A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

pókica nekünk a lényeg, hogy egészséges legyen, bár apának meg van az öröme, mert azért kislányt szeretett volna titokban :lol:
Az ismerőseinknek pedig az elmúlt 1,5 évben csak kisfiú született.(8 fiú baba)

Kép
Kép
akella

Pókica, nekem súlyt a 36. hétig nem mértek az elsőnél sem, azt mondta a doki, semmi értelme ilyenkor még. Most sem mértek. Amúgy csak a vonalzóm szerint vagyok, betöltött 20 hetes, valójában még csak 19, csak egyelőre nem módosítottak időpontot, ezért hagytam így.

Kép

Kép
nóna

Tulipános, én még a 7 évet egy dokitól sem hallottam, de tényleg mindenki mást mond, én a legkésőbbinek eddig a kétéves kort hallottam. Nekünk személy szerint bejött ez a módszer, ami nálunk volt, azóta nagyon szép, semmi gond nincs vele. Azt nem tudom, hogy ha valakinek nem csinálják meg évekig, akkor mi van azzal a sok trutyival ( már bocsánat), ami ott felgyűlt, merthogy az addig nem tud távozni, tisztulni sehová. Nekem is ezt mondta a doki, hogy ezért húzta fel neki, mert nagyon könnyen begyulladhat, főleg a nagy melegben. Érdekes, hogy ennyire más a gyakorlat az orvosoknál ezzel kapcsolatban, egy kicsit ijesztő is, mert az egy év és a hét év között azért igen jelentős különbség van... :shock:

Kép

Kép
nóna

M&G, az attól függ, mennyi a fizetés, mert a GYED-nek van maximum összege, a táppénznek nincs.... írtam is, hogy nekem több mint a duplája volt a GYED-hez képest. Szóval érdemes mindenkinek utánaszámolni!

Kép

Kép
nóna

Gombi, gratulálok! :) Név van már? Ha már írtad, akkor bocs.

Kép

Kép
nóna

Gombi gratulálok a kiscsajszihoz! :) :)

Hát ez a kukitéma....tök gázok ezek a dokik!!!!Olyan bosszantó,hogy mindegyik mást mond!!!!!A nagyfiamnak feljön,nincs letapadva...csak nehezen!!!Hát de erre is azt mondja a gyerekdoki,hogy várjunk.....kiváncsi leszek mit mond a szakember!Úgy hallottam itt jó a doki!
Vendég

Sziasztok!
GOMBI!!! GRATULÁLOK!!! De jó, majd az én fiam csajozik a Te lányoddal... :lol: :lol: :lol: Választottatok már nevet?
Akella, üdv közöttünk! Mesélj kicsit magadról, ha még nem tetted meg (lehet, hogy csak lemaradtam). Én pontosan a 20 héten éreztem meg, hogy mocorog, határozott, erős rúgással, úgy, hogy a férjem is érezte, mikor a hasamra tette a kezét. Addigra már tökre aggódtam, hogy ez a gyerek sose fog rugdosni, de azóta pótolja a lemaradást.

Kép
tedorka

Hali!!!!

Bővül a fiúcsapat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Hát én már fiús anyuka leszek!!!!!Annyira örülünk,Egyetlen pill.szomorodtam el csak,de csak azért,mert szerettem volna kipróbálni,milyen egy lyány...de csak egy pillanatig tartott!!!És minden rendben van,magzatvíz átlagos,méretek a korának megfelelőek,lenn hagytam a papírokat a kocsiban,így csak a súlyra emlékszem fejből:240g(+-10%)
De a lényeg,hogy minden rendben!!!

Gombi gratula a kislányhoz!!!

Lemonsong,köszi a tanácsot,akkor betétezek.Egyébként délre kb.kitisztult rendesen és azóta sokkal jobban is vagyok....

Na,most gondolkozhatunk fiúnéven....lányneveink fixek 3 éve,de nem lesznek felhasználva :lol:

Kép Kép
meli1118

Ez a kuki téma valóban rosszul hangzik. Nekem úgy néz ki fiam lesz, már előre aggódok miatta. de hát anyósom két fiút nevelt, csak tud majd segíteni. bár nyilván nem mindenkinél fordul elő ez a probléma, de szerintem (és az itteni sok tapasztalat is ezt igazolja) nem ritka sajnos. Eddig én is azt olvastam a csecsemő gondozós könyvekben, hogy 1 éves korig semmiképpen nem kell a fütyit bántani, húzkodni, mert az nagyobb bajt okoz. Hogy utána mit kell tenni? :shock:

Jajj, lányok én meg úgy megörültem ma! A nagyszüleim ki szeretnék fizetni a babakocsit, a kiságyat és a pelenkázót, anyósomék pedig felajánlották, hogy akor ők meg megveszik a légzésfigyelőt, mert első unokának nyilván venni szeretnének valami értelmeset. Ezzel a nagyobb értékű dolgok meg is lesznek, nekünk már csak az apróságok lesznek hátra. bár abból is nyilván szépk kis összeg össze tud jönni, de nem vagyunk valami sznobok, szép és jó dolgokat akarunk, nem spórolunk a babán a minőség rovására, de nem veszünk horror áron semmit csak mert ez ilyen-olyan márka, vagy mert a szomszéd is azt vett, és ne maradjunk le mögötte.

gombi, nagy gratula a kiscsajhoz! Nagyon jó a kép is amit kaptatok, és szerintem az értékek is jók.

Pókica! Én a jövő héten megyek csak ih-ra, de az okosok szerint a 20. héten kb. 400 g súlyúak a picik. A 18. héten a tökmag 256 g volt nálunk. 2 hét alatt szerintem ez szép gyarapodás.

A Lóci tényleg nagyon aranyos név Briell. A Lóci óriás lesz-szel indultam egyszer szavalóversenyen. Nem értem el helyezést, de a lóci név azóta engem is mindig erre a versre emlékeztet. :)

Lányok, tudjátok már, hogy a babákat hogyan engedik haza? Hú, jó hülyén tettem fel a kérdést: szóval Miskolcon nagynéném azt mondja, hogy az újszülötteket pólyában lehet elvinni a kórházból, úgyhogy javasolta, hogy szerezzek be én is. Ha ez valóban így van, nem értem, hogyan fér bele egy téli baba a bundazsákjával egy pólyába? És mi értelme a pólyának ebben az esetben? Nyilván jobban tartja, de ennyire fontos, hisz otthon nem pólyában lesz a baba nem? Vagy abban lenne jó, ha lenne? Azt hallottam mondjk, hogy sok babát megnyugtatja, hogy a pólya szorosan tartja, és nem érzi magát annyira elveszettnek a térben a méh után, de még nem tudom be kellene-e szereznünk.

Szerintem sem igaz, hogy minden esetben jobb a tgyás előbb, mintha táppénzre mennénk, mivel magas jövedelem esetén magasabb lehet a táppénz, mint a gyes, hiszen az hiába magasabb százalékban, de maximálva van. Engem az érdekelne még, hogy a táppénz, ha hosszabb időre megy el az ember, milyen plusz levonásokkal jár még. Szóval nettó összegben mennyit jelent ez. A nettó bérünk 60%-át? Vagy van valami, amit nem vonnak le?
Vendég

Meli, de jó! És örülök, hogy nagyon nem kettyentetek el! A problémádról mit mondott a doki?
Vendég

tedorka köszönöm :wink: Nem tudom mit szeretnél rólam tudni.
Borsodban lakunk 34 éves vagyok és 2 év után a hsg vizsgálat után sikerült most a baba. Első babánk lesz :lol:

Kép
Kép
akella

O'hara, nem mintha lenne benne gyakorlatom, mert első gyerek nekem is, de szerintem a babákat abban engedik haza, amiben csak akarod. Gondolom télen ha egy szál pelusban akarod kivinni, azért csak szólnak, hogy így nem lesz jó, de miért lenne kötelező pont a pólya? A legtöbb gyereknek már nincs is pólyája. Lehet, hogy Miskolcon a kórház ingyen promó pólyát oszt minden kismamának, és ezt próbálta a nagynénéd közölni? :lol:

A fütyi-téma engem is megragadott, nem tudtam, hogy ennyi gond van ezzel a szervvel már ilyen kis korban is (a nagyobbakról már van némi elképzelésem :lol:). Azért van olyan is, mikor minden rendben vele, ugye? Nekem nagyon furcsa, hogy x éves koráig nincs felhúzva rajta a bőr, hiszen ott nem tisztul magától, nem?

Meli, gratula a kissráchoz!

/
lemonsong

Én még nem hallottam olyan kórházról, ahol csak pólyában engedik haza a babákat. Talán régen így volt, de most már bármiben el lehet hozni.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Nekem is elég fura ez a kötelező pólya dolog. De akkor ok, ha nem hallottatok ilyesmiről, akkor nyilván nem így van.
Vendég

Sziasztok!

Tulajdonképpen januárra vagyok kiírva, de mivel ikreket várunk, már valószínűleg decemberben meglesznek a kisbabáink.

Érdekelne hogy szül e valaki közületek a régi Máv kórházban, újabb nevén ÁEK?

köszönöm a segítséget

Kata
labkat

Én sem értem ezt a pólya dolgot!Én amúgy is ellene vagyok minden kötelező dolognak,hagy én döntsem már el,h miben van a gyerekem...hazaengedni meg pláne...hát akkor már a te saját igényeid vannak csak.Pólyában hogy köti bele valaki a hordozóba?

Nekünk olyan "pólya"volt Dénesnek,ami nem szorította bele a kis testét egy megkötözött és rögzített helyzetbe,hanem szabadon mozoghatott benne,de az elején valóban szerette a bugyolálást.

http://209.85.129.132/search?q=cache:oD ... =firefox-a

Na találtam képet,ilyen volt...

Kép Kép
meli1118

Szia Labkat! Én az ÁEK-ban (régi MÁV) fogok szülni!

/
lemonsong

helló Lányok!

Megint volt mit olvasni. Ahogy itt olvasgatom, hogy már milyen sokan tudjátok a nemét, egyre kíváncsibb leszek!!! Nem bírom ki szerdáig!!! áááááá

Kép
Kép
Kép
endaaj

Köszönjük a gratulációkat :)
Már régebben is gondolkoztunk a neveken, persze a fiúnévben pikkpakk sikerült megegyeznünk, a lánynév meg 'vita' tárgya... Nekem nagyon tetszik a Minka, az apuka meg aszonta, hogy akkor biztosan dinkának csúfolják majd... de hasonló sorsra jutott a Rebeka is (éljen az Elsüllyedt világok!!), mert ribi... szóval szinte mindegyik névre van kifogás...
Talán a Jázmin lesz a befutó :-)
Vagy még a Lili is nagyon tetszik (Kalánka néni csippcsupp csodák :D )
És persze a Maja is olyan édes :-) (a méhecske..)
Nem tehetek róla, imádom a meséket :-)))
Vendég

Egyébként holnap talán befejezzük a költözést.. én jelen állapotomban eléggé behisztiztem.. :(
Úgy érzem sosem lesz vége és ettől kikészülök... Nekem tervek kellenek, meg egyértelmű haladás, hogy tudom mikor-mi...
Lehet drámai vagyok, de a 'majd lesz valahogy' történések kikészítenek... szakmai ártalom...
És erre mi van?? Kevés a doboz, kupi az új lakásban, a régi még tele mindenfélével... mintha nem is ketten éltünk volna itt, hanem egy fészekalja gyerekkel :shock:
Vendég

Labkat! Én is a HM ÁEK-ben szülök, ha kérdésed van, írj nyugodtan. Gratulálok az ikrekhez.
Akella! Köszi! Ez érdekelt, ezek is fontos információk! Majd Gabi gondolom bővíti a táblázatot! :wink:
tedorka

Gombi! Tarts ki, nálunk már egy hónapja megy a felújítás, együtt érzek. Egyszer csak vége lesz, és akkor milyen tök jó lesz.

Kép
tedorka

Ja és a táppénz téma...
Csak felületesen olvastam a hozzászólásokat, de úgy számolják, hogy az előző évi teljes bruttó jövedelmet átlagolják egy napra (szökőév figyelembevételével).
Az így kijött érték 70%át, vagyis most már majd 60%-át megszorozzák az adott hónap napjainak számával, a hétvége is beleszámít! És ebből már csak szja-t vonnak...
Nekem a táppénz most azért jó (alig kevesebb, mint a fizum), mert tavaly kaptunk jutalmat és azt az összeget is hozzáadták az előző évi alaphoz!

A tgyás ugyanígy számolják..

Én amiatt izgulhatok, hogy ha átcsúszok januárra, akkor már a 2009-es munkában eltöltött napokkal számolnak, ami ugyi csak fél év volt kb... és azt a féléves jövedelmet arányosítják egy napra blablablabla...
Vendég

ha valaki kéri, írja meg priviben az emailcímét és átküldöm excelben, beképletezve a táppénz számítását! Csak be kell helyettesíteni a jövedelem adatokkal!

Dorka, köszi a bíztatást, most eléggé zizzent vagyok...
Készülünk, lenézünk a pub-ba, megy a karaoke...kíváncsiak vagyunk mennyien vannak, stb...
Vendég

Kicsit nem vagyok, és annnyira termékenyek vagytok, én meg egy csomó mindenhez hozzászólnék, de a felét elfelejtem. :lol: tényleg jegyzetelnem kéne. ;)

Először is gratulálok az újabb gyönyörűséges ultrahangosoknak, és azoknak, akik már tudják a pocaklakójuk nemét. :)

Áááá, költözés, én 7 hónapos várandós voltam Hunorral, amikor teljes generálozással felújítottuk a lakásunkat, mindezt úgy, hogy benne laktunk, és gyakorlatilag szobáról szobára költöztünk naponta. :? "Idilli" állapot volt, azon csodálkozom azért néha, hogy hogyan tudott normális maradni bennem Hunor?! :lol: Ha minden jól megy most sem ússzuk meg: ha az égiek is úgy akarják, talán összejön, hogy kiköltözzünk, és akárhogy számolom, ösmét leszek vagy 7-8 hónapos kismama, ha sikerül. :lol: úgy látszik, nekem sose lesz egy ráérős és kényelmes babavárásom. ;)
Viszont -és ez kárpótol majd mindenért!- egy csodálatosan szép új lakásba fog érkezni a picibabátok. :)

Fütyidolog: a régi orvosi protokoll szerint, nem lacafacáztak sokat a kukacokkal, egyetlen rántással föltépték, viszonylag pici korban. Aztán sokszor előfordult, hogy ezek a kukacok berepedeztek, állandóan felülfertőződtek, később elkerülhetetlen volt a műtét...stbstb. És általában ugyancsak az idősebb generációjú dokik szokták mostanában is felhúzni gondolkodás nélkül. Persze, lehet, hogy nekik van igazuk.
A jelenlegi álláspont szerint 6 hónapos koráig egyáltalán nem kell foglalkozni kukac Matyival, abban az esetben, ha a fiúgyermek szépen, ívben pisil. És két éves kor előtt fölrángatni sem szabad, tisztogatni természetesen kell fürdetéskor, de semmiféleképpen nem úgy, mint ahogy azt apjuk teszi a sajátjával. ;) annyira nem fog feljönni a piciké, szépen finoman föl lehet húzni, amíg a bőr (nomeg a gyerek ;) ) magától engedi. Huncosnak nagyon picit mozdítható meg a bőr, ezért is mondta több doki, hogy ebből biza műtét lesz. (apjának is volt, 4 évesen, ma már csak annyira emlékszik belőle, hogy pár napig csípett a pisilés). Nomeg amit még tanácsoltak, és általában ezért nem szokták piciként bántalmazni a fütykösüket, az az, hogy 1-másfél éves korban elkezdik felfedezni a saját testüket, és huzogatják a huzogatnivalójukat, így tesz Hunor is, és ez is segíthet rajta, azaz magától megoldódhat a baj, mert ők maguknak addig húzzák, amíg nem fáj, vagy mi. :lol:
(van itt egy rövidke cikk is erről: http://www.vital.hu/themes/sick/fitymaszukulet.htm )

Tgyás-táppénz ügyben közvetlenül nem vagyok érintett, csak kíváncsiságból kérdeztem, hiszen, most gyedről megyek... nem is tudom hirtelen mire.... :lol: szerencsére normális könyvelők vannak a cégnél, ahol dolgoztam, így nem nekem kell bújnom a dolgokat, intéznek szinte mindent. :) Asse tudom pontosan mi van akkor, ha letelik a két év gyed és átcsúszok gyesre, még mielőtt megszületne Minka?! :shock:

cucka

Gombi, és mi van akkor, ha én előző évben, vagyis 2008. januárban még két hetet dolgoztam, aztán áprilisig táppénz, onnantól TGYÁS szeptemberig, onnantól pedig GYED, majd idén, 2009. júliustól elvileg fizetés ( papíron visszamentem, 3 hó szabim gyűlt össze, tehát addig munkában vagyok, de gyakorlatilag nem dolgozom egy napot sem), majd októbertől táppénz... na ilyenkor miből lesz nekem a táppénz, illetve TGYÁS számolva, szóval mire számíthatok szerinted???? Kíváncsi vagyok a véleményedre, merthogy én ebben már nem igazodtam ki, Államkincstárnál sem tudták pontosan megmondani, tovább érdeklődni pedig még nem volt időm.

Kép

Kép
nóna

Ja, amúgy amikor fiúneveket kerestünk, nekem tetszett a Zombor, de az én párom is arra hivatkozott, h. persze, szegény gyereket majd Zombinak becézik... :lol: Úgy látszik, a férfiaknak erre jár az agyuk.
Szerintem a Minka nagyon szép név, nekem abszolút nem emlékeztet a dinkára, eszembe se jutott volna, ha nem említed. Szerintem a gyerekeknek se... :) Csak a pasiknak jár így az agyuk... :lol:

Kép

Kép
nóna

Igazad van Nóna, mert egy baráti párral beszélgetve, ott is a pasinak villant be a dinka a Minkáról. :lol Valahogy ettől nem félek, ha valakit gúnyolni akarnak a gyerekek, akik azért ehhez nagyon értenek, akkor azt úgy is fogják, bármilyen neve is lesz. :)

cucka

Te se bírsz aludni? :?

cucka

Szép reggelt!

Ezt a csúfolódós dolgot én sem értem soha. :? És ha kövér lesz, akkor daginak fogják csúfolni. Csak akkor csúfolnak valakit a neve miatt, ha az tényleg nagyon idétlen (bár akkor is legfeljebb nagyobb korban). Egyébként meg nem a neve miatt, hanem a nevével csúfolják, vagy azzal, hogy bőgőmasina, vagy azzal, hogy bepisil az oviban...

Na, én ma úgy döntöttem körülnézek pár nagy babadiszkontban. Meg készülődök férjem hétvégi 30. szülinapjára. Kéne valami kis ajándékot venni neki, mert nagyot majd csak akkor kap, ha lesz pénzünk. :( Tegnap megtudtuk, hogy valószínűleg totálkárossá nyilvánítják az autónkat :cry: Pedig tényleg csak a hátsó ajtaja, meg a csomagtartó van összetörve. Rohadt jó, most mindenhova mehetek busszal meg vonattal. :evil: És kérdés, hogy kapunk-e érte annyit, amennyiből tudunk venni másikat.

briell

Sziasztok kismamik!

A gyed-es, tgyásos kérdéseknek utána nézek, munkában ehhez kézhez van nekem minden. Annyit, hogy az is igaz, hogy a gyed-nek van maxiumuma, de aki erre felénk nem közalkalmazottként dolgozik, annál fel sem merül ez, hiszen itt nagy divat, hogy csak a minimálbér van papíron :cry:

Akella üdv itt, ez kimaradt tegnap részemről. Én vagyok a táblázatos kismami, folyamatosan bővítem, a következőn már rajta leszel!

Labkat sűrűbben is meglátogathatsz minket!

Meli gratulálok a kisfiúhoz!

Cucka szerintem nagyon szép a Minka név, igazi régi magyar, mint a Hunor. Mi is valami hasonlót keresünk, de még döntés nem született, de rajtam kívül mindenkinek régi magyar neve van a családban, így nem szeretném, hogy a kicsi kilógjon.

Üdv. Gabi
Vendég

Cucka ahogy nézem a vonalzódat, nem hiszem, hogy nagyon gondolkodnod kellene, hogy gyed után most miről mész tgyásra. Nagyon esélyes vagy, hogy a fiatok születésnapján a lányotok születésével lesztek elfoglalva :lol:

Pókica ha jól emlékszem, nálatok is nagyon közeli az időpont? Jelenleg hány nap különbség a feltételezett a kicsik szülinapja között?
Vendég

Itt a friss táblázat 8)

Mostmár eltűntem dolgozni...

Kép
Vendég

gombi küldtem prvivit. :wink:

m&g
köszönöm és akkor ki is egészítem a táblázatot. Miskolcon lakunk és itt a Megyei Kórházban fogok szülni.
Köszönöm, nagyon aranyosak vagytok :!:

Kép
Kép
akella

Cucka! Tetszik, amit írtál, szerintem is kb 2 éves kor az, amikor foglalkozni kell a kukival, de amíg pelusos, lehet addig sem jó, mert ha felrántják és beszakad, rosszabb, ha pelusban van... És tényleg Bende is folyton húzza-nyúzza. :D

M&G, 25 éves vagyok, Délpestiben fogok szülni és TALÁN Ákos lesz Kistesó. De még semmiben sem vagyunk biztosak. :D

Kép
Kép
sleepin

Szép reggelt Mindenkinek!
m&g: a precizitás kedvéért én is kiegészíteném az általad szépen vezetett (örök hála érte! :) ) táblázatot. Én 32 éves vagyok, -egyelőre- Budapesten élük, 32. töltöm pár napon belül (brühühü), és előreláthatóan a Szent István Kórház szülészetén fogok szülni. :)
Amúgy, nekem is van egy sanda gyanúm, hogy Minka hamarabb fog érkezni, mint a kiírás dátuma, úgyhogy ezért sem foglalkozom nagyon a juttatásokkal, annyit tudok, hogy a gyedet majd le kell mondanom, közvetlenül szülés után, és tgyást köll igényelnem. :)

sleepin: megnyugtató, hogy Bendéd is a huzogatós fajtájú gyerek! :D Enyémkölök, ha így folytatja nem köll ide semmi műtét, néha meredten csak pislogunk, a sok rángatás láttán. :shock: :lol:
A (talán)Ákos meg szép név... a sulis elsző szerelememet is így hívták... :oops: párban együtt néptáncoltunk. :lol:

briell: sajna, tényleg ilyenek a gyerekek... néha kegyetlenül őszinték... ha jól emlékszem (nopersze, az idő általában kellemesen idealizál ;) ), de én sose voltam az a csúfolódós fajta... azaz de, egyetlen kövér kislányt állandóan szekíroztam a súlya miatt. Mára egyike a legjobb barátnőimnek, és ő a kozmetikusom is. :lol:

cucka

m&g
Ahogy elnézem a táblázatot jó sok kislány fog születni közöttünk eddig.
A nevekkel még mindig beszélgettünk a párommal, mert ő azt mondta, hogy minden esetben Héber eredetűt akar neki adni.
Ő a Sámuelre voksolt, de nekem az nem tetszett, így közösen megegyeztünk, hogy Joakim lesz a baba neve. Megint egy különleges név ugyan úgy mint a Joel. :D :D

manocskak

Cucka a Minka név nagyon szép,nekem is tetszik!Amikor először olvastam a vonalzódon ,nagyon megtetszett,mert még nem hallottam róla!Szóval jó választás!

Ákos név.....nekem is nagyon tetszik...nekem is az első nagy plátói szerelmem volt!Álmomban azért sokszor kiteljesedett ez a szerelem,szóval olyan mintha lett volna! :oops: :lol:

Hát akkor csajok ma a lányos anyukákat kérdezem a puncitisztításról!(Először puncis anyukákat akartam írni....:oops: :D)
Szóval a punciba került krémet,hogy kel kitisztítani onnan?Én azt olvastam nedves ronggyal,óvatosan...mert a nedves törlőkendő nem jó..gyulladást okozhat az illatanyagok és a balzsam miatt!A barátnőmnek azt mondta a doki,hogy óvatosan fültisztítóval..,de az olyan durvának tűnik!Nekem most lesz az első lányom :D ,szóval megköszönném nektek a tanácsokat!
.........olyan furi lesz a sok kuki után........ :lol:
Vendég

Jesszusom, most akkor én is jegyzetelek! :lol:

cucka

Hahó,üdv mindenkinek!Nem tűnök el,csak nincs netünk még egy hétig utána meg elutazunk,ezért egy darabig nem leszek,de minden oké nálunk. Majd olvaslak titeket telón,de n elég fejlett az idegrendszerem,hogy innen hozzászólásokat pötyögessek. Gabi,neked emailben próbáltam képeket küldeni az övterelőről,bár lehet,nem ment át telóról. Nyugodtan megoszthatod ha mást is érdekel. Nagypn szép neveket vâlasztottatok,mind nagyon tetszik...azért maradok a miénknêl :):):)

Kép
pumipumi

Gabi! Igen, nálunk is nagyon közeli a szülés dátuma és a kisfiunk szülinapja közti dátum, ugyanis egy napra esik! :D Aminek esélye is van, hiszen mindketten március 20-án fogantak, az évfordulós ünneplésünkkor. :D

Á, a puncival nincs gond, az ember nem is keni be oda a krémet. Én mindig vigyáztam, hogy a hüvelybemenetnél körülkenjem és ne menjen bele. Viszont kaki után sűrűn alkalmaztam a vízzel való popsi-punci lemosást. Jobb a biztos. Nagy részét törlőkendővel letörültem, a hüvelynél és a szeméremajkakhoz bejutott székletet pedig lemostam.

Pumi, jó, hogy megvagy, már izgultam érted! :) Jó utat!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

pókica: :lol: nálunk is ugyanazon a napon fogantak, március 11.-én. :lol:

cucka

Pókica ti aztán rendesen megünneplitek minden évben az évfordulótokat! :oops:
Akkor ez a puncilemosás elég körülményes...vinni kell egy tálkát vízzel és mosogatni,minden kaki után?!

Pumi jó pihenést neked.Szegény....se edzés,se net!Azért gondolom feltalálod magad!
Vendég

Cucka márc. 10-én fogant a babónk :wink: mi egyszerre leszünk kórházban :)

Pumi köszi a sorokat, néha írj legalább ennyit, hogy tudjuk, minden rendben Veletek!

Kismamik sokan vagyunk, akik tudjuk, mikor fogant a babó, és sokan vagytok, akik tudjátok, hogy fiú v. lány. Érdeklődöm, ki az aki tudja, hogy a különböző neten is keringő módszerek közül is olyan nemű babája lesz, mint amit írnak. Én csak a ciklus.hu szerint néztem, ott van is tudományos magyarázat hozzá... de én ilyenekben nem hiszek.

Pókica következő évfordulót is hasonlóan ünneplitek :oops: :P :lol:
Vendég

Nóna, ezt ne vedd készpénznek, de ha úgy szól a szabály, hogy a megelőző évi teljes jövedelem egy napra jutó átlaga, akkor ha 2008-ban csak arra a két hétre kaptál munkabért, akkor azt a két heti pénzt osztják le egy napra... szerintem, de nem vagyok ennyire szaki...

Küldöm a táblázatot, aki kérte!!!

AZtán most egy időre eltűnök, képzeljétek, biztos nem mondtam még elégszer, költözünk és herótom van tőle :wink:
Vendég

m&g
Szerintem nem igazán lehet arra adni, amiket ott olvas az ember.
Én amikor a Joellel babás lettem találtam egy olyat ami, ha jól emlékszem kínai valami volt és oda is beírtam mindent azt írta ki, hogy "lány" fog születni. Hát mit mondjak a lányból Joel lett.
A lényeg, hogy egészséges legyen, a többi nem számít szerintem.

manocskak

Nekünk ez a kínai naptáras módszer 50 százalékban "bejött", Hunort is lánynak tippelte, és most Minkát is. Én jobban hiszek a tudományos alapokon fekvő dolgoknak e téren, vagyis, Huncos akkor fogant, amikor az ovulációs tesztem pozitív lett, általában így nagyobb mértékben fogannak a fiúk, (az Y kromoszómát hordozó ondósejtek, rövidebb ideig életképesek savas közegben) most meg rendesen "dolgoztunk az ügyön" már jóelőre :oops: , így valószínűleg peteéréskor már lesben állt egy kiskatona, akár több napja is. mer a lányok, már ekkor is jobban bírják! ;) :lol:

cucka

Sziasztok!

Gratula a kislányhoz és a kisfiúhoz is ! :)
Tényleg úgy néz ki,hogy ha a fiúk nem húznak bele,a csajok lesznek többségben :)

Engem is érdekel a lány babák "megtisztítása"..

Nekem a kínai akármi szerint fiú lenne,volt aki megingázta,hogy fiú lesz... hát legnagyobb örömünkre nem jött be... :)

Pumi! jó,hogy írtál,már nagyon hiányoltunk.

Nálunk mikor elmondtuk anyóséknak,hogy jön a baba és a nevét is megterveztük,apósom kötekedett,hogy majd így meg úgy fogják csúfolni.. ugyhogy úgylátszik,ez tényleg a pasik agyszüleménye :)
Aztán kitalált nekünk olyan neveket,hogy a kutya is megveszne tőle :D és erre még bekontrázott a dédi is.. :D:D Én meg mondtam,majd megszokja azt amit választunk :)
Mondtam is a sógornőmnek,ha egyszer férjhez megy és új unoka lesz a láthatáron... majd hallgathatjuk a többi rémséges nevet :D:D
Vendég

A lány babák megtisztításában tudok segíteni, mert két kislányom van. Én a fiúkhoz nem értek :oops:

Még a kórházban mondták, hogy a csikló és a szemérem ajkak közötti részeket ne nagyon takarítsuk, de ez nekem furán hangzott. Na és amikor szembesültem azzal, hogy olyan kakszi mennyiséget termeltek a lányok, hogy teljesen olyan lett mindenük, hát kénytelen voltam ott is kitörölgetni popsitörlővel. Van hogy a hüvely bejáratnál is begyűlik némi széklet, és azt óvatosan, nagyon Sensitive popsitörlővel kell kiszedni, mert sok popsitörlő olyan anyagot tartalmazhat, ami esetleg csípheti neki ha tisztogatjátok.

Egyébként a legjobb, ha fürdető krémmel mossátok meg őket odalent.

Krémezés tekintetében pedig nincs sok eltérés a fiúkéhoz képest, ahol ugye felemelve minden berendezést körbe kell krémezni - ha jól tudom - itt a szemérem ajkakat kell krémezni, csak kívül, és ugye a fenék választékot jobbára elég belül, bár eleinte jobb ha a popsit magát is bekrémezitek, és néha kipróbáljátok mennyire érzékeny a bőre a picinek. Ha nem igényel a popó külön krémezést, az hanyagolható!

Remélem elég részletes voltam :roll:

Kata
labkat

Labkat 2 lány után ikrek! Gratulálok, és őszinte tiszteletem a tied! Többet lehet Rólatok tudni? Vizsgálatokkal hol tartassz, illetve mekkorák már a lányok?
Itt elég sok a sokadik baba, szerencsére :) így nem csak a kezdők bizonytalanságairól beszélgetünk. Vagyunk itt, akik már a "nagyok" életkori sajátosságait is tárgyaltuk.

Gabi ne foglalkozz a családdal, majd mindenki megtanulja, hogyan kell hívni a babót, becézésben pedig szerintem mindenki profi. Saját családomban voltam az évek alatt Lujza, Julcsi, Panna, Panka, legritkább esetben az anyakönyvezett nevem :)
Egyébként meg nagyon jó névpárost találtatok!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: