A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Tedorka, a kedvenc lányneveimet soroltad! :) És a fiúnevetek is igazán jó, és nem is gakori név... igazán jó választásaitok vannak! :wink:

Kép

Kép
nóna

Moly, szerintem teljesen igazad van. Tök jó, ha valakit Kishercegnek hívnak, csak százévesen vicces lehet egy atomfizikus Dr. Kovács Kisherceg. Azért én jókat tudok röhögni ezeken az általam elvetemültnek tartott neveken. Akkor miért ne lehetne az a szerencsétlen gyerek Kovács Tévé vagy esetlen Hűtőszekrény.
Horoszkóp: Én alapvetően nem hiszek ezekben a dolgokban. Illetve ez úgy igaz, hogy nem olvasom el a hetilapokban megjelenő, mit üzennek a csillagok c. fejezeteket, mert ebben nem hiszek. Abban valamelyest, hogy meghatároz minket a horoszkópunk. Nekem csak az volt a lényeg, hogy ne skorpió jegyű legyen a gyermek. Ezzel nem a skorpió jegyűeket akarom bántani, csak én ikrek vagyok, és valamilyen úton-módon mi nem szeretjük egymást. Persze vannak kivételek, de az esetek többségében, ha valakivel nem jövök ki az első perctől, úgy ránézésre nem vagyunk szimpik egymásnak, később kiderül, hogy skorpió. Aztán lehet,hogy ez az én hülyeségem...
Ja, és én már vagy tíz kilót híztam,ha nem többet. Szerencsére lemerült a mérlegemben az elem, ezért nem tudom magamat mérni, mert visszaesnék a terhesség előtti mérleg-függőségbe. Csak akkor a fogyást figyeltem minden nap. Most már hetek óta nem méredzkedtem. Lehet, hogy lassan kéne...
tedorka

Moly, nagyon szépeket írtál a névválasztásotokról :)
Teodorka a Tamara nálam is játszik :wink: Bár sztem apa leszavazza :roll: Azért még van pár ötletem,....és már nem izgulok, hogy nem jól választunk.

Hóhóóó, enyém gyerek BAK lesz (csak el ne kiabáljam),...mint az anyukája 8) Pontosabban én határsestt vagyok a vízöntővel. Szonja lányom vízöntő :lol:
Apa lóg ki a sorból a maga júniusi ikrek jegyével.
(A személyes horoszkópban hiszek,...a sajtóban megjelenteket csak a poén kedvéért olvasom el ritkán.)

Csodálok mindenkit, aki tornázni jár! Emelem kalapom!
Anno én jógára jártam becsülettel. Most viszont még nem leltem rá a lehetőségre,...meg egyenlőre dolgozom majd rohanás a gyerekért az oviba,...elég hülye időbeosztással éljük az életünket jelenleg,....no, ami késik, nem múlik.

N.

Kép Kép
natasa1975

Tamara nekem is nagyon bejön... :) Sajnos páromnak nem... :( De mindegy is, mert fiunk lesz :)

És Moly, nekem is nagyon tetszik, amiket a névválasztással kapcsolatban írtál, ezekkel én is tudok abszolút azonosulni... és az is tök jó, ahogy a családodról írtál ezzel kapcsolatban, nagyon-nagyon szimpatikus, igazán szuper családod lehet, mindenki ilyenre vágyik szerintem! :)

Kép

Kép
nóna

Amúgy az én kisfiam is István, apukája neve, illetve a papámé, a második neve pedig Gábor, és az én apukámat hívják így... :) Most pedig szabadon szárnyaltunk a névválasztásban... :) Amúgy lehet, h. a második név most nálunk is LÁszló lesz, ez a páromnak nagyon tetszik.

Kép

Kép
nóna

Én meg bevallom, hogy a név miatt nagy megkönnyebbülés, hogy ismét lányuk lesz. Nem mintha érdekelne, de a férjem és megelőzően ki tudja hányan az ő családjában a György utónevet viselik. Nekem meg nem tetszik :? Mondjuk a párom rendes volt, mert már az első babánál leszögezte, hogy ő nem ragaszkodik ahoz, hogy az ő nevét kapja a gyerkőc. Ezt nagyon értékeltem már akkor.
Lévén lány,...ez a veszély már nem is aktuális :wink:

Az én szüleim nem szólnak ebbe bele.

N.

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok!
Igen kicsit eltűntem... a héten nálunk volt a keresztlányunk (holnap jönnek érte), és nem volt időm írogatni...
Most végeztem a főzéssel a holnapi vendéglátásra, kicsit kipurcantam.. no meg a heti program sem volt egy lazulás,minden nap kirándultunk valamerre..
Megvagyunk, egyre nyugodtabban, hogy minden rendben van. A csajszi napközben pihizik, és amikor mennék aludni, akkor felpörög mint a motolla.. annyira, hogy már fááááááj!!! emiatt alváshiány... nappal pihizhetnék, de nem akarnám, hogy felboruljanak a nappalok és az éjszakák..

Kilók és pocak: háááááát, ha rólam egy idegen megmondja, hogy ma vagyok félidős... :oops:
nagyon kis mini pocakom van, de becsapós,mert a gyerkőc méretei meg "normálisak", ebből adódóan pl. tök jól esne leülni a bkv-n.... :evil:
De persze senki nem adja át a helyét...
Hízni jóformán semmit nem híztam. 12 hetesen voltam 49 kg, ma reggel 49,8kg...

Nevek: nem is olyan egyszerű a választás :)
Vendég

Sziasztok!

natasa: abban igazad van, hogy nem nádszál vékony kismamáknak kell lennünk, ezt én is utálom. De én pl simán nem vagyok nádszál vékony, így jobbára örülnék, ha csak max 15 kg jönne rám terhesség alatt az ikrekkel. Hála Istennek nincs nagy étvágyam, és nagyon válogatós kívánós kismama vagyok. Viszont azét is szeretnék nagyon odafigyelni, mert előző terhességem után én pont úgy jártam, hogy nem zabáltam, de híztam szoptatás alatt.
Egyébként egy nevük lesz az ikreknek, de így is kettőt kell kiválasztani, ami nehéz nekem legalábbis. Remélem holnap többet tudunk, és könnyebb lesz a választás!

lemonsong: most találkoztam egy cukorbeteg kismamával. Mondjuk ő sem az a nádszál vékony típus, és csak terhességi diabétesze van. Szóval vigyáznia kellett, így sokat fogyott az elején, és most egy kilót hízott, és letolták érte. Nem tudom, te mennyiről indulsz. Én is még csak +2kg-nál tartok. Épp mint te, hogy ha azt nézzük, én babánként híztam meg a te 1kg-odat :D

nóna: nálunk a végére egy név választódott ki. Már hetekkel a szülés előtt egyetértésben rábólintottunk egy névre. Azért hogy most félidőben még nem jött szembe egy név sem, nem hinném hogy gond lenne. Remélem van még sok sok idő, hogy kiválasszuk azt, amit Isten is nekik szánt. Őszintén Johanna (Isten kegyelmes) nekem egy olyan műsor gyanánt tetszett meg, amikor egy házaspár az Isten szerinti párválasztásról beszélt. Mindemellett nagyon nehezen barátkoztam meg a terhességgel, mert első gyermekünk 1 éves próba után jött össze. Aztán a Johanna csak úgy sitty-sutty. Nem igazán gondoltam még bele, hogy ez így lesz. Egyszer végig futott rajtam, hogy mi lenne, ha elveszíteném, és akkor éreztem magamat - még a terhesség elején - igazán a helyemen, és értettem meg, hogy ne legyek már elégedetlen hogy rögtön jött a baba. Isten kegyelmes volt, és így adta. Örüljek, hogy nem kellett megint egy évet várnunk. Szóval ez, igazán személyes megszólítás volt!

Egyébként én épp azon filóztam a múltkor, hogy szemétség lenne a gyerekeket érkezési sorrendben elnevezni, és egy barátnőm adta a legjobb ötletet: majd ha megszületnek a babák, megnézzük őket, és úgy adjuk nekik a neveket. :)

nóna: nem minden terhesség egyforma, de a lányoké nekem is hasonló volt. Mégis a szülés teljesen másképp indult be. Veronikával szinte rögtön erős 3 perces fájásaim voltak, Johannánál meg 5 percesek, amik nem igazán fájtak. Ebben is sok különbség volt, és a felépülésben is. Majd szerintem utólag látja át az ember, hogy mi volt más igazán!

A horoszkópban én egyáltalán nem hiszek!

Kata
labkat

Jó reggelt!!!

Moly,nagyon megható,amit írtál,tökjó,hogy vannak még így gondolkodók.Értékrendek felállításában én sajnos már csak a szüleimre hagyatkozok,régóta nincs egyetlen nagyszülőm sem.
A Kisherceg valóban rémisztő.Nálunk dívik a focista-szappanoperahős-híresember név a romák körében,ezeken is jókat nevetünk itthon.Pl.Dénesnek elsz jó pár Alehandró,Ronaldinnyó(ahogy írom)Andzselina és vanessz osztálytársa majd.....mindez Raffael és Kolompár vezetéknévvel HŰ....

Mindenkit irigykedve olvasok,mert én már 7 kg-ot híztam,73-nál tartok,nagy az étvágyam és nem is állok meg 15 alatt(még jó....ha "csak" ennyi)Az az egy vigasztal,h könnyen leadom a szopi alatt,de attól meg félek,h nehogy emiatt legyen a kicsi korababa,mint Dénes.De nem tudok mit tenni,egészségesne főzök,édességet soha nem eszem,rengeteg gyömölcs,zöldség és mindig csak egyfélét főzök és nem zabálom belőle magam halálra.És mégis....

Mi tegnap egész nap strandon voltunk,nem voltak sokan a viszonylag rossz idő miatt és így nagyon jó volt.Annyit pihentem!!!!!Kipihentem a takarítás fáradalmait!!!
Holnap meg ünnepeljük ismét anyu 50.és egy barátnője szülinapját a helyi vadászházban bográcsolással és focizással(én nem :lol: )Úgy várom,olyan jó lesz bóklászni az erdőben :lol:

Kép Kép
meli1118

Csajok,mi a dokitok véleménye a h1n1 oltásról????Nekem a nőgyógyászom és a háziorvosom is egyöntetűen azt mondta,hogy sokkal inkább a jól bevált gyógyszer,amit kipróbáltak már kismamán is,mint az oltóanyag,ami még teszt-fázisba sem jutott el és kismamákon meg tutira nem is fogják tesztelni.
Viszont itt is az oldalsávban és máshol is azt lehet olvasni,h a kismamákat elsőként oltják,mert ilyen-olyan szövődmény,blabla.
Ezt utálom,ebben is jól el akarnak minket bizonytalanítani,mert ki az a hülye,aki veszélyeztetné a saját és picije életét....de akkor hol az igazság?????Kérdezzétek már meg,legyen már több pro és kontra,hogy tisztábban lehessen látni!!!!Köszi

Kép Kép
meli1118

Na, még nincs kész se a kenet tenyésztés lelete, se az afp. Holnap meg megyünk genetikai uhu-ra. De mondta a csaj a kórházban, hogy menjek be, a gépben már megvan az afp eredmény. Kérjem ki 2-3 között. Ez felettébb érdekes. A gépben megvan, de amúgy nincs. Fura.

Mindegy. Lesz egy utam Kistarcsára, és úgy tűnik a volt dokihoz is be kell majd néznem a hepa eredményért :( Semmi kedvem hozzá!

Fáj a pocim, biztos az idegeskedés miatt. Lepihentem egy kicsit. Remélem 11-ig megpihen a pocim, és neki láthatok a főzésnek! Már most éhes vagyok :D

Kata
labkat

sziasztok
moly nagyon tetszik a név választásod az én apukám is István volt és számomra ő volt a legjobb ember a világon és én is erősen gondolkodom hogy 2. névnek ezt kapja a fiam egyébként nem vagyok a két név híve de ez miatt most beválalnám.
meli én aa múltkor kérdeztem a háziorvosomat nem a védőoltásról hanem magáról a betegségről mert beteg volt a fiam és ő aztmondta hogy nemkell ezzel foglalkozni mert mindeen évben halnak meg emberek infulenzába csak nincs így felkapva a dolog.a dokimat is megkérdezem majd mert engem is érdekel a dolog.
én eddig 1,5 kilo plussznál tartok eez nagyon szupi Andréval ilyenkor már 6 kiloval több voltam remélem így folytatom tovább is :) .a vizeletem jó volt a vérnyomásom viszont a béka segge alatt szval az miatt szédülök 82/50 aztmondta a védőnőm hogy be se írja mert ezzel már befektetneek,gy kicsit többet írt a könyvbe aztmondta feküdjek minél többet mert ezzel sajna mást ne lehet tenni :( .de azt is hozzá tette hogy ez a hosszú élet titka :lol:
vérvétel meg a 26. héten lessz rosszul emlékeztem.
ma is nagyon rossz idő van már tényleg elég lehetne :evil:

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!
Tényleg kaki idő van,...és áll a levegő. Ez engem jobban zavar mint az, hogy itt pl esik.
Ráadásul ma vasaltam meg bundás kenyeret sütöttem (kívánság a lányomtól) így jól leizzadtam :?

Hihihi, mindenki mondja a kilóit, de én pl nem tudom, hogy ki milyen magas?! Elképzeltem magam Gombi 50 alatti kilójával,...hát sztem erőm se lenne felállni a magam 180 cm-vel :lol:

Anita, atya-gatya,...ha belegondolok, hogy én akinek amúgy szintén alacsony a vérnyomása, de a 103/63-nál már erősen fáj a fejem meg szédelgek,...szóval akkor mit lehet a tieddel érezni?!

Labkat, elárulod merre laksz? Gondolom nem Pestről mégy Kistarcsára?!

Meli, ha azt mondom, hogy a gyermekem csak a kötelező oltásokat kapta meg (kivéve a Pneumót, de nem vagyok benne biztos, hogy érdemes volt) és erről a véleményem egyik dokink sem (pesti, veresi) akarta megváltoztatni,....és sztem nagyon kicsivel lesz max máshogy a hugicánál is,...szóval a dokidhoz hasonló állásponton vagyok. A nőgyógyászom nem kérdeztem, majd mondja ha akarja meg sztem ezt is mint sok mindent rám fog bízni. (Nem vagyok teljesen laikus a kérdésben, de szerintem az ilyen és még ilyenebb döntéseket csakis magunknak kell meghozni, mert egyedül mi vállalhatunk érte igazán felelősséget. Persze az már mindenki magán döntése, hogy hol, kinél meg mikor informálódik.)

N.

Kép Kép
natasa1975

natasa nekem a fejemmost nem fáj még és remélem legalább az békén hagy.nekem nagyon jó esetben szokott 110/90 körüli lenni de az terhesség nélkül.terhesség alatt nem igazán éri a 100-at.ma egy kicsit jobb remélem rendeződik és nem lessz belőle gondom.
magasság én 160cm vagyok és ehez most 53,5kg kicsit sokk a gyerek/ek/előtt álltalában 45-48 voltam és akkor éreztem magam tényleg jól,de szerintem annyi már nem leszek.annó 64-65 környékén voltam a szülés előtt olyan voltam mint egy kisbusi legalábis számomra remélem most még a 60-at sem fogom elérni bár ezt a terhességet 52vel kezdtem nem 46tal. :oops:
ide is elért az eső :(

Kép
Kép
anitaaa03

Anita,nekem 60 az alapsúlyom.165cm vagyok,de nagyon széles a csípőm,így amikor 50kg voltam,veszélyesen néztem ki.Most örülnék újra a 66-nak,anniyval kezdtem,nem tudtam visszafogyni időben a szopi elhagyása után....na mindegy...ez van,lényeg az egészséges gyerek.Ma voltam védőnőnél,olyan duci anyuka,kismami volt velem együtt,hogy nádszálnak éreztem magam ismét :lol: :lol:

Köszi az orvos-véleményeket,mosta védőnő is azt mondta,h a gyerekorvosaink is azon a véleményen vannak,h inkább ne oltsunk.

Labkat,jobban vagy???

Kép Kép
meli1118

rákerestem erre az alcsony vérnyomásra és hátt az mindenhol szerepel hogy legalább napi 2 liter folyadékot meg kell inni lehet ez is gond mostanában még az 1 l sincs megszerintem :(

Kép
Kép
anitaaa03

Anita,1 l az naygon kevés,még télen,nem terhesen is kevés!!!Tessék gyorsan inni!!!!!!!!!!

Kép Kép
meli1118

meli tudom hogy kevés de soha nemvoltam nagy ivó :( mostmár próbálok jobban odafigyelni,de akkor felesleges lessz lefeküdnöm mert így is állandó jellegel járok pisilni éjjel-nappal.

Kép
Kép
anitaaa03

kiváltottátok már a várandós csomagot?mert most nemtudom hogy értik hogy a 6. hónaptól lehet vagy csak a 26. héttől? :? na lepihenek egy kicsit mert megint kezd kóvályogni a fejem :(

Kép
Kép
anitaaa03

Labkat, látod, akkor mégiscsak hasonlóról beszéltünk... akkor tulajdonképpen nektek is szembejött a név... :) De olyan jó érzés, h. így ilyen személyes lett, nem? Én is erre gondoltam, amikor írtam a dologról! Egyébként az,h. mikor jön szembe, az tényleg egyéni, és igazából mindegy is, egyáltalán nem baj, ha még nem! Nálunk pl. 3 nappal, mielőtt megtudtuk h. fiú, akkor vágott belém, h. mlyen név lenne jó neki lányként... pedig addig is voltak ötletek, szép kis lányneveink, csak volt mégis egy hiányérzetem, valahogy hiába voltak szépek, valami hiányzott mégis... aztán egyszer csak valamiről beugrott, h. igen, ez az, erre eddig nem is gondoltam! Aztán nem lett rá szükség... :) Az, h. milyen élmény alapján jön ez az érzés, vagy hogy jelentés, vagy más alapján, az szerintem már mindegy is, ha ez a személyesség-érzés megvan. Majd most is megérzed, egyszer csak valamelyik/ek közel kerülnek majd Hozzád/Hozzátok, és akkor elmúlik a kétely... van még idő bőven! :)

Kép

Kép
nóna

Labkat, azt pedig bevallom nagyon nem bánnám, ha a szülés most másképp indulna, mert sajnos a kisfiamnál 10 nappal a kiírt időpont után úgy indították... ezt bevallom, nagyon nem jól viseltem, nem fizikailag voltak gondjaim, hanem lalkileg, mert én hittem abban, h. akkor indul el egy baba, amikor ő szeretne... és valahogy rosszul esett, hogy nem így alakult, végül nem is haladt semmit a szülés, úgyhogy császár lett... Most nagyon örülnék, ha magától indulna el a kiskrapek, az olyan megnyugtató lenne, hogy ő akar kijönni, ő indul el, és nem pedig egyszercsak "kiszedik" egy kiválasztott napon... és most nem is elsősorban a császárra gondolok, hanem arra, hogy nem ő indult magától, hanem indították...

Lányok, én egy kicsit ma be vagyok tojva, eddig minden kora du. táncot járt a csöppség a pocakban, ma meg még meg sem moccant eddig egész nap... :?

Kép

Kép
nóna

Anita, a vérnyomásom, és az ivásmennyiségem detto mint a tiéd... de gondolom te sem sűrűn tudsz feküdni egy kicsi mellett... mert én nem. És én is 10 percenként járok pisilni ( szó szerint!), ha többet iszom, így is még sétálni is nehezen viszem ki a fiam, mert fél óra múlva már jönni is kell haza vécére. Nem túl kellemes, állandóan bele kell kalkulálni minden utunkba, szóval ha többet iszom, ellehetetlenül az életünk, mert magamra köthetek egy mozgó toalettet, vagy használhatom a fiam pelenkáját... :)

Kép

Kép
nóna

Oltás: a múltkor erről bezéltek szakamberek a tévében, és elmondták, h. nem véletlenül nem oltják a sima influ elleni oltással sem a kismamákat, mert van benne olyan anyag, ami károsíthatja a magzat fejlődését... erről a mostaniról meg aztán nem is tudják, mit okozhat... szóval nem mondták ki, de erőteljesen a "nem" oldalon foglaltak ott is állást... én szerintem így nem merném beoltatni magam. De azért én is megkérdezek majd dokit, védőnőt is.

Kép

Kép
nóna

nem akarok zavarni meg pofatlankodni, de hatha tudtok valakit aki keres kislany dolgokat, en meg eladok ezt azt, barkinek tovabb adhatjatok ezt az oldalt ami folyamatosan fog bovulni ma kezdtem meg csak feltolteni a dolgokat, koszonom !

http://eladokeztazt.blogspot.com/
tavasziszel

Nóna úgy látszik egyformán gondolkodunk a szülésindításról. Nekem mikor kiderült, hogy a lányom 36 hetesen farosba fordult és nem akartam külső fordítást,...szóval, mikor kezdett körvonalazódni a császár csak annyit kértem az akkori dokimtól, hogy a baba döntse el mikor akar megszületni. Kaptunk +3 napot, de szerencsére 40+1-nél hajnalban elfolyt a magzatvíz és így meglett a vágyam :)
(Természetesen indoklot esetben belementem volna mindenbe.)

Igyatok csajok, mert tényleg fontos! Sokszor fejfájásnál is csak arról van szó, hogy nincs elég folyadék a szervezetben,...iszol vizet és elmúlik a fejfájás :wink:
És nem csak a megivott víz számít.
Viszont kaluláljátok bele, hogy ha sósabbat esztek vagy isztok kávét,...az mind megköti a vizet és abban az esetben többet kell inni.
A mhelyemen, nekem ott áll a szemem előtt a 1,5l-es palack, reggel eleve egy fél literes teával indítok,....és azért iszom itthon is meg hát eszem levest, gyümit,....mégsem érzem úgy, hogy uhhh, de sokat innék :roll:

Pisilni meg mostanában én is gyakran járok,...főleg mikor Gumimacink jól célzott rúgással hólyagon talál. Ez új,...Szonja soha nem csinált velem ilyet.

Nóna, a bébidre is kihat az időjárás. Sztem csak aluszékonyabb vagy most változott meg a napi ritmusa,...és majd este nem hagy aludni :lol: Próbáld ki hogy oldalt fekszel,...majd egy idő után átfordulsz,...én azt tapasztaltam, hogy olyankor ők is pozíciót váltanak és azt megérzed. Ha meg nagyon zavar a dolog, akkor elvileg a védőnőknél mindig megnézik, hogy megnyugtassanak. Legalábbis nekem most is ezt mondták,...bár én még nem éltem a lehetőséggel.

N:

Kép Kép
natasa1975

nóna örülök hogy nemcsak én vagyok ilen "béna" de tényleg próbálok változtatni majd folyamatosn iszom. :)
hát túlsokat én sem tudok pihenni de az én fiam azért néha hagy nézük a mesét vagy játszik melettem de ez ritka bár ha bejön a tél,hideg biztos jobban leköti a játék mert majd nem vágyik úgy ki.

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Súllyal kapcsolatban, még a 20. héten én is tartottam a 12. heti súlyomat, azóta 2 kg-val nehezebb vagyok, ami párosul iszonyat édesség utáni vággyal. Ilyen már volt a 14-15 hét környékén, de szerencsémre csak pár napig. Most nagyon kell vigyázni, hiszen ha tábla csokik :oops: után megyek cukorterheléses vérvizsgálatra, akkor biztos kritikus lesz az eredményem :( ez pedig hétfőn lesz. Úgy tűnik, én kezdem a sort, hétfőn reggel 7-re van jelenésem, és itt glükózt kell inni :(

Nevekkel.... Nóna amikor én ugyanakkor ugyanott a Mór-t olvastam, nekem is nagyon megtetszett, de el is vetettem a dolgot, ugyanis nagyon kislányt vártam. Most a Zétény, ill. az Örs dobogós nálam, de még apuka és a nagyfiunk is a szavazók között van, így még nagy csaták várhatóak a következő hetekben 8)

Vérnyomásom 100/60 a reggeli kávé után, ezért is nem paráztatnak orvosok a napi 2-3 gyenge kávémmal, amit megiszok. A folyadék igaz, hogy nagyon fontos, ha én keveset iszom, egyből fejfájással küzdöm :( de ha iszok, akkor meg most állandóan pisilni járok :oops: de ez már a terhesség velejárója.

Ismét vannak, akik régen jelentkeztek, remélem mindenki jól van, élvezi a nyári szünetet, akit érint, készül az iskolára. Bízom benne, hamarosan a régen írtak is bejelentkeznek.

Üdv. Gabi
Vendég

natasa: Hát én 170 cm vagyok a 72 kg-hoz. Azaz ennyivel indítottam a terhességet, majd egy kilót fogytam, és most 74 kg vagyok. Tehát nem nádszál vékony :)

anita: az én vérnyomásom is hasonló szinten vánszorog. Egyik méréskor a védőnő 90/60-at mért :D Néha fáj is a fejem miatta, bár inkább a meleg készít ki, és a frontok, mint az alacsony vérnyomás. Max nagyon álmos vagyok!

meli: pihenek, mert olyan nehéznek érzem a hasamt. Már 3 MagneB6-ot is bevettem, dél körül kettőt. Még egy lemegy majd éjjel. Ülve jól vagyok, köszönöm a kérdésedet! :)

nóna: ma nekem is nagyon nyugisak az ikrek. Gondolom a hűvösebb idő teszi. Most mocorognak először igazán a nap folyamán. Eddig meg alig alig. Már meg is lökdöstem őket, és akkor egy rúgás jobb oldalon, majd egy bal oldalon, és annyi. Mintha közölték volna, hogy jól vagyunk anyu, csak hagyjál minket pihizni :D

Én mondjuk napi 1,5 liter vizet megiszok tutira, direkt veszünk ásványvizet, hogy ez elfogyjon. A védőnő azt mondta, ez elég is, mert ikreknél kell vigyázni a víz bevitelre.
Egyébként eleinte én is nehezen ittam meg napi 1 litert a gyomorégés és a rosszullétek miatt. Aztán azt ötöltem ki, hogy kiteszek egy 2 vagy 3 dl-es poharat, és egy kis táblára írom, hány pohár folyadékot nyomtam le. Azaz vizet, mert az számít igazán értékes folyadéknak!

Kata
labkat

A lényeget el is felejtettem írni magamról. Meglett az afp eredményem, bementem érte a kórházba. 2,45mom, de a mom korrigált 2,75 mom lett. Kicsit magas, mert a 2,5mom a felső határ, de ikreknél jobb ha kicsit magas. Meg általában ezek a korlátok nem ikrekre vannak kitalálva. Szóval ennek azért örülök. Holnap úgyis átnézi a babákat a Hajdú doktornő, és akkor biztos meglátja, ha bármi gond is lenne odabent.

Kata
labkat

Kata! Gratula a jó eredményhez!

Nóna, éppen ezt akartam én is kérdezni. Már kezdtem aggódni, mert a picúr alig mozog, illetve ha mozog is, sokkal enyhébb, mint egyébként. És érdekes mód, mintha nem kifelé rúgna, hanem befelé, vagy lefelé, és a pici mocor után gyakori, hogy wc-re kell mennem, mintha hólyagon rúgott volna. Remélem, valóban csak az idő az oka, de ha más is ezt tapasztalja, csak nincs gond. De annyira megnyugtató lenne, egy pár jól irányzott, erős rúgás.

Látom sok a dilemma a nevekkel. Hát mi a lánynévvel álltunk hadilábon, egyiknél sem éreztük azt, hogy igen ez lesz a leendő gyerekünk neve! A fiút elég hamar megtaláltuk, és annyira érzem, hogy ez a fiam neve, és illeni fog hozzá. Talán nem véletlen, lehet, ha lányt várnék, akkor azzal jártam volna így, talán "súgott" a babuci, és a lánynevek hidegen hagyták, mert arra nincs szüksége. :D

Gabi én is erre gondoltam, hogy nagyon sokan eltűntek. Ok, Pumi tudom, most itthon van, de a többiek? Pl. Sprite és Csilag? Na és persze még sokan mások is hiányoznak.

Súly: én a 167 cm-mel 50 kg-val kezdtem a terhességet. most tartok +5 kg-nál. Kb. a 18. hétig +2 kg-nál tartottam, mostanában indult be a súlygyarapodásom.

Lányok, holnap újra meleg lesz elvileg, kíváncsi vagyok, hogy leszünk. Nem bírom, hogy egyik nap hőség, aztán hűvösebb, aztán újra meleg. De hátha Zéti újra aktívabb lesz.
Vendég

Sziasztok kismamik! Én is megvagyok, általában olvasgatlak is titeket, de nem nagyon írogatok. Élvezem, hogy már nem vagyok rosszul, több dolgot tudok csinálni a lakásban is, főleg ha nincs nagy meleg, jobban megy a házimunka. :oops: :) A napokban több kedvem volt sétálgatni, nézelődni is, nekem tetszik ez a hűvösebb idő. Azt sem bánnám, ha már nem jönne vissza a nagy meleg, most kezd a "bekucorodós" őszi hangulatom lenni, amiben mégis jó kimenni sétálni. Szóval értitek. :oops: Persze ha majd szürke őszi -netán esős- napok lesznek, biztos vágyom majd a napsütésre. :wink: Ma már nem csak hideg ásványvizet ittam, reggel főztem meleg teát és azt kortyolgattam. Most ilyen hangulatom van. Pedig máskor így aug. közepén már paráztam, hogy mindjárt vége a nyárnak, most meg... Ezek a hormonok! :D

Ja, 24-én megyünk babamozira, remélem legalább olyan jól sikerül majd mint a 14. héten és nem kidobott pénz lesz. Persze akármit csinál majd babácska, jó lesz látni őt újra, de azért egy-két jó képet el tudnék viselni. :D

Vigyázzatok magatokra!
csillag25

Sziasztok!

Remélem, nem gond, hogy ilyen ritkán írok. Ugyan sokszor olvaslak Titeket, de most sikerült teljesen végigolvasnom a fórumot :)

Közben nálunk is kiderült, hogy kislány után kisfiúnk lesz, úgyhogy nagyon örülünk neki. Persze még nem vesszük teljesen biztosnak, de már inkább fiúban gondolkodunk. Nevekben még nincs végleges döntés, egyelőre ami tetszik, az a Kristóf és az András. Lánynevünk még egyáltalán nincs, pedig majd azt is kell keresni, mivel mindkettőt kérni szokták a szülés előtt.

Irigylem azokat, akik még csak 1-2 kg-ot híztak, én már 4-5 kg-nál járok, és szerintem a hasam is nagyobb, mint ilyenkor Brigivel volt, bár maradt is rajtam az előző terhességből egy kis pocak.

Már várom én is a holnapi jó időt, főleg a gyerek miatt, mert kint sokkal jobban el tudja magát foglalni, mint bent a szobában. Nem is tudom, majd ha jön a végleges rossz idő, hogy lesz el bent, de csak megoldódik majd ez is. :lol:

Kép
Kép
szunyi77

Na, azért mostmár kaptam egy-két rúgást... O'hara, nálam is pont így van, amúgy oldalt szokott erőteljesen rugdalni, de ma csak este kezdett, akkor is kisebbeket, és valahogy befelé és lefelé érzem, egészen lent, mintha a hólyagomat taposná... :) Na de inkább tapossa, minthogy azon izguljak, mi lehet vele... :) Azért kicsit megnyugodtam, hogy másoknak is hasonló volt a napjuk mozgás-szempontból, akkor talán tényleg az idő a ludas, lehet benne valami.

Most én sem jövök pár napig, megyünk a Balcsira, remélem jó lesz, hétfő este jövünk haza.

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!

( Örülök, h. páran azt írtátok, tetszik a Mór név, így már nem érzem magunkat annyira "elvetemültnek" :D )

Kép

Kép
nóna

Gabi, ne aggódj a tábla csokik miatt, azt nem mutatja ki a cukorterheléses vizsgálat, a csokival pont a gáz, hogy túl gyorsan nyomja fel a cukrot, és utána gyorsan el is múlik a hatása. Másnapra nem mérhető semmi belőle. Szemben az előző napi lassan emészthető cuccokkal, szóval ha egy óriási adag pacalpörit tolsz sült szalonnával vacsira, akkor szépen felmegy másnapra. :lol: De szerintem mindenki egyen ahogy szokott előtte is, mert nem olyan rossz az, ha reális eredményt ad a vizsgálat, még mindig jobb diétázni, mint utólag rájönni, hogy kellett volna!

A vérnyomásom nekem is a béka s...e alatt van, ami azért rossz érzés, mert nekem inkább magas szokott lenni, így nem szoktam hozzá a szédelgéshez és a félhulla állapothoz. És lehet, hogy ez a hosszú élet titka, én akkor inkább megelégszem egy rövidebb élettel, mert így már életem során olyan, mintha már meghaltam volna, mindent olyan baromi lassan csinálok, mint egy zombi, komolyan, már én magam is unatkozom közben mire befejezek valamit. :lol: :lol:

/
lemonsong

Sziasztok!

Üdv az újaknak!
Megint csak bekukk van,mert most anyósoméknál nyaralunk.. :) ,
Miskolcon!Vasárnap megyünk a Diósgyőri várba,remélem jó idő lesz!

Remélem mindenki jól van!Az én Bogyó kisasszonyom állandóan karatézik odabenn!Szóval jól érzi magát!

Most megyek is!
Szép napot mindenkinek!
Vendég

Jó hétvégét kívánok mindenkinek! Aki nyaralni megy vagy van annak kellemes nyaralást! :)
Vendég

Nóna, de ó, este az én kishercegem is beindult, de most meg azt nem tudom, hogy normális-e az, hogy ha hason rúg, a gátam és a farcsontom között is érzem a rúgást. Tapasztalt anyukák, ez ok? Csak mert eddig nem így volt, és most ez olyan fura így, nem is értem egy rúgást hogy érezhetek két helyen. De csak rugdosson, én sem bánom, ha utána rohannom kell wv-re, csak tudjam, hogy minden ok.

A Mór név szerintem szép, és úgy gondolom nem kell mások véleményémel foglalkozni. Sok név azért nem tetszik az ismerősöknek szerintem, mert szokatlan nekik. Gondolom a Mór is ilyen, és szerintem Tulipánosék Aisájára is néznek páran furán. Legalábbis, mi mikor mondtuk az Aisát, hááát. :D De ki bánja, majd megszokják!
Vendég

Sziasztok! :D

Megjöttünk az uh-ról! Hát a doktornőnek rémlett valami, mikor rákérdeztem, hogy meg e ismer minket, de nem nagyon. Végül is én ezerből egy vagyok neki... De amúgy nagyon kedves volt! Mondtam neki az afp-t, és mondta, hogy ez magas szokott lenni ikreknél, de mondta azt is, hogy nem nagyon ad ő erre a vérvételi eredményre. Jó alaposan végig nézte a babákat, és mindent rendben talált. Az egyiket 18+2 naposnak, a másikat 18+5 naposnak mondta méret szerint. Ő is egypetéjűnek gondolja őket, mert egy a méhlepény, ami hátul van :)

Éééééééééééééés KISFIÚK :D

Úgyhogy helyre áll az egyensúly kis családunkban! Két fiú, két lány!

Kata
labkat

o'hara: olyan érdekes amit írsz a név választásnál. Nekem mindkét lánynál az volt az érzésem, hogy ez az a név, ami a mi babánké, és bár Veronika mellett ott volt Benjámin tallonban, de nem nagyon állt a szívemhez közel. Johanna mellett meg már nem is volt fiú nevünk. Most meg ez a Gergő név ami annyira közel került hozzánk, és lány nevet nem is gondoltam, hogy keresnünk kell. Csak valahogy a másik fiú neven vacilálunk még. De azt megbeszéltük a férjemmel úton hazafelé, hogy az első kisfiú aki kibújik a pocakomból, az Gergő lesz. A második nevét még keressük!

szunyi: a 4 kg hízás a 22. hétben még teljesen jó. Ne izgulj!

Most egyébként a mi kisbabóink faros formátumban helyezkednek el, lent rugdallnak, és a fejük fent van. A kajától mindig izgalomba jönnek, de most is rugdos a jobb oldali kis drága :) De fura lesz fiúkkal...

Kata
labkat

Labkat, gratulálok a jó eredményhez és a kisfiúkhoz, már nagyon kíváncsi voltam, hogy mit mondanak majd, kik lesznek a kistesók, de azon meglepődtem, hogy nem egyforma idősek.

Kép
Kép
szunyi77

Sziasztok!
Labkat! Gratulálok a két fiúhoz!
Tegnap lánybúcsúban voltam...vicces volt így pocakkal. Utána még egy bulizós helyre is elmentünk. Ez volt az első, hogy buliztam, mióta így látszik. Na jó, annyira nem buliztam, mert ahhoz már fáradt voltam, hogy táncoljak is. Egy darabig jól bírtam, aztán már annyira telítődtem a cigifüsttel, hogy a törpe bepörgött, és addig rugdosott,amíg haza nem értem. Elég jól bírtam, mert fél egy után jöttem haza. Utána persze még egy órát álltam a zuhany alatt, mire lemostam magamról a cigiszagot. Pedig előtte nem zavart soha, de most...
Mindenkinek kellemes hétvégét, pihenjetek!
tedorka

szunyi: az eltérés abból ered, hogy az egyik mohóbb, és többet tud nyerni a kajából, mint a másik a méhlepényen keresztül. Akár egy kiló eltérés is lehet majd köztük a születéskor. Amúgy egy idősek, csak hát méret alapján másnak számítanak! :)

teodorka: nem csodálom, hogy nem bírta már a picur a füstöt, azt sem értem, te hogy viselted el!

Kata
labkat

Köszi Labkat, így már értem, hogy csak a méretük nem egyforma, ez végül is természetes. Én azt hittem, hogy a koruk sem, azon csodálkoztam. :oops:
Amúgy Ti szoktátok érezni, hogy éppen amivel rugdosnak, az melyik testrészük? Mert én nem nagyon, pedig próbálom kitalálni. Egyedül amit szinte biztosan éreztem az előző terhességnél is, hogy éppen mit csinál, az a baba csuklása volt. :)

Kép
Kép
szunyi77

Sziasztok!

Labkat, gratulálok a kisfiúkhoz! :)

O'hara, nem tudsz olyan részt mondani ahol a rúgásra azt mondanám, hogy hű, ez lehetettlen :wink:

Szunyi, én anno csak a legvégén tudtam megmondani, hogy a végtagjaival vagy éppen a buksijával, popsijával feszít e a gyermek.

Szép 7végét mindnekinek!
Sajnos hétfőn lejár a szabim,...szeretek dolgozni, de most nem nagyon akaródzik még munkába menni :?

N.

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok!
Kulcsár Bogi vagyok,4.éves dietetikus hallgató.Most írom a szakdolgozatomat:Gyermekvállalás örömei és veszélyei 35év feletti várandósok körében címmel.Segítséget szeretnék kérni,hogy akinek lenne kedve kitöltené-e a kérdőívemet.Kérem olyanok írjanak,akik jelenleg várandósak.
emailben küldeném el a kérdőívet.címem:bogibogarka26@gmail.com
előre is köszönöm
bogibogarka

Kedves Bogi,...még pont egy évem hiányzik, hogy az általad keresett kategóriába essek :)

N.

Kép Kép
natasa1975

szunyi: a vége felé majd jobban tudod, mivel hol motoszkál, de most még nehéz kitalálni, mert folyton forog odabent, sok még a helye. Bár jobbára a kezével és a lábával tud püfölni. A dvd-n pont látszik, hogy a kis öklével behúz egyet a pocakomba a baba :D Nem tetszett neki az uh!
Egyébként én így, hogy össze vissza vannak, nem is tudom hogy mit csinálnak épp. Ilyenkor, mikor az uhon látom az elhelyezkedésüket, jobban tudok tippelni, de hát bármikor megfordulhatnak!

Kata
labkat

Még lefekvés előtt csatolom a képeket a babákról, mert feltöltöttem. Az elsőn a homlokukat összedugják, és jól látszik az egyik baba keze; a másodikon szintén a profiljuk látszik, bár az egyik szépen felénk fordítja kicsit a fejét!

A méretek pedig a következők:
BPD: 4,61 és 4,29
AC: 14,14 és 12,5
FL: 2,84 és 2,85
súly: 275g és 238g

Kép

Kép

Kata
labkat

Labkat! Nagyon gratulálok, úgy szorítottam titkon értetek, hogy kisfiúk legyenek! :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok!
Tudom, nagyon eltűntem én is, de amint a vonalzóimból látjátok, időközben gyarapodott kis családunk és hát így a két gyerkőc mellett még olvasni csak-csak tudok közben, de mire írnék valamelyikük mindig beriaszt.

Akinek van másfél év körüli gyerkőce, hogy oldja meg a cipelgetést? Vajon nem okozunk bajt pocaklakónak?

Babóca neme még nem biztos nálunk, mert a kb. másfél perces uhn csak annyit mondott a doki, hogy most éppen kislánynak látszik, bár a két uh közben a lepényem is elsőből hátsó fali lett, ennyi erővel pedig nyugodtan előkerülhet még egy kukac is. A végleges névválasztásnál mi is megvárjuk, hogy biztosan tudjuk ki lakik odabent.
Én egyenlőre +4 kg körül járok, de mostanában erősen megnőtt az étvágyam.

tücsökbogár

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: