délután eggyik pillanatról a másikra úgy felfordult a gyomrom.Már ott tartottam,hogy jobb lenne hányni,de nem.Így szenvedtem 3 órát.Nem emlékszem mikor szenvedtem, ennyire utoljára hányingertől.Ja és foggalmam sincs mitől volt :roll:

Briell!
Grat az új autóhoz.Mi csak 4 év múlvára tervezünk újat,addig jó nekünk az öreg BMW :D Persze biztos ami biztos kivan már nézve az új BMW is :oops: :D
Vendég

akella,
pesti vagy? Merre vásárolgattál? Hova érdemes menni?
Vendég

Sprite, mármit mire igyak calciumot?
Lehet a darázscsípésre írod? Akkor ajánlom Anita figyelmébe :)
Vendég

a fiam már megint nem hajlandó aludni :x

Kép
Kép
anitaaa03

ha nekem szántad a calcium nemhasznált már vsárnap ittam :?

Kép
Kép
anitaaa03

sprite köszönöm. Én sem vagyok babonás, de eddig nem vettünk semmit, de majd most beindulunk :lol:

gio'ia miskolci vagyok. A tégelben rendeltük meg most a bútort, mert akciós, a többi "apróságot" meg nézegetem mindenhol. Több bolt, net stb. Összeírtam mit kellene venni és hol mennyi. Például, ha nem akarsz extra kis kádat, a corában is meg lehet venni 1450.-Ft-ért. Szét kell nézni, nagy árkülönbségek vannak.
Sokan mondják, (egyébként nem szeretem), hogy a tesco-ban is nagyon jó minőségű dolgok vannak babáknak. A corában is sokkal olcsóbban láttam gyönyörű gyerekruhákat stb. mint a brendonban vagy a tégelben.

Kép
Kép
akella

Gio, látod, minden oké! A fibrinogén nálam is magas, meg általában minden kismamánál, azért tér el a normálistól, mert megnőtt a vér mennyisége és így kevésbé sűrű. A vérszegénységet meg a haemo-kezdetű cuccokkal nézik. A többit nem tudom. :oops: És mindenki másnak is gratula a jó cukoreredményhez, aki már túl van rajta!

A vásárlási láz engem is elkapott, úgyhogy megpróbálom elkezdeni begyűjteni a kölcsöncuccokat, hogy kiderüljön mi marad saját megvételre! Szerintem sem korai, mindenki aki már túl van rajta azt mondja, hogy kezdjem el, mert nagy hassal sokkal nehezebb lesz!

Gabi és Anita, gyógyulgassatok, és vigyázzatok magatokra!

Ma voltam védőnőnél is, az is letudva novemberig! :lol:

/
lemonsong

lemonsong novemberig?de jó neked engem állandóan szaladgáltat a védőnőm :x

Kép
Kép
anitaaa03

Engem is szeretne, de nem hagyom magam! :lol:

/
lemonsong

Ó Miskolc, hát az picit messze van:-)
De Tesco itt is van, én sem szeretem,de el fogok menni mostmár körülnézni, mert mindenki dicséri a babaruhákat
Vendég

anita: hát igen, a mai darázscsípések simán lehetnek ilyen durvák. Sajnálom! Bár azért vannak rá valami házi praktikák, talán ecet vagy szódabikarbóna kell a darázscsípésre? Nézz szét a neten, ezek szerintem nem árthatnak.

gio: a hazipatika.com oldalon van labor lelet kielemző rész. Ott utána nézhetsz, hogy mi micsoda, és mi okozhatja ha valami alacsony, vagy magas épp.

tedorka: azért ez furi, hogy úgy kell szólni a dokinak, hogy nézessen vasat is, nem? Én pl első terhességemnél annyi vért veszítettem, és mert egész terhesség alatt tök vashiányos voltam, hogy majdnem vérátömlesztést kaptam. No lehet hogy ezt meg is említem a dokinak, és talán akkor jobban oda figyel majd erre az értékre!

akella: talán te vagy a legközelebb ahhoz, hogy velem együtt szülj... vagyis én hozzád vagy hogy :D Én a hónap végén megyek még csak terheléses cukorra!

fmelinda: gyomorégéssel én is küzdök. Még a terhesség elején volt, és most megint előjött :( Hát próbálok nem enni olyat, amitől ég a gyomrom. A háztartási kekszet nagyon ajánlják, és hogy jobbára csak sima vizet igyunk mert az nem ingerli a gyomrot annyira. Csokoládé nem segít a gyomorégésen, sőt rontja a helyzetet. Mindemellett amit még ajánlhatok, a Salvus víz, az nekem az első trim-ben nagyon segített, bár most még nem vettem!

Nekem is kéne már menni védőnénihez... de nem nagyon van kedvem! Azért oda telefonálok, hogy tudják élek még :)

Kata
labkat

anita: hála Istennek a nagylánykám ma hajlandó volt elaludni. Úgy tűnik az oviban kellően kifárad, és el is alszik utána könnyen. Most negyed háromkor aludtak el, úh remélhetőleg még egy órát alszanak.

Vásárlás terén pedig: nekem törölköző kellene sapis, de nagyot szeretnék venni, mert minek kicsi, így tudják majd sokáig használni. Meg pelus szerintem még kell. Tegnap vetettem anyuval nagyon nagy Sudecrem-et a páromnak úgyis elég ekcémás a keze, és így biztos el fog fogyni! Ami még tutira kell, az egy pici overál, de az se biztos! Majd meglátjuk!

Kata
labkat

kata az ectet szokták rakni de akkor amikor megcsíp én meg akkor bekentem meg utána még többször is és egyébként tök jó ez a krém a múltkor megcsípte a fiamat és egy óra múlva semmi se volt szóval használ.de mindegy még tűröm a viszketést bár nem úgy néz ki mint ami el akar múlni :x
én már egy ideje szedem a vasat napi 1 tabletta kíváncsi leszek a mostani eredményekre

Kép
Kép
anitaaa03

kata az én fiam nem alszik azóta sem inkább csöndben játszik a sötétben és utána majd kijön hogy ő már aludt :roll: egyébként én örülök ha egy órát alszik :D
overál még nekünk is kell mrt 62-es van abban meg elfog veszni a picur,és krémek is fürdető ilyet még semmit sem vettünk bár én azokat használom még Andrénál is szóval mindig van itthon.

Kép
Kép
anitaaa03

labkat igen elég közel vagyunk, bár az összesített listát már régen láttam. Úgy emlékszem decemberben majdnem minden napra
jut egy baba :lol:
Kíváncsi lennék utána összehasonlítva ki mikor szült. :wink:

Te hogy érzed Magad az ikrekkel? Biztos már jó nap a pocid :D

Kép
Kép
akella

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: