A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Ági!
Jól fogalmaztál: "elvileg át kellene adni a helyet". Sajnos gyakorlatilag nem mindig valósul meg :cry:

Kati!
Irtó csinos!!!!!! Nagyon formás a pocakod :)

Tamesz!
Szerintem csak ízig-vérig pasi lesz :)

Timi
athena

Lányok,
annyit írtok, hogy nem győzöm követni...

Trudi: örülök, hogy minden rendben!

Tamesz: nagyon tetszett a focistát hasonlat ;-)

Kép a blogon: én direkt lekicsinyítettem a felrakott képeket, de így is hatalmasként jönnek fel. Hékás, tudsz tanácsot adni, hogy milyen méretben optimális feltenni őket?

Szép napot mindenkinek!

szcsm

Kép
szerencsemák

Sziasztok!

Kima: gratulálok a kisfiúhoz!

Verus: szia, üdv köztünk! Persze, hogy csatlakozhatsz. Az Armilla elég különleges név, de szerintem nagyon szép.

Francesca: húú de jó nektek, mentek Görögországba! Imádom Görögországot, a kedvenc helyem! Jó utat, szuper időt és sok pihenést kívánok nektek!

Trudi: Örülök, hogy minden rendben van!! Már izgultunk érted nagyon! Pihengess csak és majd jelentkezz!

Ági: Gratulálok a fiúcskához!

Tamesz: gratulálok a fiúcskához! Nagyon aranyos lehetett, ahogy vakargatta a kukacát és az orrát túrta! :D

Én is voltam tegnap dokinál, de csak az ereményeimet nézte meg, és a méhszájat, ő uh-t nem csinál. Minden rendben van, a méhszáj zárt.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

feltettem a blogra a 3 kedvenc esküvői képünket. Több esküvőset nem teszek fel ígérem, csak nincs még frissebb kép rólunk. :D

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!

Nem győzlek követni Titeket :lol: :lol:

Athena javaslatát érdemes megfogadni, nagyon jó és olcsó babacuccok vannak a fóti Corában. Marcinak rengeteg van onnan, persze nekünk közel is van :lol:

Tamesz, pont focista??? :shock: Nekem rossz élményeim vannak velük. Persze egy vizilabdás meg nem túrja az orrát :lol:

Blog-képek. Nem tudom, kinél hogy jelenik meg, én Mozilla Firefoxot használok netezésre, ott jó a méret. Én 640x480-ban szoktam felrakni a képeket, az nem túl nagy méretügyileg (mert azért az is korlátozott :lol: ), hamar feltölti, de azért látható is, hogy mi van rajta. Jó lenne összegyűjteni, hogy kinek melyik képe jelenik meg nagyban, és őt megkérjük majd, hogy picit kicsinyítse a képeket :wink:

Icu, nem kérdezted, hogy tornázhatsz-e már? Hátha Te is csatlakozhatsz hozzánk, Neked sem lehet túl messze a BBGo :lol:

Blog, adott kategória képei. Az oldal bal oldalán van egy olyan, hogy Kategóriák, picit görgetni kell lefelé, hogy látni lehessen. Ott csak rá kell kattintani, hogy mit szeretnél megnézni.

És mivel 110. oldal, hozom a táblát ide is :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Kép

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Üdv az újaknak, gratulálok mindenkinek a jó eredményhez és irigyellek titeket hogy legtöbben már tudjátok a baba nemét!

Mi vasárnap hazajöttünk a horvátországi nyaralásból, addig sem volt nagy hasam (kevesebb mint 1 kilót híztam), de ott teljesen összement...Kicsit meg is ijedtem, mert mozgást sem éreztem (előtte sem, de azt reméletem majd azon a héten fogok). De szerencsére mióta hazajöttünk (és nem 38 fokban vagyunk) meg is nőttem és már érzem is a kicsit (igaz csak reggel és este és csak fekve)

A főnököm most úgy tesz, mintha nem mondtam volna neki hogy babát várok (lehet hogy mert még nem látja igazán), de azt nem beszéltük meg hogy meddig maradnék, viszont lazán beosztott októberi projektekre is... Egyelőre örülök neki mert karácsonyig terveztem dolgozni (persze csak ha birom, de a gyed miatt jó lenne).

Kedden megyünk UH-ra, már nagyon várom!!! :)

Küldök én is privátban adatokat hogy kapjak meghívót!

Jó hétvégét!
Sophie

Kép
Kép
sophie007

A mindenit, de hosszú már a táblázat, jó sokan vagyunk! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Hűha Lányok!
Le vagyunk maradva a fiúkhoz képest! Jó lenne javítani az arányt.

Brigi: Elfelejtettem megkérdezni az orvost a tornáról, de azt mondta, hogy ne csináljak semmi megerőltető dolgot, nehogy valami baj legyen. Talán ebbe a torna bele se férne :oops: :oops: :roll:

Icu
Kép
Kép
icu03

Sziasztok Lányok!

Még mindig mindnkeinekinek köszönöm a köszöntéseteket :)
Látom, már mit hagytam ki a táblázatból, na majd azt is elküldöm, vagy ha olvasod itt Hékás és megjegyzed... Bp-en lakom és első pozi teszt 05.02. Ha nem, akkor megírom privibe :)

Ma 7.30 körül keltünk Lilivel, megittunk 1-2 kakót és nem tudom mi történt, de visszaludtunk, most ébredtünk fel :oops: :lol: :lol: Délutáni alvásnak lőttek, de lehet, így jobban jártam, jól kipihentem magam :lol:

Puszi

Kép
buborka.

Szia sophie007

Merre jártatok Horvátországban? :) Biztos jobban figyeltél a tengerre, mint a pocakod méretére! ne aggódj, nemsokára megnő!!! Most indul be igazán a pocaknövekedés!

Nekem szerintem nagy hasam van hozzám képest, sokan mondják is (majd teszek fel képet), de a barátnőm megszólalt, hogy: Lilinél is ilyen kicsi volt a hasad félidőnél??
Mondtam neki, hogy biztos a cseh 2t nézi. mekkorának kéne lenni? Mint aki most szül? :evil: :x

Kép
buborka.

sziaszto, hú jó sokat írtatok, sajnos még nem tudtam feltölteni képet a blogba, de majd igyekszem.
Icu: ha tornát nem mered bevállalni, járj jógára, az tényleg nem megerőltető. Én is arra járok. Ha gondolod szivesen átküldök egy listát a belvárosban elérhető kismamjógákról, mert összeirogattam őket, bár nem teljes, mert eléggé szelektáltam egyéni szempontjaim szerint. (időpont + h lehessen egészségpénztárral fizetni)

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Milyen hosszú a táblázat.. :D

Nagyon tetszik a blog tök jók a képek, majd este én is felteszek valamit.

Tamesz gratulálok a kisfiadhoz!

Mérnökasszony engem is érdekel a jógás táblázat!

Kép
arian78

Sehol senki? :o
Túl vagyok az ebéden.. Mivel mákos és diós tésztát is kívántam, nem tudtam eldönteni melyik legyen, ezért ettem mákos-diós tésztát :lol:

Kép
buborka.

Sziasztok!

Üdv az újaknak! Tényleg, milyen hosszú már a tábla :shock: .

Én is tettem fel képet a blogba. Nem a legjobbak, de ezeket találtam :oops: . Csak a mi gépünkön működik így, vagy tényleg ennyire lassú ez a blog? Alig tudtam kivárni, hogy feltegye.

KépKépKépKépKép
uxi

Mérnökasszony: Aranyos vagy köszönöm, de nekem a belváros nagyon kiesik, főleg hogy most költözünk a 18. kerületbe. De utánna járok ennek a jógának a környéken majd. :D Köszi a tippet! :D

Icu
Kép
Kép
icu03

Sziasztok!
Mindenkinek van már választott orvosa? Az a gondom, hogy dokit kellene váltanom, mert elég hülyén viselkedik, de nem tudom, így a 20. héten el fog-e valaki még vállalni?????

Kima
Kép
Kép
kima75

Verus: A mákos tésztát már egy jó ideje én is tervezem, és most kedvet adtál hozzá. :D Csak attól félek mindig, hogy avas lesz a mák amit veszek :? :?

Icu
Kép
Kép
icu03

Csajok, nekem eljött az a korszak, amikor állandóan éhes vagyok :( . Már 4 kilót híztam, pedig a 16. hétig semmit.

KépKépKépKépKép
uxi

Jé, Kima te most vagy félidős :!: :!: Gratula hozzá :lol: Nagyon sok olyan orvos van, aki elvállal "menet" közben is. Ha úgy érzed váltanod kell, ne habozz :!: :!: :wink: Mert egy jó orvos sokat számít :!: :!: :!:

Icu
Kép
Kép
icu03

Adrienne: szépek az esküvői képeitek nagyon! Jól látom, hogy I. kerületi hk terem az Úri utcában?

Hékás: én akkor majd kicsinyítek valamikor, addig is a mai pocakfotót már kisebb méretben teszt jelleggel felteszem. Már teljesen amorf vagyok :lol:

Sophie: ha felmentél a blogba, tegyél majd fel magadról pocakfotót lécci, megnézném szívesen, hogyan néz ki egy kortársunk, akin nem látszik semmi 8)

Megvettük a babakocsit (Akire, a mienk is deluxe :wink: Marha jó színe van, sokkal világosabb, mint a képen)!!! Szuper jó, van hozzú minden (lábzsák, mózes, esővédő, fix rögzítő a hordozóhoz. Az egyetlen probléma, hogy mivel lapra csukható, alig bírom begyömöszölni a csomagtartóba (pedig bazi nagy a csomagtartóm, csak lapos, meg kicsi a lik, amin beteszem...), úgyhogy meg is beszéltük, hogy ez a kocsi tökéletes lesz sokáig a környéken, ha meg majd nyaralni megyünk, arra veszünk valami ernyőre csukható sportkocsit.

Ma délután találkozom egy barátnőmmel, aki azt mondta, öngyilkos lesz, ha nekem előbb lesz gyerekem, mint neki, úh telefonon eddig nem akartam elmondani neki, nehogy Dunának menjen, mert a Rómain lakik :lol: :lol:

Kép
szerencsemák

NA, feltettem a legújabb pocakfotót, most sikerült kicsibe.

Buborka: Te is rakttál fel egy "Mi" című képet, így az enyémnél is Ti jöttetek fel :lol: :lol: Én letöröltem és kicsit más néven újra fel

Bogaracska: az itteni Avatar képeden is Te vagy????MErt valahogy a Blog-os képek teljesen mást mutatnak nekem :D

Kép
szerencsemák

Sziasztok Kismamik! :) Bocsi az offért, de hátha valaki pont ilyet szeretne. :lol: :wink:

Eladó a képen látható, használt HAMMER fekvőbicikli. Ideális olyan kismamiknak, akik nagy pocakkal is szeretnének kondiban maradni. Mivel háttámlás, kb. 8. hónapos pocakkal még használható és a derekat sem terheli meg. Az ellenállás állítható, kalória, megtett km stb... kijelző van rajta.
Ár: 25.000,-Ft
HA érdekel, írj privit! :)

Kép
Vendég

[quote="cat__"]S írta:cat__ziasztok,

Klemencia:
Mi is 13. kerületiek vagyunk :)

A 13.-ban merre?
Mi az Árpád hídnál :)

Ágnes

Kép
klemencia

szcsm: köszönöm az esküvői képes dícséretet. Nem, ez nem az I. kerületi hk terem, én győri vagyok. Győrben volt az esküvőnk az ottani házasságkötő teremben a Liszt Ferenc utcában. :) De úgy látszik, hogy akkor hasonlít az I. kerületihez. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok
Megjöttem gyorsan visszaolvasok! :D

Annyi volt tegnap a dokinál, hogy megnézte a méhszájamat 2000es és azt mondta ne izguljak szép a vérképem jó az AFP is úgyhogy megnyugodtam! De viszont elfelejtettem megkérdezni tőle a szülésfelkészítőt! :lol: Pedig érdekelne! :roll:

KépKép
ldetti

Arian köszi a tanácsot szoktam teázni de csak üvegeset a főzött csak lehűtve jön be! Ilyen válogatós hüpi vagyok néha! :oops:

Klemencia az nem baj, ha aggódós a dokid legalább mindenre odafigyel ha egy kicsit alacsony vagy egy kicsit magas rögtön szól, nekem csak a védőnő szokta mérni meg én itthon! Én nem tudok ízesítő nélkül élni csak nem attól van én delikátozok mindent! Az baj szerinted? Az befolyásolja a vérnyomást?

Köszi Cat az orvos megnyugtatott, minden OK! A Femibiont kell szednem továbbra is és forever ásványi anyag koncentrátumot!

Lányok kb mikor kell megejteni a fogorvost mert a nődokim mondta, hogy menjek el egy kontrollra mert be kell, hogy írjon a kiskönyvbe! Meg a házidokihoz is menni kell, de oda ugyan minek? Ki tudja?

KépKép
ldetti

[quote="klemencia"] írta:klemencia
[quote="cat__"]S írta:cat__ziasztok,

Klemencia:
Mi is 13. kerületiek vagyunk :)

A 13.-ban merre?
Mi az Árpád hídnál :)

Mi is azok voltunk, két éve költöztünk ki egy kicsit kijjebb, mert kinőttük a másfél szobát :D . A Duna Plaza közelében laktunk, de még most is sokat járunk arra. (meg ott szoktunk parkolni is, és metróval megyünk tovább)

KépKépKépKépKép
uxi

MIkor BEnivel terhes voltam, nem voltam fogorvosnál. Most menni kéne, de nem nagyon kapkodom magam :oops: .

KépKépKépKépKép
uxi

Ági, Athena:
Köszi a pocakdícséretet. Mindjárt én is körbenézek a blogon :).
Ma voltam dokinál, nem volt semmi különös, szokásos vizsgálat és szívhanghallgatás :). Ő is megjegyezte, hogy milyen nagy a méhem, de nap mint nap mondja valaki, hogy másnak 9 hónaposan ekkora a hasa :). A Baba a legutóbbi uh-n nem tűnt "túlméretesnek", úgyhogy ez egyenlőre az én sajátosságom...Ameddig tudok mozogni, nem bánom :)

Fiúk-lányok:
Az orvosomnak ma meséltem el, hogy Kislányunk lesz, és nagyon megörült, merthogy ebben az időszakban csak fiai vannak :D.

ági33 mondta:
Kati, néztem a pocakfotódat a blogon, ami azt illeti, nálad már nem kell elgondolkozniuk az embereknek a metrón / villamoson, hogy elvileg át kellene-e adniuk a helyet. És nagyon-nagyon jól áll!!!!

Hát már nem gondolkodnak, vagy azonnal átadják, vagy nem néznek fel!

Tamesz:
Aranyos lehetett a Baba :), gratulálok :).

Verus:
:D kreatív konyhát űzöl? Fincsi volt a vegyestészta? Én most teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit egyek :(, de a te ötletedet nem fogadom meg mert tészta és cukros, a korábbi cukorgyanú óta kerülöm az ilyen finomságokat. Elvileg ma lett volna meg a terheléses cukoreredmény, de valahol elkeveredett :cry: , nagyon remélem, hogy nem kell mégegyszer végigülnöm.

Kima:
Ha tényleg szeretnél orvost váltani, szerintem is kezdj el körbekérdezni, jobb mielőbb letudni az ilyet! Én a helyedben biztos keresnék valakit!

Klemencia:
Mi a Forgách utcánál :D, :):) de jó :).

Cora:
Kár, hogy nem mondtátok egy nappal előbb a Corát, soha nem szoktunk arra járni, de most véletlen ott vásárolt be a párom, vehetett volna valami aranyosat :).

Sophie:
Azért remélem nem aggódással telt a nyaralás! Majd tegyél fel tengerparti képeket :). Kitartó vagy, hallod, hogy ilyen sokáig szeretnél dolgozni :), drukkolok, hogy bírjad!

Kép
cat__

LDetti:
ÉN is pont ma kérdeztem a felkészítőt a dokimtól, de nem ajánlota egyáltalán. (Pedig lett volna egyjó kifogás, hoy miért mehetek ele lőbb munkából :D )

Uxi:
Attól tartok, mi még egy ideig itt maradunk, de legalább van külön minihálónk és minibabaszobánk :). SZóval ha erre jártok...

Kép
cat__

Sziasztok LÁnyok!
Gyorsan benézek csak életjelet adni. Én holnap megyek Hajdú doktornőhöz, mára ígérték előtte a 4-es teszt eredményét, de még nem érkezett meg. Napközben hívtam őket, hogy na mi van már, erre azt felelték, hogy majd este. A 8 óra már elég este vajon?
Holnapra azért kéne már a lelet.
Voltam terhesgondozáson. A dokim szerint jó az AFP-m, nincs miért aggódni és minden okés a babával. megmutatta magát a dokinak is a picúr, hogy ő egy igazi kislány:) Most már a doki is egyértelműen látta, hogy egy kis "bigével" áll szemben:)

Trudi, nagyon sokat gondoltam rád, örülök, hogy túlvagy a szurin. Pihenj sokat, egy hős vagy!!!!

Én nagyon sokat dolgozom, este meg mindig pakolunk a babaszoba készítés utáni romokat. Talán jövő hétre kész lesz és végre pihenhetek. Holnap is munkanap lesz, de korán lelépek, mert 13 órára vár Hajdú dr-nő.

A dokim nem fogadta el a Baross utcai 4D UH-os leletemet, és örül is, hogy Hajdú doktornőhöz megyek genetikára, be is írta nagy betűkkel a kiskönyvembe és várja nagyon a leletet:)

Puszi mindenkinek, jövő héten már sok -sok időm lesz írni, meg is untok engem.)
Vendég

Verus, szerintem is szép az Armilla név, ha neked ennyire tetszik, szoktasd a környezeteddel, ne add fel. :)

Uxi, nekem is most kezdődött az állandóan éhes vagyok időszak, igaz, ti már két héttel előttünk jártok. Remélem, nem állandósul ez a helyzet, abból nagyon csúnya dolgok sülnének ki. :(

Sophie, szerintem nem kell megijedni a hasméret miatt. Még nekem sincs túl nagy hasam, most -1 kg-nál tartok (igaz, sajnos egy szép kis túlsúllyal kezdtem a babavárást), a baba mégis nagyobb a "hivatalos méreteknél". És ahogy nézem, egyidősök a baáink. Meg is lepődtem, mikor írtad, hogy karácsonyig tervezed a munkát, ez azért nem semmi. Tökkiek, ti meddig szeretnétek dolgozni? Szerintetek mi a legjellemzőbb egy egészséges, zavartalan terhesség esetén?

Ldetti, uxi, a fogorvos már tényleg időszerű lenne, sőt, igazából kétszer is ajánlott menni a terhesség során. Nekem egy megvolt, de s másodikhoz már nem nagyon van kedvem...

Bogaracska, én is rendesen meglepődtem a képeiden, és többször is nézegettem azóta az itteni kis képet rólad. Nem mondták még, hogy sok arcod van?! :)

Kati, mit mondott az orvosod, miért nem ajánlja a felkészítőt? Drukkolok, hogy előkerüljön a terheléses vérvétel eredményed, nem olyan poén ez a vizsgálat, hogy duplázni kéne belőle...

Brigi, köszi, hogy betettél a táblába. :) Majd a következő kerek oldalon javítsd ki nekem légyszi' a várható szülés időpontját, nem szeretném még 14 hónapig hordani Bencét. :D

Ági

Kép
ági33

Sziasztok csajok!

Fú tényleg nem semmi, mennyit írunk 2 nap alatt. Nekem is elég nehéz mert én vagy alvásidőben vagyok csak gép előtt vagy este, miután elaludt. Azért remélem ha beáll a rossz idő legalább hétvégén tudok többet jönni, csak az a baj, hogy hiába van itthon apa, ha leülök a gép elé, rögtön az ölembe kéretzkedik kistökösmákos.

Én is nézegettem a blogot, tényleg nagyon sok csinos kismami van itt, ami azért is fura, mert az előző fórumomnál meg épp az volt, hogy mindenki nagyon-nagyon sok kilót szedett fel és ment a kollektív fogyókúra szülés és szoptatás után. :)

Én is igyekszem majd képet feltenni, de egyelőre még nem vettem rá magam, mert hulla fáradt voltam esténként és ezt a műveletet az én gépemről napközben nem vállalom be, mert az rettenet lassú.

Ahogy nézem a táblázatot tényleg nagyon sok a kisfiú és a Hékás kivételével a marcisok is kukisodnak megint. Nekünk még mindig nincs nevünk, olyan jó lenne már pedig a nevén szólítani kiscsimbókot.

Rólunk: a napok jobbak - sokkal. Ugyan nem néztem a fogát, de határozottan jobb a kedve, szépen eszik, szépen alszik, szóval én is sokkal jobban érzem magam. Remélem egy időre itt hagyják az ufók az igazi Marcimat és nem kapom vissza a hiszteroidát. :) :)

Na most elmegyek fürödni, hajat mosni, és mivel apa meccset néz, visszajövök és 1. megpróbálok reagálni néhány dologra, 2. megpróbálok képet tenni a blogra. Bár Hékás már tudja hogy nézek ki, mert ő már friend-em a facebook-on, bibíííííííí :) :wink: :lol: :wink:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Sziasztok!

Nálam az állandó éhség már sajnos egy jó ideje tart.. az eredménye +7 kiló :shock: De elég vékony voltam, úgyhogy annyira nem vészes azt mondják... :roll:

Én decemberig szeretnék dolgozni remélem sikerül. Igazából nem tudom mit csinálnék otthon. Kb 1 hétig takarítanék és aztán szerintem uncsi lenne. Így jó lesz mert a karácsonyi készülődéssel biztos elleszek! :)

Twist várjuk a beszámolót holnap, bár úgyis minden rendben lesz.

Trudi ügyes voltál, pihenj sokat!

Cat miért nem ajánlotta az orvos a felkészítőt?

Ja, sikerült képet felraknom a blogra :wink: (Brigi tök jó a User guide)

Kép
arian78

Sophie, nyugi, lesz még nagy pocakod! Milyen volt a nyaralás? Merre voltatok pontosan? Én nem bírnám decemberig a melót, de drukkolok, hogy Neked menjen :wink:

Icu, ha nem végezhetsz megerőltető dolgokat, akkor a torna is kilőve :cry:

Verus, beírtam az adatokat. Irigyellek a mai alvásotok miatt. Nekünk össz-vissz ma 1,5 óra napközbeni alvás volt, hulla vagyok...

Arian, megerőltető volt a torna? Ugye nem adod fel ilyen hamar? :wink: Tényleg, nézte már valamelyikőtök, hogy hánykor lesz kedden a torna?

Uxi, néha nekem is rettentő lassú a képfeltöltés. Sőt, van, hogy a privát blogomba nem is sikerül itthonról. Akkor el szoktam küldeni apának a képeket mailen, és a melóhelyéről tölti fel nekem :?

Kima, mit művelt a dokid, hogy váltani akarsz? Szerintem aki nem fullra betáblázott doki, az elvállal, jól jön neki a szülésért kapott pénz :wink:

Szcsm, hogy fogadta a barátnőd a hírt? Túlélte? :lol:

Milyen igaz, hogy mennyire más Bogaracska az avatar képen, mint a blogban. Melyik vagy Te valójában????

Detti, a fogorvos bármikor letudható. Én Marcival nem is voltam, mert amikor menni akartam, szabin volt, aztán meg elfelejtettem :oops: Ja, és a háziorvosom sosem ír a könyvbe, pedig 4 hetente járok hozzá. De attól engedtek szülni :lol:

Uxi, én meg a Duna Plazanal dolgoztam (és remélem oda is fogok visszamenni dolgozni) :lol:

Twist, akkor már csak 2 napig kell nélkülöznünk? :wink:

Ági, nem értem, mi a gond az októberi dátummal? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jövő héten a párom szabin lesz 2 napot :lol: :lol: :lol: el sem hiszem. Persze pont babatalira mentünk volna, de hát akkor lemondom... Marcinak begyulladt a szeme, ma délután dokinál voltam vele.

És egy fontos a bloggal kapcsolatban. Megnéztem, és az 50 megás tárhelyünkből már 47-et felhasználtunk. Óriási képek is vannak, méretügyileg. Az lenne a kérésem, hogy méretezzétek át a képeket, mondjuk max 640x480-ra, és töltsétek fel úgy, jó? Csak hogy a jövőben is tudjunk képeket felrakni. Addig is utánajárok a tárhely-bővítésnek, de ez fontos lenne.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Szilvánusz, én fent vagyok mindenhol. Iwiw, Facebook :lol: Csak a facebook jó, mert a címtárból felajánlja, hogy kik vannak fent :lol: Na így találtam Rád

Lányok, tudja valaki, hogy a betegségek nevénél mit jelent a "k.m.n." rövidítés? Az előbb rákerestem BNO kód alapján, hogy mi baja is van Marcinak, és "Kötőhártya-gyulladás, k.m.n." lett az eredmény.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás!

Kmn= külön megnevezés vagy meghatározás nélkül.
Ez a főkategóriája egy betegségnek. Mert van külön bno kód a jobb oldalira, bal oldalira, gennyesre, savósra, fertőzőre, anyámkínjára, de nem jó ennyi kódot fejben tartani, így inkább a kmn kódokat használjuk! :)

Tegnap jött a hír, hogy az egyetem tojik arra hogy gyesen vagyok, mindenféle rosszul megfogalmazott jogszabályok mögé bújnak, amit így lehet érteni és úgy is.... nah a lényeg 220 ezret le kell tejeljek egy héten belül, ha diplomázni szeretnék jövőre. Ez elég nagy gáz, mert egy külföldi költözés előtt állunk, harmadik gyereket várjuk én gyesen maradtam, és a férjem sulijába is eddig kellett fizetni. Tehát az övére már sok tartalék ráment. Nekem komolyan el kell gondolkozzak azon, hogy a negyedik év elején feladom a dolgot...
A szüleimnek nem nagyon jutott eszébe eddig sem támogatni anyagilag a főiskoláimat, tehát ezután sem számítok rá, ha meg maguktól nem jut eszükbe én nem szívesen kérek... Diákhitel bajos, ha külföldön helyezkedem el dolgozni szóval egyelőre reménytelen a helyzet... emiatt eléggé el vagyok keseredve ezért nem is jelentkeztem, sokszor el is pityeredem.

KépKépKép
bogyra

TYŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ, nem hiszem el! Sikerült fotót feltöltenem, pedig én annyira, de annyira béna vagyok ezekben! :lol: :lol: :lol: :lol:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Bogyra: több kérdésem is lett. Hová költözök? Hová jársz? És semmilyen haladékot nem lehet kérni, hivatkozva erre- arra? Szerintem érdemes lenne felhívni egy ügyvédet is aki ért ezekhez, mert lehet, hogy neked is vannak lehetőségeid, jogaid csak nem tudsz róla.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Bogaracska, én is teljesen máshogy képzeltelek az indexkép alapján. Ez az új Bogaracska sokkal szebb és kedvesebb arcú :) :)

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szilvánusz!

1. kérdés: Stocholmba. :)
2. kérdés: Sote
3. haladékot éppen kértem, egyelőre elbírálás alatt van, jogász által fogalmazott kérvényt is beadtam a költségtérítés elengedésére illetve csökkentésére. De gyakorlatilag tök mindegy mi jön ki 28500 forintos gyesből baromi nehéz kigazdálkodni a tandíjat, úgye eddig kaptam ösztöndíjat, ezentúl az sem lesz. Pedig járt az átlagom miatt a legmagasabb ösztöndíj és még szociális ösztöndíj is járt. Szóval eleve elesünk havi 50 ezertől - A GYED GYES különbözet még 70 ezer forint. Amikor beiratkoztam , akkor még az volt a módi, hogy gyes alatt nem kell fizetni, ennek tudatában iratkoztam be. Ezt az egy törvényt úgy hozták meg, hogy visszamenőlegesen is hatályba helyezték...

gyakorlatilag a dékán jóindulatára vagyok bízva. Aki amúgy egy nagyon korrekt ember és kedves és humánus, de hogy mekkora anyagi nyomás van rajta azt nem lehet tudni.

KépKépKép
bogyra

és mit csináltok stochkolmban és mennyi időre mentek? és a Sotén milyen szak? Momentán ennyi :) :) :)

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szilvánusz!

A férjem dolgozni fog én gyerekezni. Egyelőre egy évre, de lehet maradunk, erről egy év után döntünk. Sok mindentől függ, leginkább attól hogy fogjuk tudni a családdal tartani a kapcsolatot.

Én Védőnő szakon vagyok most negyed éves.

:)

KépKépKép
bogyra

áhhá. hát ez nagyon izgalmasan hangzik. A védőnő szakma szerintem tök jó, én is szívesen csinálnám. Remélem korrekt lesz a pasi és kaptok valami haladékot, mert ez most tényleg a legrosszabbkor jött.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Rengeteg írok! :D :D

Nos, este voltam a dokimnál és a dokiváltás dilemma letudva. Megvizsgált ( múltkor 2000 volt a méhszáj, most megnőtt, most 3200) és közölte, hogy jövő héten elutazik valami tanulmányi útra és december végén jön haza. Átad vagy az apjának vagy az XY nevű kollégájának. Nos én fizettem szépen és eljöttem. Hétfőn elkezdek másik dokit keresni, mert nem fogok most decemberig az általa kijelölt dokihoz járni és utána meg ha hazajön nála szülni.... Ez olyan hüle dolog, nem? Ezt miért nem mondta, amikor elvállalt? Elvileg akkor már ezt tudhatta, az embernek nem egyik napról a másikra jönnek az ilyen elutazások.......

Brigi!
azt művelte a doki, hogy tegnap amikor voltam uh-n a klinikán éppen sétált a folyosón. Egyrészt baromira nem tudta, hogy mi a pálya velem, mert odajött megkérdezni. hogy : "ugye én utazom el a napokban?", hát mondtam, hogy nem, nem én. Ez még nem lenne gáz, mert ha sok a betege, nem emlékezhet mindenki arcára. De kedden hívtam telón, hogy fájok, de erre már csütörtökön nem emlékezett. A Klinikán megkérdezte, hogy hogy vagyok, mondtam neki, hogy fájok és keményedek, erre mondja: "jó, akkor pénteken megnéz a magánrendelésen :roll: :roll: . Nem is a pénzre hajt....Ma bemegyek a magánba és azzal kezdi, hogy "ugye semmi panaszom, minden rendben?". Basszus, arra nem emlékezett, hogy tegnap mit mondtam neki. Szóval ennyi.

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima, azért ez nagyon durva, amit az orvosodról írsz... Tényleg nem dillema innentől kezdve a váltás. Még egy átlagembernek sem lehet ilyen rossz memóriája, nemhogy egy orvosnak!!! Bár valószínűleg itt már nem memóriazavarról, hanem oda nem figyelésről van szó... Tényleg jobb, ha mihamarabb keresel egy másik orvost. A méhszájaddal kapcsolatban mondott valamit vagy csak a számot?

Bogyra, drukkolok, hogy rendesek legyenek a suliban.

Brigi, elfelejtettem megköszönni a kategóriánkénti képnézegetés módját. Egyszer már próbáltam ott nézni, de akkor nem tudta a gép megnyitni a képeket. Ezek szerint inkább hálózat problémám volt. De most, hogy te mondtad, szuperül működött. :) Köszi!

Ági

Kép
ági33

Sziasztok!

Csak benézek gyorsan amíg Laci a meccsen örjöng :D
Ennyire más lennék a képeken? :o Hát az egyiken barna vagyok a másikon szőke, pedig egymás után készültek, az avatar képem nászút utáni :shock: Lehet azért mert le van engedve a hajam. De ha már azt írtátok a másik jobb, gyorsan le is cserélem az ittenit :lol:

Kép
Kép
bogaracska

Sziasztok!
Hékás: barátnőm először észre sem vette, hogy terhes vagyok :lol: Azt hitte, csak meghíztam. Pedig a kocsim is tele volt ugye a hordozóval meg a mózessel, azt hittem, egyből kiszúrja…Hát örült, de mondta,hogy elszorul azért a szíve, ill egyből felhívta a pasiját, hogy jó volna, ha ő is összeszedné magát…

Arian: tényleg jó sovány lehettél, mert kedden egyáltalán nem látszott rajtad a +7 kiló :wink:

Twist: nagyon kíváncsi vagyok, a beszámolóra, mi volt az UH-n!

Bogyra: sajnálom az egyetemet, és drukkolok, hogy a dékán engedékeny kedvében legyen amikor elbírálja a kérdésedet. A SOte azért sztem nincs annyira rossz helyzetben, mint egyes más egyetemek, mert tele van fizetős külföldivel…

Ági: én is december végéig dolgozom. Lehet, picit még januárban is

Bogaracska: az új Avatar képed már hasonlít a többire. A régin egy szende leánka volt, a blogos képeken meg egy vagány nőcit láttunk 8)

No, én elkezdek készülődni, indulok „munkába”, azaz céges csapatépítő bográcsozásra. Jó hogy lehűlt az idő, és nem 30 fokban kell gulyást főzni. A zivatarok viszont remélem elmaradnak…

Ja, és még egy, amit tegnap elfelejtettem ,de fontosnak tartom megosztani, mert igen ritka és kellemes tapasztalat. A helyet, ahol a babakocsit vettük (Gézengúz bababolt, XVIII. kerület) csak ajánlani tudom mindenkinek. Nem nagy a válaszék (azt hiszem pelenkadiszkontnak indult a bolt, mert a web-en is így vannak fent), viszont a kiszolgálás első osztályú, én ilyen bizalommal és rugalmassággal ritkán találkozom Mo-n. Kártyával nem lehetett fizetni, kp-nk nem volt annyi, bankba nem akartunk rohangálni. Ott az ő gépükön átutaltuk az összeget, otthagytunk egy névjegyet, bármi eshetőségre, és megkaptuk az árut. Mindezt úgy, hogy a főnök ott sem volt, csak telefonon egyeztetett vele az eladó.

Szép napot mindenkinek!

szcsm

Kép
szerencsemák

Bogaracska, így már valóban jobban rád ismerünk, bár nekem azért hiányozni fog a régi képed. A te régi képed és Brigié annyira belemászott a fejembe, hogy nekem ez a két kép szinte a fórum ismertetőjegye... Na de majd átszokom. :)
Szcsm, nem semmi, hogy még talán januárban is dolgozni fogsz. Bár amilyen jól haladsz a beszerzésekkel, a végén ilyesmivel már úgysem kell foglalkoznod. :) Kitartást kívánok, hogy sikerüljenek a terveid! :)
Én november végéig terveztem volna a munkát, de december 10-től lesznek vizsgáim, amire elég sokat kell tanulni, emiatt úgy döntöttem, november 20-án befejezem a munkát. :) Mindig szerettem dolgozni, de már várom, hogy picit ne kelljen. :)

Ági

Kép
ági33

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: