A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Anita, mi szivacsmatracot vettünk. :wink: Kérdeztem az eladót, azt mondta van aki a kókuszra esküszik, van aki a szivacsra. Említett egy példát, az egyik vásárlója mesélte, hogy sehogy sem akart aludni a pici otthon, mindig csak sírt, nem tudták mi baja, míg egyszer a nagymamánál aludt és ott a "régi" szivacsos ágyon semmi baba nem volt, aludt mint a bunda. Akkor jöttek rá, hogy a kókuszmatracot nem csípi a gyerkőc és lecserélték szivacsra. De ez akár fordítva is előjöhet, teljesen gyerkőcfüggő. Így mi a "hagyományos" szivacs mellett döntöttünk. Régen sem volt kókusz, mégis felnőttek a gyerekek.
Viszont "rácsos" a kiságy alja, nem tudom abban a légzésfigyelő hogy viselkedik majd, lehet, hogy bele kellene vágni még furnérlapot... :roll:

A fürdetésnél mi is gondoltunk arra, hogy állvány nélkül a szobában -ott úgy is meleg van- letelepedünk a földre és nem a fürdőben kell szoroskodni, ez megfontolandó. :)

Tényleg, mellszívó is kellene majd, de nem tudom megvegyük-e előre, vagy csak ha tényleg szükség lesz rá. Na és persze milyen legyen, kézi vagy elektromos, aventos vagy akármi egyszerűbb és olcsóbb? :?:
csillag25

Labkat, nekem van egy barátnőm, akinek pontosan ugyanolyan szép, izmos, lapos hasa van, mint mielőtt megszületett a kislánya. Kb. egy év alatt teljesen visszaállt az eredeti állapot, nem járt edzőterembe, csak sokat mozgott (mondjuk, ő szülés előtt is sokat mozgott, nagy pocakkal tolta a takarmányos talicskát és ilyesmik), dolgozott a kertjükben, dolgozott a lovaik körül, cipelte a gyerekét, csinálta a házimunkát, szoptatott és normálisan étkezett. Egy darab tornagyakorlatot sem végzett ezek mellett.
Tücsökbogár, Lemonsong, nekem is nagyon vérzik az ínyem, én el is mentem a fogorvoshoz emiatt (és általános ellenőrzésre). Szerencsére a fogaim rendben vannak, az ínyvérzésre meg azt mondta a doki, hogy ez a kismamasággal együtt jár, ha normálisan étkezem (jó táplálék - sok, méregszerűek - zéró), akkor nem lesz baj. Ezzel együtt én is a cserszömörcés szájvizet használom, mint Briell, de nekem hol segít, hol nem.
Lemonsong, nagyon jók az ilyen élmények, mint a buszos, amit elmeséltél. Jót mulattam. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy csak nagyon ritkán kell a BKV-t igénybe vennem, reggel és délután betársulok az egyik családtagomhoz, aki nem dolgozik messze az én munkahelyemtől és autóval jár dolgozni. Ha nap közben kell közlekednem, ha elkerülhetetlen, hogy mennem kell, akkor taxizom és/vagy gyalogolok. Nyilván nem Sárosdig, de Budapesten belül.
A TORCH hogy működik? Megcsinálják automatikusan valamelyik vérképnél..?

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

csillag a mi kiságyunk is rácsos és eddig ez nekem sem jutott eszembe :?
szerintem jobb a szobában mert nem kell a hidegebb folyosón végig sétálni a lurkóval :wink:
hát én nézegettem a mellszívókat az tuti hogy előre veszek mrt annó nem volt csak kb. 1 hét múlva kaptam kölcsönbe elektromost/medela/de addigra már sírni tudtam volna a görcsktől a mellembe és persze ha az elejétől használom nincsenek csomók.
szerintem az elektromos a tuti bár attól függ mert az avent kézije sem rosszz a kórházban olyan volt,de azért az elektromos erősebb és persze gyorsabb.én szeritem avent elektromost veszek igaz 30 körül mozog de sok minden van hozzá és tudom használni simán kézinek is /legalábis ezt olvastam/és akkor a kórházba azt eltudom vinni még így is rizikós hogy milyen lessz a szobatárs nem csórják-e el :oops: de a párom aztmondta majd veszünk olyan kissék szerüséget és abból vigyék el :lol:

Kép
Kép
anitaaa03

anita: a tüzelőt mi még tavasszal megvettük, mert anyuék szemfüles fajták. Ők kifizették, és mi meg még törlesztjük nekik. Mindig jön valami hozzá. Remélem jövő év elejéig ki tudjuk náluk nullázni magunkat!
ne is mondd a szőnyeget. Rám is itt vár a nappaliban egy igen koszos darab :P

sprite: remélem már jobban van a kicsi lánykád!

csillag: a c-vitamint egy barátnőm végig szedte. Nem tudom, annak idején mikor első lánykánkkal voltam állapotos, volt már erről témázás. Én azt olvastam, hogy esetenként, ha mondjuk megbetegszel, vagy ugye ez az erős fogínyvérzés, kissé nem árt, ha feltuningolod a szervezetedet, de hosszabb távon nem tudom hogy van e káros hatása... Sokan végig szednek 500mg-os vagy tán nagyobb kiszerelésben is.
A fürdető kád állvány nagyon nagyon hasznos. Se az ágy nem jó, se a föld. Az ágynál meggörnyedve kéne állni, és később ha fröcsköl a baba, akkor bizony az ágy csupa víz lehet. A földön szintén te szívsz. Az állvány nagyon kényelmessé teszi a feladatot!
Biztos lehet kapni használtat is!
Mellszívó meg eleinte kellhet, de én pl sose használtam a lányoknál csak amíg be nem állt a tejtermelés.

gombi: pihenj sokat és ne törődj most semmivel!

tedorka: tényleg remélem, hogy nem lesz megint ilyen hosszú várakozás. Az a baj, hogy én ilyenkor annyira rákoncentrálok a várakozásra, hogy nem segít semmi olvasni való, bár terveztem, hogy valami lelki építőt elolvasok még szülés előtt!

Kata
labkat

Tücsök, szerintem térj át a combodra, én is oda adom az inzulint! A felső fele, közvetlenül a tövénél nekem pl. sokkal kevésbé érzékeny, mint a hasam. A has már csak azért sem praktikus egy idő után, mert nagyon kifeszül rajta a bőr, nem? Olyan, mintha egy felfújt labdába próbálnál szúrni, ami nem hangzik túl jól. :lol:

Mi a kiskádat valószínűleg a nagykádba rakjuk majd, nem az a legegyszerűbb? :oops: Elé lehet térdelni, vagy be is lehet kuporodni mellé, meg nálunk sarokkád van, aminek van ülőkéje is, szerintem úgy is elég kényelmes lesz. De majd kiderül a gyakorlatban! Tényleg, az is milyen klassz lehet, hogy befeküdni a nagy kád vízbe, és a hasadra rakni a gyereket és ott pancsizni! Vagy egész kicsikkel nem szabad együtt fürdeni? Biztos azért jutnak eszembe ilyenek, mert már nagyon vágyom egy jó kis kádban ázásra (arról is le vagyok tiltva :?).

/
lemonsong

Gombi, de jó, hogy minden rendben! Gondoltam rátok napközben.

Ha már a babák téli öltözékénél tartottunk hogyan kell majd felöltöztetni őket? Kombidressz, rá harisnya, rá tipegő, rá kis (kocsi)kabát, rá kis nadrág, sapka és bundazsák? Valaki már írta korábban, hogy a bundazsák alá overállt is szokott még ráadni. Ezeket kell beszerezni, ha téliesíthető a babakocsi, és azon is lesz még egy zsákféle? Hazavinni a kórházból elég ugyanez, kell-e overáll is a bundazsák alá, vagy elég egy vastag pléd, ha taxival megyük úgyis haza? Jó kis netes linkeknek úgy örülnék, ha még belinkelnétek, mert folyton a neten lógok babakelengye miatt, de olyanokat szoktatok ajánlani, amit még véletlenül sem láttam eddig.

Cumisüveget milyet vesztek, vagy használtok? Mindenképpen üveget, vagy BPA mentes műanyagot akarok venni. Kinéztem egy NUK üveg cumisüveget, viszont találtam BPA-mentes Tomme Tippee-t, amin van valami szelep, ami megakadályozza, hogy levegőt nyeljen a baba, és hasfájós legyen. Szerintetek ez a szelep valóban hatásos, vagy csak duma. Mert ha a gyakorlatban funkciótlan, akkor üveg cumisüveget vennék inkább, mert mint írtam korábban, higiénikusabb számomra, de ha tényleg jó ez a szelep, akkor inkább legyen ez a műanyag Tommee Tippee.

Bocsi csajok, hogy mindig a kelengyékkel nyaggatlak benneteket, de fogalmam sincs dolgokról.

A Suttogó titkai igencsak megosztják a véleményt, de az én egyik ismerősöm is dicséri. A babájuk minden fürdetésnél sírt, hiába csináltak mindent úgy, ahogy a kórházban ill. a védőnő elmondta, csak sírt. A suttogó adott valami tippet, és aszerint kipróbálták a fürdést, és azóta egy nyikkanás sem hagyja el a pici száját. És a fogzásra is abban találtak valami okosságot. Nekem a Suttogó mindent megoldva van meg, de az első részt én is szeretném majd kikölcsönözni.

A lábméret növekedését én is hallottam már, de állítólag 1-2 év múlva visszaáll. Ami elég érdekes szerintem, mert a csont hogy megy össze? Az idősek is azért lesznek alacsonyabbak, mert a csigolyák összecsúsznak, de a láb mitől lesz újra kisebb?

Csajok én is ilyen forgókat néztem, nagyon helyesek, és tetszik, hogy többféle dallamot játszanak. De a férjecském tuti kiakadna, kérni meg nem tudom beleférne-e a kollégák költségvetésébe. Nem akarok pofátlan lenni, és a tegnapi netes oldalon is olyan szépek vannak, 1/3 áron. Bár, most eszembe jutott, hogy vlsózínűleg vagy egy hordozókendőt, vagy egy MT-t kérek a kollégáktól. Szerintem az tök jó ajándéknak, és nem olyan drágák. Ha meg még belefér valami a költségvetésbe, úgyis meglepnek még valamivel. Mindjárt el is olvasom Sprite erre vonatkozó megjegyzéseit. Tényleg Sprite, kislányod jobban van már?
Vendég

Sziasztok!
Új vagyok itt. Én is decemberre vagyok kiírva. Olyan kérdésem lenne, fog-e valamelyikőtök a Kútvölgyiben szülni?
Az én orvosom, azt mondta, ő ott szülész, ezért mondtam, én ott szeretnék, nála szülni. De legutóbb azt mondta, nem tudja, mi lesz addigra a szitu a Kútvölgyivel.
Csak most olvastam választott szülésznő, választott orvos, én lehet, túl tapasztalatlan vagyok ebben, de nem tudom, ezek a dolgok hogyan mennek.
Tudtok segíteni?
Köszönöm, Judy
Vendég

Illetve hallottam olyat, hogy el lehet menni megnézni a szülészetet, vagy kell is?
Előre is köszönöm a segítséget!
Judy
Vendég

o'hara: Én télen egy hosszú ujjú body-t adtam rájuk, arra egy plüs vagy vastagabb rugit, arra egy zoknit vagy kettőt és kiskabátot felülre. Amikor nagyon hideg volt, de még nem mozgott nagyon a baba, alá is raktam polár plédet, mert az nagyon jól melegít. Aztán a lábát dublán takartam be, és ugye az overált még rájuk adtam. Sok sok takaróval takartam be őket, a fejükön még a kapucni is rajta volt. Szerintem kocsiba az overál mellett elég egy jó vastag takaró. Harisnya nem túl praktikus, amíg kicsik voltak én nagyon nem használtam!

Judy: Üdv közöttünk!

Kata
labkat

Csak még egy kérdés:
Ti tornáztok?
Én egy darabig csináltam a Rubint Réka-félét, most kaptam egy másikat.
Kicsit azért féltem a manót, nehogy ártsak neki.
Áttértem a rozskenyérre, csakl vizet iszok, szóval próbálok figyeleni, de sajna már elég sokat híztam:-(((
Ti hogy álltok ezzel?
Köszi, mára már nem kérdezek többet!
Vendég

Anita: nem biztos, hogy kell a kiságyba még valami, de talán máshogy kell majd beállítani az érzékenységét, valahol ezt olvastam. Még rákérdezek konkrétan mikor a légzésfigyelőt vesszük, vagy felhívom az információs vonalat.

Mellszívóból én úgy gondoltam eddig, hogy elég egy kézi is (ki tudja meddig lesz tejem :shock: hú de negatív vagyok), de nem a legolcsóbb pumpás, hanem legalább karos legyen pl. Avent. Biztos gyorsabb az elektromos és épp az erőssége miatt írta valaki, hogy nagyon "megnyúzta" a mellét. Szóval nem tudom. :roll:
A 30 ezer kicsit húzós, arra is gondoltam, hogy más márkájú elektromos 10 körül, csak ahhoz nincs semmi és nem lesz kompatibilis az esetlegesen bevetésre kerülő Aventes cumisüvegemmel. Na majd kiderül.
csillag25

Üdv. nálunk Judyka! Sajnos a Kútvölgyiről, szülőszoba látogatásról nem tudok infóval szolgálni, szerintem a legtöbb helyen van lehetőség szülőszoba látogatásra.
Én nem tornázom, de azt hallottam, hogy csak addig szabad csinálni, amíg teljesen jól érzed magad, semmi megerőltetés.
Sajna a kilók nálam is elindultak és sokszor nem is tudom megállni, hogy csak egészségeseket egyek. :oops:
csillag25

Szia Csillag, köszi!
Judy
Vendég

Szia Judy! Én nem a Kútvölgyiben fogok szülni, de nőgyógyászhoz oda jártam korábban. Szerintem nagyon jó hely, és a szülészetéről is jót mondanak (az a két ismerősöm aki ott szült). Csak folyton meg akarják őket szüntetni, ezért mindig bizonytalan, hogy meddig működik még. Szerintem a szülőszobát mindenhol meg lehet nézni, asszem inkább a végefele szoktak szólni, mikor az ember magát a szülést is megbeszéli, de ebben biztos mindenhol más a szokás.

A kilók nálam is jönnek szépen, nem igazán értem, hogy tudnak diéta mellett, mikor tök ugyanazt eszem mint korábban. Biztos a hormonok csinálják! :lol:

/
lemonsong

Sziasztok!

Már vagy két órája fent vagyok, nem jön álom a szememre. No meg fájt is a fejem kicsit, és azért sem tudtam aludni.

Tegnap nagy küszködés után felraktam a babakocsit a teszveszre, remélem elkel. Jól jönne a pénz... vagy ezt már írta? :?

A picurok is fent vannak már, előbb egyszerre püfölték a pocakomat! Tényleg, mi a legközelebbi uh időpontja?
tedorka: te biztos tudod, mi a szokás a kórházban! 18 hetesen voltam utoljára. Lehet hogy 28 hetesen néznek csak meg megint???

Na próbálok még egy picit aludni, tán van fél órám a lurkók ébredéséig!

Szép napot!

Kata
labkat

'reggelt!!!

Üdv Judy,én is sokat híztam,már 8!De én is egészségesen eszem és ennél többre nem vagyok képes!!!Nem tornázok,jógát elkezdtem,de lusta vagyok most hozzá :roll: meg én futok eleget a D után :lol:

Fogyínyvérzés....mindig,pedig most jók a fogaim,most szedte le dokim a fogkövet...ez ellen nem tehetsz semmit,a cserszömörce valóban jó,de a doki szerint a terhesség után fog csak rendeződni.Ha jól tudom ez is a progeszteron számlájára írható.

A lábamon most előjött megvastagodott ér ijesztő méreteket mutat,így ráállok én is a témára,nehogy baj legyen.....

Cukorterhelésem:éhgyomri:2,7...terhelés után:6,2.Én jónak érzem,szerintetek????

Briell,csini vagy!!!a207 is n jó!!!!Barátnőméknek uaolyan van kombi és n szeretik!!!!!

Gombi,örülök,h túl vagytok rajta!!!Pihenés!!!!

Na mi volt még....ja,bundazsák,pléd,szerintem mindkettő jó,csak a bundazsák jobban illeszkedik a babakocsiba és kénylemesebb,szerintem.

Fürdetőkád állvány:nagyon hasznos!!!Én tuti megbolondultam volna nélküle!!!D még mindig(!!!)úgy pancsizik,mert nem engedjük tele minden nap a nagykádat....

Ma D 3/4 7-kor kelt...remélem ez nem állandósul,mert nem fogja így bírni a napot...

Kép Kép
meli1118

Sziasztok!
Megjártam a dokit, a piacot, most kezdek takarítani. Egészséges vagyok mint a makk. Az éhgyomri cukrom 5, a 120 perces 6,7. A vérképem is teljesen rendben van, négy hét múlva kell visszamennem. Akkor megejtjük a kirándulást a szülőszobára is, mert az még eddig kimaradt. Így aztán lehet készülődni,vasárnap indulunk nyaralni a horvát tengerpartra! :D :D :D
Labkat! A 18.heti uh után hivatalosan a 32. heti van, de be szoktak iktatni egyet a 26. héten, hogy lássuk, minden rendben.
Ja, és tegnap voltunk 4D-n...annyira aranyos volt a kis törpe: integetett és küldött puszit is, meg nevetett. Majd teszek fel képeket.
Szép napot mindenkinek!
tedorka

Sziasztok!

Húúúúú,most nagyon mérges vagyok, az előbb írtam jó sokat,és az egész elszállt... :twisted: :twisted: :evil: :twisted:

Na,de most elmegyünk Ádival a suliba,ma van könyvvásár.. aztán majd jövök... és megpróbálom leírni újra.. :)
Vendég

Dorka, kérjük a képeket :-)
De jó Neked, jó pihit a jövő hétre!!!

Képzeljétek, én sokkal jobban vagyok most, mint a múltkori után..
A kisasszony még mindig nagyon óvatosan mozgolódik odabent, ez zavar egy kicsit, de remélem csak azért csinál így, hogy kíméljen bennünket..
Vendég

Sziasztok:)

Csak gyorsan felteszek néhány képet a kislányunkról és rohanok is a háziorvoshoz a papírommal, holnap cukor terhelés jáááj nekem :D

Jaa azért néhány adatot leírok amit kaptam:

BPD: 6.79 cm
HC: 24.48 cm
AC: 21.50
FTA: 36.78 cm2
FL: 5.26 cm

Súly:
982 g

Később leszek még! Addig is pussz nektek!
Kép Igazság a lábaim közt:)

Kép Nyitott szem és kinyújtott nyelv - picit ijesztő de aranyos - :)))

Kép Édes kis pofi

Kép Eltakart arc:)
Vendég

J'adore, gratula!
megpróbálok én is tenni fel képeket Kép [img]
Kép
BPD:6,88
HC:25,24
AC: 21,63
JA,ÉS 869 gramm
tedorka

sziasztok
képzeljétek egész éjjel jó ha aludtam 2 órát fájt a hasam :(
de nemtuom pontosan honnan eredt a dolog lehet az sti 2 tanyér madártej de lehet a szőnyegmosás volt a bűnös :oops:
arik a képek :D
cumisüveg nekünk aventos van a fimtól és most is az lessz vesünk hozzá új cumit és kész.
csillag nekem kb. 2-3 hétig volt tejem annó ezért én is sajnálom azt a pénzt de nincs kedvem megint átélni azokat a kínokat vagy ami még rossabb esetleg belázasodni.
judy üdv köztünk én sem tornázom,de elég is amit André után szaladgálok.
ölöztetés kb nálunk is úgy volt mint katánál.
ma megyek dokihoz megkérdezem majd tőlehogy mostmár ránézünk-e a kiskukisra 4d-vel mert van neki is és így valamivel olcsóbb mint egy babamozi igaz nincs is annyi idő.remélem minden rendben lessz.

Kép
Kép
anitaaa03

tedorka a ti babátok is nagyon cuki :D

Kép
Kép
anitaaa03

Nagyon jók a képek!
Dorka, helyes a pasi :-)))
Hogy az én kislányom miért olyan szégyellős??
Amikor először láttuk az UH-n hogy lány, az apja beszólta, hogy jó lesz ha leszokik a terpesztésről... lehet ennyire zokon vette?? :lol:
Vendég

gombi :lol:

Kép
Kép
anitaaa03

na megyek lepihizem egy kicsit majd még később vissza nézek

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Na akkor újra... remélem ez nem száll el...

Elöször is j'adore,és dorka,gratula! Nagyon jók a képek!! :)

Judy,neked meg üdv köztünk! :)
Elvileg én is a kútvölgyibe mentem volna szülni,de a régi dokim mondta,hogy ott most nagyon bizonytalan a helyzet,mert folyton privatizálni akarják,ő meg már nem vállal szülést,ezért a SOTE II.-n ajánlott egy szuper dokit,igy aztán végül ott kötöttünk ki.
Viszont sok jót hallottam a kútvölgyiről,a sógornőm is ott szült 5 éve,az mellett,hogy a babás szobából lenyúlták a telefonját,ami bárhol megtörténhet persze,neki is csak jó tapasztalatai voltak.

[/b]Labkat Nálunk a 18.heti uh után a 28.heti van,éppen kedden mondta a régi dokim akihez a táppénzes lapomért járok,és képzeljétek most "csak" másfél órát vártam mig az aszisztensnő kitöltötte :D ez nagy haladás a múltkori majdnem 4órás várakozáshoz :D:D

Gombi! Örülök,hogy minden rendben,mostmár csak pihizz sokat!!!!

Mellszívót én is szeretnék venni,először az avent kézijére gondoltam,de van egy jó ismerősöm a brendonban,és nem ajánlotta. Azt mondta,hogy az aventtal van a legtöbb probléma,azt viszik vissza a legtöbbször... Ő inkább a medelára voksolna,hogy az tutibb... Persze az is változó,hogy kinek melyik jön be jobban.
Cumisüvegből a Tommee tippee-t vettük,állítólag nagyon jó... és ennek a márkának is van mellszívója..
Igy aztán most tanácstalan vagyok,hogy milyet is vegyünk majd.

Lányok! Viszont most az érdekelne a legjobban,hogy tudja-e valaki közületek,hogy az egészség kártyára mi mindent lehet elszámolni? Mert a brendonban a csajok azt mondták,hogy mindent ami a baba gondozásával,etetésével kapcsolatos...
Azt tudom,hogy a 4D-s vizsgálatot lehet,és hallottam valahol,hogy pelenkát,cumisüveget,stb.. is... A férjemnek havonta több mint 10eft kerül rá,és ha tényleg lehet,jó lenne kihasználni... nem?
Na,hát ha valaki tud erről többet,ossza meg velem/velünk légyszi...
Köszi :)

További szép napot nektek! :)
Vendég

J'adore, Dorka gratuláció a képekhez! Milyen édes kis kerek pofik! :D

Anita, tessék a szőnyegmosás és egyéb megerőltető tevékenységet visszavenni. Nekem kajától ritkán fáj a hasam, ugyhogy én a mosásra fognám. :oops: Remélem ma éjszaka már jól fogsz pihenni.

Gabicika, köszi az infókat a mellszívóval kapcsolatban, megint egy kicsit többet tudunk. :wink:
csillag25

Sziasztok!

Na tegnap egész délután hányás volt a program!Szegénykém csak sírt,járkált a lakásba és kb fél óránként hányt.De volt,hogy 5 percen belül 2x is.A 7. után kapott kúpott,utánna negyed órára volt az utolsó "taccs". Éjszaka úgy elaludt...5kor kelt,amit egyénként nem szokott,de bepótolta,mert délelőtt is 2 órát,meg most is aludt 1 órát.Szerencsére azóta nem volt rókakoma.Enne szegénykém nagyon,de muszáj diétáznia.
De én úgy bőgtem tegnap mikor csak feküdt,felült hányni,visszafeküdt és meg em moccant.Kistesó a pocakba is megérzehetett valamit,mert alig-alig mozgott.

Képzeljétek,azon vettük észre magunkat,hogy mi és a nagyszülők is Brizázzák Ketteskét.Pedig még mindig nem biztos,de lehet,hogy ez egy jel :D

Gabicika!
Eü. pénztártól és szolgáltatótól függ,hogy mi számolnak el.Mi pl jól megszívtuk Zizuval,mert a 4D-t nem számolták el.De mi minden baba cuccot eü pénztárra veszzük!DE!!!Vigyázzatok,mert van amit nem számolnak el és akkor jön majd a levél,hogy fizesd ki (1évre visszamenőleg). Vannak jófej gyógyszertárak,ahol ha olyat veszel amit nem számolna el a pénztár,ráírnak valami olyat amit elszámol.Mielőtt használjátok,kérdezzetek rá!
Egyébként nagyon szupi dolog,sokat megspórol az ember.Nekem még a nődokim magánrendelésén kapott számlát is elszámolják.Milyenetek van?Nekünk Vasutas.

J'adore,Tedorka!
Nagyon-nagyon édesek a fotók!Már alig várom,hogy mi is menjünk,de mi majd csak október elején akarunk,amikor már több husi van a babón.De annyira jó nézegetni őket.

Tessék sok-sok pocak és baba fotót feltenni!Majd én is teszek amint visszakaptuk a gépünket :roll:
Vendég

Anita, akkor úgy látom, hogy arra az esetlegesen csak 2-3 hétre is érdemes beruházni, mert nagy fájdalmaktól kíméli meg magát az ember. Nővérem sokat szenvedett kézi Medelaval (kihúzogatós vákuumos) amiről le is írják, hogy:
"Anyatej lefejése a legegyszerűbb és legolcsóbb a kézi működtetésű eszközökkel. Nagy mennyiségű anyatej gyakori kézi lefejése azonban megerőltető fizikai munka. Ha sokat kell kézi mellszívóval fejni, a kéz izmai, ízületei túlterhelődhetnek. A fejéssel járó és ezáltal az anyatejes tápláláshoz kapcsolódó nehézség, fájdalom negatív élménye így hatással lehet az anyatejes táplálás időtartamára."

Most azt mondta nekem, hogy valami olyat vegyek ami kevésbé megterhelő és gyors, mert akkor még nagyon számít a 2-3 órás ébredések között mivel tölti el az anyuka a kevés idejét... Ráadásul annyira nem is volt olcsó, 5.800 Ft körül, ennyiért már egy karos is jó lett volna, kevésbé fárasztó.
Igaz, nem szoptathatott sokáig, mert egyéb problémák miatt gyógyszert kellett elkezdenie szedni, de jól megkínylódott vele, azt láttam. Ugyhogy ilyet nem nagyon ajánlok senkinek.

Viszont jókat hallottam az elektromos medeláról, meg a szopipárnás oldalról a babafelszereles.hu-ra navigálva nézegettem a Saro elektromosat (8.900Ft), de nem igazán ismert itthon, véleményeket nem találtam róla.
csillag25

Képzeljétek, olyan izgi, az ikres fórumon egy kismama a 33. hétben van, és beindult nála a szülés. Ez már aránylag jónak számít ikreknél, de azért jobb lett volna, ha úgy 3 héttel tovább hordja őket. De hát ha jönni akarnak a babák, hát nem lehet őket visszatartani. Egy másik anyukának meg holnap indítják a szülést, mert már betöltötte a 38. hetet is. Burkot repesztenek, és meglátják hogy halad majd a szülés!

Nézegettem, hogy szeptember nyugis lesz, de októberre, novemberre szintén várhatók iker babák, és decemberben már jövök én! Belegondoltam, hogy ha esetleg a 34. héten nekem is beindulna a szülés, akkor már csak 14 hét van hátra, és december elején jöhetnek a babák...

Nagyon gyorsan telik az idő! :o :o :o

j'adore
: nagyon édesek a képek, és helye a kis pofikája :)

Tedorka: a ti kisfiatok is nagyon helyes. Igazi kisfiús! Érdekes, mert nekem husibbnak tűnik, mint j'adore kiscsaja, de a súly mást mutat...
Egyébként az uh-ra vissza térve, lehet hogy nekem sem csinálnak előbb mint 32. héten újabb vizsgálatot? Csak mert ikreknél ugye előbb be is indulhat a szülés, és hát több a kockázat is... Remélem azért még szeptember vége, október eleje felé lesz egy uhu! Na de majd 21-én beszélek a dokival!

Kata
labkat

Lányok! Nekem Pesztonka típusú elektromos mellszívóm van. Nagyon keveset használtam, de azért tényleg jobb, mint egy kézi. Szerintem ez is megteszi, és 12eHuf körül van az ára! Van hozzá elektromos orrszívó is, bár nekünk az csak a kis beszáradt cicák kiszedésére volt hasznos. Ha nagyon taknyos a baba, inkább az orrszívó porszívó vált be!

Kata
labkat

Sziasztok!
Még nem jártam ezen a fórumon. Dec. 5-re várjuk lurkót. Látom azét Ti már nagyjából ismeritek egymást, remélem én is be tudok kapcsolódni. :)
vica28

Kata, 21-én hányra mész a kórházba? Mert most számlgattam, hogy nekem is akkor kéne mennem, és akkor úgy intéznék időpontot, hogy tudjunk együtt várni. :D
Ma extra-aktív vagyok, nem tudom lelőni magam, pakolok, meg csinálom a dolgokat, amiket hetek óta lusta voltam. Remélem ez az állapot még jó sokáig így marad.
tedorka

Szia Vica! Üdv közöttünk, én is dec. 5-re vagyok kiírva. Mesélj kicsit magadról: hány éves vagy, hanyadik baba, hol fogsz szülni?
tedorka

vica üdv köztünk hihetetlen hog még mindig gyarapszunk :D
a medela elektromosa tényleg jó én használtam bár az aventos elektromosát még nem próbáltam :oops: mindenesetre nehéz döntés lessz.. :?
lassan készlődöm a dokihoz.képzeljétek a nagy fiam 2 órát aludt ilet is rég csinált már bár azt hozz kell tennem hogy reggelvalamiért 7kor kellt.

Kép
Kép
anitaaa03

Hát néha nehéz követni, úgy pörög az élet.

Új kismamiknak üdv.

A fürdőkádállvány tényleg nagyon hasznos, nem hiszem, hogy szülés után olyan kényelmes lenne a heverőig hajolgatni, pláne nem földön ülve füröszteni. Ahogy nőnek a babák meg a súlyuk is gyarapodik, amit nem mindegy hogy milyen testhelyzetben kell tartani a locsi alatt.

A légzésfigyelő teljesen megbízhatóan működik a rácsos ágyon is, legalábbis nálunk nem volt vele semmi gond.

A mi MAM-os cumisüvegeinknek is vannak extra szelepeik a pocakfájás elkerülésére, de szerintem ha egy gyerek hasfájós - nálunk mindkettő az - akkor ezt nem oldják meg a szelepek.

Irigyellek benneteket, mert nálunk a 18. heti az utolsó kötelező uh. Utána már csak maszekba mehetsz, vagy esetleg a 30. hét után kitalál a doki valami mondvacsinált indokot, hogy megnézzenek. Ma bejelentkeztem 4D-re, szept 29-én megyünk, ha addig nem, ott biztosan eldől, hogy van kukac vagy nincs.

tücsökbogár

vica: én se túl rég kapcsolódtam ide be, de a csajok nagyon kedvesek. Üdv közöttünk! :)

tedorka: én is azt néztem, hogy vicával egy időpontra vagytok kiírva :) írtam privit!

Kata
labkat

Köszönöm a válaszokat Lányok!

Hétfőn megyek a dokihoz, majd jól megtudok mindent!
Egyébként ti hol fogtok szülni?
És hol tartotok a vásárlással?
Nekünk kiságyunk van, meg 1-2 apróság, de még se cumisüveget, se mellszívót, semmit nem vettem. Korainak éreztem, de most már lehet, elkezdek nézelődni!

Én is tervezek a 31-32. hét előtt egy UH-t, már rég láttam a babót.

Addig üdv: Judy
Vendég

Sziasztok!

Tedorka! Jadore! :wink: Nagyon édesek a babák!

Mellszívó! Én kölcsön kapok egy medela kézit, de hanem jó akkor sogornőm adja kölcsön a medela elektromost. Az 21ezer Ft. Neki nem nagyon volt teje.

Judy! Vica! Üdv közöttünk! Gyertek minnél többet és irjatok sokat! :)

Anita! Remélem ma jobb éjszakád lesz! Egyébként nekem most minden éjjel rémálmaim vannak! Én sem alszom valami jól. Már most nehéz forgolodni, mi lesz még!!!

Fürdőkádállvány! Szerintem mindenképpen lesz! Főleg mivel úgy néz ki császár lesz. Nem hinném hogy könnyű lenne hajolgatni, vagy térdelni.

UH: hálaisten nálunk is van 32 heti uh. Ennek örülök, mivel nincs saját dokim, és akkor legalább megnézik még a picurt!
Olga! Jobbulást a kis Zitának!!!!
Vendég

na már kész a tusolás hajmosás.felöltözöm meg felöltöztetem a nagy fiút s útra készen várjuk apát.már izgulok hogy minden oké legyen oda bent.remélem képpel is szolgálhatok.na majd holnap jövök addig is sziasztok.és én is remélemhogy éjjel tudok aludni

Kép
Kép
anitaaa03

Köszönöm a kedves fogadtatást.:)
Nos, tedorka ezek szerint lesz nagy versengés a hajránál :lol:
Egyébként a második babámat várom. Van egy kislányom aki 4 éves. A második babó féltestvér lesz, és rettenetesen izgulok, hogy a leányzó miképpen fogja fogadni a jövevényt :roll: Remélem nem lesz nagy féltékenykedés.
Egyébként 28 éves vagyok, még dolgozgatok, de már csak módjával mert lovakkal foglalkozom és hát nem igazán bírom már az iramot.
Nah, nem untatok itt az önéletrajzommal senkit tovább :lol:

Inkább próbálkozom egy kicsit a vonalzókészítéssel 8)

Kép
Kép
vica28

Még nem sikerült amint a mellékelt ábra mutatja :lol:
vica28

Sziasztok!

Nagyon eltűntem, tudom, bocsika.
Balcsin nyaraltam két hetet, netre a sok pihizés közben nem volt kedvem felmászni... a héten meg nagy pörgés volt, mindent pótolni, amit kihagytam, illetve az előre következő 12 napra is... ugyanis holnap megint megyünk nyaralni... :D Görögbe, kocsival. Kicsit hosszú lesz az út, de tavaly is ott voltunk, tudom, hogy éjjel végigalszom a kocsiban, nagyon kis komfortos vackot tudok magamnak ott csinálni :)
Sarti-tól 30km-re leszünk egy kis faluban, a nagy családdal. Sartiban pedig magyar orvosok vannak, ha szükséges.
Kiváltottam tegnap az EU-s taj kártyámat is, meglepő módon csak fél órát kellett várni, és csak 34-en voltak előttem :)
Jó egyébként tudni, hogy utasbiztosítást kismamákra nem kötnek, így az EU-s kártya az egyetlen lehetőség, hogy ne kelljen a gatyánkat is kifizetni külföldön orvosi ellátásért. De adja ég, hogy ne legyen szükség orvoshoz menni!
Szóval holnap este indulunk, utána majd 9-10-én jelentkezem megint.

Ja, apa talált babakocsit, minden igényemet kielégíti, TravelSystemes, de úgy, hogy a vázra közvetlen pattintható a bébihordozó.. könnyű, kicsire csukható, szép, nekem tetszik. Apának az ára tetszik :D:D Giordani 3per8
Ím:
http://bababolt.echt.hu/babakocsi/giordani
más oldalakon több a leírás, de itt sokféle színben van róla kép. Apa választása a narancs-szürke... naggggyon tetszik! :D

Egészségpénztári elszámolhatósággal kapcsolatban:
én Axás vagyok, és a honlapjukon (meg a belépéskor kapott tájékoztatón) fent van minden, hogy mit tudok elszámolni rá. Ultrahangot, integrált tesztet, fogorvost, ezeket simán. Meg minden gyógyszertári vásárlásomat is... Én egyébként úgy vagyok vele, hogy amit nem lehet elszámolni számlát, azt úgyis visszaküldik. :)

Kiskirályfi a pocakban ezen a héten feltűnően élénk volt. Hétfőn pl hajnal 4-től du.1-ig folyamatosan, max 5 percekre megszakítva dörömbölt... :D nagyon sokat van fent, és nagyon érzem. Néha meg is ijedek, mert néha nagyon a gondolataimba tudok esni, és ilyenkor a semmiből egyszer csak belémrúg belülről... :D én meg ugrok egyet ültömben :D:D
De nem baj, én örülök, hogy legalább érzem, minden rendben odabent.
Hülye dolog, ami mostanában még foglalkoztat ezzel kapcsolatban... annyit mocorog, forgolódik, ugye nem tud nagyon belegabalyodni a köldökzsinórba még ilyenkor? Néha szeretném, ha átlátszó lenne a bőröm és belelátnék, mi a helyzet :D

ÉN már 9 kiló körül tartok. Azt mondta a védőnő, hogy ő meg nem mondaná, hogy ennyi van már rajtam... persze ő elég ritkán lát, és előtte sem ismert, így ebben kételkedem. Ha hazajöttem nyaralásból, teszek fel én is képeket, biztos lesz pár jó fotóm :D

Na, egyelőre lépek, lassan rendezni kell soraimat és apa is hazaér.
Reggel még benézek azért.

Milla

Kép

Kép
millababa

Vica, üdv a fórumon! Lovagolsz is még aktívan, vagy azt tilos ilyenkor?

Ma voltunk 4d-n és nagyon-nagyon szép a Maki! És ami még fontosabb, mindene teljesen rendben van, baromi alaposan átnézték. Ő kevésbé élvezte mint mi, végig gondterhelten ráncolta a homlokát, és a kezét a szájához emelte, amitől úgy nézett ki, mintha az állát a tenyerébe támasztva feszülten gondolkodna valami megoldhatatlan problémán. :lol: Mint egy frusztrált kis kopasz tudós, annyira aranyos volt, hogy muszáj volt röhögni rajta. :lol: Egyébként 561 g, mint egy félkilós kisvekni, olyasmi lehet.

Judy, én az ÁEK-ban szülök, és ma - az ultrahang utáni feldobottságban - beszereztem a legelső cuccot a babának, egy hordozót a teszveszen (vagy vaterán?) Egyelőre nincs semmi más még, de szerintem még sok idő van hátra, és ki akarom várni, hogy mit kapunk kölcsön (ruhát pl. tuti nem kell venni, de minden más is szépen gyűlik).

/
lemonsong

Sziasztok!

J'adore, milyen szép szája van a babátoknak!
Teodorka, azért az a szemdörzsi,...ilyen képekkel szokták reklámozni a bababmozit :)

Komolyan csodálom, hogy ilyen szépen mutatták az arcukat a pocaklakóitok. Remélem most nekünk is lesz majd ilyen szerencsénk,....Szonja anno csak a punciját mutatta és az arcát meg 2 másodperc kivételével mindig takarta :? :)

Moly, az Istvánban valahogy ez a "bevált" módszer, hogy te futkosol ott a beutalódért. Előző esetben az elsőre kellett mennem, most meg a nővérke adja oda a beutalót, amit utána én töltök ki :roll: De annyira nem bánom (így legalább nem írják el a nevem) csak ne kellene annyit sorbaállnom :?

Hát, mindenki előtt emelem a kalapom, aki átesett a cukorterhelésen. Bár, most, hogy megtudtam, hogy nálam zsemle+tej lesz csak a sorbanállás frusztrál. A vérvétel engem nem hat meg.

Védőnőnél voltam, +6 kg (izlés kérdése, hogy sok vagy kevés) vizelet negatív, vérnyomás kicsit magas volt, de szerencsére csak a szisztolés,...ideges is voltam, mert eltévesztettem a bejáratot és azt hittem, hogy nincs senki,...aztán mikor feladtam a várakozást kiderült, hogy a hiba az én készülékemben van :oops:

Sprite, köszi a MT-os felvilágosítást :)

Üdv a most csatlakozóknak! :wink:

No, mennem kell, mert a lányom fel van pörögve a férjem meg le van fáradva és kissé türelmetlenek egymással. Megyek pufferelni :wink:

Jó éjt,
N.

Kép Kép
natasa1975

Szia!
Dehogy lovagolok, azt már ilyenkor nem szabad. Csak szigorúan földi kiképzést folytatok :lol:
De már azt sem sokáig mert nem bírom a tempót.
Éppen 4D-re készülünk mi is. Teljesen be vagyok sózva, már alig várom, hogy lássam ki az a kis elvetemült aki rendszeresen éjjel kettőkor összeverekszik a hólyagommal :D Na és persze jó lenne tudni végre, hogy Viki, vagy Gáborka lesz-e. Remélhetőleg nem titkolózik tovább :)

Kép
Kép
vica28

Gabi
Gyorsban visszaolvasgattam, segítségkérés érkezett még jópár napja Tőled, de sajna én is csak azt tudom mondani, hogy a 4d dvd-t lejátszva és megállítva a kellő helyen PrintScreen segítségével a legegyszerűbb megcsinálni róla a saját 4d képet... a lejátszó pedig sima Windows Media Player Classic. Az új nem is akarja nagyon lejátszani, így azt nem erőltettem sose, lehet, ezért nem megy neked sem a PrtScr... próbáld meg a classic-al.
Aztán meg gyorsban bedob Paint-be, széleket levág, ment jpg-ben és kész.
Kép
Na ezt sikerült Kiskirályfinak produkálni a nyaralás előtt... mintha sértődött lenne, hogy piszkáljuk, vagy rejtegetne valamit :D
Szóval én csak ámulok, hogy a babáitok milyen szépen mutatják magukat a fotókon...

Egyébként Kiskirályfi ezen a képen tiszta apja, mert apából is csak ennyit látok vasárnaponként. :D:D
Némi piszkálgatásra bébike megfordult végre, és szépen beletemette az arcát a méhlepénybe... ha apát piszkálom, ő is megfordul, és beletemeti az arcát egy párnába. :D

Milla

Kép

Kép
millababa

Milla :) akkor tényleg kiköpött apja ez a gyerek :wink:

N.

Kép Kép
natasa1975

Nálunk nagyon szépen mutatta magát, sőt, az volt a gond, hgy túl közel jött előre a hasfalhoz, így nem fért bele a képbe. :lol: És tök jól látszott az arca, majd megpróbálok én is tenni fel képet, de most egyelőre dolgozok. És holnap is munkanap! :(

/
lemonsong

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: