A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sziasztok!

Nem tudok jelenleg visszakapcsolodni.....Hangi ezerrel hasfajos,fosik rendesen,es egy dekat nem aludtunk az ejszaka.Tegnap kint a babakocsiban szepen szunyokalt,azt hittem mar szep napok kovetkeznek,minden flottul ment,en is alakulok,bar ez a csaszar szamomra remalom....es az utana levo fajdalom.... :cry: :cry: :cry:
Erre az ejszaka horror lett megint.Ma reggel 9-kor sikerult elaltatnom,aztan kozben persze eveszet,most alszik szerencsere.Keszulunk a dokihoz,kivancsi leszek....Cickoim szetrepedve,bar nagyon jol szopik,de kinkeserves ez a dolog...siras megvolt,a falat kaparom.....remelem gyorsan megedzodnek a bimbok....Nagyjabol ennyi,vannak szep percek is es nem tudok betelni Vele,de meg szokni kell a dolgokat,es orvosolnom a fosit,cicit.
Bocsi hogy csak rolunk,de vegre alszik,es keszulnom kene....

Kép Kép
Kép

Kép
Kép
ancsurti

Boo:Hajra!!!!!!!!!Csak eppen belefuttottam az irasodba......en is aludtam,mikor egy telefon jott,felkeltem,es elfolyt a magzatvizem a nappaliban......Majd leirom egyszer,de most drukkolok ezerrel!

Kép
Kép
ancsurti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:59-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!
Nekünk a Lili hasfájós volt,nem használtunk semmit,kinőtte,mint a cumit...
A Lotti is nevezhet a mintagyerek kategóriában,eszik-alszik még mindig.Van,hogy alszik,miközben este fürdetem.Fel sem ébred.Csak az öltöztetéskor.Na,azt nem szereti,meg a pelusozást sem nagyon.Ezeken kívül hangja bár nagy,nem ereszti ki.Én úgy szoptatom,hogy 10-15 perc az egyik mellből,és ugyanennyi a másikból.Összesen max fél óra.Ha sok a tejem,folyik,akkor csak az egyik elég neki,akkor 20-25 percet tölt rajta,és kész.Büfi 3 perc,puszi,simi,sutty vissza az ágyba.Mert tudom ám,hogy nem marad így mindig,ezért most még kihasználom a regenerálódásra,meg a másik gyerekre az időt.
Én alvásom:Na,az nekem sem tetszik,6 óra 3 részletben.Éjjel alig bírok felkelni. :(
Ma már lmentem a Tescoba a Lilivel,kocsival,meg a zöldségeshez.Lotti maradt itthon apával,aludt végig.

Ancsurti:Cuki a babád.

Lányok,ti miért szoptattok 4 órákat?Ez nekem fura,nem fáj a cicitek?Nem lesz így sebes?Nem vagytok hullák?És,van segítség,vagy,hogy végzitek a házimunkát?Bár,ahogy látom,inkább az elsőbabások tesznek így...Akkor még én is más voltam,persze,csak elfelejti az ember.Vigyázzatok magatokra,pihenjetek is!
Vendég

Lorca!

Csak Boo miatt hagytam így a vonalzót, szolidaritásból... :twisted: .
Na jó, megcsinálom :roll: :lol: !

Ancsurti!

Szegénykém, rendesen túráztat téged ez a bébi :? ! De ezek után tuti könnyű kamaszkora lesz :wink: :lol: :lol: :lol: .
Kitartás, a csaszis fájdalmak napról napra rohamosan javulnak majd, és a cicid is napok kérdése! Nálam is volt sírva szoptatás, sőt hol anyukezét szorongattam közben, hol a Ricsiét :( . De sokat hagytam szabadon, és folyamatosan kenegettem a tejcsivel, és most már kutya baja, kb. 2-3 nap volt :wink: . Az alvásproblémáratényleg csak annyit tudok mondani, hogy aludj amikor ő!!! Bármikor! Most minden más másodlagos! Ha nem pihensz, nem lesz tejed, vagy "gyengébb" lesz, ami újabb problémákhoz vezet! Hidd el, idővel kialakul a napirendetek (erre még én is várok) és könnyebb lesz minden :D ! Csak pozitívan 8) :D :D !

Boo!

Menjél aludni! Egy óra múlva hívlak, és jöhet a víz (Ancsurti után szabadon :wink: :lol: )

Nyuszi!

Üdv itthon :D :D :D ! Az alváspótlás rád, isvonatkozik, amit Ancsurtinak írtam :wink: . A babáknak sajnos nincs különbség éjszaka és nappal között, ezért lehet próbálkozni éjszaka a szórt fénnyel (vagy sötéttel), teljes csenddel, egészen lassú mozdulatokkal, szemben a nappali fénnyel, háttérzajokkal, beszélgetéssel, és nappali vehemenciával. Nálunk (ha nincs front) beválik, csak kitartónak kell lenni :wink: ! És tényleg pihenj, amennyit csak lehet, mert az én fiam "jó" baba, mégis hulla vagyok, mert nem alszom vele :oops: . Szóval ez rám is vonatkozik!

Lilisgabi!

Szopi alapból nálunk is 25-30 perc büfivel, de pl. múlt éjszaka fél óra után is cici kelett neki, aztán tele lett a pelus, utána megint cici kellett.....etc. Szóval ne úgy képzeld, hogy 4 órán át folyamatosan cicin lóg, csak bármit csinálok, visszakéri. Próbálkoztam a cumival is, de az nem volt jó! Pedig tuti, hogy csak cumizni akart, mert rendre kiköpte, amit a normál szopin felül megevett, de nem tudom elzárni a tejet :roll: :lol: . Délután óta visszaállt a rend, és anyósom azt mondta, elment a front, szóval reménykedem a nyugodt éjszkában :wink: . Amúgy én nem vagyok híve a 1,5 órás szoptatásnak, de most már elhiszem, hogy vannak babák, akik igénylik néha!
Ja, a bimbóknak kutya baja, mert az tényleg igaz,hogy nem "felázik" a mellbimbó, mikor kisebesedik, hanem az a rossz szoptatás következménye, vagy mint nálam, a két mellről szoptatásé.

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:00-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Nekem nem volt nyákdugóm, vagyis nem jött ki előbb. És mikor a dokim nem találta a gyerek szívhagját, csak azért nem kaptam szívbajt, mert folyamatosan mocorgott vajúdás közben is. Szóval ezek alapján szülhetsz ma éjjel is :wink: !

Lányok!

Nekem az imént elkezdett csöpögni a tej mindkét mellemből, sőt pár percre rá a soron következőből szó szerint spriccelt másodpercekig :shock: . Igazi Riska vagyok wazzzeg :twisted: :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo: A helyzet nálunk is ugyanez, semmi jele annak, hogy Hédi ki akarna bújni. Kaposváron fogok szülni ( remélem még ebben az évezrdeben :roll: ). Bár lehet, hogy mire ez bekerülhetne a táblázatba már nem lesz táblázat, mert ugye egy embernek nem csinálunk táblázatot :twisted: :D :twisted: :D

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Dodi,
Ha a mellbimbót mint egy csengőgombot benyomod, akkor a csöpögés, spriccelés eláll. 8) Tök macerás letakarítani a szerteszét fröcskölő tejet. :lol:

Boo,
Lehet fürödni. Már írtam neked régebben is. :wink:
Nyákdugóval eddig csak 1x találkoztam, ha nincs, még nem jelenti azt, hogy nem szülhetsz bmikor. De ha van, az sem jelenti azt, hogy most már órák kérdése, akár egy hét is belefér onnan.

Szopi:
Nálunk alapból 5-10 perc, majd egy kis pihi a mellkasomon. Felegyenesedek, büfi fél percen belül majd kiságy és alvás. Na jó, ez az ideális eset, de napjában azért többször működik. Ha nem, akkor 1-1,5 óra szemlélődéssel kiegészítve, plusz egy második kör szopi ugyan abból a ciciből.

Kép KépKép
lorca

Ancsurti!
Kitartás!! Az első hetekre nem lehet mondani, hogy felhőtlenül boldog időszak lenne. Az egyetlen jó dolog benne a babád, akiben gyönyörködhetsz.
De majd javul a helyzet, meg a Te hormonális érzékenységed is el fog múlni!
És Hanga egy tündér! Látom béke-párti! :lol: :lol: :lol: :lol:

Szopi: nekem a mai napig besz@rás fájdalommal jár, amikor Petra elkezdi szívni a mellemet. Aztán elmúlik, de az első kb. egy perc a fájós nagyon.
Már nekem sem sebesedik, pedig sokat lóg rajtam a gyerek.
Én kezdettől fogva írom, hogy mikor eszik, mennyi a kakis pelus, én mit eszem, stb. Néhány napja azonban már nem igazán tudom írni, mert elkezd enni pl. reggel 6-kor, és du. 3-ig kb. 25x kell neki cicit adnom.
Amúgy már nincs is jelentősége, azért írtam az elején, mert hol tápszert kapott, hol tejet, és hogy számon tudjam tartani, írtam.
Az én kajálásomat pedig a hasfájások figyelése miatt írom, és hasznosnak bizonyul.

Alvás: az nálunk is hiánycikk egy ideje. 2x2 órákat engedélyez a gyerek, de annyit se mindig. És nekem nagy hiányosságom, hogy napközben nagyon nehezen tudok elaludni. Mire sikerülne, már ébredezik a lányom. Most is ébredezik már pedig 45 perce raktam le úgy, hogy hajnal 5 óta fent vagyunk!
Úgyhogy Dodi, nekem már nincsenek illúzióim, hogy ez majd beáll és napirendünk lesz! :roll: :cry: :cry:

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:02-kor.

KépKép

KépKép
boo

jó reggelt!

hát nekünk ismét eléggé brutál éjszakánk volt,de csak a kakikért
szenvedtünk meg ennyire szerintem,mert este 10től fél1ig és fél3tól
5ig nyügi volt,de amint kijött a kaik utána cici és alvás azonnal...

viszont csajok tudtok abban tanácsot adni,hogy az egyik mellemben
szerintem kevesebb a tej és mit llehet ezzel kezdeni???
mintha el akarna apadni...

Kép
Kép
csibe83

Csibe!
Fejjél minden szopi után! Illetve ha egy mellből etetsz, akkor azt, amelyikben kevesebb van, fejd meg akkor is, ha a másikból etetsz. Egyszóval fejjél minél többet! Nekem bevált! És Kiarát is kínáld meg vele minél többször, hogy beindítsa a tejtermelést! Náluk jobb serkentő nem létezik!

Hasfájás: Petra úgy egész jól elviseli a hasfájást, ha közben szopizhat. Olvastam valahol, hogy azért jobb nekik szopizni hasfájás közben, mert a langyos tej oldja a görcsöket, ezáltal elősegíti az emésztést és a kakilást is.

Kép
katy76

Sziasztok

Boo nekem csak az első és a negyedik szülésemnél ment el a nyákdugó, a többinél nem. Magzatvíz meg egyiknél sem, sőt az utolsó kettőnél burkot kellett repeszteni.
Jó éjszakád lehetett nem irigyellek.
Ja és én is úgy voltam hajmosásterén mint te, mindig megmostam hogy na majd most tuti megyünk, persze sehol semmi. Aztán az a szülés előtti napom, nem volt kedvem hozzá. Naná hogy akkor indult meg.

Szopi nálunk kb 10-15 perc ebben már benne van a komfort szopi is, majd magától elengedi és utána vagy bealszik, vagy nézelődik.

Szemem: változatosság kedvéért megint be van gyulladva. Most felhívtuk az egyik ismerős szemészdokit. És mikor tesóm elmondta neki hogy most szültem, közölte hogy ez bizony a hormonoktól van. És 1-2 hónapig ez lesz, de ha utána sincs változás akkor menjünk el, és megnézi. Hát marha jó kilátások, kénytelen leszek napszemüveget hordani. Ráadásul pénteken megyünk Balcsira, jövőhéten hétvégén meg esküvőre. Nagyon szépen fogok kinézni.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Nekem Nóra minden evés közben tud kakilni a legjobban. Olyankor totál telerakja a pelust

Kép

gabi1

Norka1
Nekem 3 napig, vagyis már 3 nap után motoron ültem..de én terminátor vagyok :lol:

lorca
Szerencsés vagy hogy ilyen gyorsan szopik. Roló 20 perc után 10 perc pihi, s kb. 5x ismétli...

Ancsurti

Baromi nehéz, de hidd el egyre jobb lesz! Adj időt neki meg magadnak!!

Katy

Sé mikre figyelsz a kajáknál? Mit nem lehet enni? Ugyanis eddig nem, de mostanában Rolónak is fáj a pocakja. Tegnap nagyon dúrva volt
2 órán keresztül ordított, hogy már lila volt a feje. Mindent kipróbáltam, de semmi. Aztán a következő etetésnél adtam neki infacolt.
20-at szopizott (kb 3 hete nem evett ilyen keveset) és bealudt 3 órára...most nem tudom, hoyg a kimerültségtől vagy az infacol segített.
Mindenesetre tegnap nem volt kakin, és még ma sincs, pedig eddig napi 4-5 is akadt..

Csibe
Nekem is kevesebb az egyikben. Dehogy fog elapadni, én is paráztam ,de ez normális. Fej egy kicsit szopi után, abból amiből evett.
Akkor is ha csak egy csepp jön. A kiscsajt is többször kell cicire rakni, ahogy ő kéri, hidd el egyre több lesz!
Bár néha én is küzdök még, mert én szeretném egy mellből szopizni de estére mindig kevesebb van, így kell a mentő második cici is..

KépKép

KépKép
ronmay

Csibe,
Teljesen normális, hogy a két mell nem egyformán termel, nem vagyunk szimmetrikusak. A tej nem tud féloldalasan elapadni. Ha elég neki, nem kell vele egyáltalán foglalkozni. Ha kicsit kevésnek érzed, még úgy is, hogy mindkét mellből szoptatsz, akkor ha már elunta a szopit, ráerősíthetsz fejéssel. De a fejés csak akkor szaporít, ha azt a tejet nem adod oda Kiaranak, mert különben nem csinász mást, mint az ő melóját végzed, amit ő egyébként jobban tud csinálni.

A kezdeti tejbelövellés óriási ciciket és feszülést okozhat. Ez főként ödéma, nem csak tej. Ez szépen lemegy, de párhuzamosan nem kevesebb, hanem több tej lesz.

A fejés nagyon időrabló, csak akkor csináld, ha kell. Az éjszakák szétzilálva, első babás korban még ezt is muszáj szokni, ezért fárasztóbb. Teljesen új szitu, ha nem tudsz napközben aludni, kimerülhetsz pár hét/hónap alatt. Gazdaságosan az időbeosztással. :wink:

Boo,
"Leülünk a kanapéra, letesszük a hordozót és CSODÁLKOZUNK!
"

Pontosan. :lol: :lol: :lol: :lol:

Nekem is 70kg a cél. Csak épp babamentesen. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Katy,
A saját kaja írogatása nagyon jó ötlet. Találtál valami kapcsolatot a hasfájás/kaja között?
Ne add fel! Lehet, hogy nem lesz irigylésre méltó napirendetek, de tök jól meg lehet szokni a 2 órákból összerakott alvást, gyakorlat kérdése az egész. 8)
A szopi közben termelődő oxitocin egy kicsit álmosít, használd ki. Fekve szopi után, ha bealszik manó, ne mozdulj, csukd be szemed, hátha megy az alvás. Ha nagyon muszáj büfiztetni, akkor az ágyban felpolcolva, Petrát függőlegesen tartva is lehet, onnantól meg csak két másodperc és vízszintesben vagy.

Ronmay,
Nem hinném, hogy a gyors szopi szerencse kérdése, csak mostanra egy jól beüzemelt Holstein Fríz áll készenlében. Az első kettőnél nem tudtam csak egy ciciből szoptatni, nem volt elég. Most elég, gondolom elég gyorsan is jön az a mennyiség, ami kell neki. Lehet, hogy Roli azért pihen 10 percenként, mert várja, hogy a tej kicsit előrébb jöjjön, és csak akkor folytatja, amikor már nem csak cseppenként csordogál.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lorca 2009.07.28 10:29-kor.

Kép KépKép
lorca

Ronmay!
Igen, figyelem, hogy mit nem javasolt enni, és figyelem azt is, hogy Petránál mi hogyan hat. Tököt pl. lehet enni, de neki extra hasfájása volt másnap, így most azt sem eszek.
A múltkor ettem kb. 5 szem mogyorót, attól is fájt a hasa.
Én nem mindig emlékszem, hogy mit is ettem, így egyszerűbb, hogy csak vissza kell néznem.
Aztán majd néhány hét múlva újra megpróbálom pl. a tököt, a paradicsomszószt, hátha már nem fog neki hasfájást okozni.
Nem eszem pl. egyáltalán szalámikat, nagyon kevés tejterméket eszem, tejet egyáltalán nem, stb.
A mi gyerekorvosunk gasztroenterológus, allergológus, így különösen odafigyel a táplálkozásra. Ő hívta fel a figyelmem, hogy jobb bizonyos kajákat elkerülni a későbbi allergia elkerülése érdekében.
Majd ha már nagyobb lesz, akkor azért lazábbra veszem én is, de egyelőre vigyázok, mert a szívem megszakad, amikor fáj a pocija és nem tudok neki segíteni.
Hozzáteszem, hogy eget rengető hasfájása egész pici korában volt csak (kb. 2 hetes koráig).

Ma felvettem az új Triumph szopis melltartót, és állati kényelmes! Eddig csak az a sima kínai szopis melltartóm volt, mert terhesen még nem akartam beruházni, annak meg darabja kb. 1500-ba került, de ég és föld a kettő.

Kép
katy76

Lorca!
Így csinálom... :lol: :lol: :lol:
Sajnos muszáj lenne mindig büfiztetni, mert különben bukik szegénykém, de bizony van, hogy bealszom a fránya oxitocintól :lol: :lol: :lol: (nem is az álmosságtól :lol: ).
A baj az, hogy míg én majdnem elalszom, Petránál ez fordítva működik, apránként felébred az alvásból.. :roll: :roll: :roll: :x

Kép
katy76

Sziasztok!

Talán most eljutok a levél végéig...(már párszor bejelentkeztem de ilyenkor jön egy kaki baleset vagy kétségbeesett sírás..)
Engem a hosszú kórházi tartózkodás viselt meg.
Ma éjjel azt álmodtam h varrják össze a hasam és én ébren vagyok.
:shock:
Én mondom ez az időszak nem egyhamar megy ki a fejemből.
Kezdem az elején:Bekerültem ugye 160-as vérnyomással.
Tudtam h már nem engednek haza csak babástól,de én abba voltam h biztos előbb beindítják a szülést.Persze nem.Pár nappal azután h bekerültem elkezdtem dagadni,vizesedtem.Először kaptam napi háromszor vérnyomás csökkentőt,így lett 140-es a vérnyomásom.Szerintük ez így be volt lőve,minden oké.Egyre közeledtünk a kiírás napjához,és kiderült h nem indítják be a szülést csak ha egy héttel túl hordtam.Én hülye akkor még azt hittem h addigra tuti meglesz.Ekkor még dolgozott az orvos akihez magánba jártam,aztán elment szabira több másik orvossal együtt.
Szülés volt napi kettő ,három csak doki volt kevés.
Magasról tojtak ránk.Rettenetes volt az egész,szörnyen lassan teltek a napok.Hiába jöttek látogatni,nem tudtam sokáig kint lenni a folyosón velük,mert már nehezen mozogtam,és egyre csak vizesedtem.Volt h a Balázs bejött hozzám és 10 perc után haza kellett küldenem,aztán fél délután bent bőgtem a szobában,vagy telefonon hívogattam folyton.Végül letelt az egy hét is,túl hordtam a babát.Vizitkor végre elhangzott h másnap megindítják a szülést.
Az egyik szülésznő gunyorosan közölte h akkor sem biztos h még aznap meglesz!

na innen folytatom... :roll:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

basszus írtam egy csomót és elszállt :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

tike

Van egy átokfajzat Manóm itthon feleslegben. Nem kell valakinek? :evil: :evil: :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:02-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

képzeld, nekem meg burkot akartak repeszteni, de nem találták a magzatvizet, a poén az hogy fogalmam sincs mikor folyt el :lol: :lol: talán a meleg vizes kádban.. :lol:

"Látom ez a szopi-büfi-pelus trió mindenkit meggyötör"
Ajaj, ez elég bonyesz mindenkinél más és más :D

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:03-kor.

KépKép

KépKép
boo

Én a terhesség alatt azt hittem, szellemileg ennél jobban már nem lehet leépülni.
Nos: lehet :?
Vendég

Fel kell írnom hogy Lóci mikor szopizott vagy evett mert nem tudok visszaemlékezni.
Képtelen vagyok felidézni hogy éjjel hányszor és miért keltem fel.
A mosógépet otthagyom félig megtöltve és később nem emlékszem hogy egyáltalán belepakoltam-e a ruhákat.
Vendég

boo! :)

"Na de ha ez nem így megy, akkor most már azt se tudom, hogy mire számítsak"
Semmi jóra. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

"ha eszek egy kis sárgabarackot az vajon segít?"
És ne feledd a ricinus olajat sem. :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted:

"Kicsit parázok is, hogy apa nélkül, hogy fogom bírni az éjszakákat-nappalokat "
Sehogy. :twisted: :twisted: :twisted: (Amúgy: lehet, hogy még jobban is jársz. De most komolyan. Nem lesz még ott valaki "láb alatt", meg eggyel kevesebb valaki lesz, aki "szórakoztat a hülyeségeivel". :roll: :roll: :roll: Persze, azért általában jobb segítséggel...)

Manó jelen állapotában inkább menhelyre fog kívánkozni Müzli, nem pedig ő fogja lerfárasztani. :? :? :?

Amúgy kitaláltam, hogy hogyan fenyítsd be Zsirit: "Gyere ki vagy megszüllek!" :x :x :x :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ronmay! :)

Anyámat felhívtam vajúdás közben. Mondtam, hogy szivárgott a magzatvíz és hogy burkot repesztettek. Erre bevágja a csúcs kérdést:
-És mennyi folyt el?
Mit mondjak? Csak azért nem mondtam, hogy honnan a f@szomból tudjam, mert az anyámmal beszéltem. :evil: :evil: :evil:
-Nem tudom.
-De mégis mennyi? Sok? Kevés?
-NEM TUDOM!!!!!!

:x :x :x :x :x :x

(Ez most más tészta, de a másik ilyen okos kérdést akkor tette fel, amikor tesómék elvoltak siélni és haza telefonált:
-Szia, Anyu! Itt vagyok nemtudoménmárhol, 2000 méteren.
-És kapsz levegőt?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Most erre mit lehet mondani...? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:04-kor.

KépKép

KépKép
boo

007,
Anyukád kérdései. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sillia,
Az miért jó, ha visszaemlékszel, hányszor keltél fel éjjel? Ha párat elfelejtesz, legalább megvan az illúziód, hogy egy csomót aludtál. Töbnyire én sem szoktam tudni, hogy mikor evett Dani. Az is tippre megy, hogy melyikből. Ha tévedek, max egy kicsit túl van töltve a másik cicim a legközelebbi evésre, de gondot azért nem jelent.

Boo,
Ha a méhszáj nyitott is valamennyire, a burok még védi a gyereket. A hüvely egyébként se nagyon enged be vizet, de a csapvíz egyébként is meglehetősen bacimentes.

Burokrepesztés akkor van, amikor már rendesen vannak fájások, pár ujjnyira nyitottan. Kicsit gyorsítja az eseményeket. Daninál semmi változást nem éreztem, Szabinál magától folyt el a szülőszobán, Natinál kevésbé voltak utána fájdalmasak az összehúzódások.

Az ideális sorrend a nyákdugó - fájás - magzatvíz - gyerek. Amikor a magzatvíz előbb jön, az a renitens.

Kép KépKép
lorca

Na remélem ez nem fog elszállni :twisted: :twisted: :twisted:

Boo: én már 9 hónapja csak zuhanyzom és utálom. Eleinte azért kellett zuhiznom, nehogy elvetéljek, most meg nekem is a fertőzést mondják...

Egyébként honnan lehet tudni, hogy a magzatvíz szivárog? Csak mert nekem alapban bővebb folyásom van már egy ideje :roll:

Nekem még csak nem is szúrogat :twisted:

Kutya alvási pozicióra megpróbálok egy képet csatolni :D
Kép

tike

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 21:27-kor.
Vendég

Tike,
Magzatvíz :lol: Nem fogod összetéveszteni egy folyással, amikor találkoztok. Képzeld azt, hogy bepisiltél, még az érzés is hasonló. 8) Csak akárhogy pakolod a lábad, nem hagyja abba. Az, hogy csak úgy eltűnjön, mint Ronmaynek, az elég ritka, többnyire egy nagy toccs van.

Katy,
Nincs ott apa, hogy szopi után bébikét a kezébe nyomd? Nálunk remekül működött, hogy én megszopiztattam, Robi meg rótta velük a köröket a szobában, számolgatta az elhaladó autókat.
Szerencsére Dani nem bukós, csak akkor takar be egy adag tejjel, ha túl sokat kapott. Igy éjjel csak odarakom, már tud oldalra fordított fejjel szopizni, igy egész jól állunk.

Csibe,
A felemásságról akartam még írni, hogy Dani eddig kizárólag a bal oldalamra dobta ki a kaját, mivel bal ciciben nálam több tej van, és az neki sokszor már túl sok és borul.

Kép KépKép
lorca

kicsi"riska"dodi! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ha már úgyis ilyen jól tejelsz, akkor miért nem adod le? :roll: :?:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Csak egy rövid bejelentkezés!!
Jimbone,Klarka hatalmas gratula a babákhoz :D .
Boo: Nagyon szépek vagytok apával :D !! Kitartás, ugyanez Tikének is. Megy a drukk, hogy már minél előbb kibújjanak a babók.
Gyerekek mind egytől egyig nagyon édesek :lol: :lol: !!!
Na lépek ,épp gasztroenterológus után kutatok ezerrel, gondok vannak Domival :cry: :cry: , egy nőcit találtam és ő csak szeptemberben tudna fogadni, mondom köszi, de nekünk MOST kell!!! Hát én nem az alvatlanság miatt vagyok kibukva azt lesz@rom, a gyerek állapota aggaszt rohadtul! :( :( !! Bocsi , a kirohanásomért :oops: :oops: :oops: !!!
marietta1982

Sziasztok! :lol:

Most alszik a Kismanó, így megpróbálok visszacsatlakozni :lol: /bár beraktam a kiságyába, kíváncsi vagyok, meddig bírja ott... :lol: /

dodi: nálunk is tegnap volt a védőnéni, és mint nálatok, az ő jelenlétében miden rendben ment. De amint kitette a lábát, folytatódott az ordítóbajnokság :roll: Lehet, hogy ki kellene bérelni a védőnéniket? :lol:
Neked hogy van ennyi tejed? Mi a trükköd?

lorca: köszi :lol: Szóval akkor még nem is rontottam el? Pedig már azt hittem, hogy legalább én is csináltam valamit :lol: :lol:

ancsurti: átérzem a helyzeted, én is hasonlóképp vagyok- azzal megspékelve, hogy nálam még a tej mennyisége egyelőre egyáltalán nem elegendő :( Néha úszom a boldogságban, hogy milyen gyönyörű, egészséges lányom van, néha meg úgy érzem, kicsúszott a lábam alól a talaj, nem vagyok ura a helyzetnek- s ez számomra kétségbeejtő :roll: Állítólag csak az első két hét maga a pokol- remélem, hogy aztán jobb lesz :D Hangi tündérpofa! :lol:

Boo: jó lenne, ha már megszülnél végre! De most már tényleg! :lol: :lol:

lilisgabi: Lotti tényleg nagyon jó gyerek! :lol: Vagy te vagy rutinosabb, mint mi első babások, és te már a pocakban megnevelted? :lol:

gabi1: szemed miatt nem irigyellek :( S valami tüneti kezelést sem javasolt a doki?

Bond: ha elmosogat, hozzám jöhet! :lol: :lol: :lol:

sillia: én is azt hittem, szülés után nem lesznek összekuszálva a neuronjaim, de tévedtem :roll: Talán még romlott is a helyzet az állandó fáradtságtól :roll: A gyerek fejlődik, én meg hülyülök :lol:

marietta: remélem, hamar rendbejöttök! :)

Kép
agi125r

Marietta!

Nézd meg ezt a linket: http://www.gyermekgyogyulda.com/rendelorol.php
A Tamás Katalin a mi gyerekorvosunk, nagyon aranyos, és jó a szakmában.
Lehet, hogy most épp szabin van, nem tudom, de érdemes megpróbálni.

Kép
katy76

agi azt mondta hogy a kenőcsöt hagyjam abba, helyette kamillával mosogassam.

marietta remélem minden rendben lesz, és hamar rendbe jöttök.

Kép

gabi1

Czigka: Mi már bíztunk hidegfrontban, melegfrontban, a holdállást még nem figyeltük.
Az én ajánlott időpontom Hédinek szerda éjszaka, dokibá úgyis ügyeletes :)
Amnioszkópia ennyire sz@r volt??? Nekem csütörtökön kell mennem...szóval tényleg melegen ajánlom a szerda éjszakát :twisted:
Lorca: néha nem is kell képzelődnöm, egy erősebb tüsszentés is hasonló érzéseket vált ki belőlem :D :D

Képzeljétek tegnap este enyémapa fő témája a kistesó volt :shock: :shock: :shock: Te mondom nem gyanús, hogy először Hédinek kéne egészségben megérkezni végre? :twisted:

tike

agi125r! :)

Azóta becsípte a lábát egy összehajthatós szék, így kissé visszább vett. :twisted: :twisted:
Most már csak "alattomos". Úgyis mint, hogyan tegyük a kanalat anya lába alá, miközben telefonon intézi a bankos ügyeket, hogy amikor felálljon, akkor átessen rajta és hasonlók. :evil: :evil: :evil: :lol: :lol: :lol:
Most meg a tökfözelék melegszik és párhuzamosan sír Hugi. Még jó, hogy egy anyuka multifunkcionális: egyik kezével etét, másik csecsével szoptat. :? :? :? :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.07.28 15:26-kor.

Kép
Kép
200907?

Lilisgabi!
Ez szupi 5let, csak az a böki, hogy nekem Battára kell mennem a 6 hetesre. :cry: :cry:

Boo!
Az én Manóm is bogárban alszik, úgy szeret csak aludni. :lol: :lol: :lol:

"Viszont olyan jó kedvem van, hogy ihaj! Nem tudom mindek örülök ennyire, de tegnap óta tiszta viháncka vagyok, Apa alig bír velem "
Ennek valszeg az az oka, h végre tiedapával vagy, és nem egyedül!!! :D :D :D

Kép
szisz89

Dodi: ha megkérnélek megkérdeznéd anyudat,(légyszi, légyszi) hogy hallott e valamit Dr. Tamás Katalin gasztroenterológusról? Vagy esetleg nem tudna valami jó dokit tanácsolni? Már ott tartunk, hogy felvisszük Pestre , mert ez az állapot már tarthatatlan. Környékünkön az előbb említett dokinőt találtam csak.
Köszi szépen!!
marietta1982

Na míg írtam jött is a válasz! Katy én is pont őt néztem ki! Köszi szépen!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én már teljesen kétségbe vagyok esve!!!!!!!!!!!De komolyan!!!!!
marietta1982

Marietta!
A kolléganőm fia tejallergiában szenvedett, most, 4 éves korára nőtte ki. A doktornő kezelte, és nekem is a kolléganőm ajánlotta.
De ha megnézed, nagyon sok helyen rendel, van kórházi tapasztalata is, és tényleg nagyon aranyos, precíz orvos.
Szerintem próbáljátok meg!
(persze lehet, hogy DodiAnyu ismer jobbat, szakmai berkekben nem tudom, hogy a Tamás Katalin mekkora szaktekintély :roll: :roll: )

Bond!
Hosszas gondolkodás után rájöttem, hogy kire hasonlít a kisfiad! Az Apafejben szereplő szőke kisfiúra! :D

Kép
katy76

Marietta!
A kolléganőm fia tejallergiában szenvedett, most, 4 éves korára nőtte ki. A doktornő kezelte, és nekem is a kolléganőm ajánlotta.
De ha megnézed, nagyon sok helyen rendel, van kórházi tapasztalata is, és tényleg nagyon aranyos, precíz orvos.
Szerintem próbáljátok meg!
(persze lehet, hogy DodiAnyu ismer jobbat, szakmai berkekben nem tudom, hogy a Tamás Katalin mekkora szaktekintély :roll: :roll: )

Bond!
Hosszas gondolkodás után rájöttem, hogy kire hasonlít a kisfiad! Az Apafejben szereplő szőke kisfiúra! :D

Kép
katy76

gabi1: ha segít a kamilla, akkor csak túl kell lenni azon a pár hónapon... :roll:

Bond: egyre szimpibb a fiad :twisted: :twisted: :twisted:
És melyik kezével klimpíroz anyuka? :lol: :lol:

Valamit kellene ennem.... De már lassan kiesszük a hűtőt, főzni meg ugyebár... :roll: Enyémapa a héten délutános, majd csak jövő héttől tud velünk lenni, nem kapott most szabit :( Ezért is sajnálom szegényt, hogy az éjjelek olyan darabosak. Délelőttönként meg eddig a mi dolgainkat intézte szegénykém, rohangált kórházba, gyogyitárba, boltba. Nagylelkűen tegnap megígértem, hogy kap spenótot. De egyelőre még max. elnyalogathatja a fagyasztott zöldséget :roll: Úgy érzem, szegény mire végetér az összeszokós időszak, visszaszokik a cigire :( Már most többet szív /eddig napi 3- max. 4 szálat/, aggódom miatta :( van valakinek vmi ötlete, hogy könnyíthető meg ez az időszak mindkettőnk számára?

Kép
agi125r

Na megjöttem.
Nyűgös ma a pici husom,de az is lehet h apa máris elkényeztette. :lol:
Na akkor tovább mesélem a kevésbé kellemes részét a dolognak.
Eljött a másnap reggel,és nekem mint három hete egyfolytában megint jóslóim voltak,de most meg voltam róla győződve h ez az igazi.Gondoltam az én kislányom fityiszt mutat,és már csak azért is most jön ki mikor már amúgy is beindították volna a szülést..
Szóltam a szülésznőnek,átmentünk a szülőszobára,felraktak a gépre.Még ezek előtt szóltam arról is h rémesen fáj a fejem,az volt a válsz h biztos keveset aludtam.A vérnyomásom állítólag a szokásos 140-es volt.Az a lényeg h megjött a doki,kaptam indítót duplán,de semmi.A fejem meg egyre jobban görcsölt.Közben még két nővérnek szóltam erről a válasz mindig ugyanaz volt:biztos izgatott voltam éjjel és nem aludtam.Ez elment odáig h már nem láttam csak foltokat.
Feküdtem a vajúdóba a takarító nők ott kiabáltak körülöttem,közben valahol nekiálltak fúrni..én meg bőgtem a fájdalomtól és a helyzettől h ilyen kiszolgáltatott vagyok.Azt el ne felejtsem megemlíteni ugyanis h nem engedték h hívjam a párom ,azt mondták majd ha beindulnak a fájások.Na azok a rohadt fájások nem indultak be,csak a fejem fájt egyre jobban.Közbe néha megmérték a vérnyomásom.Magas volt tudtam de nem mutatták mennyi.
Végre visszaért a doki,szóltak h menjek a vizsgálóba,na az szép volt ugyanis addigra semmit nem láttam!A doki lebaszott h miért nem szóltam! :roll: Felsegítettek az ágyra,megmérték a vérnyomásom,aztán végre délután kettőkor!végre úgy döntöttek császár lesz,mert magas a vérnyomásom.Na ekkor kaptam egy görcsrohamot.Sajnos emlékszem is rá.Gyors bekerültem a műtőbe.
Mikor felébredtem már a szobában voltam a párom ott volt mellettem és próbálta megmutatni gépen a képeket a kislányomról,de nem láttam még mindig.Nagyon meglepődtem h 4200 g és 58 cm! :shock: :lol:
Sajna nem sokkal ezután jött a második roham,na erre már nem emlékszem az intenzíven ébredtem.
A lényeg a lényeg h toxémiát kaptam,és annak a legsúlyosabb reakcióját adata a szervezetem a rohamokkal.
Már rég meg kellett volna h császározzanak,és nem sokon múlott h nem lett bajunk.
Ezek után gondolom megértitek h kivagyok picit.
A párom is úgy sírt mikor végre hazaengedtek minket.Nem hittük el h vége és végre együtt lehetünk itthon.Sajnálom h ilyen élményként kellett megélnem ezt az egészet,kicsit üresnek érzem magam emiatt.Másrészt boldog vagyok h végre a hátam mögött tudhatom az egészet.Ő a leggyönyörűbb kislány a világon,meg hisztis is.. :lol:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Rájöttem, hogy csúcsszuper anyuka vagyok (csak hagy aludjak eleget :oops: :oops: :oops: :oops: ):
-Manó megette a kaja felét
-a másikat pedig én. Anélkül, hogy közben leettem volna Hugit vagy hogy az orrát is teletömtem volna melleimmel. 8) 8) 8) 8)
(Igaz, hogy a húst a fenének sem tudtam felvágni két villával, de ezt most felejtsük el... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: )

katy76! :)

Öööööööööö...és az jót jelent? :roll:

Kép
Kép
200907?

Timi!
Ez nagyon durva! Sajnálom, hogy így kellett megélned a szülést!
És miért altattak?
A görcsrohamot hogy kell érteni? Mid görcsölt?

Ági!
Nekünk a nagymamák főztek 2 hétig, az nagy segítség volt. Meg lejjebb adtunk az igényeinkből, ha van idő főzni, akkor jó, ha nincs, akkor is jó. :lol: :lol: :lol:
Meglátod, könnyebb lesz nemsokára! Na, nem mintha változna a helyzet, csak hozzászoktok! :D :D

Az én lányom ma elkényeztet, már 1 órája alszik! (előtte 12-től 3-ig szopizás volt, volt miben elfáradnia!) :lol: :lol: :lol:

Boo!
Én évek óta nem ültem kád vízben! A régi lakásunkban nem is volt kád, csak zuhanykabin. Itt sarokkád van, de ha lenne pénzünk, ide is zuhanykabint tetetnék be. A gyerek miatt majd egyszer jó lesz a kád, de mi mindketten zuhanyzósok vagyunk.

Kép
katy76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: