nyuszi81!
Ugye hogy, ugyehogyugye?
tabati!
Ez naggyonn jó! Ezek szerint sikerült kimászni a gödörből (a hajlott korod ellenére

)? Nagy-nagy gratula, alaposan meg dolgoztál érte és klasz, hogy nem adtad fel!
Minden gyerek másképp oldja meg a dolgot, amikor "nyomás alatt áll".
Manónak elvörösödött a feje, felfújta a pofazacskóját, legörbítette a száját, de a vége felfelé kunkorodott. Nincs az az ember, aki ezt direktben le tudja utánozni, annyira látványosan egyértelmű és vicces volt.

(A "Batman" filmben volt hasonló Jokerként Jack Nicholson szája, de még az sem az igazi)
Hugi ellenben kicsit begörbíti a hátát (van hogy cicivel a szájában van, hogy nem), picit vörösödik csak el a feje és ökölbe szorított kézzel nyomatja a dolgokat. Ha a kezében van az ujjam, akkor igyekszik azt eltörni.
(Elmondása szerint nálam úgy csinálta anyám, hogy megfogta a kezemet és elkezdte szorítani. Amire én reflexszerűen visszaszorítással reagáltam és már ott is volt az eredmény

)
Poci fájás ellen mit csinálsz?
Porszívó: ilyet még én sem hallottam, hogy kompatibilis.
Nem tudom, hogy lehetnek-e "túl szűkek" az orrjáratok. Azt értem, hogy neked is olyan, de nem valami más okozza odabent a problémát?
Nem tudom, hogy szörcsögés alatt mit értesz. Nálunk Manó és Hugi is olyan kajázás után, hogy hörögnek. (Ezt többen is írták már itt is). Úgy kell kimasszírozni belőlük a levegőt. A vállamra veszem és finoman elkezdem nyomkodni a felsőtestük 1-2/3-át. A Kaméliás Hölgy sehol nincs hozzájuk képest, de egyre csitul a dolog és általában jön egy nagy böfi is. (A "böfi gomb" a hónaljuktól kb. 2 centire van.

). Aztán a másik vállamon ugyanezt eljátszom és néha nagyon finoman(!) megütögetem a kis gerincét is. Néha több, néha kevesebb időbe kerül, de addig csinálom, míg el nem múlik.
Manónál már nem emlékszem, hogy hogy volt, de Hugi akkorákat nyel néha, mint aki most futott végig egy maratont víz nélkül. Ekkor nyeli a sok levegőt. Ilyenkor kiveszem a cicit, pihentetem pár pillanatot és folytatjuk. Ezt addig folytatjuk, amíg normálisan nem kezd el nyelni.
Manónál ez 5 hónapos korában elmúlt, Huginál meglátjuk mi lesz. Manó nem bukott sokat, csak ritkán - de akkor szó szerint az orrán-száján dőlt kifelé.

, Hugi sem bukós.
Szoptatási tanácsadóról nem írtál. Legalábbis szerintem.

Utolsónak az rémlik, hogy telefonálást emlegettél.
6 hetes kontroll: a SOTE.-I-n csak ahhoz lehet, akinél szültél, ahogy varratszedésre is.
Császár.
Az, hogy az elős az lett egyáltalán nem jár azzal, hogy a másodiknak is annak kell lennie! Ott is ugyanaz érvényesül, mint az elsőnél: ha úgy biztonságosabb (hagyjuk a többi verziót!), akkor választják. Harmadik babát viszont két császár után már nem szoktak javasolni, de kivitelezhető. Negyedikhez viszont már csak lepkehákóval fogsz dokit találni, aki elvállalja.
Mindenhez pozitívan álljunk hozzá, de ezen a téren szerintem kezdhetsz barátkozni a 3 baba gondolatával...
Őszülés.
Ő is az volt már? Mert akkor logikus a dolog.
És aki meg csak 60 felé kezd el őszülni az meg még most jött az iskolapadból?
Egyik ismerősömnek már 26 éves korára tök ősz volt. Ehhez képest, nemrég szülte meg a 2. kislányát, tőlem fiatalabban.
Ha a 30 már nyugídjas kornak számít, akkor most fogom magam és elmegyek az asztaloshoz, hogy méretet vegyen rólam.
katy76!
Köszike!
Egészségügyi okokból mondtam a tej(nem)odaadást. Ne kérdezd, hogy mi lehet a probléma, de lehet, hogy előbb nem ártana megnézetni. Nem tudom, hogy egy ilyen "magánakció" mennyire necces.