A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

AnitaboriKép
Szegény bimbóidKép Apóstól kérek szakvéleményt!Kép
Biztosan lesz használható ötlete.Kép
Párom természetesen azonnal indul, ha elkezdődnek az események, de jobban szeretném, ha pont akkor indulna kifelé a lurkó amikor az apja amúgy is itthon van.Kép
Timiékről nincs újabb hírem, ha minden igaz tegnap hazajöhettek, de nem jelentkezett én pedig nem akarom zavarni.Kép
Olyan aranyos Dorka! Dani biztos imádni fogja a kishugát.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!
(Amikor elkezdtem írni, még jó reggelt-el kezdtem, de azóta eltelt 2 óra)

Jön a folytatás, bár még mindig csak vasárnapnál tartok

Bellana: Dani nagyon édes a képeken, és a torta is gyönyörű. Ráadásul rengeteg, nagyon jópofa ajándékot kapott. Engem nem akartok örökbefogadni?
Ádival remélhetőleg rendeződnek a dolgok, ha a kicsi megérkezik, biztos, hogy jobban lehet majd rá is számítani. Egyébként te is nagyon toleráns vagy az Anyósoddal, elvégre azt tartod szem előtt, hogy Dani szereti őt. Kiosztani meg én is ki szoktam az enyémet időnként.
Mi az a cicijja?
A pocakodra meg vigyázz, tessék óvatosabban közlekedni!

Zsuzsa: fantasztikus vagy, én azt hiszem egy gyerek mellett sem leszek képes így ellátni a családot, háztartást. Jó, hogy sikerült végre kimozdulnod.

Pano: te akkor nagyon egészségesen étkezel a terhesség alatt. Ráadásul a gyümölcs koszt nagyon finom. És mikorra lesz készen a konyhád?
A tv-hez hozzá szoktál a hétköznapi életben férni? Nálunk az is teljesen a férjem egyeduralma alá tartozik. Én szegény elnyomott Kép

Egcsi: a férjedet azért nem engeded el ugye a szülés előtt 2-3 héttel már sehova sem. Levente július 10-én elmegy egy hétre vizitúrára, de 2 hete agonizál rajta, hogy a 35. hétben itthon merjen-e hagyni engem egyedül.

Swen: nem próbáljátok meg inkább a malackodást először? Közben megtaláltam a választ, hát akkor hátha segít a ricinus Kép

Orsi: recept ráér, hétközben nagyon ritkán főzök, a következő 3 hétvégén pedig egyedül leszek otthon, és magamnak úgysem állok neki főzőcskézni. És most már nemcsak a ház, hanem a mosogatógép miatt is irigyellek Kép,

Ildikó: jópofa ez a nyelvi kettősség, még nem hallottam róla. A "lepedő tehene" kifejezésen jót röhögtem, én is így vagyok vele, bár engem vizilovának hívnak otthon.
És megint csak egy "ismerjük meg az európai népek életét" kérdés. Ott ezek szerint általában dolgoznak az asszonyok, és nem otthon vannak, hogy nevelgessék a gyerekeket és gondoskodjanak a férjükről? Mert ha dolgoznak, akkor teljesen érthető, hogy nem kell kiszolgálniuk a férjüket. A mi konzervatív társadalmunkban nem tudom, hogy eljutunk-e valaha erre a szintre, itt az asszony kötelessége, hogy munka mellett ellássa a teljes háztartást, nevelje a gyerekeket stb.
Ill. most már megjelent az a társadalmi réteg ahol asszonykának nem kell házimunkát végeznie, mert van bejárónő, baby-sitter és egyebek, viszont dolgoznia sem kell, mert papi eltartja.

Kata: bodzateával nem lehet véletlenül ugyanezt a hatást elérni? A bodzaszörpit már nagyon lekéstük.

Anikó: ez nagyon aranyos lehetett, hogy a fiad közölte, hogy ő mától nagyfiú.
Nagyszerű férjed van, az én férjem is majdnem mindent megcsinál, de rá is 20x rá kell szólni, és nem mindig vagyok teljesen megelégedve az eredménnyel. Viszont a saját ruháit ő maga vasalja!

Jerry
jerry

Szia Linda,
Sajnálom, hogy a pocid így kikészít.
Nem fértél be a fürdőszoba-ajtón?!
Atomanti és a játszótér nem esik még nehezedre? Dani tud vigyázni a pocakodra? Az én Danim a maga 6 évével és szeleburdiságával elég veszélyes volt rám/ránk nézve, nagyon kellett vigyáznom.
Tényleg szőkés vagy eredetiben? Megnéznélek úgyKép

Ildikó,
Mexikói barátom! Úgy emlékszem, te írtad, hogy az 5-e jó dátum lenne a szülésre. Dani július 5-én születettKép
A vérnyomás-értékeid egészen jónak tűnnek, sajnálom a vizesedést.
Nekem is nagyon tetszett Laura-Mózes!

Ruszlána,
Én ittam a bodzaszörpöt rendesen, és tényleg könnyebb volt a mostani szülésemKép

Anikó,
Tiéd a mai aranyérem, enyém viszont nagyobb...Vagyis az aranyerem, hihihi.
Még nem tudtam olvasni a régebbi dolgokat, mi volt ez a rosszullét? Ez már itthon volt vagy nyaraláskor?
Nagyon sajnálom, ha nem tudtok meglátogatni minket de ha esetleg jobban lennél szülés előtt még, bármikor szóljatok!!!
Jól olvastam, hogy a gyerkőceid még nem voltak távol tőletek egyetlen éjszakát sem?!
Hozzászólhatok a talitokhoz...? Mi a metróhoz közel lakunk, és esetleg el is mennék értetek kocsival a Határ úthoz vagy a Kispesti végállomáshozKép

Szöszi,
Most jutottam a májkrémes kenyeredig.
Képzeld, szülés óta sokkal kevesebbet eszem, pedig előtte nekem is sikerült meglepnem a rokonokat az étvágyammalKép Viszont rengeteget iszom, ez jó a tejcsi miatt is.
Lehet hozzánk jönni bodzázni, vagy 6 liter van még a hűtőben.(Panó!)

Panó,
Köszönjük ma is a táblázatot! De nagyon gyorsan pótold az ikrek hosszúságátKép, kérlek!!!
Konyhahiány: elég sz@r lehet, gyerekek most otthon vannak? Vagy még Fehérváron? Hol látni a munka végét? Hány hét vagy nap?

Chello,
De mégis mi volt a gond a görbéddel?
Egyébként semmit nem ér az egész, hiszen én is úgy jártam, mint Zsuzsánk: hétfőn nullás görbe, aztán rögtön meg is szültem.

Dani tegnap délután hazajött, már az ajtóban szinte reszketett az izgalomtól, úgy futott volna a kistesóhoz (így nevezi mindig), aztán agyon puszilgatta-dédelgette. De nem valami óvatos vele! Figyelnem kell!!! Simán felébreszti a túláradó szeretetével. Egyébként hihetetlen, mennyit nőtt egy hét alatt. Annyira erős lett a karja-combja! Ez a nagymamis-nyaralás effektus, biztosan ismeritek: felhízlalják a gyereket, én is, Karcsi is így voltunk vele annak idején, anyáink mesélik.
Dórának most meg kell szoknia Dani szeleburdiságát: simán kiabál, ugrál a közelében, nem igazán tartja tiszteletben, hogy aludna a kicsiKép
Az éjszakát Dani átaludta, nem ébredt fel, Dóra ugye velünk volt, és nem is sírt, csak 5 és 7 között, de azt sem folyamatosan.

Most egy gyors kérdés a tapasztalt anyákhoz: mivel lehet kiszedni a kakit a textilpelusból és bodykból, meg a rugikból? Próbáltam Vanish szappannal, semmi hatás, próbáltam Oxy-val, az kicsit jobb, de nem elég...Praktikák? Tudom, rögtön ki kell csapatni a kakit hidegvízzel és be is áztatni, de nem jön össze. Daninál hogy csináltam, nem emlékeztekKép? Olyan gyönyörű fehér minden pelusom, amit előszedtem. Marad a hypo? És a rugik, azt csak nem hipózhatom?

Most ki kell lépnem.
(azért remélem, a mai hozzászólásom után megmaradhatok a topik Leggrafománabb Anyukájának?!)

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Végre van egy szusszanasnyi idöm, reggeliztem is mar és Andraska szépen alszik (kopp-kopp).

Zita!
köszi a születéstörténetet, végre elolvastam. Örülök, hogy a kishugi is jol fogadta a kisbabadat és gyere, mesélj Te is, hogy mi, friss mamik is tudjunk infot cserélni!!

Lino!
Nagyon szép volt a Te történeted is, mar teljesen masképp olvasom, mint szülés elött.
Még egyszer gratula!
Köszönöm a vigasztalast, mar egész jol vagyok.

Bellana!
Megnéztem a szülinapos fotokat, Dani nagyon-nagyon édes rajtuk! Es mennyi ajandékot kapott! Boldog szülinapot neki!

Bori!
Majd ugye Te is leirod a születéstörténetet?
Az én cicim is sebes volt és bazira fajt, mikor Andraska bekapta, mindig probaltam nagy levegöket venni azokban a pillanatokban. A cicibimbom ugyan mar nem sebes, de az a pillanta, mikor racuppan, még mindig faj, olyan erövel sziv. Aztan egy par pillanat mulva enyhül az egész. Nekem sokat hasznalt egy hideg, zselészerü anyagbol készült betét, amit minden szopizas utan, miutan megszaradtak a bimbok, hideg vizzel lemostam és a melltartoba tettem. Ez finoman hüt.
A neve angolul: Mother Mates (Hydrogel breast feeding pads).
Hogy van a lelked?

Swen,
nagyon szurkolok Neked, hogy magatol beinduljon a szülés!

Zsuzsa,
jeggyürüKép
Bizony, a sok tejcsihez pihi is kell, Te meg Tescoba jarkalsz? Mondjuk biztosan jol esett kimozdulni! Remélem a mai éjszakad jobban sikerült, de ezek a picik még annyira kiszamithatalanok!

Szöszi,
ne legyen lelkiismeretfurdalasod, a végén mar mindenki türelmetlen! Jo meggymagvalastKép Legalabb addig is megy az idö...

Ildiko,
Apa mit szolt a tehénkéhez?Kép
Akkor nalatok jo nagy nyelvkavalkad lehet!
Mi mindketten magyarul beszélünk Andraskaval, a svajci dialektust majd megtanulja az "élet"-ben, németül meg talan majd csak a suliban fog megtanulni rendesen (jobb ha nem az én akcentusomat sajatitja majd el!Kép

Mindenkinek köszi a vigaszt, mar kihevertem, hogy anyuék elmentek és egyébként is jobb a hangulatom.
Aposom péntekig marad, igazan nem zavar, csak hat a kajat mindig elé kell tenni, sajnos kajarendelés itt nincsen (pizza vagy kinai kivételével).

Tegnap voltunk a férjem irodajaban babat mutogatni, de nem tartott sokaig, mert Andraska pont éhes lett és kiabalt nagyokat.

En a gatsebemet mar szinte nem is érzem, nagyon gyorsan meggyogyult, pedig féltem töle, mert nekem altalaban nagyon rossz a sebgyogyulasom. Ugy latszik ezen a tajékon gyorsabb a gyogyulas.
Tegnap volt utoljara a védönö, ezutan az anyasagi tanacsadoba fogok jarni, ami kb 15 perc a hazunktol, szépen el tudunk majd menni babakocsival vagy hordozokendövel. Mindig csütörtökön kell menni, jo, mert talalkozom mas anyukakkal és ott megmérik a babat, valaszolnak a kérdésekre.
En egyébként nem fejtem még 1szer sem. Igy is rengeteg tejem van, félek, ha fejnék, csak növelném a mennyiséget. Mindig megtapogatom a cicimet, hogy esetleg van-e benne gyanus csomo, de eddig rendben volt. Talan késöbb fogok még probalkozni, de egyelöre nem volt ra szükség.

A védönö szerint a méhem mar szinte teljesen visszahuzodott, azt mondja, el sem hiszi, hogy én hordtam ki Andraskat, a hasam is tök lapos, csak a "barna vonal" emlékeztet még arra, hogy valaha terhes voltam. Azért a böröm még egy kicsit lazabb a pocakomon és a köldököm sem olyan még, mint rég, de tényleg én is meglepödtem, hogy volt-nincs pocak. Kb 2-3 kilo van még rajtam, nem csoda, egy ilyen kis torkosboci mellett! A kis szexi nyari topjaimrol viszont lemondtam, a melleim ugyanis hatalmasak lettek és minden kicsi ramKép

Andriska mar egyre többet nézelödik, csodalja a vilagot maga körül, nagyon aranyoska, szeretnivalo és készKép

Nalunk az éjszakai program:
11-kor vagy éjfélkor elalszik, kettökor ébred, de ilyenkor csak egy picit eszik és mar alszik is tovabb (almom, hogy lassan ezt az evést kihagyja), aztan 5 felé eszik ujra.

Most kiabal, mennem kell,
mindenkinek sok-sok pusszantas
Süncsi
süncsi

Szia Süncsi!!!!!!!!!

de jó, még pont elkaptam az üzenetedet kikapcs. előttKép

örülök, hgy ilyen jól vagy alul is és felül is...Nekem egyelőre egyik sem túl jó, be van dagadva még mindig a gátam, de állítólag "szép". Andriska mennyit szopizik általában, szoktad néha mérni? A fejés miatt irigyellek most, én hulla vagyok tőle, mert tegnapelőtt este óta nem tudok szoptatni (vagyis 2x, 3x próbáltam már), nagyon vérzik a bimbóm és csúnyán varasodik, aztán felázik, stb), szóval fejek és fejek órákat, hgy fenntartsam a termelést, eddig nincs gond, sok a tejcsi, egy mellből leszívok 160 gr-ot egyszerre, na azért nem 3 óránként.
Raksz fel képet a fiatalúrról? Már most látnom kell a vőlegényt, hogy majd 20 év múlva könnyebben adjam a lányomatKép
A lelkem, köszi jól van, csak estére - a fáradtság miatt - szokott megközelíteni a depi, de szerencsére nem az az "igazi".
ölellek
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Anitabori, a grafomán címet már senki nem tudja elvenni tőled. Kép És a babátok egyszerűen gyönyörű. Kép Kép Kép

A szívfrekvencia volt alacsonyabb mint szokott lenni, eddig mindig 120-150 között volt, ma viszont csak ritkán ment 120 fölé. Kép És soha nem mozog Noémi amikor ott vagyok. Előtte is és utána is ugrándozik de ott nem akar és utálom, hogy állandóan fel akarják ébreszteni a CTG miatt. Miért nem hagyják nyugiban?

Süncsi, örülök, hogy a sebed már begyógyult. Kép

Chello
chello

Fu, milyen sokat irtatok, mire én megszültem az alkotasomat.

Az elöbb bömbölö Andraskaval kakiltamKép Na, nehogy vizualisak legyetek, jo?Kép

Bori,
nekem eddig siman 60 fokban kijött a kaka. Milyet kakal a Te lanyod, a kedves menyasszony?Kép
Egyébként csodaszép!!
Még sosem mértem, mennyit eszik Andraska, de rengeteget hizott mar és ranézésre dundul, ugyhogy nem foglalkozom a dologgal. Remélem nem is lesz ra szükség!
A baj inkabb az, hogy sokat eszik és gyorsan, viszonylag kis sullyal született és be akarja hozni a többieket. Ezért sokat faj a hasa és figyelnem kell, hogy ne egyen 2 oranal gyakrabban, de a 3 ora pihi talan még jobb lenne.

Chello,
Noémivel biztosan minden rendben, ha a doki megnyugtatott!!

Itt egy kép apukajaval, hordozokendöben, éppen a pékhez szaladtak el. A hordozokendöt nagyon élvezi, föleg az apukajanal, nalam még nem nagyon probalta. Ja, és kitettünk egy golyat a kertbe, ez itteni szokas:

Kép

Kéthetesen:

Kép

Sok puszi
Süncsi
süncsi

SziasztokKép

Szoszi
A meccs hianyzott, de mar nem sokat kell varni, holnap ujraKép
Igen, a kukta ara huzos volt, de nem akartuk veszni hagyni az ajandekkuponokat es ez olyan szuper kukta, hogy 2 fele gozolest is tud, meg ilyen-olyan szelepe is vanKép

Aniko
Homeobogyok:

Arnica Montana 15CH - napi 1x5 golyocska - az utolso honapban kell szedni:
Verzesmegelozo hatasu, aranyer megelozo es trombozismegelozo hatasu.

Caulophyllum Thalictroides 5CH - napi 1x5 golyocska - az utolso 2-3 hetben kell szedni:
Ezt csak elsoszulo noknek ajanljak, mert a mehnyakat tagitja, lazitja es leroviditi a vajudasi idoszakot. Ha beindultak a fajasok, akkor fel kell oldani az 5 golyocskat kb.1-1,5 deci vizben es amikor fajas van, akkor belenyalintani, nem kortyolni, csak epphogy belenyalni, es az egesz vajudas alatt esetleg ha elfogy, akkor megegy adagot fel lehet oldani. Tehat a szuloszoban is nyugodtan "iszogathatja" az ember, csak meg kell beszelni a dokival, mert van aki ellenzi(szerencsere az enyem nemKép)

Szules utanra:
Akar van gatmetszes, akar nincs, ez allitolag nagyon jo!
China Rubra 9CH - napi 1x,vagy 2x5 golyocska:
Visszaadja az eleterot, helyreteszi a vernyomast, a verszegenyseget es a belmukodest.

Es meg mondott egyet a vedonenim, szoptatast segito szer:
Urtica Urens 15CH - napi 1x,vagy 2x5 golyocska
Ezt en meg nem vettem, csak ha esetleg gond lenne a tej mennyisegevel.

Zsuzsa, ezt az utolsot esetleg kiprobalhatnad, artani nem art es ha hasznal, akkor csak jo!Kép

Jerry, Aniko
Kinai mogyoros csirke(nyammmmKépKép):

Csirkemellet kell venni, azt felkockazni es olajon megpiritani, fokhagymat es gyomberport rakni ra es ici-pici vizzel alatta parolgatni, hamar megparolodik. Amikor mar puhul, akkor foldimogyorot (ha lehet nem sozottat, ha megis sozott, akkor nagyon figyelni a hus sozasara, mert a szoja szosz is kicsit sos!) rakni ra, a mennyiseg izles szerint,( en jo sokat szoktam )es szoja illetve Worcestershire szosszal megontozni, azt is izles szerint,( en abbol is jo sokat szoktam, mert imadom a fuszeres kajakatKép) Ezt meg igy kicsit rotyogtatni, hogy osszeerjenek az izek es ha valaki szaftosabban szereti (mint enKép), akkor kicsit tobb viz kell az elejen es a vegen a szaftot kicsit be kell suriteni (etkezesi kemenyito, vagy liszt jo hozza). Rizzsel talaljuk, jazminrizzsel a legszuperebbKép NyammmKépKépKép
Ja, es en palcikaval szoktam enni, ugy meg finomabbKép

Mindenkinek jo etvagyat hozza, eleg gyors kaja, nincs sok macera veleKép

Na, megyek megmelegiteni az ebedetKép Ettol a recepttol beindultak a gyomornedveimKép

Puszi mindenkinekKép

Orsi
33+4

avocado

BorikamKép
Az elobb jegyzeteltem Neked is, de a nagy receptiras kozepette elfelejtettemKép Bocsi, most gyorsan azt is leiromKép

Nagyon jo olvasni rolatok es gyonyoru a kislanyod!!!Kép A hozzatok felmenesben en nagyon benne lennek, nem tudom Aniko ki mer-e mozdulni, en elvinnem kocsivalKép Hallod Aniko?Kép
Merre laktok? Kispesten? Megbeszelhetjuk.

Na, mennem kell, var az ebedKép

Sok puszi Nektek, remelem a mellbimbod rendbejon!

Orsi

avocado

Sziasztok!

Bocsika, hogy nem jelentkeztem előbb, de mentségemre szolgáljon, hogy egyszerűen nem volt netünk, s a szolgáltató elfelejett erről tájékoztatni! Nagyon köszönöm az aggódást, de sajnos semmi eseményről nem tudok beszámolni, továbbra is egyben vagyunk, s ez szerintem így is marad még egy ideig. Most csak gyorsan ezt közöltem, hogy az izgulósok megnyugodjanak, s most visszaolvasok és írok!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Jerry!
Nálunk is apa uralná a tévét is, de én kijelentettem, hogy tévé és számítógép egyszerre nem ér! Te se hagyd magad! Amúgy a tévére a gyerekek is elég hamar rászállnak, ha hagyjuk őket.

Bori!
A gyerekek hol itt vannak, hol ott. Ma például én megyek utánuk Fehérvárra és csak holnap este jövök, mert csütörtök reggel viszont Pestre kell mennem vérvételre.
A munka végét sajnos még egyáltalán nem látni. Most a konyhába nem leht belépni harmadik napja, ha az kész lesz, akkor kezdik az előszobát, szerintem hétvége körül az egész családnak el kell tünni innen 3 napra. És persze a fenti szobák sincsenek még kész, ott most azt várjuk, hogy kössön a beton.

Süncsi!
Én se fejtem soha, így pont annyi tejem volt, amennyit megettek.
Gratulálok a gyors felépüléshez és lapos hashoz! Sajnos nekem szülés előtt sem volt lapos a hasam, így semmi remény arra, hogy utána az lesz.
Az a gólyás kép a férjedről nagyon aranyos!

Swen még mindig sehol?

Panó
panó

Swen!
Látom, közben előkerültél!

Panó
panó

Szia lányok!

Anitabori: Imádom a humorod. KépÉs természetesen nem lehet elbitorolni a grafomán címedet. Kép
A szülésindulásod nagyon jól hangzik, én is így szeretném kezdeni!! Kép Kép
Tali: én is benne vagyok, lennék. Kép
A babuci édes, tündér és Dani is nagyon jófej lehet ahogy szeretgeti. Kép
Hasam: a fürdőszoba ajtó harmonika ajtó és elég szűköcske, ezért már csak oldalazva férek be. Kép És a sínbe vágtam be a hasam.
Danival járok játszóra mindig, de már elég nyafi vagyok. Még jó, hogy valaki mindig segít, mert a kedvence egy mászóka ahova fokok visznek fel, de nem érnek a földig, tehát emelgetni kell a kölköt. Ma mértem majd' 15 kiló a szentem. Kép De magas nagyon. Kép
Szőke kép, majd nézek hátha van. Kép

Apropó játszótér: képzeljétek a hétvégén láttam egy macskatetemet a játszón. Hétfőn akartam telcsizni az önkormányzatnak, hogy csináljanak valamit, mert ez így nem oké. Erre másnap az egyik lángelme anyuka feldobta az ott lévő garázs tetejére...iQ nulla. Ennyi erővel a szemetes mellé is tehette volna....Na mindegy. Ma felhívtam az ANTSZ-t, mert engem igenis zavar, hogy ott oszlik egy tetem a játszótér oldalában és baromira fertőzésveszélyes, nem? Ők, továbbküldtek, de a megadott számon nem volt előfizető stb.stb. Az 5-ik telefonálásra végül sikerült beszélnem az illetékesekkel, valami alapítvánnyal és lefogják venni annak a szerencsétlennek a földi maradványait...
Mindenesetre úgy tűnik csak engem zavart annyira, hogy lépjek az ügyben. Kép

Ildikó:lepdő tehene. Kép
Konyhasúrolás: Kép Köldök: Kép Azt hittem csak én bénázok. Kép

Panó: Kép Nem látszik, hogy szőke vagyok? Kép A stílus miatt, vagy másért? A szemöldököm mindig sötét volt, ezért azt hitték festetem. Kép
Konyha?

Anikó: hogy hogy nem hízol annyi víztől??
Garijegy megvan. Kép Tali: de hozzuk össze tényleg!

Chello: CTG: ) Csütörtök: Kép Rázogatják a pocid, vagy hogy akarják felkelteni Noémit?

Egcsi:apa hogy lesz itthon, mikor eljön az idő? És meddig?

Jerry: dehogynem fogadlak örökbe. Kép Lányom úgy sincs: Kép És melyik játék kéne? A dömper?
cicijja=cica (Daniul)

Süncsi: a gólya nagyon édes szokás!!!! Tetszik!
A bébi is nagyon tetszik. Kép A ciciket, ne bándd. Kép Kép

Swen:na, már azt hittem... Kép Puszi

Én: voltam védőnőnél a hízás, hasmizériám miatt. A pisim oké, a pulzusom nem. Okosabb nem lettem, de legalább nem vagyok toxémiás. Azt mondta pihenjek sokat, polcoljam fel a csülkeim. Kép
Ja, de mikor? Igaz most lehetne, mert a kisfőnök elaludt. De akkor nektek nem tudok írni. Kép

Puszi: Linda
bellana

Sziasztok!
Közben vettem észre, hogy az alatt a 2 óra alatt is mennyi levél jött, amíg én írtam. Az tűnt fel, hogy ezt az aranyos rózsaszín-ruhás babát én még nem is láttam.
AnitaBori: Dórit egyébként nem biztos, hogy félteni kell attól, hogy Dani ott randalírozik mellette. Egyik barátnőmnek 4 csemetéje van, viszonylag kis helyen laknak, a gyerekek egy szobában vannak, így elkerülhetetlen volt, hogy a nagyobbak ne a kicsi(k) mellett ordibáljanak. Az aktuális kicsit soha nem zavarta a nyüzsi és a hangzavar. Nem azt mondom persze, hogy ez az ideális, csak azt, hogy a gyerekek nagyon sok mindent képesek megszokni.

Süncsi: szerencsés vagy, hogy ilyen gyorsan regenerálódtál a szülés után!
Andriska gyönyörű, és szerintem nem baj, ha gyakrabban eszik, csak arra kell figyelni, hogy egyszerre ne egyen túl sokat, mert sérvet okozhat.
A gólyás szokás nagyon jópofa, még nem halottam ilyet sem sehol!

Orsi: köszönöm a receptet, majd meglepem vele egyszer életem kicsi párját. Bár lehet, hogy a szokásomat feladva titokban mégis csinálok magamnak egy adagot a hétvégén próbaképpen. Jázminrizsről még nem is hallottam, de a csarnokban alul van egy kínai bolt, ott mindenféle egzotikus herkentyűt lehet kapni, majd ott megnézem. A múltkor vettem pl. (konzerv) kókuszlevet, de a várt kókusz helyett leginkább mosogatólé íze volt. Levente szerint a friss kókusznak is valóban ilyen íze van, így maradok a Bounty csokinál!
A homeós bogyókat is elmentettem, majd próbálkozom velük.

Jerry
jerry

HahoKép
Csak egy percre ugrottam be, meggymagvalas es doki kozott.Hat,mit is mondjak...most ne inkabb beszelgessunk meggyes piterol meg meggyes palacsintarol, mert elokadom magamKép.Undorito ez a meggymagvalas, spriccol ossze-vissza,pfuj.

swenKép
Orulok, hogy rendben vagy, mar aggodtunk!

boriKép
Gyonyoruuuuuuuuu! Marmint Dorka. Talan nem is baj, ha Dani ott izeg-mozog korulotte, legalabb megszokja, es nem csak siri csondben fog tudni aludni.Nem? Olyan jo olvasni Teged megint, ne fogd vissza magad, ha van egy kis idod!

suncsiKép
Nahat, ez a kislegeny is milyen csodaszep.Ezek szerint szoke lesz a fiatalur? Mindenki golyat tesz ki, akinek baba vana haznal???? Nagyon aranyos szokas!

chelloKép
De ma hamar megtalaltad a dokit, hatha csutortrokon is igy lesz.Huuu, remelem en sem toltom ott az egesz delutant.

Most megyek keszulodni, aztan apa hazahozza nekem a kocsit, de nem tud velem jonni, ot visszaviszem a ceghez es egyedul megyek.Vajon beferek a kormany moge?Kép

szoszi
szoszi

Na akkor itt vagyok újra!

Kedves szoptató és gyakorló anyukák! Tehát akinek van bőven teje, az egy evést az egyik mellből, a másikat a másikból szoptat, akinek meg kevesebb van, az mindkettőből szoptat egy evésnél? Jól értettem? Másik fontos kérdésem a "nagy" babás anyukákhoz: elég volt a 2-5 kg-ig való newborn pelus, illetve jó volt a 3-6-kg-is való? S végül, hogy ruhapelust ti vittetek a kórházba a szopihoz?

Szöszi! Próbáld ahhoz szoktatni magad, hogy még három heted van, egyébként egyre rosszabb lesz a dolog. A múlt héten meg előtte már én is állandóan a görcsöket vártam, a bugyim néztem, meg minden jelre azt hittem, hogy na most bizti szülök. Főleg, hogy a doki állandóan azt mondta, hogy előbb meglesz a baba. Mondjuk egy hete már ő is óvatosabb volt, s rögtön azt mondta, hogy akár két héttel túl is hordhatom. S rájöttem, hogy hiába nagyon jó orvos, meg hiába van CTG, ezt az időpontot úgysem tudja senki előre megjósolni, mert látod a többieknek sem volt igazából előjele csak beindult és kész. Úgyhogy hiába vannak nekem is jósló tüneteim, már fel sem veszem. Most azt érzem, hogy tényleg túl fogom vinni legalább egy héttel, mert egyáltalán nem érzem úgy, hogy két napon belül szülök. A pocimra nekem is azt mondják általában, hogy az még fenn van, pedig hát ugye hivatalosan már lenn kéne legyen. Mondjuk én lenntebb is érzem, de az tény, hogy nem szülök.Kép Viszont ilyenkor eszembe jut Mariann szülés előtt egy nappal feltett pocis képe, ami szerint az övé sem volt lenn, erre másnap megszült.Kép Hát ilyen ez.Kép Azért holnap megveszem a ricinust.Kép Hátha ettől megijed a csemete.Kép Ma egyébként találkoztam a családunk főboszijával-de jóságos bosziKép- a nagyimmal, aki azt mondta, hogy hét végére meglesz a fiam, hát remélem neki lesz igaza!Kép Pénteken egyébként még csak amnioszkópiára megyek -utána néztem: magzatvízvizsgálat, bár lehet, hogy ti ezt tudtátok- utána remélem ad még időt a dokim, bár nem úgy ismerem, mint aki nagyon beleavatkozna a természet dolgaiba, ha nincs rá szükség. Egyébként voltam a piacon reggel, vettem gyönyörű őszibarackot 200Ft-ért és nagyon fincsi meggyet szintén annyiért! Ja és bevágtam két kenőmájasos zsömit reggelire, paradicsommal, én hétfő óta ezt kívánom reggel!Kép Jó berakást nektek, doki után számolj be!

Orsi! Gratula a kuktához! Annyira jó ez a mogyis csirke recept, hogy én is kipróbálom csütörtökön, ha éppen nem szülök!Kép

Linda! Kened a pocid rendszeresen? Egy jó krém talán segítene a viszketésre, akár naponta többször is kenhetnéd. Óvatosan mozogj, ne ütögesd azt a gyereket! Egyébként én is olyan hirtelen vagyok, hogy gyakran kap szegény pocim.Kép Egyébként annyira megnéznélek én is szőkén!!!Kép

Panó! Köszi a táblát, meg az aggódást, most rajtam kívül álló okokból nem tudtam versenyre kelni veletek, na de holnap!!!!Kép Tényleg, látszik már a meló vége? Nem gondoltál még arra, hogy a gyümit ehetnétek a fáról, a vajaskenyeret meg szalvétáról, s akkor nem kéne mosogatnod?Kép Ez hülye vicc nagyon...

Bori, te leggrafománabb anyuka!!! Végre visszatértél teljes erő- vagy inkább betűbedobással!Kép Most akkor szerinted az orgazmust, szigorúan, mint szülést elindító kezelést át kell élni, vagy álmodni kell róla?Kép Nekem a gyakorlat eddig nem jött be.Kép A lányod nagyon édes, Dani is barnának született? Ez a mellsebesedés elég szörnyen hangzik.Kép Szerinted megelőzhetted volna valahogy?

Ildikó! Akkor már te is készülsz minden nap? Azért ne halogasd ezt a tanácsadást, abból nem lehet baj, ha megnéznek! Na nálatok milyen hatása volt a lepedőgyűrögetésnek?Kép

Chello! Akkor ma korábban végeztél, szerencsére.Kép Szerintem a babád szívhangjával semmi gond nincs, olyan hülyék, hogy ijesztgetik a kismamákat! Higgyj a dokidnak!!! Egyébként én is utálom, ha a vizsgálat alatt nyomorgatják a pocakom, csak azért, hogy ugráljon a gyerek! Ezért is utálok menni NST-re! Csütörtökre is megy a drukk!Kép

Süncsi! Andriska továbbra is nagyon édes!KépS örülök, hogy ilyen jó baba is! meg olyan jó, hogy nálatok ilyen simán megy minden, szorítok, hogy ez így is maradjon!!!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Megint lemaradtam pár hozzászólással. Ez van, ha az embernek egy óráig tart megírni egy levelet. Időnként feltűnik egy-egy kollégám, és akkor dolgoznom is kell, hiába...

Panó:az a baj, hogy én a tévét választanám, most hogy dolgozom az internet-függőségemet teljesen ki tudom elégíteni idebent. Nem baj, mire abbahagyom a munkát addigra lesz otthon ADSL, így ha nem is fogja elérni az itteni sebességet, azért használható lesz.
A házatokat újonnan építitek, vagy ez a mostani csak egy felújítás? Bár mindkettő macerás, ha benne laktok.

Bellana: a fa kirakóst és a plüsscsacsit kérnémKép
Mi baj van a pulzusoddal? Hízás: mennyinél tartasz most, hogy aggódsz miatta? Én kezdem megközelíteni a 10 kilót, de a Zsuzsa által felrakott táblázat szerinti értéknek még alatta vagyok. Azért bízom benne, hogy a 35. hét után valóban lelassul a hízás.
És a védőnőd jól viselkedett? Vagy most, hogy te aggódsz a súlyod miatt, nem macerált ő vele.
De örülök, hogy megnyugodtál, hogy nem vagy toxémiás.

Jerry
jerry

Sziasztok!

A tegnap fejfájásom 2 algopirint követelt Kép Mára már jobb! Este már üvölteni tudtam volna, annyira fájt. És ilyenkor persze a tejcsi sem az igazi!

Ma sincs meccs! Nem tudom, örüljek-e neki...

chello: túlélted a védőbanyát?
CTG Kép 2 nap alatt csak nem lesz semmi!

Szöszi: ejnye ez a türelmetlenség! És ha majd már megszületett, mit csinálasz majd meg helyette? Forogsz, meg bilizel is majd? Kép
2 hét sok idő ám...!
Marannéknak lassan haza kell érnie! Sőt, szerintem már tegnap!
Magvalni??? Kép Ez jó! Az én szüleim is 2 napja magoznak, azaz magvalnak...

Orsi: szülés közben bekapod ???Kép Remélem használ is. Kép
Köszi, Urtica Urens már megy nálunk is egy hete. ÉS hogy használ-e? Passz!

Bellana: honnan rendeltél kaját? Klíma Kép Lila folt, szafaládé Kép
Macskatetem Kép
Akkor pihizz sokat!

Ildi: miért kellett volna már szülnöd???
Akkor nem segített a torna??? A tehén még nem teljesen jó! Majd a szülés után, mert akkor a tejed is folyik majd.
A tej téma nem zavar ám annyira. Ha nincs, akkor nincs, és kapja a tápszert! Nálunk gyerek nem fog éhezni!
Tudom, hogy 6 hetesen már könnyebb lesz vele, és 3 hónaposan meg még jobb, csak hát addig meg nagyon fáradt tudok ám lenni!

Panó: van tároló, de az nem lejjebb van! Onnan meg felfele kell hozni a kocsit, és azt is a gyerekkel együtt!

Anikó: a kagylót? 2600 körül volt. Ebbe van 2 kagyló kiemelővel, és 2 bimbó szellőztető is, ha kisebesedne, és nem bírod, ha hozzáér valami. AVENT.
Tejcsi: Lino anyósa nekem nem bizti, hogy beválik! Amúgy gyakrabban szoptatok, de az sem elég, ha nagyon kajás a csaj! És akkor sír. Kép
Párod Kép
Amúgy nappalra Zsófi 1 éve szobatiszta. Éjjelre nem akar! Tudom, hogy ez hormon, és nincs elkésve, de ez van! Ő a héten lesz 3, így elkésett a fiadhoz képest! Kép

Bori: te grafomán pocitárs Kép
Igen, fejek, és több a tejem, de nem elég. Van hogy nem kell tápi, de van, hogy napi 1,5 dl is elfogy. Amúgy még az első 375g-os csomag fogy, lassan 2 hete.
Aurobin: én is így jártam a szülés után. A Hugicámnak is kiadták recept nélkül, és du. már volt kencém! Az enyém már majdnem tökély! Kép
Nekem annyi infóm van, hogy a TAJ kártya, és a szüléstési anyakönyvi kivonat az alső! Nekem utána a munkáltatóhoz kell mennem, mert közalkalmazott vagyok! Ott lesz majd papírmunka. Én mást nem tudok, talán Lino.
Szép nagy haja van Dorkának Kép Dani meg jó fotós. Hogy tetszik neki a testvére? Zsófi is kistesónak hívja Edinát! Kép És ő sincs rá tekintettel!Megnyugodtál? Karcsi hogy bírja a kialvatlanságot?
Kaka: fehérre én frissen kilötyköltem, és domestos fehérítő, vagy flóraszept!
Színesre: és is a Oxit ajánlanám, vagy a biopont! De minél hamarabb áztasd be!
És menyiket eszik Dorka? Akkor most cumisüvegből kapja a kaját?

Egcsi: megasztár, Leaslie Kép Akkor mész?
Derekad Kép A te fiad is készülődik???
Nézed az Angol nyílt bajnokságot is? A sok TV nézés a tegnapi híradóban elhangzottak szerint álmatlanságot okoz, meg korai szexuális érést!!!

Süncsi: 6 hetesen már lesz rendszer szerintem a manók életében! Kitartás!
Mennyiket eszik alkalmanként Andris? Méred?
Szexis toppok Kép Lapos has Kép Amúgy az enyém is egészen jó!
Edina is kezd nézelődni. Tegnap olyan aranyosan stílölte az Apját! Kép
Gólya Kép

Swen Kép Te még itt?
Szoptatás stimmel! De aki 1-ből etet, lefejheti a másikat!
Jó a 3-6-os peneka is, de én vettem egy csomag 2-
5-öt is, mert az én lányom nem dagi!

Na, én is eldugulok!

Pusz: Zsuzsa
zerko

Mar megint itt vagyok, megebédeltünk, Tomi fözött, én meg rendet raktam, vasaltam.
Es Andraska még mindig alszik, ugyhogy gyorsan irok.

Orsi!
Ez a csirke recept jol hangzik, de sajnos a fokhagyma miatt inkabb egyelöre kihagyom, nem merek kockaztatni emellett a kis hasfajos mellett.

Swen!
Nekem van elég tejem és én igy szoptatok:
az egyik ciciböl 10-15 percet, ahogy Andraskanak jol esik, aztan pelust cserélek, ilyenkor egy kicsit felébred, nézelödik, ezutan kap még a masik ciciböl desszertet. Ilyenkor altalaban mar nem eszik gyorsan, sokat pihenget és a végén mar csak cumizik (a rendes cumit nem fogadta el eddig). Ezutan jo esetben elalszik, rossz esetben még fajdogal a pocija, sirdogal, büfiztetem, simizem a pocijat stb... Szoval nalam igy müködik a dolog.
Pelus: Andraskanak eddig jo volt a New Baby newborn (2-5 kg), most fogok atallni a New Baby minire, ha nagy lesz a babad, szerintem mar az elejétöl fogva jo lesz a mini (3-6kg).

Pano!
Jo nagy felfordulas lehet nalatok! Hova fogtok kiköltözni?
Nagyon megnyugtattal azzal, hogy Te sem fejtél, mar kezdtem aggodni, hogy én csinalok vmit rosszul.

Bellana,
szerintem nagyon ügyesen cselekedtél macska ügyben. Nagyon veszélyes lehet, föleg a kismamakra és gondolom a picikre is.
Jo nagy allat lehetett, aki csak ugy odébbhajitotta!

Jerry!
Tényleg olyan mélyen tudnak aludni ezek a babucik! Tegnap dörgött az ég, zuhogott a jégesö, Andraska olyan nyugisan aludt, hogy csak na!

Szöszi!
Igen, egyelöre "szöszi" a babucim, igy is nevezték a klinikan a csecsemögondozokKép
Mindenki golyat tesz ki, még a baba nevét is szokas rairni, nalunk az elmaradt.

Tovabbi szép délutant mindenkinek!
Süncsi
süncsi

Swen:

bocsi, még kiegésziteném magam a szoptatassal kapcsolatban:
éjszaka probalok csak az egyik ciciböl adni, ez sokszor elég is, és ha csak lehet, nem cserélek pelust, hogy szokja meg, éjszaka van, ilyenkor nincsennek "nagy események" csak evés és alvas. Persze ez csak az elmélet, nem mindig jön igy össze egy ujszülöttel...

Zsuzsa!
Akkor még a 6. hétig kell kihuzni... Cserébe addig legalabb olyan édes picikékKép
Nem mérem mennyit eszik, egyelöre..
A fejfajast sajnalom, biztos a faradtsag miatt is van, nekem is volt mar olyan napom, persze akkoriban még sirdogaltam is és az is felerösitette a fejfajast.

Tényleg puszi
Süncsi
süncsi

Lassan indulok Fehérvárra és csak holnap este jövök, akkor se biztos, hogy lesz időm visszaolvasni, akkor csak csütörtökön jövök.

Ildikó!
Miattam nem kell ám kisúrolni a konyhát, a mienknél biztos jobban néz ki így is!

Linda!
Jól tetted, hogy elvitetted azt a macskát!
Csak a szemöldököd színéről meg a bőröd típusáról nem gondoltam volna, hogy szőke vagy.
A pulzusum nekem is mindig 90 felett szokott lenni, pedig a vérnyomásom alacsony.

Swen!
Textilpelust vigyél a kórházba, nekem nagyon jól jött, mikor elkezdett ömleni a tejem és minden éjjel eláztam. Én mindkét gyereknél használtam a newborn pelust. Rita pedig 3500g-mal született, mégis nagy volt rá a 3-6 kg-os Pampers.
Ja és én egyik szülés előtt sem vettem észre, hogy leszállt volna a hasam és olyan érzésem sem volt soha, hogy 2 napon belül szülnék.
A mosogatás elleni tippjeid jók, de a kés akkor is vajas lesz! Vagy mártogassam a kenyeret a vajas dobozba?

Jerry!
Sajnos nem új a ház, csak újítgatjuk, de még így sem lesz tökéletes.

Zsuzsa!
Akkor nagyon praktikus tárolótok van!Kép

Süncsi!
Nem szabad fokhagymát enni? Nekem úgy rémlik mintha azt hallottam volna, hogy a fokhagymától finomabb lesz a tej!

Na puszi mindenkinek!
Panó
panó

Sziasztok!

Itt vagyok! Kép
Csodalatos erzes hazajonni a korhazbol egy picike emberkevel. Kép Csodalatos elmeny. Kivanom mindenkinek, hogy elje at amit en. Kép
Csak 3 napot voltam bent, de meg az is remalom. Nem szeretem a korhazakat.
Szoval Lilike az uj csaladtagunk kitunoen van. most eppen a szopizas utani mely almat alussza. Nagyon de nagyon jo kislany. Sokat cicizik es utana edesen alszik 3-4 vagy 5 orat. Attol fugg elotte mennyit evett. De nagyon falank. Kép
Tok jol tudok mellette pihenni. Nagyon sok tejem van. Nekem a masodik nap mar bedurrant a mellem, igy fejnem kell, es egy fejessel egy mellbol szopas utan 2-3 dc-t lefejek. Muszaj, mert nagyon be tud kemenyedni. De sebaj, mert az unokastestveremnek szuletett egy kislanya aki egy honapos, de nekik nincs tejuk es allergias a tapszerre. Odaadom az enyemeimet. Segitek nekik, amennyit tudok.
Szules tortenet hamarosan meglesz. Igerem. KépAnnyit elarulok, hogy 3 ora alatt megvolt Lilike es azert tuntem el a forumrol is Szombaton 11 orakkor olyan gyorsan mert eppen irni akartam, amikor ereztem, hogy folyik a meleg viz a ket labam kozott. Kép
Ime ket kep csemegenek. Kép Mint mindig ahogy bekesen alszik. Majd lesznek meg otthoniak, de meg csak ma ertunk haza.

Sziasztok Rita
Kép
Kép

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Rita: édes hajasbabád van! KépÉs milyen gyorsan jött. Végülis akkor nem kellett hívni a szülésznőt, hogy induljatok-e. Kép
Tejci: jó hír. Kép
Várjuk a szüléstörténetet. Kép

Orsi: milyen az a jázmin rízs?

Zsuzsa: szóval a fejfájás maradt. Kép
Kaja: Foodexpresstől rendelem, kijönnek ide is. Kép

Jerry: megtárgyalom Danival, hogy átadja e neked a játékait. Kép Kilók: én biza túlléptem a Zsuzsa által feltett táblázat határait... Kép
A hízás nekem nemhogy lassult volna, sőt. Kép
A védőnő nem esett nekem, valszeg mert én is aggódok a súly miatt, vagyis inkább a víz miatt, mert az nem létezik, hogy ez zsír. Ugye???

Panó: már megint Fehérvár? Pulzus: mindig 100 felett van, most 117 volt...Elég gáz. Csüt.-ön megyek a házidokihoz, majd lesz valami. Kicsit túldolgozik a szivem.

Swen: mi 3-6kg-ig al kezdtünk, lévén Dani nagy baba. KépSzerintem ha majd előbújik a fiatalúr, akkor kiderül mekkorát vegyetek. Kép
Textilpelus: én vittem. Kép
Amnioszkópia: brrr.

Süncsi: sok puszi, te lapos hasú bombázó. Kép

Linda
bellana

SziasztokKép

Lanyok, nagyon orulok, hogy tetszett a recept, remelem izleni is fogKép

Linda
A jazminrizst Anyukam szokta venni, majd megkerdezem hogy hol.

Rita
Udv ujra itt, es gratulalok a babucihoz is es a gyors szuleshez isKép Varjuk a tortenetedKép

Lanyok
Aruljatok el, hogy mire kell a textilpelus a korhazba, mert most egy kicsit osszezavarodtam, nem tudom jol ertettem-e a dolgokat. Szoval nekunk kell, vagy a gyereknek es most ne rohogjetek ki nagyon, ha oltari hulyeseget kerdeztem, leven meg zero tapasztalatKép
Eleve annyi minden van, amit meg nem tudok, nem gondoltam at, szoval neha kuzdok a panikkal. De egyelore nem kapott el, remelem nem is fogKép

Na, hatfajas megint beindult, ugyhogy megyek.

Zsuzsa
Ma este foci helyett nezd a Masodik muszakot, nekem az a kedvenc sorozatom, meg kint neztem Portugaliaban es ugy megorultem, hogy itthon is megyKép

SziasztokKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Először is minden friss anyukának és családjuknak sok sok boldogságot!!!! Kép

Beugrottam egy pillanatra, apumnak modemje van és lassu is így, meg nem is olcsó.
Szerencsésen hazaértem, az elmúlt napokat őrült vásárlással töltöttem (gyógyszertári cuccok, textilek a babaszobába, lepedők, ágyneműhuzat, Tetra pelus, stb) most már úgy néz ki majdnem minden megvan amit akartam. Egyedül a szélcső nevű okosságot nem találom sehol, a patikában Marslakónak néztek vele. Van ötletetek hol szerezzek ilyet?

Ildikó, olvastalak! Miattam se szülj vasárnap előtt, hát hogy látogassalak meg a kórházban ha meglesz Lucas mielőtt visszaérek??!! Kép Tessék várni minimum vasárnapig Kép

Ja, a 3D UH. Hát... elég amatőr a banda ebben a vidéki kisvárosban, a videón szinte semmi nem látszik, a képek pocsékak.. viszont nem ez volt a lényeg ugye, a baba okés Kép a kukija még megvan Kép, csináltak flowmetriát, megmértek mindent amit lehetett és rendben vagyunk KépKép és a kis okos be is van fordulva irányba Kép Súlyt nem becsültek sajna, de mindegy azzal úgyis sokszor mellényúlnak, legalánbb nem idegeskedem rajta.

Puszi mindenkinek, megyek ledőlök mert nagyon kifárasztott ma megint a sok rohangálás. (jó hogy szabin vagyok, jobban elfáradok mint a melóban Kép)

Finiselőknek kitartást,anyukáknak átaludt éjszakákat, pocakosoknak további jó gömbölyödést KépKép

Soraya-Kriszta
soraya

Sziasztok!

Ma voltunk bent a kórházban, Katától levették a vért, ez még elég gyorsan ment, de utána el akartuk kérni a zárójelentésemet, amit ugye múlt héten még nem kaptunk meg, de még nem volt kész, várni kellett egy csomót, utána kaptam egy más névre kiállítottat, ráadásul meg akartak győzni arról, hogy császárral szültem, szóval elég kiakasztó volt, de legalább túl vagyunk rajta. És Kata nagyon rendes kislány, este szopizott fél 12-kor és reggel csak negyed 7-kor kelt fel újra. Kép

Többen írtátok, hogy milyen kár, hogy ez egy rosszabb/hosszabb szülés volt mint az első kettő. Hosszabbnak valóban hosszabb volt, dehogy rosszabb lett volna? Nem hiszem. Most először éreztem azt, hogy simán tudom kontrollálni azt ami történik, hogy tudok úgy lélegezni, dúdolni fájás közben, hogy az nem nagyon vacak. Nálam mind a három szülésnél eljött az a pillanat, amikor úgymond feladom, és úgy érzem, hogy ez nem megy tovább. Kész szerencse, hogy utána azért gyorsan kibújnak ezek a kismanók. Talán azért is van ez így, mert amúgy sem vagyok egy túl türelmes típus, és szeretem gyorsan megcsinálni a dolgaimat. És hát tény, hogy nagyon vacak azt hallani, hogy fájásaid vannak, nem is kicsik, órák óta, és mégse akar haladni a dolog. Pedig tudhattam volna, hogy utána már gyorsan kint van Kép Na lehet, hogy ezt nem is kellett volna leírnom, csak végülis engem is sokat foglalkoztatott, hogy miért alakult így, kerestem magamban a hibát, hogy hogy lehetett volna máshogy csinálni, mert mindenki azt kérdezgette, hogy miért ilyen lassan lett meg Kata. Pedig azért összesen 5 óra alatt meglett ő is, ami azért nem olyan rossz Kép És érte bármikor újracsinálnám Kép

Rita: gratulálok Lilihez Kép Sok tejcsi Kép 3 órás szülés Kép Sok haj Kép Tisztára, mint 4 éve az én Lilimnél! Várjuk a szüléstörténetet!

Linda: hasad Kép Macska Kép Pulzus Kép Vigyázz magatokra!!! És legalább enni hoznak nektek ! Kép Dani ajándékai Kép

Anikó: hogy vagy? Vényomásod?

Bori: nagyon aranyos Dorka! Mellbimbó Kép

Orsi: kukta Kép Homeós bogyók: én hiszek bennük, lányok más gyógyszert még nem is kaptak, most a szülésnél/körül is szedtem. Volt ami használt, volt ami nem. Az arnica az határozottan igen! Textil pelus: jó büfizéshez, jó a baba feje alá, neked, ha szoptatsz és folyik a másik cici, stb.

Chello: biztos minden rendben van a babával!!!! Védőnő?

Szöszi: meggy Kép Én úúúúúgy utálom magozni! Türelmetlenség – ismerős Kép

Mariann: hazaértetek már?

Jerry: és meddig dolgozol még? És azért a nagyon fájós rész a szülésnél nem volt olyan hosszú Kép Csak valahogy úgy gondoltam, hogy ez most kimaradhatna Kép Hát nem jött be Kép

Zsuzsa: fejed Kép Örülök, hogy van már kagylód Kép Hányás szerencsére elmúlt, a kilók lefelé mennek a vízzel együtt, remélem így is folytatódik KépVégül szülés előtt 13 kiló plusszt mértek, amiből ma reggelre 10 eltűnt, úgyhogy haladunk Kép Dehogy lapos hasam mikor lesz ? Soha Kép Tároló, babakocsi hurcolás Kép

Swen: nekünk soha nem volt jó a new born pelus, de az enyémeknek nagy a pocakjuk Kép És függ a pelenka márkájától is, mi mindig Liberót használtunk. Drukkolok, hogy kisfiad most már minél hamarabb legyen kíváncsi az anyukájára!!! Nekem szerencsém van, elég ha egy ciciből szoptatok, és nem kell lefejnem a másikat se. Textil pelust én is vittem a kórházba. Kíváncsi leszek a ricinus hatására Kép

Egcsi: kényeztetés Kép Remélem a párod hazaér a szülésre Kép megasztáros koncert Kép

Süncsi: Andris nagyon szép!!! Tök jó az a gólya a kertetekben!!! Én se fejek. Nóránál se fejtem. Lilinél meg csak akkor, amikor az elején dőlt a vér a cicimből, meg félig levált már a mellbimbóm, de utána nem. Örülj neki, hogy nem kell. Ti minden nap fürdetitek Andrist? Lapos has Kép

Szilvi
lino

Sziasztok!

Zsuzsa! Tudod én a másodikára gyúrok!Kép Ez a fejfájás dolog nagyon nem jó! Nem kéne egy picit visszafogni a tempóból? A takarítás megvár, próbálj többet pihizni! Bár tudom ezt mondani könnyű!KépKép Köszi a pelus meg szopis infót!Kép

Süncsi! Te mázlista anyuka! Nem elég, hogy tündéri a fiad, könnyű szülésed volt még az alakod is ilyen gyorsan visszanyerted!Kép Szerintem nektek vállalnotok kéne még vagy kettőt-hármat!Kép Neked is köszönöm a hasznos infókat!Kép

Panó! neked is köszönöm a jó tanácsot, már be is tettem a textil pelust.Kép Bár már annyira válogatós lettem, hogy úgy döntöttem éjjel nem szülünk!Kép Jó utat és vigyázz magadra!!!KépA mártogatás is praktikus.Kép

Rita!Isten hozott újra körünkben!!! Hát beelőztetek rendesen, de engedd meg hogy gratuláljak a gyönyörű lányodhoz!!!KépKépKép Akkor te is az irígyeltjeim sorában vagy, mert ahogy a szavaidból kivettem, neked is szép szülésed lehetett, na és gyors is!Kép Majd írj meg mindent mi volt, hogy vagytok, meg mindent amit gondolsz!Kép

Linda! A kilókkal ne foglalkozz, majd leadod szülés után, amikor már te is kétfele rohangálsz! Nálad meg biztos, hogy nagy része víz annak a plusznak, az meg hipp-hopp eltűnik majd! Most kicsit megijesztettél, annyir szörnyű az amnioszkópia??? mert akkor tutti, hogy bevágom a ricinust!Kép Neked is köszi a pelus tanácsokat!Kép

Orsi! Ahogy a tapasztalt anyukák írták, én úgy gondoltam, hogy a tejet letörölni, cicit megtörölni, büfiztetni csak hasznos a textil pelus a kórházban is. Nálunk tutti, hogy nem adnak odabenn, ezért inkább viszek. A pakolásról meg csak annyit, hogy pont most mondtam a férjemnek, hogy át kéne már nézni a táskám, mert olyan régen összepakoltam már, hogy azt sem tudom mit viszek, meg mit kell még betenni, bár Zsuzsa tanácsára írtam én is cetlit, de mégis bizonytalan vagyok.Kép A második műszakot én is szeretem!Kép

Szerintetek Valiék otthon vannak már? Jó lenne ha Mariann is bejelentkezne, Zsuzsi is régen volt már...a többieket fel sem sorolom, csak a táblázatból látom mennyien eltűntek.Kép De most tényleg Nandáról senki nem tud semmit??? Lehet, hogy már babázik, nem?

További szép estét!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

SziasztokKép

RitaKép
Tündéri a kis Lili és mekkora haja vanKép

OrsiKép
Én is nagyon gondolkodom a homeos gyogyókon már régóta, majd megkérdezem azért a dokimat, hogy áll a dolgokhoz.

Bodzaszörp:múltkor amikor meglátogattam otthon a szülésznőmet kínált vele, de mivel nem ittam még soha, nem próbálkoztam meg vele. Még jó!! (majd megemlítem neki, hogy mit "hallottam" eme nedüről.)

Mi most épp nagy szekrény "gyártásban" vagyunk az urammal. Az előszobába terveztünk egy szekrényt, amibe majd be tudom tenni a babakocsit, mert a teraszon nem nagyon akarom hagyni, ha épp nem használjuk, mert telemegy porral. Ma voltunk bútorlapot nézni, megadtuk az adatokat, holnapra vagy holnaputánra leszabják, aztán szerelhetjük össze.Kép

VizesedésKép Sajna lehet, hogy kezdem én is, néha érzem a kezemen, meg a lábamon, de annyira nem vészes. (Olyankor gyorsan kéztorna, lábtorna és 5-10 perc múlva mintha elfújták volna.) Nem korai ez még (32+1)???

SüncsiKép
Hogy te milyen ügyes vagy, ilyen hamar "helyrerázódni"!Kép

SzösziKép
Együttérzek veled magvalás ügyben, de a lényeg, hogy már túl vagy rajta!
Ne legyél türelmetlen (mondom én, aztán pár hét múlva én írom ugyanezeket, mint TE Kép), lehet, hogy Bazsó jókat mosolyog rajtad a pociban, hergeli anyát!Kép Aztán majd amikor nem nagyon számítasz rá, elindul világot látni.Kép

Képzeljétek, végre valahára megérkezett a tervező. Még februárban szóltunk neki, hogy bővíteni akarjuk a házat (két szoba van csak, de azok b@zi nagyok), a tervrajzot már meg is csinálta áprilisban, csak még mindig nincs beadva engedélyeztetésre, pedig be akartuk fejezni addigra, mire megérkezik a bébi.(Úgyhogy nem csak a klímaszerelők tudnak az ember idegein táncolni!Kép) Kiváncsi vagyok most mit mond, meddig akar még ülni rajta.

üdv:
BNM
Bnm

Lino! Jó hogy te is be tudsz jelentkezni! Nekem a te szüléseid, beleértve a Katáét is irígylésre méltónak tűnt, úgyhogy én is örülnék, ha öt óra alatt végeznénk!KépEz a zárójelentés dolog elég horror!Kép Egy frissen szült anyukának pont erre van ideje.Kép

Soraya! Isten hozott itthon!!!Kép Gratula a bevásárláshoz!Kép Mi aza szélcső??? Az Uh-nál meg a lényeg, hogy a baba rendben van!!! Bár annyi pénzért azért iparkodhatnának!Kép Pihizz te is ne hajtsd túl magad itthon!Kép

Szöszi! Mi volt a dokinál?

Linda! Olyan figyelmetlen vagyok! A szívedre nagyon vigyázz!!!!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Szia lányok!

Soraya: Kép Azért jó, hogy időnként beköszönsz. Kép

Swen: nem akrtam a frászt hozni rád az amnioszkópia miatt. Nem olyan vészes, de én nagyon utálatam. Csak meglesik a magzatvíz állapotát. Kép
Kilók: hát lehet, hogy ha majd kétfele rohanok akkor majd lefogyok. Kép
Szivem: hát arra nehéz vigyázni. Kép

Lino: na és nem tudtak meggyőzni, hogy császárral szültél?? Kép Jól megvárakoztattak. Kép

Orsi: a textilpelust a baba feje alá tettem, ha bukik, akkor ne kelljen rögtön lepedőt cserélni és büfiztetésnél a vállamra szintén hasonló okokból. Kép

puszi:
Linda
bellana

Bejelentkezek, hogy ne izguljatok feleslegesen...a mai latogatasomat a dokinal inkabb nem reszletezem: lenyeg hogy majd' 4 orat toltottem egy szeken varakozva, mikor 2 ora utan megemlitettem az asszisztensnek, akkor kozolte, hogy azert mert rossz szekre ultem. Olyan csunyan beszelt, hogy sirogorcsot kaptam a varoban. A ferjem pont hivott, hogy mi van mar, nem birtam beszelni, erre odajott o is,onnan ujabb 2 orat vartunk.

A gyerek jol van (de nem lesz tul nagy), a mehnyakam teljesen el van simulva de a mehszaj meg nincs nyitva.

Es most a hab a tortan: miutan kibojtoltuk, hogy a doki levizsgazzon, most kiderult, hogy holnaptol 19.-eig (igen, jol latjatok) ujra szabadsagra megy, ebbol egy hetet nem is lesz a varosban.

Osszeszedem magam reggelre, igerem.
szoszi
szoszi

Jaj Szöszi! Szegénykém, jól kiborultál. Kép
Mi az, hogy rossz székre ültél?! Micsoda marhaság. Kép Doki: Kép
Nem is tudom mivel vígasztalhatnálak...
Sok puszi:
Linda
bellana

Szoszi
Nem is tudom, hogy mit mondjak, ezen en is kiborultam volna! Mind a ketton!Kép Remelem helyrerazodsz majd lelkileg, az a fontos, hogy a babad egeszseges legyen, probald meg ebbol a szemszogbol nezni a dolgot! Sok pozitiv puszi NekedKépKépKép

Lino, Linda
Koszi a textilpelenka-infot, igy mar kepben vagyokKép Ezeket en is tudtam, hogy erre kell, de ma valahogy itt az uzenetek kozott kicsit osszezavarodtamKép

Bnm
TervezoKép

Lanyok
Azon az eloadason, ahol a homeos bogyokrol volt szo, egy csomo masik fajta bogyot is elmondtak, csak azok engem nem erintenek, pl. nem vagyok panikolos, stb. De azert bepotyogom ide Nektek, mindenki valassza ki a hozza legkozelebb allotKép

Szoval:

Az utolso honapban szedhetok:
-Arnica 15CH(mar leirtam)
-Gelsemium 15CH - napi 5 golyocska - ezt szorongoknak ajanljak, akik felnek a szulestol
-Pulsatilla 15 - napi, vagy heti 5 golyocska - ezt sirosoknak ajanljak (en az vagyok, de szerintem ez hulyeseg, de ez csak sajat velemeny, en ezert is nem szedek ilyetKép)

Utolso 2-3 hetben:
-Caulophillum 5CH (ezt is irtam fentebb)
-Cimifuga 5, vagy 9C - ha a fajasok ossze-vissza jonnek, vagy valaki panikolos es ez a szules alatt is megvan.
-Aconit 9, vagy 15C - a vajudas alatti felelmet csokkenti

Szules utan:
-China 9CH - napi 1x, vagy 2x5 golyocska (ezt is irtam mar)
-Bellis Cerebris C6 - 3-5 napon keresztul 1x, vagy 2x naponta - ezt nehez szules utan ajanljak.
-Pirogenium 9, vagy 15CH - 1 hetig napi 1x5 golyocska - fertozes megelozesere, belazasodas megelozesere.
-Ehinacea 5CH - 10 napig 3x5 golyocska, ezt antibiotikum mellett is lehet - ez is fertozesre van.

Csaszarnal:
-Hipericum 9CH, vagy 15CH, vagy 30CH - ezt a vagott sebre ajanljak.

Remelem nem zavartam ossze senkit, ezek csak a jegyzeteim, amiket akkor csinaltam. Hatha van, akinek egyik-masik jo lesz.

Na, megyek, mert Gergonek nem tetszik, hogy itt ulok ebben a pozbanKép

Puszi mindenkinekKép
Szep estetKép

Orsi
33+4

avocado

Sziasztok!

Azt hiszem a fiam megelégelte a türelmetlenségem, ugyanis csordogál a magzatvizem!!!! Most már kezd a derekam is fájdogálni, pakolászok. készülődünk! Szorítsatok értünk!!!!!! Azért most be vagyok trottyantva egy kissé!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Swen!!!

nagyon drukkolok!!!! Ügyesek legyetek!!!

Szilvi
lino

Szilvi!

Köszi!!!!! Szerinted amíg nincs komoly fájás ráérek? Ledőlhetek akár aludni is?

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Szöszi!

nagyon sajnálom a dokit Kép Nem tudom mit is írhatnék erre Kép Úgy sajnálom! Annak azért örülök, hogy Balázs jólvan!!! Kép

Én meg azért vagyok éjjeli bagoly, mert délután én is aludtam a lányokkal együtt, most meg nem tudok elaludni.

Bnm: tervezőKép

Linda: ezek után azon már fenn se akadtunk, hogy rossz vércsoportot írtak be nálam Kép

Soraya: üdv itthon! Érezd jól magad! Vásárlás Kép UH: a lényeg, hogy minden rendben a kisfiaddal!!!

Na megpróbálok aludni!

Szilvi
lino

Swen, milyen sűrűn vannak fájásaid? Tiszta volt a magzatvíz? Orvosodat nem hívtad fel? Nekem azt mondták mindig, hogyha folyik a víz menjek be a kórházba! Jajj, úgy izgulok érted! Küldjél majd smst, hogy mi van veletek!!!!!!!
lino

Hát ez az, hogy szinte nincsenek fájásaim! Csaka a derekam egy picit-picit, néha már a pocim is, de ez még csak úgy van. A csemete mocorog.Kép A víz meg csak csordogál. De azért most már bemegyünk, nehogy valami baj legyen!Ja a víz tök tiszta!

Majd írok sms-t! Szorítsatok!!!!

Puszi mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Swen! Már biztos megvan a baba! Kép GratulálokKép

Bocsi, hogy belekotyogok. Akinek elfolyik a magzatvize annak azonnal kórház, mert ha előre esik a köldökszinór a víz sodrásától a baba feje meg beszorítja, az gond lehet. Ugyhogy lányok csorgó vízzel irány a kórház. Mégpedig ha lehet nem ülve hanem félig fekve. Aztán ha bent azt mondják a kórházban lehet sétálni akkor oké!

Szép napot mindenkinek.Kép

linato(27+3)
linato

Tegnap délután már nem tudtam jönni mert nem volt net. Kép

Swen, lehet, hogy már babázol? Várjuk a híreket!!!

Most visszaolvasok.

Chello
chello

Bellana: igen, rázogatják a pocimat állandóan, hogy felébredjen Noémi, de eddig még soha nem jött be nekik. Kép

Szöszi, tegnap csak éppen elkaptam a dokit uh-ra menet, hogy nézzen rá a CTG-re. Ha vizsgálatra kell mennem akkor órákat kell várni nála. Kép Sajnálom, hogy neked is ilyen sokat kellett várni, ismerős az érzés. Az meg végképp szörnyű, hogy a dokid megint elmegy és nem lesz elérhető. Kép 3 hét szabi? És ezt nem tudta volna előre mondani?

Lino, Zsuzsa, túléltem a védőnénit és mondott újakat nekem. Eddig úgy tudtam, hogy elég az anyatej a babónak még a nagy melegben is mert az első fele szomjoltó. Erre tegnap közli, hogy pár hétig cukros vizet kell adni a babának, sőt ha jövünk haza a kórházból akkor is hozzon a férjem cumisüvegbe cukros vizet és azzal itassuk az úton. Teljesen másokat mondott mint amit a kórházi tanfolyamon hallottam. Kép Most akkor kire hallgassak?

Zsuzsa, gyakran szokott fájni a fejed? Remélem most már jobb a helyzet !

Még azt is mondta a védőnéni, hogy nem szabad fehérítőt használni a baba cuccaihoz.

Rita, örülök, hogy otthon vagytok. Nagyon édes Lilike ahogy befogja a füleit. Kép

Mariann, Vali otthon vagytok már? Ha tudtok jelentkezzetek be.

Chello
chello

SziasztokKép

Swen
Azota mar babazol??? Remelem minden rendben mentKép Ha meg nem babazol, akkor meg drukkolok nagyonKép
Varjuk a hireket!!!

Chello
A vedonenim nekem is mondta a cukrot, hogy napi egy kiskanal jar a babanak es csinaljak limonadet, mert cici mellett is kell itatni!(?) De nekem nem tul szimpi ez az elv, pedig a vedonenink szuper es mindenben hallgatok ra, de ezt az egyet nem tudomKép Azt mondta, hogy ezert szoktak a babak besargulni, mert az anyatej mellett nem kapnak mas folyadekot, pedig kene. Ez ugyben ki kene kerdezni a tapasztalt Anyukakat.
Tenyleg, mar tapasztalt kismamik, itt a mi topikunkon, mi van ez ugyben? Kell plusszba itatni a babat, vagy nem? Ki, hogy csinalta anno? Es aki mar most babazik, hogy csinalja most?

Most mennem kell, majd meg jovokKép

SziasztokKép

Orsi
33+5

avocado

Orsi, nekem sem túl szimpi ez az elv de majd a tapasztalt Anyukák segítenek nekünk, igaz???

Chello
chello

Szöszi, hogy vagy? És főleg hol? Csak nem valami fincsit
reggelizel? Kép

Chello
chello

sziasztok!

Irtó fáradtnak érzem magam. Lassan írom, hogy melyik éjjel melyik szakaszában ki miatt nem alszom Kép

Süncsi: aha, most még olyan kisbabák, és igazad van, hamar elmúlik ez...
Fejfájás szerintem is több ok miatt van. Fáradtság, rossz tartás, front,...

Panó: a fokhagymát valóban nem ajánlják szoptatás alatt!

Rita: nagyon aranyos ez a lányka. És jó nagy haja van Kép
Tejci: az tényleg jó sok! És ha a család hasznát veszi, ez nagyon jó! Akkor nálatok működik a fejőgép!

Lino: végül visszakaptátok a légzésfigyelőt???
Akkor tényleg jó lány volt éjjel Kata.
Hol szúrták meg szegényt? Mikor kapott BCG-t? Te emlékszel, hogy annak mikorra kel bepirosodnia???

Swen: Valit Panó péntekre ígérte asszem.
Jaj! Akkor ma te is??? Nagyon szurkolok, és várom a híreket!

Chello, Orsi: ha van alég tejed, akkor szerintem nem kell a víz, hacsak nem nagyon aluszékony a baba, ugyanis a folyadékbevitellel megelőzhető a sárgaság! Én sajnos már csak tudom!!! Kép Ha nincs elég tejed, akkor meg persze itathatod!
És fontos! Orsi! Citromot ne tegyél bele, mert az allergizálhat!!! De lehet főzni csecsemőteát is nekik! Abba is teheted a cukrot! (én 1,5 dl-be teszek 1 kockát)
De hangsúlyozom, ez az én véleményem!!!

Chello: A fejem nagyon tud fájni. A terhesség alatt voltak jobb időszakok, most sajna visszatért! És ugye csak Algopirint vehetek be rá.

szöszi: ez a dokidtól nagyon nem szép!!! De fel a fejjel, lesz aki segít! Neked amúgy is rövid szülésed lesz egy nem nagyon nagy babával, és egy kisimult méhnyakkal! Fel a fejjel! És akkor babázhatsz!

Bellana: kaja Kép A lényeg, hogy nem a konyhában töltöd a napodat, de főt kaja az van! Nálam is ez a fontos!!!
A pulzusom a végén nemkem is ilyen magas volt, de nekem eleve egy kicsit emelkedettebb! De már elmúlt!

Orsi: a Második műszak elmaradt! Volt helyette más dolgom. Én általában ezeket felveszem, és etetés, büfizés, "hajfájás" ideje alatt megnézem utólag!

Soraya: 3D képei, felvételei Kép A lényeg, hogy a kukis jól van Kép

Nos, pá, és hajrá SWEN!

Zsuzsa
zerko

Hajrá Swen!!! Bár gondolom már babázol. Kép

Zsuzsám: olyan rossz, hogy nem tudod magad kipihenni!! Küldöm az álommanóimat! Kép

Orsi, Chello: marhaság a cukros víz!!!!!
Chello te tudod jól, a legnagyobb forróságban is elég a tejci, mert az eleje sokkal hígabb, kifejezetten szomjoltó! Ha van tejed, akkor semmiféle pótlás, se víz, se egyéb nem kell a kicsinek! Sajnos a védőnők eléggé el vannak maradva. Az enyém pl. Dani 4 hónapos korától már javasolta a "szilárd" ételek bevezetését...Na persze...Dani fél évig tejen élt csak és látod milyen szép legényke lett. Kép
Pocirázás: Őket kéne megrázni Kép Engem annó még lépcsőztettek is. Kép

Lino: és még biztos vagy benne, hogy szültél egyáltalán? Kép Kép Én is félek 1 kicsit az adminisztrációtól, mert amikor múltkor voltunk Danival (mikor leesett a lépcsőn), akkor engem teljesen átkereszteltek és nem akarták átírni. Kép
Hát nem édesek?

Szöszi: hogy van a lelked?

Na, megyünk játszóra, remélem a tetemet eltávolították...

Nagyon várom Swen sms-ét. Én az előbb írtam neki. Kép Nem válaszolt, gyanús. Kép

Puszi:
Lindagadt
bellana

Jo reggelt!Kép

chelloKép
Itt vagyok, mar reggeliztem (juhturot ettem). Hat, ez a dokinal varakozas, foleg egy ilyen kedves asszisztenssel spekelve nem semmi...annyian vartunk, hogy mar rosszul voltam,elkapott a siras es azon huztam fel magam, hogy nem birom abbahagyni. Most mar mindegy. Hatha Neked szerencsed lesz holnap, csoda tortenik.

BellanaKép
Azert ultem rossz szekre, mert bar 5-re voltam beirva (masodiknak tegnapra), de a vizsgalo es az uh gep kulon szobaban van.Nekem mindketto kellett, az uh elott vartam, de a doki elobb vegigvizsgalta akik odaat voltak. Mikor uh-val megnezett, akkor meg vegigvartam a tobbeiek uh-jat, mire visszajott vizsgalni.A, tiszta rohej.A ferjem meg mindenaron be akart olvasni nekik (az en birkaturelmu ferjem), alig birtam visszatartani, nem akartam, hogy errol jegyezzenek meg. Az asszisztens mar igy is bemoszerolt az orvosnal, hogy hisztizek odakint.Csendben sirtam, megjegyzem.
Ne is beszeljunk rola.

Egyebkent BPD=94mm, FL=70 mm. Gep szerint olyan 2800 gr korul van. Nagyobbra szamitottam.

Most nagyon szurkolok swenKép-nek, bevallom nem birtam reggel es irtam neki sms-t, de nem jott valasz. Szerintem pihennek.Legalabbis remelem, hogy a baba mar megvan.

Ez a cukros viz szerintem egy igen elavult elv. Az elotej szomjolto, en mindenutt ezt olvastam. De azert kerdezzetek meg egy szoptatasi tanacsadot, nem kerul semmibe. Eleg bosszanto azert, hogy nem birnak mar megegyezni a szakemberek, hanem 7-en hetfelet dumalnak.

Uj celdatumunk: julius 8 (minimum).

szoszi
szoszi

Sziasztok!
Majd még visszajövök, csak egy kép a pocimról.Kép Egyedül ennyit tudtam összehozni.Kép

Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

SüncsiKép
Kösz a beszámolót "friss mamás" napjaidról, olyan jó, hogy minden rendben van veletek.Kép
Andriska egy tündér és nagyon jópofa a gólya!Kép

LindaKép
MacskatetemKép
Apa majd érkezik hónap végén, ha esetleg úgy alakulnak a dolgok akkor riasztom. Kb. 2 hétig marad, de már Ausztriában lesznek, úgyhogy könnyebb lesz "hazaugrania".Kép

SzösziKép
Őszinte részvétem a meggymagvalás miatt, de talán túlélted.Kép Apósoméknak van meggymagvaló szerkentyűje, azzal nem nagy dolog, csak néha mag marad a cuccban.Kép
Látom a dokival sem volt szerencséd.Kép Lehet, hogy az én dokim is szabin lesz, de szerintem ha jó szülésznőd van az többet jelent!Kép

ZsuzsaKép
Wimbledont csak nézném, ugyanis a nyamvadt Eurosport nem közvetíti és más nekünk nincs. Olyan sokat nem tévézek és szuperül tudok aludni. Kinél okoz a sok TV korai szexuális érést? Nálam vagy a gyereknél?Kép
A fiam még nyugiban van, majd hétfőn mond a doki valami okosat.Talán.Kép
Koncertre megyek, ha semmi nem jön közbe.Kép

PanóKép
Csatlakozom hozzád, az én pulzusom is 90 felett van mindig, pedig amúgy semmi bajom.Kép

RitaKép
Gratula Lilikéhez, nagyon édes baba és kész főnyeremény, hogy ilyen nyugodt. Jó, hogy rengeteg tejed van és tudsz segíteni másokon.Kép
Várjuk a szüléstörténetet.Kép

SorayaKép
3D UHKép
Szerintem gyógyászati segédeszköz boltban keresd a szélcsövet.
Pihizz és további jó vásárlást!Kép

LinoKép
Ez a kórházas dolog vicc.Kép Kata tényleg nagyon jó baba!Kép

SwenKép
Hajrá! Bár szerintem már babázol.Kép

ChelloKép
Szerintem ez a cukros víz baromság! Bár nem vagyok szakértő, de akkor sem hangzik jól.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: