A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

És még:
-nincs beöntés- nekem nem hiányzott, és szerintem egy doki se legyen finnyás. A tisztaságot ezek szerint enélkül is meg lehet oldani.
-én előre leborotváltam magam mindenhol, így nem tudom, ők mit csináltak volna. Így egyszerűbb volt.
- szép lett a sebem- de ez sajnos dokifüggő. Szobatársam megjárta, azóta áldom az eget, hogy jó dokit adott nekem. Sajnos dokiból is van ott több kutyaütő. :shock:
M.

macianyu

Látom már megint a kaja a téma :D :D

Bogyra!
Na a máj az, amivel engem ki lehet kergetni a világból.
A szülés ennyire fáj? Sokszor hallottam, hogy nagyon, de ahogy leírtad....hát, ez iszonyatos lehet. Amit pedig a gátról írtál, ezek után csodálom, hogy egyáltalán bevállaltál még gyereket.

Brigi!
Hozzád én is mennék holnap. Imádom a káposztát. Légyszí írd le hogyan kell csinálni. Éppen ideje megtanulnom.
Olvastam a bólogatós blog bejegyzésed. Mi is éppen ezt csináljuk, csak nálunk az igen nem megy. De a nem az nagyon. Ha csinál valamit, amit nem kéne, rászólok: "Marcika, nem szabad". Rám néz értelmesen, elkezdi rázni a fejét, hogy nem és tovább csinálja a rosszaságot, de persze közben végig rázza a fejét, hogy nem :D :D

Kima
Kép
Kép
kima75

Töltött káposzta

3 marék rizst alaposan megmosol, hozzáadsz 3 pici fej hagymát felaprítva, fél kg darált húst, 1-2 tojást. Pici só, pici bors (én fehérborsot szoktam), és sok pirospaprika. Ezt alaposan összegyúrod. Savanyú káposzta levélnek az erét kivágod, ha túl nagy, feldarabolod. (Én most négybe vágtam, akkora volt...). A levélbe beleraksz egy adag húsos masszát, feltekered, és a két végét betömködöd, hogy ne jöjjön ki a töltelék.
Egy edényt kibélelsz savanyú káposztával (az apróra vágott...), rárakod a töltelékeket. Ha több a töltelék, mint amennyi egy rétegben elfér, akkor megint egy kis apró káposzta, és arra rakod megint a töltelékeket. Ezt folytatod, amíg elfogy a töltelék. Felöntöd annyi vízzel, hogy ellepje, adsz hozzá füstölt ízesítésű kockát (én másfelet raktam hozzá), és lassú tűzön főzöd. Én kb egy órát főztem. Kevergetni nem szabad, mert összetöröd a tölteléket, max rázogatni.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Bogi, sajnálom, hogy így szenvedtél. Én bementem vasárnap, hogy rendszeres 5 perces fájásaim vannak, de mivel csak 1 ujjnyira voltam tágulva, hazaküldtek. Itthon előkaptam a homeós bogyóimat, egész nap feküdtem, apa ebédet főzött, én olvasgattam meg tévéztem, de egész nap gyógyszereztem magam. És másnap hajnalra elértem a hetet, szóval nekem a nagy fájdalmak kimaradtak. Az utolsó két fájásom volt nagyon erős a tolófájások előtt, de ennyi. Remélem most is ilyen lesz :lol:

Érdekes, a májat én sem szerettem. Aztán kb 3-4 éve kitaláltam, hogy biztos finom az. Megkóstoltam, és ízlett. Azóta szeretem, bár ritkán szoktam csinálni, mert Marci nem kedveli.

Jaj, ez a bólogatás. Nálunk is mutatja, hogy nem szabad, de csinálja. Én most a fejelésen vagyok kiakadva. Állandóan fejel, nem nézi, hogy hol és mit :twisted: Amikor a földet vagy a falat fejeli le, nem érdekel, de amikor az orromat, na akkor pipa vagyok. És nem tudom leszoktatni róla...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás: Én is mennék töltött káposztáért :) Nagyon szeretem, de inkább télen szoktam csinálni

Twist: anno nekem is bejött a konzerv :wink:

Kép
Kép
alma26

Hékás! Vannak ilyen szerencsések is, utálllllak is rendesen :P :) 8)

De a fájdalom mulandó, mint a pihe úgy elillan a gyermek születése után. Különben én azt mondom, hogy mindenkinek éppen annyira fáj, hogy el tudja viselni... És az élmény ne tartsa vissza következő gyermek fogadásában. Én elég jól bírom amúgy a fájdalmat, de a szülés az más, elemi erővel jön és elsöpör mint egy vihar. De szeretem :) :)

Az öreg Leboyer, azt monda, hogy a nőknek így kell fizetni az eredendő bűnért (szexre gondolt), és hát lássuk be én sem vetem meg a dolgot, lehet azért kell ennyit szenvednem:D

Amúgy homeóztam én is, fájdalmat nem csillapította, de az biztos, hogy a tágulásban s regenerálódásban is segített! :)

KépKépKép
bogyra

Ldetti:

Bogyra csütürtükün küldött babakocsi linket; mi voltunk múlt héten az elefániban (az egyik boltban, ahol ezek kaphatóak) és megnéztük élőben, és tényleg jónak tűnnek a kocsik.

Bogyra:
De jó Nektek, hogy kiköltöztök Svédországba!! Félek, itt sose érjük el azt a szintet, ami ott van!

Francesca:
Mikorra kaptál időpontot?

Twist:
Gratulálok a Kiscsajhoz!! :)

Reunion:
Tényleg furcsa, hogy nem érzed még a Babákat, de biztos hamarosan fogod, lehet, hogy olyan pozícióban vannak, hogy egymást felé rugdosnak?
cat__

Hm, ezer éve nem ettem töltöttkáposztát, jó ötlet :), fogok csinálni!! Májat holnapra terveztünk, ha lesz szép a boltban :).
cat__

Sziasztok!

Délután menyegzőn voltam, egyedül képviseltem a családot, mert közben itt volt a sógorom is. Lehet nem kellett volna tokányt ennem vacsorára, mert most itt ólálkodik a rókakoma :( . Pedig alig ettem valamit, de nem vagyok hozzászokva a meleg vacsihoz. :oops:

István kórház: már leírtam véleményemet,ami inkább egyszeri tapasztalat volt. Az viszont vitathatatlan pozitívuma, hogy segítenek a szoptatásban, és hamar haza lehet jönni. És ezek tényleg fontos dolgok.
Ott is van közös vajúdó, de ha felszabadul szülőszoba, ott lehet folytatni a vajúdást.

Vitaminok: Emivel Elevitet szedtem, gyakorlatilag végig, az első harmadban naponként, utána minden másnap. A súlyára nem volt hatással, 3100 g lett a 41. héten. Viszont nagyon szenvedtem a székrekedéstől.
Benivel Gravidát, csak az első harmadban, azt sem minden nap, utána nagy ritkán valamit, még vasat sem kellett, mert nem voltam vérszegény. Ő 3810 g lett, szintén 41.héten.

A Femibiont nem ismerem, de a Gravida sokkal jobban bevált, attól sosem kínlódtam (székrekedés) s nem pisiltem lehetetlenül sárgát, mint az Elevittől.(bocs):roll: :oops:

Bogyra, a nyers hús nem okozhat toxoplazmát? Mármint nem a hús, hanem a benne élő baci.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2009.08.15 20:58-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

Vitamin:
Én Femibionos vagyok és nincs semmi problémám vele, nekem a kezdettől ezt ajánlotta a doki a felszívódás miatt, amit korábban már írtatok. Nem ismerem a többit, ezért hallgattam rá..mondjuk nem szeden naponta, ahogy ajánlja. A védőnőm szerint ebben az időszakban semmilyen vitamint nem kéne ennem. Még jó, hogy ketten a két végleget mondják.
cat__

Fú, Bogyra, ez elég durva, amiket írtál a kórházról.:shock: Pedig mennyire dícsérik.

Ja, még eszembe jutott egy apróság, ami az Istvánban történt, ez nagyon tetszett: mikor Beni megszületett és ellátták, a doki lekapcsoltatta a nagyvillanyt, meg a műtőslámpát, csak egy gyenge fényt hagytak, így voltunk két óráig. Ez kedves volt tőle, asszem most is kérni fogom majd, ha nem teszik meg maguktól. Na meg feltéve, ha sötét lesz, és nem nappal. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Móninak akartam írni, hogy van jó babaruha turi a Rákóczi úton.

http://www.hadakft.hu/dindex.php?id=5

Olyan új ruhákat vettem, hogy a címke is rajtuk van. És szépek, aranyosak, mindegyik fogason van külön, mint egy butikban és nem drágák. Tetszett a hely!:)
Vendég

Bogi de ez melyik évben volt?

Kezdek ideges lenni attól, hogy öt hónapos terhesen nincs meg az az orvos és kórház ahol szülnék.Persze ez csak az én hibám.Már jóval előtte kellet volna nézelődni, nem amikor terhes lettem.

Helyileg a Szent Imre, István, Sote II. mind közel van.
kriszti1976

Na lányok, hány főre terítsek? :lol: :lol: :lol: Még zserbót is akartam ma sütni. Kipakoltam a hozzávalókat, aztán nekiálltam reggelizni. És mivel kalácsot reggeliztem, el is telítődtem az édessel, már nem vágyom zserbóra :lol:

Kriszti, sokan nem választanak a terhesség előtt orvost, nyugi. És ha kapnál választ a dokitól, akinél voltál, előrébb lennél. Ez nem a Te hibád. Gratulálok a félidőhöz! Ha az Istvánt választod, nagy az esély, hogy találkozunk bent :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Kriszti!

2007 májusban volt! :) De van akinek nagyon bejön a kórház, nekem nem. Tegnap a férjemmel végleg tisztáztuk, hogy a szent imre gondolatát , ami kizárólag a közelsége miatt jöhet szóba, minden körülmények között elhessegetjük!!!!

KépKépKép
bogyra

Bogyra Sikerült jól rám ijesztened a Szt. Imrével kapcsolatban, hát erősen elgondolkodom ezek után, mert még nekem sincs választott orvosom. Azt hiszem bújni fogom a legfrissebb kórházi topikokat.
Egyébként jobb, hogy nem ettél nyers húst, a toxoplazma miatt nagyon veszélyes! Nem érdemes kockáztatni! Hiába mondják, hogy a macskák terjesztik ez nem teljesen igaz. Én csak annyit mondanék, hogy világ életemben cicák közvetlen közelében éltem és mégsem vagyok védett. A barátnőm, akinek sosem volt cicája, pedig igen. Ebből én az a következtetést vonom le, hogy a nyers hús sokkal veszélyesebb ebből a szempontból.
A májat és a belsőségeket is kerülném helyetekben, manapság a tiltólistákon is szerepel. Régen ajánlották csak vas kiegészítésre. A belső szervek kiválasztó szervek, tele vannak méreg anyagokkal.
Kriszti Az én múltkori vizelet mintám is zavaros volt, de nem találtak benne semmi bacit, csak a ph értéke volt kicsit magasabb.
Reunion Ne aggódj még én sem érzem a mozgást! Csak néha mintha valami rebbenés lenne, de az lehet hogy csak gyomormozgás, ki tudja?
Trudi A C vitamint még én is szedem 500mg-ot naponta a vérzésekre. Az egészen biztos nem árthat, sőt erőt ad!Egyébként én is a femibiont szedem minden nap és még csak fél kg-ot híztam.

Nóra

Kép
fikuszka

Én étkezés termén azt gondolom, hogy csak a nagyon szélsőséges dolgokat kell kerülni. Pl a Japcsik egy csomó nyer húst esznek és ott nincs ennyi beteg gyerek. De nyilván ők már kb 1 évesen megkaptak minden olyan betegséget, amit a hús okozhat! :)

A belsőségek teljes megvonását én nem tartom indokoltnak, mint ahogy a szénsavas és egyéb dolgokat sem. Szerintem sokkal többet árthatsz, pl az állandó önmarcangolással és epekedéssel, mint három darab csirkemáj lenyelésével! :) Persze nem kell vese-velőt enni májgaluskával... de amennyi méreg a csirke májában van, nah annyi van a táposok húsában is! :) :)

Szóval, ha néha lecsúszik egy tányér resztelt máj, coca kólával, attól még nem leszünk felelőtlen kismamik! :) :)

Ilyen dolognak tartom a szoptatás alatti K betűsök tiltását. Volt egy kismami, akinek mindenféle szoptatási problémái voltak, mondta hogy már annyira enne egy jó kis kelkáposzta főzeléket, dehát mindenhol azt olvassa, hogy nem lehet. Mondtam neki, hogy én azért megenném a békesség kedvéért azt a tál főzeléket... de Ő nem tette. Abba is maradt a szoptatás hamarosan... Majd kb egy hónap múlva jött, hogy akkor most már valahogy el kéne apasztani a tejét, mert nem szopik már a kicsi... Nem kérdeztem rá, de gondolom, amióta nem szoptatott sokkal kiegyensúlyozottabban étkezett (belevéve a K betűseket is) vissza is tért a teje, de addigra a baba már nem kérte! :(

Elkészült a húsleves, a meggyszósz, és krumpli is, csináltam a levesbe grízgaluskát! :) :) Jó nagyot fogunk kajálni azt hiszem! :)

KépKépKép
bogyra

Nekem semmilyen"élményem" nincs még a Szent Imrével csak megérzések.....De ezt már fentebb írtam miért.
Persze nagyon sokan vannak akik meg ódákat zengenek róla. Sőt ők vannak többen, mégis.....

Az István kezd szimpatikus lenni, főleg még ha Brigi is ott lenne akkor amikor én:) És egye-fene lemondok apénzről amit a kerület adna, ha itt szülnék.Úgysem ez a lényeg. Nekem is a közelsége miatt lenne jó.köbö 5 perc.A férjem szerint is dehát mit ért ő ehhez:) Mert azt mondja: Ha szülsz közeli kórház kell hogy minél hamarabb ott legyünk.Aztán felvilágosítottam, hogy nem úgy megy ám hogy szülök és zsupsz ott is van a gyerek:)

Akkor látom nemcsak én vagyok még ilyen helyzetben hogy nem tudja mi legyen:)
kriszti1976

Kriszti!

melyik kerület és milyen pénzt adna?

KépKépKép
bogyra

11. kerület, és múltkor írta itt valaki, hogy 81.000 asszem. nem minden kerület ad, meg változik az összege is.kerületi lakosnak kell hozzá lenni.
kriszti1976

Kriszti!

Én is 11. keres vagyok. Ahhoz nem kell itt szülnöd, csak be kell jelentve legyél a kerületbe 1 éve, vagy a férjednek legalább egy éve, és a gyereket is ebbe a kerületbe kell bejelenteni! :) Akkor már jogosult vagy az összegre! :) :)

Tehát ettől még szülhetsz az Istvánban! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Twist, ez a turi tényleg nagyon jó, én sokszor vásároltam ott gyerekeknek!

Csak nem szabad közvetlen árucsere után menni, mert katasztrófa. Szerintem még más turikból is oda jönnek feltankolni, hatalmas zsákokkal hordják olyankor a ruhát.

KépKépKépKépKép
uxi

Háda turiba én is szoktam járni a barátnőmmel, de én nem szeretem a kilós turikban zajló cigánykodást.... zsákokon ülnek az asszonyok és dobálják a ruhákat összevissza és még büdösek is.... :twisted: :roll:

Van egy nagyon jó turi a dohány utcában , a krt sarkon a neve Renoválás. Ott olyan gyerek cuccok vannak, hogy beszarás! :) :) Levit onnan öltöztettük és olcsóbb is mint a háda! :)

Amúgy meg ajánlom magunkat, mi a használt rucit is angliából hozzuk, door to door gyüjtésből! :) És most még éppen tart az 50%-os leértékelés! :) :) Így kényelmesen otthonról tudsz vásárolni!

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Én elevitet és 17 hetesen, amikor utoljára voltam védőnőnél még egy grammot sem híztam. Alkalmanként van éjszaka lábszárgörcsöm, úgyhogy amiatt 2-3 naponta beveszek még 1-1 magneB6 + kalcium kombót. (a védőnő javslatára)
Egyébként azt olvastam valahol, h az csak tévhit, hogy némelyik magzatvédő vitamintól (pl elevit) óriásbabák születnek.
Remélem tényleg nem igaz, mert nekem amúgy is nagy esélyem van az óriás babára, mert a férjem is az volt. + Már muszáj beszednem az elevitet, mert apa vásárolt be belőle, még januárban, egészségpénztárral vett kb 300 db-t:) Szóval van még egy pár..

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Mérnökasszony, én is Elevitet szedek. Akkor tudom meg, hogy bejött-e, ha megint megyek vérvételre és a vasat megnézik. Én, mint nagy vérszegény, muszáj vagyok erre figyelni.

Bogyra, köszi a Dohány utcai tippet! Na majd megnézem azt a turit. Kislány ruhát nem igazán tudnak adni a rokonok. Ezeket a tuti csini édes cuccokat majd magam veszem meg. Aztán, ha mégis fiú lesz és ez csak születéskor derül ki, akkor fiúruhánk lesz bőven:)

A hízás szerencsére nálam most stagnál, pedig a hasam nagyot nőtt megint. Na, majd 27-én megint megyek mérlegelésre és kiderül a helyzet.

Az alacsony AFP-vel kapcsolatban azt intéztem, hogy megyek 4-es tesztre önszorgalomból. Aztán Hajdú dr-nőhöz 29-ére kaptam időpontot. De amúgy már megnyugodtam, amikor láttam az eltérés nélküli, jó eredményeket az UH-on:-)
Vendég

Hékás, gratula a félidőhöz! Látom, ma töltötte be.)))
Vendég

Bogyra, ez a Rákóczi úti Háda nem kilós, itt vállfán llógnak a szebbnél szebb darabok :D . Viszont drágább is, mintha kilós lenne, 700 körül vannak a felsők, kisruhák, szoknyák 1000 körül darabja.
Nekem az a bajom vele, hogy nem szabad bemennem, mert nagy a kísértés, hogy többet vásároljak a kelleténél.

Amúgy a Keleti közelében volt még egy kilós turi is, de egy ideje be van zárva. Na ott főleg rongyok voltak, de néha lehetett találni gyöngyszemet is fillérekért. (pl újszerű Next, George pólókat, szépséges kisblúzokat, szoknyákat 100Ft-ért)

Én most indulok Fótra, ott is van egy tuti kis turi, csupa jó minőségű ruhával. Kaptak pénzt a gyerekek a rokonoktól, s most vettem észre, hogy mindketten kinőtték a ruháik jó részét.Kár, hogy ez is darabáras.

KépKépKépKépKép
uxi

Jó reggelt!

Bocs, hogy nem írtam a 7végén, de annyira kész voltam, hogy képtelen lettem volna egy értelmes mondatot megfogalmazni. Fáradt és rosszkedvű, sírós vagyok. Pénteken kezdődött, már a munkahelyemen sírtam, pedig igazán igyekszem elkerülni ezeket a kínos helyzeteket. Éjszaka pánikrohamaim vannak, így nem alszom. Nyitott méhszájtól és koraszüléstől rettegve görcsölök egész éjjel, fáj tőle a hasam és a fejem. Folyamatosan az jár a fejemben, hogy valami gond miatt be kell feküdnöm a kórházba, és akkor nem kapok, csak táppénzt :(

Ez normális? Nem tud senki sem megnyugtatni, igazából azt sem tudom, mi okozza. Remélem nem valami előérzet, mondjuk alapból nem hiszek az előérzetekben, de... :cry:

Idegesít, hogy a kisszoba még mindig egy romhalmaz, félek a buszozás valami kárt okoz a picinek, a Jászberényi út egy rémálom, a buszok pedig ócskák.

Bocs, hogy így kibőgtem magam nektek is, de valahogy nem megy a pozitív gondolkodás. Segítsetek, hogy lehet ebből kimozdulni? Más is átél hasonlókat?

Hogy egy kicsit pozitívabbá változtassam a hsz-emet, küldök egy tegnapi pocakképet. A 18. hét:

Kép 2. pocakfotó, mikor a 18. hetet töltöttem.

Klári

Kép
claracroft

Hékás: én is gratulálok a félidőhöz
Twist: Neked pedig a kislányhoz!
Nagyon szuper, h tudod. Nekem még várnom kell, hogy megtudjam. 4Dre azért nem akaork még elmenni, mert úgy állapodtunk meg apával, hogy csak 1* megyünk, és azt szeretném, ha az már többet mutatna a babából.

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Sziasztok!

Klári, nagyon sajnálom ezt a rossz kedvet. Igazából szerintem az lehet, hogy most fáradtabb vagy, időnként vannak nehezebb napok. Ez nem megérzés, csak jogos félelem, én ilyenkor mindig elrohantam egy soron kívüli UH-ra. Ha nagyon nem múlik, beszélj a dokiddal első körben, ő valószínű meg tud nyugtatni. A rémálmok sajna jönnek ilyenkor, én múlt héten álmodtam tragédiát. Két napig bőgtem miatta, de már jól vagyok. És vigasztaljon, hogy szép a pocakod!!!

Twist, köszi, tényleg ma lettem félidős :lol: Én ilyen vagyok most:
Kép

Brigi

Kép

Kép
hékás

Köszi a bíztató szavakat :oops: A dokim szabin van, 24-én megyek a genetikai UH-ra. A méhszáj nyitottságát hogy tudják megnézni? Az ok, hogy a külsőt tapintással, de a belsőt? Ha nyitott, akkor irány a kórház? És ha a külső méhszáj nyitva, de a belső teljesen zárt, az is kórházat jelent? Bocs, de jelenleg ez foglalkoztat leginkább. :roll:

Szerintem a te pocakod sokkal szebb, mint az enyém, irígykedem érte :)

Klári

Kép
claracroft

Clara, nem tudom, hogy a belsőt hogy nézik, szerintem azt is tapintással. Én még olyanról nem hallottam, hogy a külső zárva, a belső meg nyitva, szóval simán megnézhető úgy. És úgy tudom, hogy nem jelent automatikusan kórházat, ilyenkor szigorú ágynyugalmat írnak elő, csak végső esetben fektetnek be. NYUGI :wink: :lol:

És ne irigykedj, én előtted járok 2 héttel. Ha visszanézel, láthatod, hogy szinte semmit nem változott a 17. heti pocakhoz képest :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Klári, nekem valami fekete készülékkel nézik meg a méhszájat, olyan nagy doboz, mint egy régi fényképezőgép, állványon van. Lehet, hogy az bevilágít oda, beméri a dolgokat. Nem tom, még nem kérdeztem meg...
Klári, nekem is nagyon fáj a hasam mostanában, kb egy hete. Nem lehet, hogy neked is fáj a hasad és ebből következik a pánik? Szerintem most nagyot nő a hasunk és nagyon nyúlnak a méhszalagok. De én már felszisszenek minden bukkanónál, ha megyünk a kocsival, mert fáj. És én sem örülök, hogy ráz a busz és a vonat és főleg a metró (mint egy turmixgép, annyira). Az alhasam keményedik estére, csak az esik jól, ha fekszem. Kicsit kényelmetlen az alvás is, mert már az oldalt fekvés is fájdogál, érzékeny a pocakom. És persze nagyon féltem a babát: néha nagyon oldalra húzódik és tökre fáj, ha véletlenül ráfekszem. Legszívesebben lebegnék, akkor nem nyomom őt sehol:)

Brigike, nagyon szép pocid van!!!! Nem is kell haskötő neked, mert totál nem lóg. Nekem mondták, hogy vegyek haskötőt majd, hogy ne nyúljon meg a pocim. De most hallottatok már ilyet, hogy megnyúlik? Senkinek sincs lent a pocija a térdénél....

Mérnökasszony, köszi a gratulát:) Úgy tudom, hogy a 24. héten már nagyon szép az arcocskája a picinek, akkor érdemes 4D-re elmenni. Voltam képzeld a Baross utcában és üdülési csekkel tudtam fizetni:)) Tök jó! Mert hogy úgysem használnám el semmi másra, max. fogorvosra szoktam még, de szerencsére arra most nem kell. Na és így olyan csomagot kértem, amiben van dvd és cd és fotók. Klassz volt:)
Neked a 12. heti UH-on nem mondták, hogy fiú vagy kislány gyanús a babád?
Vendég

Twist, van hastartó pántom, de szerencsére még nem kellett használnom. Akkor szokták, amikor már túl nehéz a pocak. Nem kell, hogy lent legyen, elég ha csak nehezebb, mint ami kényelmes... Aztán meg jön a szülés utánra is a pánt :lol: Vagy 2 hét volt, mire rájöttem, hogy azért kényelmetlen, mert a külső oldala van bent, így túlságosan szúrt :lol: :lol: :lol: De a hastartómat már kimostam, hátha nehéz lesz a séta végére...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Ok, de olyan szép formás :)

Köszi Twist a választ. És arra még tudnátok válaszolni, hogy mi az eljárás, ha a külső méhszáj nyitva, de a pelső szerencsére zárt? Olyankor szabad dolgozni? Próbálok ám megnyugodni, látszik, ugye? :roll: Legszívesebben rároskadnék az asztalra, és aludnék egy nagyot.

Klári

Kép
claracroft

...belső... nem pelső :)

Klári

Kép
claracroft

Twist Bizony van olyan hogy a hason a bőr nem tud később regenerálódni és lóg, kötény szerűen. Én már láttam ilyet, remélem, mi megússzuk, mert nem valami szép látvány.
Klári, Brigi Mindkettőtöknek gyönyörű pocija van. Brigi neked ráadásul szép nagy. Az enyémet még mindig el tudom rejteni egy nadrágban, bár ez nem célom.
Megvolt az első sikerélményem pocakkal kapcsolatban, végre valaki idegen is észrevette és rákérdezett. A postán álltam éppen sorban és azon méltatlankodtam, hogy pont a legrosszabbul menő sort sikerült kiválasztanom. És akkor vette észre egy nő, hogy én kismama vagyok, így még nehezebb nekem várni, ráadásul hőség volt, már azt hittem, hogy elájulok. A nő elmondta, hogy az ő idejében még előre engedték a kismamákat.
Klári Ne izgulj, nekem is volt rémálmom, de szerintem ez csak a hormonok játéka velünk. Nehogy már komolyan vedd ezeket a félelmeket. A babócádnak semmi baja!!!! És a méhszájadnak sem!!! Egyébként tegnap sikerült nekem is valamit felemelnem úgy hogy nagyon erősen belenyilallott a pocimba és még utána is érzékeny maradt a nyilallás helye. Szerintem ezek a szalagok hirtelen megterhelésétől vannak, nem szabad nagyon megijedni ettől.

Nóra

Kép
fikuszka

Jaj igen, igen: Klári neked is gyönyörű szép a pocakod, akartam is írni!:) Szép feszes!:)

Tényleg nem lett még terhességi csíkotok, ugye, mindenkinek még szép a bőre? Nagyon jó ötletet kaptam egy kismamitól: Neogranormonnal érdemes kenni a pocit és regenerálja a bőrt. Még rá is van írva, hogy majd szoptatás idején a kirepedezett mellbimbót is regenerálja ez a cucc. Én ezt használom és még szép a bőröm, pedig hatalmas a hasam (épp ma mondták, hogy 7 hónaposnak nézek ki). Ja, hát a mellem alján még vörös csíkok vannak, tehát van hajlamom a csíkokra. De bekentem vékonyan Neogranormonnal és mintha halványodnának....:) :wink:
Ja, nem véletlenül nem használja ezt a kenőcsöt a parfümipar alapanyagnak, olyan büdi. Este érdemes csak használni, ha már nem mész sehova:)
Vendég

Sziasztok!

Hazajöttünk, úgyhogy most már itt leszek sűrűbben. :D

A hasfájásról annyit, hogy nekem kb. 2 órája kezdett el eléggé fájni a hasam, jobb oldalon lent a petefészkemnél(azt hiszem :roll: ). Bevettem magne B-6-ot, remélem használ majd. Egyébként nem volt még ilyen, úgyhogy kicsit meg is vagyok ijedve.

Icu
Kép
Kép
icu03

Sziasztok lányok!
Nekem a szemérem csontom fáj van valakinek ilyen tünete?Mitől lehet?
Szép napot! mindenkinek!
gyöngyi-30

twist: nekem nem mondtak semmit a baba nemével kapcsolatban a 12. héten, sőt most a 17.-en mikor rákérdeztem, akkor is azt mondta az UH-s doki, hogy még korai nézegetni. De itt már szinte mindenki tudja, csak én nem, szóval szerintem csak a Rókus kórház ultrahangja rosszminőségű, kicsi a felbontása.
Klári, Brigi: tényleg nagyon szépek a pocakfotóitok :) Lassan én is ráveszem már magam egy fényképezkedésre :)

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Twist A Neogranormonnal vigyázz, ha már szoptatsz, mert olajszármazék is van benne, azért olyan büdi. Azt mondják a legjobb a melbimbó kirepedezésre az anyatej, azzal kell bekenni az nagyon jól regenerálja és teljesen természetes anyag!

Nóra

Kép
fikuszka

Sziasztok!
Ez az utolsó bejegyzésem... nekünk véget ért a csoda. Pénteken be kellett mennem kórházba, kinyílt a méhszájam, és kaptam egy fertőzést. Vasárnap reggelre a magzatvíz elfolyt... meg kellett szülnöm a gyereket, majd utána műtét, mert én is majdnem rámentem. Az élet mégiscsak rohadék, hogy ezt művelte velünk.
Nagyon vigyázzatok magatokra, kívánok nektek pamaszmentes további terhességet, és a végére szép és egészséges babákat!
nicsak

Icu nekem is oda szokott belenyilallani, szerintem ott húzodnak a méhet tartó szalagok.
Gyöngyi A szeméremcsontnál nekem eddig nem fájt, de öszzefüggésben lehet azzal, hogy a hormonoktól kezdenek elpuhulni az ízületeink és a csontjaink, hogy majd később könnyebben átférjen rajtuk a picúr.

Nóra

Kép
fikuszka

Nicsak Borzasztóan sajnállak, főleg az előzmények után, nem is tudom, hogy mit mondjak, annyira elszomorítottál! De vígasztaljon az a tudat, hogy igen is lehet gyereketek, ne adjátok fel!!!!!!!! Remélem ez minél hamarabb bekövetkezik! Egyébként volt valami jele annak, hogy kinyílt a méhszáj? Vagy már csak a bajt vettétek észre?

Nóra

Kép
fikuszka

Nicsak, szívből sajnálom! :( :( :( Nem is tudok mit mondani, csak azt kívánom, hogy hamarosan egészséges babátok születhessen!

KépKépKépKépKép
uxi

Klári, nekem is szoktak ilyen félelmeim lenni. Eddig egyik gyereknél sem voltak, de most időnként szoktak. Az egyik pont az, hogy egyszercsak elfolyik a magzatvíz. S még mindig rohanok a wc-re megnézni, mi újság, ha úgy érzem, jön egy kis folyás.

Néha meg olyan, mintha össze-vissza dobogna a szívem.Lassan úgyis aktuális az ekg, remélem nem mutat ki semmit.

KépKépKépKépKép
uxi

Nicsak!

Rettentően sajnálom ami veled/veletek történt, de kérlek ne hagyjátok, hogy rámenjen erre a tragédiára az egész család és a jövőtök! Szeressétek egymást nagyon, próbáljatok meg minél többet foglalkozni egymással, hogy a lelketek és a testetek újra alkalmas legyen befogadni egy pici életet, aki ezek után már biztosan hozzátok szeretne majd tartozni! Ne marcangoljátok magatokat se szavakban, se gondolatban, ez rajtatok kívül álló okból történt!

Sok szeretettel gondolunk rátok!

Bogi, Zsolti

KépKépKép
bogyra

Nicsak, borzasztó lehet most nektek, őszinte részvétem. Ne adjátok fel, még lehet babátok!

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Nicsak!: Bevallom a te meg a Fikuszka története volt az részben, ami miatt szerettem volna csatlakozni ide, mert úgy éreztem, hogy igen, ők az én példáim, hogy az élet szép és tele meglepetéssel. Ó Istenem, ez annyira igazságtalan!!!!!Először a tudat, hogy nem lehet, aztán megtörténik a csoda, beleélitek magatokat majd valami miatt el is veszítitek, hát hol itt az igazság? Ettől még persze hinni kell, hogy csodák igenis vannak. Szerintem is lehet még gyereket, sőt biztos vagyok benne hogy lesz is, és tényleg ne okoljátok magatokat- gondolom ez a legnehezebb része. Ha van erőd leírod a részleteket? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: