A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Móni Hogy neked mekkora pocid van, jókorát nőtt, mióta nem láttuk! :wink:

Nóra

Kép
fikuszka

Francesca, most olvastam vissza. Nálad sem lesz semmi baj, csak menj el genetikai UH-ra. Ugye, ahogy a csajok nekem is mondták, ha ott minden okés, akkor nincs is semmi baj!!! A genetikai UH-on minden rendellenesség látszana. És jól írják a csajok, a 12. héten látszott volna, ha bármi rendellenesség van.
Nem lesz itt semmi bibi!:)

Fikuszka, neked magasabb volt az AFP-d, jól értem? Most már én is azt mondom, hogy az UH számít, az az igazi infó!!!:)
Különben hogy vagy? LÁtom 19.én akkor mész is az uhu-ra. És jössz majd a jó hírekkel!:) És a babád nemével!:))
Vendég

Kriszti, nahát, én is a Bogi neven kezdtem el gondolkodni:) Annyira szimpi. Névként gondolsz erre, vagy valamilyen név beceneveként (pl. Boglárka). Egyáltalán van-e ilyen név?
Twist, gondolom most megnyugodtál :). Francesca, biztosan nálad is minden rendben. A babának az a legeslegjobb, ha te nyugodt vagy. Én is sugárzom feléd a pozitív energiákat:)

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Twist

Egész nap vártam, hogy mikor írsz!

Most tényleg nagyon örülök.

Francesca

Remélem te is ilyen hamar megnyugszol majd! Gondolj mindig Twistre!

Rudi
turorudi6

Sziasztok Boglárkás anyukák!

Csak rövid vezetéknév mellé válasszátok ezt a nevet szerintem, mert én tökre utáltam gyereknek is leírni a nevemet... És sokan pogi-boginak csúfoltak, meg bogyónak... De ez nem elrettentés minden nevet lehet csúfolni! :) Mondjuk egy tucat vezeték név mellé is jó, én Pintér vagyok, így legalább nem egy vagyok a sok pintér katinka közül! :) :)

De a férjezett nevemet leírni mondjuk egy szerződésre hatszor....
:twisted: :twisted: :twisted: :roll:

KépKépKép
bogyra

Megtaláltam Hékás jóslásait a 45.ik oldalon :)
[quote="hékás"]N írta:hékásem tudom fejből, hogy ki mit szeretne, de pár megérzésem van. Heydie - kislány, Afra - fiú, Kima - fiú, Bogaracska - fiú, Nilszi - lány. A többieknél még nem ugrott be semmi, ha van megérzés, szólok :lol:

Kiváncsi vagyok szept. 2.-án megtudjuk-e, hogy igaza van-e vagy sem ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nilszi 2009.08.14 18:46-kor.

Kép
nilszi

És eddig mind bejött? Én nem tudom fejben tartani még a saját nememet sem mostanában... :D

KépKépKép
bogyra

Bogyra, hát az a helyzet, h nemcsak rövid a férjezett vezetéknevem, hanem nagyon tucatnév is! Ezért kell valami hosszabb név... Boglárka feleannyira sem tetszik (belülről nem érzem azt, hogy igazán "heuréka"), mint a Bogi (ezt viszont imádom). Jövő héten kapunk 2 könyvet: 1 lányneveset és 1 fiúneveset... bár én azt gondolom, hogy lányunk lesz :) Olyan kis aktív, hogy ilyen ügyes csakis egy kislány lehet. :twisted: Én is ilyen voltam anyum hasában :lol:

Kép
nilszi

Twist gratulálok
hol vetted ezeket az édes ruhákat?

Nekem még 16-17 éves koromban becsíkozódott a mellem meg a combom is :( mert akkor nagyon hirtelen híztam,
már kifehérdtek azóta a csíkok, és remélem most már nem lesz több legfeljebb csak belenövök az akkori bőrömbe :oops:

Móni
KépKép
reunion

nilszi

A Boglárka beceneve a Bogi nem?Tehát Boglárka lenne és Bogi a beceneve:) Vagy lehet rosszul tudom?? :shock:
kriszti1976

Bogyra A bogyó "csúfnevet" én is elfogadtam volna! Szerintem nagyon aranyos. Még a pogi-bogi sem hangzik bántónak. De abban tényleg igazad van, hogy inkább a rövid vezetéknevek mellé passzol igazán. Ha már nem lenne meg a lány név választásom, akkor én is elgondolkodnék rajta, nekem is nagyon tetszik.
Twist Örülök, hogy megnyugodtál. Velem minden rendben szerencsére továbbra sem tapasztalok semmi kellemetlen terhességi tünetet. Még hízni is csak egy fél kg-ot híztam, pedig azt hittem, hogy a terhesség alatt elszaladnak majd velem a kilók.

Szó volt arról, hogy ha esetleg valakinél kiderül, hogy a baba mégis beteg, akkor ki hogyan reagálna rá. Lehet, hogy kegyetlenül hangzik, de én nem engednék egy magatehetetlen gyermeket megszületni és amikor ezt kijelentem, nem is elsősorban magamra gondolok, hanem arra, hogy mi lesz azzal a szegény gyermekkel, ha már a szülei meghalnak és nem tudják tovább támogatni. Egy magatehetetlen ember ellátása teljes embert kíván. Nem várhetó el senkitől, még esetlegesen egy testvértől sem, hogy teljesen feladja az életét és ápolja azt a beteg embert, akit mi hívtunk életre. Ha meg esetleg nincs senki, aki ápolhatná, akkor mi lesz vele ebben az amúgy is nehéz világban, ahol még az egészséges emberek is nehezen boldogulnak.
Hát én csak ezt szerettem volna leírni, és ha így nézi az ember, akkor már nem is az az önzés, ha nem tartunk meg egy ilyen gyermeket, hanem az ha megtartunk!

Nóra

Kép
fikuszka

Képzeljétek a mai nap nagyon sokat mozog!!!!Ilyen még nem volt.Délelőtt is éreztem ami eddig szintén nem volt.Délután óta meg egyfolytában érzem, most is!
kriszti1976

Már csak én vagyok aki nem érez még semmit?
Kicsi a helyük, vagy leszedálom őket a gyógyszeremmel? Pedig már jó lenne érezni valamit

Móni
KépKép
reunion

Van itt rajtam kívül valaki aki ÖKO mami? Találtam egy mosószóda lelőhelyet de cska 25 kg-ben van. És jó volna valakivel elfelezni, vagy akár negyedelni.

KépKépKép
bogyra

Twist: A csíkok majd kifehérednek. Arra figyelj szerintem, hogy jó melltartó legyen rajtad.

Reunion: Nagyon szép pocid van :) Én régen (13.hét után) éreztem a buborékokat és mostmár semmit...

A Marciknak nagyon boldog névnapot!

Kép
Kép
alma26

Lányok!

Köszi szépen a megnyugtatást! Akkor örülök az eredménynek :D Csak egy csomó helyen 1:50000-hez és hasonló számok voltak, ezért gondoltam, hogy az enyém alacsony. De akkor nem az.

Union!
Nyugi, még én sem érzek semmit :?

Twist!
Nagyon jó a kép. Gratulálok a kislányhoz! Nagyon örülök, hogy csak vaklárma volt az AFP.

Kima
Kép
Kép
kima75

Kriszti, rendben, jól tudod :) Csak azon gondolkodtam, h valamilyen más lánynévnek is lehet ez a beceneve, ami esetleg most nem jut eszembe? Közben látom a neten, hogy régebb "Boglár" volt a név:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Bogl%C3%A1 ... ztn%C3%A9v)

Kép
nilszi

Jó reggelt!
A Boglárkát a családban úgy adták nálunk, hogy második névnek. Nagyon aranyos egy Bogi amúgy!:)
Nálunk is tucatneve van a férjemnek, ezért most megyünk az Anyakönyvi Hivatalba (oda kell, ahol esküdtünk) és az én vezetéknevemet is belevesszük a baba nevébe. Így egyedibb lesz:)
Úgy zajlik, hogy be sem kell jelentkezni, ügyfélfogadási időben odamegyünk mindketten (mint házasságkötéskor). És nyilatkoznunk kell majd a gyermekünk nevének változtatásáról. Ezt az IRM-ben engedélyeztetik, azt mondták kb. 5-6 hét. És 10 000 Ft az illeték.

Melltartó: Mérnökasszony ajánlotta és én is vettem: a Baross utcában a klinikával szemben van egy tök jó kismama bolt. És a kismama melltartó csak 4000 Ft. Mérettartó, tök kényelmes és felszívja a nedvességet. Van bugyi is (még tanga is), aminek hastartó része van, de valami csúcsszuper! Nincs benne varrás, valami szuper technikával készült. Azt mondták, hogy jobb mint a haskötő. Mert a haskötő összekunkorodik, bemehet a has alá és bevág. De ez a bugyi nem. És az is 4000 Ft. Na, ezt még nem vettem, de idővel fogok szerintem.
Szóval, itt jó árak vannak, érdemes benézni.

Krisz, örülök, hogy ilyen aktív lett a manócskád!:)

Fikuszka, sajnos ez a szomorú kérdés nekem is eszembe jutott. Amiket írtál, azzal egyetértek. De eddig semmi baj nem történt senkivel a fórumon, örüljünk neki, nem kell a bajon gondolkodnunk:)

Bogyra, ez szódabikarbóna, amiről írsz? Mert szoktam nézni (kedvencem) a Tiszta-e a lakásod? c. műsort és ott általában szódab-val és mosogatószerrel takarítanak és csodákat művelnek. Imádom! Pl. a sütőt csillogóra takarítottam a módszerükkel és nem volt vegyszerszag. Na, szóval, az a baj, hogy szódabik. csak kicsi zacsival van a gyógyszertárban, vagy az élelmiszerboltban. Én simán vennék nagy adagot belőle és azzal takarítanék, még a vízkövet is leoldja, meg minden, tök jó!
Vendég

Twist!

Ez nem kifejezetten szódabikrbóna, hanem mosószóda. Én pár hette űztem az összes vegyszert a konyhából, WC-ből, fürdőből.

Mosószóda: zsír és olaj oldó, áztató és mosós illetve mosogatószer, természetesen lehet használni a gépekbe is, vízlágyító nem utolsó sorban. Én ezzel mosok, felmosok, ezzel mosogat a gép, és ezzel takarítom a konyhát, fürdőkádat. 170.-/kg egy kg mindenhez majd egy hónapra elég.

Szódabikarbóna: Fehérít, kiváló fehér mosáshoz, oldja a szennyeződéseket a lefolyóból is ecettel kipezsegtetve.
Ezt érdemes a METRO-ban megnézni, ha jársz, mert ott a nagy mennyiségű sütőipari cuccoknál van kilós kiszerelésben 500 FT-ért kb. Vagy a KRT-n lévő vegyszerboltban vettem 570.- /kg. Hát 1 kg nagyon nagyon sokáig elég....

És sorolhatnám még. Szóval az összes vegyszart lecseréltem 5 féle környezetbarát porra, Arról nem is beszélve, hogy mennyivel olcsóbb és helytakarékosabb.... agyon boldog vagyok. Tegnap a fürdőt még este kisuvickoltam BIO módra, hát a férjem is oda volt a hatástól. :) :)

Ma jön a WC, meg a gyerek szoba! :) :)

KépKépKép
bogyra

Twist!

Nagyon örülök a jó eredménynek, és gratulálok a kislányhoz! :D
Úgy is lehet kettős vezetéknevet adni a gyereknek, hogy ti nem úgy viselitek? Ezt nem is tudtam.
Mi is a gyakori vezetéknév miatt adtunk két keresztnevet a gyerekeknek.

Én meg tavasszal a házassági nevemet változtattam meg, -né formátumról kettős kötőjeles vezetéknévvé. Mikor házasodtunk, még nem lehetett így viselni, csak ha a férjem is felvette volna az enyémet, ő meg nem akarta. Viszont én meg mindig is utáltam, hogy szimplán Xné-nek szólítanak, mindenféle folytatás nélkül. :?
Annak 5000 Ft volt az illetéke.

KépKépKépKépKép
uxi

Megnéztem a Ladó utónévkönyvet, a Bogi lehet beceneve a következőknek is: Bogáta, Bogárka.

Nem lehet ezt egyébként kérvényeztetni?
Ha lehetnek olyan nevek az utónévkönyvben, hogy Biri, meg Csöre, Bori (ezek is becenevek voltak) akkor Bogi is lehetne, nem?

KépKépKépKépKép
uxi

Fikuszka, én teljesen megértem és elfogadom a gondolatmeneted, és sajnos ez tényleg egy valós dilemma, viszont az utolsó mondatoddal nem tudok egyetérteni, legalábbis erősnek tartom ezt az állítást. Nem hinném, hogy önzés lenne életben hagyni bárkit is.

[quote="fikuszka"]
írta:
fikuszkaakkor már nem is az az önzés, ha nem tartunk meg egy ilyen gyermeket, hanem az ha megtartunk!

De közülünk senki nem fog ilyen dilemmába kerülni! :D

KépKépKépKépKép
uxi

lányok soroljátok már ki mit szed.én csak gravidát két naponta.Kellene még valami?Külön kálcium?

A héten vittem be vitzeletmintát a laborba.HÁ tnem volt olyan tiszta mint a legelső......Szerrintem most lesz valami kis baci :shock:
kriszti1976

Szent Istvánban milyen a szülészet?Tudja valaki?A Gasztonyi ott is van ugye?
kriszti1976

tessék fölébredni mindenkinek és írni!!!!!!
kriszti1976

Én már ébren vagyok, csak még nem vagyok elég kommunikatív. Rosszat álmodtam, de nagyon. De inkább nem mesélem el!

Én csak Magnézium pezsgőtablettát szedek, saját javaslatomra. A doki azt mondta:

"Nem árt, szedje, ha akarja!"

Ez most mintha jobb lenne, mint a Bére Magnézium volt.

Magzatvédőt nem szedek, mert most annyi zöldséget, gyümölcsöt eszem, hogy szerintem fölösleges. Ráérünk, majd télen vitaminozni.

Meg, egyébként is olyan nagy babám született az előző alkalommal is (3800g és 56 cm) vitaminok nélkül is, hogy szerintem nem kell. Bár igaz, akkor az első 3 hónapban szedtem, utána csak időnként bekaptam 1-1 szemet, mert akkor is az óriás babytől tartottam.

C vitamint azt szedek, mert vérezgetek néha, és Rutascorbinban az volt, amit a vérzésre adtak. Most azt már nem szedem, mert a doki nem mondta, de gondolom a C vitamin magában nem árthat.

Rudi
turorudi6

Én mostanában szőlőt eszem, meg őszibarackot.Ja és banánt.
Valszeg neked van igazad a magzatvédővel de én nem merem abbahagyni, mert mostanában nem túl sokat eszem és hát a vitamin kell...De két néha három naponta bekapok egyet.

Most megyek is a piacra szőlőért:)
kriszti1976

Sziasztok!

Kriszti, én Elevitet szedek, heti kettőt. Meg ha görcsölgetek időnként, akkor bekapok egy Magne B6-ot. Én most a gyümölcsről teljesen leálltam, mert még mindig hasmenésem van. Egyik nap már jobban voltam, aznap este ettem körtét, és kezdődött minden elölről. Úgyhogy kivárom, hogy legyen egy hét tünetmentesen, aztán fogok gyümölcsözni megint...

István kórház? Mire vagy kíváncsi? Bár Uxival nagyon eltérő véleményen vagyunk. Én Marcit ott szültem, most is ott fogok. A kaja nem túl jó, a budi mocskos, az ágy kényelmetlen. A szülés teljesen rendben volt, segítőkészek voltak, utána naponta többször jött a védőnő meg a gyerekorvos meg a nővérke segíteni, hogy hogyan tanuljon meg a gyerek szopizni. A kórházban szoptatási tanácsadó is van, hozzá is jártam naponta többször. Baba-barát kórház, veled van a gyerek egész nap, de este nem Te fürdeted. A csecsemősök úgy viselkednek, ahogy hozzájuk viszonyul az anyuka. Velem rendesek voltak, de a szomszédos ágyban fekvővel pokrócok. Mit meséljek még? Kérdezz :lol:

Trudi, én tegnap reggelre álmodtam olyat, hogy egész nap bőgtem volna, annyira rémes volt. Én sem meséltem el senkinek, és igyekszem teljesen elfelejteni. Nem könnyű :?

Bogi, kérdezted a megérzéseimet. Hát egyenlőre csak Bogaracskát tudjuk, nála bejött...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Twist: örülök, hogy megnyugodtál, és gratulálok Dorka babához!

Reunion: Nagyon szép a pocakod, most már tényleg látszi, hogy benne vannak az ikrek :lol: Mocorgást én sem érzem most, illetve pont most mintha pöcköltek volna :lol: De előtte napokig semmi nem volt.

Uxi: azt hiszem, Neked sem gratuláltam még! Meglepődtem azon, hogy régen csak sztereoban lehetett kötőjeles nevet fölvenni. Milyen hülyeség...én mondjuk egyszerűen elintéztem a dolgot, és megtartottam a lánykori nevemet :wink:

Hétfőn megyek dokihoz,fogalmam sincs mit fog csinálni, mert a genetikai UH csak 1 hét múlva esedékes. Lehet, hogy megnézi a méhszájat? Meg gondolom, megosztja az AFP eredményt.

Kriszti: az Istvánról a jógatanárom mond csupa jókat, illetve egy kolleganőm is ott szült (kádban), neki nagyon bejött. Nekem az furcsa volt, hogy bárki bemehetett a kórtermekbe, ahol a babák is bent voltak...De akik ott szültek ennél nyilván megbízhatóbb infoval szolgálhatnak.

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Sziasztok!

Én Femibiont szedek.

Elmonodom miért... különben simán csak vitamin miatt nem kellene szedni mert egy kismama általban elég sok vitamint fogyaszt valóban. De a nyomelemek nagyon fontosak, magnézium, kálcium stb... abból viszont biztosan nem fogyaszt eleget a magyar átlag.

Elevit és a többi kismama vitamin nálam egyből kukába került, még megvétel előtt ugyanis nincs benne jód, pedig a jód az egyik legfontosabb anyag a terhesség során, és nálunk amúgy is minden jódhiányos....

Kettő maradt képben Gravida és Femibion a magyar piacon ebben a kettőben van jód. gravidát szedtem Levivel meg voltam elégedve vele, ám de a Femibionnak olyan újítása jött be, ami szerintem ellenállhatatlan. Ez a vas tartalom megváltoztatása, illetve a folsav megváltoztatása, ami miatt jobban , nagyobb mennyiségben és panaszokat nem okozva szívódik fel. Ez is nagyon fontos!
A másik újítás az omega zsírsav, ami a magzati kor 5 hónapjától nagyon fontos, amikor az idegrendszer ugrás szerű fejlődést mutat. Ettől lesz okos a baba a férjem így mondja! :) :) Úgyhogy nyeleti velem mindennap, hisz egy kutató matematikusnak más vágya sincsen mint egy "okos" gyerek..... :P

Ámde az ára igen borsos, viszont, ha külön kéne a vas pótlásról és omega zsírsavakról gondoskodni, nagyjából ugyanitt tartanánk árban. Femibion majd 6000.-/havi adag, amit én két hónap alatt szedek amúgy be. :)

A vitamin és súly összefüggés:
Gergővel semmit nem szedtem az ég adta egy világon és csak a meki kaja maradt bennem.... nyáron volt némi eper, meg gomba imádat és slussz. 4100 gr volt én híztam vagy 30 kg a sültkrumplinak köszönhetően! :)
Leventével szedtem első három hónapban Elevitet, majd Gravidát. Kb . 4-5 doboznyit a terhesség alatt összesen, tehát akkor sem mindenap. És rengeteg friss gyümölcs, zöldség csúszott le, változatos étrenddel. 3550 gr lett én híztam 11 kg-t a szülésig (le is ment egyből)
A harmadikról majd februárban nyilatkozom. :) De étvágyam nincs nagyobb a vitamintól és még minidg minuszban tartok... :(

KépKépKép
bogyra

Én ha végül az István mellett döntök, annak egy oka lesz, úgy tudom nem kötekednek, ha valaki úgymond idő előtt akar távozni... én pedig egy szülés miatt tuti nem maradok egy éjszakánál többet kórházban! :) Utána útilaput kötök és már itt is vagyok! :D

KépKépKép
bogyra

köszi lányok.

A femibionról nekem is mesélt a védőnő, és ajánlotta. Csak végül is a gravidával sincs semmi bajom A femibion az új termék nem?

Régen is születtek okos babák enélkül az omega zsírsav nélkül.

Bogyra lásd pölö a matematikus férjed :D :D :D
kriszti1976

Tudjátok nekem most Szent Imrés orvosom van.Egyszer voltam még nála.Nem tudom megmondani miért van ellenérzés bennem a kórházzal szemben.....

Pedig soha nem jártam még ott.Meg annyira dícsérik.Nekem olyan merevnek tűnik az intézmény.Emiatt a császáros dolog miatt is.Nem mondom hogy 100% azt szeretnék, de nekem nem tetszik hogy ennyire "nem engedik" mármint hogy állítólag az igazgató beleegyezése kell, meg ilyeneket hallottam És félek hogy a szülésnél is majd ez(is) vezérli őket, és esetleg ha császár lenne inkább jó nekem valamiért, akkor sem fogják azt választani, csak a legvégső esetben.

Ez most lehet hülyeség de ezt érzem:(
kriszti1976

Kriszti kihez jársz?

A szent Imre szép tiszta, 2-3 ágyas szobák, kulturált mosdókkal.
A szülőszobák szépek, tiszták. De mire oda beengednek már úgy is mindegy...
Ugynais egy kb 8 ágyas, néha pótágyazott vajúdó van, ahol a kismamák össze vannak zárva, hozzátartozó nélkül, a háromujjnyi tágulásig..... Nah ez nálam kiverte a biztosítékot. A gyermekágyas osztályon, egyszer rám nem rúgták az ajtót, hogy tudok e szoptatni
vagy volt-e székletem vagy bármi.

Ámde a gyerekek órákig feküdtek pucéran, ordítva a csecsemő osztályon huzatban a vizitre várva!!!!! Amikor ezt megláttam, megfogtam a gyereket és hazajöttem.... Ezt nagy meglepetés fogadta, nem értették mi bajom van, mindenféle hatósággal fenyegetőztek, mire közöltem, hogy tisztában vagyok a jogaimmal, tehát viszont látásra.

Ez az én véleményem! :)

KépKépKép
bogyra

Mi a véleményetek a nyer hús fogyasztásáról terhesen? Apukám hozott négy gyönyörű szelet marhahúst. És most annyira megkívántam a tatárbeafsteket hogy még! :) De nem tudom, merjem e bevállalni. Ismerős hentestől van, de manapság ugye kitudja?

KépKépKép
bogyra

ÉS az a szép szoba ami a neten van? Az szülőszoba avgy vajúdó?A szomszédom azt mondta ő ott vajúdott, van labda meg kád meg minden.

Bizti sokan szülnel ott azér van ott 8 kismama is esetleg összezárva....

Jah az Urbán MÁrta.De az túlzás hogy járnék, egyszer voltam még nála aztán egész augusztusba szabin van.És nem mondott semmit hogy elválall e.Merhogy ünnepek meg karácsony, jan 15-től meg nem lesz.kérdeztem tőle mennyi lenne egy szülés nála, azt válaszolta hogy ő nem mond árat:)
kriszti1976

bogyra én nem enném....

Én is vettem marhahúst levest akartam, de most lehet marhapörkölt lesz vagy gulyás leves:D
kriszti1976

Bogi, nekem a tiltott kaják között felsorolta a doki tatárbeafsteket, pedig én is nagyon ennék már :cry:

Az István vajúdójáról nem tudok véleményt mondani, én ott sosem voltam. 7-re voltam nyitva, mire bementem, azonnal szülőszoba :lol: :lol: :lol:

Viszont tényleg hazaengednek hamarabb. A gyerekorvossal kell beszélni, és ha ő hazaenged, akkor sima ügy. De úgy tudom, hogy 2 éjszakát kell bent tölteni, és a harmadikat engedik el. Legalábbis tavaly még így volt.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Döntöttem, jó kismama leszek és kárpótolom magam egy kis velős piritóssal! :D :D Az főtt! :oops: :oops: :oops:

A marhahúsból pedig levesben főtt husi lesz, meggyszósszal és főtt-sült krumplival :) Holnap...

Holnap jön haza Gergely is, már várom, két hete nem láttam a szemtelen kis pofiját! :D

KépKépKép
bogyra

Bogi, holnap lehet, hogy megyek hozzátok ebédelni :lol: :lol: :lol: Bár én holnap töltött káposztát csinálok, azt is imádom :lol: Persze lehet, hogy még ma megfőzöm, mert holnap délelőtt jönnek tesómék :twisted:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!
Kulcsár Bogi vagyok,4.éves dietetikus hallgató.Most írom a szakdolgozatomat:Gyermekvállalás örömei és veszélyei 35év feletti várandósok körében címmel.Segítséget szeretnék kérni,hogy akinek lenne kedve kitöltené-e a kérdőívemet.Kérem olyanok írjanak,akik jelenleg várandósak.
emailben küldeném el a kérdőívet.címem:bogibogarka26@gmail.com
előre is köszönöm
bogibogarka

Na hamár itt tartunk! :) Jut eszembe... benne vagyok én is egy kutatásban, mesterségesen megtermékenyült mamákkal kapcsolatosan! :) Nekem online kérdőívem van, így még a kitöltő e-mail címét sem gyűjtöm be! :) :)

Kérlek ha esetleg ismertek még valakit, a sok vizsgálat vagy várakozás és kezelés közben, aki ki tudná tölteni a kérdőívet szóljatok neki is!!!! :)

Még kb 50-100 kismamára lenne szükség, azzal meg lenne az 1000 kérdőív és lehetne publikálni is! :D :D

http://spreadsheets.google.com/viewform ... GRuVVE6MA..

KépKépKép
bogyra

Krisz, ebbe beletrafáltál, mert én speciel tényleg aludtam és most keltem fel:)))
Szóval, nem kell semmi a magzatvédő vitamin mellé, úgy tudom. Nekem csak azért kellett CA, mert hogy tejérzékeny lettem, így nem tudok CA-ot magamhoz venni, pedig kell a babának. De ha frankón meg tudod enni a joghurtot, túrót ilyesmit, akkor minden okés, természetes formában tusz CA-hoz jutni.
A vizeletedben lévő dolgokra mit mondtak?

Hékás, hm, töltött káposzta! Mehetek hozzátok? Nagyon szeretem, és nem tudom elkészíteni, ezért ritka élvezet csak. A szabolcsi pici töltött káposztákat szeretem a legjobban, még sült husik is vannak benne a káposzta közt. hmmm!

Ja, tényleg: lehet májat enni? Ma erről beszélgettünk és azt mondtam, hogy azért nem lehet, mert a méreganyagokat szűri a máj és hogy ezek lehetnek benne. Jól mondtam? (már majdnem belém tömték....)
Vendég

Twist!

Májat lehet enni, hetente egyszer ajánlott! :) A vas tartalom miatt. És mivel belsőség ezért nem ajánlott heti egynél többször, de ha szereted nyugodtan megeheted. Most lehet sokan elundorodtok, de nekem régen az egyik kedvenc kajám az elkapart nyer májas kenyér volt. Apukám vett zsenge borjú májat, beáztatta tejbe, majd elkaparta,minta májgombócnak készülne, rátettük a kenyérre megszórtuk sóval, borssal, majorannával, paprikával és nyammm... :)

De ilyet már évek óta nem ettem. :) De most a párom megígérte, hogy a szülés után annyi nyers húst eszünk, hogy köszvényt kapunk! :D :D

Jah és még valami, ezt sem hirdetik nagyon. A növényekben lévő vas tartalom csak állati fehérje mellett szívódik fel. Tehát a spenótot érdemes tojással kiegészíteni, a sóskát szintén, vagy főtt hússal. A céklát sonkás salátába tenni... ilyesmi. Amúgy elenyészően kevés vas szívódik fel belőlük, mondhatnám felesleges enni. :)

Töltött káposztát hoztunk anyósomtól a múlt héten, én sem tudom elkészíteni... Én a nógrádi félét szeretem, nemhiába palóc vér folyik bennem! :) :)

KépKépKép
bogyra

Én a szabolcsit nem szeretem, legalábbis ahogy anyu csinálja, utááááálom. A nógrádit meg azt sem tudom, milyen. Én a "hagyományost" csinálom, szerintem baromi egyszerű, ex-anyós-jelöltemtől tanultam :lol: Jöhettek nyugodtan, elég sok van. Remélem nem zavar, ha apró töltelékek vannak, mert én úgy szeretem. (Tesóméknak az esküvőre 50 főre csináltam, mini-töltelékekkel. Hát szétmarta a kezemet, mire kész lettem, de finom lett :lol: ) Még nem kóstoltam meg, hogy milyen, de már jó illatok vannak a lakásban :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Okés, Hékás:) Én mindenféle töltött káposztát szeretek, bár nem tudom, hogy milyen a nógrádi, de az is jöhet. Nekem még a konzerv káposzta is nagyon ízlik :oops:
Gyerekkoromban a kempingbe vittünk konzerveket és a töltött kápi volt a kedvencem:)

De jó, hogy lehet enni májat heti egyszer, mert nagyon szeretem. A csirkemájat baconbe csavarva pl. Holnap megyek is venni szerintem, mert régóta szemezek vele:)
Vendég

fújmáááj :D

Az én anyukám amikor itt volt töltött nekem 40-et és le van fagyasztva.Csak mindig megfőzöm aszt kész :D

vizeletre még nem tudom mi van, hétfőn beszaladok érte.csak mondom láttam amikor leadtam hogy ilyen zavaros....múltkor tök tiszta volt.
kriszti1976

mármint 40 töltelék kápi.van egy füzetem leírtam hogy kell!!!!!
kriszti1976

Visszatérve a szent imrére, közben eszembe jutott ez az. Amit a képeken látsz azok a szülőszobák. A vajúdóban 8-an voltunk, a négy szülőszoba üres volt.... Én voltam a második aki bement a kórterembe, akkor csak egy valaki volt már ott, utána egy órán belül úgy megtelt, hogy már inkább a folyosón folyattam a magzatvizem a férjem mellett, akit nem engedtek, hisz még nem voltam 3 ujjnyi. Csak hogy értsétek mit jelent a három ujjnyi, akik még nem szültek... Az kb az a határ amíg még a fájdalom elviselhető, a pároddal együtt rá lehetne hangolódni a szülésre, még talán beszélgetni is jut energiád... utána már mintha vízesésben zuhannál az egyre erősebb fájások felé, környezet kizárva, már csak te vagy és a fájdalom, meg a türelmetlenség. Én így éltem meg. Konkrétan leszartam, hogy ott van e a férjem vagy sem, és már ő sem tudott mit kezdeni, csak annyit látott, hogy az előbb sétáltam a folyosón, utána eltűntem egy órára,majd gyorsan kiszaladtak érte, és egy üvöltő, hisztiző, izzadt, kócos roncs fekszik az ágyon és eltorzult fejjel szidja az éjszakát, amikor elkezdődött ez az egész... :) :) De utána minden szép ám! :) :)

Slussz poén 8 beöntött kismama 1 wc!!! :D :D Nem akarják tudni mi volt ott.... Nah arra én sem szívesen emlékszem. Jól esne egy zuhany, de épp a harmadik kismamát engeded be magad előtt nagydolgozni.....

Most már biztos, hogy nem szülök ott!!! Eldöntöttem. Nem nem ,égegyszer nem vetetem magam hülyére! :twisted: :twisted:

+1 slussz poén: Gátvarrat szedés faszántos műanyag csipesszel és ollóval történik.... A négyből hármat kitépett a doki, de talán az fájt kevésbé, mert mire a negyediket elnyeszetelte azt hittem fejberúgom. :twisted: :roll: :evil:

+1: A gátvarrásomnál összekeverték a fonalakat a nem felszívódott tették a mélyebb rétegbe, a felszívódót pedig kívülre.. ennek a következménye az lett, hoyg a szülés után kb hét hónappal (előtte is éreztem, hogy valami nem klappol), egy altatás műtét keretében távolították el a gátamból a fércet, egy diónyi genny kíséretében.... Ezzel nagyjából el is intézték a szoptatást, mert azt hiszem talán túl korán tettem cicire Levit (eltelt 24 óra) és úgy kiköpte, hogy azóta is csak ujjal mutogat rá, hogy fujj cici...

Más nincs azt hiszem, így végig gondolva nálam minden szempontból megbukott a kórház. és tápszerrel tömik a gyerekeket, ha beadod a csecsemősöknek!

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!
Ritkán tudok ide jönni, de az Istvánosok megnyugtatása véget azért muszály írnom:
Előre bocsátom, hogy nekem fogadott dokim, és fogadott szülésznőm volt, és papás szülést terveztünk. Nem tudom mennyire köszönhető a fentieknek, de velük én meg voltam elégedve. Vajúdó szobák egy ágyasak, apukának is van hely, állítólag van alternatívszoba is- én nem igényeltem. Ahol én voltam, az tiszta volt, és kórházhoz képest barátságos. Végül császárral fejeztük be a szülést- itt is a főorvos engedélye kellett hozzá, de ezen nem huzakodtak nálam feleslegesen.
A császáros anesztes rendes volt.
A császár miatt én háromágyasba kerültem (alapítványira esélyem sem volt), ahol tisztaság volt és külön fürdőszoba és Wc. A csecsemősök között van tök bunkó és rendes is, sajnos mindegyikhez volt szerencsém.
Délután 2kor szültem, másnap hajnaltól végig velem volt a gyerek (a szülés után a műtőben is megmutatták a babát; majd a szülőszoba elfoglalásakor is megint (szopizni)-itt apuka át is öltöztethette, ő vitte vissza a csecsemősöknek; este és éjszaka megint hozták a babákat, majd hajnaltól már el sem vitték).
Nekem a mai napig, ha elmegyek a kórház mellett, bepárásodik a szemem a boldogságtól. :oops: Lehetett volna jobb is (mondjuk ha a teljes orvosi személyzet az otthonomban vigyáz rám :) )- de egy egészséges, jól szopizó babával térhettünk haza 4 nap után (feltétel, hogy ismét elkezdenek hízni a babuk), egy szépen gyógyuló császársebbel (szakadások, kitágulások, stb.nélkül).
Ezt csak megnyugtatásul írom- akit érdekel, annak szívesen válaszolok akár priviben, akár itt a topikon. :wink:
Mindenkinek szép estét,
Marcsi

macianyu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: