A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

sziasztok!

már jó rég voltam és ezért nehéz is volt visszaolvasnom,de igyekeztem...
már szombaton is akartam jönni,de mire végig olvastalak titeket
nem tudtam belépni,pedig boonak cicire akartam írni,de látom már kapott
jó tanácsokat...

már vagy 6napja nagyon borzalmas napjaink voltak...semmit nem volt
hajlandó aludni napközbe a kisasszony és csak nyűglődött és cicit kért...
mint kiderült túl sokat eszik és ezzel fokozófik a hasfájása is...ezért
ez a 3dik napja,hogy 2óránál hamarabb nem kap cicit és mérleget is
béreltünk...

nekem csak az az egy elvem volt,hogy ne legyen mérleg és ez se jött
össze...bár soha nem gondoltam,hogy a sok kajálás miatt kell majd...

ma voltunk védőnőnél is és 4280gramm már a drágám...

nagyon édesek a babák és tike üdv otthon és gratula...
igyekszem most már rendszeresebben jönni csak nehéz,hisz lányom nappal
nyűglődik éjszaka meg alszunk...

jó éjt...

Kép
Kép
csibe83

Kicsikém!
Este visszanéztem még. :lol:
Tudod, hajnali 4-kor kelek és ez az időeltolódás! :evil:
Néztelek az iwiw-en is, de foglalt voltál. :cry:
Már tényleg mindent kipróbáltál.

Csomagold be azt a gyerököt és add fel postán. Megyek érte! :P :lol:

Nem szomjas? Tudom, mit mondott a doki. Ti azért az evés mellett ittatok is. :wink: Nem a tejukára gondolok. :lol: Felforralt, lehűtött vízre. Azért, mert Nálatok hűvösebb van, még lehet, hogy ez a gyerök ISZÁKOS! :lol: :lol:
Mikor ott voltam, tudod mennyire tudott aludni a porchon! De ezt azért nem lehet kívánni, hogy egész nap ki legyen csapva az a gyerök! :lol: :lol: , Te meg ülj mellette! Elhiszem, hogy nem tudsz mellette csinálni semmit sem. :cry:
Küld a géphez a gyerököt, majd "megdorgálom". :lol:
Ez egyébként már Nekem is eszembe jutott, hogy Hangi talán attól ideges, mert megérzi Rajtad?? :roll:
Puszi: Anyu
A gyerököt pedig imádom, de ne mondd meg Neki, mert elbízza magát!! :lol:
Be fogok pislogni minden elérhetőségünkbe, hátha épp akkor látlak. :wink:
demeter zoltanne

bond

nekem nem sikerült megnéznem a táncolós videót :(

ezt írja ki

The URL contained a malformed video ID.

pedig regisztrálva is vagyok..
Vendég

na, azért sikerült máshonnan rákeresni és megnézni :)

majdnem táncra penderültem :D
Vendég

Ancsurti!

Pár hét múlva Te is azt fogod mondani, mint anyukád: este leraktam és aludt reggelig... csak addig kell valahogy kibírni. Engem is ez bíztat, már csak 1-2 hónap és rendben leszünk. A cumi nem egy hülyeség és el is lehet venni mielőtt súlyos logopédiai próblémák merülnének fel.

Lorca, az immunbetegség valószínú (remélhetőleg csak) egy immunoglobin nagyon alcsony színtje lehet, de addig sejtés a dolog, amíg nem csinálnak részletes kivizsgálást - most nem tudok vele kórházba vonulni. De már senkinek sincs más tippje.
Tegnap megint a fülészeten voltunk :evil: , sűrű trutyi ürül a füléből, amit 2 hete műtöttek és antibiotikumot is kapott, amúgy nem beteg, nincs gyulladás. Szóval most keressük az embert, aki megnézi ezeket az Ig-ket, kórház nélkül. Akkor még mindig csak reménykedhetünk, hogy a pótolható fajta hiányzik és nem romlik tőle az életminősége + nem kell minden nátha után antibiotikum :( . Jobb lett volna, ha ez előbb kiderül, mondjuk csak pár hónappal.

Én nagyon lelekesen fotózok, igaz sokminden csak digitálisan van meg, most hivattunk elő 2 évre visszamenőleg 250 papírképet. A kameráról 3 éve nincs gépre töltve az anyag, csak kis kazin várja a jószerencséjét.

És 2 hét múlva keresztelő. Tegnap meg akartam venni a ruhát, amit kinéztem, de átrámolták az egész C&A-t és már nem találtam :? Mindegy, a plébániára úgyis személyesen el kell menni és mellett van a bababolt. Ez a plébános az Istennek képzeli magát, nem igaz, hogy telefonon nem lehet megmondani, hogy jó-e az időpont és ne feleslegesen csődítsrem össze a familiát. Nyilván bevinném valamikor a papírokat is, de egy 4 hetessel + 2 másikkal nem egyszerű.

Na ordít. Akkor most kézbe! :oops:

Éva

KépKépKép
agmano

Csibe,
Ti éjszaka alusztok?! Ezt a luxust! :lol:

Boo,
Ne aggódj, mi tegnap töltöttük ki az utolsó juttatáskérelmező lapot. Nem vagy lemaradva. :wink:

Ancsurti,
"Este=alvas...nappal=bombi ... Valtozast akarok!!!!!!!!! "
Éjjel=bömbi, Nappal=ordítás?

Ha jól emlékszem, van tetra kifogótok. Abba próbáld belecsavarni, úgy, hogy elég szoros legyen és a keze se kalimpáljon. Az, hogy csak hason szeret aludni, mutatja, hogy zavarja a kalimpálás. Olyankor a legjobb nyugtatás, ha ütemesen vered a pelenkát. Lehet, hogy nem működik, de ezzel is elszórakozhatsz egy kicsit.

Ha van elég tejcsi és ennyire jól gyarapszik, jöhet a túlevés tipp. Komfort szopizni szeretne, de jön a tej és nyomja a pocit. Ilyenkor sokat szoktak bukni.

Meg amit Bond ír. Frissmami nem bukhat ki, mert az ördögi kör.

007,
"Azt akartad, hogy kijöjjek? Nesze, vazzeg!" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Ancsurti

Aszem Hanga olyan mint Roló. Két napja nem aludt, csak este 5-6 órát. Gyakorlatilag reggel 9-22 ig talpon, néha pilledezett, de öt perc múlva olyan élénken figyelt, mintha átaludta volna a napot. :evil: Én nem értem honnan van ez az energia :lol: Viszont este 22 körül lerakom aludni, és alszik 4 ig-5ig. Persze aztán én is rohanok fürödni aztán be az ágyba, hogy minnél többet tudjak aludni, mert tudom másnap megint kezdődik a műszak. :lol:
Ami nekünk néha bejön:
A séta, friss levegő, dumálok neki minden f..got. De ez se mindig.
Tegnap 2 óránként volt csöcsön, a végén már csak 30-40 ek jöttek a cicikből, annyira le voltak szívva. Mára meg szétdurran. S sikerült a reggeli sétánál bealtatni, már egy órája kellett volna enni, de nem merem felkelteni, nehogy tomboljon megint estig. Cickó kétszer akkora, már nem bírtam és fejtem belőle egy picit, de gondoltam arra is hogy az egészet ki kellene serkentés miatt, csak félek ha fel kel akkor meg mi lesz?

Én nem öntök ki egy csepp tejet se. sose lehet tudni, bár még a fagyasztóba nem jutott el :lol:

Boo

cumisüvegből könnyebben jön. A ciciből is az elején, de utána dolgozni kell érte. Zsiri sztem rájött, hogy bolond lenne küszködni, mikor anya utána ugyis odaadja.
Szonibabánál is ez volt. Ő azt csinálta, hogy nem adott utána. Csak cicit. A tej meg ment a fagyasztóba. De ráveszem hogy írja le, mert ő jobban tudja mit csinált...
Örülj neki hogy sokata segít Apa, nálunk sajna alig van otthon, sok a meló..már mondtam neki, hogy ennyire nem kell a zseton, lassan a fia csókolomot fog köszönni :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok! :)

lorca!

Én is meglepődtem, amikor először fogtam a kezembe Manót pólya nélkül. Azt hittem, hogy szétesik. Félni nem féltem, de ilyen fejet vágtam: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
:lol: :lol: :lol:

"Olyankor a legjobb nyugtatás, ha ütemesen vered a pelenkát."
Öööööööööööööö...azért az eszközöket válogasd meg, ancsurti! :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

ancsurti!

"De ertheto volt mar a turelmetlensegem...mint szinte mindenki masnak is...azert a 42 heten ideje volt kibujni "
Ezt lehet, hogy aláírja majd. Uszkve tizen-huszonegynehány év múlva. :roll: Csak addig kell kibírnod. :roll:

"merednek a bimbok ezerrel!"
Ti így hívjátok? És ráadásul több is??? :shock: :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Manó nevében is köszi. :) (Tegnap lemértem. 1 éves korukra kéne megháromszorozni a születési súlyukat. Az az ő esetében egy picivel több, mint 10 kiló. Ő most annyi. :roll: Egészséges és 2 éves lesz. Illetve már hónapokkal ezelőtt is ugyanennyi volt. Vagy ennyire rossz a mérleg -de komolyan az :? - vagy tényleg. :roll: )

boo!

Papírozás: így jár az, aki nem szerzi be előre őket és tölti ki, amennyire csak tudja. Úgyis mint: anyjaneveszülettadóazonosítójagyerekneve ecetera. És a legvégén már csak azokat kell beírni, amit csak szülés után tud meg az ember. :wink:

"ez még csak a reszelés, hol van még innen az építés, meg legalább a színtelennel való átkenén "
MIVANNNNNNNNNNNNN???? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Egy 1 hetes gyerek mellett örülj, ha WC-re tudsz menni és hajat moshatsz. Nem most kell luxuskodni. :lol: :lol: :lol:

"lógott a cicimen a gyerek, betettük a gépbe, kiteregettem, "
Szegényke! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hogy mi lenne, ha Apa nem lenne otthon...? Te most inkább a fejéssel és a pelussal foglalkozz.

csibe83!

"2óránál hamarabb nem kap cicit "
:?: Ezt úgy értsem, ahogy értem? Mert akkor nem értem... :roll:

Gyere minnél többet te is! :wink:

sillia!

Mondom én, hogy a hiba az Ön készülékben van. :roll: :lol: :lol: :lol:

Már akartam kérdezni. Végülis hogy szerettetétek meg Lócival a fürdést?

Még a múltkori porszívózáshoz. Nagyon ritkán én is vagyok úgy, hogy amit nem hallok vagy látok az tulajdoképpen nincs is ( :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )

agmano!

Jobbulást nektek! :( :( :( :( :(

Fényképek, videó: :o :o :o :o Érdekes lesz most visszanézni az akkor felvetteket. :lol: :lol: :lol:

Esténként mielőtt elalszom (vagy félálomban vagyok) jut eszembe az a sok marhaság (időnként talán hasznos infó is :roll: ), amivel szórakoztatlak(? :oops: :oops: :oops: ) titeket. Olyankor eszembe jut, hogy de kár, hogy nem ülhetek le rögtön a gép elé, mert különben másnap elfelejtem és megint csak este fog eszembe jutni. :?
Most ezek közül néhány:
-helyes szoptatásnál nem csak a gyerek arca néz feléd, hanem a baba EGÉSZ testét MAGAD FELÉ fordítod, hogy ne legyen kitekeredve a nyaka.
-jobban tud levegőt venni, ha jól átjárhatóak a légútjai, ezért érdemes tisztán tartani őket. Kajázásnál nem mindegy, hogy mennyit küszködik a levegővétellel! (Ha valaki azon aggódik, hogy a naponta végzett porszívós megoldás kiszáríthatja az orr nyálkaháryáját, az megnyugodhat. Nem szárítja ki. :wink: )
-amikor szopik a pici, akkor annyi cici legyen a szájában, amennyi csak belefér, de az orrlyukaiból lehetőleg szedjük ki: hagyj kapjon levegőt szegényke. :roll:
(Továbbá: véres cicit úgyis lehet csinálni, hogy nem vágod le a gyerek körmét, viszont hagyod ezerrel belekapaszkodni a cicibe. Lehetőleg a bimbó környékén. Az naggyon király. :? :? :? :?)
Tegnap (is) beszéltünk a melltartóbetétről és azt írtam, hogy nekem nem folyik a tej, csak a kis cseppecskék előbb-utóbb nyomot hagynak a melltartón és az sem szép. Erre az éjjeli etetés után megdöbbenve érzem, hogy a nem használt cicimen lévő melltartó tocsog ezerrel. Annyira jó ez a DM-es betét, hogy hosszú percek alatt sikerült megtalálnom, mert valahová az Egyenlítő környékére költözött. :x :x :x 5 perc múlva lecsekkoltam. Megint útban volt, de most csak Egyiptomnál elcsíptem. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Aki rendszeresen szokott oda járni. A Schleckkernek milyen saját márkás termékei vannak, amik jók?

Kép
Kép
200907?

Szia!

Ajánlom figyelmedbe, ha szeretsz utazni és szereted az extrém kedvezményeket!

Turisztikai - információs portáljainkon keresztül több száz szálláshely között válogathatsz, illetve exclusive üdülési csomagokat vásárolhatsz extrém olcsón!

Dióhéjban a vállalkozásról:
www.szallasszerviz.hu portál belföldi szálláshelyekről és kapcsolódó szolgáltatásokról ad információkat a hazai utazni vágyó közönségnek.

www.familytravel.hu portál kiemelten a családoknak szóló, gyermekbarát szálláshelyeket és a kapcsolódó szolgáltatásokat katalogizálja és teszi elérhetővé a családok számára.

www.aukciosutak.hu portál üdülési ajánlatokat, programcsomagokat kínál eladásra licit formájában, illetve direkt ajánlatokon keresztül.

Amennyiben szeretnéd igénybevenni az extrém, esetenként 40-50 %-os kedvezményeket, kérlek kattints az alábbi linkre és igényelj Travel Action Klubkártyát most díjmentesen!

www.szallasszerviz.hu/oldal.php?megnyit=1004

KépKép
kaqk
Debrecen

nyuszi81! :)

Rájöttem, hogy hogyan tudnám neked leignkább illusztrálni a fejeknemfejekmennyimaradbenneelfogy dolgot.
Biztos te is láttál már olyan automatákat, amiben csoki, cukorka, ropi, mogyoró és egyéb ilyen vackok vannak. Úgy működnek, hogy bedobod a pénzt, az a spirál alakú tartó fordul egyet, kilöki az elején álló zacsit. A helyére egy másik kerül, te meg magadévá teheted a cuccost.
Szopira fordítva: a gyerek vagy a mellszívó rácuppan a cicire (ő a pénz), elkezd jönni a tej, amennyi csak kell (fordul egyet a spirál és lelöki a legelől álló akármit). Utána az "üres" cici újra telitődik (másik zacsi kerül előre). Végezetül a gyerek megkapta a magáét (vagy lefejted a tejet) illetve te megeszed, amiért bedobtad a pénzt. Ahogy forog a spirál és potyog ki belőlük a tartalmuk, úgy megy a jelzés a te szervezetednek, hogy után kéne tölteni. Amikor jön a "cukros bácsi", akkor feltölti az automatát, tehát neked is újra lesz tejed.

boo! :)

Emlékeztesd Apát, hogy nem esik szét a gyerek és nem is törik össze, mert ragadós a cucc. :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Akkor mielőtt megköveztek, helyesbítenék:
Azokon az éjszakákon (kb. 1-2x egy héten), amikor annyira fáradt vagyok, hogy még a gyerekért is csukott szemmel megyek át a szobájába, és ő is annyira álmos, hogy alig eszik, olyankor szokott előfordulni, hogy az érintetlen ciciből kb. 10 ml-t lefejek a csapba, hogy ne durranjon szét. Nem fejem ki a tejet, éppen csak annyit, amennyi szopi esetén a melltartóbetétben landolna.

De szorgos vagyok mint egy kis hangya, mert a hűtőben majdnem 1 liter tej van már kisebb adagokban. Ma éjjel is felkeltem, mert fel bírtam kelni fejni, és gyorsba lefejtem ma délutánra a kaját (130 ml), mert ma jönnek a barátnőim, így ha pont etetés van, akkor cumisüvegből fogja kapni a Petra a kaját.
Ha nem kell felhasználni, akkor fejek még hozzá, és az is megy a mélyhűtőbe.

Úgyhogy nem pazarlok én sem, pláne, hogy a nővérem az első kislányát sem tudta szoptatni, így miatta is teszem félre a tejet, hátha szüksége lesz rá, most a második kislány születésekor.

Ancsurti!
Kitartás! Néhány hét múlva jobb lesz!!!
Petra is hason szeret aludni!

Nálunk elalvás szempontjából az volt a vízválasztó, amikor először hagytam Anyunál, kb. 4 hetesen. Anyu megbüfiztette kaja után, picit beszélgetett vele, majd letette a kiságyba, és a Petra magától elaludt.
Azóta itthon sincs altatás, büfi után van még egy kis éneklés, beszélgetés, nézelődés, majd megy az ágyába. Az esetek 99%-ban elalszik egy kis dünnyögés után.

Tegnap Anyunál voltunk, és képzeljétek, egyszer csak megyek be a Petrához, hát a hátán fekszik, és boldogan kalimpál minden végtagjával!!! Hason lett letéve! Tudom, hogy ez még csak egy véletlen, de azért kell hozzá erő!

Az 56-os rucikat már el kellett pakolnom tegnapelőtt, mert passzentosak lettek rá. Még rá tudnám őket adni, de szerintem a 62-es már kényelmesebb neki.

Azt hiszem, hogy be kell szereznünk egy falvédőt a pelenkázóval szemközti falra. Ennyi lemosást nem bír ki egy festett fal!
Heti egyszer utoléri a fosi!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma reggel kaptam én, a szőnyeg, a padló és a fal. Pedig tudtam, hogy kakilni fog, de azt hittem, hogy lesz annyi idő, hogy kiveszem a már lefejtett pelust, és alá rakok egy másikat. Hát nem jött össze... :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

katy76! :)

Hááát, nem tudom... Talán egy 10-es még belefér. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: 1 liter az már szép! :)

Az, hogy az első kislányát nem tudta szoptatni a nővéred, még nem jelenti azt feltétlenül, hogy a másodikat sem fogja tudni. (Illetve hiába vagytok testvérek, nem biztos, hogy jó, ha a te tejedet kapja meg a másik baba. :roll: :?: )

Ne mossátok le a falat mindig, csak het 1x. Hagyjátok rajta és ha jön valaki, akkor azt mondjátok, hogy nem, ez a fal direkt lett ilyen modern mintás. :lol: :lol: :lol: :lol:

"azt hittem, hogy lesz annyi idő, hogy kiveszem a már lefejtett pelust, és alá rakok egy másikat. Hát nem jött össze... "
Hugi egyszer annyit termelt egy éjszaka alatt, hogy full pisis lett a bodyja, egészen a nyakáig, persze a lepedőn is átütött. (De alatta van az a nedvszívó, eldobható alátét, így a matracra nem jutott, he-he :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ) Úgyhogy lepedő levéve, mosásba téve, újat nem húztam fel, mondván hagy száradjon ki. Este öltöztetném fel, de kivételesen nem készítettem elő pelust. Mondom neki, hogy most átteszem a kiságyba, de nehogy pisiljen. Soha nem szokott. Tehát mi a valószínűsége, hogy ilyenkor fog? 100%! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Ezek direkt erre utaznak szerintem :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: )

Ha valakit érdekel még a masszázs, akkor itt nézelődhet:

http://www.masszazstv.hu/

Illetve ha valakit érdekelnek a cég által nyújtott különböző masszázsfajták, akkor:

http://www.onewellness.hu/masszazs

Nem ismerem az árakat, de a thai masszázs árai jónak tűnnek, a többi talán kicsit(?) drága. :roll:

(Lépek, mert kaja idő van. Természetesen nem az enyém. :? :( Tegnap is este 6 után "ebédeltem". Addig egy túró rudit és egy Raffaello-t nyomtam be, inni se sűrűn ittam. Jószerivel minden hibát elkövetek -nem direkt! :oops: - a tejem ellen, de hál' Istennek -vagy Huginak :roll: - van elég. A fagyasztóban is. :D )

Kép
Kép
200907?

sziasztok!!

Bond!! Köszi a hasonlatot,találó nagyon :D :D Ééééééééééés akkor egy jó hír: tegnap este fél 7-kor megszopiztattam két ciciből,utána fürcsi,dajkálás és negyed 1-ig aludt :shock: :shock:
Úgy örültem. Utána negyed óra cici,megint alvás 1/4 5-ig,utána pedig 1/2 9-ig. Szopizáskor én mindig berakom a másik mellemhez a kelyhet,az elsőből mindig jön,de másikból más semmi,úgyhogy leszívja rendesen a kiscsaj,úgyhogy meg sem próbálkozom a fejéssel. Így is jó!!
Délelőtt nem aludt,de nem sírt,mert jól volt lakva,beraktam a nagy ágyba és nézelődött,olyan édiiii volt és két és fél óra múlva kérte csak a következő kaját. Most alszik mint a bunda,én várom,hogy lejárjon a gép,utána én is ledőlök,ha még szunyál a drágám.
Tegnap elhoztuk az anyakönyvi kivonatát és a lakcímkártyáját,úgyhogy én is nekiállok kitöltögetni a papírokat és beküldöm a MÁK-hoz illetve a cégemhez. De már most irtózom tőle,utálom ezeket a papírozásokat.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok!

Képzeljétek, ma nagy az örömöm!! A déli etetésnél lemértük Noét, és ha minden igaz, akkor 70-et evett, utána még 20at kifejtem. apósom is megnézte a mérleget, úgyhogy remélem jól láttuk. Adtam még neki 60 tápit, most csicsizik. Nem mondom, nyűglődött, míg el nem aludt, de már alszik.

Pedig még kínlódunk szopinál, néha nem tudom miért sír. Hiszti van, kiszedem a cicit, megnyomom és még spriccel belőle. Szóval nem azért sír, mert nem jön. Néha tudom, hogy evés közben nyomja a kakit, vagy a pukit, és olyankor rángatja a fejét, meg sikít, mert fáj a pocija. Ilyenkor nagy a kínlódás, mert meg szoktam nyugtatni, aztán újra vissza a cicit, ami még nem megy rutinosan, plusz a felső ajkát mindig ki kell fordítanom, mert azt nem jól tartja. Nálatok nincs ilyen, hogy jön a puki és ahogy nyomja rángatja a fejét? Már a tápinál is volt, de akkor általában félrenyelt és köhögött. Itt meg letépi a cicim. Ti mit csináltok ilyenkor?

007!

Ne is írd a porszívós dolgot... :? Az itthoni porszívóba nem kompatibilis a babu orrszívója, pedig eddig ilyet még nem hallottam senkitől. Nagy a porszívó csöve...mindegy, apa fogja és még így is szív rendesen. Anyuéknál passzolt, fel is lazítottuk előtte sós oldattal a vélt cuccost az orrában, mégsem jött semmi. Pedig nagyon szörcsög már a kezdetektől. Viszont nem folyik belőle semmi. Védőnő azt mondta, ne foglalkozzak vele, szoptatási tanácsadó (írtam mi volt, már nem is tudom hova mit írok... :oops: :lol: ) szerint túl szűkek az orrjáratai, amivel nem tudok mit csinálni (ez hihető, mert nekem is, tudom...) babneten írták más topicban, hogy a tejcsi megy bele amikor eszik, az szörcsög... Hát nem is tudom...

Kép
Kép
tabati

Hát lányok, a legjobbat majd elfelejtettem írni. Nem vicces, de én már csak nevetni tudok rajta, hogy nálunk nincs egy normális nőgyógyász. Eddig már kettőt "elfogyasztottam", most mentem a harmadikhoz 6 hetes kontrollra, mert nem akartam messzebbre a kórházi dokimhoz bemenni. Szülésznőm is mondta, hogy nem szükséges, mehetek bárkihez, úgyhogy elmentewm az itteni rendelőbe. Kérdeztem a dokit, hogy császár után mennyit kell várnunk, hogy újra próbálkozhassunk babával. Erre közölte, hogy semennyit, akár ma is kezdhetjük. Na de én szeretném a következő babám természetesen megszülni. Erre mondja, hogy valószínűleg az is császár lesz. (értem én mit gondol, de miért nem lehet bíztatni, meg pozitívan hozzáállni a dolgokhoz?? ) Aztán mondom neki azt is, hogy ez azért is fontos, mert 3-4 babát is szeretnénk, annyit meg császárokkal nem valószínű... Erre az volt a válasz, hogy látja, hogy már kezdek őszülni ( , tényleg, de szerintem nem vészes, meg melírozva van a hajam, na jó lenőtt egy picit, eddig is terveztem már a fodrászt, de most jövőhéten tuti elmegyek ) és elmagyarázta, hogy ez azt jelenti, hogy a biológiai korom idősebb, mint a rendes korom. Szóval ne akarjak sok babát, mert az ő nővére is idősen szült, aztán akartak még egyet és csodálkozott, hogy nem jön össze neki. (hozzátszem, hogy 30 éves vagyok, szerintetek ez már nyugdíjas kor?? )

Érdekes, nem húztam fel magam, csak konstatáltam, hogy a következő babámnál sem oda járok majd terhesgondozásra, inkább a kórházba. Egyik doki sem százas...

Kép
Kép
tabati

Tabati!
Nekem 17 éves korom óta vannak ősz hajszálaim... pedig a családban senki nem őszült korán.
Nekem most is cibálja a Petra a cicimet. Ilyenkor vagy puki van, vagy kaki. Én meg szoktam várni, míg elmúlik egy ilyen görcs, aztán sétálok vele egy picit. Aztán eszik tovább.
Császár után általában 2 évet szoktak javasolni.

Bond!
Én a papírtörlőt, pzs-t, korong vattát, szalvétát, hűtős zacsikat és most már a melltartóbetétet is a Schleckerben szoktam venni.
Állítólag a popsitörlője is jó, még nem vettem, de ki fogom próbálni.

Kép
katy76

Bond!
Remélem, hogy lesz teje a tesómnak, de ha mégsem, akkor legalább megpróbálhatja az enyémet odaadni a gyereknek. Nem ezért teszek félre, de ha kell, tudok nekik adni.

Kép
katy76

Akartam már írni, hogy tejgyűjtő zacskót 20 db-os kiszerelésben a Mária nagykerben (Visegrádi u.) lehet olcsón kapni, kb. 1000 ft-ért.

Kép
katy76

Katy!

Nekem azt javasolta a védőnőm (még várandósságom alatt), hogy ha lesz sok tejem, akkor jégkockatartóban fagyasszam le, ha lefagyott nyomkodjam ki belőle, és úgy bele egy zacsiba. Így nem kell sok tartót venni, egy is elég, és mégis megmaradnak a kis adagok. :wink: Persze nekem a fagyasztás most még távoli álom, a cél az, hogy csökkentsük a tápit, elég legyen az anyatejem, termelődjön annyi amennyi Noénak elég. Utána az, hogy még pluszba le tudjak annyit fejni, hogy kimozdulhassak itthonról nélküle is. (amúgy csak kíváncsiságból...aki már kimozdult egyedül hosszabb időre babája nélkül...az rendben, hogy itthon valaki megeteti az előre lefejt tejből. Na de te mit csinálsz a melleddel, ha épp valami programon vagy, vacsorán vagy ilyesmi. Tán csak nem megy ki az ember a klotyóba fejni??? :shock: Csak mert én majd táncizni szeretnék visszamenni, ha sikerül odáig eljutnom, hogy már le tudok fejni tejet. és nem tudom elképzelni a szitut...)

Kép
Kép
tabati

tabati

[quote]E írta:rre az volt a válasz, hogy látja, hogy már kezdek őszülni ( , tényleg, de szerintem nem vészes, meg melírozva van a hajam, na jó lenőtt egy picit, eddig is terveztem már a fodrászt, de most jövőhéten tuti elmegyek ) és elmagyarázta, hogy ez azt jelenti, hogy a biológiai korom idősebb, mint a rendes korom. Szóval ne akarjak sok babát, mert az ő nővére is idősen szült, aztán akartak még egyet és csodálkozott, hogy nem jön össze neki. (hozzátszem, hogy 30 éves vagyok, szerintetek ez már nyugdíjas kor?? )

Ekkora ökörséget már régen hallottam!! :evil:

Én apai ágon örököltem az ősz hajat, 25 éves koromtól festeni kell mert annyira őszült már akkor, mostanra meg szerintem majdnem full fehér lenne...

A doki szerint az én biológiai korom akkor már 70 év :?: :?:

mert akkor jelentkezem világrekordernek a természetes módon fogant és szült kisbabámmal...

hihetetlen hogy egy orvos ekkora baromságot mondjon

:twisted: :twisted:
Vendég

cicirángatás nálunk is előfordul, olyankor tartom a fejecskéjét hogy ne tudjon akkorát rántani. Szerencsére ritkán van ilyen, mert Lóci nem nagyon hasfájós.
Vendég

Bond

azt én nem mondtam hogy szeret fürdeni, de már síráas nélkül tűri. Most akkor kezd sikítani amikor kiveszem a vízből és ráteszem a fürdőlepedőre.
Semmit nem tettünk a víziszony ellen, egyszerűen lassan rájött hogy nem kell félni.
Talán annyi, hogy mindig megszoptatom előtte, azzal nem lakik fullosra viszont éhes sem marad.

Orrszívás

apa otrivin orrszívót vett, ezt szájjal kell szívni :shock: nekem ez kicsit furcsa, mindig apa csinálja.
szó nélkül kipucolom a bébit akkor is ha a feje búbjáig szaros, de ez az orrszívogatás picit viszolyogtat :oops:

pelenka

Liberót vettünk és használtunk idáig. Tegnap kaptunk ajándékba egy nagy csomag Pampers-t és plusz egy pontot kell adnom neki a Liberoval szemben.
Kisebb könnyebb vékonyabb de ugyanannyi pisit tárol, és ami a lényeg: sokkal jobb a belső zárógumi! Épp egy nagy adag fosit szedtem ki, lehetett látni hogy áll az anyag de nem engedi kifolyni a pelus. Egy-egy ugyanilyen adag már többször hátközépig összekente Lócit a Liberoban.
Vendég

Sillia!

No, nekem is detto ez volt a véleményem a dokiról. :shock:

Pont tegnap olvastam erről a szájjal szívható orrszívóról, de úgy vagyok vele, hogy ha a porszívós sem szív ki semmit, akkor minek vegyek még egy ilyet is? :roll: Van kézi pumpás is, hátha valamikor út közben kéne, de nagyon gagyinak tűnik...

Pelenkából mi még mindig a Huggies 1est használjuk. Rossmanos is bevált, de abból már kicsi az 1es. Dmes meg akkor amikor a rossmanos még jó volt, nagynak bizonyult, ma már biztos jó lenne, de a Huggies olcsóbb. Próbáltuk már a Libero 2est, de kifolyt belőle a kaki. Vagy nagy volt még neki, vagy a libero nem válik be, vagy egyszerűen csak nem volt szerencsénk, és a másikból is ugyanígy kifolyt volna... Van még lila tescos 2es és 3as, de a 2es akkora, mint a libero, úgyhogy még nem próbáljuk ki.

Kép
Kép
tabati

nyuszi81! :)

Ugye hogy, ugyehogyugye? :wink: :lol: :lol: :lol:

tabati! :)

Ez naggyonn jó! Ezek szerint sikerült kimászni a gödörből (a hajlott korod ellenére :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :evil: :evil: :evil: )? Nagy-nagy gratula, alaposan meg dolgoztál érte és klasz, hogy nem adtad fel! :D :D :D

Minden gyerek másképp oldja meg a dolgot, amikor "nyomás alatt áll". :lol: :lol: :lol: :lol:
Manónak elvörösödött a feje, felfújta a pofazacskóját, legörbítette a száját, de a vége felfelé kunkorodott. Nincs az az ember, aki ezt direktben le tudja utánozni, annyira látványosan egyértelmű és vicces volt. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (A "Batman" filmben volt hasonló Jokerként Jack Nicholson szája, de még az sem az igazi)
Hugi ellenben kicsit begörbíti a hátát (van hogy cicivel a szájában van, hogy nem), picit vörösödik csak el a feje és ökölbe szorított kézzel nyomatja a dolgokat. Ha a kezében van az ujjam, akkor igyekszik azt eltörni.
(Elmondása szerint nálam úgy csinálta anyám, hogy megfogta a kezemet és elkezdte szorítani. Amire én reflexszerűen visszaszorítással reagáltam és már ott is volt az eredmény :shock: :lol: )

Poci fájás ellen mit csinálsz?

Porszívó: ilyet még én sem hallottam, hogy kompatibilis. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Nem tudom, hogy lehetnek-e "túl szűkek" az orrjáratok. Azt értem, hogy neked is olyan, de nem valami más okozza odabent a problémát? :?:
Nem tudom, hogy szörcsögés alatt mit értesz. Nálunk Manó és Hugi is olyan kajázás után, hogy hörögnek. (Ezt többen is írták már itt is). Úgy kell kimasszírozni belőlük a levegőt. A vállamra veszem és finoman elkezdem nyomkodni a felsőtestük 1-2/3-át. A Kaméliás Hölgy sehol nincs hozzájuk képest, de egyre csitul a dolog és általában jön egy nagy böfi is. (A "böfi gomb" a hónaljuktól kb. 2 centire van. :lol: ). Aztán a másik vállamon ugyanezt eljátszom és néha nagyon finoman(!) megütögetem a kis gerincét is. Néha több, néha kevesebb időbe kerül, de addig csinálom, míg el nem múlik.
Manónál már nem emlékszem, hogy hogy volt, de Hugi akkorákat nyel néha, mint aki most futott végig egy maratont víz nélkül. Ekkor nyeli a sok levegőt. Ilyenkor kiveszem a cicit, pihentetem pár pillanatot és folytatjuk. Ezt addig folytatjuk, amíg normálisan nem kezd el nyelni.
Manónál ez 5 hónapos korában elmúlt, Huginál meglátjuk mi lesz. Manó nem bukott sokat, csak ritkán - de akkor szó szerint az orrán-száján dőlt kifelé. :? :? :? :? , Hugi sem bukós.

Szoptatási tanácsadóról nem írtál. Legalábbis szerintem. :roll: Utolsónak az rémlik, hogy telefonálást emlegettél.

6 hetes kontroll: a SOTE.-I-n csak ahhoz lehet, akinél szültél, ahogy varratszedésre is.

Császár.
Az, hogy az elős az lett egyáltalán nem jár azzal, hogy a másodiknak is annak kell lennie! Ott is ugyanaz érvényesül, mint az elsőnél: ha úgy biztonságosabb (hagyjuk a többi verziót!), akkor választják. Harmadik babát viszont két császár után már nem szoktak javasolni, de kivitelezhető. Negyedikhez viszont már csak lepkehákóval fogsz dokit találni, aki elvállalja.
Mindenhez pozitívan álljunk hozzá, de ezen a téren szerintem kezdhetsz barátkozni a 3 baba gondolatával... :roll:

Őszülés.
Ő is az volt már? Mert akkor logikus a dolog. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil:
És aki meg csak 60 felé kezd el őszülni az meg még most jött az iskolapadból? :shock: :shock: :shock: :shock:
Egyik ismerősömnek már 26 éves korára tök ősz volt. Ehhez képest, nemrég szülte meg a 2. kislányát, tőlem fiatalabban.
Ha a 30 már nyugídjas kornak számít, akkor most fogom magam és elmegyek az asztaloshoz, hogy méretet vegyen rólam. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil: :x :x :x :x

katy76! :)

Köszike! :wink:

Egészségügyi okokból mondtam a tej(nem)odaadást. Ne kérdezd, hogy mi lehet a probléma, de lehet, hogy előbb nem ártana megnézetni. Nem tudom, hogy egy ilyen "magánakció" mennyire necces. :roll:

Kép
Kép
200907?

Nem rossz a védőnő tippje, csak egy probléma van vele: túl kicsik azok a kockák. Én az előre összeaprított petrezselymet használom így. Eleinte úgy kellett kiimádkozni belőle, most már könnyen megy. És egy kis kocka tejjel jószerivel csak összekented az üveg alját. Aki nem hiszi, járjon utána. :wink: (Petrezselyemhez viszont tökéletes :D :D :D )

"Na de te mit csinálsz a melleddel, ha épp valami programon vagy, vacsorán vagy ilyesmi. Tán csak nem megy ki az ember a klotyóba fejni??? :shock:"
Ez a minap került szóba itt. Vannak olyanok, akik nem mennek ki a klotyóba, hanem igenis kicsapják az asztalra és hagyj szóljon! :shock: :roll: :roll: :roll:
Próbáld meg úgy, hogy hordozókendőbe csavarod a babát, szopis pólót veszel fel és tánc közben szerét ejted. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sillia! :)

Akkor lehet, hogy a tej a ludas. Mindegy. A lényeg, hogy csak így tovább! :wink:

Szájjal orrot szívni: khm... :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Tabati,
A klotyóban fejés attól függ, mennyi időre mész el otthonról. :lol: Nem kell teljesen lefejni, csak annyit, hogy ne feszüljön. Azután amikor hazaértél, folytatod ott ahol abbahagytad, mintha mi sem történt volna.
Én addig nem tervezem itthon hagyni Danit, amíg nem él túl stabilan pár órát kaja nélkül, azaz még jópár hónap. Az osztályomnak szeptemberben lesz a találkozója, de azt hiszem, csak a 10 évesen fogok megjelenni. :wink: Vagy viszem Danit is. :lol:

Sajna a császárban igaza van, de csak statisztikailag. Azért jó, hogy ilyen pozitív. Az meg, hogy akár kezdhetitek is, nem épp igaz. Van orvosi ajánlás arra, hogy meddig nem az igazi (egyszer írtam is, amikor kérdezted)

Az ősz haj meg szintén elég hülyeség szerintem. Emlékszem, volt egy általános iskolai osztálytársam, amikor sorban álltunk a menzánál, azzal szórakoztunk, hogy jéééé, itt egy ősz hajszál. Korom fekete haja volt, tényleg világított. 12 évesen akkor már a változó korba ért?! Tényleg jobb lesz, ha az egész intézményt elfelejted. :roll:

Fejrángatás nálunk nincs. Natinál volt olyan, amikor kicsit már nagyobb volt, hogy szopi közben valami érdekeset látott és odafordult. Csak épp elfelejtett elengedni. :twisted:

Bond,
"nem biztos, hogy jó, ha a te tejedet kapja meg a másik baba."
Egy tehén teje az szerinted jobb? :wink: Tesótej tökéletes.

A Sotén is mehetsz bárkihez 6 hetes kontrollra. :wink: A varratszedést azt szerintem csak a pénz miatt kell ugyan annál a dokinál csinálni. :twisted:

Ronmay,
Nem irigyellek azért az egész napi buliért. :roll: Nagyon fárasztó lehet.

Kép KépKép
lorca

És akkor, amíg el nem felejtem újabb aranyba foglalandó okosságaimat. 8)

Altatásnál az alábbi trükk mindig bevált Manónál.
Ha nem akart elaludni, pedig már ideje lett volna, akkor kamuból elkezdtem ásítgatni. Azt még nem tudják hogy mitől, de azt mindannyian tudjuk, hogy ragadós. Így felváltva ásítgattunk, mígnem elaludt. (Arra kell csak figyelni, hogy nehogy te is ezt tedd. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: )
Huginál bejön a popsi riszálgatás fekve. Legalábbis nekem. Mert én 2 perc múlva már alszom is. :roll: Hogy ő mit csinál azt nem tudom. :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kérdés: Huginál miért van majdnem minden szopi elején egy picike hányingerem? :o :?:

Gyöngyszem hétvégéről.
Apa már kétszer is lent volt Manóval, de még mindig nem lehetett lelőni. Este 6-7 körül elkezd kifele menni és mondja, hogy: "síííta". Apja rám néz elgyötörten:
-Mikor fárad már el, már kétszer is lent voltunk!?
-Egy gyerek? :shock: :shock: :shock: :shock: Ha nem a tvnevelfel típusból van, akkor 7-8 éves korukig egy szuszra képesek lennének végig futni a Párizs- Dakart. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

lorca! :)

Nem tudsz annyit fejni, hogy 2-3 (esetleg több) étkezésnyit kibírjon nélküled? :shock:

"Van orvosi ajánlás arra, hogy meddig nem az igazi (egyszer írtam is, amikor kérdezted) "
Szerintem tabati most is örülne neki, ha megint megkérdezte. :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Ki mondta, hogy a tehéntejben tej is van!? :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :? :? :?

Amikor Manó után mentem a 6 hetes kontrollra, akkor csak úgy beállítottam, mondván ezt aztán bárki megcsinálhatja. Rákérdeztek, hogy ki csinálta. És szépen elküldtek, hogy majd ő. Úgyhogy, mehettem vissza 1 hét múlva. :?

Kép
Kép
200907?

bond

[quote]A írta:kkor lehet, hogy a tej a ludas. Mindegy. A lényeg, hogy csak így tovább!

bevallom fogalmam sincs ezt most mire válaszoltad.. :oops:
de biztos így van ha te mondod :wink:

az szájjal való orrszívást azért nem szó szerint kell érteni, így néz ki a szerkentyü. És működik!
Kép
Vendég

Na, akkor most 1-1. :lol: :lol: :lol: :lol:
Én a fürdetésről beszéltem, hogy már nem sír Lóci.
Viszont most én nem értem, hogy akkor pontosan hogyan is működik ez az izé. :roll: :roll: :roll:

Ha arra a körte formájú, gumiből lévő orrszívóra gondolsz, amit gyerekkorunkban használtak, akkor most is lehet olyat kapni. Csak -állítólag- azért nem szeretik a gyerekek, mert elsőre nem képez elég nagy vákuumot, így többedszerre tudja csak a megfelelő hatást elérni. (Viszont bármikor magaddal viheted és nem olyan feltűnő, mint egy porszívó. :roll: :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

Kép
Kép
200907?

Ha valaki szereti az ilyet és megteheti, hogy elmenjen, akkor Bond ajánlásával :wink: :

http://www.jozsajudit.hu/

(De ha nem is megy el, akkor a nézze meg a "Galéria" menüpontot :wink: )

Kép
Kép
200907?

bond

ez úgy működik hogy a csőrös vége lóci orrában a szipókás vége apa szájában. a cuccos nem kerülhet a csőbe ott csak a vákum képződik. egyszerűen csak annyi hogy nem a porszívó hanem az ember csinál szívóhatást.

én még nem tudtam rávenni magam hogy használjam :oops:

kisfiam ma extra nyügi vissza kellett tennem cicire csak két ujjal pötyögök..

apaék győrben vannak ma fürödni dalma a lovaknál, csak ketten vagyunk egész nap

próbáltam felhúzni lóci lábait és összehasonlítani a hurkákat a comján. nem sikerült :shock: nincs mit összehasonlítani..
mint hendegabi írta valóban kezd pocakot ereszteni szöcskécske de hurkákat nem sikerült növesztenie.
a lényeg hogy doktornéni tegnap nézte és azt mondta nagyon meg van vele elégedve. hurkák nélkül is
Vendég

Csajok!
Napközben kinek hol van a baba? Pláne ott, ahol kb. 2 év a korkülönség. Nyugiban is legyen, aludni is tudjon, nézelődhessen is és ne is legyen szétszerelve. :?:

Kép
Kép
200907?

Éééértem. Akkor a szipókás részénél szétszerel, cső kivesz és vízzel kimos. (Azért ez vicces, hogy te még nem bírtad rászánni magad. :lol: :lol: :lol: )

Tudtommal a hurka össze hasonlítást kinyújtott lábbal szokták végezni. :roll: A lényeg, hogy a doki néni rendben találja a dolgokat. :wink:

Kép
Kép
200907?

Csssssss... elaludt...

Akkor rosszul emlékeztem arra amit írtál :oops:
majd megnézem nyújtott lábbal is, úgy azért ráncolódik picit a combja.
Csípőszűrésre majd 3 hét múlva megyünk, akkorra van időpont.

Én is gondolkodtam már azon, hogyan oldható meg a dolog 2 kicsivel. Pedig megoldható mert én is végigcsináltam anno..
csak a fene emlékszik már hogyan! Arra azért emlékszem, hogy többször erősen vágytam egy lakatlan szigetre :?
Vendég

007!

Félreértetted, de Lorca már megválaszolta. :lol: Noé nélkül akarok majd kimozdulni, ha tejcsárda leszek, és félek, hogy szétdurran a cici, erre kérdeztem a klotyóban fejést. Azért gondolom ha étteremben szoptatnak is, azért a fejőgépet nem veszik elő a retikülből. :lol:

Körte formájú orrszívót (konkrétan pingvin formájú amit a dmben lehet kapni :lol: ) vettem is, nem csak akartam, és igen, arra az esetre vettem, ha kimozdulunk majd itthonról. :wink:

Lorca!

Tudom, hogy már régebben is kérdeztem. :wink: És több variáció van, van aki azt mondja, egy év, van aki 2 évet mond. És látod, ez a doki nem szívbajos. :lol: Persze, nem az ő feleségéről, meg gyerekéről van szó. :lol:

Na, megyek, mert sír Noé... Majd folytatom legközelebb..

Kép
Kép
tabati

007,
"Ki mondta, hogy a tehéntejben tej is van!?"
Tessék? Ezt nemigazán értem, mire mondod.

"Nem tudsz annyit fejni, hogy 2-3 (esetleg több) étkezésnyit kibírjon nélküled?"
Nem tudom, valószínűleg tudnék. Hacsak nem vészhelyzet, nem lesz tőlem távol órákat az elkövetkezendő hónapokban. Ez nekem fontos így, nem a tej miatt.

"Este 6-7 körül elkezd kifele menni és mondja, hogy: "síííta"
Üzenem apának, hogy a 6-7 az még nem este, hanem délután, és az még korai ahhoz, hogy felhozza a gyereket a játsziról. :lol:

Dani élete nagy részét eddig az ágyamban töltötte - most is ott szunyázik. Ha alszik, akkor rácsukom az ajtót és az apraja nem mehet be. Ha ébren van, akkor sk megpróbálom megakadályozni, hogy gyilkolják.

Sillia,
A ráncok összehasonlítását azt már nemigen csinálják, az akkor volt még bevett módszer, amikor nem volt uh. Hason, kinyújtott lábakkal kell nézni.

Kép KépKép
lorca

na, megpróbálom egy kézzel, ráadásul ballal. :wink:

007!

pocifájás ellen infacol, ami nem használ már, vagy mittomén... most a köményes teát kapja...sokkal jobban fáj nekim síkít hangosabban, de gyorsan túlvan rajta legalább, utána megnyugszik. és újra lettek pukik is. :D

szopis tanácsadó

volt, de nem váltottuk meg a világot... :roll: kicsit csalódott is voltam. minden oké, ami miatt nehezebben megy azok az adottságok... Noénál: gótikus szájpadlás , ne kérdezd mi az, és miért hátráltatja a szpoit... nálam téyleg nem a legjobb a mellem, de elmegy...annyira kell odafigyelnem, hogya felsőajka nem fordul ki azt kell kifordítani. mindezért 5000 ft-ot fizettem. :evil:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Gyorsan megpróbálok írni, Domi egy órája alszik, egésznap fent volt. Nálatok is van, hogy egésznap nem alszanak a babók??
Sillia: Lóci nagyon helyes kiskrapek :D .
Lorca: Fogalmam sincs, :roll: hogy a korababákat, hogyan oltják, dokinéni mondta, hogy mivel 2 hónapos itt az ideje az oltásnak. Igen már 4440 gramm. Szó mi szó, Dani is szépen gyarapodik :D !!!
Ági: Otthon tart masszázs órát, vagy ez egy csoportos tanfolyam??
Bond: porszívós orrszívó. Megpróbálom az általad javasolt altatási trükköket alkalmazni, hátha nálunk is beválik. Domi az anyjára ütött, nem valami jó alvó :? , órákba telik mire elalszik, ezen a téren üthetett volna az apjára. Apa becsukja a szemét és már alszik is :shock: :shock: :lol: :lol: .
Tabati: Hát tényleg nagy marhaságokat hordott össze a doki. Ilyet én még életemben nem hallottam :roll: :roll: .
Voltam a dokimnál 6 hetes kontroll 9 hetesre sikeredett, na jó , de nem az én hibámból. Azzal fogadott , tátott szájjal vigyorogva, hogy halott a rekord szülésemről, és nyugtázta, hogy ha nem lett volna szabin akkor se ért volna be. Mondom köszi. Ezzel engem nyugtatott vagy saját magát :roll: :roll: .
marietta1982

Sziasztok! :lol:

marietta: el kell menni vhová itt Győrben. Téged is érdekel? :D

Lányok! Az gáz, ha többet aludna a gyerek éjjel 4 óránál?
/két kaja közt több, mint 5 óra telik el/
Akinek apa dolgozik, az miben segít? Én próbálom enyémet kímélni, de néha megszakadok, pedig tlnyleg segít, éjjel felkel, ilyesmik....

Kép
agi125r

Áfonyának NYOMATÉKOSAN elmagyaráztam, hogy még néhány ilyen akció és megkapja a menetlevelét!

Felugatta a nagynehezen álomba ringatott ciciztetett babát :evil:
Vendég

Bond!

Én csak alkalomszerűen tisztítom az orrát, ha hallom hogy szörcsög (orszívóval), vagy látom a fikuszt (fültisztitó, vagy nyúlkapiszka) :lol: :lol: :lol: . Feleslegesnek tartom minden nap ezzel csesztetni,nekem sem taknyos az orrom minden nap :wink: :lol: .

Katy!

Az 56-os rucikat már el kellett pakolnom tegnapelőtt,
Mi az az 56-os ruci?!?!?! :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:
Az nekünk sose volt jó :lol: . A 4 hetes gyerekemnek már a 3-6 hós cherokee cuccokat veszem, mert a 0-3-asokat (főleg a rugikat) már kitölti :shock: :lol: . Ja, tegnap 4770g volt csupaszon :wink:

(...)

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ági: igen, érdekel, mehetünk együtt is :lol: :lol: :lol: !!!!
Sillia: kezet foghatunk enyém kutya dettó :evil:
marietta1982

Dodi: mi most fogunk belenőni az 56-os rucikba :oops: :oops:
Szépen gyarapodik Botond :D !!
marietta1982

marietta: ok, akkor jövő hét utáni héten kell hívnom a csajt, szólok neki, hogy lenne még egy fő :lol: 4-5 fős csoportokat indít általában :lol:

Kép
agi125r

Ági: Nem merem 100 %-ra mondani. Találnom kell valakit aki vigyázna addig Domira. Vagy a gyerekeken kell gyakorolni :roll: :roll: :oops: :oops: Azt nem tudod, hogy délelőtt van, vagy délután, 1 órás a tanfolyam amúgy? Errefele is indíthatna tanfolyamot.
marietta1982

Lóci is még 56-ost visel ami széles de már rövid :?
Rugiból már kényelmesebb neki a 62-es abban kényelmesen és bőven végigér.
Most még...

Marietta

A ti yorkitok is vakog ha kell hanem? Nem nagyon hangosan ugat, inkább csak úgy bufog, de mindenbe bele kell szólnia.
A TV műsorba a lépcsőházi és az utcai zajokba általában mindenbe. Ha pedig kopognak vagy zörög a kulcs mert valaki hazaért akkor élesen élesen és hangosan hirtelen felugat. Mint hirtelen zajokra is.
Elég idegesítő mindez néha, de sajnos nem lehet vele mit kezdeni. Miután félelmében ugat megfélemlítéssel nem lehez elhallgattani.
A bufogásnak sincs tudatában, egyszerűen nem tudja kontrollálni, tudja hogy haragszom mert menekül előlem de menekültében is bufog :?
Idáig ez csak kellemetlen volt néha de most nagyon mérges lettem rá amiért felugatta Lócit. (aki azért szerencsére visszaaludt)

Tudom hogy szegény ebnek fogalma sincs mi rosszat tett...
Vendég

"Én is gondolkodtam már azon, hogyan oldható meg a dolog 2 kicsivel. Pedig megoldható mert én is végigcsináltam anno..
csak a fene emlékszik már hogyan! Arra azért emlékszem, hogy többször erősen vágytam egy lakatlan szigetre :?

Alighanem nem volt más megoldásod. :roll:

Nem értettelek félre (szerintem :roll: ) a hogyanszopival kapcsolatban, hanem csak vicceltem. :roll: Amúgy is, de mondjuk egy tangónál érdekesen venné ki magát, hogy rád van kötve Noé. :lol: :lol:

Nem értek hozzá, de nekem élből az ugrott be, hogy ha gótikus, akkor a felső szájpadlásában belül van egy mélyedés és emiatt nem tud rendesen szopizni.
A frankót itt olvashatod róla, de mindenkit érint, akinek szopis problémája volt vagy van!

http://www.kismama.hu/baba/8_ok_ami_miatt_fajhat/3224/

http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato_problema3

lorca! :)

A tehéntejet emlegetted. Ami a boltban kapható annak már jószerivel alig van köze az igazi tehéntejhez. :roll:

A 6-7 óra lehet, hogy nem este még, de maradjunk abban, hogy ennek megítélése sok mindentől függ... :roll: :roll: :roll:

marietta1982! :)

Remélem, folytatódik a javuló tendencia! :wink:

agi125r! :)

Éjjel annyit alszik, amennyit! Nem kell keltegetni. Majd felkel szépen magától, ha éhes. Addig te is pihenj és termelj tejet. :wink: :lol: :lol: :lol:

Apa téren.
Hááát, nem biztos, hogy neked kell most kímélni. Nem baj, ha szalad (egy kicsit?) a lakás, gyűlik a szennyes és hasonlók (vagy nem tudsz időt szakítani a műkörmödre :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ) Most a gyerekre kell figyelni. Nálunk Apával együtt végezzük a fürdetést, este ő fürdik együtt Manóval, tisztába tétel, felvigyázás, Manó lekötése, játszás stb.
Ezek is feladatok, amiket meg kell oldani, de akármilyen fáradtak, hidd el, hogy kikapcsolja őket, anélkül, hogy észre vennék. Úgyhogy, hagyjad csak érvényesülni. :wink:

kicsidodi! :)

Lehet, hogy neked nem minden nap van cucc az orrodban, de a gyerek minden nap sír és az bizony taknyóval jár, még ha nem is látványos. :wink:

Ezt is akartam már kérdezni.
Ki mennyire nyúlt mellé a ruha vásárláskor? 83 db 56-os ruci, holott nem volt szükség egyre sem és hasonlók. :roll:

(Még mindig egy csomó dolog van a fejemben, ami most nem jut eszembe, de ide szánom... :? :? )

Kép
Kép
200907?

mi nem nyúltunk mellé, vettünk 6 db 62-es bodyt kaptunk 2-3 db 62-es rugit. És kb. ennyi...
Amikor hazaértünk és már láttuk hogy 56-os kell akkor apa elautózott a Tescoba és hozott 3db 56-os és 3db 62-es rugit.
Ha jól összeszámolom akkor jelenleg Lócinak van kb. 12 body-ja 10db rugija 2 polója. És ennyi bővel elégnek is tűnik.
Sétálni dokihoz van szép és új, itthon összebukni meg teljesen jó a használt is.
Az igaz, hogy minden nap indítom a mosógépet, mert legalább egyszer ( de inkább többször) teljesen át kell öltöztetnem.
Nagyon sokat bukik, vagy egyszerűen csak visszafolyatja a szájából a tejet.

Tudom, hogy divatbemutatóra nem mehetne ekkorka ruhatárral... :oops:
Vendég

Sillia: te az én kutyámról beszélsz :shock: :shock: . Szó szerint ugyanez, mindenbe belevakog. Nálunk is ha kopognak, ha idegen zajt hall, hangosan élesen ugat. Bár a kutya napközben az udvaron van , de így is, ha nagy nehezen elalszik Domi akkor tuti biztos , hogy felugatja. Sokszor rám is a szívbajt hozza, úgy megijedek.
marietta1982

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: