Sziasztok!
hendegabi!
"Anyukám meg közölte velem: pont olyan melleid vannak mint nekem, én se tudtalak egyikőtöket sem szoptatni. "
Ez nálunk lájtosabb formában lett előadva. "Egyikőtöket sem tudtalak szoptatani. Csak a fenekem lett nagyobb a rántott levestől és a sörtől"
Érdemes lenne mindenkinek megkérdezni az anyukáját, hogy ez hogy volt az ő idejében. Szerintem akkoriban ezzel a témával nem foglalkoztak ennyit, mint most. Akkor a tápszerezés ment ezerrel, most meg a szoptatás a "divat". Ha azt mondják az okosok, hogy a nők 90%-a képes szoptatni, akkor nem hiszem, hogy ez akkoriban más lett volna.. Sok minden változ(hat)ott azóta, de EZ nem!
katy76!
Meglepve olvastam, hogy a csapba öntöd a felesleges, lefejt tejet. (Jó, ez nekem mindenkinél magas

) Te, aki annyit szenvedtél vele, hogy beinduljon és meggyógyuljanak a melleid.
Mindenkinek a saját dolga és teje (

), de egyrészt bármikor szükség lehet rá. Másrészt pedig ugyan azt hallani mindenhol, hogy fél évig másra sincs szüksége a gyereknek, ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy akkor lehúzza az ember a redőnyt. Ha valamiért be kell fejezned hamarabb a szopiztatást, holott szívesen csinálnád még, akkor felhasználhatod azt, amit most lefagyasztasz. Ha meg már nem akarsz szoptatni, akkor a hozzátáplálás mellett még nyugodtan oda lehet neki adni (mindig jól jön).
Bocs a belevauért.
[quote="katy76"]O írta:katy76rrtisztítás:
egyszer orrszívó-porszívóval, de olyan pici volt a Petra orrluka, hogy nem ment bele az orrszívó.
Azóta minden héten egyszer csinálok sós vizet (1 dl vizet egy kk. sóval felforralok, majd lehűtöm), és fülpiszkával kimosom az orrlukait. Jó, mert ez feloldja a száraz cuccot. Egyébként napi 1x mindig kijön az orrán a tej, és állítólag az is tisztít.
Ami azt illeti, Huginál sem nagyon értem, hogy egyáltalán hogy kap levegőt olyan kis orrlukon keresztül.

Azt gondoltam, hogy nem is fogjuk tudni kiszívni a porszívóssal, de mégis ment.

Minden este csináljuk, közvetlenül fürdés után, mert a végére már jól felázik a cucc.
Vízes megoldást csak akkor csináltam Manónál, ha napközben láttam, hogy valami ott nagyon figyel. Csak én a fültisztító pálcika egyik végét szoktam kicsit bendevesíteni, amivel fellazítom. A másik, száraz végével pedig kiszedem. (Sosem voltam ilyenkor népszerű. Az is igaz, hogy sosem biztonsági pálcikát használtam. Nekem az olyannyira biztonságos, hogy az már szinte"használhatatlan"

)
lorca!
Betűk-számok: blablablablablabla...
[quote="lorca"]
írta:lorcaEgy bevásárlókocsi olyan mocskos, hogy a gyerek cipőjéről rákerülő por szerintem a legkisebb probléma.

Ha megnyugtat, nagyobb élelmiszerüzletekből kiírthatatlan az egér, veréb és hasonló állatok. Azok meg nem épp szobatiszták és mindent megrágnak, ráhullajtják a koszos tollukat stb. Ne gurigasd össze-vissza a zsemléket.

A gyerek szempontjából meg az az egészségesebb, ha nem a fogantyúnál ül, amit mindenki fogdos és rágja, hanem benne.
Ezt mind tudom. A gyerek cipőjében lévő "porban" van sár, kutyaszar, galambszar, hamu, bőrdarabkák, vizelet, rókanyom és hasonlók. Ha nem is gurigatom ki a zsömléimet, akkor is rákerülnek a kajámra. Aminek vagy van csomagolás vagy nics. És én így teszem be a hűtőmbe és így is veszem ki. Amiko megfogom, hogy egyek, főzzek valamit, akkor mindez a kezemen landol.
A kocsit (illetve a bevásárlókosarat) sem nyalnám meg, mondván tiszta. Tudom, hogy kész baktérium és csíra telep. De azért nem teszek rá még én is egy lapáttal. Ennyi erővel akár bele is hányhatnék. (Bocs)
(Egyszer vettem egy kenyeret, amit szépen becsomagoltam, de a pénztáros nem tudta leolvasni a vonalkódját, így kézzel kellett bevinni. Ez nem lett volna baj, de a pénzekkel való foglalkozással óhatatlanul együtt járó koszos kezével fogta meg. Azt hittem, hogy vagy vissza viszem a kenyeret vagy felrúgom a nőt vagy mindkettő.

)
(Ha már ennél a témakörnél tartunk: én a WC-re menetel előtt is kezet mosok. Ennyivel is kevesebb bacit hordok fel magamra)
"Hendegabi,
Igen, ezek az "én sem tudtam szoptatni" meg az "ilyen mellekkel?!" megjegyzések önbeteljesítő jóslatok"
Ez nem önbeteljesítő jóslat, hanem belé dumálás.
kicsidodi!
Annak idején a szülésfelkészítő tanfolyamon mondta a gyógytorrnásznő, hogy nagyon romantikus meg szép meg minden, hogy áldott állapot és hasonlók, de tudomásul kell venni, hogy a szervezet számára igenis egy óriási teher. (A visszaállás is az, csak kevésbé)
Gondoltam, hogy megkérdezted anyukádat. Csak gondoltam, hogy én meg téged kérdezlek meg.
Részemről kajázás után szoktam fejni. NEM, nem marad éhen a következő szopikor, ami jó esetben 3 óra múlva van, de van, hogy inkább nem aludna.

De másnapra már úgy be vannak durranva (és adják is a tejet), mint állat (stílszerűbben: riska.

), de tény, hogy halál unalmas.
boo!
"az ilyen figyelmetlen szülőnek beleraknék egy cipőtalpat meg egy használt wc kefét a szájába "
Van pólyád?
kispiskóta!
Akkor ezek szerint -ebben legalábbis

- nem én vagyok a hülye.

Nekem is ennyi jött, de a közleményből semmi értelmes nem derült ki, úgy kellett megfejtenem, hogy ez csak az lehet. De én sem értem.
sillia!
"próbálom az arcomra felhívni a figyelmét mosolygok beszélgetek neki ezerrel de egyenlőre úgy néz ki a pólóm érdekesebb"
Akkor azt terítsd az arcodra.
nyuszi81!
Többen is írtátok, hogy szopi után fürdetitek a babát. Bevallom, én ezt nem merem.

Félek, hogy megterhelné a pociját.
Fejjél csak bátran minden két ciciből kaja után. Hidd el, hogy kaja is lesz elég. Sőt!

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.08.12 12:17-kor.