Sziasztok!
gombi, jó hogy gondolunk rátok! Izgulok nagyon, írd meg ha hazaértetek, mit mondtak!
Én most jöttem a dokitól. Uh nem volt, így nemet 100%-ra még mindig nem tudunk, de így a jövő héten, vagy az azt követőn elmegyünk 4D-re. Nem a neme miatt, csak hát az olyan sok, hogy már 1 hónapja láttuk a picúrt legutóbb, és a következő vizsgálatra újabb 1 hónapot kell várni. 2 hónap anélkül, hogy megsasolnánk? kibírhatatlan!
Az orvos hivatalosan is elvállalt, lepecsételte a kiskönyvem (hivatalosan nem az ő kórházához tartoznék, így nem mehetnék oda, csak ha már nagyon szülnék) megállapodtunk az anyagiakban is. És rengeteg dolgot megtudtam. Leírnám csajok jó? Egyfelől hátha segít valakinek, miket kérdezzen meg a dokijától, másfelől hátha van valami olyan fontos dolog, amire én nem gondoltam, de jó lenne tudni:
1. szülést a kórház a 35. héttől vállal. Ha úgy megyek oda, hogy már nem megállítható a szülés, akkor megszülhetek, és utána szállítanak át máshova, ha még nem tuti, hogy meglesz a baba, akkor átvisznek máshova, ahol kivárhatom
2. ha elfolyt a magzatvíz, és túlhordtam a babát, a fájások ha nem indulnak meg 3 órán belül, megsürgetik oxitocinnal, ha a kiírt idő körül vagyok 6 órán belül kell a fájásoknak megindulni, ha nagyon messze vagyok a kiírt időtől 24 órát várnak , hogy a fájások meginduljanak.
3. beöntés nincs csak kérésre
4. EDA 5000 Ft. Ha már 7-8 cm-re kitágultam nem adnak. Az EDA beadása előtt csak valami kis próbát végeznek, ami után 30 perccel adják be a rendes adagot
5. saját ruhában szülök. JKérte a doki, ha pizsamás vagyok kb. két hálóing legyen nálam legalább a szülés idejére
6. apa is saját cuccban marad, csak a cipőjére kap zacsit
7. gátvédelem van, de ezt eddig is tudtam
8. fel kell őt hívnom, illetve kell, hogy valaki lásson, ha olyan folyásom van, ami csíp, szúr; vagy a hasam időről időre ismétlődően keményedik, az idő csökken. Ez sülés jele is lehet, de ekkor még meg tudják állítani, ha túl korai lenne.
9. a dokim nem vállalt volna el, ha otthon akarok szülni
10. akkor sem vállal el, ha túl természetes úton akarok szülni, szóval előre megtiltom, hogy burokrepesztés, fájdalomcsillapítás, oxitocin... alkalmazva legyen. Azt vallja- és igaza is van szerintem - hog minden ilyesmi beavatkozás a baba és a mama érdekét szolgálja, nem szeretné, ha a döntéseiben akadályoznám
11. szülés után 3 napig, császár után 4 napig kell bennmaradni
12. ha alapítványi szobát szeretnénk, akkor amint beérkeztünk szólni kell, mivel nem szülési sorrendben adják oda, hanem érkezési (pontosabban érkezési igény) sorrendben
13. mondta, hogy bármi panasz van, hívjam, de ne ragaszkodjak hozzá, hogy csak ő lásson. Szóval ha panaszom van, felhívom, bevonulok az sztk-ba, és ott már ő felveszi a kapcsolatot a kollégájával, hogy várjon, ha ő nem tud ott lenni (itt nem a szülésre, hanem bármi más panaszra gondolt)
14. a babának be kell vinni: 2 rövidujjú body, két hosszú ujjú body, 2 rugdalózó, 1 vékony sapka, 1 vékony kesztyű, mivel a babák körmét két hetes korukig nem lehet levágni, pelust, és pólyát, de ezt adni is tudnak
15. nem lehet szaunázni, kádban fürdeni, terhes tornán kívül mást tornázni, napozni csak árnyékban szabad
16. felhívta a figyelmem, hogy bármi panaszom van, azt kezelni kell, és inkább antibiotikumot szedjek, mert ha semmivel nem kezelem magam szükség esetén, az többet árthat a babának
Hú, több mint egy órát bent voltam, és most olyan kevésnek tűnik az infó, amit leírtam. Tuti valamit elfelejtetem.