A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

iringó! :)

Ezt úgy komálom, hogy mindenütt más a protokoll. :? (Vagy van egy egységes előírás, de nem tartják be? :roll: :roll: :roll: )

Akkor ezek szerint az "A". De azért a "C"-t sem zárom ki teljesen. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

agi125r! :)

"de azért rohadjon meg, hogy ilyen fájós!"
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Azt szokták mondani, hogy ami 9 hónapig másképp működött, annak ugyanannyi idő kell, hogy helyre álljon. A bőröd is javulni fog, ne félj! :wink:

"Kifigyeltem De ettől függetlenül azért jelentkezem a tanfolyásra."
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Manót 6 hetesen vittük nagyobb emertömegbe: vérvételre a Budai Gyerekkórházba. :( (Aztán mehettünk újra 8 hetesen is, mert eltörték a kémcsövet. :evil: :evil: :evil: :evil: )
Hugival még nem voltunk. :oops: :oops:

sillia! :)

Ezek szerintem olyan alap dolgok, amik a kulturált viselkedéshez nélkülözhetetlenek. (Na jó, az egyes nem annyira, de én sem komálom ezt. :? :? :? )
Én még azt rühellem, amikor a szülők beteszik e gyereket a bevásárlókocsiba. Már azon a ponton sem tapsikolok, amikor arra a tartóra ültetik rá, szemben a szülővel, de amikor konkrétan a kocsiba rakják... :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: Ha én lennék az üzletvezető vagy valami ilyesmi, akkor megkérnék egy biztonsági őrt, hogy ugyan már legyen szíves szólni...
Én abba a kosárba rakom a kajámat, amiben ő cipőjével tapos. Ami ugyan be van csomagolva, de pl. kigurulhat a zsömle illetve senki nem mossa le mondjuk a sajt csomagolását mielőtt a hűtőbe tenné.
A gyerek szemszögéből meg lehet, hogy kiömlött valami vegyi áru, ami ugyan nem látszik, de attól még ott lehetnek a maradványai és rákerül a kezére, kabátjára mindenhova.
És mielőtt azzal jönne valaki, hogy deakkormitcsináljonaszülő: oldja meg másképp, pláne ha gyere több nyolc évesnél. Merthogy ilyet is nem egyet láttam már... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

lorca! :)

Az ABC betűkből áll. A számok max. a karakter készletben szerepelnek. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja!
Gyermek orrát ki hogy tisztítja?

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!
Már délután írtam - fél kézzel, de elszállt.
A tegnap elfelejtett, kimaradt dolgokat akartam csak pótolni.
No, akkor sorban, tán még egyszer eszembe jut.

boo: nem volt egy leányálom a szülésed. Nem irigyellek. Azért a szülésznéni feltehette volna a szemüvegét!

Lőrinc babát utólag is isten éltesse névnapja alkalmából!!!!
És ahogy nézem, a kis szöcske kezd egész helyes kis pocakot növeszteni :D

Köztünkalvás: este Vica megy a kiságyba, de éjjeli szopikor általában már ott marad köztünk.

Melltartóbetét: nekem nem folyik csak úgy, Rossmannost használok. Úgy kaptam ajándékba, és mint tudjuk: szuvenyíru nyihuhu, nyekukucsku protku.
(szerintem nem rossz, de nincs összehasonlítási alapom. és nincs rajt ragasztócska)

A lényeges, amit még kifejtenék. Talán Breki és még valaki volt, aki a szopi kapcsán olyan kijelentést tett, hogy nem megy, vagy kevés, és anyukája se tudta őt szoptatni.
Lányok. Ezúton kérlek bennetek, hogy tanuljatok az én hibámból, és ne dőljetek be ennek a dolognak!
A Nóci születésekor én is elhittem ezt.
Sajna eleve érzékenyebb vagyok, és az akkor méginkább az voltam. Gondolom a hormonjaim is közrejátszódtak, illetve a férjem exe is rátett egy lapáttal, kihasználván a helyzetet, hogy kórházban vagyok. Így egy kissé agyonidegeskedtem magam, pedig szépen indult volna a tej akkor is, aztán valahogy mégsem akart....
Anyukám meg közölte velem: pont olyan melleid vannak mint nekem, én se tudtalak egyikőtöket sem szoptatni.
Én meg elhittem, és tényleg nem is tudtam szoptatni a Nócit. :(

Mostani terhességem alatt már igyekeztem ráhangolódni a dologra. És érdekes módon Vicát máig szoptatom. Egyszer próbáltunk tápit adni neki a 7. napon, mikor volt egy mélypontunk. Szerencsére nem fogadta el.
Anyu akkor is előadta a fent említett dumát... ezért (is) volt az, amit régebben írtam, hogy én nem akartam kérni a segítségéből!!!
De úgy tűnik, mégsem lehet ez a dolog teljesen igaz.
Ne értsetek félre. Mindenkinek lehetnek nehézségei a szoptatással: adódhat fizikális vagy lelki okokból, vagy akár csak az időjárásváltozás miatt.
És nem ítélek el senkit, aki nem tudja szoptatni a babáját.
De ez ne legyen kifogás, mert ez a legnagyobb többségben nem igaz.

Kép
Kép]
hendegabi

Ronmay!
Én már csak akkor fejek, ha kell, mert pl. el kell mennem itthonról, vagy a Petrával megyünk valahová. Olyankor általában éjjel fejek, mert éjjel csak egy ciciből szopik, abból is csak a felét kb. Ilyenkor mindkettőt lefejem, de azért mert szükség van másnap a lefejt tejre.
Ha meg nem ezért fejek, akkor azért, mert csak az egyik ciciből evett, és a másik majd szétdurran. De ilyenkor sokszor csak bele a csapba megy a tej, és csak annyit fejek, hogy ne feszüljön annyira.
Tejserkentés céljából én már nem fejek.

A kutyákhoz akartam írni, hogy nálunk ugye Anyunál vannak a kutyák. Marha kíváncsiak mindig, mikor megyünk a Petrával, és főleg a havanese jön szaglászni, és a múltkor a Petra lábacskáját is megnyalta örömében.
A tesóm kislányával is így viselkedtek, és amióta a Niki már jár, azóta menekülnek előle, mert a Niki mindig el akarja őket kapni, meg akarja őket szorongatni, ők meg félnek a hirtelen mozdulataitól. Bátor kutyák!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Az autós ülést rosszul kérdeztem, mert arra voltam kíváncsi, hogy aki egyedül jár, az hová teszi? Mert én eddig magam mellett tartottam az anyós ülésen, de egy kicsit zavar a kilátásban (az oldalsó visszapillantót full takarja), meg azt mondják, hogy hátul biztonságosabb. Csak ha meg hátra tenném, akkor szerintem állandóan tekeregnék, hogy szemmel tartsam. Asszem, marad az anyós ülés.

Eleinte mi is sokszor bent hagytuk az ágyunkban a gyereket, de én sem tudtam aludni tőle, féltem, hogy megnyomom. Most már mindig visszaviszem, egyedül a kora reggeli szopi után van, hogy bent marad velünk, de olyankor már ő sem alszik, így aztán mi sem.

Kép
katy76

Orrtisztítás:
egyszer orrszívó-porszívóval, de olyan pici volt a Petra orrluka, hogy nem ment bele az orrszívó.
Azóta minden héten egyszer csinálok sós vizet (1 dl vizet egy kk. sóval felforralok, majd lehűtöm), és fülpiszkával kimosom az orrlukait. Jó, mert ez feloldja a száraz cuccot. Egyébként napi 1x mindig kijön az orrán a tej, és állítólag az is tisztít.

Kép
katy76

Egy hónapos státusz:

4830g (3650g)
58 cm (55 cm)
fej: 38 cm (34)
mellkas: 39 cm (35)
Eszik-alszik, bár mostanában egyre többet van fent és igényli a foglalkozást. A csörgőt fejével, szemével követi. Már kaptam pár tele vigyort, amikor sikerült rám fókuszálnia, de nem túl gyakori. Hason fel tud picit emelkedni, a fejét max fél percig tartani. Oldalra fordul, ha már nagyon éhen akar halni. Kedvenc póz amikor a mellkasomra támaszkodik, akkor 45°-ban van és sokáig tudja tartani a fejét és nézegelődni. Még össze-vissza kacsáznak a szemei. A tornát azt inkább csak tűri mint szereti.

Rajtam meg még bőven maradt a babahájból. :?

Bond,
Ahol a nevek abc-ben szerepelnek és van rá lehetőség, hogy számokat is használjunk, ott a számokkal szokás kezdeni. Hol is van az a kép? :D

Egy bevásárlókocsi olyan mocskos, hogy a gyerek cipőjéről rákerülő por szerintem a legkisebb probléma. :lol: Ha megnyugtat, nagyobb élelmiszerüzletekből kiírthatatlan az egér, veréb és hasonló állatok. Azok meg nem épp szobatiszták és mindent megrágnak, ráhullajtják a koszos tollukat stb. Ne gurigasd össze-vissza a zsemléket. :lol: A gyerek szempontjából meg az az egészségesebb, ha nem a fogantyúnál ül, amit mindenki fogdos és rágja, hanem benne.

Dani orrát még nem kellett tisztítani. Egyébként porszívós orrszívó.

Hendegabi,
Igen, ezek az "én sem tudtam szoptatni" meg az "ilyen mellekkel?!" megjegyzések önbeteljesítő jóslatok. :roll:

Kép KépKép
lorca

Lorca!

Raeszméltem, hogy Dani csodaszép meg bla-bla-bla Nagycsalád project kipipálva.

Nagyon megható a szüléstörténeted :twisted: :lol: :lol: :lol: .
Amúgy ma voltak itt a barátaink, ahol két kislány van, és anyukával tökéletesen egyetértettünk abban, hogy egy gyereket kihordani bizony "terhesség", nem pedig "áldott állapot" :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: . Persze embere válogatja, de sztem semmi jó nincs benne, csak a "végtermék",amiért minden perce megérte, de azért nem lennék hobbiból terhes :roll: :lol: .

Bond!

Anyu jóváhagyta :wink: ! De jogos a kérdés, teljesen dönthető a szék, gyakorlatilag vízszintesig (pont az újszülöttek miatt, azért is vettük ezt), és tényleg olyan szögben van kb., mint egy pihiszék, azt meg erre találták ki :wink: . Majd lefotózom...

Agi!

Én a saját bőrömet herezacskóhoz szoktam hasonlítani :? :? :? :roll: :lol: :lol: :lol: De sztem az tuti rendbe jön, mert anyunak is teljesen ilyen volt, és pár hónap alatt teljesen elmúlt, nyoma sincs (csak két halvány csík) :wink: . Viszont hidratálni kell rendesen (én sokszor elfelejtem :oops: ), meg érdemes bőrradírt használni!

Rólunk: Elég sz@r volt a tegnap éjszaka, mert Zuzu kutyánk ezerrel ugatott, és Mazsola is felébredt rá :? . Viszont csórikám nem értette, hogy vajon miért is van ébren, és nem akart visszaaludni, a kaja sem altatta el, csak dünnyögött, aztán hiába aludt vissza úgy kizökkentette a dolog, hogy többször is felébredt még :? . Napközben tündérke volt, erre most estére én "rosszultam be", megint kevés lett a tejcsi :( . Szóval ment a pótlás korábbi tejből, meg megittam egy liter Laktoherbet, meg fejek, mint barom. Az oka vlsz. az lehet, hogy Botond ritkábban eszik nagy mennyiséget, ami serkentés szempontjból pont nem az igazi, hiába eszek rendesen. Úgyhogy most majd próbálok trükközni, amíg rendesen megindul megint, aztán csak beáll valahogy.
Van vmi tippetek hogyan csináljam?
Botond általában 4 óránként eszik 100-150 között eddig egy ciciből, de most már kettőből, mert 8 óra sok egy cicinek "érintetlenül", leglábbis most. És mindig azt fejem, amelyikkel kezdtem az etetést. Jó így szerintetek?

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:08-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Két gyerkőcösök, aki már kapott családi pótlékot, mennyit kapott??? Nekem most jött meg Bende után 14400 forint és nem értem, mert a honlapjuk szerint csak 13300 forintot kéne kapjak. :roll:

Dodi, mi használunk pihiszéket és nagyon jól elvan benne Bende.

Katy, autósülés talpa nekünk hátulra van bekötve.

Boo, Zsiri is tud termelni-egy hetesen 110 ml :lol:

Silli, Lőrincnek Boldog Névnapot, ha az augusztusit tartjátok.

Melltartó betét csakis Chicco, nem érdekel, hogy drága, ennyi nekem is jár.

Nekünk is megvolt az egy hós státusz. Ugye 3450-el született, 3200-el hoztuk haza, nos a védőnő 4600!!!-grammot mért és a 54 centiből 57,5 centis Manócska lett. :lol:

kispiskóta

lorca

nem az északi sarkon lakunk, csak lóci talán a vékonysága miatt de egy picit fázósabb. elaludni is úgy szeret igazán ha egy pelust tömködhet az arcába és abba beleszuszog.

nekünk viszon melegünk van ha nincs kereszben nyitva minden ablak, ha az ágyunkon van mindig betakarom mert nagyon huzat van.

néhány napja már egyáltalán nem sír éjjel, viszont ha ébren van nyögdécsel röfög és horkantgat :shock:
mint egy kismalac :D

már nagyon várom hogy végre nekem szóljon egy mosoly!
egyenlőre a sárga blúzomtól van teljesen elbűvölve pedig még minta sincs rajta egyszerűen csak sárga.
na, abban percekig képes elgyönyörködni
.próbálom az arcomra felhívni a figyelmét mosolygok beszélgetek neki ezerrel de egyenlőre úgy néz ki a pólóm érdekesebb :?
Vendég

Sillia,
Azon a két vigyoron kívül, ami eddig volt, eddig csak a pukikat értékelte Dani látványosan. Annál meg mégiscsak jobb egy sárga blúz. :lol:
Én elég jól bírom a meleget, ezért Dani szobáját inkább a folyosóról szellőztetem folyamatosan. Ott van kereszthuzat, de a szobában nincs, így nálunk csak egy rugiban van. Robi szerint még így is túlöltöztetem.

Kép KépKép
lorca

lóci köszöni a névnapi jókívánságokat :)
Vendég

Jó reggelt!

Jelentem,tegnap már nálunk sem volt sírás fürcsi közben,mert megfordítottam a sorrendet,előbb szopiztattam és csak utána mentünk fürödni,így nem volt felháborodás. Este megint kellett neki tápot adnom :( ,de azért nem izgatom magam emiatt,mert egész nap anyatejet kap. Én fejni sajna nem tudok,ugyanis 4 napja kb . másfél - két óránként kér cicit a kisasszony,az egyikből kiszívja teljesen,így nem fejem le a másikat,mert akkor meg nem telítödik a következő szopiig. Ez van!! A gyerek teljesen jó súlyban van,úgyhogy no para.

Pihenőszék: mi is veszünk a Lilinek,mert már most nem alszik minden szopi közben,akkor legalább tudjon nézelődni,ne csak a kiságyában legyen szegény. Ma a hajnali kaja után tisztába tettem,felöltöztettem,na akkor kakált be a drágám,kezdhettem előlröl. Utána odatettem a mi ágyunkba és még aludtak apával egy órát,olyan édik voltak :lol: :lol:

Kaptam ma egy csereautót,úgyhogy délután megyek a gyerek anyakönyvi kivonatáért és lakcímkártyájáért,mert apa ma nagyon nem ér rá,a nagyi meg addig vigyáz a Lilire. Ugye csak az én irataim kellenek hozzá?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sillia, boldog névnapot a trónörökösnek!

Boo, a légzsák elöl kiiktathtó, mi is kiiktattuk erre a fél évre, amíg Tomi elöl van. Autóvillamossági szerelő megcsinálja 1 óra alatt.

Bocsi, többre nincs időm...

Éva

KépKépKép
agmano

Nyuszi,
Miért nem szoptatsz mindkét mellből? Akkor több tejed lenne. Igy, hogy ritkábban szoptatsz/fejsz, visszafogod a termelést. Ha nem fejed le a másikat, lehet hogy két óra múlva valamivel kevesebb lesz, de napi szinten viszont több termelődne. Van egy tároló kapacitása a mellnek, ha azt eléri, nincs tovább és lassabb termelésre áll rá. Igy hiába gyűjtögeted órákig, nem lesz több, ellenben ha mindig kiüríted, akkor van hol tárolni a tejet, tehát több termelődik.

Agmano,
Az mit jelent Martinnál, hogy immunológiai problémák vannak? Azzal mit lehet csinálni?

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! :)

hendegabi!

"Anyukám meg közölte velem: pont olyan melleid vannak mint nekem, én se tudtalak egyikőtöket sem szoptatni. "
Ez nálunk lájtosabb formában lett előadva. "Egyikőtöket sem tudtalak szoptatani. Csak a fenekem lett nagyobb a rántott levestől és a sörtől"
Érdemes lenne mindenkinek megkérdezni az anyukáját, hogy ez hogy volt az ő idejében. Szerintem akkoriban ezzel a témával nem foglalkoztak ennyit, mint most. Akkor a tápszerezés ment ezerrel, most meg a szoptatás a "divat". Ha azt mondják az okosok, hogy a nők 90%-a képes szoptatni, akkor nem hiszem, hogy ez akkoriban más lett volna.. Sok minden változ(hat)ott azóta, de EZ nem!

katy76!

Meglepve olvastam, hogy a csapba öntöd a felesleges, lefejt tejet. (Jó, ez nekem mindenkinél magas :oops: :oops: :oops: ) Te, aki annyit szenvedtél vele, hogy beinduljon és meggyógyuljanak a melleid. :shock: :?:
Mindenkinek a saját dolga és teje ( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ), de egyrészt bármikor szükség lehet rá. Másrészt pedig ugyan azt hallani mindenhol, hogy fél évig másra sincs szüksége a gyereknek, ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy akkor lehúzza az ember a redőnyt. Ha valamiért be kell fejezned hamarabb a szopiztatást, holott szívesen csinálnád még, akkor felhasználhatod azt, amit most lefagyasztasz. Ha meg már nem akarsz szoptatni, akkor a hozzátáplálás mellett még nyugodtan oda lehet neki adni (mindig jól jön).
Bocs a belevauért. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

[quote="katy76"]O írta:katy76rrtisztítás:
egyszer orrszívó-porszívóval, de olyan pici volt a Petra orrluka, hogy nem ment bele az orrszívó.
Azóta minden héten egyszer csinálok sós vizet (1 dl vizet egy kk. sóval felforralok, majd lehűtöm), és fülpiszkával kimosom az orrlukait. Jó, mert ez feloldja a száraz cuccot. Egyébként napi 1x mindig kijön az orrán a tej, és állítólag az is tisztít.

Ami azt illeti, Huginál sem nagyon értem, hogy egyáltalán hogy kap levegőt olyan kis orrlukon keresztül. :o :lol: :lol: :lol: :lol: Azt gondoltam, hogy nem is fogjuk tudni kiszívni a porszívóssal, de mégis ment. :shock: :D :D :D :D :D :D Minden este csináljuk, közvetlenül fürdés után, mert a végére már jól felázik a cucc.
Vízes megoldást csak akkor csináltam Manónál, ha napközben láttam, hogy valami ott nagyon figyel. Csak én a fültisztító pálcika egyik végét szoktam kicsit bendevesíteni, amivel fellazítom. A másik, száraz végével pedig kiszedem. (Sosem voltam ilyenkor népszerű. Az is igaz, hogy sosem biztonsági pálcikát használtam. Nekem az olyannyira biztonságos, hogy az már szinte"használhatatlan" :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )

lorca!

Betűk-számok: blablablablablabla... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[quote="lorca"]
írta:
lorcaEgy bevásárlókocsi olyan mocskos, hogy a gyerek cipőjéről rákerülő por szerintem a legkisebb probléma. :lol: Ha megnyugtat, nagyobb élelmiszerüzletekből kiírthatatlan az egér, veréb és hasonló állatok. Azok meg nem épp szobatiszták és mindent megrágnak, ráhullajtják a koszos tollukat stb. Ne gurigasd össze-vissza a zsemléket. :lol: A gyerek szempontjából meg az az egészségesebb, ha nem a fogantyúnál ül, amit mindenki fogdos és rágja, hanem benne.

Ezt mind tudom. A gyerek cipőjében lévő "porban" van sár, kutyaszar, galambszar, hamu, bőrdarabkák, vizelet, rókanyom és hasonlók. Ha nem is gurigatom ki a zsömléimet, akkor is rákerülnek a kajámra. Aminek vagy van csomagolás vagy nics. És én így teszem be a hűtőmbe és így is veszem ki. Amiko megfogom, hogy egyek, főzzek valamit, akkor mindez a kezemen landol.
A kocsit (illetve a bevásárlókosarat) sem nyalnám meg, mondván tiszta. Tudom, hogy kész baktérium és csíra telep. De azért nem teszek rá még én is egy lapáttal. Ennyi erővel akár bele is hányhatnék. (Bocs)
(Egyszer vettem egy kenyeret, amit szépen becsomagoltam, de a pénztáros nem tudta leolvasni a vonalkódját, így kézzel kellett bevinni. Ez nem lett volna baj, de a pénzekkel való foglalkozással óhatatlanul együtt járó koszos kezével fogta meg. Azt hittem, hogy vagy vissza viszem a kenyeret vagy felrúgom a nőt vagy mindkettő. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )

(Ha már ennél a témakörnél tartunk: én a WC-re menetel előtt is kezet mosok. Ennyivel is kevesebb bacit hordok fel magamra)

"Hendegabi,
Igen, ezek az "én sem tudtam szoptatni" meg az "ilyen mellekkel?!" megjegyzések önbeteljesítő jóslatok"

Ez nem önbeteljesítő jóslat, hanem belé dumálás. :x :x :x

kicsidodi!

Annak idején a szülésfelkészítő tanfolyamon mondta a gyógytorrnásznő, hogy nagyon romantikus meg szép meg minden, hogy áldott állapot és hasonlók, de tudomásul kell venni, hogy a szervezet számára igenis egy óriási teher. (A visszaállás is az, csak kevésbé)

Gondoltam, hogy megkérdezted anyukádat. Csak gondoltam, hogy én meg téged kérdezlek meg. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Részemről kajázás után szoktam fejni. NEM, nem marad éhen a következő szopikor, ami jó esetben 3 óra múlva van, de van, hogy inkább nem aludna. :roll: De másnapra már úgy be vannak durranva (és adják is a tejet), mint állat (stílszerűbben: riska. :lol: :lol: :lol: :lol: ), de tény, hogy halál unalmas. :roll:

boo!

"az ilyen figyelmetlen szülőnek beleraknék egy cipőtalpat meg egy használt wc kefét a szájába "
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Van pólyád? :shock: :shock: :shock: :shock:

kispiskóta!

Akkor ezek szerint -ebben legalábbis :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: - nem én vagyok a hülye. :roll: 8) Nekem is ennyi jött, de a közleményből semmi értelmes nem derült ki, úgy kellett megfejtenem, hogy ez csak az lehet. De én sem értem. :roll: :roll: :?:

sillia!

"próbálom az arcomra felhívni a figyelmét mosolygok beszélgetek neki ezerrel de egyenlőre úgy néz ki a pólóm érdekesebb"
Akkor azt terítsd az arcodra. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nyuszi81!

Többen is írtátok, hogy szopi után fürdetitek a babát. Bevallom, én ezt nem merem. :oops: :oops: :oops: Félek, hogy megterhelné a pociját. :roll: :roll: :roll:

Fejjél csak bátran minden két ciciből kaja után. Hidd el, hogy kaja is lesz elég. Sőt! :wink:
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.08.12 12:17-kor.

Kép
Kép
200907?

2009, megfejtettem!!!! 13300-at kell kapnunk gyermekenként, ami 26600 egy hóra. Nos Marci után múlthéten megkaptam a 12200-at, így most azért kaptam 14400-et, hogy meg legyen a kompenzált összeg, mert ugye így Marci után is 13300 kell kapnom. :lol: :lol: :lol:

kispiskóta

Katy!

Egyetértek Bonddal, az anyatej mindig jól jöhet! Lásd nekünk jelen esetben: az elején szépen telepakoltam a mélyhűtőt, és most hogy kevés neki, nem kell tápszereznem, mert van mihez nyúlni :wink: . Amúgy nekem is volt, hogy 10-20 ml-t kiöntöttem, de mikor anyu egyszer meglátta totál kiakadt, mondván ennek minden cseppje aranyat ér, és el se hinném szegény nők mennyit képesek szenvedni annyi tejért, amit én lazán kiöntöttem :oops: :oops: :oops: . Még főzni is jó lehet később a babának, anyu nagyon pártolja :wink: .

Bond!

Én is kaja után fejek, hogy vegye az agyam a lapot, és nyomassa a prolaktint :wink: .
Úgy tűnik beválik a dolog, mert reggel szopi közben lecsöpögött 50 ml a másik ciciből, most meg fejtem 60-at szopi után fél órával a "használtból" 8) :D :D :D .

KépKép

KépKép
kicsidodi

kispiskóta! :)

Úgy látszik, hogy más zsenik is vannak itt rajtam kívűl. 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ma jött egy levél az APEH-tól Hugi nevére. Az adóazonosító kártyája van benne (ami csak a személyivel együtt érvényes, amit akár már most is kikérhetek és őrizgethetem 14 évig, amíg meg nem kapná - próbálja meg valaki nem elkeverni ennyi idő alatt) :?, viszont egy szó sem esik a Babakötvényről és a START-számláról is csak egy fél mondat van.
Ugyanez Manónál úgy nézett ki, hogy nem küldtek adóazonosító kártyát, csak a számát közölték és végig a Babakötvényről szólt.
Ennyit változtak a dolgok 2 év alatt. :roll:

Tesós anyukák!
Ti hogy vagytok vele? Manóról erre a korára már 4826 fénykép készült, Hugiról meg alig. Szinte már lelkiismeret furdalásom van. :roll: :roll: :roll: :roll:

Szemelvények kis életünkből á lá Manó:

Tegnap reggel még csak a zsipp-kenderzsupp ment, estére már az egész. :D :D :D :D :D :D

A kanalazás már egész jól megy és a villa is elkezd állni a kezében. Érdekes módon ezt mind a két kezével nyomatja, hasonló eredménnyel. Egyébként a jobb kezét használja. Evéshez kétkezes lesz? :shock: :shock: :shock: :?:

Ha rászólok valamiért, hogy Manó eztnemszabadaztnecsináld, akkor közli, hogy "nusszó-muszó". Továbbá időnkéne megdícséri saját magát, hogy ügyes - ha kell, ha nem. :o Asszem kicsit elszállt magától. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Magának mossa a kis gyíkját. :shock: :oops: :oops: 8) 8) 8) 8) 8)

Együtt csinálják a kakaót Apával és a grízt a nagyanyjával. :D Ő mondja, hogy mi kell bele. :lol: :lol: :lol:

Tuti, hogy soha nem fog megnősülni. A "nem" volt a második szava, de az "igen"-t a mai napig nem mondja. :shock: Ha az lenne a válasz, akkor megismétli a megfelelő szót. "Éhes vagy?" Ées. Enni". :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Kispiskóta: Éppen akartam írni a megoldást, de látom, már megfejtetted magad is! :D
És ti mikor kaptátok meg amúgy? Mert Nóci után hónap elején, 3-4-án kapom a számlára, de abban még nem volt a Vicáé, pedig azt is oda kértem.
Jól gondolom, hogy csak a köv. havival jön, vagy lehet ezeknél hóközi kifizetés is? (aki kp-ben kapja, az itt 10.-e körül kapja)

Az éjjel arra riadtam fel, hogy kiba....túl fáj a fejem. Se nyitott, se csukott szemmel nem volt jó (de főleg a fény és a zaj irritált), szinte görcsölt az agyam.
Persze ezzel egyenes arányban a Virág hamarosan ordítani kezdett, totálisan be volt rottyantva. Alig tudtam tisztába tenni.
Csöcsre tettem, aztán igyekeztem belefúrni a fejem a párnába, remélvén, hogy így nem esik atomjaira.
Erre jött egy jó kis hányinger, úgyhogy cici kiránt a szájból, anya rohan a klotyóra. :?
A kellemetlen művelettel több gond is akadt, többek között, hogy nem volt mit kihánnyak, így csak kínlódtam, a fejem a hajolástól még jobban lüktetett, a Virág meg ezerrel ordított az ágyban.

Tejci mennyisége meg is csappant kissé, gondolom köszönhetően a kipihenetlenségemnek. Úgyhogy reggel óta kétcicizünk (ált. délelőtt elég egy is). Így is alig húzzuk 2 órát.

Löttyedt hasi: az enyém elmenne horrorfilmbe is. :oops:
(de lassan a didik is, szopi utáni állapotban)

Kép
Kép]
hendegabi

hendegabi! :)

Hugi június 30.-án született. Ehhez képest:
június 3.-án: 12.200.-
július 2.-án: 12.200.-
július 22.-én: 14.400.-

Nem kajáltál valamit ami már kezdett elindulni? :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.08.12 12:26-kor.

Kép
Kép
200907?

Bond: kártyák: nálunk TB kártyát se adták oda, csak a számát. A MÁK-nál meg ez nem volt elég. kb 2 hetet csúszott az ügyintézés emiatt. Pénzt még nem láttam tölük, sőt a határozat sem jött még meg. (állítólag megelőzi a csp és az anyasági kiutalását).
Adókártya még sehol, de mivel nem sokkal előbb született Csilla, így lehet, hamarosan ránk is kerül a sor.
Babakötvény: elméletben a szülést követő 8 napon belül a kórház lejelenti a babát MÁK felé. Onnantól 10 napon belül lennének kötelesek kiküldeni a tájékoztatást a "számla" megnyitásáról.
Na most, ha nem naptári, hanem munkanapokat nézünk, akkor is letellt mindkettőnknek.
Reklamálni semmi értelme, hisz ez "nem mostani lóvé", meg különben is az lenne a válasz: nyári szabadságolások vannak, kevés az ember, sok a meló.

Még neked akartam írni: nekem katasztrófális lett az elmúlt 4-5 hónap alatt a helyesírásom, és a külalakom is.

Kép
Kép]
hendegabi

Ti mit vesztek be, ha már nagyon nem bírjátok a fejfájást?
Én eddig húztam, de már nem bírtam, az elöbb vettem be nurofen szirupot (Nócinak vettem még - elvileg babák 2 hónapos kortól kaphatják). Még Algoflex volt itthon, meg rubofen, ezeket nem mertem.
Amúgy kicsit jobb lett a fejem, de nem az igazi :?

Kép
Kép]
hendegabi

hendegabi! :)

TB kártya: :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil:

GYED: június 5.-én illetve július 7.-én
Anyasági támogatás (kelengye pénz): július 13.-án
(T)GYÁS: augusztus 6.-án.
Babakötvény: túró :?

Kép
Kép
200907?

"-Bezzeg én be tudtam osztani az időmet kettőtök mellett!
-És az nem zavar, hogy volt köztünk 8 év? :x :x :x :x "

Igen, anyámmal folytattuk le ezt a diskurzust. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
200907?

Gabi, tgyást augusztus6-án, augusztus 4-én 12200 családi, ma 14400 anyaságit még nem, mert a TAJ másolatot be kellett küldenem. :? Bár érdekes, hogy a családit tudták Taj nélkül is utalni születési ak alapján.

kispiskóta

hahó!!!!

mitcsinálmindenki :?: :?: :?:
Vendég

Sillia! Szia.
Mi ez a kihalt állapot?
Mindenkinek nyügi a baba?

Kép
Kép]
hendegabi

Jelentem:szokasos...se kezben,se hintaban,se tiszta seggel,se jollakva,se cumit elfogadva,se zenere,se csendben,se ringatva......leszurom magam lassan!
(legalabb az estek jobbak,ha vegre sikerul elaltatni Bombillat!
Otletekbol kifogytam!De a segito noverszolgalat is :shock: Szerintuk mindent jol csinalok....ja csak a gyereknek nem tetszik!!!

Kép
Kép
ancsurti

[quote="ancsurti"]J írta:ancsurtielentem:szokasos...se kezben,se hintaban,se tiszta seggel,se jollakva,se cumit elfogadva,se zenere,se csendben,se ringatva......leszurom magam lassan!
(legalabb az estek jobbak,ha vegre sikerul elaltatni Bombillat!
Otletekbol kifogytam!De a segito noverszolgalat is :shock: Szerintuk mindent jol csinalok....ja csak a gyereknek nem tetszik!!!

Puszillak és a Gyereket is. :lol: :lol:
demeter zoltanne

nem gondoltam volna hogy lassan imadkozok,hogy legalabb a cumit elfogadja!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
ancsurti

anyuuuuuuuuuuuuuu!!!
segitseeeeeeeeeeeeeeg!!!!!!!!!

pusza!

Kép
Kép
ancsurti

Mit tudnék segíteni???
Ötletem sincs. :shock:
Ti azért nem ilyenek voltatok.
Kaja után be az ágyba és aludtatok a következő kajáig.
demeter zoltanne

most pillanatnyi csend van,mert csocsoreszik.....atom eros boges utan!aztan jon egy 5 perces szunya,es kezdodik elorol :shock: :shock: :shock: :cry: :cry: :cry:

immaron 20 napja ez megy :roll: ...ha volna tokom...mar nem volna!!!azon szurtam volna magam!!!

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti! Most kb. én is így érzek,szoptattam 3-tól majdnem 4-ig,utána ordítás,ette a vállam,apa csöcsét,szóval muszáj volt pótolnom,mert a melleim már kész voltak. Utána aludt kb. fél órát,megint ordít. Fél 7-kor megszoptattam megint két mellből,utána fürcsi,de nem volt neki elég.. Most aludt el,de ez csak max. fél óráig tart,de 9-ig kihúzzuk remélem,mert a melleim sem tudnak így töltődni.

KépKép
KépKép
nyuszi81

[quote="ancsurti"]a írta:ancsurtinyuuuuuuuuuuuuuu!!!
segitseeeeeeeeeeeeeeg!!!!!!!!!

[quote="ancsurti"]
írta:
ancsurtiimmaron 20 napja ez megy :roll: ...ha volna tokom...mar nem volna!!!azon szurtam volna magam!!!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ne haragudj, de ez annyira aranyos volt így, anyukáddal online. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

nyuszi81! :)

Hidd el, hogy már megkajálta a magáét fél óra alatt. :wink: Most már csak max. inna, kézben lenne, ölelésre, melegségre vágyik és hasonlók. :wink:
Hogy mit csinálj? Tart ki. :wink: :lol: :lol: :lol: (Próbálj meg énekelni, óvatosan hintáztatni stb.)

(Manó kicsit hasmenéses a napokban. Most Apa nyert - fürdés közben. :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

sillia! :)

Én senki vagyok?! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: 2 napja jószerivel csak magammal beszélek. Kezdek kételkedni magunkban. :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nem tudom, hogy ebből mennyi igaz, de essen le az állatok és jó szórakozást nektek! :wink:

"Ez a video Belgiumban, 2009. március 23-án, reggel 8 órakor az Antwerpeni Központi Pályaudvaron készült...
Az utastájékoztató hangosbeszélőn keresztül elkezdték lejátszani Julie Andrews dalát a "Do Ré Mi" (a Muzsika hangja című musicalből).
Ahogy a mit sem sejtő utasok meglepődve észrevették, kb. 200 táncos lepte el a váró közepét (kilépve a sorban állók közül, ill. a bejáratokon át). Ezt a csodálatos táncot táncolták el, csak 2 próbával a hátuk mögött. A hatása önmagáért beszél! Talán még van remény és nem annyira elvetemült a világ, az emberek...”

http://www.youtube.com/watch?v=7EYAUazLI9k[/url]

Kép
Kép
200907?

Bond,
Anyukád jól beosztotta azt a 8 évet. :lol: Én is szeretem, amikor anyukám megmondja, hogy mit kell csinálnom a gyerekekkel. Közöttünk 7 év volt és egy éves korunkban visszament dolgozni.

Natiról 13, Szabiról 2 kép van kint a falon és egy közös. Ez mond valamit? :lol:

Igaz, hogy a nők legalább 90%-a képes elég tejet termelni a babájának, de ha azokat az elveket vesszük, amelyek 30-40 évvel ezelőtt voltak divatosak, akkor már sokkal kisebb az arány. Szinte senkinek se jutott eszébe, hogy ne teáztassa, cumiztassa a gyereket. Születés után elkülönítették a gyerekeket, mire 3 óra múlva kihozták, sokszor már megetették tápszerrel, így a tej sokszor be sem indult rendesen, onnan meg egyenes volt az út. Komfortszopi, növekedési ugrás stb ismeretlen fogalom volt. Az, hogy ha éjjel nem szoptat valaki, az sokszor a szopi végét jelenti, szintén ismeretlen volt. Láz, mellgyulladás esetén azonnal le kellett állni a szopival. Még nekem is ezt mondt az ügyeletes orvos, amikor kihívtuk, amikor nagyon ki voltam ütve a mellhártyagyulladás miatt, hogy lázasan nem szoptathatok. Az egyetlen ellenérv az volt, hogy a tápis gyerekeknek elég jellemző módon hízott a feje, ami elég csúnyácska volt. Ilyen feltételek mellett nálam is elég korán kútba esett volna a szoptatás, azt hiszem, a kórházban, amikor az 5. napon sem indult be a tejem.

Ancsurti,
Attól, hogy jól csinálod a dolgokat, még tényleg nem garantált, hogy tetszik neki. :( Vannak több emberes babák.
Esetleges refluxot kilőttétek? Kap rendesen levegőt az orrán?
Pokrócba csavarást próbáltad? Sok kisbaba rühelli, ha kalimpálnak a végtagjai, de megnyugszik, amikor szorosan be van bugyolálva, a keze is.
Nincs túl vagy alul stimulálva?
Nem eszel valamit, ami gondot okozhat?
Gyarapodik rendesen? Mennyit bukik?
Pelust megnézték, olyan, mint egy anyatejes babáénak lenni kell?
Gondolom, rendesen végigzongoráztátok már a lehetőségeket, én is csak tippelgetek. Apuci mennyit van távol? El tudja vinni sétálni legalább egy órára? Bbakocsi, kendő nem nyugtatja le? (ott is pont úgy tud bőgni, mint otthon)
Tudom, hogy a kórház kipucolt anyagilag, de legalább egy pár hétre nagyon érdemes lenne segítséget felvenni.

Hendegabi,
Én Rubophent vennék be, azt terhesen is lehetett emlékeim szerint, vagy Algopyrint.

Kép KépKép
lorca

Tényleg! Most jut eszembe, hogy én a kezdetektől bölcsis voltam. Akár a tesóm. Amúgy egyeznek a körülményeink... :?

Szopi: ezért mondtam, hogy akkor a tápszert nyomatták orrba-szájba és nem foglalkoztak a szopival. Mára fordult a kocka: szopi -lehetőleg- mindenáron és szinte kudarc, ha akárcsak egy kis tápszert is kap a baba.

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:09-kor.

KépKép

KépKép
boo

Bond,
wow, Sound of Music :D

Kép KépKép
lorca

boo! :)

Fogadok, hogy ezt egy kézzel írtad. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi érteni magyar. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Most olvastalak csak. 8) :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond,
Most több szálon megy az msn angolul és időnként bekukkantok ide is. :lol: Igazából magyarul sokkal kevesebbet kommunikálok, olvasok, sőt, írni is jobban szeretek angolul, mivel az gyorsabban megy.

Boo,
Ez a biztosíték dolog jól hangzik. Volt olyan ismerős, akinek márkaszervízben súlyos pénzeket akartak azért elkérni, hogy kiiktasság a légzsákot.

Ez a törékeny dolog nem csak tiédApára vonatkozik. Én is alig mertem Natit megfogni először. Amikor meg Szabi megszületett, még rosszabb volt, mert azt hittem, jó kis gyakorlatom van, azután amikor megkaptam a 2800 grammjával, pólya nélkül, eléggé meglepődtem.
:oops: :twisted: Szerencsére azért Daninál már belejöttem a dolgokba. :lol:

Kép KépKép
lorca

ancsurti! :)

Tudod mi jutott még eszembe? Lehet, hogy egymást spannoljátok. Ő sírós, amire te kimerültséggel, bizonytalansággal, feszültséggel reagáltál. Ezt megérezte rajtad és ez csak fokozta a dolgokat, Innentől meg már ördögi kör. :?

Kép
Kép
200907?

Nyuszi!
En is igy potoltam az elso masfel hetben...eppen ezert...de dol a tej a csocsokbol most mar....es ennek ellenere is at akar verni hogy o ehes...ha sikerul elterelni a figyelmet par percre,maris nem ehes :lol: :lol: :lol: csak siros...de nem semmi modon...eselyem nincsen mar enekelni,beszelgetni hozza ilyenkor,mert ugy sem hallja meg!Az en melleim is ki vannak ezektol a maratoni,es gyorsan ismetlodo szopiktol....ja en is etetek kicsit furdes elott,aztan persze utana is,mert maskent nem menne...igy elvezi a pancsit,csak utana keri rogton torulkozesnel a kajat!

Bond:Jut eszembe....Mire rajottem hogy CSAK hason szeret aludni....hiaba minden ellen erv,szakkonyv,riogatas...ez a legjobb neki.
Anyuval sem tudok am beszelni :cry: hiaba vagyok bekapcsolva msnen.....a bal cicis verzio ket kezes,a jobb cicisnel neha tudok irogatni,mint az abra is mutatja :?
Manonak jobbulast!
Jo ez a video..elkaptam egyik nap valahol...dobbenetes :shock:

Agi:Pozvaltas-szopit maskent nyomjuk a bal cicibol,mert szetroncsolta kisse egy pontos a bimboudvaromat,igy most mashol kell hogy bekapja,mert belehalok a fajdalomba...mondjuk igy is resen kell lennem,mert habzsol a draga,es neki az egesz cicit uralnia kell!!!
Meg akartam valamit,de elfelejtettem :oops:

Lorca:reflux nem jott szoba eddig,mert a mohosaga miatt jon neha vissza a kaja,de nem szamottevo a mennyiseg!Levegot kap rendesen!Egyedul a pokrocba csavarast nem probaltam eddig,mert mire odakerulne a sor,teljesen vizesre orditja magat egy pillanat alatt!!!Ez nem sirdogalas,merges uvoltes!!!Van amikor tudok ra hatni,ez delelott van inkabb..akkor hipp-hopp abbahagyja es mosolyog,meg nezgelodik,de nem tart sokaig.....Mar az ujjam a szajaba sem segit,a cumi felhuzza,mar apa sem eleg sokszor,se vizcsobogas,se porszivo....a doki szerint nem faj semmije,csak ilyen es kesz!a cici ami megnyugtatja!Es van tejem is,es taplalonak is latszik,amikor fejtem,100mlben csak fel centi volt attetszobb,a tobbi suru feheres sargas fasza tejcsi!
8 nap alatt 1/2 kilot hizott,nincs merlegem,de novi ki a ruhait rendesen,van kaki,amit megneztek,megfelelo anyatejes kaksija van,jon a pisi is rendesen....nem lazas....a hordozoban apajaval jol birta tegnap,meg amikor kint volt a dula,akkor tunder lany volt...de rajtam csak a tejszag miatt latszik nyugosnek...es meg ingerult sem vagyok.......meselek,enekelek,probalkozok,a babakocsi 2x nem jott be neki....apaja kb.5-6 fele er haza,akkor azert segit mindenben....a hintaszek sem mindig bejovos...otletem mar egyre kevesebb!!!Szoval nagyjabol igy allunk :( Hangi nemhogy 2 emberes...egy egesz hadsereg keves lenne neki,fejenkent 4 csoccsel!!!!!!!!!!!!!!Apa mar annyiszor mondta ha tehetne,csocsoket novesztene,hogy kicsit kimelhesse az enyeimet.
Tegnap az ideges,moho evesrol olvastam,ez is lehet az oka,de sokat bufiztetem :roll: ....nem ertem mar.....az esteket kezdem szeretni,mert olyankor ugy mukodik a kiscsaj,ahogy az a nagykonyvben meg van irva!Semmi siras,semmi mergeskedes!
Az ingyenes noverszolgalatosokat ezert is hivtam el,hatha mar a szemelyes beszelgetes is segit nekem kicsit.....egyenlore segitseg nem nagyon johet szamitasba....

Kép
Kép
ancsurti

Bond:lehetseges...bar azert a nap nagy reszeben egeszen jol birom...max.leirom a tortenest,de azert meg tudok rohogni rajta,meg ha harakirire is gondolok(na ezt nem tudom hogy irjak...)
Az esti 9-10 oras idoszak az ami necces az idegeim szempontjabol....azert addigra 12 oraja megy a meccseles!

Es most csodak csodajara mar alszik vagy 1/2 oraja...alig hiszem el :shock: :shock: :shock: !

Kép
Kép
ancsurti

ancsurti! :)

Megvan! A minap tettem fel egy linket arról, hogy a magzati korbunkban átélt élmények meghatározzák későbbi életünket. Szerintem úgy van vele, hogy: "Azt akartad, hogy kijöjjek? Nesze, vazzeg!" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

vagy

ha az estéket jobban szereti, akkor elgondolkodhattok a sarkkörhöz való költözésről... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Mar ez is az eszembe jutott :lol: :lol: :lol: De ertheto volt mar a turelmetlensegem...mint szinte mindenki masnak is...azert a 42 heten ideje volt kibujni :wink:

Na azert azt mar nem!Eleg hideg van itt is azert telen....Sotetseg......sotetet is kiprobaltam,hiaba,es azert azt is meg kell tanulnia hogy mi a kulonbseg anappal es az este kozott...vagy az en vagyok akinek ezt tudnia kell?Este=alvas...nappal=bombi :roll: :roll: :roll:
Valtozast akarok!!!!!!!!!

Annyira edes amikor nyugszik!!!!Vigyorog almaban....szeretnem ezt mar tobbszor is latni mikor ebren van!!!

Ebredezik.....cicko keszenletben ismet...merednek a bimbok ezerrel!

Kép
Kép
ancsurti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:09-kor.

KépKép

KépKép
boo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: