A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Nemlajosnak tejcis kép, hátha kukkol. :wink:
Kép
Este gyüvök.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Hát ez cukor, és azok a gyönyörű kék szemek :o :o

Moncsi, ti is nagyon szépek vagytok. Mi újság veletek.

Katka, köszi :) de néha már nem is tudom milyen lehet az "nem egyedül"

Vas: ki szed még vasat? Én még szedem a napi 1 Maltofert, de most pár napja nem váltottam ki, felírta a körzeti, mert Nőgyógyászhoz csak jövő hónapba megyek. Nem tudom kiváltsam-e, kell -e még nekem.

Lányok most a szopiról jutott eszembe, hogy nekem is mostanában jött vissza az éjjel 3 óránkénti kelés, pedig már több hetet úgy kelt Maja, hogy csak 1X hajnal 3-kor. MOndtam is, hogy úgy érzem magam, mint mikor kihoztam a kórházból, éjjel zombin szoptatok :lol:
tök érdekes, hogy 1X-re tapasztaljuk, én is rakok egy képet, úgy meglepődtem, amikor erre ránéztem, hogy már ilyen nagy lányom van, rohan az idő...
Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

Csibb: Az én súlyommal milyen profizmusról lehet beszélni? :lol: :lol: :lol: Majd egy év múlva.... Addigra már remélem kicsit áramvonalasabb leszek.
Egyébként én triatlonoztam egy pár évet, de ennek már nincs nyoma, sajnos....

Kukli: Petinek mutattam a képet. Itt ácsingózik a puszijáért.... ;)

Bea: Maja nagyon cukor nagylány, azért még hosszan ne ültesd ilyen meredek üléssel. Ezt elvileg csak akkor szabad, ha már tud teljesen önállóan ülni. Persze pár perctől már nem lesz semmi baja.... Ezek a csoki szemek gyönyörűek! :)

Petiaput rádumáltam egy kis esti kikapcsolódásra. Jön a nagymama, mi meg lépünk egyet. még nincs eldöntve, hogy mozi vagy romantikus séta a Citadellán..... 8) Jaj, nagyon ránk fér.... :oops:

Adryn: Nekem is megjött. Pont tegnap a Balcsin. Most már rendes havi ciklusom van. Hát nem hiányzott.... :evil:

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Jó kis laptető, elcsíptem. :D
Köszi Bea, kékszemben tényleg jók vagyunk. Tejcis fotó pedig …megláttam mennyi maradék van rajta, és kiabáltam Zsoltinak, mint aki életet ment, hogy rohanjon a géppel, mert elfolyik a gyereken a tej. Nem értette mi bajom. :)
Majának új kocsija van? Nagyon husi! Tényleg mekkora már! Gyönyörű csaj!
Lilla sajnálom, nincs annál fárasztóbb, mint forgolódni az ágyban. Napközben tudsz pihenni? Mi még mindig 2x kelünk, de engem továbbra sem zavar. Mondjuk nem kell vissza altatni. A költözéstől csodákat várok, hátha visszaalszik más szobában, mert ott nem fogok ugrani mint itt (persze itt is ez az én hülyeségem). Sztem simán jobban aludna ha nem lennék lelkes éjjeli szopigyár.
Futni szívesen bárkivel. Régen a szigetre jártam. Aki erre jár majd, azt megkergetem. Félre téve a tréfát, szívesen mennék szombatonként Katka veled, és Csibb téged sem fogunk otthagyni miután utolértünk. Bár terveim szerint te ha elfáradsz visszasétálsz, és a rétesesnél addig rendelsz. :D:D:D Vica veled nem tom futnék e, egy profit csak visszatartanék, bár szívesen kipróbálnám.
Bea, milyen rák, és milyen kínai szósz? Nyami….
Moncsi remélem már rendeződtek a dolgok? Meg lehet kérdezni mi volt? Nagyon szépek vagytok ti is.
Tehuti jó kikapcsot! Nektek is Katka! Peti irtó husi tényleg a türcsiben. Hatalmas fazon. A puszi érik. :)
Csibb majd érdekelne az úszás ha bejött ott nektek. Botin töröm a fejem. Lassan 2,5 éves, talán kéne neki vmi rendszeres mozgás (na jó ez hüle szöveg, neki reggeltől estig rendszeres mozgás van). :) Írnál privit mikortól ajánlják, mennyibe kerül, link, tapasztalat? Ha nem az ami bent a MOM-on belül van, akkor ez nem a babaúszós helyünk.
Én ma egyke vagyok. Apát elküldtem a haverokhoz kicsit, úgyis csak aludni vágyom.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Csak egy kis vicca végére; aki látta már Botit, látta van benne energia. Ma itthon felejtettem az innijét du., dechatlonban hirtelen megörültem, hogy van epres víz (olyan jana-szerű), vettem, itta, és a felénél látom, bakker energiaital. :shock: :lol: :lol: Vmi kis könnyű volt, attól nem féltem összeomlik nekem, de elképzeltem ahogy még jobban felpörög. :lol: :lol: Azért megúsztuk, és sikerült vizet tennem az üvegébe, észre sem vette. 8)
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli: Botkának plusz pörgetés nem kell az biztos! :wink:

Futni én is szeretek, van is futóbabakocsim, csak most ugye dagi vagyok hozzá. Ezért csak görizni szoktam, de most már nagyon érik valami gyenge fogyókúra.... Végre majd Peti eszik mást is... :roll:
Csibb: Nekem olyan futóedzésem volt a normáfán, hogy egyszerre 500-800 métereket futottunk és közben tornáztunk. Ez azért is jó volt, mert a már járó babákat ki lehetett venni egy kicsit.... :roll: Majd csinálunk ilyen edzéseket, amíg Kuklit nem tudjuk megfogni.... :lol:

Katka

katka22

Na na! én sem ma futottam. (bevallom régen sok tömegversenyre mentünk minimartonokra) Viszont görkori mekkora ötlet! Csak attól még sosem volt izomlázam, de abban tényleg profi vagyok! :wink: Lehetne egy görkoris, egy futós kaland.. szval felváltva... :roll: Nekem nincs futókocsim. :? Sztem msot nem is lesz, emrt szó szerint lenullázuk magunkat a kecóval. Persze szám befogom, mert hitelünk nem lesz. :roll: Még jó, hogy nemsoká szülinapom névnapom jön, mert legalább arra lesz miket kérni (függöny, stb..)
kuklika
Budapest VIII. kerület

Itt ragadtam lakáskiegészítőket kukkolni, de jobb is ha tényleg megyek aludni, mert már egy rakat dolgot összeírtam, mintha lenne miből vásárolni. :roll:
kuklika
Budapest VIII. kerület

hú, én nagyon benne lennék már valami kollektív mozgásban... egyedül halogatom, de ha van csapat, az visz magával! :wink:
viszont vennem kéne valami szuper sportmelltartót, mert ezekkel a szoptatós mellekkel bajban leszek...

Kukli
lánykád kék szeme gyönyörűűűű!
hasonlít ám rád nagyon!
mármint képek alapján...
úszóedzésen csak egyszer voltunk, de szeptembertől majd el akarjuk kezdeni. azóta apa tanítja kicsi lányát. linket nem tudok... de azt tudom, hogy akkor lehet elkezdeni, ha a 80 cm-es vízből kinn van a feje. tehát kb. olyan 90-95 cm-esen. meg hát agyilag is érettnek kell lenni rá, hogy tudjon koncentrálni arra, hogy mit mondanak neki az edzők, és azt meg is csinálja. azt szokták mondani, hogy 3 és fél - 4 éves kortól érdemes megpróbálni. de előtte szerintem jó szülővel vízhez szoktatni, meg egy-két dologra megtanítani, hogy ne legyen neki teljesen új a dolog.

a rétesrendelésen jót nevettem!!! de ha én egyszer eljutok a normafára futni, akkor NEM fogok rétest zabálni!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

viszont nektek szivesen megrendelem!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Kuklika, garnéla, vagy királyrák, mi királyrákkal csináltuk,
szósz: szójaszósz vagy halszósz, nem sokat eszünk ilyet, de utólag szósz nélkül csak simán sütve fokhagymával és gyömbérrel, de én szeretem a szószt is hozzá.
Turbózod Botit? :lol: :lol:

Katka, kösz a bókot, növünk :) , igazából 45 fokban már rég meg van döntve, amióta húzza magát ülésbe, a védőnő mondta, hogy lehet, alvásnál teljesen fekve használom.Ez, amit látsz, ez tényleg pár perces dolog, mert ez már majdnem derékszög, csak annyira húzza magát néha, kapaszkodik a játékába, és úgy húzza fel magát, így meg egy kicsit nyugton marad, mert örül. :P

Bea, Maja

Kép
bea1978

Megjöttünk moziból. Másnaposokat néztül. Hááááát, marhaaaaa jóóóó! Egész végig szakadtunk a röhögéstől! :lol: 8)

Ez télleg érdekes, h kollektív nem alszunk.... :shock: :roll: :evil:

Bea, nemtom, hogy kell- e vas, nekem szülés után a béka segge alatt volt, akkor 6 hétig kellett szednem. Most jó is, h megnézik nekem. Kivi leszek.

Maja baba, Kata baba, Lívi baba tündérszépek!

Csibb, holnap megcsinálom ebédre a tonhalas-spenótos tésztát.

Kukli, elhiszem, h beindultál a kiegészítőkre.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Majd számolj be, hogy sikerült! :wink:
én tegnap ugyanezt tenger gyümölcseivel csináltam meg! úgy is nagyon jó!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Kuklika, itt egy közeli a kocsiról, ez a régi, csak a fenti fotó szerkesztett, ezt meg azért szeretem, mert ezen olyan kis csokis Maja, aszem ezzel a két képpel én jó éjszakát is kívánok, további szép hétvégét nektek.
(mondjuk igazad van, mert tényleg van egy rózsaszín kocsink is)

Kép

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

Vica, gyönyörűek a keresztelős képek! Tök jó képeket készítettél a gyerekekről. :D

Katka, mit jelent a kiterjesztett láthatás? Ez lenne az, amikor nem kéthetente hétvégén találkoznak, hanem sűrűbben vagy hosszabb időre? Apukád: :cry:

Papillon, szegény Lizi. Azóta kitaláltad, milyen fehérjét ehetnél? Unokatesónál megvolt a kontrasztanyagos vizsgálat? Tényleg picike még, elég borzasztó lehet így ennie...

Pulcsi, de jó, hogy jelentkeztél. :) Kehidakustányban még nem voltam. :)

Erpé, jobban vagy? És jobbulást az egész családnak!

Adryn, örülök, hogy jó volt a hazaút. Remélem, azóta kialudtad magad. :) Majd mesélj, milyen volt az összrokonos banzáj. Nálunk egyébként Márti jól viselte, hogy most két napot nem otthon aludtunk, éjjel is jól aludt, semmi baj nem volt. Viszont nálunk is volt már olyan (máskor), hogy éreztem rajta, hogy már sok volt a program és kell egy kis pihenő. Tényleg hosszú volt a hazautatok, de azért remélem, ez a hétvégi program még nem lesz túl sok Niconak.

Banokla, hasgörcs elmúlt? Nekem múlt vasárnap jött meg. Megvárta, hogy Márti betöltse a 4 hónapot... remélem, nem lesz gyakori vendég egyelőre. :) Hú, Adryn, látom, neked is...

Kukli, Katád gyönyörű szép abban a "hercegnői" ruciban. :D
Nem lehet, hogy most nyúlt, és azért nem hízott?
Tiétek az álomlakás? Juhhé! :lol:

Katka, jók lettek a képek! Majd mi is letöltjük, ami van és akkor teszek fel én is. Mártiapu már alszik. :lol:
Jól teszitek, hogy elmentek kikapcsolódni. :) Hova mentetek végül?
És milyen az a futóbabakocsi? Teljesen másképp néz ki, mint a sima?

Banokla, tetszett Kriosztiánapu tanácsa :lol:

Tehuti, nálunk is van hajhúzogatás, állandóan ki kell csavargatnom Márti kezéből a hajamat. Egyelőre nem húzza túl erősen, de azért néha felszisszenek egy kicsit. :)
Mit néztetek moziban és hogy sikerült? Szonja jól elvolt a nagyival?

Vica, te képeid is nagyon jók lettek. :) Jó volt látni titeket élőben is. Bocs, hogy kicsit elszeparálódtunk... :oops:

Zazzy, nálunk mostanában kezdődött (Márti 4 hós kora előtt egy héttel), hogy csak pár naponta kakil. És az állaga is más, sokkal homogénebb, barnább és olyan jobban emésztettnek tűnik. A pénteki tali után (talán a pár falatka barack hatására) mosni kellett a ruháját. :D

Moncsi, Livi nagyon kis huncut, ahpgy elnézem a képeket. :)

Bea, tényleg milyen nagynak néz ki Maja a babakocsiban. :shock: Nagyon szép kislány.

Rszg-t rögtön megismertem, amikor közeledett, eltéveszteni sem lehetett. :) Márti szemezett mindhárom sráccal, igaz, néha úgytett, mintha nem is érdekelnék a fiúk és totál másfelé nézett. :) Végre megismertük személyesen Nimród és Rszg-Máté babát is. :) Mi szombatig maradtunk a Blacsin (csütörtöktől), meghosszabbítottuk egy nappal a "szabinkat". Mindkét hely, ahol voltunk (a talin B.szemesen és Fonyódligeten) nagyon kultúrált, szép volt, igazán jól éreztük magunkat.

Masut
masut

ma próbálgattam kitanulni a gépemet, úgyhogy dobok pár képet. kiderült, hogy tud fekete-fehéren is fotózni. meg még csomó mindent tud, csak én nem tudom, hogy kell... ha lesz egy kis időm, beiratkozom a barátnőmhöz fotótanfolyamra!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb tök jók ezek a képek, látom már tanultál valamit a barátnődtől :wink: Milyen gépetek van? Lehet hogy a mienk is tud fekete-fehéren fényképezni? :roll: Még nem volt időm belemélyedni, talán majd jövő héten.

Katka képet átküldtem :wink: eredeti méretében, gondoltam így jobb.

Futás: Ilyenkor is nagyon sajnálom hogy nem Bp-en lakunk :( na de ha már futni nem mehetek veletek, majd csinálok nektek edzéstervet :lol: végülis edző is vagyok vagy mi :wink: :D

Kukli, még jó hogy nem gyorsult be jobban Boti :D

Csibb azért kérdeztem Fanni súlyát, mert mikor Panna 3 éves volt és mentünk a dokihoz általános felmérésre hogy mehet-e oviba, akkor ő ott 24 kg-t mért :shock: na persze cipőben, farmerban, pulcsiban. Na de akkor is 22 kg-t tutira elérte. Most meg lassan a 30-at fogja elérni.
Amúgy érdekes ma pl. szinte alig evett valamit.
Mi tegnap annyira belejöttünk a pancsolásba hogy ma 11-kor már az itteni aqua city-ben pancsoltunk. Úgyhogy én 2 nap alatt bepótoltam az eddig elmaradt fürdéseket, na és így nyár végére szépen le is barnultam, pedig egy hete még totál fehér voltam :D

Katka irigyellek az esti programért, azt hiszem ránk is ránk férne. Gábor elég feszült mostanában :?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Vica
Canon Power Shot S2 IS
3 beállítást mutatott a barátnőm, ezt a fekete-fehér beállítást meg most olvastam a leírásában.
próbálja megtanítani nekem ezt a kiemelés dolgot, de nekem nem akar sikerülni... :? (azt amikor a gyerek vagy amit akarsz fotózni éles, és ami mögötte van az homályos, és ettől kiemelkedik a képből a főszereplő). azt is mondta bíztatásként, hogy neki valami menő objektívje van, azzal könnyebb... de azért még nem adom fel!!! (meg mondjuk neki sikerült az én gépemmel is...)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

24 kg! :shock: az jó sok! már mi is soknak számítunk az ismerős gyerekekhez képest... biztos jó nehéz a csontja!
nem írtad, hogy sportol-e valamit!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

na most már megyek aludni. jóéjt nektek!

hiányzik Nemlajos innen az késő esti szekcióból! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb nekünk is majdnem ugyanilyen van :D csak SX1 IS
Panna oviban jár aerobikra heti egyszer, meg próbálunk vele sokat biciklizni most nyáron fürödni, ő is imádja a vizet. Azt hiszem most szeptemberben elvisszük úszni, meg a közelben szombatonként tartanak ilyen kisgyerekeknek tornát ( olyan aerobik jellegű :) )
Igazából ennyi idősen még sokféle sportágból nem lehet választani, majd két három év múlva már lehet a labdajátékokat próbálgatni.
Ja és Panna imádja nézni a néptáncosokat meg mindenféle táncos dolgot, úgyhogy lehet hogy majd olyasmit is ki kellene próbálni.
Na és nem feledjük a téli korcsolyázást.
Na jó eldugulok a sok-sok tervemmel Pannával kapcsolatban :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

ez tök jó, akkor mozog rendesen! szerintem nem lesz vele baj, ismerek egy csomó embert, aki kiskorában husi volt, később meg egyszálbél! :wink: sokat változik az étvágyuk is. biztos túl jól főztök! :wink:
na mostmár tényleg megyek!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

akkor a tiétek is biztos tudja! próbáld ki!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Vica: Zsófival (persze ő nagyobb) én már rendszeresen megbeszélem, hogy vacsira ne faljon olyan sokat. És már egész jól kezdni megérteni. Decathlonba lehet venni görkorit olcsón, nekem a lányok imádják. És ha megtanul, akkor mehettek együtt is. Én bármelyik babakocsiban eltolom aszfalton a Petit. Még jó is, hogy van miben kapaszkodnom.... És azt néztem, hogy Panna nagyon szépen eszik zöldséget is. Nekem Zsófi baba korától nem hajlandó zöldséget enni. A maximum a zöldborsófőzelék, de azért is csatáznom kell vele. :( Szóval szerintem jó irányba viszed és ez majd látszani fog. Persze nem 2 hét alatt, de mondjuk egy év alatt.

Masut: Futóbabakocsi: 3 kerekű, felfújhatók a kerekek, első kerék nem bolygósítható, lengéscsillapítós és van rajta kézi fék. 6 hónapos korig autós üléssel lehet használni, utána már normál babakocsinként. Terepen is lehet vele futni, persze azért nem akármilyenen, de a normafán az erdei ösvényeken lehet.
Örülök, hogy jól sikerült a pihenésetek és Márti is élvezte. Járt még a Balcsiban?

Csibb: Azért arról a rétesről én a helyedben nem mondanék le.... nincs is annál jobb egy óra futás után és irtó jó a rétesük.... :roll: Képek jók, ügyes vagy! 8) Persze ilyen fotóalannyal könnyű... :lol:
Fanni nagyon ügyesen úszkál már. A lényeg már megvan. technikáznia kell majd sokat. Kell majd neki deszka, a hátúszás alapokhoz meg a kutyacsonta a jó (Decathlon).

Tehuti: Biztos jó lehetett a film!

Mi végül a Citadellán romantikáztunk. Nagyon jó volt, csak ki tette oda az a rengeteg túristát! :shock: De azért találtunk kedves eldugottabb zugokat, amit a túristák nem ismernek.... ;)
Éjfélre értünk haza. Peti 6 óta végleg felkelt.... Idáig 7-ig aludt. Ez a 6 azért nekem durva. Főként, hogy 2-kor cumit kért, 4-kor meg cicit.... De hát egyszer majd csak alszunk is.... A bátyja ilyen hajnalban kukorékoló, aggódom, hogy ő is ilyen lesz, mert én meg imádok reggel aludni.... :?

Katka

katka22

Katka
deszkánk van, de erről a kutyacsontról még nem hallottam... :roll:
szerintem innen már szeptembertől jön a tanfolyam, apájával meg majd gyakorolják. persze apája lelkes, ő már beszélt tf-es ismerőseivel is, hogy kap egy könyvet, amiből megtaníthatja, de most abban maradtunk, hogy kell neki a közösségi élmény is, úgyhogy megy.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Jó reggelt, most én vagyok az első :shock:

Csibb szuperek a képek, olyan profi vagy, mint a barátnőd, nagyon szép, nekem az a kedvencem, amelyiken a lánccal játszik.

Maja fenn volt vagy 4X az éjjel :x
és egyre jobban igényli a jelenlétemet, hiába van a kocsiban mellettem, ölben akar lenni...

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

ja nem is én vagyok az első :lol: :lol: , Csibb hsz-e nem esti, hanem reggeli :) és Katkáé is.

Jó az úszós videó, nagyon ügyes!

Katka akkor jól sikerült a romantikus este :wink:
Jaj ez a futó babakocsi nekem is nagyon tetszett mindig.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bea1978 2009.08.09 08:14-kor.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Nekünk ma szuper éjszakánk volt. Anna aludt 9től fél 7ig, aztán még rábeszéltem, hogy aludjon vissza, és még mindig alszik. :shock:
És a lényeg, én is tudtam aludni éjszaka! Sőt még reggel is vissza tudtam aludni, úgyhogy fél 9-kor keltem!
Csak tudnám, mitől függ, hogy tudok-e aludni, vagy nem :roll:

Csibb!

Tényleg tök jók a képek! Drága egy ilyen gép? Nekünk is kéne valami új, mert a régi már 4 éves, az meg ugye sokat jelent az ilyen elektromos kütyüknél..
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most, de nálunk a héltvégék nagyon forgalmasak.

Nagyon jól éreztem magam én is pénteken. Máté persze pont akkor ébredt fel, mikor Márti, Peti és Nimród is elaludt :roll:
De azért ébren is voltak együtt.
Mindenki nagyon aranyos volt, és a gyerekek is tündériek. KIcsik és nagyok egyaránt. Sajnálom, hogy nem lehettem ott többet, de közben be kellett segítenem Gézának, ráadásul még szörföt oktatni is kellett. Pont akkor jött egy kezdő. De azért tényéeg szupi volt.

Máté és Márti kézfogóját Mártiapu örökítette meg, remélem majd Masut felteszi.

Kukli A lakásnak nagyon örülök. Végre összejött!!!

Lilla Nem szólsz többet hozzám? :cry: Tudom, csak vicc volt :)

A palacsintát és a vizibiciklizést szívesen felajánlom a jövő évi talira is :)

Kép

Kép
rszg

Nálunk továbbra is kel Máté 2-3 óránként.

Kép

Kép
rszg

Rszg!

Milyen egyszerre irtunk! :) AMúgy már kérdezni akartam tőled, meg másoktól is, akik jobban ismerősek a Balatonnál, hogy hova érdemes oda egy másfél évessel menni? Mi jövőre készülünk a Balcsihoz, de jó lenne olyan part, ami tiszta is, meg sekély is, és nem zsúfolt.
Eddig Siófokra jártunk, de oda gyerekkel biztos nem mennék soha többet!
Vendég

BEa én is ezt vettem észre hogy azért sír vagy nyügi mert többet akar ölben lenni vagy csak annyi hogy foglalkozzunk vele, ami ugye a másik kettő mellett már nehezebb :?

Lilla mi tavaly voltunk Keszthelyen a libás strandon, ott van egy kis öböl ahol homok van így be lehet sétálni a vízbe, csak elég hamar mélyül. Bulcsú akkor volt ugye 1-1,5 éves, neki tetszett, bár inkább a kiscsónakban üldögélt a vízben. A parton pedig nagyon sok árnyék van nagy fákkal, játszótér és büfék.
Na meg ott van Balatonlelle, ahol van a kiépített homokos part. Állítólag nagyon jó (sajna még nem jutottunk el oda) de bizti elég zsúfolt.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Lilla nem olcsó egy ilyen gép. Szerencsére most járt le az életbiztosításom úgyhogy volt egy kis elkölteni való pénz a számlámon :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Csajok nekem is megjött....pedig olyan jól elvoltam nélküle.

Masut, Másnaposokat néztük, nagyon jó film!!! Nagyik elvoltak Szonjával, jött anyós is, meg anyu bnője is. Így hárman foglalkoztatták a gyereket. :lol:

Katka, akkor nekzek is jól sikerült a romantikus este.

Csibb, tök jók a képek! Megyek nekiállok a spenótos tésztának.
:wink:

Bea, jók ezek a kis mozgóképek!

Lilla, nekem attól függ, h alszom-e, hogy menyire spanolom fel magam, h úgye alszok stb stb. Magamnak generálom a problémát. :lol: :evil:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!
Romantikázásokat irigylem.Én még ott tartok,hogy senkire nem hagynám Larát :oops: ez gáz???(De szerintem egyelőre a férjem sem :wink: )

Tegnap és ma is volt kaka(9.és 10.nap) magától, viszont csak egy kicsi, illetve jóval kevesebb,mint annó,mikor 5 naponta nagggyon durva adagokat termelt.Lehet átáll a minden napra???én nem bánnám.Inkább minden nap legyen egy kicsi,mint aggódjak,hogy nincs-e baj.De most sem fájt a hasa,nem mutatta jelét,hogy gáz lenne.

Csibb!
Nagyon jók a képek!Benned is egy művész veszett el.Vagyis nem veszett el!!! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Ja!
Nekem előző hónapban jött meg először,és mostanság kéne újra,de úgy imádkozom,hogy neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.Olyan pocsék volt látni,hogy alig tud mit enni Lara. :(

Kép
Kép
zazzy

Bea: Peti nem annyira ölbe szeretne lenni, hanem foglalkozást igényel.
Ha babakocsival megálltok, akkor lehet ám őt szórakoztatni:
- Mondjuk egy pelsut felteszel a kocsi tetejére, hogy lelógjon előre. Ha szembe van a babakocsi, te meg egy padon ülsz, akkor ez kiváló Kukucs játéknak. Peti már hangosan kacag ezeknél (Megfalom!).
- Aztán lehet neki énekelni. Már el lehet kezdeni mutogatós énekeket is. Tapsi tapsi anyának, Süti, süti pogácsa... Én úgy szoktam, hogy először én éneklek és tapsolok, aztán az két kis kezét finoman összeütöm (persze még ökölben tartja). Cirmos cica hajnál meg az 'ott látom a bajuszodonnál) megsimogatod neki az orra alatt. Nálunk nagy kedvenc az Így ketyeg az óra is. Ez nagyon jó kis mutagatós. 2 éves korig sláger. Zsip-zsup kenderzsupnál hónaljban szokatam hintáztatni szemmagasságban és a végén 'feldobom'. Persze nem igazából de lendületesen felfele emelem. Nagyon szereti.
Ilyenkor altatós énekeket nem szabad, ez játszós időszak.
Babakocsin kivül:
- Aztán én szoktam vele 5 perceket tornázni. A csípőköréseket csináljuk, meg biciklízünk. Meg a kis kezét is szoktam finoman hanyattfekbésben oldalra és mellkas előtt össze, meg fel-is szokatm húzni. Érdemes az egyes gyakrolatokhoz énelekelni és lehetőleg mindig ugyanazt. Aztán szoktam kiskezét megfogni és ülésbe felhúzza magát és óvatosan visszaengedem.
- Mondokázásban: A lábujjain az Ez elment vadásznit szoktam elmondani és a végén az Itt szalad a nyulacskával kicsit megcsiklandozom. A kezén meg A hüvelyk ujjam almafát szoktam eljétszani.
- Térden lovaglásaban a Hoc-hoc katonát, meg az Így lovagolnak a parasztokat szokatam mondókázni. Ezt mindig kéri újra. ;)

Na nálunk úgy van, hogy szopi után hencsereg önállóan és amikor kezd nyüglődni, akkor van foglalkozás. 5-15 perc. Utána kicsit ölelgetés és babusgatás és utána hencsereg tovább. És ha megint nyügös, akkor megint foglalkozom 5 percet. Nekem az a jó, hogy a dalokat a lányok is tudják (természetesen) és ők is éneklik meg mutogatják. Peti meg néz arcról arcra és ragyog, hogy most mindenki neki énekel és ő a világ közepe. :P 8)

Na, szóval jogosan kér ő már társaságot és azért írtam ezt a sokmindent, hogy ötleteket adjak, hogy mivel lehet lekötni. Ha nem voltam világos, akkor lehet kérdezni, ha túl sok és felesleges voltam, akkor bocsánat! :oops:

Katka

katka22

Zazzy: Tegnap nekem is kevés volt a tejem (hülye hormonok). Este el is kezdtem moremilket szedni. Ma már jobb...., de még nem az igazi....

Katka

katka22

Zazzy
ne hagyd magad elbizakodni! :wink: ilyet Máté is csinált, én is kezdtem örülni, de már megint hetente kakil...
szerintem ne idegeskedj, én legalábbis ezt csinálom. attól nem fog előbb kakilni...
szerencsére ez nem jelent semmit a jövőbeli kakilás szokására vonatkozóan, úgyhogy nincs miért idegeskedni. ha hízik rendesen, akkor semmi baj. mert ha nem hízna, akkor jelenthetné azt, hogy nem elég tápláló a tejed. nekem eddig mindenki csak legyintett, hogy nem probléma, anyatejesnél ez normális. a 9 és a 10 nap is!
téjkitízi!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

nem is tudjátok, mennyire megnyugtató nekem, hogy a ti gyerekeitek is ugyanazt csinálják, mint az enyém...
ha nem vigyorog egész nap, rögtön elkezdek rémeket látni... sajnos ezt már belém kódolták március tájékán... :roll:

köszönöm a képdicséreteket, elküldtem a művésznőnek, és ő is megdicsérte! 8) úgyhogy most örülök a fejemnek! :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

csibb, isteni lett a tészta!!!! :)

remélem nem lesz kevesebb tejci a mensi miatt. ez nem törvényszerű, ugye????

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Lilla
az én gépem is majdnem 4 éves, akkor kaptam, mikor Fanni született. akkor a nem olcsó kategória volt. most nem tudom, mennyi lenne...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Tehuti
örülök! :D

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

Csibb: te egy profi vagy!!! Nagyon jók a képek!!!

Kukli: milyen gyönyörű kék szemei vannak Katának!!! :o :o Eddig fel sem tűnt, mint ahogy az sem, hogy Majának micsoda sötét szemei vannak!!! Kukli, Bea kergethetitek a srácokat pár év múlva!!!!!!! :D

Éjszaka mi is sűrűbben kelünk enni. Ez életkori sajátosság??? :roll: :roll:

Katka: köszi, jó hogy leírtad, te hogyan foglalkozol Petivel.

Mensi: még mindig nem jött meg (nagyon jól meg vagyok nélküle). Hasgörcs néha még van.

Én meglepődtem a tegnapi tejcsi mennyiségen. Már régen éreztem úgy, hogy szétdurrrrrrrrrranok. Pedig Krisztián nem evett kevesebbet. :roll: :roll:

banokla

Katka, nem te egyáltalán nem vagy sok, sőt ha ezek a mondókák megvannak neked pdf-ben vagy wordben kérem is, mert a felére már nem is emlékszem, így általában angol és kínai dalokat éneklek Majának, és azt lefordítom és magyarul is eléneklem neki :lol: :lol: mosolyogva hallgatja a Pat a cake..., aztán magyarul éneklem neki, hogy pék bácsi süssél nekem, vagy az 1 krumpli, 2 krumpli, még keresztyén énekeket szoktam neki énekelni, kukucskálós, ülős, állóst is játszunk, de nem mindig azon nevet, volt olyan hogy csak úgy beszéltem hozzá, vagy én nevettem valamin, és azon kezdett kacarászni, én mondtam már néha fura dolgokat talál viccesnek :lol: :lol: csak az ezzel a probléma, hogy ezt a nap minden percében nem lehet, ő pedig elvárná az alváson kívül mindig, dehát ugye van házimunka, vagy miután ő evett én is szívesen megebédelnék, ami ma úgy zajlott, hogy mi ettünk, a tv-ben ment a mise és Maja síkított, amíg ölbe nem került. Ő előtte evett, ivott tisztában volt, csak éppen unatkozott, a babakocsijátékokkal egy darabig játszik, aztán jön a vísítás :roll: ..
no ez eddig úgy zajlott, hogy játszott magában is, most észrevette, ha nagyon vísít, kiveszem, és ezt előszeretettel használja, amúgy Ő nem sírós gyerek, hanem vísítós. :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Papillon
belinkelem neked egy Fannis-topikos lány tejmentes blogját, hátha találsz benne okosakat! :wink:

http://tejmentes.blogspot.com/

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

találtam mondókát a net-en :) a parasztos az nincs meg, amin a Peti jót mulat :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

A parasztos, az egy térden lovagoltatós. Az elején lassan kedzed és dülöngél a baba jobbra-balra. A szöveg: Így lovagolnak a parasztok
Aztán kicsit gyorsabban lovaglás dülöngélés nélkül: Így lovagolnak a katonák
Aztán nagyon gyorsan és az a szöveg: Így meg az urak - Ezt 3-4-szer egymás után

Hát Bea, néha egy kicsit hagyni kell őket sikítani, különben esetleg a fejedre nő. Egyébként szerintem ez onnantól könnyebb, amikor már másznak, mert jobban lekötik magukat, de akkor meg könnyen bajba kerülnek.... :wink:
És érdemes valamire szoktatni. Hogy mondjuk szopi után fél órát legyen el egyedül vagy valami ilyesmi. Ezek nagyon értékes fél órák ám! Persze nem lesz egyből fél óra, de fokozatosan hozzá lehet szoktatni. Illetve vannak olyan napok, időszakok, amikor minden baba ölbebaba. Front, fogzás stb.... Ilyenkor a házimunka megvár.... A minimumot meg alvás alatt meg lehet csinálni....
Ezek jutottak eszembe... :roll: Ha ez megnyugtat, nekem a Zsófi 1 percet nem volt el egyedül 8 hónapos koráig... Jól elrontottam.... :lol:

Katka

katka22

Köszi Katka!! meg a jótanácsokat is.

Megjött, ha ez egyáltalán az, mert ennek a színe sem olyan, ez normális? :oops: bocsi az off-ért.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: