A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Bocsánat, közben Fanninak adtam ebédet.
Amikor délután alszik, majd újra jövök.

Jó étvágyat és puszi mindenkinek!!!

Kép
s.mónika

s. monika

irtam pár hsz-el korábban, hogy majd ha lesz időd légyszi küldj el minden infót az amnióról nekem. köszike :lol:
chilike1

Visszajöttem!
Jóllaktatok már?

Szorítsatok nagyon! Úgy néz ki eladjuk a lakást . Igaz, jóval áron alul, de már nem érdekel, csak haladjunk valamerre. Ma volt értékbecslő, szerdára kiderül kap-e a vevő kölcsönt. Van még talonban egy másik vevőjelölt is,csak az meg nem tudom, meddig hajlandó várni, hogy ennek az elsőnek kiderüljön a kölcsön-ügye.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára moncsiga 2009.09.07 12:19-kor.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

NOOOORMÁLIS???

Bűntettnek minősítené egy lengyel katolikus csoport törvényi javaslata az in vitro megtermékenyítést. Az "In vitro ellen" nevű csoport törvényjavaslata szerint három év börtön fenyegetné azt, akinek "tevékenysége in vitro megtermékenyítéshez vezet". A javaslatról a lengyel parlament, a SZEJM elnöke számolt be.

Az "in vitro megtermékenyítés" azt az orvosi eljárást jelenti, amelyben a női testből nyert petesejtet és a férfi testből nyert spermiumot, vagyis ezeket a különböző nemi sejteket egy laboratóriumi tálkán egymás mellé rakják, s így ott nagyobb lehetőségük van az egyesülésre és növekedésre. Ha ez megtörténik, vagyis a megtermékenyítés és az ezt követő osztódás végbement, a növekvő sejtcsomót beültetik a méhbe, ahol az beágyazódhat a méh nyálkahártyájába.

A törvényjavaslathoz, amely a következő héten került a SZEJM elé, a csoport 160 ezer támogató aláírást gyűjtött. Az in vitro megtermékenyítés egyébként szabályozatlan Lengyelországban. A kérdés megosztja a lengyel politikusokat, miközben a befolyásos Lengyel Katolikus Egyház határozottan ellenzi azt.

Az egyház szerint ez az abortusz egy kifinomultabb változata, mivel minden kudarcot vallott kísérletnél embriók pusztulnak el. 1989 után az egyház nyomására tiltották be az abortuszt Lengyelországban, ahol a terhesség megszakításért két év börtönnel büntethető mindenki, aki részt vett abban, a várandós nőt kivéve. A törvény értelmében csak nemi erőszakban vagy vérfertőzésben fogant magzatot lehet abortálni, és akkor is elvégezhető a megszakítás, ha nyilvánvaló rendellenességek mutathatók ki a magzatban.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Hali, visszajöttem, bár mintha éhesebb lennék mint voltam.....

Moncsikám,

Annyira durva én is olvastam, nem normális ez a felfogás!!!
Csuriban van mindenem, hogy végre meg tudjatok szabadulni a lakástól!!!! Az értékbecslésnek max 1 hét alatt meg kell lennie. Tudod, hogy melyik banknál akarnak hitelt felvenni?...Hiteltanácsadókat vettem fel és képeztem ki amikor még nem volt Domika, hátha tudok segíteni....

Kép
rencsi79

Én is itt vagyok.Tele vagyok.ettem fini húsleves csiga tésztával,2 tányérral. :oops:
De most kicsit eltünök,pihizem mert most fájok.

Kép
Kép
melánia

Ja és a Cincin lovagot nézem. :oops:

Kép
Kép
melánia

No, most hogy újra szóba hoztátok, meg én is veszettül ráérek, leírom a véleményem erről a "szakadásról". Hajnalban felébredtem, aztán ez eszembe jutott, és nem is tudtam visszaaludni...
Minél többet gondolkodom rajta, annál szomorúbb, értetlenebb és sértettebb vagyok.

Hol a híres "hűdenagyon összetartó, segítőkész, jó társaság vagyunk" szellem??? Ezek szerint csak a szarban tudunk, olyan fenemód összetartóak lenni? Addig jó a másik társasága, amíg úgy szenved, mint én? Megy az így szorítok, úgy drukkolok szöveg és ha tényleg sikerül, akkor meg menjen az illető, mert nem viseli el a lelkem?
Ilyen alapon a buszról is le kell szállítani az összes kismamát, meg utcából, netán a városból is kiköltöztetni, mert bántja a lelkemet? Nem lehet, hogy nekem kellene magamba néznem és megtanulni örülni a másik örömének?

Igen, annak idején nekem is fájt mikor az utolsó tróger a negyedik gyerekét várva bagózott a kocsma előtt! De, hogy saját "fajtámba" harapjak... Hogy annak az öröme bántson, aki évek szenvedései, kudarcai után hozzájutott a maga csodájához, az elő nem fordult sohasem. Pedig nem vagyok szent, még igazán jó ember sem...

És mi lesz, ha a kismamák külön vonulnak? Majd az érzékeny lelkűek, megalapítják a soktüszősök és a kevéstüszősök topikját, mert ugye akinek kevés a tüszője, annak sérti a lelkét, az is ha a másiknak sok van...
Vagy mi is szakadjunk mindjárt ketté, mert ugye Chilinek ikrei lesznek és esetleg mi, az egy babásak ezt nem bírjuk feldolgozni???

Annyit mondok, hogy ez kizárólag az egyén érzelmi éretlenségét tükrözi, ha ezeket az érzéseket nem képes feldolgozni.
Csak azt ne felejtse el, hogy lesz még ő is kismami -kívánom mindenkinek!- csak lehet, hogy egyedül kell fönntartania a kismamis fórumot, mert nem lesz olyan szerencsés helyzetben, mint mi.

Mélységesen csalódtam magunkban, hogy ez a kérdés egyáltalán felvetődött... (semmiképp sem Bodzát tartom a forrásnak!) Álmomban sem hittem volna, hogy kismamiként már nem kellünk.

Igazából nem is tudom, mit tegyek... nem szeretek ott lenni, ahol nem látnak szívesen...

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

moncsika
Egy szónok veszett el benned!!! :lol:
Igazad van! Én is igy gondolom, de te olyan jól megfogalmaztad, hogy már nincs is hozzáfűznivalóm! :lol:
Látszik, hogy tanultál pszihológiát(ha jól tudom) tudsz az ember lelkére hatni! :lol:
Ne dobjál már ki a köreidből, légyszi :lol: :lol: :lol:
na puszikállak, megnézem irtál-e privit
ja és drukk a lakáshoz
chilike1

akkor most kövezzetek meg, de csináltam egy új topicot: Dévai Intézet- Babások címszóval......

Moncsikám,

valahol mélyen én értem, hogy mennyire rossz lehet az állandó örömködést olvasni annak, akinek nem jött még össze, szerintem úgy kell ezt felfogni, hogy azokat a dolgokat,pl 26. kép a gyerkőcről vagy a pocakról felrakjuk megírjuk oda ez meg megmarad a lelkesítés helyszíne azoknak akik próbálkoznak. Persze mindenki írhat mindenhova, de ha valaki ép stimu alatt van, akkor nem azt kell olvasni oldalakon keresztül, hogy mennyire jó érzés, amikor Domiapu este mesél Domikának és amikor abahagyja mindig el kezd rugdosni, amikor újból kezdi, akkor meg megnyugszik......már megismeri a hangját
Anno amikor nálunk kiderült, hogy mekkora a baj, én nem tudtam gyerekre még ránézni sem....

Aztán ha nem megy a kettő együtt, akkor strono az egész....

Én rakok fel pocakos képet+képet a babaszobáról oda, aztán meglátjuk, hogy magammal fogok-e beszélgetni....

Kép
rencsi79

De nem örömködtünk állandóan! Ezért sem értem ezt az egészet...
Mindegy, megyek...

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Moncsikám,

hát igen, én pl.: azért nem örömködök mert tudom, hogy van akinek ez rosszul esik, vagy éppen azért nem rinyálok ( annyit :oops: ), csak esetleg priviben, mert mások még azon szenvednek, hogy legyen babájuk, én meg azért: mert éppen éhes vagyok, vagy fulladok, vagy hányok....nekem ezek nem apró dolgok, de más szemében akik még nem tartanak itt, lehet bántó....

Kép
rencsi79

Moncsi,
én most téged nem értelek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Már több , mint egy éve írok ide, és soha nem zavart más sikere, sőt! elsőként reagáltam Bodza felvetésére, hogy NEEE!
Ezt írta Meli is, Szimbáék (akik igazán sok mindenen átmentek), Uzsuzs is.
Akik válni akartak a kismamik!!!
Akkor most kire is támadsz???
miciona

Amúgy, nem kéne ennyit foglalkozni a témával. Ahogy Moncsi írta az életben sem kerülöm a gyerekes barátnőim, kolleganőim stb.
Mint ahogy a saját bajunkról is nyíltan beszélünk a baráti körben, épp azért, hogy más se érezze magát kínosan.
Ilyen alapon aférjem gyerekét is kerülnöm kéne. Szerencsére szeretjük egymást!!
miciona

Más:
pénteken jön vki Apánkhoz???

Képzeljétek írtunk a H1N1-ről, hogy megkérdezem Apánkat.
Na most aktuális lett. A férjem gyermeke lázas lett hétvégén (nálunk volt), ja és csepeli......
Nem tudom mi van, ha belevágunk most és elkapjuk??!!
miciona

Aki kiprovokálta ezt az egész helyzetet...

Eszünkbe sem jutott volna menni, ha nem érezzük ezt a csendes (néha hátulról jövő, privikben megírt) sértettséget néhány sorstársunktól.

Egyáltalán nem rátok és Szimbáékra gondoltam, mikor az előzőeket írtam. Szimbáéktól is, pl.BÁRMIT elfogadnék.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

moncsika
irtam privit
chilike1

Sziasztok!

Most csak egy pár mondat erejéig: Én személy szerint nem szeretném ha "szétszakadna" a társaság, mert olyan jók vagyunk így együtt. Nekem mindenki hiányozna, ha elmenne. Kevesen vagyunk, de így is családias volt eddig a viszony (egyéni vélemény). Igaz, hogy én is ritkán jövök, de gyerek mellett nehéz írni, néha még olvasni is (gyermekünk nem nagyon engedi). De igyekszem mindenki sorsát figyelemmel kísérni és tényleg nagyon-nagyon tudok örülni más sikerének. Megszerettelek benneteket, még ha nem is ismerek mindenkit személy szerint, de hozzátartoztok a mindennapjaimhoz.

Melánia: Az első beültinél végig feküdtem. Nem sikerült. A másodiknál (Kitti), csak az első napon feküdtem és utána napi 1 órákat sétáltunk az urammal. A 3-4-nél más esélyem sem volt, hogy nagyon pihenjek, csak amíg az uram itthon volt és Kitti aludt. De így is megtapadtak. Úgyhogy mindenkinél más a recept, de a séta egyáltalán nem árt, sőt segíti a vérkeringést a méhben (ezt apánk mondta nekem is).

Csak ennyit akartam írni, mert most erre jutott időm, Kitti fent van és nem szereti, ha a gép előtt ülök. Ma még jövök, de lehet, hogy csak este.

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Látod Meli! Kinél a fekvés, kinél a séta hozott babát! Nincs tuti recept! Tedd azt, ami a TE meggyőződésed szerint a jó!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Micikém,
és vettek tőle mintát, hogy H1N1-e????? mit mondott a doki?

Kép
rencsi79

miciona
szerintem sem rátok gondolt moncsika(meg nem is azokra akiket felsoroltál), viszont te nem is abba a táborba tartozol, aki noszogatja a kismamikat, hogy húzzanak a fr...ba. :lol:
Egyébként szerintem mindenki tudja kiről van szó-ki provokálta ezt az egészet, természetesen nem te bodzikám-, csak úgy vagyunk vele, mint a Harry Potterbe, hogy nem mondjuk ki a nevét(tudjátok ott is van Vordemolt-nem biztos, hogy igy irják), na jó nem vicceskedek tovább :lol: , az biztos, hogy az én örömömet ilyen külső tényezők, hogy valaki irigy, nem tudja elvenni.
Majd ird meg mit mond apánk az oltásról, engem is érdekel.

rencsike
Abban lehet igazad van, hogy teljesen más a problémája aki beülti előtt áll, vagy alatta van, mint annak aki épp Babásodik és a terhességgel kapcs. dolgok foglalkoztatják, de ez az egész téma sajnos nem abból indult ki, hogy mi kismamik túl sokat beszéltünk arról, hogy milyen kismaminak lenni, hanem azért indult el a lavina, mert valaki nem birja elviselni, hogy másnak már összejött, neki meg még nem!
Ennyi erővel kapcsolja ki a tévét amikor megy az Elevit reklám!
Pfúj, ez tőlem nagyon távol áll, még ha rosszul is esett apánknál az előző beavatkozások alatt, hogy másnak hányszor , de hányszor összejött nekem meg még várnom kellett a soromra, soha egy percig nem voltam irigy senkire.
Amikor most terhes lettem, megismerkedtem egy lánnyal, neki akkor sajnos nem sikerült , de a mai napig hivjuk egymást, hogy mi a helyzet, fel sem merült a rosszindulat benne! Úgyhogy hajrá zugolvasó kisbarátném!!!!!
Szerintem ez a normális!
chilike1

Asszem megyek kicsit belefáradtam, ebbe legyen nem legyen másik fórum témába, én már írtam oda aztán majd ha valaki válaszol ,akkor írok újból ,ha nem akkor ennyi volt....

puszi mindenkinek!!!

Kép
rencsi79

csomee:köszike. :lol: Ja és ha lesz időd leírnád mégegyszer a hagymaleves receptjét.Anno nem írtam le de most érdekelne. :lol:

Kép
Kép
melánia

rencsi:nem írtál nekem privit.

Kép
Kép
melánia

rencsike
én nem is tudom hova kell irni-hol a másik topic-?
Lassan én is lépek, mert ma még semmit nem csináltam itthon
moncsika
dobtam még egy privit, irj majd, este még jövök
addig is pussz mindenkinek
chilike1

A babás fórumra leírtam, hogy milyen lesz a babaszoba, képet meg csak emailben tudok küldeni,mert túl nagy.....tudsz priviben küldeni egy emailcímet??

Kép
rencsi79

Chilikém,
ott ahol kiválasztod a Dévai intézetet, ne azt választod, ha nem lejjebb mész és ott lesz...

Kép
rencsi79

Rencsi! te tényleg megbódultál! :lol: :lol: Én már rég írtam oda!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Igen, ez egy folyamat, ma voltam 21. napi vv-telen, most azon izgulok, hogy tudjunk kezdeni, aztán majd a beülti körüli érzések, aztán remélhetőleg az első uh, aztán a tesztek, a szülés, a szoptatás stb.,
Azért sincs értelme a sértődésnek, mert lehet, hogy holnap ránk néz vki ugyanúgy.
Az jut eszembe mikor az egyetemre felvételiztem (akkor még nem volt fizetős, kevesebben jutottak be), előkészítőn minden egyetemistát nagyképűnek tartottunk, aztán mikor felvettek már nem tüntek annak.

Rencsi,
nem tudom, majd este beszél vele a párom, hogy hogy van. Azért remélem csak egy sima megfázás. Így év elején nem lenne jó ,ha rögtön hiányozna sokáig.

Julcsi,
írj majd a kombinátról!
Ahogy olvastam az aminot eddig csak Mónikáék vállalták be Fannival.
Tudom, hogy sokan ellene vagytok, meg Szimba okfejtésére is emlékszem, de nekem ez nagy dilemma lesz.

Moncsi,
lehet, hogy naiv vagyok, de nem vettem észre kire céloztál, most mér tudom! Sorry!!
miciona

Én most ezt az egészet nem értem. :roll: Hova tartunk,mi lett velünk??? Volt itt eddig egy jó kis banda akik segítettek egymásnak amibe tudtak.Nekem nagyon sokat jelent.De most nagyon rosszul érint ez a "civakodás".

Kép
Kép
melánia

Melikém,

nincs itt civakodás, ez marad a fő fórum, aztán a babás kérdésekkel kapcsolatban meg írunk oda egymásnak és így senkinek sem lesz rossz...

Micikém,

hát igen, éppen hogy elkezdődött a suli....Nekem apósom a csepeli SZTKba dolgozik, ő mondta, hogy nem menjünk hozzájuk egy ideig....nehogy elkapjam....

Moncsikám,

közben láttam hogy írtál, naaaaaa bocsika, elindulok a konyhába tejért, mire kiérek már nem tudom mit akartam....( és nem nagy a lakás!!!!) régen meg, olyan voltam mint egy lexikon....de állítólag ez elmúlik, remélem.....

Kép
rencsi79

Csajocskàk!Nem szabad senkit bàntani,szèpen, ôszintèn meg kell beszèlni az èrzèseket.Ha valaki rossz passzban van,annak pedig segìteni kell. Ez a topik tènyleg egy Csalàd. Moncsika,teljesen igaz az is,amit ìrtàl,de nem szabad indulatosan bànnunk egymàssal.Az,h màs örömènek is örülni tudj,egy lèpès a siker felè,de van,akinek ide eljutni nehezebb. Amùgy èn Szimba soraiban gondolkodtam,ha valaki most kezd ès csatlakozna,esetleg nem mer a gondjàròl ìrni,ha pont mi töltünk meg 1oldalt (babàsok) + làtod, a kismamik sem mertek több dologròl, itt beszèlni, holott az is segìtsèg mindenkinek. Èn azt a topikot a rèszletesebb baba-ügyek kitàrgyalàsára gondoltam, itt uùgy lenne mindenki, tovàbbra is. Majd mèg ìrok a gèprôl, mert telefonròl elèg bèna.

Kép
bodza2005

Rencsi,
én csak a Te hozzászólásaidon keresztül találtam meg az új fórumot :shock: :shock:
A SZÜLÉSZETEKEN belül van??,
miciona

Meli, ezt még leírom, és befejeztem.

Nekem is ez a legnagyobb fájdalmam. Pár hete benéztem a márciusi babások topikba és sikítva rohantam hozzátok haza! Most meg...

Élt bennem egy kép erről a társaságról, ami most alapjaiban dőlt össze! Nem az egyes emberekben csalódtam, hiszen tudom, hogy akikre eddig számíthattam, ezután is ugyanazok maradnak (még ha nem is értenek most velem egyet). Hanem ez az egész tendencia nem tetszik... Nem értem... Együtt kaparjuk tíz körömmel a sarat, hogy kincset találjunk, és aki rátalál az már nem kell?
Az a baj, hogy amint kiderült ez nem is a többség véleménye, csak hagyjuk befolyásolni magunkat.
Mindegy, nem cifrázom...
Aki érti, érti így is.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Oké,megértettem.Téma lezárva részemről.

Kép
Kép
melánia

Micikém,
igen ott van, 11 sorral lejjebb mint a Dévai intézet.

Kép
rencsi79

melania
elküldtem az e-mailt, meg irtam hozzá kis privit is
aztán ügyesen :lol:

miciona
irok privit

rencsikém
Nem küldtél e-mailt a bébiszobáról? :roll:
Megyek majd megnézem a másik topicot is, addig is pusza
chilike1

Drága Kismamák! Anyukák, Apukák!

Nehogy itt hagyjatok bennünket! Mindig olyan örömmel olvaslak benneteket! Mi csoda dolog, hogy priviben beszélitek meg a dolgaitokat?! :wink
Én is kiváncsi vagyok rá! :) Nagyon jó dolog olvasni arról milyen érzés, mi foglalkoztatja egy várandóst. Én is felkészültebben állhatok a nagy Esemény elé. Engem mindig inkább motivál, ha pocakost látok, vagy hallok történéseket.
Ne fogjátok vissza magatokat! Igenis jó, hogy így együtt van a Csapat!
Kedves Moncsiga, Chilike, Julcsi! Minden nap írjatok nekünk! Tudni szeretném, hogy vagytok! És már gyerekes anyukák, kérjük továbbra is a fényképeket! Sajoval egyetemben én is szívesen nézegetem!

Magamról annyit nincs miről írnom, októberben kezdek. Addig gyűjtőm az energiát és akupunktúrára járok, hogy fogyak egy kicsit és helyre billenjen a hormon színtem. Nagyon eredményes.
Szedem a Béres Cseppet, hogy az ellenállásom is jó legyen.
Nagyon optimista vagyok! :lol:

Mindenkiről szívesen olvasok, imádom ezt a Fórumot!
Hajrá Dévais Lányok, Fiúk!

Kata, tényleg hiányzol.
emerenc

még valami......ha van új topik a kismamiknak, én nem is írhatok oda? Gyerekek ne csináljátok ezt! Nem tudom ki az aki miatt ez a kérdés felmerült, de gondoljátok, hogy egy ember miatt, fel kell borítani az eddigi klassz dolgokat? Én igenis így szerettem ezt a fórumot, ahogy van, nagyon meg kedveltellek benneteket, így ismeretlenül is ! Tényleg, most teljesen felzaklattam magam!
Kismamik, mamik, kérlek benneteket továbbra is írjatok!
emerenc

Ennyit írni... :shock:

Továbbra is ellenzem a szétválást. Ez olyan, mintha lenne egy hegymászós fórum és a csúcsra felért emberek elmennének máshová, hogy jobban érezzék magukat azok, akiket a vihar már vagy háromszor visszazavart a hegyoldalról. :) Ez röhej!

Jó érzésű embereket egyszerűen nem zavarhat a sorstársak nehezen elért sikere. Bevallom, engem borzasztóan dühít, ha látok egy nőt, akinek első ránézésre 2-vel nagyobb az IQ-ja egy átlagos falevélnél (megszólalás után már csak eggyel), van körülötte 5, gyomorúságos körülmények között cseperedő gyerek, 8 testvérük már állami gondozásban van és most is éppen terhes. Hogy lehet ezt egy kalap alá venni egy olyan sorstárssal, aki évekig küzd azért, amiért mi is küzdünk? Ráadásul sok esetben úgy, hogy semmi szervi ok nem áll a meddőség hátterében, mégis megannyi kellemetlenségen kell átevickélni a sikerig? Biztosan bennem van a hiba, de én ezt nem vágom. :shock: :roll:

A másik dolog, amit nem lehet szó nélkül hagyni, az a lengyelek vergődése. A XXI. században mindez több, mint vérlázító. Az inkvizíciót mikor szándékoznak újból bevezetni? Röhej, hogy az emberiség történetének egyik legönzőbb, legaljasabb és legegészségtelenebb szabályozását (cölibátus) elszenvedő emberkék egyáltalán beleszólhatnak ilyen dolgokba. Mindenkinek joga van gyermektelennek lenni, de ha valaki önként(!) ezt az utat választja, akkor ne pampogjon, ha a másik még csak véletlenül sem ezt szeretné. Én megértem, hogy ezeknek az embereknek a lombikról halvány gőzük sincs, de amikor ezt még reklámozzák is, az már dühítő. Tisztában vagyok azzal, hogy ez a vélemény nem mindenkire vonatkozik az érintettek közül, az viszont nagyon szomorú, ha egy ilyen borzalom egyáltalán el tud jutni a törvényhozás elé. Az ember fia azt hinné, hogy a sötét középkort már magunk mögött tudhatjuk, de sajnos ez még mindig nem így van. Sajnálom, hogy a dinoszauruszok haltak ki, nem nekik kellett volna.

Rencsi: ha lenne egy pintyem és annyit enne, mint Te, anorexia gyanújával azonnal orvoshoz vinném. Nem lehet könnyű ezt betartani. Hatalmas gratula, hogy Neked mégis sikerül! 8)

Meli: annak idején Dévisz a különböző korú embriók jobb megtapadásával kapcsolatban felvetett egy olyan verziót, miszerint az "öregebbek" elkezdik a beágyazódást, de befejezni már nem sikerül nekik, a nagyokba "kapaszkodó" piciknek viszont ideális terepet teremtenek a megtapadáshoz. Ha így van, akkor két picire lehet számítani. :D Én a helyedben az első héten még inkább pihengetnék, a "nyaralós" ritmust meg csak ezután venném fel. Itt tenném hozzá, hogy Dévisznél a nyaralás olyan "hiperaktív" tevékenységeket takar, mint pl. horgászás. Ezt csak azért mondom, mert nálunk még csak véletlenül sem ez a jellemző, tehát ha Dévisz ad egy ilyen jellegű tanácsot, akkor nem árt rákérdezni, hogy konkrétan mire is gondol. :) Ahogy Chilike is írta, ne foglalkozz a postával! Én még olyan szolgáltatót nem láttam, amelyik 2 sikertelen ajánlott levél után szomorúan konstatálná, hogy ezt a pénzt már nem fogja beszedni. :) Nyugodj meg, ha az a valami fontos, nem fogsz lemaradni róla. A lényeg: olyan levél nem létezik, amelyik megérne egy ekkora kockázatot. 8)

Miciona, Emerenc és mindenki, aki éppen készül a következő programra: drukkolunk Nektek innen a "távolból" is.
szimba

Rencsike Drága, az a babaszoba engem is érdekelne....meg minden,írd meg nekünk nyugodtan....szerintem.

mindenkit puszillok.

Lengyelek vergődéséhez meg annyit szólnék hozzá, unalmukban ne a gyermekért küzdökkel foglalkoznának, hanem azokkal akik halomra szülik a gyermeküket, egy putriba, úgy, hogy azt sem tudják mit fognak enni adni nekik, közben maguknak megveszik a napi pia adagot,részegen fetrengenek,gyermekükkel meg a továbbiakban nem foglalkoznak.....szerintem ez a bűn.....
emerenc

Akkor egy őskövülettől inspiráció:

Kép

Eszter
Kép
roxal

Sziasztok csajok,

Chilike, arról szerintem senki nem tehet, ha ezt a helyzetet nehezen emészti meg, nem szabad azért bántani, mert most éppen lelkileg nehezebben dolgozza fel más sikerét és azt, hogy neki pedig még nem sikerült.
Szimbáéknak teljesen igazauk van, nehezebben kérdez egy új, ha azt látja, hogy itt babás topik van.

Annak nagyon örülök, hogy mindenki azt szeretné, hogy egyben maradjon a társaság. Ezért írok én is csak ide, a babás topikokba nem.

Rencsikém, én is kiváncsi vagyok a pocakos képedre és a babszobára, én is küldöm, ha kész lesz, nem adnád meg az email címed? Nekem is elküldhetnéd.
A hízás nálam is így volt. Alig kajáltam, mondtam Apánknak, és azt mondta, biztos dugiba eszem, hogy más ne lássa. :lol:
Szerinted? Nem érdekli semmi magyarázat, egyből azt mondta, hogy akkor gyümölcsöt se egyek, meg semmit, amibe van szénhidrát.
Próbálj meg nem stresszelni, mert én a rendelőbe bőgtem el magam, miután lemértek.

Moncsiga, neked is teljesen igazad van. Szerintem mindenkit érdekel itt, hogy mi van a többiekkel, és mindenki örül a másik sikerének, csak néha lehet, hogy valakinek nehezebb időszaka van. Ja és én is 18-én megyek. :wink:

Meli, szerintem is csak akkor menj bárhova, ha Te úgy érzed, hogy nyugodtan idulsz el, ha nem akkor pihenj még pár napot.

Mici, Te pedig annyira aranyos vagy, hogy egyből azt írtad, hogy maradjon mindenki.

Szimba család, engem is anno ez idegesített és nem az ha valaki, aki nagyon szeretett volna, végre sikerrel járt.

Julcsi, mennek a drukkok a kombi tesztre.

Roxal, gyönyörűek, gratulálok hozzájuk. :wink:

S. Móni
írtam privit.

Akit kihagytam bocsi, annak is drukk és sok puszi

Kép
gmelcsi1

Roxal! Csodaszépek a lányok! Micsoda hangulat lehet nálatok! :lol: :lol: Az oviban is imádtam hallgatni a csajok csivitelését, kuncogását.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Roxal,

tényleg gyönyörűek!!!! jól látom, hogy a képen a két szélső kiscsaj nagyon hasonlít egymásra?( bocsi nem tudom a neveket)

Melcsikém,

és szabad megkérdeznem, hogy akkor te most mit csinálsz, hogy ne hízzál...mert ma is egész nap éheztem....én már eljutottam oda, hogy ha ez sem elég, ennyit sem ehetek, akkor keresek másik dokit a szüléshez, eddig a terhesség nagyon nehéz volt a folytonos rókák meg öklendezés miatt, aztán jött az ájulás meg vérnyomás gondok, most is öklendzek és rosszul alszom és fulladok, de hogy semmit se ehessek....

Kép
rencsi79

Köszönjük.
Rencsi, alulról felfelé, Viktória, Anna, Ágnes. Külön burokban voltak, életben nem hasonlítanak egymásra.
Rencsi, ehetsz, csak próbálj olyat, amitől nem hízol. Zöldség, gyümölcs, hús, hal, tejtermékek, korpa (ezekből nagyjából bármennyit). Nem jó, ha éhezel, de a sok hízás a szülés szempontjából nem jó.

Eszter
Kép
roxal

Ismét itt vagyok. Hogy teljen az idő elmentem tusolni és kicsit rendbe szedtem magam.Muszály volt valamit csinálni mert már fáj a gerincem az ágyba.

roxal:gyönyörűek a csajok. :lol: Te is 4 babót kaptál vissza annó???Mesélj picit ha időd engedi!

szimba:értettem.Maradok a seggedelmemen itthon. :lol: szimbáné hogy van???
emerenc:hip hop és eltelik az idő.

Kép
Kép
melánia

roxal
te voltál anno amnión?
Én is ikres mami vagyok,-igaz 2 bébivel-, de minden érdekel ebben a témában, irhatnál pár sort, hogy mi volt, hogy volt.
Bocs, de én akkor még nem voltam a képben, ezért lemaradtam :lol: -köszike

rencsike
olyan drága vagy! :D
Én még mindig azt mondom, hogy ez a stressz a legrosszabb.
Az odáig oké, hogy domi bébi elveszi tőeld ami neki kell, de akkor mi marad neked??!! Én ezért nem értek egyet ezzel a fene nagy diétával. Attól leszel rossz kedvű, depis, hogy nem ehetsz és ez csak ront a helyzeten. Amúgy nekem is azt mondta, mint gmelcsinek, hogy ne egyek gyümölcsöt, húst eg zöldséget. Hát kösz szépen, én nem vonom meg sem magamtól, se a babáktól a fincsi gyümiket, amikor pont most van itt a szezonja.
Szerintem nem hiztál annyit(tudom, hogy 10-et engedett), hogy ennyit mérgelődj rajta. Biztos nem kell másik dokit választanod, apánk se h...e, nem fog elküldeni, hiába ijeszget, csak biztosúgy gondolja, hogyha nagyon szigorú és legalább a felét betartjuk neki már az is jó. Szóval sztem túlzásba viszi a dolgokat.Ez kb olyan, minthogy beülti előtt alá kell irni a papirt, hogy milyen komplikációk lehetnek,!!!Én a végén már el sem olvastam.-minek ezen is idegeskedni.

gmelcsi
Jaj , milyen kis higgadt vagy. és tárgyilagos. :lol:
Neked abba maradt a hizás, vagy legalábbis lelassult a diéta miatt?

moncsika
na a csajok csivitelését itt is hallhatod, nem maradtál le semmiről, hogy nem mész az oviba :lol: :lol:
chilike1

Roxal, engem is érdekelne, hogy volt veletek....próbáltam megkeresni a régi hozzászólásaidat, de aztán belefáradtam, leírnád, hogy volt nálatok?

Kép
rencsi79

Chilike, nem írok okosságokat, mert kinevetsz. :lol: :lol:
Egyébként, igen abba maradt a hízás. Legalább másfél hónapig nem híztam egy grammot se. Most híztam fél kilót, de szerintem azért, mert Marci növöget rendesen.
Neked az 5kg nagyon jó. De majd később indulsz be Te is.
Apánk tényleg nagyon rajta van ezen a súly dolgon, de most már azt mondom nem is baj, mert mindenki dicsérget, hogy látszik, hogy híztam, és tök jó, hogy nem vizesedek, meg ilyenek, ez is biztos azért van.

Kép
gmelcsi1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: