Sziasztok!
Adrienn hiányolása miatt most én is adok egy kis helyzetjelentést, bár én inkább olvasó üzemmódban vagyok.
Nálunk elméletileg minden ok, de most is van min aggódni...
Talán nem emlékeztek már rá, az én előzményem, hogy februárban a 19. heti genetikai uh-on derült ki, hogy a babának bal szívfél hypopláziája van, ami olyan súlyos szívelégedetlenség, hogy élettel összeegyeztethetetlen... Meg kellett szülnöm a babát.
Ezután estem most újra hála égnek gyorsan teherbe. Most sokkal jobban néznek uh-on is. dr Hajdú Júlia a SOTÉn (azt hiszem lilid is nála járt most) már megnézett, és most a szívével minden ok!

De!
Elméletileg most semmi baj nincsen, "csak" a bpd értékünk alacsony... 18 hét 6 naposan volt 39...
A doki tök rendes volt, meg is nyugtatott, de elmondta az alternatívákat:
1, egy héttel korábbi a terhességem, mint hisszük, bár a korai terhességnél a crl érték jó volt, és mindig a kornak megfelelő. Hozzáteszem, mivel lh teszteltem, tudom, hogy mikor jött össze a baba, és 3 nappal lehetek a számítottnál fiatalabb max, de az lehetséges.
2, a terhességi heteim jól vannak számolva, csak a gyerkőc feje lesz ovális és pici... Ez sem lenne baj, de a lányunknak is kicsi a feje, és az ő értéke 41 volt ennyi idős terhesen...
3, a rossz variáció, hogy a méhlepény állapota nem megfelelő, ami a 28. hétig nem okoz problémát, de utána havi uh-on kell nézni, és ha meszesedik, vagy nem fejlődik rendesen a baba, akkor korábban ki kell venni.
Kicsit aggódom, de az előzményeim alapján inkább legyen 30 hetesen megszülve, és koraszülött, de ÉL!!! És körülöttünk is van olyan, aki a 7. hónapban született, és már teljesen egészséges 8 hónapos kisbaba!
Szóval ha valaki hasonló bpd értékkel rendelkezik a genetikai uh-ról, és leírja, azt nagyon megköszönném! ...
Mi csütörtökön megyönk vissza a Hajdú doktornőhöz, hogy a szívére kimondja, hogy betegség kizárható, és így megnézi a bpd értékünkket is. Az ő szavára nagyon adok, és bízom benne, hogy megnyugtat kicsit!...
Őszintén szólva én kicsit félve nézem a babaruhás vásárlásaitokat, mert azért még mindig van hátra 17-20 hét mindenkinek, ami alatt persze nem lesz semmi baj, de én tuti nem veszek semmit a 7. hónapig...
Hozzáteszem, az első terhességemnél még nekem se jutott eszembe, hogy bármi baj lehet, és én is vásárolgattam, és nem is lett semmi baj. De most már óvatosabb vagyok, mert ha tudják, hogy veled is történt már rossz dolog, akkor elmeséli más is az övét... Hát vannak esetek... De erről ezen a topicon nem írunk, itt mindenkinek egészséges a babája!!!!!
Bocs, hogy nem reagálok mindenkire, de lilid, neked nagyon sok kitartást kívánok, igazából a lehetőségeidet nem ismerem, de a Hajdú doki nekünk annó azt mondta, mikor a pici szíve beteg volt, hogy nagyon sok szívbetegség létezik, és a többségét már meg is tudják műteni gyorsan, és semmilyen probléma nem lesz velük utána, de a miénk sajnos nem ilyen volt. Szóval meg tudják gyógyítani szerintem simán, mert különben megszakították volna a terhességet.