A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Lorca: igen, valahogy így működött a fotózás... :D

Boo: sajna, én tuti nem megyek... kicsit hosszú lenne az út.
Fejés: nekem is gond, mert Virág nem alszik be kaja után, fél kézzel meg nem megy a fejés.

Kaja: szopi közben enyhe hányingerem van, de mire végzünk, írtó éhesnek érzem magam.Valamit mindig belapátolok a gyerek feje felett... :oops:

Sillia: úgy nézem, teljes a galéria! Ennyi csudiszép babócát!

Akinek valami idegeskedés miatt csökkent a tejci, annál helyreállt később a mennyiség?

Kép
Kép]
hendegabi

Részemről: 1 jelentkező már van. :wink:

Kép
Kép
200907?

Boo írta:
[quote] írta:s a babanetezés helyett talán enni kéne, mert kib...ssza a laptopot

nálunk ez így zajlott:
-már megint a gép előtt ülsz? Ennyi erővel el is mosogathattál volna
-internetezni fél kézzel is lehet...

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!

Boo

Apa ipari alpin cégnél "manager". Ő szervezi a munkát és melósokat, s ha ég a ház még néha kötélen is van. Van hogy este nincs itthon, mert bár ő nem csinálja a melót, de ott kell lenni az emberekkel, mert sokszor nem tudják mit milyen sorrendben tegyék azt.
Összesen eddig 2X pelenkázta, és gyakorlatilag egyszer sem fürdette egyedül.. :cry:
Nem kifejezetten apa tipus(mondjuk én se vagyok anya tipus), tudom hogy ehhez idő kell. Nem is csesztettem eddig :lol:
De most már sok, és fáradt vagyok, főleg úgy, hogy nem alszik a gyerek napközben..

Nem akarok bele ugatni, de nem biztos hogy jó hosszú távon ez az együtt alvásos dolog, meg a cumi be ki pakolás. Mikor már képesek átaludni az éjszakát akkor te még mindig 5-6 szor fogsz ugrálni a cumi miatt..(és most csak halkan , mert mindig őket hozom fel De Szonibabanál ugyanez volt)

Az én fiam nem cumis. A nappali "altatáshoz" mindig bepróbáljuk, néha bejön néha nem, de mindig kiköpi. Este nincs is cumi.
Én támogatom Dodit, bár nulla tapasztalatom van.
NÁlunk kiságyban alszik. CSak este alszik ott. Nincsen forgó ez az, mert mi alvásra használjuk, s tanulja meg ha odakerül(este) akkor alvás van. A játék a járokába van. Nálunk külön szobában van, így ha fel kell este átmegyek etetem, és ha nehezen alszik el, akkor ott egy kanapé és alszom vele. Bár bevallom ez csak az első két hétben volt, azóta normalizálódott "minden".
De nem ítélek el senkit, kinek hogy a jó. Én csak gondolok későbbre. Mondjuk nekem soha nem fordult meg a fejemben hogy velünk aludjon. Lehet neveltetés vagy mi, vagy a gyerekkoromra vezethető vissza. nem tom.

Katy

Ja, lehet ezt kellene tenni, de mi van akkor ha a gyerek ugyi nem éhes este, de én kimegyek fejni akkor, a cici mindig megszokja, hogy na hajnal x re tejcsit termelek, és gyakorlatilag ha nem fejek akkor mindig hajnalba bedurrant cicikkel élek. És ezt meddig csinálom?
Szal nem tudom mi a jó... :roll: :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

Hendegabi

"Kegyetlenül" hangzik de tedd le a büfi után valahova ahol nézeget pár percet míg fejsz. Én így csinálom.
Eleinte még volt hogy pisilni is bevittem magammal, aztán besokaltam. Azt a pár percet kibírja... :roll: :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

Boo

Nekem jó a tali.

KépKép

KépKép
ronmay

Off:
Most jött be a lányom az udvarról (nagyobbik). Azt mondja:anya, tudsz adni valami rongyot?
Kérdem:mihez kell?
Nóci: ráfolyt a taknyom a kiscicára.... :roll:

Kép
Kép]
hendegabi

Ronmay: leteszem, de max 2 perc, és annyira üvölt, hogy fulladozik

Kép
Kép]
hendegabi

Köszönöm a tippeket csípőre, maszírozom minden pelenkázáskor, csak szegény nem nagyon szereti :roll:
Eddig oldalt fekve altattam, de ma szinte csak hason volt...és most nem is akar máshogy feküdni :)

Császárosoktólkérdezem, hogy a vágás fölött nektek is van kemény dudor? Nekem ma tűnt fel és az egyik oldalon jobban kidudorodik. Fájni nem fáj, csak ha megnyomom érzékeny ( tudom ne nyomogassam) :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

(Nnnnnnna kérem, repülők kipipálva. :D 8) Pont akkor jöttünk haza a Margitszigetről, amikor a tegnapi gyakorló kötelék "élesben" ment. Megállapítottam, hogy nem csak úgy hangzik, hanem valóban alacsony szálldosnak a házak fölött. :D
A Margit-hídnál láttam ahogy egy bazi nagy gép kanyarodott, közel a sarki házhoz. Mit mondjak? A porcelánok már tuti csörögtek a vitrinben, de alighanem én is megijedtem volna, ha azt látom, hogy egy gép akar bejönni az ablakomon. :roll: :roll: :lol: :lol:
Még nyomatják egy kicsit. :wink:)

Kép
Kép
200907?

Boo!
Tali nekünk is ok. (asszem)

Tök ciki, hogy mindnere van tapasztalatom, de tényleg ez a játszócumi ki-be dugdosás ment Szonjinál is, Marcinál is egész éjjel, amíg nem tudták maguknak megkeresni, de ezt már korábban írtam is, mire Bond vmi sziporgázót válaszolt.
Nagyon fárasztó volt, hogy csak amiatt keltünk fel éjszaka (nem túlzok) vagy 6-szor, hogy visszanyomjuk a gyerke szájába a cumit. Már hullák voltunk a kialvatlanságtól. Emiatt most erős vagyok és nem adok Bodzinak cumit, viszont sajna rászokott a mutatóujj szopásra.
Sztetek mivel teszem a kisebbik rosszat? Ha cumit adok v. ha hagyom, hogy cumizza az ujját? Mert a cumiról könnyebb leszoktatni, az ujját viszont megtalálja éjjel is.
Véleményeket kérek!

A repcsiket ne is említse senki, mert felrobbanok :twisted:
Kinyaláboltuk apával mindhárom kölköt, talátunk is tök jó helyet, meghallgattuk a himnuszt, elrepült egy gép, majd a fiam elkezdte rángatni a karomat, hogy neki sürgős mehetnéke van haza :twisted:
Na babakocsistul, Bodzástul, Marcistul anyuka önfeláldozza magát és elindul haza.
Marci a buszon bealudt, mondom fasza, hogy szedek le a buszról egy babkocsit meg egy alvó gyereket? Aztán egy nyüzsgő néni (hála neki) intézkedett és szerzett nekünk egy "uriembert", aki leemelte a babakocsi elejét, én így tudtam támogatni az alvajáró gyerekemet.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szonibaba

ezt most ugord át nehogy felrobbanj.. :D

Bond

irigyellek a repcsikért! nekem egyszer régen sikerült eljutnom Kecskemétre és azóta is visszavágyom azt az érzést amikor az ember mellett szállnak fel és le a vadászgépek. Amikor az ember nem csak hallja, hanem egész testében, gyomrában ÉRZI a hangot.
imádom a vadászgépeket!

nekünk itt a városszéli tavaknál csak egy permetezőrepcsi jutott :?
Vendég

Boo!! Tali részemről is ok,bár mivel ugye nincs még napirendünk,nem tudom mikor eszik a gyerek,de majd előttt 1 nappal megpróbálok fejni,hogy legyen nálunk útravaló :lol:

Ma extra nyűgös a gyerekem,nem tudom mi van. Másfél óránként megint éhes és ordít.Muszáj volt neki megint tápot adnom,mert nincs elég tejem,pedig az elmúlt két napban sokat pihiztem,ettem és ittam. Érdekes, délelőtt mindig ki tud szopni 130-akat,de délutánra nincs elég,max. 60 és fejni sem tudok már,mert nincs mit. Fura. Most adtam neki majdnem egy 90-es tápot és alszik mint a bunda(egyelőre),úgyhogy lehet én is pihenek egy kicsit.

KépKép
KépKép
nyuszi81

szonibaba

ez most neked válasz :)

én inkább az ujjszopás mellett voksolok. mindig kéznél van nem esik le a földre nem veszik el és egyedül is hamar megtalálják.
az igaz, hogy elvenni nem lehet, de sok gyerektől a cumit sem, legalábbis elég nagyocska gyerkőcök szájában is ott lóg még sokszor.

egyszer úgyis eljön az az életkor amikor már cikinek érzik az ujjszopást és maguktól abbahagyják.

nekem mindkét lányzó ujjszopós volt és gond nélkül abbahagyták. Réka egész kicsinek, Dalma kb. ovodáskor közepe táján, de álmában még 5-6 évesen is szívta. Csak ezt mindig letagadta :lol:

És egyik lánynak sem lett előreálló fogsora az ujjszopás miatt.

Lőrinc is remélem hogy mielőbb megtalálja majd az ujjacskáját, mert a cumitól öklendezik. Egyenlőre engem használ cuminak de azért ez sokáig nem tartható...
Vendég

boo

a 12 gyereket váró tunéziai nőről szóló cikkhez mozgasd a tekinteted a monitoron 15cm-t balra :lol: :lol:

tegnap megállt mögöttem Dalma, ránézett a monitorra, észrevette az avatar-od és így szólt:

Jé, ez a Boo a Szörny Rt-ből!

Úgyhogy mostmár ezt is tudom. A lányától is tanul az ember.. :roll:
Vendég

boo! :)

Ne hallgass silliára! Csak 6 centire van balra. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

nyuszi81! :)

Hidd el, hogy van tejed! :wink: A tápival csak csökkentesz rajta és kényelmesebb cumizni, mint szopizni. :roll:

sillia! :)

Mi is voltunk egyszer Kecskeméten. Csak oda meg mi nem tudunk eljutni. :(

"nekünk itt a városszéli tavaknál csak egy permetezőrepcsi jutott"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :? :?

Most nézem a Társulat-féle "István, a király"-t. Akármilyen jó, azért nem közelíti meg azt a hatást, mint amilyen élőben volt. Nem kicsit izzott a légkör.

Kép
Kép
200907?

boo, Bond

képes voltam és megmértem!
a fórumablak közepe és az oldalsáv közepe között 18cm a távolság :P
Vendég

Gyerekszórakoztatáshoz nagyon jó ötletek vannak az "Anya taníts engem!" c. könyvben! :wink:

Vagy... lehet menni kiállításra... tegnap megnéztük a "Messiások" kiállítást a MODEM-ben, ma a Déry Múzeumban a Munkácsy-trilógiát... gyerek kendőzött, aludt végig... :wink:

Boo
Apa :cry:

Alvás
Hason lginkább
Altatás
Cicin, vagy hátsimi...

Tüzijáték
Nem megyünk be azért a városba... :cry:
Vendég

hendegabi

[quote]N írta:óci: ráfolyt a taknyom a kiscicára....

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:45-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:48-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Íme az egyik lógós fórumozó, aki a felszólításra életjelet ad magáról! :lol:
Általában olvaslak Benneteket, csak az írásig nem jutottam el.

Köszönjük, jól vagyunk Míra babával! Tegnap volt 8 hetes, már 4500 g, születéskor 2650 g volt. Szépen fejlődik, hála a jó kis anyatejnek. Még az elején gyulladt be a mellem kétszer is, de azóta szerencsére minden rendben megy a szoptatással. Sokat vagyunk kettesben, így eléggé be kell osztanom a szabadidőmet. Tegnap és tegnap előtt elég nehéz napunk volt, mert szokásával ellentétben nagyon sokat sírt és alig aludt, de szerencsére ezt csak nappal csinálta, éjszaka nem. Ma már a régi volt, aminek nagyon örültem. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára merion 2009.09.26 09:55-kor.

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Boo!
Nekem jó a jövő hét, akár hétfőn is mehetünk!
Én ugyan csak késő délután szoktam levinni Petrát az erős napsütés miatt, de azért a Városligetben csak találunk árnyékos részt.
Én kocsival jövök.
A szept. 15. nekem is jó!

Tápszert hozom, de csak fél dobozzal van, megnéztem, mert már nem emlékeztem. És odaadom, nem eladom.
Amúgy ha van tejed, akkor minek a tápszer?? :?: :?: :roll: :roll: :roll:

Dodi, Hendegabi!
Apáitok inkább segítsen a háztartásban, mint fikázzon benneteket! Nálunk legalább ez nem gond, mert Apa sokat segít a háztartásban, és még soha nem szólt olyanért, ha nem volt időben elmosogatva. Sok hibája van, de az mindenképp mellette szól, hogy segít nekem sokat.
A gyerek körül is sokat segít, szó nélkül átpelenkázza (gyorsasági rekordot mondjuk nem fog dönteni, mert háromszor leszarja a gyerek, mire kap tiszta pelust a piszkos helyett), a fürdetésekre igyekszik haza, büfiztet, és sokat játszik vele.
Cserébe hetente 1-2x elmegy haverozni este. Ez van, minden nem lehet tökéletes.

Merion!
Jó rég nem hallattál magadról! Nagyon édes a kislányod!

Ronmay!
Ha egyáltalán nem ébred fel Roló, akkor érthető, hogy nem kelsz fel fejni. Nálunk Petra egyszer felkel, és én utána szoktam fejni.

Egyébként ma kíváncsiságból lemértem reggel, hogy mennyit evett, és 90 ml után kiköpte a cicit, és utána nem is kellett neki több, büfizett, szórakozott picit Apával, aztán bedobta a szunyát.
Ő egyszerre nem eszik olyan adagokat, mint amiket Ti írtok, pedig így is 4870 g (3380-al született és hétfőn lesz 2 hónapos).

Kép
katy76

Ma mindössze két órára kipróbáltam milyen hármasban, nehezített verzióban. Nati beteg volt, lázas, taknyos, így nem akartam, hogy Danival egy szobában legyen. Mivel beteg, azt szerette volna, hogy odafeküdjek mellé. Dani szopizni szeretett volna, az én kis mormotám ilyenkor azért annyira nem toleráns. Szabi pedig a szokásos energiagombóc, rohangált fel-alá vagy az ölembe akart ülni és alapból tiltakozott az ellen, hogy a másik kettővel foglalkozzak. Szabit egyikkel sem lehet magára hagyni, mert az óvatos simogatást még nem tanulta meg, de bármi kezeügyébe kerülő tárggyal odacsap. Aki egyedül van három pici gyerekkel, az hogy megy el pisilni???????

Boo,
Ha már nagyon tele vagy tejjel, akkor ha annyit lefejsz, amennyi magától kispriccel, miután beindítod a tejleadó reflexet, az már elég. A többit majd ő kiszopizza.

Tali részemről nem.

Azt szinte sejtettem, hogy használsz tükröt a vezetéshez. :lol: A visszapillantóhoz szoktak tenni egy kisebb tükröt, hátra fel egy nagyobbat és azt a kettőt kell belőni úgy, hogy a baba arcát lásd. Azt nem tudom, mennyire figyelemelterelő, de végülis csak meg lehet oldani, hogy egy negyediket is figyelsz időnként. Az autóban a hátsó középső ülés a legbiztonságosabb, az anyósülés a legkevésbé. Ráadásul a baba figyelemelterelő, ha elől van. (Nem saját tapasztalat, cikkek, statisztikák, én nem vezetek)

Ha sokat fent van, egy kis fekve szopi között lehet aludni. :wink:

Sillia,
Nálam nincsenek cikkek, mert kihúzom az ablakot. :wink:

Szonibaba,
Szerintem tök mindegy, hogy cumi vagy ujj.
A cumi hátrányait bőven ismerheted.
Az ujjszopás nagy hátránya, hogy amikor meg van fázva, akkor még ordítás árán sem szedheted el tőle, így marad az orrlégzés és könnyebben befertőződik a torka vagy a füle. A többi hátrányával én elvagyok, Szabi ujjszopis. Nála nem volt válsztásunk, öklendezett a cumitól. Daninak nem vettünk cumit, de mivel egyáltalán nem sír, így teljesen felesleges is lenne. Az előnye, hogy amikor manipulál, eszébe se jut a szájába dugni az ujját. Pozitívum, hogy könnyen ráveszem Szabit, hogy mosson kezet, miután hazajön. Ha nem itthon van és nem álmos, nem szopizza, így amikor hazajön, koszos. Koszos ujjat meg mán csak nem fog szopizni.

Szabival és babakocsival nem mernék nekivágni a buszozásnak. :oops:

Hendegabi,
Kiscica... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ronmay,
"Mondjuk nekem soha nem fordult meg a fejemben hogy velünk aludjon."
Majd fog. :lol: Lehet, hogy ellenállsz, de kísértés az lesz.

Ez a tejtől cici bedurran szakasz már nem tart sokáig. Valahogy megoldódik úgy, hogy tej is van, de mégsem feszül.

Na, remek. Most kellett kiporszívózni Danit. :? Azt hiszem, elkapta ő is Natitól a bacit. Szabinak is csorgott már az orra délután.

Kép KépKép
lorca

A csorgó tejről ... Nati tegnap este elég elesettke volt, ezért az ölemben ülve vígasztaltam. Szegénykén ráadásul még pizsit is kellett cserélni, annyira összecsorgattam tejjel. :oops:

Merion,
Jó a séró. :lol: Remekül sikerült elkapni a magyarázós képet. :D Egy kicsit gyakrabban is jöhetnél.

Csípő:
Dani lábacskáit én is szoktam tornáztatni, bár neki alapból megfelelően lazák az ízületei. A kendőzés is jót tesz, mert ott elég széles terpeszben van. Vhol olvastam, hogy azokban az országokban, ahol bevett babaszállítási eszköz, ott a csípőficam sokkal ritkább.

Czigka,
Üdv újra itt :D
A szopi majd alakul. :wink: Ahogy nőnek, erősödnek, úgy megy egyre gyorsabban.

Katy,
Vérmérséklet. :lol: Remekül hangzik. :lol:

Tike,
Ezt a kedves hozzáállást. :twisted: Mondhattad volna, hogy ja, pont emiatt a kedvesség miatt mentél Kaposvárra. Persze csak miután végeztél. 8)

A fejéssel csak szaporítani fogod a tejet. :? Ha nem érzed keménynek, nem fáj, nincs csomó, akkor maradhat benne nyugodtan tej. Ha viszont érzed a csomót, akkor attól meg kell szabadulni. Meleg vizes borogatással fel tudod lazítani, gyengéd (!!!) masszírozással majd fejéssel próbálkozhatsz. Ha csak tej van benne, attól nem lesz semmi bajod. A csomó, szopi után viszont azt jelenti, hogy az egyik tejcsatorna el van záródva. Az gáz.

Kép KépKép
lorca

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:49-kor.

KépKép

KépKép
boo

Jó reggelt!

Gyerek alszik apával a nagy ágyban,úgyhogy gyorsan írok,amíg fel nem kelnek :lol:

Enyémapa is rengeteget segít,sőt! A takarítást csak ő szereti egyedül csinálni,nem engedi,hogy segítsek. A gyerek körüli teendőkben is kiveszi a részét,úgyhogy nekem egy szavam sem lehet. Tegnap este például ő ringatta álomba. Apropó!! Lehet,hogy a gyerekem már hisztizik?! Basszus,a kis genyó amikor ölben van,csöndben van,de ahogy letesszük az ágyra,egyből elkezd ordítani. Megvan etetve,tisztába van téve,nem fáj a hasa,mert akkor is sírna,ha ölbe vesszük. Szóval,én nem hiszem el,hogy 3 hónapos korukig nem szoknak rá semmire - ezt olvastam valahol. Muszáj erről leszoktatni valahogy,mert bedilizünk apával. A tegnapi nap nagyon szar volt ilyen szempontból. Többgyerekes anyukák!! Tippeket kérek szépen!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok! :)

Nincs cseresznyéd boo, itt vagyok. :twisted: :twisted: :twisted: Csak jöttem, írni, hogy megyek is. :shock:
Tegnap Hugi csak egyszer evett. De azt reggeltől estig. :lol: :lol: :lol: :lol:

nyuszi81! :)

No para! A gyermek csak biztonságra, a testközeletekbe vágyik. (Ezen a ponton felhívnám a figyelmet arra, hogy apukák mellkasán általában könnyebben elalszik a gyerek, mert rajta nem érzi a tejszagot, mint az anyján. Úgyhogy, ha van rá lehetőség, akkor inkább Apa ringassa el a mellkasán. :wink: )

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:50-kor.

KépKép

KépKép
boo

Én cumi párti vagyok, Martin cumiztott 2,5 évesen hagytuk el, 1 éves kora után csak alváshoz és vigasztaláshoz kapta meg. Rá lehetett csatolni a ruhájára, így elég hamar éjjel is kiszolgálta magát.

Norbi majdnem 4 volt, mikor elhagyta az ujjszopást, mert megsérült az ujja (végre) és le tudtam ragtapaszozni 1 hétre, közben megbeszéltük, hogy már nem is kell egy igazi kiscsoportos ovis nagyfiúnak. Ami nem teteszett: az utcán is elővette, koszosan is lenyalta, és vigasztalás képpen nem lehetett a szájába erőltetni.

Tomit bíztatom a cumizásra, de egyelőre éjjel megvan nélküle.

Éva

KépKépKép
agmano

boo! :)

1. Cici fellazít, hogy könyebben tudja szivornyázni
2. Hideg vízzel való finom törölgetés (esetleg jégkocka body alá történő csúsztatása vagy vödör víz alkalmazása. :twisted: :twisted: :lol: :lol: Nyugi, búvárreflex még müxik ilyenkor! :lol: :lol: :lol: :lol: )
3. Végül, de nem utolsó sorban: cumi erős mellőzése :?

Még a babauszihoz akartam írni múltkor: házhoz is jönnek ám és oktatnak a nagykádban! :shock: :D

Kép
Kép
200907?

Boo!

[i]Illetőleg megfenyegettem, hogy itt hagyom 24 órára a gyerekkeli]
Pont ugyanezt mondtam én is Ricsinek :wink: :lol: :lol: :lol: .

Ronmay!

Örülök, hogy "elvtársra" találtam, már kezdtem magam kellemetlenül érezni :roll: :wink: . Amúgy én is tök tapasztalatlan vagyok, de azért egy elég stabil háttér van mögöttem :D . Anyu számtalan család nyűgjeihez asszisztált, és 25 év tapasztalata alapján javasolja nekem azokat a dolgokat, amiket javasol. Ilyen "felügyelet" mellett merem hinni, hogy jól csinálom (eddig) :wink: . Persze továbbra is fenntartom, hogy a cél az, hogy mindenki olyan szokásokat alakítson ki, ami neki és a babájának a legmegfelelőbb :wink: .
(Ja, az valahogy nálam sem merült fel, hogy fixen velünk aludjon a baba, és szerencsére Ricsi is így gondolta. Két hétig a szobánkban aludt és kész. És halkan megjegyzem, a szexuális életünk olyan intenzív, mint mikor összejöttünk :shock: :oops: :lol: :lol: :lol: . Babával ez sztem nem igazán lenne megoldható :wink: . Meg mi 5 éve "kiskifliben alszunk", félek összepaszíroznánk véletenül a gyereket :roll: :lol: :lol: :lol: )

Katy!

Tényleg, én is akartam kérdezni, hogy hosszú távon biztos jó az, hogy éjszaka fejsz? Nekem megint ömlik a tejem, de azt a 7-8 órát kibírják szopi nélkül a melleim. Persze csurig vannak, mire Botond fölkel, de a fejéssel csak szaporítom... :roll: Az jó, hogy így tudsz lefejni másnapra, csak sztem ne ürítsd ki őket minden este :wink: . Amúgy ha megyünk valahová én úgy szoktam, hogy megetetem mondjuk jobb ciciből indulás előtt, és a balt, ami a program közben jönne, jól lefejem otthon és azt adom neki oda. Így annyira nem zavarodik össze a cicim :lol: :lol: :lol: .

Szonibaba!

A cumizás a baba szempontjából jobb, az újszopás az anyukáéból :wink: . Valójában ez teljesen babafüggő, és egyik sem jobb a másiknál! A legjobb persze egyik sem, de ha egy gyerek "szopizós", akkor megfeszülhetsz, akkor is "megtalál" valamit. Én már tudom Botondról, hogy időnként tényleg csak cumizna kicsit, hogy megnyugodjon, és eleinte cicit adtam neki, de túlette magát, bukott... :? , szóval nálunk néha KELL a cumi, de pont belőled okulva (korábban figyelmeztettél) nagyon odafigyelek, hogy ne legyen függű :wink: .

Boo!

Azért az már "haladó" szint :lol: . Nekem elég nagy volt már Mazsola előtt is a rutinom, mert rengeteget jártam anyuval betegekhez, meg vigyáztam a betegeire, meg bejártam a kórházba szeretgetni az otthagyott babákat :wink: . Amúgy azóta is rohamosan fejlődök 8) :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

sziasztok
feltöltöttem egy csomó képet a gépre,most kicsinyítek,mindjárt jönnek...
Vendég

Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Kép Kép Kép Kép
Vendég

Kép Kép Kép
Vendég

Na, már 3 napja készülök, hogy írok, de sajna nem értem ide.

Lilisgabi! Nagyon édesek a gyermekeid, jók a képek!

Dodi! Én is sokmindent hasonlóan csinálok, mint te és hasonlóan is vélekedek. Én szándékosan nem olvastam gyerekneveléssel kapcsolatos könyveket, hogy ne zavarjon össze. Próbálok az ösztöneimre figyelni, a megérzéseimre és elsősorban Jázmin igényeire. Szerencsére nekünk eddig nem volt gond a szoptatással, csak annyi, hogy néha leordította a cicim és nem evett eleget. De ezt is megoldottam.

Boo! Én is 2 napja használom a hordozókendőt és nekem nagyon tetszik. Minket is sokan megcsodáltak és tényleg szuper érzés ahogy rajtam nyugszik az egész kis szeretetcsomag.
Cicim nekem is szokott szúrni, általában az etetés idő közeledtével.
Az én anyukámnak is kellett 2 nap mire bátorkodott megfogni az unokáját :shock: ,pedig ő dolgozott ujszülöttes nővérként is! Ő is azt mondta, hogy már régen volt, viszont most már bátran nyúl hozzá.

007!
elolvastam a cikket, ennek örömére Jázmin elkezdett sírni :arrow: mentem és megnyugtattam, hogy érezze anyára mindig számíthat :D

EnyémApa sokat dolgozik, de ha itthon van akkor segít mindenben, csak szólni kell neki. A kislányához viszont egyből pattan! :wink:
Ő általában napközben van velünk, és este megy el itthonról, így a fürdetések az enyémek. De azt vettem észre, hogy egyenlőre még nagyon törékenynek hiszi a lányát és nem meri fürdetni. :oops: Nem baj, nemsokára együtt fognak pancsizni a nagykádban :wink:

Cumi: Jázmin hazajövetelünk napján kezdett el cumizni, mert a doktor néni odaadta neki. :shock: :shock: így néztem, aztán elmagyarázta, hogy miért jó. A történthez hozzá tartozik, hogy Jázmint álmából ébresztette a vizsgálathoz és elkezdett sírni amikor visszaraktam az ágyába. Cumi be :arrow: gyerek alszik.
Most ott tartunk, hogy éjszaka nem kell a cumi, csak az elalváshoz, ha éjjel kel, akkor nem kell a vissza alváshoz. Ugyan tapasztalatom nincs, hogy melyik jobb, de én 7 éves koromig szoptam az ujjam, nehezen szoktam le róla és sajnos a fogamon is látszik :oops: Én biztos ezért nem akartam az ujjszopást a lánykámnál.

Rólunk: Tegnap nyűgös nap volt, de túl vagyunk rajta. Ma már minden rendben. Sajnos Gábor elment 4 napra, így kettesben vagyunk mi is.Nagyon gyorsan telnek a napok és ráadásul összefolynak.
Vendég

ez sok lett,bocsánat :oops:
-az első 5 kép itthon készült a szobában
-a 6. Bondnak :D
-a 12.,13. kép a moziban múlt hét szerdán,akkor volt először moziban a Lili,jött az Öcsém is,és én,így voltunk hárman
-a 14. csütörtökön Sopronban,a tv kilátónál,az erdőben,a Lili siklót fogott :shock:
-a 15. tegnap délután,tűzijáték előtti alvás,háton fekvés ritka pillanat,gyorsan elkaptam,mielőtt fel is ébredt volna
-16.:indulás előtt szopizott a pici,az úton fejtem a kézi résszel,rájöttem nehezebb,mint a gépi,és a tűzijáték után megitta a Lotti
-17. képen a lányok,apukák nyakából nézték a tüzijátékot,a rózsaszín a Lili,a kékruhás a kis barátnője :D
-18. Lotti végigaludta a tűzijátékot

Mára ennyi belőlem,majd jövök. :D
Vendég

Norka81:A napok nekem 3 éve összefolynak,tapasztalni fogod még egy ideig... :lol: :lol: :lol:
A 4 naphoz kitartás!Lili is cumizott 3 évig,Lottinak nem kell,az ujja sem. :)
Tetszik a vonalzód,én is tervezem a cserét. :roll:
Vendég

Hello Evribodri!

Conversano csak félig lógós,mert mindig olvas Benneteket:)
Vendég

A tegnapi szörcsöginek meglett az eredménye. Ma Dani produkálta élete második jelentős sírását. A láza is felment, 38,5. :( Ilyen picinek fél kúpot kéne adni. Csak azt nem tudom, hogy felezzem el. Az elsőt darabokra törtem, kidobtam, a másodikat meg kipréselte. :? Normál kúppal boldogulok, de ilyen darabolva nem.

Norka,
A napok összefolynak...évek óta. :lol:

Lilisgabi,
Az a Lili alszik kép nagyon tetszik. :) Olyan aranyosak, amikor így eldobják magukat. :D

Agmano,
Szabi is ragaszkodik a jobb hüvelykujjához. Egyszer megsérült, vagy két hétig nem szopizta, azután visszaszokott. Pedig már úgy örültem. :evil: Most meg már rutinos. Sos esetére hajlandó a balt is szopizni.

Boo,
Anyukám is kiesett a rutinból. :lol: Miután meglátogatott, meg kellett kérdeznem Robit, hogy csak én láttam rosszul, vagy tényleg úgy fogta meg Danit, mintha életében nemtartott volna csecsemőt. Ez nem olyan, mint a biciglizés.

"a cictekben szúrkáló érzést"
Ez a tejleadó reflex. Nemsokára elmúlik a szúró érzés. Jó abból a szempontból, hogy figyelmezet, jön a tej. Ha épp nincs betét, akkor szépen benyomod egy picit a mellbimbót és nem fog csorogni.

Spriccből van kb 6/cici. De nem mindegyik egyformán aktív, van, amelyikből épp hogy csöpög. A kedvencem, amikor fürdök és beindul. Nemrég egy újságot olvastam és csak az tűnt fel, hogy több helyről is csorog róla a tej.

Nyuszi,
Arra ne tőlem kérj tippet, hogy hogy lehet rászoktatni arra a gyereket, hogy amikor leteszed, nyugton maradjon és tűrje. :lol: Én úgy gondolom, hogy egy baba agyilag még ott tart, hogy ha leteszik, az azt jelenti, hogy elhagyták és halálfélelme van. Azok a babák, akik ezt hagyják, vagy szerencsések (legalábbis a szüleik) vagy feladták azt, hogy küzdjenek. Ha nem tartozunk az elsőbe, nem akarok a másodikba tartozni, ezért ha sír, én felveszem.
Arra, hogy ordítson, amikor leteszed, nem rászoktattad, hanem ő fejlődik. Hacsak nem szélsőséges eset, mondjuk egy pocsék intézet, akkor minen egészséges baba tiltakozik az ellen valamilyen mértékben, hogy letegyék vagy egyedül legyen. Bármilyen következetes is vagy, előbb-utóbb dörömböl a wc ajtón, mert kizártad. 8)
Tippem: várj kb egy évet, amíg elindul, azután már nem igényli annyira.

Hiszti:
Kérdés, hogy ki mit ért alatta. Nekem az, hogy valaki manipulatív eszközöket vet be szándékosan azért, hogy számára fontos dolgokat elérjen. Tanult viselkedés. Egy babának szerintem nem csak simán fontos, hanem életbe vágóan fontos igényei vannak. Még ha csak azt hiszi, hogy többé már nem kap enni, amikor vagy fél percet várnia kell, az akkor is jogos félelem szerintem, hiszen nem érzi az időt, nem tudja, hogy fél perc múlva kaja. Teljesen a jelenben él.
Egy tipegő nagyon jól tudja, hogy a világ még nem dől össze attól, hogy nem a kék bögrét kapta, hanem a pirosat. A játékboltban is pontosan felméri a helyzetet, hogy nagyi meg fogja venni azt a nyomi babát, csak elég látványosan kell földhöz vágnia magát. Az, hogy tudatos, mutatja, hogy apucival nem is próbálkozik.

Kép KépKép
lorca

Lilisgabi! Jó lett a vonalzód! :wink: :D

Conversano! Azért valami helyzetjelentést írhatnál! :wink: :lol: :lol:

Lorca! Mindig olyan jókat írsz! Most is jól megfogalmaztad a hiszti témát! Teljesen igazad van! Nálunk Jázmin 2x csinálta, hogy amikor letettem az ágyba, elkezdett visítani. Felvettem és elhallgatott. Teljesen kétségbe estem, hogy innentől kezdve már soha többet nem tudom majd letenni. :shock: Aztán babusgattam, szeretgettem, velem aludt el. A következő ágyba tevéskor pedig szó nélkül nyugodtan elaludt, és azóta se fordult elő a visítás. Ebből tudom, hogy ez nem tudatos hiszti volt, egyszerűen csak anyázni akart. :D Van, hogy felsír, de akkor megyek megnyugtatom és ha már meghallja a hangomat akkor vissza is vesz a sírásból, mert tudja, hogy jön SuperAnyu :wink: !

Dani láza! :( :( Jaj nagyon sajnállak benneteket! Remélem gyorsan meggyógyultok! Tudod nekem ez a láz dolog a mumus. Vigyázzatok magatokra!
Vendég

tike!

Majd említsd meg a kontrollon a dokidnak a hegedet. Több lánynak is volt hasonlója.

kicsidodi!

"5 éve "kiskifliben alszunk", félek összepaszíroznánk véletenül a gyereket "
Húsos szendvics. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Bocs)

Kép
Kép
200907?

Bond

tetszett a cikk, bár ettől (én mindenkitől) függetlenül:
én felveszem ha sír. Rékát még nagyon sokat hagytam fulladozva sírni , mert mindenki azt mondta ezt így kell, erősödik a tüdeje stb.

Ezt soha nem bocsátottam meg magamnak :cry:

A pelenkás link is jó volt, különös figyelemmel a 2-es pontra. Én ugyanis idáig mindig szorgalmasan kihajtogattam a belső záróréteget...

Kisfiam reggelre olyan mértékben kipöttyöződött, hogy elmentünk az ügyeletre. Kaptunk kálciumot meg krémet, de hogy mitől lehet azt nem sikerült kideríteni. Erre persze nem is számítottam igazán.
Egy hete kezdődött a durvább pöttyöződés, mára szegénynek egybefüggő rücskös vörösen világító pöttyös a bőre az arcán a karjain a mellkasán és az oldalán.
Van amikor halványodnak de a rücskösség olyankor is megmarad.
Nem ettem semmi olyat amit idáig nem, nem változtattam mosószert nem használok parfümöt, még testápolót sem. Dezodort azt muszáj, (stift) de az is a régi.
Csak arra gyanakszom hogy a tejemben lehet valami, de mi???

Vettünk Infacolt-t is neki, mert mostanában nagyon nagyon sír evések után. Remélem segít majd valamit.
Vendég

Lányok!

A ti ridikülötökben is mindig van egy flakon mosószer??

Amit mindenttudó mosollyal elő lehet rántani akár a tengerparton akár egy koktélpartin akár a sarki közértben ha bárki megkérdezné:

vajh' mitől olyan fehér vagy épp élénk színű a rucitok...??
Vendég

Bond!

Cikk: mai párbeszédem a szomszédasszonyommal:
- Dórika nehéz lehet neked, hogy Botond napközben ilyen sokat van ébren.
- Hát, tényleg nem könnyű, mert most még nehéz lekötni a figyelmét, de nagyon jó baba, nem idegesít.
- Én a helyedben biztos hagynám, hagy sírjon, attól elfáradna, és ne félj , el tudna aludni.
- :shock: :shock: :evil: De ő ilyen típus, nem fogom azért szenvedtetni, hogy én közben több szabadidőhöz jussak, nem ezért szültem gyereket!!!!
- Hát te tudod :roll: .....

:evil: :evil: :evil:

Pár napja meg nála voltam a bébivel, és letettük magunk közé a kanapéra. Botond kb. 2 perc múlva sírni kezdett és én némi eredménytelen vigasztalás után nyúltam érte, hogy felvegyem. Erre a szomszédom a kezemre csapott, hogy nem kell azt a gyereket állandóan felkapkodni :shock: :evil: :evil: . További két percet vártam, a gyerek bőgött ezerrel, Timi kedélyesen fecsegett, nekem meg már 300 volt a pulzusom. Nem bírtam, gyorsan felvettem a fiamat, aki 10 mp múlva egy ordenárét büfögött, majd elmosolyodott, és azonnal elhalgatott :D !
Na, ezért nem hagyom sose sírni, mert tudom, hogy annak igenis oka van! Ha csak annyi hogy a közelségünkre vágyik, az is nyomos érv, sőt a legelemibb szükséglet, ami embergyerekké teszi őket :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lorca: jobbulást a gyerkőcöknek, neked meg kitartást!!!!
Hiszti: akkor a hiba az én készülékemben van :?
Leteszem, 1-2 perc, bömböl.
Felveszem, általában elalszik valami kitekeredett pozícióban.
Este mellkasomon alszik el (bár mostanában ott is megy a nyűglödés, és akkor le tudom tenni - hasra).
Amúgy ma reggel még szopi után elaludt az ágyunkban, és 3/4 órát aludt!!!! :shock:
Azalatt véghezvittem egy reggelizést, mosógépelrakást, krumlistészta-főzést, és egy fél mosogatást.
Sőt, utána volt vagy 10 perc, mikor az ágyában fekve nézegetett, és próbálgatta a hangját, de nem ordított! Közben dumáltam, énekeltem neki. Ez is jó.

Boo: azért apa alapból nem ilyen, ám, de szerintem neki is fogytán a türelme, energiája.
Amúgy érdekes, megfogja közben a Vicát, de még nem fürdette, nem pelenkázta. Nócit ilyenkorra már régen.
Segítsége nagyjából arra irányul, hogy Nócit beteszi a zuhany alá, és este ágyba passzírozza!!!! (legtöbbször hallom a gyerekszobából, hogy apa horkol, Nóci még beszélget)

Nekem a 3 gyerekes sógornőm (legkisebb 5 éves) kérdezte meg, hogy hogy fogja meg ezt a picurkát.
Anyám megfogja, tisztába ő se teszi.

Szonibaba: pillanatnyilag én az ujjára szavaznék inkább. Indok: Nóci 3 éves koráig cumizott. Volt, hogy egyszerre kettővel. Ha kiesett a szájából, azonnal követelte. Volt legalább 5-6 db mindig, de mégis megesett, hogy éjszaka ketten négykézláb kúsztunk a kiságy környékén, hogy legalább egyet megkaparintsunk.
A ruhához való rögzítés sem segített, mert ráfeküdt, illetve belegabalyodott.
Leszokás piszok nehéz volt. Oviba nem akartam már cumival engedni. Hát, volt pár álmatlan éjjelünk.
Vicának van cumija (felicitasos csomiban volt). Csak akkor adom neki, ha már szakadófélben a cérna nálam.
Ezen sértődött meg anyám vasárnap, mert ő az első nyekkre a szájába nyomta.

(csak zárójelben: Gábor mesélte, Vivien az ujjait szopta, simán leszokott róla. Fogai sem kiállóak, igaz az egyik ujja vékonyabb, de szerintem ez nem attól van)

Kép
Kép]
hendegabi

Sillia: ez a kérdés már bennem is felmerült.
Neu? Nein mit Pervoll gewaschen! :D :D :D

Dodi:
szomszéd :x
Szex: mi az ? :roll:

Kép
Kép]
hendegabi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: