A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Először is, bejelentenivalóm van. :D Ma voltam ultrahangon ééés… Mint látható a vadiúj vonalzómon, KISLÁNYUNK LESZ!!! Ahhoz képest, hogy mindig fiús anyukaként képzeltem el maga,annyira elöntött a boldogság, amikor azt mondta a nagyon kedves doktor, hogy „egy gyönyörűszép kislány” fejlődik odabent, hogy majdnem elsírtam magam. :D M&G, kérlek, írd át a táblázatban a bizonytalanságot bizonyosságra! :D
Sprite, ne haragudj, ha megbántottalak, nem akartam. Nem a Te hozzászólásod miatt írtam le, hogy mit gondolok a Karácsonyi ajándékozásról. 22 megajándékozandó nagyon sok, ötlettel sem bírnám! Ráfordításban nekem egyik ajándékom sem haladja meg a 3-4000 Ft-ot, kivéve talán a férjemét. Ez attól függ, mikor mennyiből tudom kihozni, amivel tudom, hogy örömet szerzek Neki.
Látogatók: remélem, a Férj távoltart minden hívatlant. Bízom benne, hogy mindenki bejelentkezik és akkor, ha már ismerem a helyzetet, mondhatom, hogy mikor vagyunk fogadóképesek.
Van olyan fertőtlenítő kendő, amit kifejezetten kézfertőtlenítésre való, nem jut eszembe a neve (ezzel volt értelme, hogy hozzászólok… ). B-vel kezdődik. A kocsiban szoktam tartani belőle egy-egy dobozzal, utazáshoz. Majd utánanézek, mi a neve. A terhestornán mondta az egyik mami, hogy vigyünk a kórházba Domestos fertőtlenítőkendőt a WC-hez, ilyesmihez. Ez nekem jó ötletnek tűnik. Én is érzékeny vagyok a tisztaságra, kiváltképpen a fürdőszoba és a konyha tisztaságára. Sajnos szegény veszprémi kórház elég lepukkant klotyóval rendelkezik… Szappan például egyáltalán nincsen, még csak üres folyékonyszappan-tartó sincs, hogy látszon, elvileg van, csak elfogyott.
Én nem borotválok, csak végszükség esetén. Számomra a gyanta a megoldás. Nehezen elérhető helyek dolgában szakemberhez fordulok.
Babafogdosás: itt úgy tartják, hogy minél több férfi (!) fogja meg a kisbabát, annál egészségesebb lesz élete során.
Nóna, nagyon érdekes, amit a kölcsöndolgokról írtál, ebből a megközelítésből nem is gondoltam végig. Igazad lehet. Mi csak a ruhácskákban számítunk a kölcsönholmikra, az azonban jól jön, még ha szívem szerint újakat, sajátokat vennék is.

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

Gombi, jobbulást Neked! Próbáld kipihenni, hogy így megvárattak, megsétáltattak.

O'hara, nekem is a 18. heti genetikai volt az utolsó hivatalos és azóta csak a pénzes 4D-s. Következő nálunk is a 30. heti. Nem is tudom, hogy lehet kibírni, ha nem iktat közbe az ember mozizást. :shock: Orvosi szempontból is lehet bármi, olyan sokáig nem néznek a babára, persze más országokban még ennyi sincs, tudom.

Toxoplazmát nekem még egyszer sem néztek, pedig negatív vagyok. Igaz nincs macsek a közelben, ezért sem tartotta fontosnak a dokim. Remélem máshonnan nem kaptam el, mosom szorgosan a gyümiket és hasonlók.
csillag25

Gombi, a múlt héten végig én is azzal szenvedtem, hogy Zéti nyomta a vesém és a vezetéket. Vasárnap óta viszont úgy tűnik megunta azt a helyet, és azóta semmi. :D Drukkolok, hogy neked is csak ez legyen, és megúszd a vesekövet. bár ha már az uh látta.. De hátha elég lesz a gyógyszeres kezelés, de arra meg gondolom csak a szülés után kerülhet sor. Férjemnek is volt az év elején, két zúzás után is meg vannak a kövei, csak most nincs fájdalma. De görcsölt piszkosul. Ha a bab nyom, azt is átérzem, valóban nem semmi fájdalommal jár, nem is gondoltam volna én sem, volt, hogy a lépés is fájt.

Moly! Nagyon nagy gratula a kiscsajhoz! Nálunk pont fordítva volt: én mindig kislányt képzeltem magamnak első babként, erre kisfiú, de annyira nem számít, és úgy örülök neki! :D

A karácsonyi ajándékok szerintem a legtöbb helyen kimaradnak szerintem, nálunk is. Olgáékhoz hasonlóan nagyon sok helyre kellene valamit venni. Mivel a hasznos ajándékok híve vagyok, mindig valami használhatót veszünk, így viszont 5000 Ft/fő körüli összeggel számolhatunk. Nagyon sokra jön ki, általában a 13. havi fizum ment rá a karácsonyra. Hát az, ha esetleg adnak, most a dokinéni zsebébe fog vándorolni, így kimarad. Attól a karácsony még karácsony, hogy nem ajándékozunk, a családom akkor fogja meglátogatni vidékről a picúrt, így ünnepi ebéd lesz, az ajándékok már pont nem számítanak, nem attól szeretjük egymást jobban, vagy kevésbé. Ráadásul karácsonyozni a férjemmel édes kettesben szoktunk, így most az is ünnepi lesz, hogy itt lesz a család. Remélem az állapotom engedni fogja, hogy úgy tudjak majd készülni, ahogy szeretnék.

Uh téren akkor megnyugodtam. A toxoplasma még mindig aggaszt. De hallottam még régebben hogy valahol csinálnak pénzért (ha jól rémlik 3000 Ft), majd elmegyek oda. Az is szép, a dokinő közölte, hogy a toxoplasma drága vizsgálat (!!!) azért sem csinálják, hisz ilyenkor már úgysem vetetem el a babát, ha már megbetegedett. Hát mihez képest drága? Az ő szülési járandóságához nem. De amennyi tb-t kifizetek havonta, ahhoz képest sem. És ok, elvetetni nemtudom, de ha valóban kezelni kellene, ha megfertőződtem, akkor csak nem felesleges vizsgálat. No komment.
Vendég

Karácsony, hát az izgi lesz nálunk is... nagy a család, az egyik fele nyugaton, a másik meg keleten, mi meg középen...
Szentestén mindig kettesben voltunk, karácsony első napja egyik család, másik napja másik család.. felváltva, hogy ne legyen sértődés.. és utálom a haszontalan ajándékokat, mindig lelkiismereti kérdést csináltunk abból, hogy kinek mit adjunk, és ehhez az eddig megszokott bónusz adott alapot... amit idén már nem kapunk :? Szóval gyerkőc nélkül is nagy lenne a dilemma...
Abban már biztos vagyok,hogy idén itthon maradunk karácsonykor, akár kint lesz már a leányka, akár még bent kuksol... szerintem felelőtlenség lenne mindkét állapotban órákat autóban ülni.. már most is a hideg ráz a hosszabb autóutaktól... hiába vigyázunk mi, ha szembe jön egy idióta.... és annyi ilyet hallani...
Az ajándékokkal nem tudom mi legyen... amit spórolgatunk, annak bizony már megvan a helye... jó előre...
Vendég

Kimozdulni mi sem fogunk itthonról karácsonykor. De szerintem egy percig sem fogjuk bánni. Már most kíváncsiak vagyunk, milyen is lesz, pár hetesen már tetszeni fog-e a fa, meg a fényei a babának.... Már nagyon várom, hogy ott tartsunk. :D

lányok hétfőn az utolsó hetet kezdem munkával! Ez úgy feldob! Aztán szabi, 1-jétől táppénz. Még a dokihoz elmegyek megbeszélni, mi kell, hogy kiírjon. És jöhet a vásárlás ezerrel! :D És a terhestorna, meg a szülésfelkészítés... Végre csak magunkkal foglalkozhatok, és elkezdődik végre az igazi babavárós időszak! :D
Vendég

O'hara: a feldobódottságot megértem :) De hidd el, így is annyi dolgod lesz, mintha minden nap egyre kevesebb órából állna!!! Nekem eddig mindenre volt időm, csak arra nem, hogy magunkkal foglalkozzak...
Megfogadtam, hogy a vásárlással megvárom az amnio eredményét.. pedig már nagyon be vagyok sózva, egész nap a netet bújom, mit-hol érdemes beszerezni!
Tényleg, kiváltottátok már a kismama csomagot (felicitas)?? Mi van benne? Van olyan amit tényleg lehet használni??
Vendég

Én még nem váltottam ki, de valaki már mintha írta volna, hogy megtette. Érdekelne engem is mi van benne, mert ha nem nagyon éri meg, nem váltom ki, nem akarok egy csomó reklámanyagot kapni a semmiért. Mert szerintem arra számíthatunk, hogy a postaládánk ezentúl telelesz mindenféle "szeméttel". Én pedig ki nem állhatom a szóróanyagokat, reklámújságokat. Ha valamire szükségem van, megveszem, ha nincs, ne próbálják rám tukmálni.
Vendég

Hát Gombi még mi is egy kisebb felújítás előtt állunk, így bizti lesz egyéb elfoglaltságom is, de ezt akkor is meg kellene csinálni, ha dolgoznék. Így meg csak több idő marad magunkra. :D

Gombi, miért akarod a vásárlással megvárni az amniot? Ha ennyire be vagy "sózva" lehet, hogy még jót is tenne. Elterlené a figyelmed, feldobna, ráadásul a múltkori eredmény után szerintem megnyugodhatsz, nem lesz semmi baj.
Vendég

gombi: én amikor 2005-ben szeptembertől elmentem a cégtől táppénzre az első lánykánkkal, mivel az év legnagyobb részében én is részt vettem, kaptam év végi bónuszt. Próbáld kiharcolni, mert szerintem neked is jár, mivel több mint fél évet dolgoztál már az évben. Még ha nem is annyit kapsz, mint mások, de valami csurran cseppen, az is jó!

Kata
labkat

Jó sokat írtatok,de tegnap rossz volt a gépünk,az éjszakai szélvihar meg ma reggelre intézte el a netünket,így csak most jött vissza.

Krémezés: Én akkor kenem ha eszembe jut,eddig keményen 3x kentem,akkor is csak ott,ahol érzem,hogy viszket,ugyanis tapasztalat,hogy ott fog "szakadni" is. A virág tattoomnak a hasamon van egy hosszú porzója,na az elindult a terhességi csíkká válás útján :cry:

GAbi!
NAgyon szívesen mesélek neked a mosható pelusról,de igen-igen hosszú lenne.Szintén a mamami.hu-n megtalálsz mindent róluk.
Nekünk a Coolababy és a Bambinomio vált be.HA érdekel egyszer összefuthatunk és akkor megtudom mutogatni is.VAn úgy hogy átugrunk hambizni oda ahol laktok :wink: . Legföljebb összebeszélünk.

NA most nem is bírok többet írni,kezdünk készülödn az esküvőre.De bezabálok sütiből...........
Vendég

Sziasztok!
Csak bejelentkezem, hogy jól vagyunk, nincs semmi gond se velem se a bébivel, szépen növekszik.
Elragadott az iskolakezdés, a héten már most 3 dolgozaton vagyunk túl, ma utcabálra megyünk, holnap tanulás ezerrel! Minden tárgyból új tanárt kaptak, így mennek a szintfelmérő dolgozatok, ha lecseng egy kicsit a láz, akkor jövök ám majd én is vissza!
A fiunk is elemében van rendesen, a sikolozva közlekedés a házban most a sláger, kész bolondéria van nálunk! lehet érzi, hogy már nagyon készülődünk a baba fogadására, nagyon anyás-apás lett, sokat kell vele foglalkozni, ritkán tudok jönni a géphez.
Kicsit kimerültnek érzem magam, de ha túl vagyunk ezeken a dolgokon, már jobb lesz.
Most is mennem kell társasozni a kicsivel...

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

O'hara: babonából.... :roll:
De már szombat van :-) Szerdáig már nincs egy hét!!! És addig totálisan készenlétbe helyezem magam: tegnap írtam listát, mi az amit tutira be szeretnék szerezni, szóval jövő héten csütörtökön kipattan a szemem és megyek vásárolni :-))))

Kata: igazad van, időarányosan járNA, ha lesz egyáltalán... de már a tavalyit is idén fizették ki, irtózatosan nagy cirkuszok/titkolózások lesz/nemlesz árán... és amilyen a helyzet, szerintem nem lesz kifizetés... főleg, hogy még a munkaszerződéseink sem tartalmazzák a mozgóbért... más világ volt pár évvel ezelőtt :cry:

Egyébként nekem a táppénz és ha nem változtatnak rajta a tgyás is magasabb (jóval), mint az alap fizetésem... szóval nem sír a szám... már vártam, hogy majd most a 60%-kal milyen kevés lesz, és teljesen meglepődtem, hogy aki még a 70%-os időkben ment el táppénzre, annak végig marad a 70%... Ez azért jó!
Vendég

Hát jutalomra én sem számítok, hiába csak október 1-től leszek táppénzen. De remélem a 13. havi fizut (amit máshogy hívnak a tavalyi mizéria óta, de annak felel meg) még kapok. Nagyon számítunk rá, remélem nem koppanunk. :oops:

Gombi a babonás dolgokat sosem szerettem. A férjem egy-két babonát betart, és velem is betartat (pl. ha váratlanul vissza kell fordulni indulás után, le kell ülnöm), de a babával kapcsolatban nem engedek. Mi is kaptunk megjegyzést, hogy ekkor meg akkor még ne kezdjünk el vásárolgatni, illetve mikor elújságoltuk, hogy babánk lesz, volt olyan baráti pár, aki szóvá tették, hogy még nem kellene elmondanunk csak a 12. hét után. Ok, az nem babona, de a 12. hét után is történhet bármi, ha ebből indulunk ki, akkor hamarabb vennék észre a környezetben, hogy baba lesz, mint hogy mi mondanánk el. De nyilván mindenki maga dönti el.

Pókica, jó hogy jelentkeztél. Gondoltam, hogy a sulikezdés havaz el. Azért próbálj pihenni is.
Vendég

Nem tudom kit érdekel, de én kaptam egy jó kis listát "könnyebb szülés homeopátiával" címmel.. csak sok oldalas.. ha vkit érdekel írjon privit és küldöm!

O'hara: nekünk is volt olyan aki "beszólt", hogy a 12. hétig még nem is baba, kár volt még elmondani..
Ezt a jövő hét szerdát megfogadtam magamnak, és próbálom tartani, ennyi. Azért extra babonás nem vagyok :)
Vendég

Sziasztok!!!

Vagyok én is,csak olvasó üzemben volt csak kedvem.Ma végre hűvös van,a hangulatom is más,babó is reggel óta fesztiválozik,szereti ő is a hidegebbet!!!
Van néhány fotóm,de csak az arcáról!!!A többit nem sikerült jól kivágni!!!!

Szép napot mindenkinek

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép
meli1118

Sziasztok!

Most csak gyorsan toxoplazmával kapcsolatban: amikor nekem uh-n gondot látak a picinél, el akartam menni egy külön toxo-ra, nehogy attól legyen a gond... egyszerűen besétáltam a háziorvoshoz, és kaptam rá simán beutalót... eszembe se jutott, hogy valamire esetleg nem kapok. Most is kell majd mennem egy külön laborra, azzal is így fogok tenni. Szóval nálam ennyi volt, meglepve látom, hogy van akinél még nem csináltak, és esetleg pénzért kéne... ez érdekes. Azért próbáljatok utánakérdezni. Nekem egyébként minden beutalót a háziorvos ír, és én mondom neki, hogy mire kérem ( kaptam egy listát anno a védőnőmtől), és majd csak az eredményt viszem a nődokihoz. Így a toxot is csak bementem, és szóltam hogy kérek rá egy beutalót. Meg kértem külön vércsoportra, ellenanyagra is. Azt is kaptam simán.

Kép

Kép
nóna

meli: jók a fotók :)

Kata
labkat

Szia Pókica, jó, hogy hallattál magatokról! :)

Én kiváltottam a Felicitasos csomagot és véleményem szerint teljesen gagyi. A kedvencem a férfidezodor volt benne. Ezen kívül egy Aventes anyatejtároló dobozka, egy cumi, egy darab hihetetlenül illatos pelenka, 1 db Carefree tisztasági betét melyet - ó, de hasznos ez jelenleg - tangabugyiba is be lehet hajtogatni, néhány krémminta, egy fogkrémminta és egy tonna prospektus volt benne. Jó, nem hittem, hogy ez a csomag megoldja majd az első évünket, de ezzel együtt is másra számítottam.

Én nem kapok 2009-re bónuszt, habár november végig dolgozni fogok (jelenlegi álláspont szerint), de (leegyszerűsítve) a belső szabályzat szerint nem teljes ledolgozott év esetén nálunk nem jár.

A Karácsonyt szeretném, ha az anyukámnál töltenénk Vecsésen, mert nálunk rendes kultusza van a Karácsonynak (gondolom nem okoztam ezzel meglepetést az eddigi, e témában tett hozzászólásaim után :lol: ), már a takarítástól a ház és a kert díszítésétől kezdve. Az, hogy ott lehetünk-e, elsősorban attól függ, hogy a Férj kap-e szabadságot. Náluk ugyanis folyamatos az üzem. Az időjárás is beleszólhat az utazásba, ez a bakonyi falucska képes behavazódni, de azt nem érzem leküzdhetetlen akadálynak.

Mindenki tudja, hogy az apukáknak jár 5 nap pótszabadság, amelyet a gyermek születését követő 2 hónapon belül kell a munkáltatónak kiadnia, ugye? Igényelni kell, nem automatikus, mégis rácsodálkoztam valakire a napokban, aki nem tudta.

O’Hara, jó érzés volt, hogy reagáltál arra, hogy már tudom, kislányunk lesz. Köszönöm szépen! :)

Meli, nagyon helyes kis pofija van az öcskösnek, főleg a negyedik képen lehet jól látni. Én most nem láttam, csak a doktor nézte meg a kisképernyőn, hogy ki van odabent.

Sütöttem almás rétest, nagyon béna bolti réteslapból és csodálatosan finom almából-mazsolából-aszaltszilvából. Most már csak rá kéne vennem magam a takarításra és sikeres szombatot zárok. :lol: Ehh. Menek. :wink:

Dóra
moly

nóna: haramdik terhességem, és még soha nem csináltak nálam toxo szűrést. De én gyerek koromban sokat aludtam a macskáinkkal, és puszit is adtam nekik :P ma már nem értem miért. Szóval már biztos rég megvan a védettségem :D

Kata
labkat

Labkat, én nem vagyok védett, ezért nézik többször is. Asszem itt írta valaki, hogy ő sem az, de ennek ellenére nem nézték, és aggódik, ezért is írtam, hogy én simán kaptam rá beutalót saját kérésre.

Tücsökbogár, ha olvasol, nem írnád meg priviben, hogy merre laktok? CSak mert még nem mertem megrendelni a Haberkorn kocsit, mert nem tudjuk eldönteni, hogy beférne-e a csomagtartóba ( az biztos, hogy van benne elég hely, csak azt nem tudjuk, hogy a lyuk elég nagy-e, amin be kéne rakni, így meg látatlanban anniyra bizonytalan vagyok, mert ha mégse fér be, akkor mit csinálok...?) Ha esetleg közel vagyunk egymáshoz, akkor esetleg meg tudnánk nézni, befér-e, ha nem baj.

Kép

Kép
nóna

Csak egy gyors bekukk. Annyit írtatok, hogy csak olvasni volt időm, reagálni már nincs.

Nóna - Szombathely

tücsökbogár

Meli, de jók a képek! köszi, hogy tettél fel! :D Nagyon édi a pici!

Kata, nekünk 6 éve van macskánk. Kertes házban lakunk, kijár, így könnyen összeszedhet bármit. Eddig az ágyunkban aludt, és én is össze-vissza puszilgattam, ha valami édeset művelt. Ennek ellenére nem kaptam el a toxot! És ugye a veszélyforrás fennáll, bár most puszit nyilván nem kap, és arra kiemelten figyelek, hogy minden simi után irány a fürdő, és kézmosás. Almozni szerencsére nem kell.

Moly, nálunk a karácsonyi kultusz most fog szerintem kialakulni. Azért ragaszkodtunk ahhoz a férjemmel a kapcsolatunk eleje óta, hogy családdal nem karácsonyozunk, csak ketten ünnepelünk, mert vidéki vagyok, és hát Pesten élünk. Az ünnepet nem akarjuk utazással tölteni, mert az elrontja a hangulatát, és ha már az én családomal nem ünnepelünk, csak mert az övéi közel vannak, velük sem ünnepelünk. Csak ajándékok átadása és slussz. Közös ünnepi vacsi sincs. Gyerekkoromban ez nem így volt persze, de nekem rossz lenne, ha a saját családommal nem ünnepelhetnék, és a férjem családjával kellene az ünnepeket tölteni. Ezt ő is átérzi, és igazából kimondatlanul alakult így, ő is magától érthetődőnek vette átérezve a helyzetemet. Már az is olyan rossz tud lenni, hogy a családom Zétit is olyan ritkán fogja látni. Már mondták is, hogy nem nagyon fogja őket ismerni. Hát remélem azért nem így lesz, hozzájuk is fog kötődni. Ha végre lesz kocsink, bizti másként lesz, mint most, de jelenleg olyan rossz a közlekedés felénk.
Milyen neveken gondolkodtok Moly?

Nóna, nekem eddig minden beutalót a nődoki adott, egyszer adott beutalót toxora a házidoki, megpróbálok most is tőle kérni, ha nem megy, megyek fizetősre. Neked többször is néztek akkor toxot, vagy csak egyszer? Vagy te nem úgy tudod, hogy elvileg kéthavonta ajánlott ellenőrizni, és baj esetén már a terhesség alatt kezelni kell?
Vendég

A macskánk, épp ahogy terhes lettem eltűnt. Nem én tüntettem el... nagyon szép macsek volt, fél perzsa zsemle színű! A férjem oda van a macsekokért, azt mondta, mindig ilyen macskát szeretett volna. De eltűnt. Amikor Johival lettem terhes, nagyon beteg lett a macskánk - egy másik - és őt elaltattuk. Amikor meg Verussal lettem állapotos, akkor szintén eltűnt a macskánk! Sajnos mi mindig így jártunk, de őszintén, így terhesség idején nem bánom, hogy már nincs macsek. Két kutya így is van a háznál.

Kata
labkat

Sziasztok!
Én sem megyek a 30. hétig UH-ra, elvileg, de már nagyon rég láttam Babókámat.
Visszatérve egy mondat erelyéig a szőrtelenítés témára, ez már nekem sem egyszerű, csak plusszba még hozzájön, hogy lassan a lábujjamról sem tudom levágni a körmöt. A lakkozásról ne is beszéljünk.
Ez a toxo-izé vizsgálat mit jelent?
Biztos figyelmetlenül olvastam, de nem tudom.
Egyébként, ha valakit még érint, egy másik topik-ban írták, hogy a Kútvölgyi csak jövő júniustól lesz fizetős.
Még beleférünk :)

A méhszájamat nekem is nézte a doki, mindkétszer akkor, mikor szándékoztam fürdeni, mármint a Balcsiban. :D :D :D
De pár pillanatig tartott csak.

Bennem lassan elindulnak azok a kérdések is, hogy mikor megszületik a gyermek, milyen hivatalos intéznivalók lesznek.
Bár, kaptam a védőnőtől egy tájékoztatót, nem túl részletes.

Apropó!
Mindannyian házasok vagytok, vagy lesz "apasági nyilatkozat-os"???
Szép estét!

Judit
Vendég

Köszi a dícséretet!!!!

Labkat,ezek a ti macskáitok éreznek valamit :lol:

Én nem szeretem őket(bocs mindenki)mert alapvetően kutyabarát vagyok,de őket sem szeretem fogdosni....van egy hülye dolgom,undorodom a szőrtől....de minden típusától.A sajátomat is utálom,meg a hajakat.Ha idegen haj van rajtam,szó szerint felfordul a gyomrom és ezért a szőrös állatokat is utálom megfogni.Szeretm viszont a hüllőket,pont mert nincs szőrük.Tollasokat is utálom :oops: ilyen fura ember vagyok.Lovat szeretem,mert az rövidszőrű.

Házas vagyok.

Szőrtelenítés gyönyör a köbön,kistükörrel szerencsétlenkedek,ami jól be is párásodik,közben röhögök magamon.Kedden megyek dokihoz,akkorra megint szépen meg kell csinálni....egyszer a nyáron készültünk a strandra és gyorsan sebtében megcsináltam,de olyan rossz volt a fény,meg siettem és ott láttam,hogy nem végeztem valami jó eredményt :roll:

Lábujjköröm-vágás hasonló,kifestése is.Pár hét és esélytelen lesz,de nekem van mentsváram,egy jó kis pedikűrös személyében,aki házhoz jár és nagyon olcsó!!!!Meg is csináltatoma hetekben,aztán már nem lesz rá gondom.

Képzeljétek szedek napi 3x2 magneb6-ot és mégis olyan izomhúzódásaim vannak....szerencsére haskeményedések ritkán és nem tartósak,este lefekvéskor,de gyorsan múlik.Szerintetek emeljem az adagom???Tegnap össz.8-at vettem be.És fájnak a lábaim,éjjel is begörcsölt a vádlim.

Kép Kép
meli1118

Gombi, hogy van a veséd? Görcsöl még?

Ma megkaptuk az első adag babaruhát, hát, a gyerek asszem két éves koráig mindennel el van látva ruhafronton. Legalábbis majdnem. Ahogy válogattam, véletlenül a nagyobbaktól haladtam a kisebbek felé, és a végén teljesen ledöbbentem, hogy az 56-os mennyire kicsike! :shock: Nektek nem félelmetes, hogy egy ennyire kicsi dolgot, mint a belevaló gyerek, hogy fogtok megfogni? A többedik gyerekeseknek nyilván nem az...

Judy, a toxoplazma egy olyan fertőzés, ami emberre nem igazán veszélyes csak a terhesség alatt, mert károsíthatja a magzatot, főleg macskáktól meg nyers hústól lehet elkapni.

Amúgy nekünk is volt macskánk gyerekkoromban, dögönyöztük ahogy kell, meg az összes kóbor macsekot is összeszedtük a környékről, mégsem vagyok védett ellene.

/
lemonsong

Én is házas vagyok, és engem meg az érdekelne, hogy kell-e házassági anyakönyvi kivonatot vinni a kórházba, illetve elég-e az eredeti. Nemrég úgy tudom, hogy meg volt határozva, hány napnál frissebbnek kellett lennie. Most is van még ilyen? Vagy ez is kórház függő?

Hát a szőrtelenítés már nekem is nehezen megy, de még elboldogulok.

Meli, nem tudok tanácsot adni.
Vendég

Sziasztok!
Remélem mindenkinek jól telik a hétvége!
Hát nálunk nincs toxobeutalás a nődoki által illetve méhszájvizsgálat sem.Most voltam csütörtökön dokinál, csak uhuzott. Azt mondta, hogyha ilyen ütemben nő a lányka meglehet hogy dec.10-én kibújik:-)- amúgy 16ra vagyok kiírva.
Jó lenne, nagyon bírnám ha karácsonykor már magamhoz térve otthon lehetnénk.

Pókica
jó hogy bejelentkeztél és hogy minden rendben!

Nekem a szőrtelenítés még megy úgy ahogy, bár a lehajlás egyre nehézkesebb:-) Úgyhogy lassan eljön a férjem ideje:-) Már nagyon várja:-) Én is házas vagyok,apasági nyilatkozattal kevesebb papírügy legalább:-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.05 21:05-kor.
Vendég

O hara,
én úgy tudom most sem lehet 1 évnél régebbi a házassi kivonat. Vagy félév? Nem tudom, mindenesetre frissíteni kell

Meli,
dokit kérdezted? Ilyen sokat be lehet szedni magnéziumból? Nekem 3 volt eddig a legtöbb de az is csak az elején a vérzés miatt.
Vendég

Lemonsong: köszi az érdeklődést, ma eddig megúsztam erősebb görcsölés nélkül.. rengeteget iszom és sokat pisilek.... (életemben nem ittam még ennyit, hát most nem kell rimánkodni a folyadék fogyasztásért)

Mi nem vagyunk házasok és már nyilatkoztunk is... előtte mindenki huhogott hogy az milyen bonyolult.. na persze.. a dokim adott egy igazolást az egyik vizsgálat alkalmával, aztán beslattyogtunk az anyakönyvvezetőhöz (időpontot sem kértünk), és kb 5 perc várakozás után, 15 perc alatt elintéztük... meg kellett mondani a gyerkőc családnevét, és az apukát szépen felvilágosították apai kötelezettségeiről, meg a jogairól is :) Ennyi volt.
Vendég

Meli!
1-2 oldallal visszább írtam a magne B6-ról.Abba amennyi magnézium van,majdhogynem nulla.Legalábbis amennyi felszívódik.Nekem úgy néz ki beválik a magnézium por.Ezt orvos írja fel és durván 200Ft! SZóval jóval olcóbb is és az teljes egészében felszívódik.Írasd k a dokiddal,magnetium citicum a neve.

O'hara!
Tőlünk nem kérték a házaságit.Szerintem nem kell,bár lehet,hogy ez is olyan hogy ahány hely annyi szokás.

Lemonsong!
nekünk alig van 56-os kisruhánk,bodyból szerintem max 2-3.Annyira kicsinek találom.Zizu 50cm-el született,de nem igazán használtunk 56-os bodykat,rugiból is csak párat.

[/b]szőrtelenítés:
nahát én ilyennel nem foglalkozom :D Foglalkozik vele a kozmetikusom már vagy 6 éve :D

körömfestés/vágás: szerencsére kezd elmúlni a jó idő,vagyis kezd tárgytalan lenni a körömfestés.
NA a körömvágás,annál mókásabb,főleg a végén.A férjem nem volt hajlandó segíteni,meg ha segített volna én nem bírtam ki.Annyira röhögtem.Így valahogy nagy nehezen megcsináltam.
Vendég

Jó reggelt!!!!

Nekem dokim azt mondta,hogy 3x2-t,mert viszonyleg kevés mg tartalmú.Most vettem Naturlandos mg-t,abban sokkal magasabb az arány,abból kevesebbet akarok majd szedni,annak ellenére,hogy az van ráírva,hogy felnőttek napi adagja 3x2.
Gio,ez fura,hogy csak 3-at napont magne b6-ból,mert abból tényleg kevés mg szívódik fel,úgy tudom.És egyébként ezt túladagolni látványosan nem lehet,azt olvastasm,h mehfelelő veseműködés mellett lehetetlen.Márpedig az most jól működik....

Ez fura egyébként,én is nagy macskabarát voltam még kis korormban,puszilgattam őket,meg kitöröltem a feneküket :x meg ilyenek és nem estem át a fertőzésen.....

Lemon,többedik gyerekeseknek meg az lesz nagyon fura,hogy a "nagy " után milyen pici lesz!!!!!!!!!!

Kép Kép
meli1118

Sziasztok!

Szólnék én is aktuális témákhoz :)

Körömvágás.... még boldogulok, bár tegnap reggel már röhögtem magam, amikor a hűvös reggelen zoknit akartam felhúzni, és már nem úgy hajlok, mint hónapokkal ezelőtt. A következő félelem, hogy ne kezdjek el vizesedni, mert akkor a cipőjeim biztos kicsik lesznek :cry: és csak a legszükségesebbekre akarok költeni, ami a saját ruházkodásomat illeti.

Judy apasági nyilatkozatos vagyok, nekünk már megvan az orvosi igazolás hozzá, de eddig szabin volt anyakönyvesünk a hivatalban. Jövő héten intézzük többit.

Olga pelenkázás ügyében keresni foglak, ha minden igaz, már nem sokáig dolgozok, utána akár át is tudok ugrani Hozzátok. Majd egyeztetünk! Esküvő?

Toxo-t nekem a 16. heti afp vérvétellel együtt vizsgáltak, negatív lett, kérhetném, hogy ismételjék, de nem teszem, környékemen semmiféle jószág nincs, ami szőrös.

Lemon a ruhákkal én is így jártam, elképzelni sem tudom, mennyire picik, és abba még fel is kellene öltöztetni :shock: De azt hiszem, az utolsó hetekben már annak is örülni fogunk, ha csak picivel kisebbek lesznek a vártnál, mert ki is kell nekik jönni. Nekem a doki már 3,5 kg. körül saccolta, amivel ki is egyezek, hiszen apuka 4,5 kg-val született :shock:

Pókica örülök, hogy jól vagytok, a suli nálunk is elkezdődött, de nem ennyire durván. Szerencsére itt még csak a jövő hét lesz húzós.

Üdv. Gabi
Vendég

Meli, Gombi hogy vagytok ma? Nem lehet, hogy az évszakváltás volt csak ilyen hatással rátok?

Még ami kimaradt. NÁlam minden alkalommal nézik a méhszájat, de a kiskönyvbe csak augusztusban írták be az értéket, addig nem. Most van még 2 hetem orvoslátogatásunk, utána jön a sokatok által emlegetett kötelező uh.

Még ami az előzőből kimaradt :oops: én még eddig egyáltalán nem szedtem magnéziumot, de a héten valamelyik éjszaka szó szerint kiugrottam az ágyból, úgy begörcsölt a vádlim :? így vettem magne b6-ot, most esténként eszem. Majd ha megyek dokihoz, akkor majd rákérdezek. Én egyébként a no-spa-t eszem, lehet azért sem érzek keményedést és húzódásokat.

Kellemes vasárnapot mindenkinek, én már számolom a napokat, meddig vagyok dolgozó nő :!:

Üdv. Gabi
Vendég

Gabi,nekem lehet,hogy a frontok is okoznak keményedéseket,izomhúzódást,elég érzékeny vagyok rá!A no-spa nem görcsoldó?Azért szeded,mert görcsölsz????Nálatok van már név????Apa még mindig nem döntött,én felajánlottam jópár nevet,mindet vétózta.Most leültetem Délután és listát íratok.Dénes is csak úgy emlegeti,hogy picike baba.Jó lenne már nevén nevezni...

Székelykáposztát főzök kuktában,egyik kedvenc kajám,alig várom,hogy egyek jó tejfölösen...ki mit főz ma???

Ja,aki szereti az ilyen kajákat,mint bab,lencse,káposzta,s.borsó...az még most dőzsöljön,mert utána szopisan már nem ajánlott,pláne,ha a baba hasfájós/puffadós lesz :wink: Én is mindig olyan adagokat főzök mostanában,hogy a maradékot lefagyaszthassam és olyan jó lesz,hogy hetekig nem kell majd főznöm,mert csak előkapok egy-egy ételest.De aztán rájöttem,eddig miket tettem el:s.borsófőzelék,babfőzelék,ma székelykáposzta...ezekből majd csak a fiúk ehetnek :cry:

Kép Kép
meli1118

Meli nekem a doki no-spa-t (nemtom, hogy kell helyesen leírni :oops: ) alapból felírta, megelőzvén a nagyobb fájdalmakat, görcsöket, amik a szalagok nyúlásából, belső dolgaink átrendeződéséből adódhatnak. Már korán kezdett fájni a derekam, elég óvatosan feküdtem fel nála a vizsgálóra az uh-kor, így azonnal mondta is, hogy szedjem.
Nevünk még nincs, hasonlóan állok, mint Ti. Nagyon noszogatom már apukát, hogy jó lenne dönteni, főleg, hogy még utána még a testvérek is hozzászólnak majd, és ez kemény dió lesz.

Mai ebéd halászlé, bográcsban főtt. Én pedig anyukám által elkészített töltött paprikát eszem, ugyanis a halat semmilyen formában nem fogasztom. Ez az egyetlen olyan alapanyag, amiből semmit sem eszem meg.

Üdv. Gabi
Vendég

Hm,halászlé..én fogyasztom :lol: Neked mekkora gyerekeid vannak????Bocs,de olyan sokan vagyunk,alig tudom követni...
No-spara rákérdezek majd,nekem is fáj a derekam.Kedden megyek dokihoz.

Kép Kép
meli1118

Ma van a 6. házassági évfordulónk :) de gazdasági válságban nem megyünk el vacsorázni :( ráadásul a lányok is nyüszik, mert betakonyosodtak.
No és most szül az egyik barátnőm is :) 15-re volt kiírva. Talán már meg is van a baba. Hajnalban indultak a fájások, és 6-kor mentek be 10 percesekkel. Fél10 körül repesztettek neki burkot, mert két ujjnyira kitágult, aztán valahogy 1 körül kapott EDA-t. A doki 4-re mondta, hogy megszületik a kis trónörökös... Izgi :)

meli: ha görcsöl a lábad, az azt jelentheti, hogy nem elég a magnézium amit szedsz, de azért beszéld meg a dokival. Biztos tud mást ajánlani! Azért ne húzódjanak azok az izmok most még!

lemon: mi is ma hoztuk vissza a kiságyunkat, meg jó pár rucit, amit kölcsön adtunk, és párat kaptunk is. Úgy tűnik ez kiszolgálja majd a srácokat is egy darabig, van pár plüs rugi, meg pár cérna, és body-k is vannak! Bár lehet hogy gyakran kell majd mosnunk...

o'hara
: azt tudom, hogy eddig a TGYÁS megigényléséhez kellett a gyerek eredeti szül. Akiv. most viszont már elég egy másolat! A kórházba két éve kellett vinni eredeti házassági akiv-ot. Be kellett bumliznom a polgármesteri hivatalba, és kérnem kellett egyet. Azt hiszem 1 hónapnál nem régebbinek kellett lennie.

Én tegnap megkívántam a vadast nyuszi húsból, és azt főztem még lefekvés előtt. Életemben először, de jól sikerült. Mi a mártást másképp csináljuk, sok sárga répát teszünk bele, és az nekem most nagyon bejött :)

Kata
labkat

MI megvoltunk hívva ma ebédre,a tegtnapi lagzi "maradványait" eltakarítani.Én így húslevest ettem,párolt káposztát krumplipürével és kemencében sült foghagymás báránnyal és egy pici hurkával..Desszertnek jött a göröggyümi leves,ja és pár süti és egy kis kalács.De ehettem volna még birkapörköltet,gombapörköltet,zúzapörköltet és sült malacot.

Gabi!
Nekem úgy is jó.Majd jelentkezel,én eléggé "ráérős " vagyok :D

Meli!
A székelykáposztára nagyon irígy vagyok,én 3 hete azt kívánom......nyammmm
Vendég

Labkat!
Gratula a házassági évfordulóhoz.A miénk 2-án volt,de mi sem mentünk most sehova.A lagzi elvitte azt amit erre szántunk volna (még többet is) De vettünk magunknak egy doboz bon-bont :D
Vendég

Székelykáposztát én is majdnem minden héten főzök, nagyon bírom mostanában. És direkt savanyúbbra hagyom mint régebben, most úgy esik jól. És a halat is szeretem, de ennék egy halászlét..

Gabi, hogyhogy neked már a gyerek születési súlyát is becsülni tudja az orvos? Nem kis jóstehetsége lehet! :lol: A 3,5 mikor mi születtünk, még nagynak számított, de mostanában egész átlagos súly, nem? Én kiegyeznék egy szolid 3 kilóssal. :lol:

A házassági anyakönyvi kivonatból az önkormányzatunk honlapján 300 napnál nem régebbi szerepel, de mintha valaki azt mesélte volna nekem, hogy már jó az eredeti is, nem kell frisset kérni. A kórházban biztos tudják, majd legközelebb megkérdezem (ha el nem felejtem). Amúgy nekünk is szeptemberben lesz a házassági évfordulónk, remélem nem felejtjük el. :lol:

/
lemonsong

sprite: mi egy tábla csokit vettünk :D :D :D

Kata
labkat

Úgy látom ez a házassági anyakönyvi kivonatos dolog sem szabvány. Legjobb, ha rákérdezek én is.

Gratula a házassági évfordulókhoz!

Olga, nem szokványos esküvői menü volt azon a lagzin. Nagyon megenném én is a menüt, kivéve a zúzapörköltet. A malac és a bárány különösen lecsúszna most. :)

Elkészítettem első gyerekszobadekorációnkat, egy Pumukli figurát. Kíváncsi vagyok férjecském mit szól majd hozzá, folytathatom-e a többi figurával. Bambi, Dr. Bubó, Kisvakond és Vuk szerepel még a listán. Aztán lehet, hogy még bővül a Hupikék törpikék egyik-másik figurájával. Vettem a Kreatív Hobbyban egy A4-es gumis anyagú "papírt" (nem tudom mi a neve, a píprok között volt, de nem az), és arra festettem rá a figurát. Kivágtam és kétoldalú ragsztóval ragasztom mad a falra. Csak azért írom le részletesen, mert valaki kérdezte nem régen, hol lehet dekorációt venni. Szerintem csinálni sem ördöngőség, bár nyilván nem olyan szép, mint egy gyári, de talán kedvesebb lesz mindenkinek az sk munka.

Gabi, én is nagyon örülök, hogy már ez a hét az utolsó munkahetem. Nem is értem Moly hogyan bír majd novemberig dolgozni! Le a kalappal előtted Moly!
Vendég

O’Hara, úgy érted, milyen lányneveken a gyerekünknek? Eldöntöttük már, Ágnes lesz a neve. Van egy olyan furcsa érzésem, hogy ezt a nevet nem is mi választottuk, hanem ő maga. Eddig nem hittem az ilyesmiben, de most hiszek. Úgy történt, hogy kisfiút terveztünk első gyereknek. :lol: Itt tartja magát az a meggyőződés, hogy a somlói bor bombabiztos „fiúcsinálós” bor, ezért vettem is egy nagyon ízléses címkével ellátott, jó nevű somlói bort a nászéjszakánkra, vagy a nászutunkon való elfogyasztásra. Azonban a polgári esküvő előtt két nappal kiderült, hogy várandós vagyok. Így a somlóinak nem volt lehetősége bizonyítani. :lol: Mivel jó előre kiterveltük, hogy elsőre kisfiút „csinálunk”, és meg is volt, hogy apáink után István és második keresztnévként anyai nagyapám után László lesz a fiú neve. Biztos, ami biztos, gondolkodtunk lánynéven is, szóba jött a Róza, a Linda, meg más nevek is, aztán a Férj egyik nap leült az ágy szélére, levette a polcról a Keresztneveink, védőszentjeink című, nálunk egyetlen utónévkönyvként funkcionáló könyvet, és azt mondta, legyen Ágnes. Soha eszünkbe sem jutott, egyikünknek sem, hogy ez a név szerepeljen képzeletbeli listáinkon, de akkor annyira elsöprő erővel érkezett, hogy biztos voltam benne, hogy ez a legjobb név, amit választhatunk a kislányunknak. Lehet becézni, fel lehet vele nőni, közérthető, leírható, a Férj vezetéknevével együtt is harmonikus, tehát tökéletes. :D Azóta van ez a különös érzésem, hogy ezt a nevet nem is mi választottuk, hanem ő

Judyka, én is szeretnék előkészíteni minden hivatalos teendőt, főként azokat, amelyeket a férjemnek kell majd elintéznie.

Dóra
moly

O'Hara, novemberben már itthonról dolgozom majd, szóval nem olyan nagy tett. :wink:

Dóra
moly

Moly,
tök jó hogy otthonról dolgozhatsz!
Én már nagyon unok bejárni...A koránkelés is nehezen megy, mert éjjel nem alszom olyan jól mint kismamiságom előtt és hát ettől azért meglehetősen nyűgös tudok lenni.

Nekem holnap lesz a terheléses cukorvizsgálatom :x Remélem nem jön ki belőlem a cucc...De már csak ezt a kellemetlenséget kell kibírnom, aztán csak a szülés jön:-)
Olvasva hogy milyen sokaknak csinálnak méhszájvizsgálatot mostmár nem nagyon értem, hogy hogy lehet az hogy nincs egy standard protokollja a terhesgondozásnak :shock:
Vendég

Jó reggelt!!!

És akinek nem csinának méhszájvizsgálatot,ott hogy zajlik egy terhsegondozás a dokinál???Nálunk UH nincs,leülök,elmondom panaszom,ha van.Aztán levetkőzök,felfekszek a vizsgálóra és kézzel ellenőrizget.Aztán bepötyögi az adatokat a gépbe.Ja,a 20.hét óta van vizeletvizsgálat is gyorsteszttel,genny és cukor vizsgálata.Vérnyomásmérés.Aztán duma,hogy mi legyen,ha van kérdésem felteszem és válaszol.Ennyi.
Akkor kérem részletesen mások vizsgálatait is :lol:

Tegnap este olyan rosszul voltam,szinte 5 percenként voltak emésztési görcseim(szia székelykáposzta)meg ettem délután szőlőt is....azt hittem,kórház,olyan ijesztő volt.Egyre jobban parázok a koraszüléstől,mostmár ott tartok,hogy csak 3-assal kezdődjön heteim száma :cry: ráadásul tegnap is volt részünk egy órás hisztiben,D teljesnen meg van őrülve...már én is bőgtem,pedig megfogadtam,hogy nem idegesítem vele magam....

Kép Kép
meli1118

Nálam a dokinál: leülök, elmondom a panszom ha van, vérnyomást mér, kitölti a kismamakönyvet, súlyt mér, majd ultrahang, amikor megméri a babát (koponya, combcsont), fotónyomtatás.
Vér-vizelet csak a kötelezőek (2 alkalom, 12.hét és most a 26.héten lesz a cukorral együtt)

Hát Meli merész vagy a székelykáposztával:-) Én igyexem kerülni a puffasztó kajákat mégha kívánom is. Úgy meglódult a gyermek a növésben, hogy egy puffadásos görcsölésnek helye nem lenne:-) Bár egyik nap ettem Mcdöncis sajtburgert én balga és az éjszakámban egy óra nekem is hányingerrel, görccsel telt.. :x
Vendég

Hello!

Köszi a sok reakciót, szerintem mostmár úgy elhúztuk az időt,(vagy az idő húzott el), hogy marad az apasági ny.
Nagy pocival nem akartam nagy esküvőt, mert mulatni azt ugye kell,úgyhogy majd egyszercsak.
Nekem azt mondták, kell hozzá még valami családi állapotot igazoló okirat is, anyai részről.

Igen Gio, sajna mindenhol minden másképpen megy, sőt, sajnos sokszor az is számít,-hacsak nincs saját doki, hogy kiből mennyi pénzt néznek ki.

Engem az zavar, hogy a fele vizsgálatokra az SZTK-ba megyek, a felére a doki magánrendelésére( az fizetős)
és mégis, UH-ra elküld az AEK-be. Mondván, hogy nem elég jó felbontású a gép.
Na, oda meg nem szeretek menni, mert alig néznek ránk, már szórnak is ki.
Így megint marad a fizetős, az Istenhegyi-n, de az legalább megéri.

Ma nagyon happy-nek érzem magam, remélem sokáig tart!!!

Ja, és én egész nyáron papucsban jártam, tegnap viszont felvettem egy szandit, aminek 2-3 cm-es sarka van.
Egész nap nem fájt a derekam.
Lassan hozzá kell szoknom a zárt cipőhöz, bár hál' Istennek, nem vagyok vizes, még.

Szép napot mindenkinek!
Judy
Vendég

Nekem már olykor dagad a lábam, de ez anyai ágon eleve dukál nekem öröklés által, úgyhogy nem tudom mi lesz a cipő-csizma időszakban...Nemvárom. Szeretem a szandit és a papucsot!! :D
Judy
igazad van. Ha már esküvő, akkor legyen buli :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: