A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Sleepin, nagyon jók a képek! És hogy hasonlítanak egymásra, hihetetlen! :) Nekünk nem sokat lehetett látni, mert a lepény szinte teljesen takarta, de az látszott, h. turcsi orra van, mint a bátyjának. :)

Kép

Kép
nóna

Jó reggelt!!!

Tegnap este kezdtem el a klion d-100-at és hajnalban olyan sok vízszerű folyásom volt,hogy először azt hittem magzatvíz.Teljesen beparázatm,aludni sem tudtam.Néztem én neten fórumokon,hogy sok csajnak volt mellékhatásként folyás,de ennyi???És azóta is néha érzem,ahogy ürül,valszeg egyébként normális,de nagyon nyomasztó.Szerencsére babó,mintha megérezte volna,h szükségem van megnyugtatásra,elég gyakran mocorgott,ha nem lenne minden rendben,csak érezném,nem????Jajj,mikor lesz már 13 óra????Alig várom az uh-t,ha nem pont ma lenne,meg is őrülnék....Soha nem éreztem még ennyire,h minél előbb itt legyen már az a december....

Kép Kép
meli1118

Meli nyugi.... biztosan minden rendben, és ebben délután is meg fognak erősíteni. Egyébként is bővebben váladékozunk várandósság alatt, biztosan attól érezted, hogy sok jön ki. A dokid biztos megvizsgált, mielőtt felírta, egyébként meg ha zárt a méhszáj, akkor onnan nem jöhet semmi sem.

Kitartás, mindjárt itt a délután!

Üdv. Gabi
Vendég

Sleepin nagyon jók a képek, köszi! Már most látszik, hogy a tesók mennyire hasonlítanak egymásra :)
Vendég

Meli Tényleg próbálj megnyugodni. :) Nem lesz semmi baj, persze, tuuudom, könnyű ezt mondani, pár óra és eljuttok dokihoz. És igazad van, ha baj lenne, nem hinném, hogy ficánkolna a Kistesó. :)
Pihenj! és ne olvass sok fórumot, mert néha többet árt, mint használ. ;)

cucka

Köszi a megnyugatatást,persze zárt volt a méhszáj,amikor megvizsgált,nyilván nem írta volna fel,ha lát eltérést.Nagyon izgulok....

Kép Kép
meli1118

Igazad van,Cucka,kikapcsolom a gépet és foglalkozom inkább a fiammal!!!Este jövök!!!!Szép nap....

Kép Kép
meli1118

Meli próbálj másra figyelni, kikapcsolni, és mindjárt itt a délután. Feltételezem, a fiad mellett nem nehéz elterelni figyelmedet :)
A mai uh-n már megtudod, hogy kisöcsi vagy kishugi fog érkezni évvégén?
Vendég

sleepin tényleg óriási a hasonlóság a két kicsi között! Szépségesek mindketten. :)

cucka

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak így idejöttem. Én Most várom az első babánkat, a 18. hetes uh-n már elég biztosra mondták, hogy kislány, apa legnagyobb örömére. December 29-re vagyunk kiírva.

sleepin gyönyörűek a képek a babákról :D

Meg szeretném kérdezni, hogy Ti az elő babánál mikor éreztétek, hogy megmozdult.

Kép
Kép
akella

Sziasztok lányok!

Én annyira megszívtam a tegnapi napot...

Mentem a táppénzes lapomért.... odaértünk a férjemmel 10, 30-ra. . vártunk... előttem már mindenki bement, még az is aki utánam érkezett, aztán ujra megtelt a váró és még azok is bementek. . holott az aszisztensnő tudta, hogy ottvagyok, és hogy csak azért a papírért.
Délben kidugta az orrát és kijelentette, hogy mivel nem telefonáltam neki 2 héttel korábban, hogy jövök, várni kell, mert ő nem ér rá kitölteni a lapomat. Persze mindezt fennhangon... Oké, vártunk még, bár a férjem már sík ideg volt.
1 órakkor még mindig ott ültünk, mikor a férjem már aztmondta, ha kinéz az ajtón a nő kirángatja. .
Fél kettőkor megint szólított valakit, mire a férjem odaszólt neki, hogy ez már tűrhetetlen amit csinál. . itt várunk már órák óta, aki most érkezett az is bement, és tuti direkt csinálja. . .
Na erre csak hápogott a szipirtyó, és aztmondta, h ő próbálja csinálni a táppénzes lapomat. . . pfffff
Fél óra múlva behívott, a lapomon még egy sor se volt, sőt akkor vette ki a fiókból. . !!
Újabb 20 percbe került mire megcsinálta, de akkor is úgy hogy már diktáltam a nevemet, címemet, taj számomat. . . És ez a nő itt dolgozik évek óta. . . Szerintem a vérnyomásom 200 felett volt, a férjeméről nem is beszélve, azthittem felrobbanunk mindketten a méregtől. .

Családdal kapcsolatban... nálunk is vannak problémák,amióta az anyukám meghalt :( májusban volt 10 éve... ez volt a tegnapi második sokk,megint felb..ták az agyamat,hajnal 2ig nem is tudtam aludni... A drága volt férjemről nem is beszélve... ő a másik fele az én "csodálatos" családomnak...

Mellszívó: nekem Ádival nem volt,de mióta erről irtok gondolkodtam rajta,lehet,h beszerzünk mi is egyet... :)

Üdv. a régi-újaknak akikkel még nem "találkoztam"... :)
És persze drukkolok mindenkinek aki mostanában fogja megtudni ki lakik a pocijában :)

Pimipumi hol van? Rég olvastam...
Mit főztök ma? Én csirkepörit, makaróni tésztával..
Tudja valaki hogy kell főzni palóc levest? Egyszer ettem,és nagyon ízlett,most megpróbálnám megfőzni...
Vendég

Babakocsit,mi ezt a fajtát választottuk.. bár mikor az utcán láttam őket,soha nem tetszettek,de mikor elmentünk nézegetni,választani.. beleszerettünk.. :):)
Dönthető a háttámla és van hozzá lábzsák is,ami fontos lesz ugye a téli babáknak..

http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =1&whid=32
Vendég

Köszi a dícséreteket! :) Annyi különbséget vélek felfedezni, hogy Kistesónak magasabb a homloka.

Palócleves: (én így csinálom) pörialap, rá a husi (nem kell annyi pirospaprika), felöntöd vízzel, zöldbab + krumpli amikor már lassacskán kész a husi, majd tejfölös habarás. Azt hiszem ennyi. :D

Megyek, Bende ma 6kor kelt, kicsit fáradt vagyok...

Kép
Kép
sleepin

akella: szia! Hunor mocorgását én nagyon hamar megéreztem (14.héten), bár akkor mindenki csak rötyögött rajtam, hogy ez nem is lehet az. Aztán mégis. Most meg jóval később kezdtem el érezni, úgy a 18. hét tájékán. Szóval, ez nagyon egyedi. :)

gabicika: jól megszívtad a dokinál tegnap... sztem én nem lettem volna ennyire türelmes... :evil:
Palócleves: hmmmm, imádom. Én így csinálom:
Hozzávalók:
- fél kiló hús
- egy konzerv zöldbab
- 3-4 szem burgonya
- 2 fej vöröshagyma, pár gerezd fokhagyma
- egy poharas tejföl
- bors, köménymag, babérlevél, pirospaprika, petrezselyem, só

Megpirítom a hagymát olajon vagy zsíron, hozzáadom a húst, átfuttatom egy kicsit, megfűszerezem, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, lefedem, párolom egy kicsit, majd hozzáadom a kockára vágott krumplit, belezúzom a fokhagymát és mielőtt majdnem kész, összerottyintom a babbal. Végül a tejfölből és egy kis lisztből habarást készítek, amivel felforralom.
Jó étvágyat hozzá! :)

cucka

gabicika: nagyon szép a kiszemelt babakocsitok, barátnőméknek is Gracojuk van, szeretik. :) Én a pohártartót irigylem nagyon róla, ez nincs a mienknek. :(
sleepin nálunk is 6-kor kelt a fiatalember, kicsit én is odavagyok, ráadásul minden előzetes bejelentés nélkül ma nincs vizünk este 9-ig. :evil: karbantartanak, csak elfelejtettek szólni róla. :twisted: :twisted: :twisted:

cucka

cucka köszönöm a válaszod.
Időnként érzek ezt-azt, de szerintem még nem a kis csajos.
Azt mondják, ha érzem majd, tudni fogom biztosan, hogy Ő az. :lol:

Kép
Kép
akella

Akella, üdv itt! Én is viszonylag korán éreztem, a 15. (vagy ha mégis nagyobb egy héttel, a 16.) héten, de csak azért, mert feküldöm kellett egy hetet és végig csak arra figyeltem. Olyan kaparászás szerű érzés volt, megvan azóta is. Viszont azóta sem csinál nagyon mást, pl. nem rugdos rendesen, úgy főleg nem, hogy kívül is lehessen érezni. Szerintetek ez normális, hogy még mindig csak dörgölőzik és semmi morzézás? Lehet, hogy nincs közölnivalója? :) Azért már várom, hogy az apja számára is érzékelhetően mozogjon (főleg mert ő is nagyon várja). :)

A mellszívós tippeket köszönöm, kicsit utánanéztem, és elektromosok közül egyértelműen a "pesztonka" típusú a legolcsóbb, próbálkozott valaki esetleg ilyennel?

Meli, te meg tényleg ne aggódj, a kijött cucc nagy része maga a feloldódott kúp/tabletta volt, meg amit a hatására termelsz, teljesen normális, eleve így hat a dolog. Sajnos tapasztalatból beszélek, javasolom a betétet ilyenkor. :(

/
lemonsong

Jó reggelt!

Sleepin: annyira édesek! :D Tényleg látszik a magasabb homlok.

Meli: nyugi, tök jó lesz ma neked, láthatod babócát! :wink: Nekem még egy hét...

akella: üdv itt. Én is már régóta érzem a mocorgást. Már a 12. héten tudtam mikor melyik oldalon van, néha azt is éreztem ahogy átúszik innen-oda. De ilyen igazi kis rúgásokat csak múlt héten kezdtem érezni. Szerintem ha valamit érzel, az már ő :) Anyukám csodálkozik mindig amikor ezt mondom, mert ő állítja, hogy a 17. hétig kb semmit nem érzett, és akkor egy nagy rúgással bejelentkeztünk én is, öcsém is, és onnantól érzett csak minket. Nekem meg ez fura. Én már annyira érzem a súlyát. Ha nagyon figyelek rá, és odateszem a kezem, nem tudom nem észrevenni ha mozog :D

briell

Szia Akella! Én kb. a 17-18. héttől éreztem ezt azt, olyasmit, mintha kipukkant volna a hasamban egy buborék, de egyáltalán nem voltam biztos benne, hogy ez a Malac. Így visszagondolva már gyanítom, hogy az is ő volt. Ha fekve a hasamra teszem a kezem, akkor olyan érzés (amikor mozog), mintha egy kismalac hemzsegne egy zsákban. Ezt is kb. a 18. héttől érzem, erre már gyanítottam akkor is, hogy ez ő.
Biztosan a múlt hét óta érzem, hogy mocorog, a 20. héttől. Visszatekintve könnyű lenne azt mondani, hogy ó, én már a 17. héten is éreztem, de nem lenne teljesen igaz, mert gőzöm sem volt róla, hogy az a béjb, vagy az emésztőkészülékem. :lol:

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

Sleepin, cucka Köszönöm a leves receptet,ki is fogom próbálni a héten az biztos! :)
Türelem.. hát igen,.. ez az én legnagyobb bajom,hogy birka türelmem van.. bár tegnap a végére már én is kész voltam teljesen,éhes-szomjas voltam,minden bajom volt.. egyébként mindenki morgolódva jött ki ettől a nőtől, állandóan beszól mindenkinek,szinte kiskirálynak érzi magát...
Graco.. én is imádom.. főleg a nagy kerekei tetszenek.

Az ilyen víz elzárós bulikat én is imádom... :? Nálunk az volt,hogy kiírták.. x napon nem lesz víz reggel 9től délután 4ig.. mondom oké.. erre,már egy nappal előtte sem volt víz.. :? :?

akella én az első babánál pontban félidőben éreztem a mozgást,ahogy az a nagykönyvben meg van írva.. :)
Most sokkal hamarabb,de aztmondják ez mindenkinél változó,ugy mint ahogy nincs két egyforma terhesség sem..
Vendég

Sziasztok!
Bocsánat a zavarásért,csak gondoltam ha esetlen rucikra lenne szükségetek a Babáitoknak ,nézzetek be hozzám:
http://ezazeladas.blogspot.com/

Még csak tegnap kezdtem felrakni a ruhákat,sok lesz még,szóval érdemes gyakran benézni:-)

További nagyon boldog babavárást nektek!

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!

Nagyon nincs időm sajna visszaolvasni!

Gabicika tárkonyt is rakj bele amikor a pörialapot főzöd!Szerintem tárkonyosan az igazi!!!! :P

Az UH képek nagyon édesek!Nagyon jók lettek! :)

Fiús anyukák!Megy itt a cécó a fügykössel a 7 éves fiamnál,hogy mikor kell rendesen feljönnie neki!Szóval feljön neki csak nagyon nehezen!A dokinéni szerint még ráér!Az exem(az apja) szerint is még ráér mert neki is csak nyolcadikos korában jött fel könnyen!Engem viszont aggaszt,hogy ilyen nehezen tudja esténként megtisztítani!Meg félek nehogy begyulladjon,mert akkor nagyobb baj is lehet belőle!Én most kiharcoltam,hogy lássa egy sebész!Szóval fiús anyukák,mi a tapasztalat?Manocskak nálatok nem volt ilyen gond?Köszi a válaszokat előre is!
Vendég

Akella szia!Én az első babánál kb 20 hetes voltam/múltam amikor először éreztem a magzatmozgást!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a kedves fogadtatást! Ha nem baj, akkor ezentúl jövök hozzátok rendszeresen :wink:

lemonsong én is várom az érzést és persze apa is, bár az még igen odébb van, hogy ő is érzékelje :wink:
Majdnem egy idősek vagyunk :P Én ma vagyok 18 hetes és 1 napos :lol:

briell de jó! Én is figyelgetem magam. Azt mondják aki vékonyabb alkatú az hamarabb érzi. Hát én sem vagyok nagyon kövér ilyesmi, ezért remélem én is érzem majd. :wink:

moly
, gabicika, én is így vagyok, nem tudom, hogy őt érzem, vagy csak az "emésztőkészülék" működését :lol:

Kép
Kép
akella

Tulipános!

Nálunk Ádinak le volt tapadva majdnem teljesen,a doktornő aztmondta,hogy ráérünk csinálni valamit ha elhagyja a pelust.. mikor ez megtörtént fel is rántotta neki.. Pár napig piros volt,kamillázni kellett aztán szépen begyógyult,azóta minden rendben.
Szerintem a legjobb ha minél hamarabb jól működik,nehogy később tényleg baj legyen belőle. Szóval menjetek csak orvoshoz vele..

Én épp azon gondolkoztam,hogy mit fogok csinálni egy kislánnyal.. :D Fiúhoz vagyok szokva,meg aztán a pelusozás is már 1000éve volt. :D
Vendég

tulpános Szia! :) nálunk is téma a fütyi dolog, igaz az én fiam még kicsi, de elég durva szűkülete van, gyakorlatilag felhúzhatatlan a fitymája. Van a családban urológus gyereksebész, az ő véleménye az volt, a műtét elkerülhetetlen, de majd csak 4-5 éves korában válik aktuálissá. Addig ne erőltessük, ne húzogassuk, azaz annyira lehet, amennyire mondjuk Hunor esetenként húzgálja magának. Én jó ötletnek tartom azt, hogy megmutatod egy szakembernek, Te is megnyugszol, és hozzáértő orvos is látja. :)

cucka

Lányok!

Most jut eszembe.. tegnap ez a "csodás hölgyike" feltett egy kérdést.. mégpedig azt,hogy...

Az utolsó hónapban is szeretnék e táppénzen lenni,vagy kiveszek a szülési szabadságból 4 hetet? Mondjátok meg nekem ez igazán mit jelent? Mert nekem fogalmam sincs... Vagyis,persze értem,hogy mi a kérdés,de mi a különbség a kettő között?

Mondtam neki,hogy én 11 éve voltam először és utoljára gyeden/gyesen.. ugyhogy fogalmam sincs...

Melyiket érdemesebb választani? Segítsetek léccci-lécciii :)
Vendég

Passzolom, de érdekelne, mert nekem 2 évvel ezelőtt ezt fel se ajánlották, mint választható lehetőséget. :lol:

cucka

Cucka nálunk is ilyen durva szűkület van!Feljön neki,de nagyon nehezen!Akkor megyünk dokihoz!
Köszi Gabicika neked is...azon már túlvagyunk!Neki is kb akkor rántotta fel a doki!Azóta feljön neki...csak szűk nagyon a bőr!Biztos örökölte,ha apjának is az volt annó,de engem bosszant,mert sajnálom nagyon, és állandóan fogdossa...szerintem emiatt a szűkület miatt!
Vendég

Lányok, nem vagyok egy TB szakértő de sok különbség van a két lehetőség között: a legfontosabb, hogy a táppénz aug. 1-től az előző évi bér 60 %-a, míg a tgyás a 70 %. Persze van egy csomó számítási különbség, az OEP honlapján pontosan meg tudjátok nézni (remélem már fenn van az aktualizált).

Kép
apkata

Csak gyorsan reagálok..

Táppénz kontra szülési szabadság: tudomásom szerint annyi a jelentősége, h. ha az utsó 4 hétben szül.szab-ra mész, akkor onnantól kezdődik az a 168 nap ( asszem ennyi), amíg TGYÁST kap az ember, és utána jön majd a GYed. Ennek anyagilag lehet jelentősége, a gyakorlatban azt kell eldönteni, hogy táppénzen, vagy Gyed-en akarsz-e lenni egy hónappal tovább ( mert a TGYÁS az így is úgy is ugyanannyi, akármikor kezded), Neked anyagilag hogyan jobb, mert óriás különbség lehet a két összeg között ( nekem pl. a táppénzem gyak. a duplája volt a GYED-nek, így minél tovább táppénzen akartam lenni, hogy később jöjjön a TGYÁS, és így utána kevesebb legyen a GYED-es időszak.

Ennyit tudok, remélem, segítettem.

Majd jövök még, csak vár a vasalás... :roll:

Kép

Kép
nóna

Nekem úgy rémlik, hogy érdemes minél később kezdeni a tgyás-t tehát lehetőleg a szülés napjától, mert az a legtöbb, és akkor később kezded a gyedet kapni, ami ugye kevesebb.
Én, mivel már eleve táppénzen vagyok, biztos csak szüléstől fogom igényelni.
Annak aki csak négy héttel előbb megy szülési szabira/táppénzre, nem tudom, hogy éri meg jobban....

briell

én is csak a szülés napjától szeretnék tgyás-t igénybe venni.

Kép
apkata

tulipános
Nekem a nagyobbik fiamnál volt ilyen probléma, de neki már kicsinek megmondta a gyerekorvosunk, hogy figyeljek oda, mert eléggé le van tapadva neki. El is kellett őt vinni az urológiára, ahol (nem akarlak megijeszteni) a fiamat 4-en alig bírták lefogni amíg a doki fölhúzta neki a bőrt a kukiján, utána kapott krémet (már nem emlékszem a nevére) amivel fürdés után a kukiját miután fölhúztam be kellett kennem..
A Gergő fiamnál ilyen probléma nem volt, és a dokinéni a Joelnél is azt mondta, hogy ő szerinte minden rendben lesz, 1 éves koráig csak addig húzzuk neki föl a bőrt amíg az engedi, de ne feszegessük neki.
De tényleg jobb, ha szakember nézi meg szerintem is mint az pánikba essünk ez miatt.

manocskak

Tulipános, nálunk is volt letapadás, 1 évesen felrántotta a doktornő, és ne tudd meg milyen durva lerakódás volt alatta, azt mondta a doki, ha így maradt volna, nagyon begyullad ebben a melegben, és az iszonyúan fáj... utána kamilláztuk, tetran kenőcsöztük. Műteni nem kellett. Egy barátnőm kisfiánál igen, neki 1-1,5 éves korában megcsinálták. Erről mindenki mást mond.

Kép

Kép
nóna

A kuki letapadásra azt mondjta több szakember is,hogy 7éves koráig kell feljönni!De 3 éves koráig hagyni kell!....hát nemtom!Levinek tök szépen feljött például születése után....aztán doki és védőnő is mondta,hogy 1 éves koráig nem szabad nagyon huzogatni neki....ebből az lett,hogy letapadt....az itteni dokinéni szerint 3 éves koráig fel fog jönni.Azt én is tudom,hogy elkezd majd neki váladék gyűlni alatta,és ezmiatt fog szépen feljönni.
......jaj de jó,hogy nem lesz már egy harmadik(negyedik :oops: ) kuki is amivel foglalkoznom kell! :lol: :oops: :lol:
Vendég

Pumipumi mi van veled?Merre jársz?
Vendég

Sziasztok :D
Megjöttünk az UH-ról ééééééééés minden rendben van!
ééééééééééés KISLÁNY :D
Vendég

Sziasztok!
Nekünk azt mondta a dokinő, hogy egy éves koráig ne foglalkozzunk a fütyivel, utána is csak annyira húzzuk, amennyire engedi magát. A fütyi engedné is a fiam viszont nem, így csak heti 2-3x van fürdetéskor felhúzva. Az alsó részen van egy pici letapadás még, de emiatt egyáltalán nem aggódom, ha így marad 3 éves koráig, akkor rákérdezem majd a státusz vizsgálaton a dokinőnél.
Már régebben írtam, hogy én nem fejtem és nagyon sok tejem is volt, épp most nézegetek utána, hogyan válhatnék tejadóvá. Lehet inkább belépek az anyatej misszióba, egyszerűbb mint bevinni Pestre a tejet. Olyan sok babának szüksége lenne rá, nekünk meg jól jönne egy kis pénz, így nem szívesen hagynám veszni.
Örülök, hogy leírtátok a palócleves elkészítését, még én sem csináltam soha, pedig nagyon jól hangzik.

Akella, gyere sűrűn, üdv köztünk! :D

A szülési szabadságot a szülés napjától fogom igényelni.
Gabicika, tényleg jól megszívatott a nővér! Szerencsére nálunk a rendelés megkezdése előtt a nővér kiadja a táppénzes papírokat és a gyógyszer recepteket, csak be kell íratni betegfelvételnél, hogy azért jöttünk. Ezért megyek mindig rendelési idő előtt, mert utána ki tudja mikor veszi észre, hogy ott vagyok. Persze nálatok más volt a helyzet, hiszen tudta a nő. Milyen pofátlan!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gombi! Gratulálok! :D Most már tényleg túlnyomó többség a kislány!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Kérdezni szerettem volna, hogy aki betöltött 20 hetesen volt uh-on, mekkora baba súlyt mondtak? Nóna rád emlékszem, hogy most voltál...még valaki?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

No és az adatok (még nem néztem melyik mit jelent):
BPD 38mm
OFD 48mm
HC 136mm
AD1 38mm
AD2 32mm
AC 112mm
FL 23mm
Súly 180g
Kép
Vendég

gombi
Gratulálok a kislányhoz.
Én is azt szerettem volna, de úgy látszik én maradok fiús anyuka, de majd felnőtt korukra ők hozzák a lányokat. :D :D
Remélem majd valamikor lesz legalább lány unokám, ha már nekem lányom nem lehetett.

manocskak

Kuki: detto. :( Nálunk is szűk rettenetesen. Én sem merem nagyon rángatni Neki + nem is hagyja. Én is úgy tudom, hogy nem kell/szabad rángatni, feszegetni, mert ha besebesedik, akkor sokkal rosszabb lesz. De sok helyen olvastam, hogy felrántották és semmi gond. De nekünk eléggé szűk és ha felrántja szerintem nálunk sebes lesz. :( Lehet nekünk is már most fel kéne keresni egy szakembert? De olyan sok a "rossz". :(

Gombi, gratula a kislányhoz és a jó eredményhez!

Én is meglepő módon előbb éreztem az első babát, mint most. Bendét már 13-14 hetesen éreztem, most pár héttel később keztem érezni, de az is hozzájátszik ehhez, hogy most nincs időm figyelni. Meghát mozgás néven az utolsó emlékeim a bordakirúgás és a gyomorba rúgás volt, az első érzések viszont finom picike "simogatások".
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sleepin 2009.07.29 17:02-kor.

Kép
Kép
sleepin

Gombi, gratulálok!!

Milyen fura hogy többségbe kerültek közöttünk a kislányt várók!

Pókica, nekem betöltött 20. héten (20+5) 444 gramm volt a baba, ami nagynak számít sztem. A kora pedig óramű-pontos, mert tudom a fogantatás időpontját.... :oops:

Kép
apkata

Gombi: nagy-nagy gratula! :)

Én nem is tudom, mit fogok csinálni, ha fiú lesz, annyira beleéltem magam a lányba :lol: Bár tegnap épp egy fiúnévvel bővítettük a névlistánkat: Lőrinc, becézve Lóci :) Mindig a kiskoromtól kedvenc versem a Lóci óriás lesz jut róla eszembe. Annyira édes vers, és a Lóci tök helyes név, a Lőrinc meg kellően komoly.

briell

Gombi gratulálok a kislányhoz!

Meli várunk a hírekkel!

Kukihoz nem értek :oops: ekkorával még nem volt dolgom :P de lehet, hogy hamarosan közelebbi kapcsolatba lépek majd ilyennel is :P

Tgyás, valamint táppénz kapcsán, aki jelenleg táppénzen van már, ahhoz nem tudok hozzászólni. Aki ezután megy, mint én, nekünk jobban megéri minél hamarabb tgyás-t igényelni, mert augtól a táppénz 60% a tgyás pedig a gyeddel együtt 70%.

Üdv. Gabi
Vendég

Gratulálok a sok kislányhoz és a sokkal kevesebb kisfiúhoz! Tényleg, vajon miért lesz decemberben ennyivel több lány? Tök véletlen, vagy van valami (ál)tudományos alapja?

Briell, a Lőrinc nekem is nagyon tetszik! Sajnos az apjának már kevésbé, szóval maradunk az eredetinél! :lol:

/
lemonsong

Úgy tudom, hogy általában elve több lány születik, de hogy igaz-e...? :roll: Kellene erről egy statisztikát keresni. Biztosan van ennek valami oka. Régebben olvastam, hogy mikor háború van, ugye rengeteg férfi meghal és a háború után hirtelen rohamosan megnő a fiú újszülöttek száma. Jómódban pedig inkább a lányok vannak többségben. Na jó, a jómódot nem szó szerint kell érteni, inkább a háborúhoz viszonyítva jómód.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

pókica köszönöm, jövök majd rendszeresen.

gombi gratulálkok a kislányodhoz :wink:
A leírt adatok alapján jó méretű a babád, nekem is hasonló számok voltak.

Kép
Kép
akella

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: