A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Bori Kép
Szívbol gratulálok!!!
Kép

Én holnap megyek haza 10 napra, lesz 3D ultra meg sok családozás. Remélem minden simán megy majd a repulon is.

Puszi mindenkinek,
Soraya
soraya

Sziasztok!

Tegnap már nem volt erőm bejelentkezni mert hulla fáradtan és idegesen jöttem haza. Nincs semmi gond Noémivel csak éppen kemény 6 órát töltöttem a kórházban, CTG, uh és a dokim várakozásával. Kép Azt hittem soha nem érek haza. És közben rohangáltam a parkolodíjad fizetgetni két óránként. CTG rendben, uh is, néztek keringést is, méhlepény is jó és a méhszájam is zárva. Nem siet a leányzó kifele. Viszont az már biztos, hogy legkésőbb 3 hét múlva már babázhatok. Ha nem indul be a szülés júli 11-ig akkor 12-én befektet a doki és 13-án lesz a császár.

Jövő héttől viszont már hetente kétszer kell járni a kórházba. Kép

Egy jó volt a tegnapi napban, hogy meglátogattam Zitáékat. Rita nagyon aranyos és már profin szopizik, nyugodt kis baba. Kép Ma késő délután mennek haza. Mindenkit puszil, majd jelentkezik.

Én meg megyek visszaolvasok.

Chello
chello

Sziasztok!

Nálunk helyzet változatlan. Néha keményedik a pocakom, de semmi extra. Pedig tegnap végül tényleg lenyírtam a füvet, de semmi. Mára már semmi sem maradt Kép Viszont kezdek türelmetlen lenni.

Rita: kórház a dokid nélkül Kép

Süncsi: nagyon ügyesen szopizik Andris, hogy ilyen gyorsan gyarapodik! Köszi a szurkolást!

Chello: 6 órás várakozás, azért az nem semmi Kép De az legalább jó, hogy Noémivel minden rendben van!!! Kép

Panó: lehet, hogy nálatok kéne felmásznom a cseresznyefára, hátha attól Gömböc is meggondolná magát Kép Azért ne pakolj túl sokat, vigyázz magatokra!

Linda: jó csavargást nektek mára!

Soraya: jó utat, vigyázz magatokra, érezd jól magad itthon!!!

Szöszi: enyém gyerek már alig mozgolódik bent, sokszor meg is lökdösöm, hogy, hahó, tessék valami életjelet adni! Remélem sikerül valami szuper cuccot venni Balázsnak Kép

Zita: üdv újra itthon, ha majd lesz egy kis időd + erőd, majd írjál!

Swen: lehet, hogy Mariannéknál ilyen jól alakult a szülésindítás apával ? Kép

Szilvi
lino

Mariann, nagyon szép lett a babasarok. Kép Apát sikerült becserkészni?

Swen, Zsuzsa, én úgy érzem nem fogok 2-án szülni. Bár teganp azt hittem ha még egy percet kell várnom a dokira akkor ott helyben megszülök.

Szöszi, a mi lámpánk sem világít rendesen. Majd teszek fel róla képet.

Panó, sajnálom a szörnyüséges állapotokat a házban, nem lehet könnyű. Kép Mi csak munkalapot cseréltünk a konyhában és áthuzattuk az egyik ágyat de már az is szörnyű volt. Én megyek cseresznyézni. És várjuk a képeket a gyerekszobáról. Nagyon szépen alakul már a babás táblázat.

Egcsi: kiságy!! Kép

Zsuzsa, jól csinálod, ne add fel. Lesz majd több is az a tejcsi. Kép Főzni nekem nem lenne energiám azt hiszem.

Süncsi, tényleg sokat hízott már Andriska. Kép

Most jutottam el a jó hírhez. Bori, nagy gratula ehhez a szép nagy babához. Sok tejcsit és jó egészséget kívánok nektek. Kép

Rita, látom te is úgy jártál mint én tegnap. Egyszerűen felháborító, hogy ennyit kell várni a kismamáknak. Kép

Bellana, remélem szimpi lesz a szülésznő.

Lino, azért a fára mászást én már nem ajánlom.

Chello
chello

Sziasztok!

Megint csak szep jo reggelt mindenkinek. :-)) Nagyon jol aludtam. Nem volt semmi. Reggeli setaltatasnal se volt semmi, csak nehezen ment a mozgas, mert a baba feje nagyon nyomja a mehszajamat. Azert kemenyedesek es enyhebb gorcsok tovabbra is vannak.

Linda: Kosz a felvilagositast a szulesinditasrol. Remelem en ezt meguszom. Jo utazast es majd irj, hogy tuleltetek-e. :-))

Swen: Van egy megerzesem, hogy nem fogom tudni megtartani a babat julius 2-ig. es van egy olan erzesem, hogy hetvegen, de legjesobb jovo heten megszulom a babat. A gorcseim most is vannak, annak ellenere, hogy jol es nyugodt vagyok. Neked nincsen? Olyan menstruacios gorcs neha erosebb annal, neha gyengebb. Amikor erosebb, akkor a derekam is belefajdul. De kemenyedesek nagyon sokszor vannak.

Szoszi: teljesen termeszetes, hogy mar kevesebbet mozog a baba. Nekem is ugy volt, van. Neha en is mozgattam a pocimat, hogy erezzem mar a babamat. :-))

Chello: mintha magamat hallanam. :-(( En is ugyanezt ateltem pont tegnap mint te a korhazban, csak annyi kulonbseggel, hogy en csak kb. 4 orat voltam bent, de mindez azert mert nincsen dokim. En is rohangaltam a parkolodij miatt, nehogy elvigyek az autot.

Lino: Nagyon drukkolok neked, hogy beinduljon mar a szules. El tudom kepzelni, hogy milyen turelmetlen vagy es hogy mindent megteszel, hogy beinduljon. :-)) Pl. Funyiras. :-)) Meg szerencse, hogy a szomszedaid nem lattak, mert az biztos, hogy kedves ferjedet mindennek neveztek volna, csak segitokesznek nem. :-))))

Mar nagyon varom a kepeket Bori Dorkajarol. :-))

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Üdvözlet Dorka babának!

Kép

És várjuk a többbi babát is! Olyan jó, ahogy rövidül a felső, és egyre hosszabb lesz az alsó táblázat! Csak az a szomorú, hogy én elég hátul vagyok Kép

Jerry
jerry

sziasztok!

Tegnap este Jánosom összeszerelte a komódot! Hurrá, ma kimoshatom, és lesz helye Edina ruháinak!
Nos, most sem vagyok valami pihent! Kép Edina elaludt nagy nehezen este 1/2 9 körül. Én fürdettem meg Zsófit is, majd 10 után én is kidőltem. De hajnali 1 előtt jött az első kör kaja, ami ugye 1 órás virrasztást jelent, majd 1/2 5-kor megint kelt enni, és 6 után aludt csak vissza. Most is szunyál még, de már ébredezik. És tuti kajás lesz, de nagyon! Na sebaj, majd remélem ma többet alszik!

Süncsi: máskor időben jelezd, ha Andrissal nehéz! Tegnap én is majd meggágyultam... Egész nap kézben akart lenni! Kép

Chello: Főzés Kép Ha nincs aki megcsinálja, nekem kell! Már takarítanom is kellett!

Szöszi: a frontok is befolyásolják a mocorgást! Vagy már szülni akarsz? Bár ha ma megveszitek a ruhácskát!!! Kép

Soraya: jó utat!

Swen: valóban, holnap 2 hetesek, és ma egy hete itthon. Kép

Mariannak hatott a tegnap esti tréning??? Kép

Rita: vigyázz magadra!

A tejcsi ügyében mindenkinek köszi a bíztatást! Tegnap du-ra nem is nagyon volt elég, mert ez a kiscsajszi úgy kidöglesztett, hogy nem termelődött!

Na, most el...
Zsuzsa
zerko

chelloKép
Na, ugye, mondtam en...Ezek a lampak csak szepek, de nem vilagitanak semmit. Eleg ronda ugy ez a sok varakozas a korhazban.Vigasztaljon, hogy en meg egy hetet varhatok mire dokim levizsgazik es vegre rendel, ugyhogy van ennel rosszabb is.
Lenyeg, hogy Noemi rendben van! De ezt Te is tudod...

JerryKép
Akkor mit szoljon szegeny SorayaKép...Egyebkent en is ugy erzem, hogy csigatempoban kuszom felfele a tablazatban. Nem baj, a donto utan mar szulehetek...Foleg, ha nem olyan lesz az eredmeny, ahogy szeretnem.Kép
Nalatok hogy nem lehet meg tudni a baba nemet?Vagy nem akarjatok?

bnemethKép
En korabban kimostam, kivasaltam a cuccokat, mint Te vagy most.Nem is banom, mert amilyen hatekony vagyok mostanaban...

RitaKép,LinoKép
Koszi, ezek szerint minden baba igy vana vegen.Picit megnyugodtam, de nem bannam, ha mar latna a dokim...Sajnos az csak jovo het kedden kerul sorra.

SorayaKép
Vigyazz magatokra, kellemes mozizast! Aztan majd jelentkezz!!!

szoszi
szoszi

Swen!
Majd vigyázunk, hogy a macskák ne szaporodjanak még tovább! Ma csináltam hirdetéseket, kiarakjuk mindenfelé, hátha valaki még elvisz legalább egyet!

Chello!
Gyere cseresznyézni, várlak!
A képet a gyerekszobáról viccnek szántam, mert se burkolat nincs benne, se festés, sőt még radiátor se meg villanykapcsoló sem. Jól mutatna a kép itt a sok szép babaszoba között. De ha kész lesz, akkor se lesz olyan szép, mert Zsuzsáékhoz hasonlóan mi se vettünk semmi új dolgot már Ritának sem. Például baldachinunk sincs és most már nem is lesz.

Chello, Rita!
Sajnálom, hogy annyit kell várakoznotok a kórházban! Nálunk a CTG-re időpontot kell kérni és egész jól be is tartják. Jövő héten már én is megyek!

Jerry!
Én is elég hátul vagyok, de én örülök neki, mert nem szeretnék itt a rumli közeoén megszülni!

Linda!
Este várunk!

Panó
panó

Szöszi:de azért te már sokkal előrébb vagy Kép
A baba nemét már a 16. héten megmondták (fiú), és azóta is az összes UH vizsgálaton megerősítették, hogy igenis ott van a két lába, meg a kukac és a bogyók Kép
A lánynév csak a biztonság kedvéért van

Jerry
jerry

Panó: ilyen szempontból én is örülök, hogy még van időm, mert még nagyon nem vagyunk a babára felkészülve. Ha minden igaz a jövő héten megyünk a barátnőmhöz a teljes babaholmiért. Kapunk ruhákat, takarókat, hálózsákot, babyhordozót, babakocsit, még egy kiságyat, tehát gyakorlatilag mindent. Náluk két kisfiú van, a kicsi most múlt kétéves. Na és majd csak ezek után nézem meg, hogy mi az amit még venni kell. Szobát ki kellett volna tapétázni, de az most már biztos, hogy így marad, majd csak a baba mögé veszünk egy nagy (színes) falvédőt. És nekünk sem lesz baldachinunk, én nem tartom fontosnak, főleg nem egy kisfiúnál. (Bár mindig megcsodálom a boltokban)

És még pár mondat, remélem nem fogjátok félreérteni.
Annyira szépek a babaszoba képek amit felraktatok, hogy mindig rossz egy kicsit a lelkiismeretem, hogy mi a babának nem készülünk ilyen gondosan. Nem lesz külön szobája, ráadásul annyi mindent kapunk, hogy lehet, hogy nem lesz semmi új holmija. (csak a matrac, ill. egy báránybőr hálózsákot biztosan veszek neki) De ilyenkor mindig megnyugatom magam, hogy régebben sokkal nehezebb körülmények között is felnőttek a gyerekek, és nem az a fontos, hogy mindene teljesen új (és a legújabb, legmodernebb) legyen, hanem az, hogy megfelelő családi légkört tudjunk biztosítani neki. A babavárásban is mesterségesen gerjesztik szerintem ezt az elvárást, elvégre ebben is nagyon sok pénz van, és a gyerekén nem szokott egy anya spórolni. Szóval szerintem túl van társadalmilag, illetve üzletileg lihegve a dolog.
(Ugyanez van az egészségügyben is, amikor Anyukám beteg volt, havonta 100-150 ezer forintot költöttünk mindenféle csodaszerekre, egyéb alternatív gyógymódokra, természetgyógyászokra, illetve ugyanez a "hogyan szedjünk ki minél több pénzt az emberekből?" szemlélet dominál a esküvőknél is)

Kicsit hossú lettem, ráadásul elég off-topic is, elnézést.

Jerry
jerry

Sziasztok!

Panó, Szöszi mosómedve társaim!Kép Nagyon meg vagyok elégedve magammal, meg a mosógéppel, ugyanis hosszas győzködés után -amit magam vívtam magammal- kimostam a nagymamámtól kapott gyapjútakarónkat és nagyon szép lett!Kép Sokáig féltem, hogy összemegy, vagy ilyesmi, de aztán úgy gondoltam hogy azért van a gépen gyapjúprogram is, hogy én kipróbáljam. S lám bátraké a szerencse! S ami a legjobb, vasalni sem kell!KépKépKép

Chello! Akkor neked sem volt túl jó ez a CTG-s nap, sajnálom.Kép De tényleg az a lényeg, hogy a kislányoddal minden okés!Kép

Lino! Te nem próbálod ki a ricinus koktélt?Kép Azt olvastam, hogy a sokkal kellemesebb szülésindító módszer már Lilinél sem jött be, de mondjuk ettől Gömböcnél még járhat sikerrel, nem gondolod?KépKépKép

Rita! Menzi-szerű görcseim nekem is vannak, sőt keményedéseim is, de már tudom, hogy ez mind csak átverés, szemfényvesztés.Kép Már nem dőlök be ezeknek, s inkább nyugisan kivárom a másodikát.KépHétfőig én is meg voltam győződve róla, hogy előbb szülök, de mostanra valahogy eltünt ez a türelmetlenség. na jó nem bánnám, ha már túl lennék rajta, de akkor is csak csütörtökön, vagy másodikán fogok szülni.KépKépKépAzért ha elsejéig nem történik semmi, én megpróbálom a ricinust.Kép

Jerry! Szerintem egyáltalán ne legyen lelkiismeret furdalásod amiatt, hogy nem vesztek sok új dolgot! Mi sem vettünk, csak tényleg amit nem kaptunk, és így is nagyon húzós a dolog anyagilag. Főleg ha még hozzászámoljuk a terhesgondozás, meg a szülés költségeit is. Mélyen egyetértek azzal, hogy a gyerekeknek elsősorban szülőkre, szeretetre, törődésre van szüksége. Pici babánál meg aztán igazán nem is érzékeli, hogy most új-e a ruhája vagy sem. Meg még költhetünk rájuk annyit életünkben hogy csak na!!!! A legfontosab amit most éreznek szerintem, hogy milyen boldogan várjuk őket!Kép

Orsi! Elkéstél?KépKépKép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Bori!
Nagyon sok szeretettel gratulálok Dorkához és sok boldogságot, sok tejcsit kívánok!

Még mindig megvagyunk!
Csak a kedvem annyira kaka, hogy legszívesebben elbújdosnék! Most nem is írok külön, mert nem tudok visszaolvasni.
!!!!!!!NEM AKAROK HOLNAP KÓRHÁZBA MENNI!!!!!!
Legalábbis nem így! Márpedig ez a pici lány nem akarja a jót! Apa hiába tett ki magáért!
Ma még lehet, hogy lesz egy próba, meg bevetem a ricinus bájitalt is, de már nem sok reményt fűzök hozzá! Kezdem azt hinni, hogy ez a baba örökre benn marad!
Olvastam a nandu.hu-n, hogy a szénavirág ülőfürdő is segíthet, de egyszerűen az egész városban nem lehet kapni ilyet és egyik gyógynövény boltban sem hallottak róla. Viszont a gyömbért is ajánlották, szintén fürdővízbe, azt ki fogom még próbálni, aztán, ha az sem válik be, akkor kész, feladom!
Ma is oké volt a ctg, 80-100-as fájásokkal, 130-as pulzussal. Aztán nézett áramlást a doki, az is rendben volt, de azt mondta, hogy már jóval kevesebb a magzatvíz, meg az arcom is ödémásodik, úgyhogy nem kellene már sok idő, hogy magától kibújjon. Ha holnap nyitva lesz a méhszáj annyira, hogy csak kis rásegítés kell, akkor holnap szülünk, ha nem, akkor pénteken cicimorzsolgatás, oxitocin stb. és akkor lehet, hogy csak szombatra lesz baby. De a héten meglesz!
Csak azt sajnálom, hogy nem lesz meg így az igazi feelingje a dolognak, hanem tudatosan készülök rá!

Bocs, lányok, de most úgy érzem, kezdek depis lenni, úgyhogy el is búcsúzom! Majd még írok este, remélem, addigra jobb lesz! Kép

Puszi:
Mariann
marcsababa

Ja, még ezt az utolsó pocakos képet fel akartam tenni! Játszottam egy kicsit a gép időzítőjével és ezt sikerült magamról összehozni:

Kép
marcsababa

Bori!
Gratulálok és sok boldogságot!
Reméljük hamarosan jelentkezel! Jó lenne Dorkáról képet látni!(na persze Rólad is!)

Élboly! Mindnet bele és kitartás!

Kislányok - a szoptatós melltartót hogy kell kiválasztani? 1-el nagyobb elég, mint amit most hordok? A kosárméret marad?
Köszike a segítséget!

Maci
maci2

Swen, Szilvi, Mariann: a ricinussal azért nagyon kell szerintem vigyázni, mert a kórházakban azt adják hashajtónak. De azért ha valamelyikőtök kipróbálja számoljatok be az eredményről!
Egyébként meg ne sietessétek a dolgot! (Bár ez igazság szerint csak Swenre vonatkozik, mert már csak neki van még a kiírás szerint egy hete hátra) A szülésfelkészítőn mondták, hogy nagyon fontos(ak) az utolsó hét(hetek), mert az enyhén oxigénhiányos állapot kell ahhoz, hogy a babának jó legyen a szeme, ill. a tüdő is akkor éri el a teljesen érett állapotát.

Mariann: Meeekkora pocak!
Visszaolvastalak, de nem derült ki számomra, hogy miért indítják meg nálad a szülést? Általában 2 hét türelmi időt adnak.

Jerry
jerry

Jerry!

A helyzet az, hogy igazán én sem tudom, a doki csak annyit mondott, hogy nem pártolja a túlhordást, mert nehogy valami gond legyen. A holnapi vizsgálatok után már többet fogok tudni, de ha úgy néz ki, hogy még minden oké, magzatvíz tiszta, továbbra is jó az áramlás stb., akkor fogom neki mondani, hogy várjunk még. Úgyse most megy szabira! Úgy tudom egyébként, hogy ez a dolog itt nálunk a klinikán teljesen elfogadott! Mármint a szülés megindítás.
A táblázatban lévő dátum, az az UH szerinti, az én számításaim szerint vasárnap töltöttük a 40. hetet, az utolsó menszi szerint pedig 14-én. A dokim a 22-hez tartja magát, azt mondta.

Holnap már okosabb leszek!

Mariann
marcsababa

Sziasztok!

Na, aludtam egyet. Ma igazi jó meleg van, úgyhogy ha este hazajövünk a dokitól végre lehet medencézni is, csak hogy valami jó is legyen Kép Tegnap is fürödtünk, de én utána nagyon fáztam.

Jerry: ha babát vársz vagy férjhez mész, minden eladónak rögtön dollár jelek kezdenek ugrálni a szeme előtt. Amikor az első babánkat vártunk, mi semmit nem kaptunk sehonnan, se rokonnak se ismerősnek nem volt kisbabája. Mi egy másfél szobás lakásban laktunk, és a nappaliban kerítettünk le neki egy sarkot. Ez van. Az ember lánya szeret készülődni, stb, stb, és mindenből a legszebbet, legjobbat megvenni, de nem biztos, hogy meg is teheti. Ettől Te még ugyanúgy szereted a kisbabádat!!! Különben nekünk soha nem volt baldachinunk, nekem nem tetszik, és túl praktikusnak se találom Kép

Mariann: nagyon jó lett a kép!!! Tényleg!!! És ne legyél depis!!! Nem sokára megszületik a kislányod!! És még az is lehet, hogy meggondolja magát, és útra kel holnapig!!! Kép

Swen: a kellemesebb szülésindítás: utóbbi héten 3x, hatás: nulla Kép Ricinusra meg nem tudom rávenni magamat. Így is hasmenésem van, mi lenne velem akkor?

Chello: fára mászás: lassan az ágyból felkelni is nehéz, úgyhogy most már ez kimarad Kép

Rita: apa „kicsit” mérges volt, hogy füvet nyírtam Kép Az utcai részt azért meghagytam neki Kép De hát koraszülést már biztos nem fog okozni Kép Viszont jól elfáradtam és nem keltem fel az éjjel!

Zsuzsa: komód Kép Remélem ma kicsit nyugisabb napotok lesz! Zsófi hogy van? Torkod? Takarítás Kép (Nem tartozik a jó emlékeim közé, amikor Nóra nem volt még 3 hetes, és az egész család úgy gondolta, hogy nálunk karácsonyozik Kép Kép Kép , segíteni persze anyun kívül senki nem akart. ) Azért próbálj pihenni!!!! Vérképed milyen lett?

Orsi: elvesztél a dobozok közt? Kép
Szilvi
40+5
lino

Sziasztok!

Húúúú Mariann nem semmi ez a pocakméret!Kép Sajnálom, hogy az eddigi praktikák eddig még nem segítettek, de hátha még holnapig beindul a dolog! A beindítást én sem értem, bár nálad akkor ez az időszámítás sem egyszerű dolog. De ha bízol a dokidban, akkor meg gondolj arra, hogy mégiscsak tudja mit csinál, s a lényeg, hogy egészséges legyen a baba, s veled is minden redben legyen! S hétvégén akkor meg már tutti a karodban tartod a lánykád, annál meg jobb nem kell!!! Ráadásul nem kell feleslegesen a kórházba feküdnöd sokáig!!! Nézd a dolgok jó oldalát és ne légy depis!!!Kép

Jerry! Én még bőven kivárom az elsejét, sőt ha a dokim ad még plusz két hetet, akkor azt is. Addig a ricinus eszembe sem jut, sőt lehet, hogy utána sem!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Mariann: akkor ne hagyd magad! Ha a babával, a méhlepénnyel és veled is minden rendben van (bár az ödémásodás nem tudom mit jelez), akkor felesleges megindítani a szülést.
Nem lehet, hogy a dokid el akar utazni a hétvégén valahova?

Jerry
jerry

Szilvi:akkor jó, hogy én kivártam amíg az összes barátnőm lebabázik, és örökölhetem a holmikat Kép
Nincs is egyébként evvel igazából semmi baj, csak bennem is küzd az "én babámnak a legjobbat" érzés a "mi a fenének, ha teljesen jó az is ami van" -nal.
Külön szobába én egyébként sem raknám a babát, azt szeretném, hogy ott szuszogjon a közelemben. Aztán majd meglátjuk mi lesz, tervezzük, hogy veszünk egy kertes házat (Újpest Kertváros a célterület), addig meg elég szégyen lenne ha nem férnénk el 90 m2-en.

Szilvi, Swen:akkor nem ti fogjátok tesztelni a ricinust Kép

Jerry
jerry

Koktél: benn, hatást vár!Kép

Jerry, Swen!
Maximálisan megbízom a dokimban, úgyhogy szerintem tudja, mit csinál! Viszont azt nem tudom, hogy el akar-e utazni a hétvégén! Ha igen, akkor az ki is fog derülni. Akkor viszont egy picit csalódott leszek!

Lino!
Bárcsak igazad lenne!
marcsababa

Mariann: hehe, kiváncsi vagyok a hatásra.
Nem akartam egyébként undok lenni a dokiddal kapcsolatban, sőt mintha Zita is a te orvosodról mondta volna, hogy szerinte is Szegeden ő a legjobb. Csak hallott az ember már dolgokat a szülésmegindításokról.

J.
jerry

Jerry: nem gondolom azt, hogy undok voltál!!!
Bár most visszaolvasva, amit írtam, tényleg úgy tűnik, mintha azt gondolnám! Bocsi, nem úgy értettem! Kép
És Zitának igaza van! Legalábbis az egyik legjobb, az tuti!

M.
marcsababa

Csak röviden!

Jerry: a kórházba nekem nem ricinust adtak, hanem Laevolacot! (hashajtó)
Amúgy mi is sok mindent kaptunk. Szerintem az jó! Spórolsz, és utána vissza is adhatod!!!

Lino: fürdés Kép
A vérképem nem olyan rossz, vashiányom van csak, így napi 1 Martofert kell szednem.
Ma sokkal nyugisabb Edina Kép
Zsófi jól van, bár nem kis erőfeszítés néha kezelni!
A torkom köszi, talán már meg is gyógyult! Kép

Marcsa: akkor még mára is jut nektek élvezet Kép Az indított szülés tényleg az utolsó legyen!
A pocakod nagyon helyes! Kép

És akkor pár mai kép:

Kép

Kép

Kép

Remélem mindenkinek kielégítette a hiányérzetét!

Zsuzsa
zerko

Szia Csajok!

Bori!

Gratula Nektek is! Gyertek Szegedre!!!! Kép

Zsuzsa!
Szép baba Edina!

Chello!

Hatalmas puszi, most hirtelen szaladtunk be és pár pillanatom van. Hétvégén telcsizek!!!! Kép Addig vigyázz magadra.

Mariann!

Te meg ne depizz, nem ezt beszéltük meg délután!!!! AA te Pankád is előbújik gyorsan éds meglátod minden ilyen depi elmúlik!

Lányok Mindenkinek ilyen jó kislányt kívánok , mint a mi Pankánk! Este elalszik 8-kor majd eszik 1/2 1-1 között, aztán alvás reggel 5 ig. Amúgy mi csak néha tudjuk, hogy mi az a sírás, alig hallatja a hangját, sokszor a két evés közti időt végignézelődi. Hát üvegből megy az evés, tejem viszont van bőven, igy fagyasztjuk, hogy legyen később is. Most már a mellszívó kihúzta a melbimbót eléggé, így néha sikeredik a rendes szopi is. Az Aventes üveg tényleg jó, mert nem zavarja meg a babát.
Amúgy itt tényleg renndben minden, beindult a főzés szezon újra, illetve sokat grillezünk, meg bográcsozunk. Igy hogy Anna ilyen jó kislány mindenre jut időm. Most megyünk az első nagybevásárlásra együtt.

Jerri!
Tényleg ne idegesítsen, hogy nem újak a ruhák. Mi vettünk egy pár újat, de elárulom, hogy javarészt azok vannak rajta, amiket kaptam. VAlahogy jobban kézreállnak.

Swen!

MAjd cak meg lesz a baba!

Panó!

Én vagyis mi is mehetünk cseresznyézni? De csak a jövő héten tudom meg a választ, ha jövünk be.
A főzés ismét visszaállt. Sokat gondolok Rád, mert sokszor Panónak hívom Pankát! Utánad szabadon, ha nem haragszol! Kép

Bellana! Szöszi!

Hatalmas puszi nektek!!!!!!!!

Na most megyünk "kirándulni"
NAgy puszi mindenkinek és az általam újaknak titulált kismamáknak. Örülök, hogy itt vannak és ősztől teljes erőbevetéssel írok majd újra. de most nagyon élvezzük a nyaraló előnyeit!

HAtalmas puszika Mindenkinek!!!!
MucskaAndi (egy boldog és nem fáradt anyuka!)

Andi
Kép
mucska

Mucska!Kép
Ez aztan az erot ado bejelentkezes!!! Orom olvasnia soraidat! Elvezzetek csak a nyaralot, majd raerunk osszel itt egyutt sirankozni, mikor zuhog odakint!!!
Puszi!

MariannKép
Meg ne add fel! En meg szoritok! Meg aztan, azt se tudni ki fogja a cici-bogyorgetest csinalni, nem igaz? Hatha valami Carter vagy Kovaci doki-fele a Veszhelyzetbol...Csak ne Romano dr...annal a ricinus is jobb!Kép

Tulhordas:
Erdekes, engem sem fognak engedni. Ha csak nincs elszamolva, vagy nem kisebb a baba, akkor a betoltott 40.-ik het utan rogton beinditjak...Mindenkinek! sot, meg elobb is, ha barmi arra utalna, hogy a baba nem erzi bennt jol magat.
Szerintem, korhaza (is ) valogatja.

JerryKép
Tuti, hogy legfontosabb hogy nagyon varjak a babat.
Mi pl ruhakat egyaltalan nem vettunk, valamint gyerekkocsit, kiskadat, pelenkazot, jarokat, etetoszeket, mozeskosarat, bebifigyelot kaptunk a noveremektol. Mi ezert festettuk ki a szobat, mert gyakorlatilag a kisagyat(a tobbieknel meg hasznalatban van) es a szekrenyt vettuk csak neki, mas minden orokolt.
Ez az elonye, hogy 4.-ik gyerek a csaladban. Egyes dolgokat en vettem az unokaocseimnek ajandekba.(mindig ugy valasztottam, hogy tudtam ugyis hozzank is eler egyszer Kép)

Egy olyan gyonyoru tal cseri mellett ultem le irni, hogy gondoltam is egyik-masik szemrol odat kellene irni:a tokeletes cseresznye. Erre most itt kolbaszol az edeny falan egy rohadt kukac...Azt hiszem nagylelku leszek es a maradekot elteszem a ferjemnek.Kép Meg fog lepodni, hihi.Kép

szoszi
szoszi

Sziasztok Lányok!

Végre újra ithon! Kép És végre megint köztetek is! Kép Köszönöm mindenkinek a jó kívánságokat.

Visszaolvasni, most nem tudok, de majd próbálom behozni idővel a lemaradást.

Magunkról. Kb. másfél órája értünk haza. Rékának kicsit kellemetlen lehetett az út, mert az autósülés ebben a korban még nem az igazi. De gyorsan aklimatizálódott, és már túl vagyunk két szopizáson. Most éppen alszik.

Gondolom, Bori írta, pénteken 14 óra 37 perckor emelték ki a pocakomból Rékát. Az akkori súlya 3150 g volt, a hossza 53 cm. A szopizás nagyon megy neki. A tej már szombat estére elég rendesen beindult. Így sikerült összehoznunk, hogy ma 3330 g-mal engedték haza, és szinte egyáltalán nem sárgult be. Teljesen jól van.

Nekem a kényelmetlen ágyon és a kórházi unalmon kívül, csak pozitív élményeim vannak. Még így a császár ellenére is. Teljesen felvillanyozott, hogy csak 6 órát kellett a a spinális érzéstelenítés után feküdnöm, és így valahogy százszor gyorsabban megy a regeneráció, mint két évvel ezelőtt ilyenkor.

Most befejezem, mert kezdek nagyon éhes lenni.

Üdv Mindenkinek!

Zita
pzita

Sziasztok!

AnitaBori: Nagy- nagy szeretettel gratulálok a lányotokhoz! Gyönyörű lehet, elég gyors lehetett a szülés, ugye mesélsz????!!! Jó egészséget és sok-sok tejecskét kívánok!

Marcsababa: ma én is depis voltam, pedig tegnap olyan kicsattanó jókedvben voltam. Olyan meleg a tekinteted ! Igazán szép kismama vagy. A pocakod szép nagy, de még nincs lent szerintem, szóval van időd. Türelem!!! Kép Kép

CTG: Lányok felháborító, hogy ennyit megvárakoztatnak titeket! Nekem választott szülésznőm van, így megadott időpontra megyek, nem kellett várnom. Nem lehetne nálatok is a szülésznővel ezt megbeszélni? Azért 2-3-4 óra várakozás túlzás Kép

Én is voltam tegnap ctg-n, semmi méhösszehúzódás, rendes szívhang. Megnéztem újra a szülőszobákat, elmeséltem újra az első szülésemet (szülésznő szerint elég egyedi volt, most nem lesz ennyire nehéz, hosszú). A szülésznő szerint bőven van még időm, még picike a baba. Most emiatt is elkezdtem aggódni, hogy hogy kicsi... Uh-on már 5 hete nem voltam, a dokim most szabin van, jövő héten találkozunk, akkor lehet, hogy kérek egy uh-ot, hogy megnyugodjak. A családom meg állandóan sürget, hogy mikor szülők már... Na erre éjjel úgy megijedtem, állandóan azt gondoltam, hogy el fog most menni a magzatvíz. Húúú, most nagyon megijedtem szüléssel kapcsolatban is, pedig ugye én másodszorra megyek, de valahogy elbizonytalanodtam. Olyan jó lenne, ha valaki lelkileg okosan felkészítene! Valahogy nekem kellene ráhangolódnom.
Úgy irígylem Süncsit, olyan szépen szült, nem tudom, hogy ez a jó szülésznőnek köszönhető vagy pedig annak, hogy Süncsi megfelelő lelkülettel indult neki a szülésnek...

Jerry: Mi is csak pár új holmit vettünk a másodszülöttemnek. Nálunk csak azért kellett baldachin, mert egy szobában voltunk a babával és így nem zavartuk egymást, tényleg praktikus volt.

Lino: hasonló Karácsonyom volt nekem is, nem semmik tudnak lenni a rokonok!!! Kép

Zsuzsa: milyen szép babád van!!! Kép és a kiságya is olyan szép. Ennyire be kell takarni a babócát? Már nem emlékszem, hogy Dórit mennyire takargattam, most sem készültem sok takaróval, igaz nálunk hálózsák van/lesz.

Nagylányom egyre hisztisebb, nem tudom mi lesz majd, ha én kórházban leszek, egyáltalán, hogy fog elaludni... Senkit sem enged magához mostanában csak engem...Kép

Jó éjt! Vigyázzatok magatokra!

Zsuzsi (36)
zsu26

Sziasztok!

Mi ez a nagy pangás? Mindenki elment szülni? Kép Csak én nem?

A ricinus nem érte el a várt hatást, bár az is lehet, hogy bátortalanul használtam, mert csak 1 kanállal tettem egy pohár kajszilébe. Mindenesetre még hascsikarásom sem volt, nemhogy megszüljek! Mostmár nem merem újra próbálni, mert pihenni akarok, holnap sok lesz a dolog!

Most jöttem haza a klinikáról, mert bementem egy kicsit a szülésznőmhöz beszélgetni, közben összefutottam a dokimmal és meg is vizsgált! Végre!
Hát, a méhszájam, az teljesen zárva van! Annyi, hogy tágulékony, de ebből még semmire nem lehet következtetni! Holnap még nem fog csinálni semmit, hacsak nem magától beindul a lányka, de pénteken reggel kezdődik a cicimasszázs meg az oxitocin infúzió. Aztán meglátjuk! Azt mondta, hogy még az is elképzelhető, hogy szombatig is kihúzzuk, attól függ, hogy reagálok az oxitocinra. Ez nem túl bíztató!

Most viszont elkezdtem görcsölgetni és a derekam is fáj, de lehet, hogy csak a vizsgálat miatt, nem tudom!

Szöszi!
A baj csak az, hogy az emlőstimulálást magának csinálja mindenki! Így azért nem olyan izgi! Kép Kép

Zita!
Jó, hogy újra köztünk vagy! Most meg én lépek le egy kicsit!
De ne aggódjatok, azért hallatok majd magamról! Vagyis magunkról!

Zsuzsa!
Nagyon szépek a lányaid!
Az a kép, ahol együtt vannak, nagyon édes!

Na, megyek és megnézem apát! Készül valamire, úgy látom! Kép Kép Kép

Mindenkinek sok puszi és ne halljak ám rosszat rólatok, míg nem vagyok! Kép
A többi célegyenesben lévő pocaktársamnak pedig sok kitartást kívánok erre a pár napra még!

Sziasztok!
Mariann
marcsababa

Sziasztok Lányok!

Zita: mégegyszer nagy gratula Rékához!! Kép

Lino: nagyon jól birod. Nem izgulsz már?
Ismerős a másfélszoba és az új rucikkal mi is úgy jártunk ahogy ti. Mi is mindent megvettünk, mert semmit sem kaptunk. Szerencsére minden megvan Danitól, így most ez nagy könyebbség. Bár jó lenne ha nem másfélszobába laknánk még mindig. Kép Kép A baldachin engem is taszít, pláne itt a panelban, még azt a maradék kis levegőt is elfogná a bébitől ami amúgy jutna neki.

Panó: mennénk. Kép vagy guruljunk? Kép

Zsuzsa: a babuci nagyon édes!! És a 2 hercegnő együtt! Nagyon kedves kép. Kép

Mucska: örömmel olvastam, hogy jól vagytok. Kép
Továbbra is minden jót, neked is sok puszi!!

Mariann: nem tudom jösz-e még ma,aggódom érted! Kép
Ne legyél depi, akárhogy is lesz, már nem kell sokat várni! A pocid nagyon szép nagy! Kép
Fel a fejjel, szorítunk!! Puszi!!!

Swen: Atomantit egyetlen barátnőmre bíznám csak, de ő is dolgozik. Anyós: hívnám én, de mire ideér pest túlvégéről...Na, hátha mégis. Hiába aggódom én ezen most, ki tudja hogy lesz. Puszi neked. Kép

Chello: elborzadtam azon a 6 órán!! Jó ég!

Rita: ne haragúdj amiért megijesztettelek a szülésindítással!!! Lehet, hogy csak én éltem meg ezt ilyen rosszul!!

Szöszi: a bébik ilyenkor már elcsitulnak, kevesebbet mozognak, ne aggódj!!

Jerry: nehogy lelkiismeretfurdalásod legyen már mert nem vadiújj cucokkal várod a kicsit!! Szerintem őt ez baromira nem érdekli! Neki te az anyukája leszel a legfontosabb!!!!!!!!
Jól írtad a bababiznisz nagyon jól megy, pont emiatt, mert a szülők a legjobbat szeretnék a manócskájuknak: Kép

Macikám: a kosárméret fog változni!! Mindenképpen nagyobbat vegyél a mostaninál és szerintem a terhesség vége felé vedd meg, mert érhetnek meglepetések. Kép

Rólunk: nagyon jól sikerült a nap! Kép A vonatra segítettek felszállni és leszállni is! Továbbá a buszokon is maguktól ajánlkoztak a népek, sőt a helyet is átadták!! Teljesen meglepődtem, de nagyon jól esett. Bevallom rosszra számítottam.
A vendégeskedés nagyon jól sikerült, szuper volt ez a nap!!!!!!
Hazafelé Ádi hozott minket.
Anyós megint alakított, de most nem írom le, nem akarom megint felhúzni magam!

Mindenkinek sok puszi:
Linda
bellana

Mariann, látom írtál! Nagyon szorítok neked, sok puszi!
Linda
bellana

ORSI: hol jársz?
Anikó, holnap jön?
Nandával mi van?
Kingáról ki tud?
Aliceról?
Valiék??

Linda
Na megyek aludni, mert elalélok. Kép
bellana

Sziasztok!

Hihetetlen, hogy mgint csak most kerulok ide, mindjart holnap van, valoszinuleg mire befejezem mar holnap lesz, vagyis akkor most en leszek az elso???Kép Swen!KépKépKép

Kicsit eltuntem, de annyi minden volt es van, hogy csak annyira futotta, hogy kovessem az esemenyeket tegnap kb. fel 7-ig, aztan mar az sem, csak most este. De mar van kabelnetunk, ugyhogy holnaptol mindenkeppen jovok majd egy nap tobbszor isKép

Bori
ORIASI GRATULA!!! Ugy orulok, hogy ilyen gyorsan megvolt a pici lany! En Anikotol hallottam a hirt, olyan draga volt, hogy felhivott! Teljesen feldobodtam tole!!!

Swen, Lino, Linda
Koszi, hogy hianyoltatok, jol esettKép Megmondom oszinten, eloszor azt hittem, hogy en senkinek nem is hianyzom, mert egy csomo ideig semmi, de aztan nektek eszetekbe jutottamKép

Most nem valaszolgatok, mert iszonyu faradt vagyok, de mar tegnap ota jegyzetelgettem, ugyhogy holnap reggel mindent bepotyogok, igerem.

A mai napunkrol csak annyit, hogy delelott vegre bekotottek a kabelTV-t es az internetet, aztan vegre fozhettem a konyhaban, mert tegnap a gazlapot es a sutot is beszereltekKép Ebed utan pedig elmentunk az IKEA-ba es megvettuk a nappaliba a Klippan-kanapet, az elsot, mert valoszinuleg meg egyet veszunk, de meg az is lehet, hogy kettot, attol fugg, hogy hogyan fer be. De most mar van hova leulni es ki is takaritottam, a parom bepakolta a dobozokat a hatso szobakba, ugyhogy mar kicsit pofasodtunk maKép

Most zuhanok az agyba, puszika mindenkinekKép

Orsi
32+5(6)

avocado

Sziasztok!

Voltunk tegnap dokinál. Eredmény: most már nyitva a belső méhszáj is egy ujjnyira, méhlepény még mindig kettes, magzatvíz normális, baba jól van. Jövő kedden újra találkozunk. Bár a doki szerint talán addigra megszülünk. Most a július 1-et jelölte meg végső dátumnak, aztán majd meglátjuk. Remélem az én lusta Gömböc babám addigra magától is előbújik. Szombat este megyek majd NST-re. Egyébként ritka vacak éjszakám volt, alig tudtam aludni.

Zita: üdv újra itt Kép Nagyok hogy fogadták Rékát? Gyors felépülést neked!

Mariann: ricinus? Most olvasom, hogy nem jött be! De hátha még meggondolja magát a lányod!!!

Zsuzsa: örülök, hogy jobb a torkod! Nagyon-nagyon édesek és szépek a lányaid! Kép Medencézés volt a doki után még, de alig bírtam kimászni Kép Tartok tőle, hogy nálunk is a nagyok „kezelése” nagyobb munka lesz, mint a picurt ellátni. Remélem jó éjszakátok volt!

Mucska: jó téged újra „látni”! Örülök, hogy ilyen jól vagytok, és hogy ennyire boldog vagy ! Kép

Zsuzsi: hát úgy látom ez a két és féléves kor nem a legjobb korkülönbség. Nálunk se. A nagyok közt 19 hónap van, akkor nem voltak ilyen gondok, mint most a Nórával (ő 2,5 éves). Ő is „csak anyát akarom”. Szülésnél meg minden rendben lesz Kép

Bellana: de. Most már nyűgös és türelmetlen vagyok, de a gyereket ez se hatja meg. Két-három hete legalább voltak összehúzódásaim. Most meg? Mintha még hónapok lennének hátra. Végül is jó, hogy Lilinek mindent megevettünk anno, mert így Nóra is meg Gömböc is nagyon takarékos babák, csak hazahozós cuccot kaptak Kép Nagyon remélem, hogy azért valahogy meg tudjátok oldani az apás szülést!!! Örülök, hogy jól sikerült a napotok! És hogy ennyi segítőkész emberrel találkoztatok, az valami csoda!!!

Orsi: de jó, hogy ilyen gyorsan haladtok! Azért gyere ám irogatni, most hogy már az internetet is bekötötték. És este Portugál-Angol meccs is lesz Kép

Mindenkinek szép napot!

Szilvi
40+6
lino

Jó reggelt!

Lino, kedves! Ahogy bejelentkeztem és megláttam milyen korán írtál, azt hittem azért, mert lassan mentek a kórházba. De úgy látszik még Gömböc várat magára egy kicsikét. Azért az már jó, hogy a belső méhszáj is nyitva van, nem? S még van a hétből négy nap, annyi idő alatt még sok minden lehetséges! Bár a türelmetlenséget maximálisan megértem.Kép

Zsuzsa! Örülök, hogy te is jobban vagy, bár én inkább úgy veszem ki a szavaidból, hogy nincs is időd betegnek lenni. Ezek a hercegnők, egyszerűen gyönyörűek!!!! Olyan hihetetlen számomra, hogy mennyit változik egy baba két hét alatt!!! Nagyon cuki, s a képről úgy tűnik azért Zsófi is elégedett! De azért még jó sok képet kérünk ám folyamatosan!KépKépKép

Mucska, szia!!!!Kép Tényleg süt a soraidból a boldogság, s ezt olyan jó olvasni!!! Te jó ég, most számolom, hogy Anna meg szombaton lesz egy hónapos!Kép Róla is várjuk ám a képeket!Kép A nyaralóval meg tökéletesen megértelek, érezzétek nagyon jól magatokat, úgyis olyan nehezen indult az eleje!Sok puszi nektek!Kép

Mariann! Lehet, hogy az egy kanál ricinus tényleg kevés volt, de ne is törődj vele! Nagyon sok erőt kívánok a kórházhoz -remélem még olvasod- s neked is csak azt tudom írni, hogy azt nézd, hogy még van egy pár napja ennek a pici lánynak! Spontán, gyors és nagyon szép szülést kívánok neked, s tényleg tudósíts magatokról!!!!Kép

Kedves Lindám! Végre egy vidám, boldog bejelentkezés!!!KépKépKép Ez azért sokkal de sokkal jobban áll neked! Örülök, hogy klassz volt a tegnapi napotok, anyósoddal meg ne foglalkozz, benne azt értékeld, hogy legalább Dani szereti és ez kölcsönös! Azért hátha megoldható, hogy odaérjen mire kell, vagy ti arra kanyarodjatok majd Danival! Drukkolok nektek!Kép Ma pedig tessék sokszor bejelentkezni, mert hiányzik a grafomániád!Kép

Zita! Üdv újra közöttünk!!! De jó, hogy már itthon vagytok!!!Kép Rékababáról is várjuk ám az új képeket!!Kép Milyen volt az első éjszaka? Tesók hogy fogadták az új jövevényt? Örülök, hogy a császár azért egész jó emléket hagyott!Kép

Orsi! Szóval még ilyenkor is éjjeli bagolyt játszol? De az biztos hogy így te voltál ma az abszolút győztes!!!Kép Most már tényleg tessék többször bejelentkezni, ne csak ígérgess ám!Kép

Anikóék ma jönnek? Remélem be tud jelentkezni ha igen!

Rám ez a front most nem volt hatással, hacsak az nem, hogy éjjel 4-szer keltem pipilni, de ez már máskor is előfordult. Ma vagyunk 39+0 hetesek, úgyhogy indul a 40. hét!!!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Jo reggelt!

Lanyok, szornyu ejszakank volt, jo hogy vege...

Tegnap este elmentunk szalonnat sutni. Olyan jol esett a kaja, bevagtam egy csomo sult szalonnat, sult hagymat, zsiros kenyeret. A ferjem vegig mondta, hogy ne zabaljam tul magam.En meg vigyorogtam, hogy fel szegeny Kép.
Hazafele az autoban olyat fajtam, hogy csak na.Megalltunk az utcan , a ferjem kisegitett (nem esett jol ulni), en nyogtem meg levegot vettem, o masszirozta a derekam. Az emebrek meg neztek-tisztara mint e filmekben...Kép KOzben imadkoztunk hangosan: "Balazs, csak ma nem, doktor bacsi vizsgazik, nincs itthon, holnaptol barmikor, csak ma nem, kerunk szepen..."

Nagyon sokara engedett ki a pocim, nem tudom mi volt ez, egyaltalan nem olyan, ahogy a konyvekben le van irva, nem is a derekam fajt.Nekem lennt nyomott a gyerek, a pocim egy ko volt es a hasam fajt.Meggornyedtem tole.

Hazajottunk, vettem be MagneB6-ot, lefekudtem es ejjel 1-ig eludtam. Aztan 1-tol 4-ig semmit.(de mar nem fajtam)

Megyek visszabujok! Mindenkit puszilok, majd irok meg kesobb!

MariannKép
Szoritok!!!

szoszi
szoszi

Sziasztok!

Hat ugy nez ki en is korankelo lettemKép Mar egy par napja mindig ebredezek 7 korul es azt hiszem, hogy kesobb van, de eddig mindig sikerult egy kicsit visszaszunyalni vagy meg egy oracskat. Most viszont felkeltem es milyen jo, hogy mar itt a korlatlan internetKép Viszont lehet, hogy azert ebredek koran, mert vagy 3-4 napja nem kelek fel ejjel pisilni!!!
SZerintetek miert van, hogy az embernek idoszakai vannak, van hogy tobszor is felkel hetekig, aztan meg semmi! Pedig a babuci egyre csak no odabent! En ezt nem igazan ertemKép

Na, most leirom, amiket itt 2 napig jegyzetelgettem Nektek, ugyhogy ugy olvassatok, hogy lehet valakinek keddi irasara valaszolokKép

Swen
SirasKép KosziKép

Szoszi
Siras mindig jol esik, mert jol kimegy a feszultseg belolemKép Meccs tetszett, igaz en ugy szerettem volna, ha a horvatok nyernek! De nagyon jo volt! Es most mar itthon is tudom nezniKép Ma Portugal-Angol!!!! Olyan izgi!

Mariann
Nem tudom olvasod-e meg ma, amit irunk? Nagyon szurkolok Neked, hogy magatol beinduljon a dologKép
CTG-s csajKép Elkepeszto!A babonarol irtal, hat arrol csak annyit, hogy en is tudom, hogy hulyeseg, megis bennem is allandoan elojonKép Ugye milyen butasag? De az ember valamin allandoan aggodik. Es allitolag ez most mar mindig igy lesz a gyerekkel kapcsolatban.Kép

Swen
Szuper az uj hazban a kupi ellenere, ami ugye most mar nem is olyan nagyKép Ha minden igaz ma a konyhaban bekotik a mosogatot is, ugyhogy mar nem kell majd a wc-ben mosogatni es lassan az also szekrenyekben is a helyukre kerulnek a fiokok, polcok, ugyhogy 1-2 dobozt megprobalok felszsamolniKép

Szoszi
Ugy elvezem mindig, hogy ilyen kis vidam vagy!Kép Jo olvasni TegedKép PusziKép

Lino
Jovok bizony, latod nem csak igergetekKép Es tessek, itt vagyok mar ilyen reggel es meg igy is csak a dobogo 3. fokat tudom elcsipniKép (de lehet, hogy mikozben irtam mar valaki beelozottKép)

Aniko
Remelem jol utaztatok hazafele es jossz ma! Hianyzol am innen nagyon! Foleg nekem! De holnap a hetfordulonkon mar itt leszel es ez a lenyegKép
Hihetet, hogy mar mi is 33-ak leszunk, nem? PuszikaKép

Na, most elkuldom amit irtam, nehogy elvigye mas a bronzermetKép

PusssssszKép

Orsi
32+6

avocado

KépKépKép
LecsusztamKép
Szoszi csak beelozottKép

De nem baj, mert ha ugy vesszuk ma hajnalban en voltam az elsoKép Es akkor enyem az arany, nem?KépKépKép

Szoszi
Szegenykem, pont most irtam, hogy milyen jo olvasni amiket irsz, hat a mostanira nem igazan ervenyes ez! Eleg durva lehetett!Kép Probalj pihenni, remelem jobban leszel! Puszi!

Linda
Majdnem elfelejtettem irni Neked! Ugy orultem, hogy ilyen jo napotok volt tegnap! Akkor vegre egy kicsit helyrerazodtal lelkileg? Remelem!Kép
Apas szulest en a helyedben mindenkeppen megprobalnam, ha mar ennyire keszultetek es lehet is! Akkor tenyleg inkabb maradjon Dani Anyosnal, foleg hogy o szeret ott lenni! Csak nem tortenik semmi baj!
Puszika Neked!Kép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Borinak oriasi gratula Dorkahoz! Milyen szép nagy baba lett!

Képzeljétek, éppen roluk almodtam mult éjszaka, azt, hogy megszületett Bori babaja, de fiu lett. Ekkor ébresztett fel Andraska, azonnal megnéztem a némara allitott telefonomat és lattam jött egy sms. Bori volt, hogy megszületett Dorka!!

Tegnap is elég nyüszis napunk volt, de az éjszaka elég türhetö volt.
Zsuzsa, ismerös, mikor csak a kezemben vagy az ölemben hajlando aludni. Es csak cicin nyugszik meg, de akkor meg tuleszi magat és szenved, faj a hasa. Igy elvek lesz@rva, adtam neki cumit, de nem alszik el azzal sem, hamar kiköpi, nem lehet becsapni.
Nagyon szép a babad és az a kép amin ketten vannak Zsofival...!!

Mariann, szép nagy mar a pocid! Jol nézel ki!
Tovabbra is szoritok.

Lino,
julius 1-e szimpi, én is akkor születtemKép
De lehet, hogy kibujik még elöbb is a kis Gömböcke, kitartast!

Mucska,
éjszakakért irigyellek.. Bar az még nem lenne gond, hogy eszik éjszaka, ha utana gyorsan elalszik.

Most mennem kell, ébredezünk...

Mindenkinek sok puszi, gondolok Ratok
Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Nekem nagyon jo ejszakam volt. Ugy aludtam, mint akit fejbevagtak. :-)) Tegnap este nagyon kifarasztott a baba. Ugy mozgott, olyan aktiv volt, hogy azt hittem ki akar bujni. Tobbszor ugy megnyomta a mehszajamat, hogy akaratlanul is feluvoltottem. Meg szerencse, hogy pont a mecss nezese kozben. :-)) Amugy a meccs nagyon tetszett. En a nemet-cseh meccset neztem es mit ne mondjak, minden elismeresem a cseheke. Gyonyoru golokat lottek!
Huha! A mai se lesz semmi. Anglia-Portugalia! Ez izgalmas meccsnek igerkezik. Azt se tudom melyikuknek drukkoljak.

Mariann: gyonyoru a pocakod. :-)) En nem is latom az arcodon, hogy oedemas lenne. Amugy te is ki fogsz tagulni gyorsan. Nezd meg a Bori-t. Milyen gyorsan es hirtelen kitagult. A gorcsos derekfajas jelezheti azt is, hogy dolgozik a mehed!

Jerry: nem az a lenyeg, hogy mennyit koltesz a babara es, hogy uj cuccokat veszel vagy sem. Hanem, hogy megadd mindazt a szeretetet es boldosagot amire szukseguk van, akar rongyos, szakadt ruhaban. Es tekintsd magad nagyon szerencsesnek, hogy kapsz ruhakat, mert iszonyatos penzbe kerulnek. :-(( Mikor en megvettem az elso 2 body-t, azt hittem elsirom magam az arak lattan. Pedig tudom, hogy nem is fogja a baba sokaig hordani es, hogy tobb kell belole, mert sokat kell cserelni. Teljesen el voltam keseredve. De aztan nalam is bekoszontott a szerencse. Sogornomtol, akinek 8 honapos a kisfia, megkaptam az osszes babaruhat (egy oriasi zsakkal) es egyeb kellekeket (mellszivo, legzesfigyelo, orrszivo stb..). Majd 1 honapja a szomszed lany, akinek 3 kislanya van ketten ikrek, akik 3 evesek, es egy harmadik 2 eves kislany, odaadta az osszes babaholmit 2 eves korig! 2 oriasi zsakkal. Alig birtam kimosni oket, es szinte megtelt a szekrenyem. Nagyon szepek, meg most is meno ruhacskak, rugdalozok, body-k, szoknyak, farmernadragok, sima nadragok, joggingok, harisnyak, zoknik stb.. Semmit se kellett vennem, mindenem megvan. :-)) Es szerencsere ez a lany se rozsaszin párti. :-))
Hogy ki hol helyezi el a babat, az egyenisegtol fuggo. En jobban partolom, ha a baba a sajat szobajaban alszik (persze ha van). :-))

Lino: lehet, hogy en is azert alszom jol, mert minden nap takaritok es kifaradok?
Amugy nagyon orulok, hogy nyitva a belso mehszajad, hidd el, hogy holnapig meglesz a baba. Mindenkeppen tajekoztass minket a fejlemenyekrol, fajasokrol..

Zsuzsa: egyszeruen gyonyoruek a kislanyok. Es en ugy latom, hogy igazan hasonlitanak egymasra. Gratulalok! terveztek egy harmadikat is? Igy meglesz a mesebeli 3 hercegno. :-)) Mint ahogy Lino-eknal.

Szoszi: jot nevettem a szellemes megjegyzeseden a kukacos cseresznyevel kapcsolatban. :-)))))

Zsuzsi: lehet, hogy a szulesznotol kellett volna ctg-t kerni. Nekem is valasztott van, de ennek ellenere annyira nem ismerem. meg csak 1x talalkoztunk, amikor mindent megmutatott es elmagyarazott.

Linda: egyaltalan nem ijesztettel meg a szulesinditas leirasaval. Irtan en olyat. :-)) Csak kivancsi voltam, hogy hatasban mi a kulonbseg, es hogy miert tartanak ettol olyan sokan. Sajnalom az anyos-os problemat. nem lehet javitani rajta? lehet, hogy benned is van valami hiba?

Swen: gratula a 39-ik hethez. :-)) Nekem holnap lesz.

Szoszi: nekem is volt ilyen fajas. De ez lehetett a faradtsagtol is vagy a baba megnyomta a mehszajadat, ami fajdalommal es kemenyedessel jart. Ezt nekem is csinalja a baba.

Orsi: a wc-re jarasnak szama, szerintem fugg attol is, hogy aznap mit ettunk-ittunk. Meg az is lehet, hogy a baba most ugy fekszik, hogy nem nyomja a holyagodat. :-))

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Igertem nektek kepeket a babaszobarol. A pelenkazoasztal melletti furdeto majd a furdoszobaba kerul, csak meg az nincsen kesz. Ma fejezik be. :-))) A falat es a bordure-t en festettem. :-)) A baldachin-t nem szeretem, de edesanyam ragaszkodik hozza, mert o vette a garniturat. Majd leveszem, de egy darabig mamam hadd gyonyorkodjon benne. :-))
Sziasztok Rita
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
trita

Mucska, Zsuzsa
Olyan ugyes vagyok, hogy irtam Nektek is es nem forditottam meg a papirtKép Ugyhogy utolag jon a Ti uzenetetek isKép

Mucska
Jo volt ujra hallani feloletek, tenyleg szerencses vagy, orulok, hogy ilyen tunder jo lanyotok vanKép Puszi es jo nyaralozast!Kép

Zsuzsa
Gyonyoruek a lanyok! Mind a ketto! Ezek a kepek annyira jok roluk, nagyon irigyellek, tenyleg tunder mind a kettoKép Gratulalok hozzajukKép

Rita
Nagyon tetszik a szoba, a bordur egeszen szuper! Nekunk csak egyszeruen ki van festve es mivel uj a haz nem nagyon merem a paromat azzal zargatni, hogy meg bordurozzunk isKép De azert megirnad, hogy hogyan festetted es honnan voltak meg a hozzavalok? Hatha elkapom a szerelmem egy jo pillanatat, megmutatom neki es ki tudja...?Kép
Baldachin: szerencsere nalunk mindenkinek tok egyforma az izlese, vagyis senkinek sem tetszik tulzottan, ugyhogy nalunk baldachin nem lesz, csak olyan kis forgoka figurakkalKép De meg annyira messzinek erzem a gyerekszobat, hogy kesz legyenKép Remelem mire Gergo megjon azert megcsinaljuk!

Sziasztok

Orsi

avocado

Jó reggelt!

Már elolvastalak benneteket, csak elmentem közben reggelit szerezni.

Zsuzsa:kislányok gyönyörűek Kép

Mucska: Nagyon irigyellek a nyaraló miatt! Nincsenek szunyogok?

Szöszi: szóval a kukacokat meghagytad a férjednek? Szép mondhatom! Sajnálom, hogy rosszul voltál, a szalonnával nem árt vigyázni. A hétvégén ugyan én is elcsemegéztem egy fél oldal abált szalonnát (a nagynéném csinálta, nagyon jól tudja fűszerezni).

Zsuzsi:családodat fogd vissza, ne sürgessenek, bőven ráér még az a baba. A dokid valószínűleg magától is csinál UH-t a jövő héten, addig meg ne aggódj, hogy pici a baba, a 36 héten még csak 46 cm és 2,5 kg a Babanet szerint, tehát még valóban nőnie kell.

Mariann: de legalább nem lett semmi bajod a ricinustól. Drukkolunk nektek!

Bellana: Anyósodnak vegyünk egy seprűt ajándékba? Hátha akkor gyorsabban átér a városon?

Orsi:azért csak óvatosan a takarítással, pakolászással!

Szilvi:még csak egy hidegfronttal sem tudunk biztatni, hogy hátha attól Gömböc úgy dönt, hgy eljött az idő, a hétvégére melegedést jósolnak

Rita:és a család nem csodálkozott, hogy milyen átéléssel nézed a meccset? Kép

Gondoltam, hogy mindannyian egyet fogtok érteni avval, hogy felesleges azon rágódnom, hogy nem lesz mindene új a babának, hanem örülnöm kell annak, hogy egy halom pénzt megspórolunk. De azért jól esett, hogy leírtátok Kép

Jerry
jerry

sziasztok!

Edina ma lesz 2 hetes Kép
Köszi mindenkinek a képek kapcsán a dícsérő szavakat!

El sem hiszem, de a lányunk tegnap este 10 előttől hajnali 5-ig aludt egyben! Kép Én pedig arra ébredtem hajnali 1-kor, hogy a tejem folyik, a mellem durran,... Mentem fejni... még jó, mert várhattam volna, mikor kel fel őnagysága! Így van egy adag kaja plusszban mára Kép

Azt is el akartam mesélni, hogy mióta megvan Edina, Zsófi tényleg abbahagyta a dadogást! Érdekes...

Mariann: ne aggódj, ha beindul a dolog, hamar ki lehet ám tágulni!
Tényleg pihengess, mert az a legjobb, amit tehetsz! Én nagyon szorítok nektek!!! Kép

Linda: kirándulás Kép
Az apás szülésről én sem mondanék le a helyedben!

Orsi: gyors volt ez a kábelnet! Kép De nem akartunk lemondani rólatok! Kép

Lino: tegnap elfelejtettem írni, de megvan a hír! Zsófit felvették az oviba Kép
Méhszáj Kép Alakultok? Mi volt a baj éjjel? Fájdogáltál?

Swen: akkor kapta meg először Zsófi a hugit! Azóta persze mindig akarja Kép
Tényleg nincs időm haldokolni!
És ami a változást illeti, napról napra változik. A szülés után megnyúltott kúpos feje visszagömbölyödött, és telik a pofija is. Meg olyan kis tokás Kép Én nem tudom, hízik-e rendesen, de gondolom azért nem éhezik.

Szöszi: lehet, hogy a baba feje nyomódott a méhszájadnak a görcs, keményedés miatt! Ilyen nekem is gyakran volt a végefele. Sírni tudtam, annyira fájt!
Pihizz, ma már minden oké lesz! És óvatosan duhajkodj a partykon!
Vészhelyzet Kép Múgy éppen néztem tegnap, megint abbahagyják. Kép

Mucska: köszi a dícséretet! Bár te sem panaszkodhatsz, ha ennyire jó kiscsaj Anna! Nálunk azért ez még nem jellemző, de remélem pár hét múlva én is dicsekedhetek majd vele! Kép

Zita: üdv itthon! Ami a kagyló ülést illeti, az én nagyobbacska lányom is mulatságosan mutatott benne. Kép Szerintem még kell pár hónap, mire ez nekik való lesz! Tejcsi Kép

Zsuzsi: ne félj, menni fog az a szülés, és szerintem ereszd el a füled mellett mások megjegyzéseit! Majd jön az a baba, ha akar!
Ágy: Zsófié is ez volt. Nekünk bevált Kép
Nálunk Zsófi nagyon fázós volt, hiába nyári baba, és ez a kiscsaj is jól viseli a meleget! Szeret szaunázni Kép

Süncsi: a cumit én is megkerestem már, de Edinának sem kell egyenlőre!
A túlevés ismerős. Ilyenkor 2 órát sem bír ki kaja nélkül!

Trita: Linoéknál meglesz, de nálunk nem! Köszi, nálunk csak 2 lány lesz! Nem vagyok én Csicsóné Kép
És a lányok szerintem nem nagyon hasonlítanak, de ez az én véleményem! Zsófi másmilyen volt anno!
Fent Zsófi (1 hetesen), alatta Edina (13 naposan):

KépKép
Nálatok is nagyon szép a bababirodalom!

Na, most el. Ma nincs Zsófim, így csak a kicsivel kell törődnöm! És mára csak mosás van tervezve. Lazítok...

Zsuzsa
zerko

LÁNYOK!!!!!

Most kaptam az sms-t Linotól, miszerint két órája fájásai vannak és már bent vannak a kórházban!
Drukkoljatok nekik ti is!!!!!

Panó
panó

Hajrá Linó! Reméljük hamar túl leszel rajta!

Zsuzsa- most láttam csak a képeket, az a legaranyosabb ahol ketten vannak a csajok!

AnitaBori!- várjuk hogy jelentkezz!

Trita- babaszoba nagyon szép! A falon azok matricák vagy festve vannak a figurák?

Maci
maci2

AnitaboriKép
Hatalmas gratula Dorkához, igazán szép méretekkel született! Sok tejcsit és jó egészséget!Kép

BellanaKép
Remélem találtok valakit Danihoz, kár lenne az apás szülésért.Kép

SüncsiKép
Szépen gyarapodik Andriska.Kép

SorayaKép
Várjuk a 3D-s képeket.Érezd jól magad itthon!Kép

JerryKép
Ne izgasd magad a használt babacuccok miatt, nem az a lényeg, hogy új legyen, hanem a szeretetteljes fogadtatás. Mi is kaptunk használt holmikat, de az öcséméknek lánya van, ezért korlátozott számban. Én is elfogadtam szívesen minden felajánlást, de volt amikor csak ígéretet kaptam.Kép Baldachinunk nekünk sem lesz.

MariannKép
Szép a pocakod!Kép Ne legyél depis, hátha a kiscsaj meggondolja magát az utolsó pillanatban.Kép Azért legalább a bögyörészésbe engedhetnék a kispapát beszállni.Kép

ZsuzsaKép
Gyönyörüek a lányaid! Most irigykedem egy sort, mert én még nem babázhatok egy darabig, de ami késik nem múlik!Kép

MucskaKép
Örülök,hogy ilyen jó kislányod van és kipihent vagy. Majdcsak beindul a rendes szopi, lényeg, hogy van tejcsi.Kép

ZitaKép
Minden jót nektek! Nagyon szép súlya van Réka babának. Örülök, hogy nem viselt meg a csaszi annyira mint két éve.Kép

RitaKép
A képek a falon festve vannak? Nagyon ügyi vagy, nagyon szép lett!Kép

Kedden délután Timivel csavarogtam és láttam a kicsi Lillát videón 4 naposan. Úgy sírt mint egy kiscica. Annyira cuki, a legkisebb pelus is felér neki hónaljig.Kép Remélem tegnap minden jól ment és hamarosan jöhet haza.Kép
Velünk továbbra is minden rendben. Azon gondolkodtam, hogy lehet-e befolyással a szülés megindulására a pszichés állapot. Ugyanis én annyira szeretek pocakos lenni, hogy nagyon nehezen akarom elengedni az én Bertold babámat. Persze nem maradhat bent örökre, de ha túlhordom akkor annak ez is oka lehet. Vagy nem? Na mindegy, csak filozofálgatok itt magamban. Tegnap találkoztam egy ismerőssel aki szerint lejjebb szállt a pocakom. Nem korai az még egy kicsit?
Éjszaka azt álmodtam, hogy kispapa hazajött és én a nyakába ugrottam és nem voltam hajlandó elengedni.Felébredtem, de csak a párnát szorongattam. Ez már krónikus "apahiányra" utal.Kép
Remélem hamarosan megint hazajön.Kép

Mindenkinek puszi:
Egcsi
34+5

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Hajrá Lino! Szegény Andriska teljesen el van nyomva a babás táblában, mint egy szem legény.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Hajrá, LINO, drukkolunk nagyon! Kép

Remélem mindenki jól van, most sajna nincs időm visszaolvasni mert tanfolyamra megyünk a párommal. Valszeg csak holnap leszek.

Mi jól vagyunk csak a hidegfront nagyon rossz hatással van rám. Kép

Puszi nektek,
Chello
chello

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: