A tegnapi szörcsöginek meglett az eredménye. Ma Dani produkálta élete második jelentős sírását. A láza is felment, 38,5.

Ilyen picinek fél kúpot kéne adni. Csak azt nem tudom, hogy felezzem el. Az elsőt darabokra törtem, kidobtam, a másodikat meg kipréselte.

Normál kúppal boldogulok, de ilyen darabolva nem.
Norka,
A napok összefolynak...évek óta.
Lilisgabi,
Az a Lili alszik kép nagyon tetszik.

Olyan aranyosak, amikor így eldobják magukat.
Agmano,
Szabi is ragaszkodik a jobb hüvelykujjához. Egyszer megsérült, vagy két hétig nem szopizta, azután visszaszokott. Pedig már úgy örültem.

Most meg már rutinos. Sos esetére hajlandó a balt is szopizni.
Boo,
Anyukám is kiesett a rutinból.

Miután meglátogatott, meg kellett kérdeznem Robit, hogy csak én láttam rosszul, vagy tényleg úgy fogta meg Danit, mintha életében nemtartott volna csecsemőt. Ez nem olyan, mint a biciglizés.
"a cictekben szúrkáló érzést"
Ez a tejleadó reflex. Nemsokára elmúlik a szúró érzés. Jó abból a szempontból, hogy figyelmezet, jön a tej. Ha épp nincs betét, akkor szépen benyomod egy picit a mellbimbót és nem fog csorogni.
Spriccből van kb 6/cici. De nem mindegyik egyformán aktív, van, amelyikből épp hogy csöpög. A kedvencem, amikor fürdök és beindul. Nemrég egy újságot olvastam és csak az tűnt fel, hogy több helyről is csorog róla a tej.
Nyuszi,
Arra ne tőlem kérj tippet, hogy hogy lehet rászoktatni arra a gyereket, hogy amikor leteszed, nyugton maradjon és tűrje.

Én úgy gondolom, hogy egy baba agyilag még ott tart, hogy ha leteszik, az azt jelenti, hogy elhagyták és halálfélelme van. Azok a babák, akik ezt hagyják, vagy szerencsések (legalábbis a szüleik) vagy feladták azt, hogy küzdjenek. Ha nem tartozunk az elsőbe, nem akarok a másodikba tartozni, ezért ha sír, én felveszem.
Arra, hogy ordítson, amikor leteszed, nem rászoktattad, hanem ő fejlődik. Hacsak nem szélsőséges eset, mondjuk egy pocsék intézet, akkor minen egészséges baba tiltakozik az ellen valamilyen mértékben, hogy letegyék vagy egyedül legyen. Bármilyen következetes is vagy, előbb-utóbb dörömböl a wc ajtón, mert kizártad.
Tippem: várj kb egy évet, amíg elindul, azután már nem igényli annyira.
Hiszti:
Kérdés, hogy ki mit ért alatta. Nekem az, hogy valaki manipulatív eszközöket vet be szándékosan azért, hogy számára fontos dolgokat elérjen. Tanult viselkedés. Egy babának szerintem nem csak simán fontos, hanem életbe vágóan fontos igényei vannak. Még ha csak azt hiszi, hogy többé már nem kap enni, amikor vagy fél percet várnia kell, az akkor is jogos félelem szerintem, hiszen nem érzi az időt, nem tudja, hogy fél perc múlva kaja. Teljesen a jelenben él.
Egy tipegő nagyon jól tudja, hogy a világ még nem dől össze attól, hogy nem a kék bögrét kapta, hanem a pirosat. A játékboltban is pontosan felméri a helyzetet, hogy nagyi meg fogja venni azt a nyomi babát, csak elég látványosan kell földhöz vágnia magát. Az, hogy tudatos, mutatja, hogy apucival nem is próbálkozik.