A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

több gyermekes anyucik milyen tapasztalatotok van a pihenőszékekkel,hintákkal?nekünk volt egy fhiser prisesos rezgő,zenélő és nagyon szerette a fiam csak időközben okosodtam és most úgy gondolom hogy jobb az aminek dönthető a háttámlája.tudtok ajánlani?jó lenne tudni milyeen áron érdemes nézni.

Kép
Kép
anitaaa03

Megint sok minden volt. :)

Cukor: doki mondta most menjek, én már ugyan nem emlékszem, Bendussal mikor mentem. :roll: 1 hét múlva meg UH-ra kell mennem. Ja tejzsömis akció volt. Az sem jobb ám... az ember próbálja beosztani azt a kevéske 2 dl tejet a száraz üres zsömléhez... 20 percig gyűrtem magamba...
Szülésznőm bent volt, zárt a méhszáj, nincs tiltva semmi, csak a gyerek emelgetése (no persze, Apának gerincsérve van...).

Pcos-IR: Én is Pcos vagyok, de nem sikerült 100%ra kideríteni, mert közbeszólt Bendegúz, most meg Kistesó. Már pont készültem volna vissza, hogy akkor hajrá IR és társai, erre... :D Kb 100 feletti ciklusnapjaim voltak... Ilyenből lett Bendegúz is és most Kistesó is. :)
Metformin, nekem is van "ismerősöm" aki szedte terhesen. Szerintem mindenképpen mérlegelni kell, hogy mi a "jobb", mivel okozok kevesebb kárt, veszélyt. :)

Légzésfigyelő, igen a sötétkékes verzió annyival "kevesebb", hogy nem olyan nagy a bébiőr hatótávolsága. Én több téves bejelzést hallottam a világoskékről. Bár ott pici súlyú volt a baba. 1-2 dologgal tud többet, de semmi extra.

Canesten: mehet nyugodtan. :)

Kép
Kép
sleepin

Kedves Kismamik!
Bocsánat, hogy idepofátlankodok, de szeretném eladni babakocsinkat! Remélem, hogy Nektek megtetszik! Kérem nézzétek meg!
Köszönöm a türelmet!

Kép Kép Kép Kép Kép

A háromkerekű S4 Casualplay babakocsi, egy igazi terepjáró A dupla 360° bolygósítható központi kerékkel, felülmúlhatatlan a manőverezése. Állítható, masszív kartámasz,5 pontos biztonsági öv, Kivehető betét,Levehető karfa,Nagyméretű alsókosár, esővédő huzat, napernyő UV szűrős, extra bundaszák, vízszintesig dönthető, lapra csukható, termós cumisüvegrató! Bovden fékrendszer!
Apró sérülése, hogy a tolókarba gyermekem beleharapott...de nem szembetűnő,javítható! Mindössze egy évet használtuk!
A modell új ára volt a tartozékokkal együtt 170.000 Ft.
Én alku nélkül kérek érte 60.000Ft-ot!

Kép
h.bogesz

na már megint sehol senki énjól kifogom :D

Kép
Kép
anitaaa03

de unalmas ez a borús esős idő egésznap idebent :( a fiam is rosszul viseli.és pocaklakó is egésznap mozgolódik úgy látszik neki sem jön be

Kép
Kép
anitaaa03

most hívott a párom dugó van Vácon :evil:
szegény ilyenkor már itthon szokott lenni most meg várhatunk rá még egy órát.

Kép
Kép
anitaaa03

Én is unom itthon az agyamat. A párom viszont a rossz idő miatt már itthon van, és durmol :) A gyerekek kint bohóckodnak mamával! Úgy hallom nagyon rosszak! Mama már kezd ideges lenni :roll:
Azt hiszem kiszólok a teraszon....

Nekem pont hogy nem mocorognak ma úgy a babók. Rápihennek a hűvösre.

Ja a dokim tényleg nem lesz aug végén, de akit felhívtam időpont végett a rendelőben, az megígérte, hogy felhív, ha meg lesz a szeptemberi beosztás, és akkor egyeztetünk. Azért vannak még ilyen kedves emberek a világon!!! :)

Kata
labkat

az én párom még mindig Vácon van ez hihetetlen :x

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!
Én teljesen barátja vagyok ennek a kicsit hűvösebb időnek. Amíg szakadt az eső, kinyitottam minden ablakot, és pakolgattam, teljesen felpörögtem. Nekem annyira nem is hiányzik az a nagyon meleg. A kis törpe meg ugrál ígyis-úgyis.

Kép
tedorka

Sziasztok!!
Jajjj már csak egyet kell aludni... olyan hosszúnak tűnik az éjszaka..
Ugya csak 11-re va időpontom, de jóval korábban odamegyek, megpróbálom megszerezni az afp eredményemet is, talán már elkészült, bár nem tudom mit számít az eredménye...
Gondoljtok ránk holnap egy picit...
Vendég

Hali,hazaértünk,nagyon jó volt,rengeteget fürödtünk,napoztunk,kirándultunk,sétáltunk....pihenésre is jutott idő,de leginkább aktívan telt.

Nem tudtam visszaolvasni,Gombi,mi lesz holnap_???Én gondolok rátok,csak még nem tudom,milyen vizsgálat lesz!!!

Mindenkinek üdv!!!

Kép Kép
meli1118

GOMBI! Szorítok Neked, gondolok rád. Addig is kitartás, minden rendben lesz, gondolkozz pozitívan, és írd meg holnap az eredményt, mert várjuk!

Kép
tedorka

Meli, ezek szerint lemaradtál.... a magzatvízvétel eredménye szerint "egy kis eltérés" van a 13-as kromoszómánál.. Persze "ne aggódjak,mert eddig minden eredmény és UH tökéletes"....
Holnap lesz szív UH a babónak és augusztus 26-án újra amnio...
Szerntem addigra megőszülök... :(
Vendég

Gombi, ha újabb amnio is lesz, akkor a holnapi szív uh-nak azért van jelentősége? Mármint most azt akarom tőled kérdezni, hogy ha holnap az uh-n azt mondják, hogy minden rendben, akkor nyugodtabb leszel, vagy még az ismételt amnio is kell a nyugalomhoz.
Nem akarom, hogy félre érts, csak az érdekel, hogy holnap az uh-n ha minden rendben, akkor nagy baj nem lehet, ugye?

Kép[/img]
tedorka

Gombi, én nagyon drukkolok!!!!

Labkat, nekem úgy volt terhesség alatt gombám, hogy egyáltalán nem is viszketett! Érdekes, korábban mindig baromira viszketett (na jó, a mindig talán túlzás, mert összesen kétszer volt, szóval mindkétszer éreztem, hogy valami nem oké, most terhesség alatt meg csak úgy meglepetésszerűen kimutatta a labor).

/
lemonsong

Dorka, ha a szív UH-n azt mondják, hogy minden rendben, akkor már egy fokkal nyugodtabb leszek..
Nem tudom megmagyarázni, de az első amnióval szemben nem voltak fenntartásaim, féltem, persze, de elfogadtam, hogy ez nekünk most kell. De ez az augusztus végi???? Valahogy rossz érzésem van, hogy nem kellene... lehet csak azért, mert az orvosom egész augusztusban szabin van és az előzőt ugye ő csinálta és benne bízok, de nem tudom ki lesz augusztus végén...
Holnap megpróbálom a leehet legtöbb infót megszerezni, kikérem a leleteket stb.. remélem odaadják!!!
Vendég

Értelek Gombi. Ha ennyire rossz érzésed van az amnio miatt, akkor ha holnap minden rendben találnak, akkor nem lehet szeptember elején megcsinálni, amikor már van a dokid? Nem mintha azt szeretném, hogy megőszülj idejekorán, csak ha benne bízol...ugyanakkor mégiscsak a klinikára mész, csak nem adják kontár kezébe egy ilyen komoly vizsgálat elvégzését.

Kép
tedorka

Szerintem ha a szív uh-n azt mondják, hogy minden rendben, akkor tényleg nagy részben megnyugodhatsz, mert azt olyanok csinálják, akiknek kimondottan ez a szakterületük és gyakorlatilag mindent észrevesznek! És az amniot nem tudnák előrébb hozni? Tudom, hogy milyen rossz várni az eredményre, és kevesebbet idegeskednél ha hamarabb meglenne!

/
lemonsong

Sziasztok!

gombi, jó hogy gondolunk rátok! Izgulok nagyon, írd meg ha hazaértetek, mit mondtak!

Én most jöttem a dokitól. Uh nem volt, így nemet 100%-ra még mindig nem tudunk, de így a jövő héten, vagy az azt követőn elmegyünk 4D-re. Nem a neme miatt, csak hát az olyan sok, hogy már 1 hónapja láttuk a picúrt legutóbb, és a következő vizsgálatra újabb 1 hónapot kell várni. 2 hónap anélkül, hogy megsasolnánk? kibírhatatlan!

Az orvos hivatalosan is elvállalt, lepecsételte a kiskönyvem (hivatalosan nem az ő kórházához tartoznék, így nem mehetnék oda, csak ha már nagyon szülnék) megállapodtunk az anyagiakban is. És rengeteg dolgot megtudtam. Leírnám csajok jó? Egyfelől hátha segít valakinek, miket kérdezzen meg a dokijától, másfelől hátha van valami olyan fontos dolog, amire én nem gondoltam, de jó lenne tudni:
1. szülést a kórház a 35. héttől vállal. Ha úgy megyek oda, hogy már nem megállítható a szülés, akkor megszülhetek, és utána szállítanak át máshova, ha még nem tuti, hogy meglesz a baba, akkor átvisznek máshova, ahol kivárhatom
2. ha elfolyt a magzatvíz, és túlhordtam a babát, a fájások ha nem indulnak meg 3 órán belül, megsürgetik oxitocinnal, ha a kiírt idő körül vagyok 6 órán belül kell a fájásoknak megindulni, ha nagyon messze vagyok a kiírt időtől 24 órát várnak , hogy a fájások meginduljanak.
3. beöntés nincs csak kérésre
4. EDA 5000 Ft. Ha már 7-8 cm-re kitágultam nem adnak. Az EDA beadása előtt csak valami kis próbát végeznek, ami után 30 perccel adják be a rendes adagot
5. saját ruhában szülök. JKérte a doki, ha pizsamás vagyok kb. két hálóing legyen nálam legalább a szülés idejére
6. apa is saját cuccban marad, csak a cipőjére kap zacsit
7. gátvédelem van, de ezt eddig is tudtam
8. fel kell őt hívnom, illetve kell, hogy valaki lásson, ha olyan folyásom van, ami csíp, szúr; vagy a hasam időről időre ismétlődően keményedik, az idő csökken. Ez sülés jele is lehet, de ekkor még meg tudják állítani, ha túl korai lenne.
9. a dokim nem vállalt volna el, ha otthon akarok szülni
10. akkor sem vállal el, ha túl természetes úton akarok szülni, szóval előre megtiltom, hogy burokrepesztés, fájdalomcsillapítás, oxitocin... alkalmazva legyen. Azt vallja- és igaza is van szerintem - hog minden ilyesmi beavatkozás a baba és a mama érdekét szolgálja, nem szeretné, ha a döntéseiben akadályoznám
11. szülés után 3 napig, császár után 4 napig kell bennmaradni
12. ha alapítványi szobát szeretnénk, akkor amint beérkeztünk szólni kell, mivel nem szülési sorrendben adják oda, hanem érkezési (pontosabban érkezési igény) sorrendben
13. mondta, hogy bármi panasz van, hívjam, de ne ragaszkodjak hozzá, hogy csak ő lásson. Szóval ha panaszom van, felhívom, bevonulok az sztk-ba, és ott már ő felveszi a kapcsolatot a kollégájával, hogy várjon, ha ő nem tud ott lenni (itt nem a szülésre, hanem bármi más panaszra gondolt)
14. a babának be kell vinni: 2 rövidujjú body, két hosszú ujjú body, 2 rugdalózó, 1 vékony sapka, 1 vékony kesztyű, mivel a babák körmét két hetes korukig nem lehet levágni, pelust, és pólyát, de ezt adni is tudnak
15. nem lehet szaunázni, kádban fürdeni, terhes tornán kívül mást tornázni, napozni csak árnyékban szabad
16. felhívta a figyelmem, hogy bármi panaszom van, azt kezelni kell, és inkább antibiotikumot szedjek, mert ha semmivel nem kezelem magam szükség esetén, az többet árthat a babának

Hú, több mint egy órát bent voltam, és most olyan kevésnek tűnik az infó, amit leírtam. Tuti valamit elfelejtetem. :x
Vendég

Már az augusztus végi időpontot is nagyon késeinek tartom, akkor már 22 hetes leszek!!!
Sokminden függ attól, hogy holnap mit mondanak a klinikán. Remélem "bőbeszédűek" lesznek, mert ebben a közel egy hétban talán az volt a legrosszabb, hogy senki nem mondott konkrétumot...
Vendég

Nem láttam Dorkáét, mikor elküldtem, akkor pont ellentétesen gondoljuk. :oops: Én azért választottam a biopsziát az amnioval szemben, noha rosszabb és veszélyesebb híre van, mert két héttel hamarabb meg tudták csinálni.

/
lemonsong

Az a gyanúm, hogy ennek a köv. amnionak vagy a 22.héten kell történnie, mert különben minek húznák addig ha nagy gondra gyanakszanak? Vagy nem tudom...
Jesszus, ciki szerintetek ha felírom a kérdéseimet?? félek, ogy kihagyok valamit :oops:
Most leginkább egyáltalán nem akarom az újabb amniót. minden porcikám tiltakozik...

Tegnap este, annyira mozgott a babó, hogy most először az apja is érezte a kezével a rúgásokat...
Vendég

Oké, értelek titeket, és egyet is értek. Feltételezem nem tudtak korábbra időpontot adni az amniora, és más lehetőség meg nincs. Hát nem könnyű a helyzet.

Miért nem lehet kádban fürdeni?

Kép
tedorka

VAgy, tudok egy tuti megoldást: jöjjön be a dokim holnap a szabijáról :) Mindezt a mi kedvünkért..
Vendég

Gombi, én is fel szoktam írni a kérdéseimet! De aztán mindig elfelejtem elővenni a papírt, annyira várom, hogy szabaduljak! :lol:

/
lemonsong

Gombi, én támogatom az ötletedet, mármint hogy a doki szakítsa meg a szabadságát. Ő minden évben mehet szabira többször is, Te meg MOST vagy terhes...:wink:
Írd fel nyugodtan a kérdéseidet, és kérdezd meg mindet. Ha nem írod fel, szerintem simán elfelejted a nagy izgalomban. Én mindig mindent elfelejtek, amikor ott vagyok a dokinál.
tedorka

Gombi szerintem sem ciki papírral menni. Tőlem ma a doki kérdezte is, hogy nincs papírom, amire összeírtam mit szeretnék tudni? De nekem még olyan sok kérdésem nem volt, szerintem még most fog kialakulni. Gombi, és miért félsz most ennyire az amniótól? A vizsgálat miatt van rossz előérzeted, vagy az eredménytől félsz? Gondolom nem maga a szuri a baj, hisz a múltkor is jól viselted, és a picúr is okosan elhúzódott. Vagy mégis emiatt félsz? Azt nagyon megértem, hogy ragaszkodsz a dokidhoz, hisz ő már egyszer ügyesen csinálta, senki sem örülne egy ilyen helyzetben egy idegennek.

Kádban azt mondta azért ne fürödjek, mert a saját vizemben sem jó ha áztatom magam az esetleges fertőzés miatt. Mondjuk elgonodlkodtam, hogy ezt előbb miért nem mondta senki? egyébként ez olyasmi lehet, mint a gyakori tisztasági betét csre is, arról is megfertőzhetjük magunkat. Mármint, ha nem használjuk és cseréljük gyakran.

Ja, görögdinnyét sem lehet enni. mármint 1-1 cikk ok, de azt mondta, minnél nagyobb a pocak, annál inkább nem szabad, mert vízhajtó hatású és még jobban leterheli az egyébként is letrhelt vesénket. Semmi olyat nem szabad enni ami vízhajtó.

Ja, Lemonsong te is istvános vagy, akkor ezeket már te is hallottad, vagy fogod. Annak nem örülök, hogy koraszülés esetén máshova kell menem, hiszen pont a gázos helyzetekben lenne szükség arra, hogy a saját orvosom lásson el. Nem? De hát én nem néztem utána. Vagyis én inkább dokit kerestem, és ebbe meg nem gondoltam bele, hogy így nem mindg lesz velem. Ha van plusz infód, amit tudni kell, megírod? olyan hiáyérzetem van
Vendég

A kérdésekből szép kis listát állítottam össze...
- magyarázzák el pontosan, hogy milyen eltérést állapítottak meg:számbeli, szerkezetbeli, stb
-az eltérés milyen problémát okozhat
-befolyásolja-e a szív UH eredménye az újabb amnio szükségességét?
-ha nem, akkor miért kell várni az újabb amnióval augusztus 26-ig?
-Annak mikor lenne meg az eredménye?
-előfordulhat-e téves diagnózis, annak fényében, hogy eddig minden eredményünk (nyaki redő, 18hetes genetikai UH) megfelelő?
-a második amniót kiválthatja-e egy profi 4d ultrahang

Mit kérdeznétek még??
Vendég

O'Hara, nem, én ÁEK-s vagyok! Én eleve csak olyan helyen szülhetek, ahol van PIC, ez azonnal kizárná nekem az Istvánt! De szerintem ha nálad semmi előjele nincs a koraszülésnek, akkor ne aggódj, mert ez ugyan a hátránya a kórháznak, de van egy csomó előnye, mások már írták róla, hogy egy csomó bababarát dolog van ott!

/
lemonsong

Éppen ezt szerettem volna kérdezni, hogy melyik kórházban vagynak ezek a szigorú szabályok, aztán most látom, István. :shock: Tök érdekes és számomra teljesen új infókkal láttál most el engem. Hihetetlen, hogy még azonos kórházon belül is, két orvos menynire más dolgokat mond. :?

cucka

Gombi, én is ezeket kérdezném meg, plusz még azt, hogy rutineljárás-e az amnio-ismétlés ilyenkor, vagy volt a mintával valami gond, ami miatt nem értékelhető egyértelműen?

/
lemonsong

Most lehet Gombi hogy nagyon nagy hülyeséget kérdezek, de ilyen integrált, vagy négyes teszttel nem lehet esetleg ezt a problémát kideríteni, hogy valós-e? Ha jól emlékszem most az a kérdés,hogy a 13-as kromoszómának van-e rendellenessége, nem?Vagy ezek az integrált féle tesztek erre már nem alkalmasok, csak a Down-ra?Bár gondolm, ha alapból amnióra mentél, akkor ezek eddig sem voltak elég megbízhatóak az amnihoz képest? bocsi ha a kérdéseimmel én is csak lefárasztalak.

Cucka, te mi az, amit másként tudsz?
Vendég

o'hara : pl. nekem azt mondta a dokim, hogy szüléskor kórházi cuccban szülünk, nem saját ruhában. Aztán meg éppen a természetesség híve, elsőre nekem császárom volt, alapkérdésem volt, hoyg bevállal-e velem egy sima, minél természetesebb szülést. Számára nem volt kérdés, hogy most simán szülünk, (persze, ha nincsenek komplikációk). azt meg tudom róla (bnőm is nála szült), hogy igyekszik minél kevesebb mesterséges dolgot belevinni a vajúdásba-szülésbe, azaz nem szívesen repeszt burkot, fájdalomcsillapít vagy köttet be oxitocint, csak valóban indokolt esetben. (az EDA árát nem tudtam, biztos én vagyok a hülye, de valahogy bennem fel se merült, hogy ez plussz költség lehet?! :oops: )
A körömvágás is új nekem, ahogy mi kijöttünk a kórházból azonnal le kellett vágnom Hunor karmait, mert véresre karmolta az arcát, nem lett különösebb probléma belőle. :?
Kádban fürdöm, hétvégente Balatonba, termálozni járunk rendszeresen, mindezt úgy, hogy rákérdeztem a dokinál, lehet-e, szabad-e? Azt mondta, ha ez eddig is rendszeres volt az életemben, nem kell abbahagynom, ami jó a mamának, az jó a babának is. Csak minden kicsit rövidebb ideig tartson, amíg kényelmes. Méhszáj zárt, fürdés után zuhany. Már az előző várandósságomnál sem volt ebből semmi probléma. :)

Én ezt még nem kérdeztem meg, de ha jól értem a szavaidat, az újszülöttek egyáltalán nem kapnak bent semmilyen rucit? Mindent nekünk kell bevinni? :)

cucka

o'hara: azért választottuk az amniót, mert az ad 99,99%-os eredményt, ezek a tesztek, csak arányt becsülnek.. szóval sajnos felesleges az amnio után megcsináltatni, ha jól tudom...

Elköszönök mára, holnap du/estefelé jelentkezem!
Sziasztok :)
Vendég

Próbálj meg pihenni, Gombi! :) Drukkolunk holnapra :!:

cucka

Eszméletlen módon lelassult a netünk... szerintem mára lekapcsolódom a "lélegeztető-gépemről". :lol: Jó éjszakát, szép álmokat Mindenkinek! :)

cucka

Atyaég!!! Nekem is furák ezek a "szabályok". Cuckával értek egyet. Én is saját hálóingben kezdtem szülni, de a burokrepesztés után átöltöztettek kórháziba. Gyereknek csak azt a ruhát kellett bevinni, amiben hazahoztam. Pelenkát vittem be, de végül nem kellett (talán 1 db). Fürdés, úszás, strand, tó és társai ha zárt a méhszaj, miért ne??? Én Bendussal fürdök. Görögdinnye, hehe, kétpofára. :) Mondjuk mostanság visszafogtam, most nem kívánom, most a szőlő a nyerő. EDA passz, nekem nem volt, de nem hinném, hogy nálunk fizetni kéne érte. Szóval ezek nekem is fura dolgok... :roll:

Gombi, gondolatban Veled leszünk!!!! Minden rendben lesz, nyugi!!!

megyek, ragadnak a szemeim...

Kép
Kép
sleepin

Sziasztok! kicsit rég jártam erre, a felújítás és babaszoba kialakítás elvitte a napokat...

először is szorítok gombi!

kedd reggelre szomorú látvány fogadott minket.
az én autócskámról (206-os) ellopták a felniket, kerekeket. :( hasalt szegényem az út szélén. A kár jelentős. :( Ki is raktam iwiw-re, meg bújom az aprókat is, hátha elcsípem valahogy azt a szemetet, aki ilyet csinált... 15''-os DBV felnik, 195/55 Marshal Matrac gumikkal, itthon nem is kapható ilyen. Szóval most szomorúan téli gumizok, és nem tudom, hogy lesz ebből műszaki két hét múlva... :(

Viszont az én kiskirályfim bearanyozta az egész napomat visszamenőleg is aznap... este megittam egy gépi kapucnit, annyira imádom az ízét. Gondoltam, nem sok koffein van benne. Nem sokra rá, olyan kung-fu kezdődött odabent, olyan erővel, hogy a szemem kettéállt! Épp a klinikán voltam, indultam volna haza, de nem akartam felállni és félbeszakítani a gyermeket, így ücsörögtem kicsit. Néha nevetnem kellett, amire furán néztek rám a 12.hetes kismamik a párjaikkal... :) Pólómat feljebb kaptam, és lehetett látni a dudort egy-egy rúgásnál! :)
Eddig is éreztem a mozgását, de ilyen rúgásokat még nem produkált a drágám... és csak hogy helyrerakjon, tegnap azzal ébresztett, hogy szó szerint kirúgott az ágyból, és egész nap szórakoztatott vele... :) most meg úgy alszik, hogy ahova teszem a pocimon a kezem, oda simul, érzem, hogy ott dudorodik az ujjaim alatt :) Már most érzem, hogy szeret!
Úgy meg vagyok hatódva, hogy folyton sírnék... Most már tényleg kézzel fogható az élmény... :)
apa meg néha csak néz rám értetlenül... sebaj, jön a nyugis hétvége mindjárt, akkor ő is a pocakomra koncentrál, majd biztos érezni fogja, ha már a pillemozgását is érezte :)
épp szombaton mondta, milyen kis gyenge... hát, már korántsem mondanám ezt :)

Milla

Kép

Kép
millababa

terhestornát én itthon nyomom. van egy dvd-m, 1200-ért vettem egy eldugott kis webáruházban. nagyon jó, mert gyógytornász tartja, így olyan, mint az sztk-ban. :) elég durva abban is a fenék meg comb erősítő, van benne gáttorna is 10 perc, meg 10 perc légzéstechnika is a végén, ami gyakoroltatja, hogyan kell lélegezni a vajúdás alatt, meg a kitolási szakasz alatt... érdekes már most megtanulni, persze ha ott leszek, úgysem jut majd eszembe... :) talán jobb is, ha minél előbb rögzül reflex-szerűen.
amúgy ha nem tornáznék rendszeresen, szerintem úgy járnék, mint egy betojt kacsa. Nagyon durván csúsznak a csontjaim, a medencém tágul, a csigolyáim süllyednek... bokám süllyed, és nagyon fáj. A torna az egyetlen, ami segít ezeken.

én baromi allergiás voltam, szinte mindenre, tavasztól őszig alig tudtam létezni. aztán pár évvel ezelőtt, egyik pillanatról a másikra mintha elvágták volna. Azóra csak a kémiai anyagokra, nikkelre, és a szúnyogcsípésre - de utóbbi mintha kerülne, mióta terhes vagyok :)

Viszketéssel kapcsolatban:
nekem megnézték, semmi bajom, semmit nem szedtem össze, de megőrülök néha a viszketéstől, kiszáradástól. Nem csak most, évek óta ez a problémám fent áll, és soha semmit nem találtak, nem tudják, mi a baj. (a PH is jó.) Viszont sikerült egy hasznos krémet találnom, ez az egyetlen, ami segít, gyógyszertárban kapható, rendelésre. Saforelle krém. Van ennek intim mosakodója is, mindig azt akarják helyette adni, de nekem a krém az, ami bevállt. Csak így tudom elviselni...

nem lehet görögdinnyét enni??? én napi fél dinnyét, kb 4-5 kilót megeszek legalább... mondjuk nem iszom olyankor annyit, a felét meg simán kiizzadom a hőségben... :)

Milla

Kép

Kép
millababa

sziasztok!

Végre megmutogatta magát a manó!!! Éééés Kislány! Az apja nagyon örült, mert mindíg is szeretett volna egy kislányt és most sikerült.

Kép
Kép
Kép
endaaj

Jó reggelt!

Endaaj! Gratulálok a kislányhoz! Akkor most nagy az öröm!! :)

Milibaba! Sajnálom nagyon az autótokat! Mostanában rengeteg autólpásról és alkatrészlopásról hallottam! :twisted: Örülök viszont hogy ennyire jó érezted a babát. Én most már több hete érzem. De tegnap egész nap nem éreztem, de nagyon le is voltam foglalva. Estére kicsit meg is ijedtem. Aztán bekentem a Pocimat, és arra aztán visszareagált. Nálunk a pocikenés után általában van jópár rúgás is! :)

Gombi! Nagyon szorítok!! ++++++++++++++
Vendég

Endaaj gratula a kislányhoz! De jó, hogy ti is tudjátok már a nemét. Lassan már csak én is Gabi maradunk itt nagy tudatlanságban! :D És a neve eldőlt már?

gombi nagyon drukkolok, írj ha hazaérsz.

Cucka: szerintem ez a fürdős stb. dolgok csak túlzott elővigyázatosság (ami azért nem bizti, hogy árt. Kata is írta, hogy terhesség alatt ő is csak zuhanyzik). Ezért is írtam, hogy fura, ha ez olyan fontos, eddig miért nem szólt sem ő, sem a háziorvos, sem a védőnő. Így, hogy felfogadtam, gondolom jobban meri szóvátenni, mik azok a dolgok, amik fertőzésveszélyhez vezetnek, illetve szülést beindíthat. Hiszen ezért is fogadtam fel, hogy ha túlzott aggodalomból is adódik egy-egy véleménye, de tegye szóvá mit nem ajánlott megcsinálni, hisz most a baba az első. Egyik kismamája pl. szaunázni járt, és nem tetszik neki (mellesleg én nem mernék) ezért teszi ezt is szóvá minden kismamájának.
Ruhát ad a kórház, ha nem viszel, de mondta, hogy azért a kismamák jobban szeretik a sajátjukat használni, nem az agyonmosott kicsit lehet hogy nagy rucikat. Szóval vigyek. Pólyát is ad a kórház, csak akkor vigyek, ha ragaszkodok a sajáthoz. Szóval a pólyán még gondolkodok, csak akkor veszek, ha otthon is akarom használni, az egyébként jó lesz a kórházi. Én ruhát mindenképpen viszek a babának. Pelust is adnak napi x db-ot, csak a dokim mondta, hogy általában ez kevés, mert az elsőbabás anyukák gyakrabban ránéznek a pelusra, gyakorolnak is ugye, és ha már csak kis valami is van a pelusban, nyilván nem csomagolják vissza a gyereket. így jelentősen több pelusra van szükség, melyet nem tud a kórház biztosítani. Azt hiszem kb. 4 pelus/napot mondott, hogy adnak, ha jól rémlik.
Az oxitocint.... ő sem rutinból csinálja, hiszen azért dolgozik baba-mama barát kórházban. A természetes szülésen azt a kategóriát értette, amibe az otthon szülés is tartozik, hogy a kismama minden mesterséges beavatkozást alapból elutasít. Szóval nem azt mondta, hogy ő ezeket elvégzi, hanem hogy ha ezeket ő el karja végezni azt abból a megfontolásból teszi, hogy nekem vagy a babának erre szüksége van. És emiatt nem szereti azokat a kismamákat, akik alapból ezeket elutasítják, mert ezzel problémák is adódhatnak. Én is a természetesség híve vagyok, amíg nem muszáj, jó lenne ha nem lennének beavatkozások. De nem mindenáron. Szüléstervet már írtam, de mindennek ott a végén, ha a doki úgy látja jónak, nyilván megteheti ezt is azt is. Beöntést pedig szerintem fogok kérni. Ahogy korábban írtátok a kismamaság, szülés alatt oda a méltóságunk, de azért ennyire ne legyen oda. A baba se ezt tapasztalja először a világból, és a férjem se úgy lásson.

EDA: akkor ingyenes, ha nem fájdalomcsillapítás a cél, hanem azt hiszem magas vérnyomás esetén az orvos maga ítéli úgy meg, hogy kell. Ha csak a fájdalomcsillapítás a cél, akkor 5000 pénz. Ez máshol is hasonló, legalábbis az Uzsokit tudom, hogy ott pl. 20.000 az EDA.

Görögdinnyét rosszul írtam lehet: lehet enni 1-1 cikket, csak azt mondta ahogy előrehalad a terhesség csökkenteni kell, mert jobban terheli a vesét. Most szerintem is lehet még, mire arra a szintre érünk rég nem lesz görögdinnye. :)
Vendég

Sziasztok!

Tegnap megvettük a babakocsit!! :) :) Annyira örültem neki egész nap ezt nézegettem és otlogattam a lakásban. Pierre Cardin Travel System kocsit vettünk. Van hozzá hordozó, de nincs hozzá mózes. Szerintetek nagy szükség van a mózesre? Mert lehet hozzá venni, de most nem vettük meg. Plussz vettünk még egy csomó apróságot ami kell majd, persze apróságok több tízezerért!! :twisted:
Vendég

azt akartam irni hogy " ott tologattam a lakásban" :)
Vendég

Endaaj gratula a kislányotokhoz! :) dejóóóó! rózsaszín babillat fog lengedezni a lakásban! :lol:

o'hara: bocsánat, ha úgy érzed megbántottalak! Nem Téged akartalak kétségbevonni, hanem tényleg furcsállottam ezeket a dolgokat. A görögdinnyét kifejezetten ajánlják a kismamáknak, gazdag számos vitaminban és ásványi anyagban, ( B-, C- és E-vitamin, folsav, vas és mangán). Kismamáknak főként a magas folsav-tartalma miatt ajánlott fogyasztani, valamint magas (90%-os) víztartalma és vízhajtó hatása sem elhanyagolható érv a fogyasztása mellett. Én Hunorral gyakorlatilag csak görögdinnyén éltem. :oops: meg szőlőn. :lol: azon az édes nagyszemű, k-betűsen drága spanyolon. :lol: Meg is van az eredménye: neki is a görögdinnye meg a nagyszemű szőlő a kedvenc gyümölcse. ;)
Beöntést, úgy gondolom, én is szeretnék kérni, vagy vannak ilyen glicerines kúpok is asszem.
Köszi, hogy említetted a pelenka dolgot, ezzel nem számoltam. :) mint ahogy a kórházi rucikkal sem. ;)

A túlzott elővigyázatossággal kapcsolatban meg folyton az jut eszembe, hogy egy normális és problémamentes várandósság az csak egy állapot, persze vannak dolgok, amiket kevésbé tudunk csinálni a hasunk növekedésével, de mindig jelez a szervezetünk, hogy mi az, ami már sok neki. :)

sleepin: én is együttfürdök Hunorral. ;)

cucka

Gombi lélekben Veled vagyok, kitartás és nagyon-nagyon szorítok! Várunk vissza a hírekkel!

O'hara ma délután megyünk 4d-re. Reménykedem :)

Milla borzasztó, hogy ennyi autós gond van itt közöttünk, és nem is vagyunk sokan. Hihetetlen, hogy milyen emberek vannak :evil: Szerencsére itt vidéken nem jellemző, de sógornőm biciklijét sok évvel ezelőtt ellopták, amin rajta volt a gyerekülés :(
Bízzunk benne, hátha valahol ráakadtok a felnitekre!

Görögdinnye: nekem is már hetekkel ezelőtt szólt az orvosom, hogy óvatosan a dinnyével, minél kevesebbet egyek belőle. Nekem ez nem is okoz gondot, mert egyébként sem szeretem különösebben.

Endaaj gratula a kislányhoz, színeztelek a táblában :lol:
Vendég

Gabi! Remélem délután megmutatja magát a picur! Várunk a hírekkel és a képekkel!!
Vendég

Sziasztok!

A tegnapi napot még nem olvastam végig. Csak írok gyorsan, hogy tegnap megvolt az uh. Olyanokat írtak a leletre, hogy átlagosnál több magzatvíz, meg echodens belek :? Dokim szabin van. Védőnő azt mondta, ha gond lenne, szóltak volna. Hát, remélem. Elvileg csak 17-én megyek dokihoz.
Amúgy a többi rendben. Már csak 3 nap elmaradásunk van :) Nem is nézték, de mivel megint felhúzott lábakkal ücsörgött, szerintem nem is látták volna a nemét.

Ma vendégem jön ebédre, holnap reggel meg megyek haza Sopronba. Úgyhogy két hétig nem nagyon leszek. Olvasgatni igyekszem.

briell

Az én hibámból minden eddigi irományom elszállt, de próbálok fejből vissza írni mindent.

Szóval a viszketés úgy tűnik enyhül, és én inkább most nem is hordok bugyit itthon, szoknyában lengedezek, hogy ne legyen még csak semmi se.
milli: a viszketéssel kapcs. tapasztalatokat köszönöm, hogy megosztottad. Remélem tényleg semmi komoly.
sleepin: a Canestent én is úgy tudom, hogy hasznáhatjuk nyugodtan, és valakinek még kúpot is írt fel az első három hónapban a doki, ha látott valami bibit, mégsem lett gond! De apum vett most krémet, és tök akadékoskodott a gyógyszerész, hogy feltétlenül beszéljek a dokimmal.
lemonsong: hát mindenképp szeretném a dokimat megkérni az első találkozáskor, hogy vegyen kenetet, és tenyésztesse ki, nehogy legyen odabent valami. Most még védi a kicsiket a burok, de nem akarok korszülést, főleg, hogy ikrek! Na és jobb ha minden tisztázódik.

Éjjel újabb dolog lepett meg, hatalmas görcseim voltak, amitől megijedtem, de csak hasmenés lett a vége. Vagy 5x kellett meglátogatnom a mellékhelyiséget, mire jobban lettem. Ittam két Normaflore-t is hogy ha valami gyomorrontás lenne odabent, meg hasmenéskor is ajánlott, és terhesség alatt is alkalmazható. Ma sós főttkrumpli lesz az ebédem, és talán a vacsorám is...

o'hara: nem rég volt balhé abból, hogy egy kórházban az EDA-ért pénzt kértek. Elvileg én úgy tudom, hogy ezért nem kérhetnek pénzt! Egyébként nekem is furi a sok szabály az Istvánban, de jókat hallottam a kórházról.

beöntést nem feltétlenül kapunk, ha mondjuk a szülés előtt hasmenése volt a kismamának, mert nekem az volt, ez is egy előjele lehet a szülés beindulásának! Csak említsétek meg ha bementek!

Gombi: én azt gondolom, hogy ha minden eredményed jó, akkor elég lenne egy genetikai uh a legjobbnál, mondjuk Hajdú Krisztina doktornőnél az Istenhegyi klinikán vagy a Praxis magánrendelőben. Esetleg a Máv kórházban, ahol azt hiszem péntekenként rendel, de időpontot nem kell kérni!

Na azt hiszem hív a természet megint :(

Kata
labkat

Huh, de sok információ (szeretem, ha sok, csak győzzem végigolvasni!)!

Mindenekelőtt: Gombi, gondolok Rád!!!

Ma reggel a TV-ben, talán az M2-esen (?) volt egy műsor a nemibetegségekről, meg a kismamákat (is, vagy különösen) veszélyeztető fertőzésekről. Azt mondta a kettős nevű doktornő, hogy tisztasági betétet ne használjanak a kismamák, mert elzárja a szabad levegő útját, megemeli a hőmérsékletet és ezáltal elősegíti a baktériumok elszaporodását a hüvelyben. Erről már korábban is hallottam. Helyette inkább a naponta többszöri (pl.: WC használat utáni) tisztálkodást javasolják. (Munkahelyen ez nehezen megoldható, de vannak jó nedves törlőkendők.)

A következő, ami eszembe jutott, az az, hogy nem úgy élünk, mint dédanyáink, ük- és szépanyáink, ez valószínű, de ha minden rendben van a terhességgel, akkor miért ne lehetne ugyanúgy mozogni, mint előtte? Semmi más torna, mint a terhestorna? Szerintem egy alapos takarítás simán felér egy kondícionáló edzéssel. Vagy helyettetek hurcolja valaki a felmosóvödröt? (Csodálkoznék! :lol: ) Nyilván én is azonnal abbahagytam a lovaglást, ahogy a doktor zordan összevont szemöldökkel közölte, hogy tilos, de a bringáról nem szálltam le. Amit csak tudok, segítek az építkezésnél. (Nem cipelek béléstesteket.) Megitatom a lovakat, talicskázom a trágyát. Akinek van kisgyereke már (és minden rendben van a terhességével) valószínűleg nem függesztette fel a család ellátását (bevásárlás, pl.), nem? A vattába csomagolásunkat nagyon nem értem. Jobb lenne tiszta képet kapni arról, hogy (normális esetben) mi az, ami árthat és mi nem. Jellemzően azonban az orvosok, a védőnők vagy túlóvnak, vagy mindenki mást mond.

O'hara, én sem tudom a nemét, és ha jól látom, Briell sem! Az én babám nem mutatja meg, csak a lábujjacskáit. És az előző ultrahang után két hónap a következőig…

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: