A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

masut: kúl a link, köszi!!!!

Babák csuda gyönyörűek

Kép

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

lillaoh nem már nem szoptatok sajnos

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Moncsi jobbulást! Cebiont kaphat Livi, de reméljük anélkül sem kapja el. :?
Nekem bazira görcsöl a hasam. :cry: Vagy felfáztam, vagy nagyon meg fog jönni. Amit kicsit már várok, hogy ne azon parázzak mikor ázok el vhol séta közben. Persze lehet még várhatok hónapokat, ami szintén nem lenne gond, ha nem aggódnék.
Gabka irtó szép a kicsi lányod, és milyen erős!!!!!! :o Mint aki épp egy fekvőtámasz közben néz a gépbe. :lol: Levi is husi a medencében. Nagyobb a hajó, mint ő. :lol:
Bea nem egyszerű ez az apukás dolog. Sajnálom. Biztosan alakulni fognak a dolgaid nemsokára. Kopogtat majd vki amikor nem is gondolnád. Maja mosolya fantasztikusan cép! Sírt is a fülcupp után?
Ébredés: pont ma éjjel gondoltam arra, megpróbálom, mi lenne ha nem cicit kap, hanem vizet, hátha egy idő után nem ébredne. Asszem Botit is így szoktattam le az éjszakáról. Sztem csak brahiból kel ennyiszer. Csak az alapvető feltétel, hogy elfogadja a vizet hiányzik. Ma 3x evett éjjel, nem hiszem, hogy ennyire éhes lehetne. Vélemény? :roll:

Masut : „Imádom azt a füvet.” Ez félreérthető volt. :D:D:D
Wicca Bálintod nagyon kis puszilgatnivaló! Micsoda bambi szemek, és hogy dugdossa a kis tictac-ot!!! Jó a szék, bár ennyiért én inkább újat vennék, de ki mit szeretne.
Vicával egyetértek, fontos az 5 pontos bekötés, nekünk is van. Nekem ezért nem szimpik a székké és asztallá alakítható etetők. Egy igazi fincánka mellett meg sem tudsz annál mozdulni. Persze amúgy sem hagyjuk ott, de a fejemet nem merném elforgatni. Sok ismerősünknek mégis bejött az is.
Erpé most eszembe juttattad, tényleg először tolatni szoktak. Kata tök ügyin veti magát előre. Nem tolat. Remélem nem marad ki vmi.
Lilla ez a mosoly vmi hihetetlen cuki! Olyan, mintha alul teljes fogsora lenne. :D:D
Katka benéztem, azt hittem most lesznek együtt a nagyok és utána tábor. Sorry. Akkor csak Boti lenne egyedül lótifuti? Hoz vki még csirkefogót? :?: :?: :?:
Zita gratula a fogacskához. A Margit hídnál lemész a megnyitott rakpartra, végig jössz teljesen, a legvégén sorolj be a legbelső sávba, onnan tudsz majd a Lágymányosi híd lábát elhagyva bekanyarodni. lesz egy óriási őrzött parkoló, ami ingyenes. Ott már látni fogsz minket. Ha gondolod szívesen megadom privibena számom, és ha vmi nem stimmt felhívhatsz.
Szerdával kapcsolatban nagy kérdés lenne, hogy a játszi környékét célozzuk meg? Akkor lehet jobban el lenne Bobó. Persze csak ha nem gond.
Elkezdtem lesni a szeptemberi topicot. Bnőmnek 19 napja van még ottan hátra Ákoskával. :) Már 4 baba van, igaz 2 májusban született (incifinci ikrek, de jól vannak). Nemrég még hogy vártuk az sms-eket egymásról. Nagyon jólesett, hogy mikor bent voltam és éppen nemszültem de mégis, sokan érdeklődtetek. Ez csak most eszembe jutott. Kicsit el is érzékenyültem. Kitakarítom magamból. :D:D

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Látom mindekinek bejön az autós szőnyeg, édes Lizi! :lol:
Adryn te is lassan lejjebb rakhatod az ágyat cuki urifnak! Zsolti fél már Katát berakni, ha nagyon bepucsít, kilóg a feneke. :lol: Persze ettől még nem fog kiborulni. :roll:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Nagyon ügyik a babák. Lizu még nem csinál ilyesmiket, csak a seggét emeli magasba néha :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Kukli, köszönöm a dicséreteket. Én most nem viszem Levit, bölcsizik a drágám és nagyon készülnek a jövő hétfői ballagásra. Tanultak dalokat és versikéket, de nem hajlandó elmondani nekem, ha rákérdezek. Néha énekli, de mindig csak annyit kapok el belőle, hogy "bölcsisből ovis lesz, ovisból iskolás" :) na ezen most elpityeregetm magam :) :oops:

Lili épp ma 5 hónapos. a hajnali ébesztőnél eszembe is jutott, hogy mennyire nem voltam álmos 5 hónappal ezelött :)

Valmit akartam még .... :roll:

Kép

Kép
gabka77

Ja igen, azt akartam mondani, hogy mi már lejjebb raktuk eggyel az ágyát, mert néha már felveszi a felülés elötti pozíciót és nem szeretném, ha nagy esés lenne az eslő siker vége :)

Kép

Kép
gabka77

Kukli!
Ezt én is hallottam,hogy ha vizet adunk,egy idő után rájönnek,hogy azért nem érdemes kelni.De Larának sem kell a víz :? Én nem tudom,mi van,jó tegnap front volt,tényleg semmit nem lehetett vele kezdeni,6kor már olyan nyűgös volt,hogy megfürdettem,biztos,ami biztos,aztán majd alszik.Hát basszus 6tól 22.20-ig 6szor evett :shock: :shock: :shock: Volt,amikor csak piciket,de akkor is!

Én mostmár komolyan parázok(pedig nem is mi vagyunk itt a legnagyobbak)szó szerint félek a gyerekorvostól :roll: délután 4re megyünk.+ hósan voltunk nála,akkor is mit kaptunk már a 6600-ért.Megmértük ma Larát 8300 :shock: Megcsináltam a babaszobás testsúly görbét,már a 4 hós 7600 is kint volt a "normális" sávjából.Hajszálpontosan 1 kilót hízik minden hónapban,mióta megszületett.De mondjátok meg mi a fenét csináljak?Ugyanakkor még senki se mondta,hogy hú de kövér ez a gyerek.Persze dundi,meg hurkás,de formás,nem hájas!
Félek a doktornénitől :roll: Segítsetek!

Kép
Kép
zazzy

Kuklika!

Amikor Anna 3 hónapos volt, eljött hozzánk egy ismerős család látogatóba, és akkor mesélte a csaj, hogy a kisfia még 6 hónaposan is felkelt éjszaka enni, és ő már nagyon nehezen birta.
Ő azt csinálta, hogy 3 éjszaka hagyta a kicsit sirni, a negyedik éjszakát meg már végigaludták. Mondta, hogy nagyon sz@r érzés volt, hogy sirt a pici, ő meg nem ment oda, de túlélték.
Hát tényleg nem tudom, mi ilyenkor a jó megoldás....

Csajok!

Sose hittem volna, hogy egy 5 hónapos már tud hisztizni! :shock: :shock:
Vendég

Zazzy!

Nehogy már féljél egy hülye orvostól! Na ezt orvosként jól megmondtam :D
Semmi köze hozzá, hogy a gyereked hány kiló! Az a lényeg, hogy egészséges! Gondolom ő se várja el tőled, hogy éheztesd!
Légy magadra büszke, hogy ilyen sok és tápláló tejcsid van-! :wink:
Vendég

Masut, köszi a linket.

Kukli, légyszi küldd el a számod, már akartam kérni, hogy jó lenne valakitől :) Köszi az útbaigazítást, a rakpart tutira járható már a Margit hídtól végig? Tegnap Balcsiról hazajövet azt láttam, h le van zárva a Margit hídnál a lejáró. Akkor az csak az ünnep miatt volt?

Wicca, Bálint nagyon helyes. Ezt az etetőszéket szeretnéd megvenni? Mert ha nem, akkor lehet lecsapnék rá, itt árulják tőlünk 5 percre, lehet délután megkuksizom és elmondom milyen volt :roll:

Többi bébi is nagyon szép és nagyon ügyesek!

Katka, bakonyi invitációt köszi, még kérek egy kis gondolkodási időt! Egy kicsit attól is tartok, hogy Julcsi hogy viselne egy hosszabb túrát egy ilyen hordozó eszközben. Elég izgága, fél óránál tovább ritkán marad meg egy helyen. Bár a fákat nézni imádja :wink: Na, majd megkonzultálom Apával is, ő mit gondol.
Balcsis fotókat szerdán feltettem, utána már nem nagyon fotóztunk. Azért kerestem még párat:

Kép

Apával így cipeltette magát, mindenáron a talajt akarta bámulni :)

Kép

És így kostólunk barackot:

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Mennyi kép! Érdemes benézni! 8) Nagyon szépek és szépen is feljődnek! Látom a négykézlábazást kezdik egyre többen (nem baj, ha még nem mindenki, van aki csak 1 évesen kezdi).

Adryn: Én is akartam írni a képekre, hogy Nicot tegyétek lejjebb. Onnantól érdemes eggyel lejjebb tenni az ágyat, hogy tud forogni a baba. Ezek a törpék képesek ráfordulni az ágy szélére és ha fent sikerül megkapaszkoni, akkor bizony annyira könnyűek és erősek, hogy képesek felhúzni magukat.... Tovább nem is írom, de sajnos előfordulnak ilyen balesetek... :? Fő a biztonság!

Zazzy: Neked akartam írni a hozzátáplálásról (asszem, te írtad, hogy bizonytalan vagy). Alapvetően szerintem két vonal van. Az egyik, hogy szabadulnál már legalább a napközbeni szopitól, a másik, hogy sokáig hosszan szotatnál (lásd Gyöngyi).
Én bevallom az első táborhoz tartozom és nekem nagy megkönnyebbülés, amikor már nem függünk ilyen mértékben egymástól. Szóval én a napközbeni szopikat olyan 8-9 hónapos korukra ki szoktam váltani. Ezt úgy érem el, hogy szoptatás időben, először adom a gyümit/zöldséget/főzeléket és utána szoptatok csak. Idővel úgy be fog kajálni, hogy már elég neki pár korty víz evés után. Egyszerre csak egy szopit hagyok el (elsőnek a tízórait szoktam és szerintem ezt ki lehet váltani gyümölccsel). és figyelem, hogy mennyire zavarja a babát. Ha túl korai annak ellenére, hogy jól belakott, akkor én még vissza szoktam tenni cicire továbbra is. A második kajának én a vacsit szoktam bevezetni. Ilynekor ül le együtt az egész család és nagyon élvezik a babák, hogy részesei lehetnek. Az esti szopi persze még sokáig marad, szóval ez csak hozzátáplálás, de éjszaka kevésbbé éhes, az már más kérdés, hogy extra cicit még ettől igényelhet.
Másodiknak én az uzsonnát szoktam kiváltani, tehát marad a reggeli cici, a déli, és az esti. (meg persze az éjszaka) És végül az ebédet is elhagyom. A reggeli-esti cicit a babára szoktam bízni, hogy mikor hagyja el, de egy idő után azt is hozzátáplálom.

A másik elv az, hogy igény szerint szoptatok továbbra is. Első a cici és utána adok mást is. Azt gondolom, hogy ha valaki ezt örömmel vállalja, akkor ez a sokkal jobb a babának hosszú távon, de csak akkor, ha tényleg szívesen vállalja az édesanya és nem teher neki. A szoptatás addig tud jól működni, amíg minkét fél igényli.
Erről a fajta hozzátápiról szerintem Gyöngyi sokkal többet tud mesélni, mint én, szóval inkább a tapasztalt szakértőre bízom.... :wink:

Remélem így kicsit tisztább, ha nem akkor kérdezz csak!

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Zazzy: az én fiam 4,5 hónaposan 7730 g volt. most néztem a kiskönyvét és soha senki nem cseszett le. nincs joga hozzá!
a mai napig a felső határon, vagy néha azon túl van, de mégsincs rajta semmi háj. Mondd neki, hogy ez van, a Te gyerkőcöd ilyen, majd ha 5-6 évesen hájas lesz, majd akkor vissz lehet fogni, de egy csecsemőt nehogy már fogyóztatni kelljen!
(megjegyzem, egy elmebeteg ismerős csajszi fogyóztatta a csecsemőjét, mert szerite nem szép egy hurkás kislány, a nagy mama meg stikába etette az unokát, mert az állandóan ordított az éhségtől. amikor a doki megtudta mit csinál anyuka,majdnem elvették tőle a gyereket)

Kép

Kép
gabka77

Zazzy, Julcsi is havi 1 kilókat hízik pontosan, tegnap mértem, 8120 gramm. A mi doktornőnk nem cseszeget miatta, mindig azt mondja, milyen gyönyörű gyerek. Szóval ne törődj vele mit mond a dokid!

Ismerek egy kislányt, most 3 éves, rá is mondta a gyerekorvos néhány hónaposan, hogy túl kövér. Hát most olyan gyönyörű jó alakú kislány, hogy el sem tudom mondani! Szóval ne izgulj, kinövik!

Én meg 5 hósan voltam 8 kiló, jó, nem lettem sose modell alkatú, de ha nem lennék ilyen édesszájú még akár lehetne is jó alakom :?

Lilla, enyim már 2 hónaposan is hisztizett, most meg olyan műsorokat tud rendezni ha valami nem úgy van, ahogy akarja, hogy csak nézünk :o Mondjuk Julcsi kos, úgyhogy nem csoda, hogy ilyen kis akarnok :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Köszönöm a megnyugtató szavakat :D jól estek,és tudom én ezt,de amikor a múltkor is ott álltam,és egy ORVOS rémísztget,hogy vérszegény lesz,meg nem rendesen fog fejlődni,meg 10 kiló lesz 1 évesen,nagyon pocsék volt :( Majdnem szégyelltem magam amiatt,amire normális esetben büszke vagyok,nem is kicsit :wink: :D

Katka!
köszi a leírást!Ezt olvastam,hogy olyankor adjunk szopi ELŐTT mást,ha minél hamarabb ki akarjuk váltani,egyébként utána.Engem nem zavar,hogy szopizik,sőt :D (leszámítva,mikor szétcincálja a bimbómat :lol: )szerintem hagyni fogom,amíg csak jól esik neki,csak amolyan egészséges izgatottság meg kíváncsiság van bennem, alig várom,hogy mit fog szólni az egyéb kajákhoz is.De türelmes vagyok azért.Aggódni valóm nincs,amint látjátok :lol:

Kép
Kép
zazzy

zazzy: szerintem sz@rd le, bólogass, helyeselj és aztán egyik füleden be, a másikon ki!!! Akkor elkerülöd a konfliktust és a babód megkapja, amire szüksége van. Anyatejjel NEM LEHET elhizlalni senkit!!!!!! NYUGI :!:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

vagy válts dokit, jogod van hozzá!

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Zazzy: Levi 10,5 kiló volt egy éves korában? ÉS??????? nem kövér! Ahogy Papillon is írta anyatejjel nem lehet túl hizlalni egy gyereket sem és az anyatejes babáknál a zsírsejtek sem szaporodnak túl, szóval nagykorában sem lesz kövér!

Katka: egy medencés kérdés, nektek nem zöldül be a víz? milyen gyakran cseréled?

Kép

Kép
gabka77

Zazzy, ha Márti egy nap 6-szor eszik, az nálunk kevésnek számít. :lol: Bár én éjféltől éjfélig számolom. :) A súlyotokból adhatnátok egy kicsit nekünk, nekünk pont az ellenkezője van most. Mondjuk 4 hósan nem voltunk dokinál, mert szabin volt és megvárjuk (azt hiszem, ma van az első munkanapja), majd csütörtökön elmegyünk hozzá, oltásért, na meg gondolom, meg is mérik, meg lecentizik... :roll:

Masut
masut

Zazzy
ha ennyire idegesít a dokid, nem tudnál váltani másra? sokszor kell még vinni a gyereket orvoshoz, szörnyű lehet, hogy görcsbe áll a gyomrod, ha menni kell... :?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csajok!

Hogy néz ki, ha nemsoká kibújik egy fog?
Most Annánál láttam vmit bal oldalt, alul. Vmi kis fehér göböcskeféle, de belül van a nyelve fele...
Vendég

hát én nem is emlékszem már pontosan, de azt tudom, hogy teljesen furán néz ki... azaz, hogy egyáltalán nem ott jön, ahol az ember gondolná... legalábbis a felső metszők... az alsóra nem emlékszem...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

húú csajok... Nico aludt 2 órát miután megírtam az utolsó hsz-emet, én is ledőltem... azt hiszem ez életmentő volt :D :D :D
én is gondoltam hogy le kell engedni az ágyát, már mondtam is apának hogy hazajön azzal kezdjen :) de köszi a tanácsot. :) egyébként csak akkor van most így ébren benne ha a szobában vagyok. csak ha elalszik hagyom ott.

KépKép
KépKép
adryn

lizi is ma egész nap nyügi, nem alszik, de ha játszunk, ilyen :lol:
Kép

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Zazzy: Te vagy az anyukája ennek a csöppségnek és te tudod, hogy neki mi a jó. Ezt nálad jobban SENKI nem tudja ezen a földön sem. Az orvos sem, aki statisztikákból indul ki. Zsófi 12 kiló volt 1 évesen, engem ezért senki sem piszkált. Mindig dicsérték, hogy szép formás baba.... Szóval a te babád is gyönyörű és formás és nem baj, hogy vannak hurkái, ez teljesen jó és normális. Majd ezekből az édes hurkácskákból fog megnyúlni és hidd el az utolsó hurkácskákat meg is fogod siratni és majd lesz egy vékonyka kislányod. Szóval csak nyugi és ha az orvos pattog, akkor meg nyugodtan mondd meg, hogy szerinted meg így van rendjén és igen is anyatejes és sokszor eszik és nektek ez így jó!
Hogy még mennyi hülyeséget fogsz hallani nálad 'bölcsebbektől'! Hajjaj! Egyik füleden ki, másikon be!

Katka

katka22

Megjártuk :D nem kellett megmérni :lol: így csak annyit mondott,hogy szép nagy :wink:
Viszont elkezdte erőltetni a rotát :roll: ami ugye azért vicces,mert 6 hóig meg kellene kapni a kettőt 4 hét különbséggel,tehát gyakorlatilag azonnal.De momentán egyáltalán nincs erre pénzünk :oops: másrészt meg eddig több ellenvéleményt olvastam,mint amik mellette szóltak,én nem akartam.Vele eddig nem is beszéltünk ezekről,de ő(mint most kiderült) nagyon oltáspárti,én meg annyira nem.Ő gyakorlatilag mindent beadatna.Jó hogy nem már levegő ellen is oltassuk be :?
A prevenart a védőnő meg a háziorvos is javasolta,meg az előzmények miatt én is akartam,azt kapja.De mást nem terveztem.Most van egy fölös rota receptem ha érdekel valakit...

Dokiváltás:Sajnos itt a környéken ő a legnormálisabb gyerekorvos,nincs amúgy se nagy választási lehetőség,meg mivel amikor kórházban voltunk tüdőgyuszival,ő volt a kezelőorvosa,maradtunk nála.Az volt durva,mikor eljövetelkor megkérdezte annó áprilisban,hogy nagyon szörnyű volt-e a 9 nap a gyerekkórházban-No comment...Meg ez a 3 hós kontroll.De most nagyon jó passzban volt,aranyos volt,jókedvű,remélem,ilyen marad.Csak ebben az oltásos dologban nem egyezik a véleményünk. :roll:
Ja!És azt mondta,hogy ő nem ellenzi,hogy lassan mondjuk dél körül adjunk egy kis almát,barackot,merthogy abban kevesebb a kalória,mint a tejben :shock: Szóval nálunk ez az indok a hozzátápira :lol: Vicces...

Kép
Kép
zazzy

Katka: pont ezért érdekes amit a védőnő mondott és olvastam, mert a gyümivel sztem is pont ki lehetne váltani egy evést, hisz ez lenne a tízórai, nem??? már nem emlékszem zsónál hogy csináltam :oops: :oops:

Zazzy: én 13 kiló voltam 1 évesen, gyerekkoromban semmi gond nem volt és most is csak azért van mert nem bírom megállni az édességevést és a mozgás sem az erősségem :oops: :cry:

Zita: nyugodtan csapj le rá !!! :D én néztem másik kettőt, csak azok még licit alatt vannak !! Julcsi nagyon nagyon hurkás :D:D:D a kosok pedig nagyon jók ;), velem pl. semmi gond nem volt egészen 14-15 éves koromig ;)

Kukli: na az ára valóban nem annyira szól mellette, de nem nagyon láttam újat, ilyen paraméterekkel ennyiért vagy olcsóbban!

Papillon nagyon édes kicsi Lizi :D! mi van az üvegben??

Csibb nagyon jól csináltad a kiemeléseket!!! tavaly ilyenkor még nekem is ment, de most valahogy nem akar sikerülni :cry:

Lilla én most az alsót nem vettem észre, csak amikor már éreztem az ujjammal, h karcol.

nem akarom elkiabálni, de lehet, h mi is tudunk menni szerdán :D

Szép napot!
Vica
wicca

a rotára én határozottan nemet mondtam, bár a mi dokink nem annyira erőltette!

Szép napot!
Vica
wicca

Hát csajok, asszem nekem ma nincs jó napom.... Egész nap pörögtem, mint a búgócsiga és még mindig nem tartok ott, ahol szerettem volna.... Petiaput is jól kiosztottam, mert mostanában nem segít semmiben. Ma is hazajött, egyből nekilátott Danival foglalkozni.... (Megjegyzem a játszótéren a Dani játszik a többi gyerekkel és ő csak üldögél a padon). Végül este mikor bejött (éppen kipakoltam főzés közben a mosogatógépet és nekiláttam teríteni a vacsorának), akkor jópofán megkérdzete, hogy én meg élvezem a nyugalmat itt bent? :twisted: Hát elmeséltem neki, hogy én is szívesen játszanék kint..... De nem sokat ért, mert az esti fürdés úgy nézett ki, hogy ő foglalkozott Danival, én meg megfürdettem Petit és a lányokat. Tele van a törpöm.... :twisted:
Bocsi az offért!

Katka

katka22

Katka: :twisted: :twisted: tényleg nyugalom egész nap pörögni 4 gyerek mellett

Kuklika, nem sírt utána...

Adryn, helyes Nico, Maja is kb ezt csinálja most, én majd elalszom, ő meg mosolyog és játszik.
Valami őrült meg lenn bömbölteti a motorját.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Jaj, de helyes babák vannak itt!!!!! Mind tünemény!!!

Zombi anyukat sajnálom. Tuodm, milyen sz@r pár óra alvás után babázni...csak nálunk nem Szonja parádézik éjjel, hanem én...mikor olyanom van, h nem tudok aludni. :twisted:

Tegnap voltunk teccsóban és vettünk egy marha nagy mackót Szonjának. Majdnem a mellemig ér, pedig 172 cm vok. Tök örülz neki, kacagott is. PEdig azt hittük meg fog ijedni.

Katka, köszi ht. összefoglalót, én is írtam, h nekem egyelőre nem tiszta a kép. De kezd tisztulni.

Rotát nekünk sem javasolta a doki néni.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok! Szép estét!

Hú, amiket írtok éjszakákat, azok tényleg nagyon kimerítőek lehetnek - másfél-2 óránként ébredés... :shock: Ilyen Samunál a fogzás idején volt, valószínűleg többeteknél ez a fő ok. Katalány kisangyal, de inkább nem is írom... Mondjuk nála még nem kezdődött meg a fogzás, szóval lehet, hogy jövök még én ide karikás szemekkel 2 óránkénti ébredésekről beszámolni.

És tök örülök, hogy ilyen sokan leszünk szerdán :) Zita, Wicca, Papillon :) Ja, Papillon, az 1-es villamos végállomásáig kell jönnöd - majd a Lágymányosin átsétálsz és ott is vagy.
Kukli, felőlem mehetünk a játszó felé. Samu is jön egyébként és neki is jót szokott tenni a játszó. Ja, és nem hiszem, h Katádnál kimaradna valamit, amiért nem tolat... A mászás kimaradása miatt szoktak izgulni inkább...
Masut, lusta vagyok, autóval megyek, így befér a meitai is.

Katka, sajnálom, h ilyen fárasztó volt a napod, és hogy úgy érzed, Petiapu nem segít eléggé. Én ma két órát egyedül voltam 3 gyerek társaságában, az unokatesó korban a két gyerköcöm között van, bő másfél éves. A párommal ezt követően közöltem, hogy üssön le, ha valaha eszembe jut, hogy kell harmadik gyerek. Nagyon kemény volt, minden elismerésem a kettőnél több gyerekeseké - de legalábbis a kis korkülönbséggel gyereket vállalóké.

Zazzy, rotára én is nemet mondtam, bár a mi dokinénink eleve nem nagyon pártolja. Ő a Prevenart mondta akkor is, amikor még sokba került... És örülök, hogy ma nem paráztatott be a doki a 'túlsúllyal'. Elképesztő, h milyen hülyeségeket mondanak orvosok. Samu 1 évesen 12 kiló volt, most meg tök vékonynak tünik (bár szép súlya van).

És a hír: elkezdtem kóstoltatni aug 20-án Katával az őszibarackot. Nem így terveztem, de nagyon tuti barackok érnek a dédi kertjében, igazi zamatos bio (=nem látott permetszert). És nagyon bejön a kiscsajnak. Azóta meglátja a kanalat és tátog, mint egy kismadár... :D Eddig csak naponta egyszer kap, és csak néhány kanállal, bár tegnap már egész sokat evett. Ma kimaradt a ht, nagyon sűrű volt a nap (gyerekfelügyelet, bevásárlás, hazautazás...). Egyelőre két szopi között adom a gyümit, és holnaptól kap egy kis almát is. És úgy döntöttem, hogy a zöldségfélékkel megvárom a 6 hót (nem mintha az annyira messze lenne :) )
Nem tudom, még mit akartam a jóéjtkívánságon kívül, szóval mindenkinek szép éjszakát kívánok!
É

erpé

Jó reggelt! Nagyon jó aludtunk, egyben lehúzott Márti 7 órát, igaz, én később feküdtem le, de tök jól kialudtam magam. :)

Masut
masut

Pappilon: Abszolut megtiszteltetésnek érzem, hogy Lizára hasonlít Peti! Köszönjük a dicséretet! ;)

Wicca: Nagyon szupi, ha el tudsz jönni! Egyre többen jöttök!

Zita: Ha vannak nagyobb gyerekek, akkor biztos a játszótérnél leszünk. Szerintem fényképek alapján meg lehet minket ismerni, de általában több babás csapat is szokott lenni a gáton. Jelszó: márciusi topic! :lol:
A rakpart lezárást tegnap reggel oldották fel, ezt mondták a rádióban.... :roll:

Katka

katka22

bízom benne, h apa úgy tudja szervezni a napját, h elvigyen holnap :D!!!

Katka sajnálom, h Petiapu így kiakasztott :cry: , néha nem tudják felfogni milyen meló is ez. apósom ilyen sajnos. az nem meló amíg Te otthon vagy a gyerek(ek)kel. persze, mert soha nem töltött fél óránál többet a gyerekeivel anyósom nélkül. szerencsére a férjem nem így gondolja, pláne amikor ő próbálta visszaaltatni a gyereket éjszaka többször is és akkor még a nappalok hol vannak?! mondjuk ő a szülés óta azt hajtogatja, h le a kalappal a nők előtt, mert nem semmi amit csinálunk :lol: :lol: .

no nálunk kiderült mér kel fel a gyerek, de nem tudom mit csináljak?! segítsetek! bálint hason alszik, de amikor kicsit megébred azonnal a hátára veti magát és úgy nem tud aludni, ekkor felébred. mindig fordítsam vissza vagy hagyjam kicsit sírni hátha visszaalszik? és ez is a fogzástól lehet? mármint, h nem alszik olyan mélyen?

nekem ma reggel élezte egy kicsit a fogát a bimbómon , ki is vettem a szájából. még éppen hogy csak kinn van az éle, de nem volt jó érzés!

no lépek, mert el kell szaladni a bótba ...

Szép napot!
Vica
wicca

Jó reggelt mindenkinek!

Nekem nagyon jó éjszakám volt végre.
Lili csak 2kor kelt és utána csak fél 7kor :)
Mondjuk 4kor nyávogott kicsit, de vissza is aludt.
Most ébred megint, hallom ahogy beszélget :)

Katka: sajnálom a "kiborulást". Sajnos a pasik nem látják át, hogy a házimunka igenis kemény meló, pláne, ha gyerek mellett kell csinálni. És bár néha tényleg pihentető, ha úgy kell megcsinálni, hogy nem kell közben 1-2-3-4 gyereket kerülgetni, de azért messze nem kikapcsolódás.

Erpé: én még nem mondtam le a 3. gyerekről, de azért megvárnám, hogy Lili is legalább 2 éves legyen :)
Most egy kicsit azért már kezdek aggódni, mert még mindig nem jött meg :shock:

Na megyek az urnőért :)

Kép

Kép
gabka77

katka sajnálom én is . nálunk is ez megy hogy a párom nem csinál nagyon semmit. aztán amikor én is kiakadok utána pár napig aktivizálja magát aztán megint lustálkodik :evil:

én ha anyagilag megtehetném bevállalnék most egy másodikat. de mivel megszűnt a munkaviszonyom és marha keveset kapnék ezért nem lehet :(

ma megyek ügyet intézni a gyedigénylésemhez... hosszú nap lesz már előre látom... :?

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!

Nekem is nagyon jó éjszakám lett volna ha Julcsin múlik. Fél 8-kor bealudt (nem kis hisztit csapott már 5-től), és hajnal 5-ig bírta, akkor evett, aztán 7-ig még visszaaludt. Viszont én már 3-tól olyan szarul aludtam, majd szétdurrant a cicim, alig vártam, hogy keljen a kisasszony. Hm, éjszakai szoptatás helyett éjszakai fejésre kell átállnom? :roll:

Wicca, etetőszéket megnéztem, nem rossz, de azért eléggé látszik, hogy használt. Most találtam egy másikat a közelben ugyanennyiért, még azt is megnézem. Julcsi sem tud a hátán aludni, nem tudom mi erre a megoldás, úgyhogy én is várom az ötleteket :roll: Remélem, tudtok jönni holnap! Nagyfiad is jön?

Katka, azt hiszem fel foglak titeket ismerni :) Azért telcsiszámot küldjetek légyszi priviben, még nem kaptam Kuklitól, biztos nem járt erre azóta. Remélem nem késünk sokat és Julcsi sem lesz nagyon nyügi az oltás után. Jó meleget mondanak holnapra.

Erpé, MT-t kipróbálnám majd én is ha lehet!

Párommal nekem nagy szerencsém van, ő nagyra értékeli amit csinálok, és rengeteget segít, ha itthon van szoptatáson kívül bármit megcsinál, ő fürdet, ő vágja Julcsi körmét és még porszívózni is ő szokott... néha még nekem van lelkifurim, hogy itt lógok egy csomót a gép előtt, vagy napközben alszom, amíg ő húzza az igát :roll:
Sajnálom, hogy nem jutott mindenkinek ilyen rendes pasi.

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

zita ritka az ilyen pasi jól kifogtad :) irigyellek :D:D:D:D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Hááát igen, mázlista vagyok, de azért megharcoltam érte, nem volt olyan egyszerű idáig eljutni :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok!

Az én drága kislányomhoz lassan svájci órát lehetne állitani! Minden nap pontban 6-kor kel, és utána már nem alszik vissza. :?
Mondjuk nem panaszkodom, mert este 9től nyomja általában!
Viszont szerintetek miért van az, ha itt vagyunk vidéken a szüleimnél, akkor minden délelőtt 2,5 órát alszik? Nekem meg Debrecenben max 50 perces minden alvása..
Ennyire más lenne itt a levegő? Azért Debrecenben sem lakunk olyan rossz helyen, csupa zöld vesz minket körbe! Már lassan azon gondolkodunk a férjemmel, hogy vidékre kéne költözni :roll:

Zita!

Enyim férj is nagyon rendes! Hétvégén ő vasalt... :)
Vendég

Kösz a telcsiszámokat Kukli és Erpé!

Lilla, éljenek a rendes pasik! :) Vasalásban elég jó vagyok, így abban ritkán kell besegíteni nálunk :lol:
Egyébként Julcsi pont fordítva csinálja, Balatonon a jó levegőn alig akart aludni, éjjel is többet kelt, aztán hazajöttünk és megint rendben lett az alvókája, ezt nem is értem :roll:

Ma meg éjjeli nagy alvás után alig 2 órát volt fent, most 3 órája alszik újra, ilyen már vagy 2 hónapja nem volt :o ha nem kel fel rövidesen, kereshetőm elő a mellszívómat :twisted: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Nem tudom mi lehet a levegőben, de Lili is majdnem 2 órája alszik, pedig már napi 3xfél óránál nem aludt többet az elmúlt hetekben

Kép

Kép
gabka77

Peti is aludt délelőtt majdnem 2 órát. :shock: Meg én is vele. Pedig ő jó fiú volt az éjszaka.... De a bátyja.... Külön műsort adott 4-től 5-ig.... :x Néha tele van a törpöm ezzel a rengeteg gyerekkel....
Délután megyünk dínókiállításra. Remélem jó lesz.....

Katka

katka22

Ja és a nagyfiam fél éves! 8) :shock: :D :P

Katka

katka22

Peti: nagyon boldog fél szülinapot :)
gabka77

Sziasztok!
Csak leheletnyi időm van, de. Kata aludt ortopédia után hazafelé, így ma nem alszanak együtt a skacok csak max. 15 percet. Amúgy dokinál minden ok volt, bár ő sem tudta csak erőszakkal széthúzni a lábit, de ez egyszerűen dac. Sztem egy apácám lesz. Aki mellelseg ma először evett általam főzött főzit (körte-buri) és nagyon ízlett neki.
Katka sajnálom, hogy Petiapu tegnap nem volt toppon. Vannak néha hüle szólásaik és napjaik, de sztem azért ő is ki tud tenni magáért. 4 gyerekkel nem könnyű, ő pedig olykor nagyon jól vezsi ezt az akadályt sztem. Petikének Hasonlóan Boldog 2. félévet Kívánunk!
Örülök, hogy sokaknak jó éjszakája volt. Nekem Kata ébredt egyet, és szóltam Zsoltinak altassa vissza sztem csak felriadt és az én tejszagomtól beindul a nyála. :D:D Próbálgatta, próbálgatta, aztán szólt csendesen, hogy nem megy, nem raknám mégis cicire? Bakker ránézek az órára, és már elmúlt éjfél. Majdnem éhezett szegény. Amúgy nekem csak azzal van bajom, ha szopi után 1-2 órával kel éjjel. Sosem hagynám sírni. Az hogy az anyukának kemény volt, sztem korántsem lehetett olyan nehéz, mint szegény babónak. Van ilyen ismerősöm. Boldog, hogy átalussza a gyerek az éjjelt, de az a gyerek könyörgöm több napon át egyedül sírt éjjel az ágyában éjjel éhesen csak azért, mert anyunak így kényelmes hosszú távon. ÉS képesek ezek a szülők azt mondani, hogy majd meghasadt a szívük! Bocsi ezeken mindig kibukok. Én nem hagyom sírni a manókat, igaz nekem nem is sírnak hobbiból.
Gabka akkor most rendeződtök apuval? Ennek örülök. Vannak hullám völgyek mindenhol, a lényeg, legyen kiút.
Wicca remélem jöttök fogas Bálinttal.
Erpé örülök, hogy Kata is cuppog a kanáll után. Azért jó még ez a kezdeti etetés, ha kimarad az sem gond. Lehet tovább fogok szoptatni mint terveztem.
Tehuti kérünk képet mackós hölgyről!
Holnap mi kiérünk sztem előbb, de sztem csak érintőlegesen futunk majd össze,mert 11-re legkésőbb haza kéne érnünk, egy csomag miatt.
Lépek….

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Szerintem mi is megyünk Hannával.

Ma megjártuk a Dévényis gyógytornászt. MEgdolgoztatta Hannát de nem sírt inkább csak nyűgös volt egy kicsit és amikor valami nem tetsztett Hannának pózt váltott a csajszi.

Na mentem mert éneke la kislány.

Emese

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
kemse

Kukli: Kata nagyon ügyi, h megette a főzit. mivel hígítottad?? csak vízzel vagy anyatejcit is tettél bele?

Kemse: azért az tök jó, h lánykád nem sírt a gyógytornásznál!! mennyi ideig tartott?

Szép napot!
Vica
wicca

Petinek Bódog felediket :lol: !!!

Szép napot!
Vica
wicca

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: