A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
20140328174041

Sziasztok

katy nekem doki ajánlotta a Mirénát, de én nem vagyok híve ennek. A szopi alatti bogyesz nekem nem jön be. Úgy hogy maradt a pharmatex kúp, azt használtam Rékánál, és jó volt. Dokim mondta hogy amilyen nehezen jött össze Nóra lehet nem is esnék teherbe szopi alatt. Mondtam neki hogy tuti most lennék terhes így hogy nem akarjuk. Erre mit ad isten, kétszer úgy voltunk együtt hogy nem használtam. Úgy hogy most azon töröm a fejem, hogy talán kéne venni tesztet.

boo amúgy megértelek anyóssal kapcsolatban, mert az épp olyan rossz amikor beállít hívatlanul, mint az amikor egyáltalán nem érdekli. Másrészről meg te ismered őt, te tudod hogy milyen.
Én csak azt tudom mondani hogy azt kell szem előtt tartani hogy ez a házasság rovására ne menjen.

Nóra este 10-től aludt fél 4-ig akkor evett, majd aludt tovább fél 8-ig. Igazán kipihentem magam.

Mi csak pampers pelust használunk, abból is ma már a 3-ast adtam rá.

Ma sikerült először lefotózni Nórát mosolyogva.

Kép Kép Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabi1 2009.08.18 13:37-kor.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

katy76! :)

4 hónapon belül kell elküldeni. Nekünk mindkétszer vénából vették. (Manónál meg kellett ismételni, mert elsomták :x , Huginak pedig alig találtak vénát, így a kézfejéból ment, kb. 5x énekeltem egy 3 perces dalt, miközben csinálták, olyan lassan ment. Szó szerint cseppenként. Ebben most semmi költő túlzás nincs, ez tényleg így volt. Persze, hogy végig sírta az egészet. :cry: Nyuszinál nem volt ilyen gond, ott pikk-pakk megvolt, csak ő sem díjazta. De ennyi volt.)
Remélem, ti jobban jártok!
(Mindenképpen kell a baba vércsoportja, benne van a szerződéseben is)

Kép
Kép
200907?

Moncsy!
Benedek nagyon aranyos, de Jázmin is nagyon szép kislány! :)

Hordozó:
Nekem a kenguruval kapcsolatban nincs tapasztalatom, de ez a mei tai nagyon kényelmes. Puha az anyaga, könnyen felköthető egyedül is, Petra egy pillanat alatt elaludt benne, úgyhogy gondolom, neki is kényelmes. És nem utolsó sorban ez 5.300 Ft volt, a kenguruk ennél szerintem jóval drágábbak.
Persze én nem maratoni kirándulásokra vettem, hanem ha pl. le kell szaladni a közértbe, akkor ne kelljen a 10 kilós mózest + gyereket lecipelni a 4. emeletről gyalog.
Vagy ha megyünk mondjuk az Ikeába, vagy más áruházba, akkor ez a legkényelmesebb megoldás.

Jó, hogy a hasfájás múlóban van! :wink:

Az, hogy Te ritkábban tudsz jönni, talán azzal is magyarázható, hogy 3 gyereked van, akik közül 2 már elég nagy ahhoz, hogy sokat kelljen velük is foglalkozni! :wink: Így is szép teljesítmény, hogy képben vagy!!

Kép
katy76

Bond!
De a Kriónál intézted, vagy a gyerekorvosnál?

Kép
katy76

katy76! :)

A Krionál nem intéznek ilyet. :roll:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Boo!

Gyógyszertár :lol: :lol: :lol: .
Tuti nagyon röhögtem volna! Sokszor arra kelek reggel, hogy apa hangosan kacag azon pelenkacsere közben, hogy mekkorákat fingik a gyerek, vagy éppen próbálja őt lepisilni :lol: .

Kismamiság: háááát, én egyre inkább úgy gondolom, hogy mihamarabb jöjjön a második is :roll: !!! Hogy együtt legyenek "gyerekek" :wink: . Hogy hamar lehessen velük világgá menni.... :lol: .
Szóval én egy év múlva tervezem a terhességet. (Most még :wink: )

Lorca!

Szerinted ideális ennyi korkülönbség? Mint nálatok. Kibírható volt neked is, nem?

Ikoka, agmano!
Köszi :wink: .

Pelus:
Én sem cserélem éjszaka, csak ha úgy érzem nagyon tele van. Mondjuk a napokban rengetegszer cseréltem pelust, mert a gyógyszertári popsikrém nem bírta ezt a kakimennyiséget, és Mazsolának kipattogott a popsija :? . Kenegettem körömvirággal, meg azóta Bepanthen-t használok, és már alig látszik :wink: .

Borsó:
Kicsit azért megéreztük. Nem volt kifejezetten pocakfájás, csak többször csinálta délelőtt, hogy nyüszögni kezdett, majd durrantott egy ordenárét :lol: . De sztem ezzel a pár trotyival le is tudtuk, azért nem fogom erőltetni a hüvelyeseket, amúgy sem eszem túl gyakran.
Amúgy most ebédeltem: bolgnai-t, és erdei gyümölcslevest. Naggyon fincsi volt, és 560 ft :shock: :D ! Ja, és jól is laktam bőven :wink: .

Éjszaka:
A kisfiam saját magát überli: negyed 9től, fél 5ig aludt, azaz 8 és negyed órát, aztán 5től 9-ig azaz +4 órát, vagyis összesen 12 órát aludt éjszaka :shock: 8) 8) 8) :D :D :D .
Nem gondolnám, hogy azért ebből rendszert fog csinálni, de a 10 óra feletti alvást már régóta tartja, sztem az marad :wink: !

Ti napközben mit csináltok a babákkal? Mindig olyan kényszerképzetem van, hogy nekem szórakoztatnom kell a gyereket :roll: :lol: . kb. 10-15 percet van el egyedül, utána társaságra vágyik, vagy babakocsizni.... mégis a legjobban a kezünkben van el, és képes fél órán át az arcomat stírölni :lol: . Simán elalszik egyedül, meg nem kézfüggő, de ébrenlétkor az a favorit! Mindenkinél?

És a lényeg:
A kisfiam visszamosolyog rám :D :D :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

moncsy nekünk bébé confort van, de Nóra is már lassan kinövi a mózest. Viszont elővettem a rendes kocsi részét, lehet fektetni, és beleraktam Nórát, hát olyan jókat alszik benne délelőtt, meg amikor kint vagyunk a kertben, meg ha fent van akkor is jól elvan benne mert kilát belőle.

Kép

gabi1

Katy!

Köszönöm a gyors választ,nekem arra kellene a kenguru ha megyek a városba kocsival egyedül akkor ne a hordozóban(sajnos nem olyat vettem ami csatolható a vázra) kelljen cipelnem a babát,mert már most nagyon nehéz!
Eddig úgy oldottam meg,hogy kivettem a hordozóból és ölben vittem,na és a lányok segítettek!
De az a meitai is tetszik! Meggondolandó!

Gabi!
Nagyon helyes Nóra ahogy mosolyog,és ügyes vagy hogy le tudtad kapni!
Én is folyamatosan próbálkozom,mosolygós képet csinálni! :oops:

Lányok!
A mülleres pelusról van valakinek tapasztalata?
20140328174041

Dodi nekem is kézben szeret lenni, de el van ha leteszem, amit nem szeret ha nem lát rendesen, pl a mózest nem szereti mert csak felfelé tud nézelődni, ezért is vettük elő a kocsi részt, és abban jól elvan. Meg már mi is használjuk a pihenőszéket, nektek milyen van? Meg a játszószőnyegre is leszoktam tenni, és már figyeli a lógó játékokat.

Kép

gabi1

Mülleres pelenkát szokott unokatesóm venni, és ő dicséri.

Kép

gabi1

Gabi!

Köszi,én is már elövettem a sportrészt,teljesen dönthetö,de nem mertem belerakni,mert ő hason jobb szeret aludni,és szerintem nem olyan kényelmes,neki abban!
De lehet kinnt hagyom ,végülis egy pattintással cserélhető,lehet napközben elnézegetne bennt!
20140328174041

Moncsy érdekes mert nekem is Nóra hason alszik a legtöbbet, gyakorlatilag egész éjjel, és eddig nappal is, és amióta elővettem a sport részt azóta hanyatt alszik benne és tök nyugodtan.

Kép

gabi1

Bond!

Én már a kórházban megcsináltattam a vérvételt, mert más miatt vettek le, így nem kellett pluszban szúrni 8) . Már rég el is küldtem, viszont a Krio még nem jelzett vissza :? . Annyit tudok, hogy jó sok köldökvért sikerült levenni, és az átlagnál nagyobb is az őssejtmennyiség :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Itt vagyok megint,csak közben még elugrottam bevásárolni is.
Felhívtam ma a doktornénit,hogy mi lehet az oka,hogy majdnem 45 percet volt ma délelőtt is a Lili a cicimen és utána még ordít,hogy éhes,eszi a vállam, az öklét,tehát egyértelmű. Azt mondta,hogy nem elég neki a tejem,de azt felejtsem el,hogy ennyit hagyom cicin,15-20 perc/cici,mérjem őt,és ha utána még sír,akkor adjak neki pótlást,hiszen éhes az a gyerek,meg ilyen melegben szomjas is. Szóval Boo,mi így állunk a szopi témával,adok neki cicit,de ha kell,pótolom.

LÁnyok! Én lehet,hogy lemaradtam valamiről? Végülis meg lett beszélve,hogy mikor lesz a találkozó és hol? Mert olvastam,hogy valamelyikőtök(bocsi nem emlékszem,hogy ki) írta,hogy már alig várja a találkát.

Dodi!! Nagyon jó rólatok a naplementés kép!!
Mi Gabi popsikrémet használunk Lili fenekére első perctől kezdve és nagyon meg vagyunk vele elégedve,nagyon szép a popsija!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Na akkor azt hiszem én is belerakom kiváncsi vagyok hogy fog neki tetszeni,bár a pihiszékben is elvan,akkor bizti nem lesz ebben sem gond!

Müllerespelus!
Köszi,most akarom kipróbálni!
Most dmest használunk nincs vele semmi gond csak a müller sokszor jobban megközelíthető,főleg babával!

Dodi!
Mosoly! :lol:
Az én bébim is nagyjából így működik,mint Botond!
20140328174041

Gabi!

Nekünk nincs kefejezetten pihiszékünk, hanem az etetőszékünk teljesen dönthető,és abba szoktam beleültetni/fektetni. Abban elvan egy darabig, főleg ha csörömpölök körülötte :lol: . Abba akor szoktam tenni, ha gyorsan be akarom fejezni a házimunkát, vagy hajat mosok, ilyenek,mert a zajok lekötik kicsit a figyelmét. Mondjukha abból indulok ki,hogy egy hónap alatt mennyit nyílt az értelme, nyilván hétről hétre több dolog fogja lekötni :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Nagy baba, sok őssejt! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nekünk már megküldték azt az igazoló lapot, nekünk 150ml-t tettek el két adagban.

Majd a jövő héten megbeszélem a Doktornővel ezt a vércsoport analízist. Nem örülök mindenesetre, hogy meg kell szúrni szegényt. A mi időnkben ez nem automatikus volt?

Moncsy!
Én tegnap átmentem Anyuhoz, és a kocsiból már ki sem vettem a hordozót, hanem magamra kötöttem a Petrát, így a két szabad kezemmel fel tudtam vinni minden mást is, amit vittem. Nagyon praktikus.
Szerintem akkor Neked is elég lenne a mei tai.

A Chicco mózese tök nagy, szerintem még 3-4 hónap múlva is el fog benne férni a gyerek.

Kép
katy76

nyuszi81! :)

Lehet, hogy igaza van, de bevallom, hogy nem értem a doktor néniteket. :roll:
Üres cici telitődik csak újra. Próbálkozz meg fejéssel, miután levetted a ciciről, akármennyit is volt rajtad. Az sem baj, ha 20-at fejsz le, csak csináld! (Azt már írtam, hogy vérszemet kapok a 15-20 percezéstől :evil: :evil: :evil: )
Egyáltalán nem biztos, hogy kikajálja lehet, hogy inkább csak lógni szeret rajta, mert minek melózzon annyit, ha a cumisüvegből is kap tápszert? Az neki sokkal kényelmesebb. :!:
Nem mellesleg az állandó méricskéléstől és a nemelégjónekiatejemezéstől lehet annyira frusztált az ember, hogy ez a tejére menjen! :roll: :x :x :x :x
(Kajálással mi a helyzet?)

Kép
Kép
200907?

Nyuszi!

Persze, leszerveztük a talit, de neked direkt nem szóltunk, mert téged nem szeret senki :twisted: :lol: :lol: :lol: .
Neeem, igaziból annyiban maradtunk, hogy szeptember közepén lesz egy tali a Normafánál...
Vagy csak lehet, hogy én is kimaradtam valamiből, mert engem nem szeret senki :roll: :lol: :lol: :lol: .

(Mindig ki akarom kérni magamnak, hogy miért pont a Normafánál :? ... De aztán rájövök, hogy kuss a nevem, mert vannak nálam jóval vidékebbről is :oops: :wink: )

Hendegabi!

Nekem akkor van a szülinapom (szept. 20) :wink: . Lehet nekünk is akkor kéne tartani :roll: . Bát úgy tervezzük, hogy majd a legjobb barátainkkal együtt tartjuk, mert ott január végén jön a baba, és egymás babáinak leszünk a keresztszülei, ráadásul mindettő református keresztelő lesz...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nyuszi!

Többnyire egyet értek Bonddal! Én alapból nem vagyok híve az órákig tartó ciciztetésnek, de amikor szaporítani akartam, állandóan cicin volt a bébi (ha akart, ha nem :twisted: :lol: :lol: :lol: ), plusz rengeteget fejtem (még éjjel is). Így két nap alatt annyi tejem lett megint, hogy össze-vissza spriccel belőlem koordinálhatatlanul :oops: :lol: . És azóta egy nyikkja nincs Botondnak, és látod, alszik, mint a bunda :wink: .
Szóval sztem hagy cicizzen csak, de arra azért figyelj, hogy szívja is rendesen! Kicsit cseszegesd, ha lustizik!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Csak többnyire???? :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Na jó, jelen esetben teljesen :wink: . Megyek ki fürdeni, meg napozni 8) :mrgreen: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:37-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ancsurti sajnálom a sok sírást. Remélem hamar elmúlik Hanginál ez az időszak.

Dodi, hogy csináljátok ezt a rengeteg éjszakai alvást???? Esetleg használati útmutatód nincs? :lol:

Nyuszi a 20 perces cicizéssel én sem értek egyet. Én akkor kezdtem el Marcit mérni, amikor a védőnőnk állította, hogy 20 perc alatt megeszik a magukét. Én le is csatlakoztattam, és ő meg fél óra múlva sírt.Nem értettem. Kiderült, hogy a drága gyermekünk 20 perc alatt evett 30 ml-t, a maradék 40 percben pedig 70-et. :twisted: , én meg szegénykétől elvettem a cicit, mondván csak komfort szopizik...

Nekünk Chicco kengurunk van, de nem mertem használni, pedig újszülött kortól lehetne.

Tegnap voltunk koponya, csípő és hasi uh-n, mindent rendben találtak.

kispiskóta

Boo, jelentkezem! :wink:

kispiskóta

Bende manó:

Kép

Kép

Kép

kispiskóta

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:38-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo! :)

Gabi1 Halásztelken lakik. Hátha hallott róla... :roll: :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tejszaporítás.
Bár nem engem kérdeztél ( :oops: :oops: :oops: ) cici ürítés orrba-szája (fejőgépbe is) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Amikor már rohadtul eleged van belőle akkor is. :roll:

Kinézet: mond valamit a gyermekágyas időszak? :roll:

Dokinéni tiltása: szögezd ki a papírt az ajtóra továbbá sokszorosítsad és terjeszd a környéken, helikopterből hullajtva. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Boo: heti 1 hajmosás bőven jónak mondható. Most nálunk is ez van. Nórival anno jó volt 2 heti 1 is, azt is végigbőgtük mindketten. (akkor szabadultam meg derékig érő fejszőrzetemtől)
Halásztelek: nekem úgy rémlik, Gabi1 világa.

Moncsy:jó, hogy te itt. Nekünk már jövő héten lesz ovi :P
én geschänk kaptam babybjörn kengurut. Szuper! Ma már 3.-szor volt benne. Kezem szabad, hátam nem fáj, baba alszik.

Katy76: üstöny: totál receptet nem tudom. Lényeg: bográcsban zsíron hagyma pirít, felkockázott disznóhusi rá.Vízzel felenged.X idő után megy bele karikára vágott sárgarépa, petrezselyem, só, szegfűbors, apró fokhagyma. Aztán később lencse, még később felszelt kelkáposzta, kockázott krumpli, majd mazsola, aszalt szilva, végén tejszín.
Íze nagyon jó, mindössze 2 falat husit + 1 kanál levét mertem enni :evil:

Kép
Kép]
hendegabi

Boo!

Sztem én már autodidakta módon magamévá tettem a conflictus per gonnos mammus tudományát, szóval oktathatok nálad? :lol: :lol: :lol:

Kispiskóta!

Bende tünemény :wink: !
Hát trükköm az nincs, én nem figuráztam, Botond állt be így :roll: 8) 8) . Talán az jelenthet valamit, hogy ő kb. 5-tőlmár nem nagyon szokott aludni délután, hanem ébren van estig. Nálunk a fürcsi is elég fárasztó, mert apával fürdik kb. 20 percen át (imádja), szóval jól kifárad ezalatt a pár óra alatt :wink: . Meg a Suttogóban olvastama láncetetésről: hogy a délutáni alvástól kétóránként egyen a bébi, mert akkor hamarabb átalussza az éjszakát. Na, ezt nálunk Botond magától vezette be: 5 körül kel, akkor eszik, meg 7-kor, meg fürcsi után 9-kor. Így bírja hajnalig :wink: . Szóvaal recept az nincs, de ezek talán hozzájárulnak a sikerhez. :D

Boo!

Leírom, csak most fiam van.... :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja: legfontosabb: VAN FÜLBEVALÓNK. !!!!
Szerintem jobban sírt azon, hogy lefogtuk a kezeit, mint a szúrások miatt.
És már nem mondhatják rá, hogy kisfiú! :D

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!

Bemásolom nektek a honlapcíműnket, amit folyamatosan próbálok feltölteni.Nem kis munka.Van bőven mit töltögetni rá.De kis türelemmel és idővel sikerül mindent fölpakolnom rá.Nyitottunk itt Nagykőrösön egy spéci bababoltot.Akinek van kedve hozzá nézzen be hozzánk a boltba Nagykőrösön.Szerintem Szeptember elején már nyitunk is.Addig nézzetek be hozzánk az internet segítségével.

http://atibababoltpelenkadiskont.hupont.hu

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Korábban már bemásoltam ezt a linket, nem tudom ki nézte meg és ki nem. Márkájától függetlenül gyakorlatilag minden pelus ugyanúgy néz ki.
Mi most használtuk el az utolsó darab 1-es méretű pelust. Amit Hugi úgy megküldött, hogy abba már egy csepp sem fért. :shock: :roll: Viszont bent maradt, mert a belső gát megfogta.
Sokan nem szoktak rá figyelni, így lehet, hogy valakinél ez volt a ludas közületek is. Márka ide vagy oda. :wink:
(A 2. pontra kéretik odafigyelni!)

http://www.libero.hu/Pages/Products/ProductCategory.aspx?id=33559

Kép
Kép
200907?

Hgabi,
"És már nem mondhatják rá, hogy kisfiú!"
Ne aggódj, aki egy rózsaszínbe öltöztetett babára rámondja, hogy fiú, azt a fülbevaló sem fogja meggyőzni. :lol:

A recept semmiféle álalám ismert kajára nem hasonlít. Én tuti ettem volna belőle. :D

Dodi,
Láncetetések nálunk mindig voltak este, az éjszakát mégis legalább 2-3 évig nem aludták végig. :twisted:

Bond,
Megkaptam azt az igénytelen "hívjon fel mert nem tudtam telefonon utólérni" levelet. Szerintem tuti a Sote a forrás. :evil:

Boo,
Amit Bond mondott: gyermekágy. Értsd: jobban teszed, ha nem mozdulsz és a fejedre húzod a takarót, nehogy valaki meglásson.

A tejszaporításhoz még egy rossz hír, az éjszakai szopihoz bónusz jár.

Ha anyós ellen fegyver kell, kölcsön tudom adni Szabi. Multkor írtam, hogy lefejelte. Már majdnem egy hete, azóta még mindig nem tud rendesen járni sem, a foga eltörött. A szomorú az, hogy ő az öt csillagos anyósok ritka fajtája. :(

Kispiskóta,
Hogy Bendének is milyen sok haja van! :lol: Csak mi kopaszodunk? (én is, mióta Szabi tépi...)

Hol voltatok uh-n? Kellett érte fizetni?

Kép KépKép
lorca

Boo: jelentem mi Halásztelken lakunk.Hogy milyen? Szerintem jó:) Előtte Szigethalmon laktunk, itt sokkal jobb.

Kép

gabi1

Lorca!

Biztos, hogy a baba jelleme a legmeghatározóbb, de rengeteget számít, hogy én nem alszom vele, sőt 3. héten már a saját szobájában is aludt. Tudtommal a "családi ágyas" babák sokkal később alusszák át az éjszakát, ami tejlesen érthető is :wink: . Ezért írtam Boonak, hogy megvannak ennek az előnyei, meg a hátrányai is!
Én ezért is választottak/tuk a különalvást, mert vállaltam, hogy így pár hónapig nehezebb lesz,mert kelni kell, de sokkal kevesebb ideig, mint ha velem aludna. Azt persze én sem gondoltam, hogy 2 hetes korátol ennyire jó alvó lesz :D .

Tényleg, akartam kérdezni, hogy te kettesben alszol a babával? :shock: Vagy hogy oldod meg, hogy átmész a másik oldalára? Én még 200*180-as ágyon sem tudnám ezt kivitelezni, ha apa is ott alszik.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Beléptünk a "klubba" (valószínüleg már pár napja): Botond 5070 g :D . És kicsi rá a 62-es rugdalózó :roll: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:38-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:39-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo, hát mit is írhatnék! Sok erőt Nektek! Az élet visszazökken a régi kerékvágásba.

Kispiskóta, honann nőtt ennyi haj Bendének? Nagyon helyes Marci is.

07, mi már 2-es pelust használunk, de lehet, hogy vékony combija - így volt az ominózus babakocsiösszefosós baleset- a védőgátat mindig felhajtom, de a dereka nem lehet rövid, pedig onnan is dől a lé.
Egy szó mint, száz pelenkáztam már 5 évet, de ekkora adagoknak nincs, ami ellenálljon. Nekem is az eddigi kölkeim rendesen minden szopi után becsináltak, nem csak így mutatóba.

Ancsurti, nekem 1 hétig tartott a sírogatás, de még most is képes vagyok elérzékenyülni.

Dodi, hajrá kistesó project! Minél előbb, annál jobb! Nálunk tökre bejött a 2 év.

Jó éjt mindenkinek!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Sajnos semmi időm netezni a 3 gyerek mellett, de azért dobok fotót!

Mindenkinek jó növekedést!!!

Kép
Kép

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

boo! :)

Helikopter helyett jó a repülő vagy a hőlégballon is. :lol: :lol: :lol: (Ha nagyon akarnád, akkor meg tudnád oldani :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )

Tej: nem baj nennyi jön, csak szívasd ahol éred (arra vigyázz azért, hogy ne legyen megint sebes :roll: ) :wink:

Apa: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
200907?

Boo!

Nálunk is Botond vezette be, nem volt tudatos :wink: . Ma is pontosan követte a menetrendet: 5-kor kelt, evett, barátnőztük, sétáltunk, háromnegy 7-kor megint evett, aztán 8-kor fürcsizett, utána megint kaja és 9-től szundizik :wink: . Kíváncsi leszek ma hányórát fog aludni a kis Szundi :D .

Ruha: ha öltöztetésnél már erővel paszírozod a végtagjait a ruciba, miközben ő fennhagon visít, hogy sürgessen, akkor érdemes nagyobbra váltani :roll: :lol: :lol: :lol: .
Én amúgy a hosszán érzem, mert egy kicsit össze kell nyomni a pelust, hogy be tudjam patentolni, meg ha kinyújtja a lábát, akkor pont végigéri.

Teapa: :cry: :cry: :cry: Szegééény. Én már anyumat is tökre sajnáltam, mikor elment, úgy bele van esve Botondba (még egy ruciját is elvitte hogy érezze az illatát :D ), nemhogy egy édesapa :( . Ricsi csak reggel ment el (és mindjárt hazaér), mégis már napközben mondta, hogy alig várja, hogy hazérjen és megcsókolgassa :wink: .
Hogy lehet a munkáltatója ilyen tirpák?! :evil: :evil: :evil: Ráadásul így, derült égből...
Én ezért is mondtam neked korábban, hogy nagyon becsüllek, és nálam "kizáró ok" a hasonló munkakör, mert én tudom, hogy nem bírnám elviselni!
Na haragudj Boo, de nem én leszek az, aki leleket önt beléd.... :oops: . Bár tudom, hogy te sokkal erősebb vagy nálam :wink: ! Meg az tény, hogy a babával repül az idő, és baromi hamar elmúlik az a 3 hét!
Arról nem is beszélve, hogy anyósod biztos szívesen besegít neked apa helyett :twisted: :lol: :lol: :lol: !

Tejcsi:
Na, én úgy csináltam, hogy nagyon sokszor tettem cicire, de nem folyamatosan volt rajta. Eleve nem vagyok híve a maratoni szopiknak, meg úgy vettem észre, hogy nagyon lelohad a lelkesedés :lol:. Szóval mikor már kiköpte, vagy úgy láttam kiürült, áttettem másik cicire(kb 20 perc). Ha ott detto, akkor letettem hogy töltődjön. Mármint a gyerek aksija :wink: . Addig én továbbra is nyúztam a cicit fejőgéppel úgy 10 percig, de mindig csak azt amelyikből előbb evett. Akkor is, ha nem jött semmi!!! (Amúgy hullámszerűen mindig jött egy kicsi, mert eljutott az igény az agyamhoz :wink: ). Aztán amint a baba felkelt, vagy erőre kapott, megint kedtem előlről (szívesen rácuppan akkor is, ha amúgy nem éhes :wink: :lol: ). Aztán másnap már nem erőltettem, csak szopi után továbbra is fejtem a kezdő ciciből. Nekem két nap elég is volt, megint fullon vagyok :wink:
Hajrá!

KépKép

KépKép
kicsidodi

lorca! :)

Csibe83 is megkapta ezt a kultur irományt. De ő a Margitban szült. :roll:

Kép
Kép
200907?

Klarka,
"Sajnos semmi időm netezni a 3 gyerek mellett"
Nekem se. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Boo,
Nem adtak neki valami sok időt. :( Ha ennyi időre elmegy, utána meddig maradhat általában otthon?

Kinőtte a pelust, ha: tocsog a pisitől, szorítja a combját, dől ki belőle a kaka. A súly csak irányadó, a combi jobban számít. Szabi is hordott több kilóval mérete feletti pelust, mert csak az bírta az éjszakai bevetést. Ha nagy, akkor is jön ki belőle a kaka...

Dodi,
"a "családi ágyas" babák sokkal később alusszák át az éjszakát"
Natihoz 9 hónapig keltem és pakoltam vissza a kiságyba. Jól bírom az éjszakázást, de nem ennyire... A jelen állapot meg csak a jelenre vonatkozik. :wink: Van ismerős, akinek a gyereke átaludta a 2. hónap éjszakáit, szépen a saját ágyikójában, de ott véget is ért. 4 évesen még mindig felkel néha. A fejlődés egy előre-hátra hinta. Van olyan ismerős is, akinek hozzád hasonlóan átaludta az éjjelt a gyerkőce már nagyon korán. Szerencse kérdése, köze nincs a neveléshez. :lol:
Ha éjjel nem szopik a baba, akkor többnyire gond van a tejjel. Én inkább a szopit választom, mint a fejést. :wink:

Nati-Szabi közötti 21 hó különbség piszok nehéz, de ha kevesebb, az még rosszabb. Az elején Robival ketten voltunk rájuk, este úgy estünk be az ágyba, mint akiket letaglóztak. Emellett van még anyós is, aki segített, anyukám is jött többször vigyázni Natira és Szabi is jó baba volt. A dackorszak elején vagy terhes, (na jó, az nekünk elmaradt) és szobatisztaságra egy ülni sem képes csecsemővel szoktatod. Az, hogy az eleje csak a nehéz, de utána mennyire megéri, az ámítás. Segítség nélkül két év alatti különbség szerintem nem jó ötlet, kivéve ha angyali türelemmel és egy Duracell nyuszi energiájával rendelkezel. Most kezdtek el játszani egymással, de most kezdtek el rivalizálni is. Az nagyon kemény! Akik a két gyereket külön-külön ismerik, nem is gondolják, milyen kemény csaták mennek itthon.

Meg nézd meg a több (pici) gyerekeseket. :wink: Aki képes géphez ülni, annak van segítség (Bond, én), a többiek meg alig kapnak levegőt, pedig gyakorlattal sokkal egyszerűbb ez a babázás.

Nekem is az a kényszerképzetem, hogy szórakoztatni kell a gyereket. Már ötödik éve tart. :lol:

Nyuszi,
Igy látatlanban nem tudja a dokinéni megállapítani, hogy elég-e a tejed vagy sem. De amit ajánl az egyenlő azzal, hogy a szopi szép lassan ki fog kopni, pedig simán tudnád szoptatni. :?

Moncsy,
A mi babakocsinknak csak sport része van. Itthon többnyire hason alszik, de a kocsiban elvolt háton is. Amikor hason volt, az sem tűnt kényelmetlennek, aludt, mint a bunda.

Agmano,
A gyerek hátra dobása kendővel az nekem nagyon furcsa. Még nem is próbáltam, azt hiszem, nagyon zavarna, ha nem látnám. :oops: Amikor meg nagyobbacska, nekem a kenguru jobb.

Kép KépKép
lorca

Körkérdés: ki hogyan altatja a gyerkőcöt. Háton vagy hason - természetesen mindent hallotam már erről, annak az ellenkezőjével együtt. :?

Kép
Kép
200907?

Lorca: köszi az együttérzést és hasonlókat neked is!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Lorca!

Persze, annak én sem örülnék, ha reggelig (8-9) aludna, így is majd' kidurran a cicim hajnalra :lol: .
Kivételek mindig vannak :wink: . Én meg pláne csak az általánosításokra tudok hivatkozni, hiszen a könyvek, cikkek (...) azt írják le, sajátom pedig csak egy van (még). Én is ismerek mindenféle "alvókájú" babákat, de a nagy átlagnál tényleg igaz, hogy ha külön van a baba, hamarabb hagy ki egy étkezést (avagy "alussza át az éjszakát")...
Persze olyanról is tudok, akinek a szuper alvást egyből tönkre vágta a fogzás, (meg olyanról is, akinél fel sem tűnt). Ahány gyerek, annyi! :lol:
De nálunk bejött :wink: .

Hát, a felsorolt erényekkel ugyan azt hiszem nem rendelkezem, viszont van itthon egy férjem, aki igen türelmetlen (bár rohamosan fejlődik :wink: ), és melle sincs, viszont elintézni valója mindig akad. Az nem jó? :roll: :lol: :lol: :lol:
Na, szóval nekem apa tulajdonképpen itthon van, de azért a két évet megvárom :wink: . Köszi az őszinteséget :D .

Bond!

Nálunk teljesen változó (ez részemről tudatos is), bár ő nem szeret a hasán elaludni, mert úgy nem tud nézelődni előtte. Szóval, ha magától alszik el (napközben), akkor háton, ha a cicin alszik el (este+éjszaka), akkor hason.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Katy76:Igen,kérdeztél,már látom,ne haragudj! :oops: Általában ki szoktam jegyzetelni azokat,akiknek írnék,de sokszor nincs rá időm,csak próbálom megjegyezni.De nem ment,kihagytam a választ,bocsánat! :oops:
Szóval a MaybeBaby érzékenyebb,úgy tudom.A másik,amit említettél nem vált be a barátnőmnek,váltott,és később terhes lett.Hogy attól-e,vagy sem,sosem fogjuk megtudni,lényeg,hogy most fél éves a kislánya,sok sikertelen hónap,év után. :D

Ancsurti:Én átérzem a te helyzetedet,mintha magamat látnám 3 évvel ezelőtt a Lilivel.Annyira sírt 10 hónapig,nem is aludta át az éjszakát,azt sem tudtam,mit tegyek,hogy segítsek neki?Nem akartam ezt írni neked,nehogy nekikeseredj,de nekünk csak az idő hozta meg a javulást.Hátha nektek nem kell 10 hónapot várni.Ma már okosabb vagyok,amit elontottam,hogy felkapkodtam,amint sírt,idegeskedtem,nem jól kajáltam,de ez egy ördögi kör,nehéz megszakítani... :roll: Türelem,elmúlik,később nem is emlékszel majd rá.Én most úgy emlékszem rá,hogy nehéz volt,nem aludt,sírt,azt ennyi.De akkor bele akartam halni minden egyes napba!Kitartás!Veled vagyok,napközben is eszembe szoktál jutni.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: