Akit már zavar, ugorjon, de nekem még lenne egy utolsó hozzászólásom a témához:
Bibi!
Bocs, hogy nem reagáltam eddig, engem nem sértettél meg, és szerintem én sem voltam "nagyon terhes" (nem is érzem most se annak magamat), nem írtam semmi bántót, nem szóltam le a homeopátiát, csak más okból másképp gondoljuk. Ha mégis úgy érezted, és megbántódtál, akkor bocs.
Erre az egyre azért reagálnék:
"ezért sérelmes számomra, ha valaki így leszólja, kvázi naiv népi butaságként állítja be ... ez egy elvi kérdés nekem, olyan, mint másnak pl az Istenhit ... ha valaki hívő ember, hogy esik neki, ha mondjuk én (aki nem hiszek istenben) azt mondanám, hogy figyelj XY: ez egy humbug ... nos: ilyen előzményekkel nehezen tudtam jobban csomagolni a véleményem Imola felé ... "
Erre én csak azt tudom mondani, hogy hívő emberként engem egyáltalán nem zavar, ha valaki nem hiszi ugyanazt és leszólja. A hitem attól hit, hogy bennem van (a Biblia szerint a hit: " a nem látott dolgokról való meggyőződés"), és nem kell hozzá külső megerősítés, nem kell mások támogató véleménye és nem bánt az, ha leszólják. Főleg azért nem, mert ez ma itt a földön egy eldönthetetlne vita lenne, hitem szerint az embereket nem emberek győzik meg, és az régen rossz, ha emberek erőszakkal próbálják egymást meggyőzni bármiről vagy annak az ellenkezőjéről (kereszténység esetében ez először a keresztények oroszlánok elé vetését, majd a másik oldalról inkvizíciót jelentett, de ugyanerről szól az iszlám terrorizmus is).
Talán éppen ezért nem tudok azonosulni, együtttérezni azzal sem, ha valakinek más témában van személyes meggyőződése, és elképzelhető, hogy tapintatlannak tűnik a hozzászólásom, de én is saját magamból indulok ki, és azt gondolom, ha neki valamiben hite van (mint neked a homeopátiában), akkor neki is mindegy, hogy ki mit mond róla, a másik véleménye úgysem változtat semmit... Lehet, hogy időnként bizonyos témákban nekem rosszul esik (pl. én azt gondolom, a gyerekeimnek jó, ha 3 évig itthon lehetek velük (sőt, ha főállású anyaként a legkisebb 8 éves koráig, az még jobb), és azért nem esett jól, amikor az Index egyik cikkének a címe, ami a GYES kérdést is érintette úgy szólt "Akik nem dolgoznak eleget"), de magán a tényen, amit gondolok, nem változtat. Nem kell azért azt gondolni, hogy taníthatatlan, meggyőzhetetlen vagyok, de vannak olyan témák, ami olyan, hogy (időnként pont a hitem miatt) nem vagyok meggyőzhető...
Szóval bocs még egyszer és ha lehet, ne maradjon tüske emiatt benned!

:)
Süti!
A sréhen az a keresztben? Azaz harántfekvéses?
Más: két nap alatt kétszer sikerült egy-egy boltban becsipogtatni magamat a kijáratnál. Az első inkább a fiatal biztonsági őr srácnak volt ciki, látszott rajta (egy babanadrág hátsó zsebében hagytak benne áruvédőt a C&A-ban). Másodszor viszont nekem. 2 csokit (:D:D) és 1 üveg szörpöt vettünk, és hát olyan kis összeg volt, hogy nem figyeltem a blokkra, ráadásul nem volt nálunk szatyor, így a táskámba tettem mindent. Hát nem becsipogott az egyik csoki! Táska ki, csokik ki. A szörpöt bent hagytam, erre rákérdez a biztonsági őr, hogy a borral mi van (persze, 37 hetes kismamaként kinézte belőlem, hogy bort rejtegetek a táskámban

:D, cseppet sem volt megalázó), úgyhogy azt is kivettem. Még jó, hogy tovább nem pakoltattak, mert vehettem volna ki a váltás bugyit is...

:D Végül a pénztáros igazolt minket, de elég szar volt az egész, mert míg a C&A-ban a srác nem úgy állt hozzánk, hogy lopós banda (pedig vettem jópár dolgot), itt tisztára úgy éreztem magamat (a 2 csokimmal és 1 szörpömmel), pusztán a biztonsági őr reakciója miatt. Látszik, mennyit számít a hozzáállás (ott a "ilyen előfordul, hogy valamit benthagynak a pénztárosok, keressük meg mit és hol" (blokkot meg se nézte), itt meg "na mit loptál és hol a blokkod". Na ezeket a szituációkat azért nehezen viselem, főleg azért, mert még azért is szoktam szólni, ha úgy ad rosszul vissza a pénztáros, hogy nekem kedvező lenne. Tudom, a biztonsági őröknek az a dolga, hogy megakadályozzák a lopásokat...).
Ja, voltunk CTG-n is, teljesen jó lett, rendes kislányként Dóri mozgott is, így nem volt gond a görbével.
Lemértük a kórházba az utat egy másféle útvonallal (ha az első dugulna, ami nem lehetetlen, mert BAH csomópont és Alkotás út is benne van az útirányban), hát ez is 1 óra, ráaádsul elég kacifántos, így fájások között még esetleg navigálnom is kellene...

:D
Süti: mi már ezért említettük a dokinőnek a kocsban szülés lehetőségét (a dugó miatt), mondta, hogy neki már volt ilyen kismamája, akihez ki kellett mennie, max. megtenné velünk is...

Azért első szülésnél nem aggónék emiatt (igaziból a mienk miatt sem, bár legutóbb sikerült úgy elindulni, hogy indulás után 1,5 órával babáztunk, de nem a fájások kezdeténél indultunk, most lehet, hogy korábban fogunk, max. nem megyünk be a kórházba, csak a környéken leszünk).
Bocs, másra nem reagáltam (Szia Kriszti!

:D), de ezt is egy órája írom, közben meg vasalnom kellene, amíg nincs elviselhetetlen meleg.