A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Panndi ügyes Zsófi:-) Péterke is ide hozza a nekem, ha másik szobában szól és ő épp ott van :D

Nekem is fura ez a bölcsis dolog, de a csana szimpibb egyébként ha már választhatnék :wink:

Heni
KépKép
heni81

Hű, én nem tudom, hova tenném :roll: Szerencsére nem is kell ezen gondolkodni ;)

Péterke is ügyes, olyan nagyok már :shock:
Vendég

Fruzsi is kidőlt :lol:

Olyan kis ügyesen megfordul már, mikor először hasról hátra fordult, úgy megijedt, hogy annyira sírt, hogy alig bírtam megnyugtatni :?
Vendég

Ja nagyok és ez ők is tudják, pláne igy hogy itt a baba, aki még kicsi ők meg már nagyok:-) jaj röpül az idő :evil: alig tudjuk kiélvezni egymást!

Heni
KépKép
heni81

Panka leggyakrabban visszafelé számol: tíz, kilenc, nyolc...szerintem ez RR tornájából tanulta :lol:
dettyk

Detty :lol:
Vendég

Panndi: de ügyes Zsófi..meg kell őket zabálni!

Dettyk: 10,9,8.. :lol: :lol:

KépKép
kaqk
Debrecen

Na ha minden igaz akkor talizunk Maggie-ékkel a játszin..
Emma: "Bercó vár Emmát a játszón." Bercó gyere!
:lol: :lol: :lol:

KépKép
kaqk
Debrecen

köszönet :)

Bálinttól kedvencem :)
ez pedig ide :) persze a megfelelő hangsúllyal :) számolni: tetttő hájom :) :) de ezt állandóan :)

tegnap Míra kitalálta elaltatja az öccsét ebéd után :) csak azt hallottam: Maradj csendben nem értetted? meg ne halljama ahangod :) (esténként is jár a lányom szája állandóan veszekszem vele pár percig legyen csend,míg B. elalszik) bemegyek látom B. fekszik M. ágyában feje alatt párna nyakig betakarva takaróval(persze a legmelegebbel) M.mellette ül és vmi mesekönyvvel a kezében hadonászik :) :)
mikor mentünk tekerni útba esetta VegaToys :9 bementünk kukásautót nézni,M. megtalálta a kirakókat :) odavitta csajnak 5-6 db-ot h. tegye félre szept 27-éig mert akkor lesz a tesó szülinapja és pénze az anyukájának :) a kirakók többsége hamupipőkés,hercegnős... :lol:

Maggie!
de szépen megdícsérted fiam frizkóját :) ugy látszik Ti obb bébiszittyók voltatok ,minta csanában vannak :) :)

Irina!
még emlékszem,mikor anno írtad,h. álmaid állása lesz ez ha összejön :) most már csupán hetek kérdése és minden kiderül :wink: M. csinálja amai napig reggelente,h. Anya még aludni akarok,kicsit pihentetema szememt,nem akarok oviba menni,nem akarok felöltözni,aztán lelkesen tekerünk,futás a csoportba és már el is van felejtve a reggeli hiszti :)

Ágica!
ne légy elkeseredve,találsz tuti jobbat :) mikor megyünk dokihoz?
meg talizhatnánk,mielőtt elkezdődik a bölcsi :)

Regi!
hajvágás :) hát igen csajokra lehet így hatni :) de pasikra :) tudod milyen régóta kérdezgettem levághatom ahajd? ha nagy ritkán nagyi nekiesett akkor apja elővette avakut,én lefogtam,nagyi meg vágta a haját :)
s olyan jó h. tettél képet :)
s gliss Kur hajkifésülő akármicsodáját én már hallottam nagyon dícsérni :)

Ktimi!
nálunk Duplo vonatszett+kukásautó+ csuklósbusz klesz az ajándék :) ebből a vonat már megvan :) a buszt M. szándékozza megvenni(már ha nem költi el összes pénzét Hercegnős újságra)

KépKép
viranka

Szupik ezzel a számolással:-)

Vera küldesz nekem valamit???? szupik a gyerekeid:-) már alig várom, hogy normálisabban beszéljen P :-) kiváncsi vagyok miket fog majd össze vissznya beszélni, kombinálni, kitalálni:-)

Panndi valószinű nem számitott rá, hogy megfordul, vagy megütötte magát :roll:

Heni
KépKép
heni81

Meglepődött, mert nem direkt volt :) De azóta rájött, hogy ezt tudja szándékosan is, és gyakorolja is bőszen :)

Zsófinak lett kedvence, Halász Judittól az Ákombákomot, és a Csiribirit hallgatjuk egész nap :roll: "Még, biribiri zakkkaakkkaaa"
Vendég

Csajok van valakinek testvérfellépője???? Eserleg valami tapasztalat?

Heni
KépKép
heni81

Heni!
elméletileg holnap :)
ovistársék sk. csinálták és tök jó volt :) Ők nagyon szerették :)

KépKép
viranka

Sziasztok!

Jöttem bejelentkezni,megvagyunk,Bertit holnap kell vinni a szokásos kivizsgálásra,tiszta ideg vagyok ilyenkor egész héten :?
Szeretném a gyeses papírt is elintézni,remélem sikerül...

Vindónak szerettem volna a vizsgájához gratulálni,ügyes voltál!!

És minden szülinapos manót Isten éltessen!!

Holnap ha hazaértünk kicsit részletesebben is jövök.

Most megyek még összeszedem a papírokat a gyeshez.

juba0

Bejelentkezés

Móni: visszaolvastam kicsit hogy tudjam hol maradtam le, akkor látom......jujjj jól vagy?

Juba0: +++++++++++++++++++++++++++++++++++Minden rendben lesz!

Minitali: aranyosak voltak a gyerkőcök..Bercó kis csendes volt..Emma annál többet dumált...elevenségének eredménye is lett...lefejelt egy kis ház tetejének a sarkát... :(
kép készült telcsivel..holnap felrakom

KépKép
kaqk
Debrecen

Meli, boldog szülinapot!
Rebeka, boldog névnapot!
Kép
dettyk

Halihó!

Na, akkor először is a köszöntés.

Fleur, Drága! Isten éltessen, sok boldogságot Neked!

A szépséges Rebekának meg nagyon boldog névnapot kívánok!

Szerencsére volt mit olvasnom. :lol: Látom, most a számolás a téma. Bercó is próbálkozik vele, de nem viszi túlzásba. De azért a múltkor kikerekedett a szemem, mert együtt lépkedtünk a lépcsőn és számoltuk a lépéseket és szépen folytatta mindig a a számsort.
Néhány hete meg egyfolytában hét-hat-ozott. :lol:
Panndi, szurkolni Bercó is nagyon tud. Szinte az első szavai egyike volt, hogy gól.

Mónikám, jaj, Te lány. Hú, ez nagyon kellemetlen lehetett. Én egyszer egy kelkáposztával viaskodtam, azóta is látszik az összes heg. :oops: De erre az almás receptre én is kíváncsi vagyok ám.
Tényleg mi újság cumi-fronton? Megemelem a kalapomat a következetességed előtt. De szerintem is erre van a legnagyobb szükség. Most jutott eszembe, a HP. Még jó, hogy anyás, milyen legyen, nagymamás??

Irina, értem ám én is. :oops: Most egyre inkább úgy tűnik, hogy nálunk sem egyszerű az élet, jó kis kavarok vannak. Ezt az évet még kihúzzuk, hogy aztán mi lesz???? De éppen ma mondtam a kolléganőmnek, hogy én nem vagyok hajlandó előre idegeskedni. Úgy gondolom, ez akkor kihat az egész családomra, stb. Persze nem a leghumánusabb így hitegetni az embereket, de olyan sokszor a fentebb lévők feje felett is döntenek. Nem egyszerű a helyzet az már biztos.

Jaj, éppen ma mondtam Kaqknak, hogy Bercó is hasonlóan viselkedett, mint Ádi. Olyan sírást, nyűglődést levágott itthon, csak néztem. Semmi nem volt jó. A nadrág, hogy miért nem építek alagutat, stb. :lol: A bölcsiben meg egyszerűen, mintha kicserélték volna. Megint elmondtam, hogy megyek dolgozni, kérek puszit, ebéd, alvás után pedig már jövök is érte. Egy zokszó nélkül elengedett. Megint elaludt. Édes, mert ugye, ő cicivel alszik el, de a bölcsiben nem is a hasán, hanem a hátán azt mantrázza, hogy anya jön, anya jön, aztán egyszer csak elalszik.
Én arra gondoltam, hogy nem aludta ki magát, alig tudtam lelket "verni belé" reggel, ez bonyolította a reggelt. De Erika is mondta, hogy olyan más volt ma. Látta ő is, hogy fáradt. Ma este viszont már nyolckor aludt is. Megfogadtam, hogy hamarabb próbálom lefektetni, elaltatni.
Egyébként annyira jó érzés, mert ma is elmondta Erika, hogy úgy látja, nagyon kis aranyos, szófogadó, nyugodt, kiegyensúlyozott gyerek Bercó. Ő is nagyon elégedett a beszokatással.

Na, ezt elküldöm, már megint jó sok lettem.
dmaggie

Regi, Szelit meg meg sem dicsiztem tegnap. Hogy milyen kis ügyesen ül ott a fodrászkodás közben! Jaj, nagyon szeretheti a tesóját. Látszik rajta. Egy tünemény ez a leányzó. Szerintem meg nem gáz, ha még együtt alszatok. De, ha így megoldódik, akkor hajrá. Egyébként szerintem a bölcsiben is a gyerek a fontos, teljesen alkalmazkodnak hozzájuk. Meg nem azért mennek cs.látogatásra, hogy kritizáljanak vagy valami. Csak a gyereket akarják jobban megismerni.

Panndi, gratulálok a forduláshoz.

Dettyk. Ez aztán a teljesítmény. Jó kis logikája van ennek a leánynak. Ez nagyon nehéz ám.

Juba, nyugi, minden rendben lesz. Gondolok majd Rátok holnap.

Kaqk, köszi, hogy szóltál. Nagyon jól éreztük magunkat. Bocsánat a csapkodásért. Remélem nem lett nagy pukklija Emmának. Tényleg igazi kis cserfes angyalka. Ismét gratulálok a holnaphoz. Elnézve titeket, olyan tündéri mintapár vagytok. Mint a borsó meg a héja.

Windo, de édes vagy. Én csak szeretem a gyerekeket. De köszi a munkaajánlatot. Egyébként Kaqk-kal beszéltük a múltkor, hogy szívesen nyitnánk bölcsit. :wink: Igazából van egy nagy álmom, a fejemben van, csak nincs pénzem megvalósítani.
Rugó meg tényleg nagyon stramm legény, meg nagyon is kommunikatív. Olyan édes "mélyecske, erős" hangja van. Csodálatos kis emberke. Itt is telefonált néha. :lol:

Tünde, Te meg már megint nagyon pörögsz vagy még mindig.
dmaggie

Jaj, ez a Míra-story már megint. Hogy ő akar ajándékot venni. Egyszerűen... Nem is találok szavakat.
dmaggie

Helló, drága lányok!

Ezt kaptam mélben, valódinak látszik: http://www.hirkereso.hu/jotekonysag/
Néhány hírre kattintva lehet adományt szerezni a Cernynek meg hasonló alapítványoknak.

Akkor az elmaradt dolgokra is reagálnék:

Beszélő kicsik: oltári Emma, Zsófi és Míra dumája!!! ;-)

MÓNI: jaj szegény drágám, remélem, jobban van már a kezed!!!
(A nyomókötésről egész életemben az elsősegélytanf. jut majd eszembe, ahol az orvos a bugyuta filmeket szidta, amelyekben mindig szorítókötést akarnak rátenni a szerencsétlen delikvensekre, holott az soha, de soha nem alkalmazandó a való életben, csak a nyomó. Mondjuk egy horrorszekció volt az oktatás, de meg is maradt több minden...)

MAGGIE: fantasztikus Bercó a bölcsivel, örülök, hogy flottul megy a dolog! :-)
Szerintem jól csinálod, hogy nem idegeskedsz előre. Én is próbálok így tenni, de alapból szorongós alkat vagyok... meg tudod, én már olyan szépen elterveztem a következő pár évet, nem állandóan az izgulás meg hároméves terminusok mindenütt meg hülye emberek. De hát ember tervez...
Verések: levettem a minap egy könyvtári polcról Az akaratos gyermek c. könyvet, addig tetszett is, amíg a korcsoportokat jellemezte a szerző, mintha csak Ádiról írta volna a sorait, aztán jött a javaslat: a gyerek tanulja meg, ki a főnök, egy kis vesszőzés nem árt (aztán hivatkozás a Bibliára). Szerintem végtelenül szomorú, ha egy gyereknek csak azáltal tudunk korlátokat szabni, hogy megütjük. Szerintem egy bizonyos korig a gyerek nem veszi a fegyelmezést komolyan, temperamentumától függően. Ádi most egy olyan periódusban van, amikor minden percben lehetne kiabálni vele, mert szó szerint az a missönje, hogy anarchiát teremtsen, felhívja magára a figyelmet és senki se figyeljen egy pillanatig se másra. Szerintem ezek a veréselméletek mind az egyszerűbb utat akarják megfogni. De a "százszor is elmondom kedvesen" elméletet is utálom. Nálunk ugyanis sosem működött, és nem csak az életkor miatt, hanem mert Ádi nem ilyen temperamentum. Nagyon Büszke Szülők írják tele a netet és az újságokat e türelmes módszer dicsőítésével, kíváncsi vagyok, Ádinál mit lépnének. ;-)

VINDO: éljen a beszélő Rugó! :-)
Aranyos ez az aggódás férjed részéről ;-))
Műanyag körfűrész: :lol:

Munka: mindenkinek örök hála a drukkolásért! Írok, ha lesz új hír.
Bocs mindenkitől, elég ellentmondásosan írtam le a munkadolgot (mármint hogy határozott v. hat.lan-e). Fogalmam sincs, tavaly szept-ben állandóra hívtak, majd okt. elején kaptam egy 1 éves határozott mszerződést, aztán nyárra ismét egy kiegészítést, közben csak májusban írták ki az álláshirdetést (a beosztás, fizetés azonos). Csak abból tudok arra következtetni, hogy a közlönyös pályázatra beadott és 2 szinten elfogadott pályázatom már határozatlan idejű mviszonyra vonatkozik, hogy eddig nem volt pályáztatás, és asszem törvény, h határozatlan időre csak pályáztatás útján lehet embereket verbuválni. Ebből vezetem le azt, hogy ez már végleges lesz. Csak az a félelmem, hogyha a 3. szintű döntés nem születik meg szeptemberben, akkor megint kiszúrják a szemünket egy határozott idejűvel, de talán (talán!!!) a pályáztatás őket is kötelezi vmire. Na tényleg befejezem, mert ennyire ki a fenét érdekel rajtam kívül? :lol:

NEKTARIN: sajnálom a rossz napodat :-( de tudod, amikor egy nap velem a 2. ilyen történik, már jön a röhögőgörcs (nekem tegnap volt ez, kiömlött a bontatlan (!) kóla a táskámban, hazavágta a telefonomat, leszakadt a ruhám egy része, és kiderült, hogy a pótvizsgát rutinból olyan napra rakták nekem, ami eleve nem jó,pedig kértem, hogy ne akkorra, így lehet, hogy bukok megint egy csomó pénzt ok nélkül -- szóval: áááááááááááááááááááááááá, és letojni.) :-)

KAQK: holnap csak este leszek gépközelben, ezért előre is boldog házassági évfordulót kívánok Nektek!!! :-) (mi is 4 éves házasok múltunk ;-)

REGI: :-) Ádit szerintem csak a gy. doktorbácsink vagy egy nagydarab férfi tudná megnyírni, azokat isteníti, úgy néz rájuk, mint a 8. csodára, de Gedeon bácsikat nem ismerek, csak női fodrászokat ;-))

HENI: drága vagy, nem tudom, hogy áll nekem a katedra, csak az biztos, hogy nagyon szeretek beszélni. És ezt valahol ki kell élni ;-)
Csana: az egyetlen hátránya, hogy nem kell hozzá képzett dadusnak lenni, vmi tanfolyam van, de nem bölcsődei szakképzettséget várnak el (ettől még persze lehet, hogy van annak, aki csanát indít). Nekem mondjuk az fontos, hogy tetsszen a hely, a környezet, ahol vannak (nagy kertes ház, fű, sok játék), és persze a gondozók: türelmesek, de határozottak legyenek, és semmiképpen ne akarjanak pótcsalád lenni. Ezt most meglenni látom Ádi csanájában.

Kép
Kép
irina

Ui: Viranka: hatásodra Ádinak is Duplót vettünk (farmosat), reméljük, tetszeni fog neki, és végre kitörünk a miniautók egész napos hajkurászásából ;-) Apám látott miniben Combino villamost valahol, na azt megszerzem Ádinak karácsonyra :lol:

JUBA DRÁGA, INNEN IS SOK-SOK ERŐT KÍVÁNUNK A HOLNAPHOZ NEKED, ÉS ÖLELJÜK BERTUST, ÉS NAGYON-NAGYON SZORÍTUNK NEKTEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
irina

Holnap délelőtt fodrászhoz megy Zsófi :lol: Kíváncsi vagyok...

Annyi mindent akartam írni, de mire ideértem... :roll:
Vendég

Sziasztok!

Édesek vagytok de nem kell aggódni. Nem olyan vészes. Csak ügyetlen és béna vagyok ráadásul egy pici eret sikerült elvágnom. De megmaradok 8)

Heni sütirecept meglett. El is készült.
Azért sütök mert Z.- és Gréti szereti. Na meg itt a rengeteg alma és nem tudom mit csináljak vele :roll:

Tényleg lányok aki szeretne almát gyorsfogyasztásra (2-4 nap) szeretettel várom. Finom és garantáltan bio :lol:

Maggie majd bepötyögöm
Isteni finom és egyszerű :D

Juba nyugi minden rendben lesz++++++++++++++
Majd gyere a hírekkel.

nektarin na ilyenkor kell lefeküdni aludni egyet és utána már minden jó lesz :wink:

cica is számol egy, egy, hámom, öt :lol:

Dettyk 9,8,7,..... :lol: :lol: :lol: :lol:

Panndi majd kérünk fotót :lol:

Tündi na végre, már épp kerestelek volna :)

Szülinapi buli Grétinek most vasárnap. Akkor érnek rá a meghívottak. Mi csak 9.-én köszöntjük.Vonatot kap, könyvet meg felsőt.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vindo hol van Rugó?
Pároddal vagy a csanában?

Cumi:
még szokta keresni de már nem annyira sírva. Mikor mondjuk, hogy nincs Ő mondja, hogy Titi elvitte.Az alvás nehezebb nélküle , akkor hiányzik neki a legjobban. Ami pedig a legrosszabb az az, hogy minden reggel 1/2 6-6 körül kel :? pedig már beálltunk a 7 óra körüli kelésre :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina neked is fárasztó napod volt :lol:
Olvasva csak nevetek rajta :lol: Átélni rosszabb lehetett.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nem már lányok.
Sehol senki :?: :?: :?: :?:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hahóóóóóó!

Fleurnek, Robesznek boldog szülinapot kívánunk, és persze Rebekát is isten éltesse!!!!!

Zsozsi is számol: négy, hat, öt, kilenc. :lol:
Csak bele-belekaptam a hsz-ekbe, élni nincs időm. :wink:

Látom nagyon megy a bölcsi, ügyesek vagytok mind a beszoktatással. Most, hogy vállalkozom, nem lenne rossz, ha Zsozsi is menne bölcsibe, de én nem adnám :oops: , meg tudom oldani a dolgokat így is. Igaz, hogy nagyon lassan haladok, de a gyerekek az elsők. :)

A honlapommal irtó sok meló van, és még azért nem készült el (mert nincs rá elég időm), és mert két maximalista csinálja... :lol:

Fodrászkodás: Végül nem toltuk le GEgi mini haját, Apa arra kért, hogy ne lógjon rá az a fél centi a fülére, vágjam le, ne nézzen úgy ki, mint egy sátortető. :lol:
Zsozsikám tűri, ő már megszokta, hogy ki kell fésülni, mert gubancolódik, és a vágással sincs gond. A frufrut még utánaigazítottam, hogy nem lógjon a szemhéjára.

Néhány mondat Zsozsitól:

Hova raktad föl a lábidat anya?
Anya! Ez nem finom!
Milyen mesét akar nézni Zsozsi?
Anya itt vagyok a szekrényben uuuuúúúúúúú!
Nem a tiéd GEgi, nem a tiéd! Jajajajajaj, megeszi a Gegi.

Dmaggie, Kaqk! Erre már én is gondoltam, a bölcsi nyitás egy frenetikusan jó ötlet, és szükség van rá!!!!!!
Persze kell hozzá nem kevés pénz, de biztos, hogy megérné belevágni!!!!

Heni! Mi is gondolkodtunk a testvérfellépőn, de anno elvetettük, mert Zsozsi még kicsi volt az álldigáláshoz. Most szerintem jó lenne, bár ha sétál, egy idő után bekéredzkedik a babakocsiba.

Múltkor voltunk állatkertben, Gegit mei tai-jal vittem. :D
Ilyenkor úgy néznek az emberek. Apával arra gondoltunk, hogy varrunk a derékpántra egy névjegykártyatartót, és aki nagyon néz, annak előkapunk egyet. 8) :lol:
Kép

És még egy a Drágáimról:
Kép

Gegi holnap lesz 8 hónapos. Már csak éjjel szopizik 1x, ritkán 2x. Borzasztó erős, és sokkal ügyesebb, mint Zsozsi volt. Lépcsőn felmászik :shock: , bútorok között átkapaszkodik, kapaszkodva megy, valamelyik nap meg az ágyon volt, átkapaszkodott az ágy melletti kis szekrény szerűségre, és lelépett simán a földre. 4 foga van, rendesen megszenvedtünk ezekkel, és 11,3 kiló! :lol:
Most már nagyon sokfélét eszik, néha adok neki egy hosszúkás szelet sajtot is.

Csak az a baj, hogy visszatért rövid időn belül a koszmó. Van erre valami bevált módszeretek? Én idáig olajjal bekentem, majd fésűvel levakargattam. Ez kétszer volt, de most megint koszmósodik. A dokinéni azt mondta, a mechanikus eltávolításnál nincs jobb. Hallottam a Babéról... nem tudom. Várom a javaslatokat. :)
Kép :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt csajok!!!!

Tudtam én, hogy ha szeptemberrel jön a pangás is :cry: :cry: :cry:

SZÜLINAPI FOTÓKAT HIÁNYOLOM A LEGJOBBAN!!!!!!!Tavaly sokkal szorgalmasabbak voltatok anyucik!!!!!

Nálunk minden ok, Péper szobatiszta:-) ( basszus ez olyan hülye szó), éjszaka is ébred, igaz van, hogy köztünk alszik tovább, de engem ez egyáltalán nem zavar.

Regi néha kell egy kis kiabálás, egy kis megszidás, ez normális!
Péterke napközben egyedül alszik el, ha nem bir magával egy határozott rászólás és tutira alszik. Este apját akarja, de van hogy egy órán keresztül énekelteti :roll: tegnap fél óra után szóltam Lalinak, na hogy most már hagyja abba, jöjjön ki tőle, rá 5 percre aludt is. Tudom ám, hogy direkt csinálja. :roll:

Bercónak nagyon ügyin megy a bölcsi, még igy is, hogy nagyon anyás, cicifüggő :shock: nálunk Áron kezd már egyre jobban ilyen lenni, de nem bánom :oops: olyan jó!
Péterke apás nagyon, vagy inkább csak úgy magának való.

Móni de azért remélem pihensz is egy kicsit :wink:

Heni
KépKép
heni81

Jaj Emese én mindig úgy olvasom a soraidat, mint a szentirást :D Tudom, hogy rengeteg a dolgod, de gyere gyakrabban, nekem nagyon hiányzol!!!!!!!!
Nagyon édesek ZSozsika, Gegike:-) És hihetetlenül hasonlitanak!!!!!

Mei tai reklám, szuper!

Már nagyon várom a honlapodat!!!!!

Fellépő tényleg lehet kellene, de az új drága nagyon, használt kellene.

Heni
KépKép
heni81

Csak ezzel a képpel jöttem
Kép
mikor alszik jövök

KépKép
kaqk
Debrecen

Tudtam nem fordítottam irányba.,.. :lol: bocsi
Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Bercó és Emma nagyon szép!!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Most volt itt a védőnő, teljesen ledöbbent, hogy Áron milyen nyugodtan hintázkodik :D és még mikor megmondtam neki, hogy Péterke éjjel, nappal bilizik, csajok azt a képet kellett volna látni, teljesen ledöbbent :shock: :roll: ezen aztán én!
Kérdezte,hogy hogy csináltam. Mondtam, csak jó sok türelem és egy okos kisfiú kellett hozzá :wink:

Heni
KépKép
heni81

Kaqk!
Nagyon édesek a gyerkőcök! Vonatoztak?

Heni!
Hát Péterke előtt le a kalappal! Nagyon ügyes kisfiú! Kiváncsi lettem volna a védőnénitek arcára! :lol:

Móni!
Csak óvatosan a késsel! Ilyen sok almafátok van?
Ügyes Gréti a cumival!

Mesi!
Édesek! Mi a Mátrában fogjuk reklámozni a meitait. :wink:

Vindo!
Nem semmi az Apuka. Csak nem félti a fiát?

Bölcsis babák anyukájainak minden elismerésem! Úgy látom nagyon ügyesen veszik az akadályokat mind a mamák, mind a babák!

Aranyosak a számolós gyerekek. Nálunk is megy 10-ig, csak akkor is 10-ig számolnak, ha csak 5 db van vmiből.
Szobatisztaság stagnál. Kaki bilibe, pisi hol ide,hol oda. Bár Zsuzsunak izgalmas a bokorba pisilni, mert a játszón néha eszébe jut és szól, h menjünk.

Puszi Mindenkinek
Gica

Kép
gica1

Sziasztok

Csak gyorsan jövök most.

Mesi: Babe nekünk nagyon bevált Petrus is koszmós volt és kb 2x használtuk és elmúlt. De továbbra is megtartottuk és azt használjuk neki samponnak :D

:arrow:

Kép

Kép
agica1126

Kaqk
nagyon szorítok!
És ekkora lelkiismeretet.....de azért a saját érdekeiteket is nézd.
Boldog évfordulót nektek! Jajj a Wasabit imádom :)
Emma is de cuki lehet :)

Regi
Neked is szorítok. Olvastam mi volt azért én még ezzel is vitatkoznék, h megtehetik e. Azért nem semmi.
De jól tűrte a vágást.:) és az a vigyorgós kép nagyon cuki!!!

Móni
Na mintha az enyém mondta volna. Ezt én is megkaptam, de én örülök neki, h ilyen. Persze néha nagyon fárasztó, de azért jobb mintha tojna a fejemre.
Cumival meg nagyon ügyes vagy.
Kezed: vigyázz magadra te nőszemély!

Panndi
Jesszusom, de vakok az emberek. Ezt én is mindig megkaptam, amíg nem voltak ilyen fürtjei Lillának. Ugye fülbevaló sincs. De az a durva amikor még némelyek most is megkérdezik.

Detty
Hát én nem értem miért nem mehet addig bölcsibe amíg a párodnak nincs állása. Nyilván azzal van elfoglalva, h legyen :evil: szorítok, h minden rendbe menjen.
Nálunk meg év közben nincs felvétel pl. Ha nem vették fel májusban akkor nem veszik fel egy évig.
Panka :)

Vindo
Gratulálok a forgalmihoz :) nagyon ügyi voltál!!!!!
Na most már Rugó is beindul :) nemsokára csak nézel, h miket mond :)

Vera
Báló nem is lett kopi, szerintem aranyos :)
Míra :lol:

Gica
LE a kalappal, h 2 gyerkőccel gyalog játszóztatok.

Maggie
Hát nem semmi napod volt kedden, én is elfáradtam volna.
Jajj jajj nem tudom milyen dologra gondoltál....:?

Mesi
Mi is Babé-t használtunk, nekünk bevált. Lillának is visszatért a koszmó most és mivel vakarászni nem hagyja így Babé van megint és múlik.

Bercó és Emma olyan édesek :)

Heni
Védőnő :lol: így kell ezt csinálni. A tietek nem olyan jó, ha jól emléxem.

Boldog szülinapot Robesz!

Boldog névnapot Rebeka!

Köszi lányok a rám gondolást...idén különösebben nem érdekelt, h szülinapom van. :? Azt kértem, h aznap menjünk 4D-re és összejött, meg utána még ettünk tortát apával. Lilla meg a barátnőmnél volt és utána meg a bébi szitterrel addig.
Meg mászkáltunk is egy kicsit, mert valami klassz színes köntöst szerettem volna, de sehol nem lehet kapni :( úgy nézem ki ment a divatból. Ha esetleg vki tud vmit akkor írja meg. :)
A 4D klassz volt nagyon szépen látszott Dani baba, aki szép nagy. Méretei alapján 1 héttel nagyobb, szóval nem lesz kicsi :) 1500 g felett van már most.
És hosszú a lába is állítólag. Az arca meg édes kis pufi volt és tiszta enyém a szája. A nóziján még vita van, de talán az is inkább az én családomból jön. Majd teszek képet valamikor.

Szülinap: nekünk jó össze vissza lesz. Most 7végén jön anyósom, aztán jövő 7végén Egerbe megyünk és mi is szeretnénk köszönteni, tehát az később lesz.
Lehet valami kis bulit mi is csinálunk neki még nem tudom, mert nincs igazán hely hozzá.
Ajándéknak babaházat nézünk neki, csak azt most égen földön nem lehet kapni....:( úgy hogy még nem tudom.

Szobatisztaság ügyileg kissé el vagyok kenődve, mert amilyen ügyes volt mostanában annyi baleset van. Persze nem hibáztatom, csak lehet még nem érett meg rá.
Kaki mindig máshova sikerül, csak nem a bilibe :( úgyhogy ma eldöntöttem, h pelus és megvárjuk a kakit. Nem akarom, h sikertelenségi érzése legyen. Ha vagyunk valahol és játszik akkor a pisivel is balesetek vannak.
Lehet azt csinálom majd mint Ágica. Mert tök sokszor meg szól, ha pelus is van rajta, h kaki benne (nála ez a pisi is) és akkor megyünk és pisil.

Bölcsi: mi hétfőn kezdtük volna, de nem engedik. Már tudom pár napja, csak nem írtam. Eléggé kivoltam miatta, mert másképp készültünk. Lehet most páran kivagytok, h én itthon leszek és mégis gondolkoztam a bölcsin.
Amúgy ez csak amolyan szóbeli tanács volt, h jobb lenne, ha nem járna. Hivatalos végzést nem kaptunk. Mo. ez is. Persze utólag lehet jobb is így nem lesz annyit beteg és nem hozza haza a picinek.
Mi is Csana-ban gondolkodunk most mert azért nagyobb foglalkoztatásra szüksége lenne. De csak 2 napot adjuk be 1 héten. Mondjuk nem is bírnánk többet anyagilag, de nem is adnám be többre. A bölcsibe sem biztos, h minden nap vittem volna. A lényeg az lenne, h jól érezze magát, játsszon, mondókázzanak vele és kötetlen legyen.
A Csana ilyen szempontból biztos, h jobb és az Erzsi néni akivel lesz nagyon aranyos. Persze ott van, h nem óvodapedagógus, de 2 napra sztem ez nem is számít. A nagymamák sem óvodapedagógusok mégis elvannak az unokákkal.

Amúgy Lili is nagyon sokat dumál és mi is jókat mulatunk rajta. Van, h csak úgy magának magyaráz a kocsi hátsó ülésén mi meg csak nézünk :)
Cumival küzdünk mi is. Napközben elveszem tőle, de nagyon kell terelnem, mert mostanában állandóan kéri vissza. Mondjuk a foga is jön. Alváshoz nagyon kell. Meg anya is :oops: a nyakamat átölelve alszik el. :?
Ami jó érzés mert ilyenkor összebújunk, szeretgetjük egymást, de néha meg rossz, mert mennék, vagy nincs kedvem hozzá és neki mindig kellek. Meg hát más nem jó csak én.
És ez kicsit nehéz lesz, ha már Dani is itt lesz, de majd alakul mind a két gyerek egymáshoz, remélem.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Fleur ne aggódj, ha Dani lesz, minden más lesz! Péterke is nagyon szeretgetett, össze bújva aludtunk mig terhes voltam, szerintem tudta, hogy jön a baba, tesó és osztozás lesz! Várjuk a képeket a kis Daniról:-)
Én bevallom neked őszintén, kicsit meglepődtem, hogy bölcsibe fog járni Lilla, pláne, hogy úgy tudom kistesósokat nem vesznek fel, mert ugye nincs hely :roll: A csana oké szerintem párszor. Nálunk szerintem nagyon jó, hogy kertes házunk van, d.e van jáccás, tanulás, éneklés, tánc, dvdzés ( meséket tudatosan választom, hogy tanuljon is belőle) aztán szunya után kötelező az udvar, na ott aztán minden van! Én úgy látom egyenlőre, hogy egy pillanatra sem unatkozik, pedig mi nem is járunk sehova nagyon. ( Értem is a napi bevásárlást, vagy jáccót)

Még pisilés témához leirnaám nektek, hátha még valakinél beválik a Kaqk féle módszer alapján inditottunk mi is, szóval 1.5 -2 óránként ültettem bilire, aztán hol volt valami, hol nem, aztán mindig volt valamennyi, végül már ő jelzett, mivel most vagy 3 napja szól csak, hogy kaka, ami mindent takar nála. Pisi szót nem mondja. Igy még nehezebb szerintem, de sikerült:-) Hatalmas nagy odafigyelés szükségeltetik, ezt értsétek úgy, hogy 2 hétig állandón 2 méteres körzetben ott figyeltem a jeleket, még szopi közben is azt lestem mit csinál, nem e kap a nadrágjához. Megérte!
Ja és még kint a patakocska folyása nagyon bevált, ez is szerintem egy kulcsfontosságú dolog volt Péterkénél.
No jó könyvet azért nem irok, a hogyan legyen a gyerek szobatiszta témában. De azért lehet, ha most igy belegondolok, az Irina ötlete alapján vásárolt Dobd el a pelust Elmo is segitett
:wink:

Köszi Kaqk és Irina a tippeket:-) !!!!

Egyébként Spock vagy a suttogó elbújhat a Babanet 2007 szeptemberi anyukák tanácsai mögött :wink: :wink: :wink: :wink:

Heni
KépKép
heni81

Na, itt vagyok én is.

Rugónak semmi baja nem volt, még csak nem is nyűglődött, mikor Gábor otthagyta. Evett, játszott. Én eléggé kidöglöttem ebben a melegben, mire odaértem hozzá.
Megmutogatta a játékait, megitta a gyümölcslevemet, és hazajöttünk.

Ja, segített felvenni a cipőjét a másik fiúnak. Odaadta, és mondta: tessék.

Bilizés: hát, nálunk a Kaqk-féle módszer nem hiszem, hogy beválna. Rugó nem ül meg a fenekén. Egy pillanatra sem. Szóval nem tudjuk ráültetni sehová sem :shock:

Próbáltam a jogsimat elintézni, de csak holnap mehetnék be a közlekedésügyi felügyelethez. Holnap meg pihenni akarok (ma hat után már indultam itthonról).

Szóval hétfőn leadom Rugót a csanába, és majd akkor.

Fleur, sajnálom....

Bercó és Emma tényleg csinosak :oops:

Juba, veletek mi újság?

Most az előző lapot még át sem futottam...

Rugó szaros, én koszos vagyok, szerintem megfürdünk :arrow:

Jövök, ahogy tudok, és alaposan visszaolvasok :roll:

Kép
vindolanda

Na sziasztok :)

Annyi mindent csináltunk ma, hogy hűűűű: Zsófinak elöl levágattam a haját, én nem mertem hozzányúlni, de igazi csaj módjára viselkedett :) Aztán vásároltunk egy csomó ruhát nekik, és még egy csomót kéne, itt az ősz... Ja, meg áthúztam a kanapé huzatát, meg mostam és a szokásos.

Fruzsi mostanában kétszer fél órát alszik napközben, fáj a foga :?

Szobatisztaság nálunk is így zajlott, de Zsófi éjjel nem mindig ébred fel. Az elején ő is mindenre kakit mondott, most már tudja, hogy pisi, kaki, puki :lol:
Vendég

Ja igen, nem is így zajlott: szóval mi kinn kezdtük, nem pelenkát kapott, csak bugyit, és érezte, ha pisil. Mi hiába akartuk WC-re ültetni, ha nem kell pisilnie, nem ül rá. Bilit kihagytuk, így rögtön a WC-vel kezdtük, hááát, kiválóan rá tudom dobni fél kézzel Zsófit a WC-re, miközben Fruzsit szoptatom, aztán le tudom venni, meg tudom törölni, fel tudom öltöztetni, szóval a szükség nagy úr :lol:
Vendég

Koszmó:
nálunk a Babé nem jött be, de masszív koszmónk volt. KÉt hónapon keresztül minden nap olajoztunk, vakartunk :roll:
Aztán egyszer elmúlt.

Gegi és Zsozsi nagyon aranyosak.

Emese, ha meglesz a weblap, majd írd meg a címét, hogy megnézhessük mi is :wink:

MOst már tényleg megyek.

Jövök még :arrow:

Kép
vindolanda

Hát csajok, én jó hírekkel jövök, hatott a ránk-gondolás, köszönöm mindenkinek :D .
Persze a jó hírek másfelől nem túl jól, mert turbó-tempóra kell kapcsolnunk, és nem tudom, a bölcsiben mennyire lesznek együttműködőek.
Tehát: én szeptember 14-én reggel 8-ra megyek dolgozni. Kiderült, hogy P-t is visszaveszik, csak még nem tudnak időpontot mondani :? . Bölcsiben még ez sem volt elég...Ma kiderült, hogy neki is kezdenie kell 14-én reggel 6-kor :shock: . Tehát van 1 hetem a beszoktatásra :? . A többit megpróbálom a hugommal és anyósommal megoldani. A hugomat ismeri a legjobban (tulajdonképpen többet volt vele, mint az apjával), de neki is ott van a 3 hónappal idősebb csajszi, és nem igazán rugalmas, nem rajong az ötletért, de belátja, hogy nincs más lehetőség :? . Mostmár én is be vagyok kicsit sz@rva, és meghasad a szívem, ha arra gondolok, hogy eddig egész nap együtt voltunk Pankával, most pedig alig néhány közös óránk lesz :cry: . De ezt Bencével is átvészeltük, sajnos nagy úr a muszály :cry: ...
dettyk

Még nem tudtam visszaolvasni, de ez a kép Bercóról és Emmáról fantasztikus :D !
dettyk

Panndi! Egy kézzel vécére hajítós szoptatós. :lol: :lol: :lol:

Vindolanda! Persze, hogy megírom!!!!! Hiszen ti is közreműködtetek benne!
Utólag gratulálok a jogsid megszerzéséhez!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Dettyk, a lényeg, hogy nyugodtak maradjatok :wink:
Az jó, hogy akadt munkátok :!:
Látod, Rugóval sem volt baj, szerintem Pankával sem lesz.
Ne izgulj :!:

Emese, akkor jó :wink: :D

Megyek takarítani.
G. kölcsönzött egy akkora fúrót, hogy fél méteres a hegye, átütötte vele a falakat ott, ahol a vezetékek mennek. Most itt maradt egy poros-koszos lakás nekem, a férfiak meg elmentek bandázni.

:arrow:

Kép
vindolanda

Mesi, kell Nektek babyloves úszópelenka 12 kg-tól felfelé méretű? Most találtam a szekrényben, Zsófinak már nem kell, Fruzsi meg ki tudja mikor lesz 12 kiló :roll: Ha kéritek Geginek, elpostázom, van vagy 9 :)
Vendég

Halihó!

Csajok nagyon szépen köszönjük a drukkot és a ránk gondolást!
Annyira aranyosak vagytok.
Nem tudtam előbb jönni mert amint hazaértünk mentünk anyáékhoz segíteni,kerítést csinálnak.Bár mi Bertivel nem voltunk túl nagy segítség de a mami kedvencének feltétlen ott kellett lennie... 8)
Az orvosnál minden változatlan,bővebben majd :arrow:

Sikerült elintéznem a gyes-t :D Örültem neki,most egy kalap alatt letudtam rendezni,nem kell külön futkosnom miatta.

Fleurnak utólag is boldog szülinapot!!!

Rebekának pedig boldog névnapot!

A képek csodásak,Emma és Bercó hihetetlen édesek! :D

És én minden alkalommal ledöbbenek,hogy Zsozsi és Gegi mennyire hasonlítanak :shock:
Jó tudom,hogy egy portástól vannak :lol: 8) de akkor is hihetetlen a hasonlóság,mint két tojás :D
És,hogy miket csinál már most a kis srác,eszméletlen!!

Dettyk!Gratula a munkához és,hogy P-t is visszaveszik :D
Megértem,hogy Pankesz nagyon fog hiányozni,nekem is a szívem hasadna meg,mint minden anyának de sajnos ahogy írtad a muszáj nagy úr...(de utálom ezt!!) :cry:

Na most ennyire futotta.....

juba0

Halihó!

Na, megint egy jó kis nap. Ma sem unatkoztam. :lol: Szegény Bercó meg már annyira fáradt volt, hogy semmi nem volt jó neki du-n sem. Pedig el kellett mennünk. Akkor meg minden rendben lett. Ma megint elaludt 8 előtt. A bölcsiben meg nem egészen egy órát aludt. De legalább ott megint jól érezte magát.

Gegi és Zsoszi mint két tojás. Hihetetlen. Én meg mindig azt csodálom meg, hogy Gegi milyen férfias már most. :lol: Cukkancs nagyon. Duracell-Emese le a kalappal előtted. Valld be a Nobel mellé valamilyen élmunkás éremre is hajtasz. :wink: :lol: Őrület, hogy mit bírsz.

Fleur, de jó ajándék. Sajnos már én sem tudom. :oops: :oops: :lol: Sajnálom a bölcsit, én nem is tudtam, hogy nem lehet. Azért én még emlékszem, hogy mennyire nem volt egyszerű két kicsivel naponta le-felcihelődni a másodikra. Elég sokat kellett Dávidnak tűrnie. Nálunk meg nagyobb volt a korkülönbség is. Így sem volt felhőtlen a dolog.
Jut eszembe, Vindo! Meli = Fleur. :wink: :lol: Szerintem. :lol:

Irina, szerintem én is nevettem volna rajta a végén. Jól összejött a dolog.

Panndi, :lol: :lol: Tuti a módszer. :wink:

Vindo, örülök, hogy ilyen simán ment a dolog. Néhány hét, aztán meglesz a jogsid és akkor nem vesz majd el ennyi időt az utazgatás. Egyébként elképesztő, Böszörmény innen max 20 km, ti meg legfejlebb 10 km-re vagytok Debrecentől. Ezt másfél óra alatt.
Remélem Gábor is nyugodtabb már! :lol:

Móni, köszi. Majd megnézem és ki is fogom próbálni. Bár mostanában nem nagyon sütök, Te hogy bírod rávenni magad ebben a hőségben? Engem ez tart vissza. :oops: Pedig nagyon szeretek főzni is és sütni is. A fiúk is nagyon szeretik a sütiket.

Kaqk, köszi a képet!

Dettyk, de jó. Nyugi, szerintem is meg fogsz majd lepődni Pankán. Úgy elvarázsolódnak, hogy csak na. Nekünk rosszabb a dolog.

Juba! Éljen, éljen!!!!
dmaggie

Maggie, kösz a kiigazítást!

Azt hittem, egy számomra ismeretlen régi babát köszöntgetünk :lol: :lol: :lol:

Hú, Bercó már ott is alszik akkor :o Ez igen :D

Szóval ha a csanát is megjárom gyalog, akkor majdnem három óra az út odáig... 10kor indultam hétfőn innen, egyre voltam ott tanítani.

Juba, örülök, hogy nincs akkor baj :wink:

Kilenckor feküdtünk (én is) :roll: , de reggel hét körül ébredt Rugó, ahogy G. el akart osonni.
Most Bud Spencert néz (Bűnvadászok) 8)

Megyek mosakszok, reggelizek :arrow:

Kép
vindolanda

Lányok! Szükségem volna egy 1, 2 max. 3 hónapos babára modellnek. Tudnátok nekem segíteni???

Viranka! Álmos mekkora???

Fleur! Később a Te segítségedre is számítok! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: