A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Szegény Klári! Mármint a herpesz miatt! Én amikor azt hittem, hogy kijött valami, akkor a férjem arc szeszével kentem, fertőtleníti és leszárítja és az alkohol elvileg nem olyan vészes dolog. Lehet, hogy nem is herpeszem volt, mert nagyon hamar elmúlt, 2-3 nap alatt.

Lányok, aludtatok az éjjel? Én alig, mert nagyon meleg volt, majdnem megfulladtam az izzadástól! De holnaptól megszűnik a kánikula, eljön a mi időnk!:)))

Akire, gyönyörű a pocakod, tökéletes formája van!!:))) Szépen gömbölyödsz te is.)
Vendég

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

Majdnem egy hete voltam utoljára, azóta jó sokat írtatok! Megyek visszaolvasok, aztán jövök! :)

twist: én is alig tudtam aludni az éjjel, nagyon meleg volt!! Már jó lenne egy kis lehülés, mert ez így kibírhatatlan! Ráadásul mikor éjjel felkeltem pisini tök kemény volt a hasam és eléggé fáj a gyomrom. De aztán szerencsére egy idő után elmúlt és tudtam aludni.

Velem mostanában többször előfordul, hogy elkezd enyhén fájogatni a hasam. Nem tudom mitől lehet. Nektek is szokott ilyen lenni?

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Ismét én vagyok, van egy kérdésem:
A doki azt mondta az UH-on, hogy két méhlepényem van. Ezt még egyetlen UH-on sem mondták, és majd a genetikán rákérdezek.
Azt mondta, hogy atipusos és hogy majd semmiféle gondot nem jelent.
De viszont azon agyalok, hogy ez azt jelenti, hogy ikrek lettek volna, csak a másikban nem alakult ki baba? Elvileg lombiknál 2 babát ültettek be, tehát lehetett volna két babám is, igen.
Izgi ez....:)
Vendég

Adrienn, keményedésed is van? Szerintem a sok időváltozástól lehet, meleg és hidegfront, össze-vissza csapódik az ember...
A doki nekem a keményedésre MagneB6-ot mondott és fekvést (a keményedéskor csak).
És a fájdalom lehet a méhszalagok nyúlása, a dokim ezt mondta. Mindig panaszkodom és rávágja, hogy ez a méhszalagok nyúlása és fájni is fog, főleg első terhességnél fáj jobban.
Vendég

Sziasztok!

Kriszti, hogy vagy? Ugye nem sokáig görcsöltél, és már minden oké? azért akármennyire bírod magad, azért pihengess, és inkább apával cipeltess dolgokat.

Henya, de jó neked, hogy tudsz varrni... Te szombat este is dolgozol még? :shock:

Szilvánusz, szerintem még van időtök kitalálni a neveket. Sőt, ha tudjátok a nemét, akkor már elég csak egyet kitalálni :lol: Meddig maradtok a szüleidnél? Most kifejezetten jó, mert kicsit ki tudsz Te is kapcsolódni, nem kell folyton Marcira figyelned. A kilók meg... :twisted: Lassan én is az 5 kilónál tartok, pedig nem zabálok... Sőt, ha étkezések között megéhezem, akkor barack vagy joghurt, semmi nasi. Ilyenkor mindig az vigasztal, hogy még így is könnyebb vagyok, mint januárban voltam :lol:

Reunion, a Neoton fantasztikus volt. A sztori csapnivaló, de nem is az a lényeg. Aki szereti a Neoton, annak mindenképp ajánlom, mert tényleg nagyon jól kikapcsol és feldob.

Twist, én sajna nem ismerek fel semmit a képről :cry:

Kriszti, én csütörtökön megyek a genetikaira, akkor 18+3 leszek. Marcival ekkor tudtuk meg, hogy kisfiú. Emlékszem, akkor is nagyon kislányt szerettünk volna, és amikor azt mondták, tuti kisfiú, szinte ugráltunk örömünkben. Szóval nagy esély van rá, hogy most már kiderül a pici neme. Végülis van már választott dokid? Hol fogsz szülni?

Mariann, jó kikapcsolódást!

Akire, most mész a BBGo-ba? Én most nem megyek még, apa kedden 6-ig dolgozik, meg ettől a kánikulától nagyon szédülök... De remélem 1-2 héten belül már tuti jól leszek, és megyek :lol:

Szcsm, ugye milyen furcsa, hogy ilyenkor az ember nem győzi kinyomni a hasát? Egyébként meg nem győzi behúzni :? :lol: Nekem már nem kell domborítani, bő ruhában is elég feltűnő. Ahogy álltunk sorba a színházban a vécénél, mindenki mondta, hogy jéééé, kismama. De egyik sem kérdezte meg, hogy bírok-e állni 10 percet, mire sorra kerülök, nem akarok-e előrébb furakodni :twisted: Mondjuk szerencsére jól voltam, ha nem éreztem volna jól magam, tuti előre mentem volna kérdés nélkül is :lol:

UH-kal én is úgy vagyok, hogy csak a kötelezők, plusz egy 4D. Most volt ugyan 2 soron kívüli, de olyan sok tragédia történt is a topicban, hogy féltem, és muszáj volt megnyugtatni magam.

Akire, szép a pocakod!

Clara, csak elhatározás kérdése. A kismama-tornán nem ostorral csapkodják a kismamákat, hogy márpedig csinálni kell, ha elfáradsz, pihensz. Ez természetes. És a torna javítja az állóképességedet is :wink:

Twist, én tök jól aludtam. Marci megint átaludta az éjszakát, így én fél 11-től 7-ig aludtam :lol: :lol: :lol:

Adrienn, nekem nem picit szokott fájogatni, szombaton baromi rosszul voltam. Már ott tartottam, hogy bemegyek a kórházba, pedig éreztem, hogy nem a baba az oka, hanem inkább kajától fáj. Végül egy Espumisan segített, hogy legalább el tudjak aludni. De ha nem múlik a fájás, akkor ha mész legközelebb dokihoz, kérdezz rá, hogy mi lehet ez.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi, nekem is a kajától is szokott fájni a hasam és ez nagyon összetéveszthető a mensis fájdalmakkal. De aztán hasi-masi után elmúlik a fájdalom, ilyenkor jövök rá, hogy a kaja miatt volt.
Vendég

Twist, pontosan. De mire rájön az ember, leizzad :twisted: :shock:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Ezt le kell írnom, hadd nevessetek ti is.))
A két méhlepényre rákerestem a neten és az UFO magazin egy cikke jött ki találatként, idemásolom.))))) http://kepesujsag.com.ip07.varolista.hu ... ikk_id=190
"Hasából vitték el magzatát
Bizonyos embereket rendszeresen látogatnak, sőt magukkal is visznek idegen lények. Éva férjével és szüleivel él egy családi házban, évek óta idegenek vizsgálgatják a testét. Az asszony arcát nem vállalja, de az UFO-kutatónak is elmondta az átélt borzalmakat. Éva meggyőződése, hogy egy magzatát is elvették a földönkívüliek.
– Arra ébredtem, hogy nem bírok megmozdulni, mindenem zsibbad, tudtam, hogy megint itt vannak. Szülés után megkérdezte az orvosom, volt-e problémám a terhesség alatt, mert két méhlepényem van, de csak egy kisbaba született. Nem mertem elmondani az orvosnak, hogy folyamatosan idegenek „kísérleteznek” velem. A szülész szerint a kisebbik magzat hat-nyolchetes lehetett, amikor eltűnt. Hátborzongató, de pont akkoriban többször magukkal vittek a földönkívüliek. A lény fogta a nyakamat és a derekamat, képtelen voltam megmozdulni – emlékszik a borzalmakra az asszony."
Vendég

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Mivel én most a 4400 sorozatra vagyok rákattanva, számomra hihető :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Klári: A férjem is pont most kapott ki egy Herpes-t és nem volt itthon semmi, igy ő is arcszesszel kenegette, és megállapította hogy nagyon is jó, szükségtelen drága kencéket venni rá rögtön leszárítja

Móni
KépKép
reunion

Jó reggelt Mindenkiek :)

Én itt az irodában jól tűröm a hideget, megy a klíma.

Udvariasság: Én a BKV-n tesztelem az embereket, hiszen rengeteget BKV-zom: busz metro és villamos egyaránt. Hát elkeserítő az arány, eddig (számoltam) összesen 12-szer adták át a helyüket, abból egy férfi, kb. 70 éves, a többi mind nő, ők fiataltól idősebbig vegyesen. Metrón egy alkalommal akarták átadni, egy idős néni, de azt nem fogadtam el. És :!: volt, hogy egy nő átadta a helyét, ám egy 30 körüli pasi odasprintelt, és leült. A nő elkezdett vele ordítozni, hogy mit képzel, a pasi csak megrántotta a vállát. Ráadásul nem egy paraszt kinézetű taplófejnek tűnt, hanem aktatáskás-öltönyös managger-jellegű fazon. Aztán egy másik nő és a (gondolom) lánya állt fel, ahova leültünk a nővel. Egész úton mondta a magáét, én meg szégyelltem magam, hogy mindenki minket néz, és a pasi helyett is szégyenkeztem :(

Klári

Kép
claracroft

Renuion: köszi, de már mindegy, megvettük a krémet. :)

Klári

Kép
claracroft

azaz reunion, bocsi :oops:

Klári

Kép
claracroft

Twist: nagyon jó a sztori! :lol:

Clara: én még 6 hetes terhesen kérdeztem meg a dokit, hogy használhatok-e Zoviraxot herpeszre, és azt mondta, hogy egészen nyugodtan. A mozgást, ha ilyen fáradékony vagy szerintem inkább kezdd el, sokat fog segíteni! HA nem is tornázni mész, próbálj meg napi 20-30 percet sétálni legalább.

Csajok: egyébként nekem a rendszeres esti séták, a múlt heti 2 jógaóra, és némi light-os lábemelgetés szinte teljesen elmulasztották a narancsbőrömet, ami néhány hete előjött. Most nagyon jól érzem magam emiatt! :wink:

Hasfájás: nekem néha van olyan, hogy lüktető-nyilalló kellemetlen érzek, de viszonylag hamar elmúlik. Gondolom, ez teljesen normális. Viszont megjelent a székrekedés. Hát ez elég kellemetlen. Majd megpróbálok minél több rostot enni, bár szombaton megittam 2.5 liter frissen centrifugázott almalét, tele rostokkal, és semmit nem használt...

Kép
szerencsemák

szcsm, hékás: lehet, hogy igazatok van a mozgással kapcsolatban :roll:

Nekem a székrekedést semmi sem múlasztja el, a terhesség előtt is szenvedtem vele, de mióta várom a babát, kellemetlen fájdalommal jár. Átlag 5-6 naponta megyek wc-re :shock:

De valami jó is: 7végén megyünk a balatonra, péntek este munka után indulunk, és vasárnap jövünk, egy baráti házaspárral. Sajnos nem borozhatok, és a borfesztivál lesz a szombat esti program, de már elhatároztam, hogy én eszem meg az egész fesztivál lilahagymás-zsíros kenyér készletét :D Már 3 napja erről álmodozom. :twisted:

Klári

Kép
claracroft

SZcsm: én is frissen facsrt dolgokat iszom minden nap és az almalé nem a legjobb székrekedésre szerintem, bélműködés szabályozó de hasmenésre is szokták inni

Nekem a körtelé az azonnali hatás, a narancslé meg nagyon jól karbatartja és ha már minden kötél szakad akkor jön a csípős paprika
Persze ez csak az én tapasztalatom de nekem nagyon sok bélproblémám volt az elmúlt 1 évben és sokat kísérleteztem

Móni
KépKép
reunion

Clara, ugye milyen jó dolgozni járni nagy melegben? :wink: :lol: Amikor én még dolgozni jártam egyébként, akkor nekem rendszeresen átadták a helyet. Lehet, hogy az is közrejátszott, hogy én hulla sápadt vagyok alapból :lol:

Rendszeres esti séta nekünk is van, toljuk a gyerkőcöt. Csak este merek kimerészkedni az utcára, nappal olyan meleg van :oops:

Székrekedés: nekem is van, én szinte teljesen száműzöm a rizst az étrendemből (csak a rántott zöldségekhez eszem, de azt is minimális mennyiségben...), rengeteg barack, éhgyomorra narancslé, és ha még mindig semmi eredmény, vilmoskörte-levet iszom vilmoskörte-lével. Az mindig meghozza a hatást :lol:

Clara, nyugodtan megkóstolhatod a borokat. Arra figyelj, hogy összességében ne legyen több kb 1 dl-nél. Ez a lilahagymás-zsíroskenyeres buli meg jól hangzik nagyon. Én is ennék, de annyit híztam, hogy kicsit visszafogom a kajámat, és megpróbálok minél kevesebb kenyeret enni :?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Klári, ez a BKV-s felmérés tök jó!:)

Én is csatlakozom: Szóval, nekem az elején egy fiatal lány mosolyogva átadta a helyet a metrón. De nagyon elpirultam, mert nem akartam senki helyét elvenni és olyan zavarban voltam.) Aztán azóta sem nagyon adták át, mindig szereznem kellett helyet.
Egy alkalommal a villamoson egyszerre értünk oda egy 30-as pasival, de meglátta a helyzetet és mondta, hogy na, üljek le. De ám ott maradt ő is és a fejem tetején olvasott Metró újságot. Vágta a fejemet az újság, tisztára ideges lettem. Végül felálltam és felcsaptam az újságot, de úgy, hogy felrepült a plafonra, aztán leszálltam és próbáltam az összekócolt hajamat rendezni.
De nekem nem szokták átadni tényleg, és van, hogy a következőnél úgyis leszáll az a fiatal, de nem állna fel, csak amikor már kinyílt az ajtó és le kell szállnia. Elfordulnak, kinéznek az ablakon. És le kell csapnom az üres helyekre.
Az idősebb emberekkel sokszor úgy járok, hogy pont fölém állnak oda, hogy adjam át a helyemet. Nem a tinikhez, meg a gimisekhez, hanem hozzám. Ilyenkor elpakolok az ölemből és megmutatom a hasamat, hogy lássák mi a szitu és hagyjanak békén. De nem szoktak odébb menni, csak állnak tovább.
Vendég

Az a baj, hogy főleg a vörösbora mondják, hogy nyugodtan egy keveset, de én fehérbor-párti vagyok.

Én is nagyon sápadt típus vagyok, olyan a bőröm, mint egy vízihulláé :)

Nekem is átadják általában, én a nők-férfiak arányától keseredtem el kissé. :? Egyedül a Metró, amin nem akaródzik, de az csak pár megálló, igazából nem utazom rajta sokat, nem hiányzik az ülés, de ezt ugyebár a többi utas nem tudja...

Én ha paradicsomot eszem uborkával és tejjel, attól sem jön meg az ihlet. A narancslé nem a kedvencem, de a körtelét meg fogom próbálni. Hatalmas mennyiségű Actimelt megittam az elmúlt időszakban, hátha...

Klári

Kép
claracroft

twist, ez a "hirtelen de szép a táj, nézelődöm gyorsan az ablakon kifelé" szitu nekem is nagyon ismerős, minden nap ezt látom. Szerencsére általában van kivétel, maximum egy. Persze előfordul, hogy nincs.

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Mi kehidakustányi thermál fürdő közelében töltöttük a nyaralást, de a thermálfürdőt elkerültük, inkább a keszthelyi strandra jártunk.

Két gyerekkel vízparton... nem volt nagy pihenés.. :( De azért jó volt, megettem e száknyi hekket természetesen sültkrumplival és koviubival, egy rahedli lángost és palacsintát, sőt még gofrit is! :)

A pihenés az volt, hoyg nem főztem egyáltalán, strandkaján éltünk. :)

Maradtam a -5 kg-nál. Maradt a hányinger is ...szörnyű.

A nagyfiamat elzavartam a tengerpartra két hétre a nagyiékkal, úgyhogy lesz egy kis nyugi. A szemtelenségét megússzuk addig is.

Szerdán megyünk anyóshoz egy hétre. Nah az lesz az igazi nyaralás. Leventére, kajára, házimunkára nem lesz gondunk! :) :)

Pénteken megyünk 4D-re, hátha megmondják a nemét. Reméljük lány!

Brigi nekem mit jósolsz? :) :)

Székrekedésre ajánlom:
- Tamarin lekvár, vagy bármilyen más lekvár reggel egy pirítóssal, házira gondolok, annak még van gyümölcs és cukor tartalma. :)
- Paradicsom lé
- Őszibarackturmix, vagy csak őszibarack magában
- Folyadék bevitel nagyon fontos!!!

A tarkóredőnk rendben volt 1,8 mm, én magam láttam minden végtagját, a gerince is épnek imponált. Tehát lehet gyerek lesz belőle is! :) :)
bogyra

Nekem az őszibarack tuti nem hat, rengeteget eszem, a kedvenc gyümölcsöm. Bárcsak :)

Klári

Kép
claracroft

Kicsit visszalapozgattam, és mit láttam :shock: ADRIENN, BOLDOG SZÜLINAPOT NEKED!!!

Bogi, Téged még nem ismerlek annyira, hogy benyomásom legyen, még csak most jöttél :lol: De mire megérezném, már lehet, hogy tudni is fogod :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Kehidakustányon még sosem voltam, de Keszthelyt imádom :) Azért jólesett így is, hogy nem tudtad magad kipihenni, ugye?

A doki azt mondta nekem strand, tó, tenger ok, termál nem ok.

Klári

Kép
claracroft

Brigi: Köszönöm szépen a szülinapi köszöntést, nagyon aranyos vagy! :)

Mostanra sikerült mindent visszaolvasnom! Marha sokat írtatok! :) Most mennem kell ebédet melegíteni a férjemnek, mert mindjárt itthon lesz, de utána jövök és írok pár dolgot az előző héthez. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Hát igen a thermál nem jó terhesen. :) Én azért Zalaegerszegen kemény 5 percre bementem egy szabadtéri thermálba vállat masszíroztatni. :) :)

Brigi!

Tessék olvasgatni a 2007-es májusi babák topikot szabadidődben. 1 óra után tuti lesz benyomásod! :) :)

Kehidakustány nem nagy durranás. Többet nem megyünk. A környék szép. Pl Zalacsány a szomszédos falu sokkal szebb, gyönyörű tó van, erdőszélén, fürdeni is lehet benne. Azt ajánlom.

Kiskunmajsára szoktunk járni immár 5 éve, de idén mire kiderült hogy leszünk szabin, már nem tudtam szállást foglalni ott. :)

De így is jó volt! :)

Mutatok pár képet nektek! :)
Kép Levente fiam Kép Zalacsányi tó Kép Zalacsányi tó Kép Éjszakai vatta cuki evés csak pasiknak! :)
bogyra

Bogi, de édesek a gyerkőcök!!! Ígérem, fogok olvasgatni, csak azt hiszem, ébredezik a fiam. Negyed 10-től alszik, már ideje :?

Mi voltunk Zalacsányban idén, és nagyon tetszett. :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Lányok!

Nekem tegnap este 9 óta alszik a fiam...még mindig. Felkelt reggelizni és visszavonult az ágyba! :)

De én nem mertem elaludni, mert akkor tuti felébred! :)
bogyra

Kb ez van nálunk is. Este 10-től negyed 8-ig, egy kis reggeli, tiszta pelus, ruhacsere, kómázás, és vissza is aludt... De már kezd nyöszörögni, szerintem még max 5 percem van :?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Bogyra, két kisfiad van? Akkor tényleg javítani kellene az ivararányon és kislány kéne:) Nagyon helyesek a srácaid!

Adrienn, nagyon boldog szülinapot kívánok neked!!!!!!!!!!!!!!
És boldog 18. hetet!!!!:))) De jó neked, szerdán megtudod a baba nemét:)))
Vendég

Nem tudjátok hogy áll az IKEA az Örsön, még mindig felfordulás van?
A budaörsit is átalakítják?

Móni
KépKép
reunion

Hmm most hogy mondod ezer éve nem voltam ikeában.... Pedig onnan lesz a kiságyunk! :) :)

Így sajnos nem tudok segíteni, legalább két hónapja voltam, akkor nem tűnt kuszának dolog, de miután szeptemberben van katalógusváltás, így könnyen elképzelhető, hogy felfordulás van budaörsön! :)
bogyra

Na itt is vagyok!

Akkor most írok pár dolgot a múlt heti irásokhoz. :)

Szilvánusz: kérdezted, hogy hol dolgozom. Én egy állami cégnél dolgozom tisztviselőként.

Kissgizi: jók a pocifotók és az uh-s képek! :)

Cat: Nem akartam én jótékonykodni, csak sajnos én ilyen vagyok. Nem tudok nemet mondani. Tudtam, hogy szüksége lesz a segítségemre és a táppénz is hirtelen jött. Szabin volt a főnököm, nem tudta, hogy táppénzre vettek és számolt azzal, hogy a múlt héten még leszek, utána megyek szabira. Így mikor jött hétfőn reggel, jól meglepődött, én meg nem akartam cserbenhagyni. Tudom, hogy hülyeség, de most már mindegy, letudtam a múlt hetet, és most már itthon pihenek. :) Csak azért jó lett volna, ha egy kicsit toleránsabb.

Nóra: Jó a pocakfotód!:)

Brigi: Még szerdán kérdezted, hogy bementem-e dolgozni. Igen bent voltam egész héten, pénteken is 4-ig. Azért nem is tudtam aztán már írni a többi nap napközben, mert sok munka volt és ment a hajtás.

terheléses cukorvizsgálat: Valamenyikőtök írta, hogy zsemlét kell enni és tejet inni és úgy veszik le a vért? Hát őszintén mondva jó nektek!! Nálunk ez úgy működik, hogy reggel oda kell menni éhgyomorra, akkor vesznek vért, utána adnak 2 dl tömény cukros vizet, amit meg kell inni. Utána kiültetnek a váróba, ott kell ülni asszem 2 órát, nem ehetsz semmit, talán inni is keveset, utána visszahívnak, és megint vesznek vért. És gondolom, majd megnézik a 2 vér között a különbséget.
Szóval én be vagyok tojva rendesen tőle, mert először is ha éhes vagyok, egyből rosszul leszek. Másodszor egyáltalán nem szeretem a cukros dolgokat és hát 2 dl sűrű cukros lét kell lenyomni a torkomon. Fújjj :? Aztán megint várni 2 órát, mire leveszik a második vért és utána ehetek majd. Hát nem lesz egyszerű! :(
Szóval jobban örülnék neki ha zsemlét kellene enni és tejet inni, még akkor is, ha nem szeretem a tejet. Inkább meginnék akár 1 liter tejet, mint azt a cukros löttyöt. :)

Bogaracska: Én azért gratulálok a kisfiúhoz, mégha nem is azt vártatok. Szupi a 4D-s kép! :) Az AFP eredményhez annyit, hogy unokatestvérem eredménye tavaly 0.67 lett és egy egészséges, szép és okos kisfiút szült. Neki nem mondta a dokija, hogy a minimum eredmény alatt van, szerintem nem is tudta és nem küldte el további vizsgálatokra. Ráadásul a kombi teszted is jó lett, szóval szerintem kár idegeskedni.

Gyöngyi: Ma lesz a genetikai uh-d. Majd írd ám meg, hogy mi volt!! :)

Kata: Üdv. köztünk és gratula az ikrekhez! :)

Uxi, szcsm, akire: jók a pocakfotóitok!! :)

bogyra: helyesek a fiaid! :)

twist: nem tudom, hogy szokott-e lenni keményedésem, mert nem tudom, hogy annak milyennek kell lennie. Az olyan, amikor érzem, mikor megnyomkodom a hasamat, hogy tök kemény? Olyan szokott lenni mostanában. Köszönöm neked is a szülinapi és a 18. hetes köszöntést! Remélem szerdán tényleg megtudjuk a baba nemét, nem fogja takargatni magát! :) Már izgatottak vagyunk miatta. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Csajok, találtam babazenét:
http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_ar ... _id=413329

Hát, én főleg Red Hot Chili Peperst hallgatok és Alanis Morisette-t, ilyesmit. Táncikál ezekre is.))))

Adrienn, én még ilyen kétpontos vérvételen az inszemik idején voltam. A cukros lötty szerintem nagyon fini és citromlével tea íze van. Én két órahosszat keresztrejtvényt fejtegettem, elrepült az idő. Nem lesz semmi baj, ne aggódj:)
A második ilyen vérvételem a terhesség alatt volt, de otthon kellett cukros vizet inni és csak a második vérvételre megjelenni. A 2 óra eltelt az utazgatással. A sok kémcső vér levétele miatt 10 perc múlva szédülni kezdtem, de nagyon sokat zabáltam és máris jobban lettem. Nyomtam a kólát, a szendvicset és pilóta kekszet is, így hamar elmúlt a szédelgés. Nekem ez volt.
Vendég

Adrienn és persze mindenkit érint! :)

Elvileg ma már nincs olyan, hogy zsömle meg tej cukorterhelésre. Az nem protokoll. Ehelyett van 65 gr cukor, amit sok helyen 2 dl vízbe teszik bele, de igazából fél literbe is bele lehet tenni.
Citromot akár kettőt is bele lehet csavarni! A lényeg hogy kb 10-30 perc alatt elfogyjon az itóka. Tapasztalatból mondom, hogy két citrommal megiható, anélkül, hogy összeragadna a szád.

Végy egy üres fél literes flakont, még otthon tekerj bele citromot, mert a rendelőkben nem nagyon várnak erre, csak diktálják a tempót az undokok,ebben a melegben pár szem jeget is lehet tenni bele, majd hozzá alufóliázod egy jégakkuhoz az üveget! :)

Szóval így iható. Enni mindenképpen vigyetek magatokkal, mert a második vérvétel után enni kell!!! Az éhség érzet kb két óra múlva jelentkezik, addig dolgozik az elfogyasztott cukor! :)

Zsömle + tej variációt próbareggelinek hívják, ezt akkor alkalmazzák, ha ezen a cukor terhelésen valamilyen probléma van! :)

Remélem megnyugtattalak!
bogyra

Jajj és még valami!

Sok helyen csak úgy állnak neki a vizsgálatnak, ha van egy héten vagy egy hónapon belüli éhgyomri vércukor érték!

Ennek a laborban kell utána érdeklődni, mert a dokik sem tudják!

Ne hogy úgy járjatok, hogy elmentek, rákészültök és beintenek!
bogyra

sziasztok!

Adrienne! Nagyon boldog születésnapot kívánok én is neked.
Clara: nekem is volt herpeszem és símán használtam rá a zoviraxot.
Én az előző terhességemnél nem sokat BKV -ztam, de nekem 100% ban pozitív csalódás volt, mert tényleg én is kb. arra számítottam, amiket írtatok.
Twist: nagyon jó ez az ufós sztori. Azért a dokidhoz ne állj majd neki egy ilyen kérdéssel: hogy doktor úr, jól sejtem az ufók elrabolták a másik babámat? :)
Hékás: nem semmi, hogy ennyit alszik Marci. Hát igen, én sem eszem annyival többet, mint hogy 6 kiló így felszaladjon rám. Engem se zavar annyira, mert nem látszik, a cuccok rám jönnek és talán lemegy majd rólam később.
Bogyra: ez a tó nagyon jól néz ki és nagyon helyes a családod.
Szcsm: te mivel foglalkozol? jogi tárgyalásokra mész vagy egyéb fajtára?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvánusz 2009.08.03 13:38-kor.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

twist és bogyra: Most egy kicsit megnyugodtam, köszi. :) Azt hiszem az lesz, hogy viszek én is citromlét és beleöntöm a vízbe, és egy könyvet, hogy elfoglaljam magam. Ja meg persze feltankolok kajával és innivalóval, hogy amint lehet tudjak enni. :) Na de addig még van pár hét. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Bogyra: nálunk a Kútvölgyiben zsömle, tejes variáció van.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szilvánusz: neked is köszönöm a szülinapi köszöntést! :) Remélem a babókámtól az lesz a szülinapi ajándékom, hogy szerdán megmutatja magát. :D

Kép[/url]

Kép
adrienne29

feltétlen szólj majd, hogy mi volt. nekem különben az egész családom a közszférában dolgozik, kivéve engem :)

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

adrienne29: én is csatlakoznék a köszöntők táborához: Boldog szülinapot, és remélem teljesül a vágyad a babát illetően :)

Klári

Kép
claracroft

SZilvánusz, amilyen jó humora van a dokimnak, szerintem venné az adást, ha az ufós sztorit kérdezném meg tőle.))) Egész jól bírja a nehéz humoromat:) Le a kalappal előtte! Őelőtte 2 doki totál hülyének nézett, amikor viccelődni próbáltam. De ez a doki bírja:)

Találtam olyan helyet, ahol üdülési csekkel lehet fizetni a babamoziért, bár a 18. kerületben van, Üllői úton, kicsit kiesik. http://www.medconnexus.hu/egeszsegpenzt ... latok.html

És a Baross utcában is van ilyen lehetőség:
http://4dultrahang.com

És a Savoya parkban is: http://www.dori4dultrahang.hu/bejelentkezes.htm

(nekem van egy csomó fölösleges üdülési csekkem, ami ott porosodik a polcon, ezért örülök a dolognak:)
Vendég

Szilvánusz: mindenképpen megírom szerdán, hogy mi volt. :)

Klári: Neked is köszönöm a szülinapi köszöntést és a jókívánságot! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Lányok!

Nem tudjátok, a nőgyógyász is kiírhat táppénzre vagy csak a háziorvos?

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Én úgy tudom, hogy a nőgyógyász ajánlására a körzeti doki.
Vendég

Szilvánusz: Az én családom nagy része is a közszférában dolgozik :)

Most megyek vasalok egy kicsit, aztán még jövök! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Szilvánusz: Nálunk úgy működik, hogy a nőgyógyász ajánlására írnak ki táppénzre a terhesgondozóban, mert Győrben van egy ilyen külön intézmény. Nekünk nem a körzeti orvoshoz kell menni sajnos.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Bogi, bekukkantottam a másik topicba. Elköltöztetek vagy szép lassan kihalt a topic? De még csak egy hozzászólásodat találtam meg, majd a közepébe is beleolvasok :lol:

Reunion, én nem tudom. Én nem szeretem az IKEA stílusát, bár a játszóháza szuper :lol: És az Örs is közel van, de ezer éve nem jártam arra :?

Adrienn, akkor már csak kettőt kell aludni az UH-ig. Remélem nem este mész :?

Twist, nekem Marci az Eddára és Elton Johnra indult be. Most elég sokat megy Boogie Beebies, az nem mozgatja meg Mincsit :lol:

Jaj, Bogi, remélem a dokim továbbra is a zsemlés-tejes variációt részesíti előnyben. Mikor van a terheléses cukor? Jövő héten már kapom rá a beutalót?

Szilvánusz, majd legfeljebb majd együtt fogyózunk jövő áprilistól :lol: Én úgy tudom, hogy CSAK a háziorvos vehet fel, ilyen esetben a nőgyógyász ajánlása is kell hozzá, amit havonta ismételten vinni kell

A XVIII. kerületben valahol van olyan 4D-s mozi is, ami meg elszámolható egészségpénztárra. Érdemes esetleg annak is utánajárni, ha valaki tag (pl. Cat :wink: )

Adrienn, ilyen melegben vasalsz??? Én várom, hogy este legyen. Ma már muszáj lesz, azt hiszem :? Még bízom benne, hogy apa ihletet kap, és nekiáll vasalni magától :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Na, már meg is van, mit szeret Mincsi. Marci zenélő-tanuló kutyusát. amint elkezdi nyomogatni Marci, Mincsi beindul :lol: De legalább nem kell énekelnem neki :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: