A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Itt az aktualizált táblázat, mindenkinek szép napot!

Kép
Vendég

Nem is a baba szemérmes, hanem inkább a dokik akiket kifogok az uh-on. jövő héten megyünk 4d-re, akkor szerintem kiderül.

Kép
Kép
Kép
endaaj

Nona! Én is nagyon örülök, hogy minden rendben van. Most aztán már tényleg nyugi! :)

Gabi! Köszi a táblázatot!
Vendég

Nóna, ez szuper!!!! :D

Gabi, köszönjük a táblázatot ismét! 8)

Jó munkát a dolgozóknak, lányok! Ma is rohadt meleg lesz, nincs klíma az irodámban, nemrég költöztem át egy újba... :?

Kép
apkata

Sziasztok Lányok, annyira eltűntem, szégyellem is magam rendesen... :oops: Vacakolt is a net, a melegre való tekintettel elég kevés időt is töltöttem gép előtt, azt is inkább bloggolással tettem... :oops:
most igyekszem visszaolvasni Benneteket... lassan jegyzetelnem kell, hogy kivel mi minden történt.... :shock:

Velünk annyi változás történt, hogy a genetikai ultrahang alapján ösmét előrébbléptünk időben, így a szülés várható időpontja december 3.-a, éééééés a pocaklakó egy virágszál, aki ha megszületik a Minka névre fog hallgatni. :)

Na, de most már vagyok, leszek, visszaolvasok Mindenkit... legalábbis igyekszem! :wink:

cucka

Megint itt vagyok.. :oops: Szoktalak titeket olvasgatni, a 2008. decemberi topikból.

Lemonsong, meg ragadott amit írtál. Én is kisfiút vártam. Nekem 19 hetesen derült ki tavaly ilyenkor, hogy 2000-es lett a méhszáj és én a 15. héttől folyamatosan görcsöltem. Engem is megijesztettek, koraszülés, vetélés stb.. Csakhogy én meg is ijedtem. Ágynyugalom, pihenés jött ezután hónapokig és sajnos félelem. Fiam végül 38. hét végén született meg, majdnem betöltött 39. héten. Így utólag már látom, hogy a sok aggodalom felesleges volt. Pedig nekem később a 30. hét környékén ki is nyílt a méhszáj és 2100-as lett. És mégis. Persze nem tudhatom, ha nem veszem komolyan a fenyegetéseket mi lett volna, de a lényeg a végeredmény. Egy csodaszép egészségesen született fiú gyermek! :D Neked is ezt kívánom!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára aida 2009.07.28 10:32-kor.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Nóna örülök, hogy minden rendben Veletek és hogy egészséges picifiatok lesz nemsokára! Gratulálok hozzá! :)

És Mindenkinek egyaránt gratulálok a Picikékhez, nálunk most egy egészen "zökkenőmentes" időszak van, nekem sincs különösebb terhességi tünetem, és a hormonjaim is megnyugodni látszódnak, sztem egészen elviselhető vagyok. ;) azt leszámítva, hogy mihelyst megtudtam, hogy királyleánykánk lesz, azonnal beszabadultam egy babturiba és felvásároltam egy raklapnyi habos-babos kisruhácskát Minka másfél-két éves koráig. :lol:

Picit visszaolvasva láttam hordozós témáról is beszélgettetek, nekünk a kendő az én türelmetlenségem miatt nem igazán jött be, viszont pár hónapja felfedeztem a MeiTait, először nekem is babaközelben-esem volt, aztán a barátnőm igényes és szép darabokat kezdett el varrni, bátran ajánlom mindenkinek az oldalát, nemsokára babaerszényei is lesznek meg rugalmas kendői az egészen piciknek. :) Alkalmazkodó és rugalmas, nomeg legfőképp türelmes a kismamik hormonmegborulásaival szemben ;) :lol:
Itt az oldala: http://testkozelben.freeblog.hu/

cucka

Endaaj! Akkor nagy esély van, hogy jövő héten már megmutatja magát babóca! Aki nekünk csinálta a 18. heti gen. uh-ot, az is morcos bácsi volt, nem is nézte a nemét, hiába kérdeztem. Ha nem megyünk el múlt héten a 4D-re, mi sem tudjuk meg. A lényeg, hogy nincs semmi gond!

:D

Cucka! De jó, hogy előkerültél és gratulálok a kislányhoz! Így egy fiú után nagy öröm lehet, hogy kislány lesz...persze amúgy is! :D
Kitartás a visszaolvasgatáshoz, elég aktív a fórum! :P
Jó lenne, ha a régen írt többi kismama is írna pár sort, kíváncsi lennék mindenkire.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

pókica: egyelőre még el sem tudom képzelni, mihez is fogok kezdeni egy fütyitlen szösszenettel. :shock: Persze, titkon bíztam benne, hogy lányunk lesz most, Hunor egyre nagyfiúsabb, egyre jobban "levált" rólam és egyre inkább érdeklik az olyan dolgok, amikhez én egy villanásnyit sem konyítok. :S Imádja az autókat, a kerekeket, a dolgok mechanikus megközelítését, minden túlzás nélkül állíthatom, számára a legélvezetesebb sétáink a parkolóban születnek. :lol: Szóval, most arra koncentrálok, hogy nemsokára lesz egy cserfes szösszenetünk, akivel végre kicsajosozhatom magam. :lol: ... azért furi lesz mindenképpen.
:)

No, igen, valóban aktív a fórum, én valahol a huszonvalahanyadik oldalon vesztettem el a fonalat, azóta termeltetek egy röpke 50-et. :lol: Még szerencse, hogy mára van ebéd és Hunor a déli alvását húzza. ;)

cucka

Cucka örülök, hogy visszatértél közénk, remélem mostmár sűrűbben jössz! Gondolom, ha megtudnám, hogy nekünk is kiránylánykánk lesz, én is már felvásároltam volna a környéket, de egyenlőre engem semmiféle vásárlási láz még nem kapott el :)
Nézelődök sokat a neten, gyűjtöm az infókat, de sokszor át sem lehet látni az információk tengerét, főleg így az első babánál.

Endaaj ma délelőtt kértem időpontot 4d-re, jövő hét csütörtökön megyünk... bízom abban, hogy minden rendben találnak akkor is,és megtudom, ki lakik bennem :oops: engem már nagyon furdal kíváncsiság, főleg, hogy sokan tudják már itt köztünk.

Apkata itt sincs klíma, jó meleg van, nyitva az ablak... most ebédeltem egy nagy adag joghurtot, nagyon jól esett :oops: de már azt várom, hogy mehessek haza, ugyanis a fronttal megérkezett a fejfájásom is :cry:
Vendég

Nóna! Nagyon örülök, hogy végre kiderült, nálatok is minden rendben van!

Tedorka! Feltettem én is a wiwes üzenőfalra. Hátha segít.
Te is Dorka vagy? Én is az vagyok. :D

Tulipános!
Hogy mit csinál a HR-es? Kattints a linkre! Második bekezdés. :wink:
http://headhunter.blog.hu/2009/06/17/mit_csinalnak_a_fejvadaszok_es_a_hr_esek_amikor_epp_nem_interjuztatnak_vagy_cv_ket_csoportositgatnak
Ajka környékén nem ismerek lovas helyeket, de a négy alapvető dolog, amit Te is megnézhetsz:
Rend van-e? - Az istállóban, a lovardában vagy tanyán. Nem kell kacsaláb, csak legyen mindennek helye. Ahol rendetlenség van, ott a gazda fejében sem valószínű, hogy rend van. A biztonságos lovaskörnyezet alapfeltétele a rend.
Ápoltak-e a lovak? - Ha sáros a ló a karámban, az nem baj. (A gyerek sem patyolattiszta, ha a homokozóban ül. :lol: ) De ne legyenek össze-vissza töredezett, hosszú papucsok a lovak lábán pata helyett, pl.
Szelidek-e a lovak? - Ahol a lovak jellemzően (nem egy ló, nem egyszer) sunyítanak az emberre, fenyegetőznek (lábemelgetés, nyitott szájjal odakapkodás), félnek, oda nem vinném a gyerekemet.
Odafigyel-e az oktató a tanoncra? - Nézz meg egy-két lovasoktatást, ennek nem lehet akadálya. Ahol folyamatosan figyelemmel kísérik, hogy mit csinálnak a lovasok, az oktató segít, stb., az oké. Ha ott sincs, vagy a háverokkal csacsog odébb valahol, az nem oké.

Ezek azok, amelyeket én minimálisan elvárnék. A lovaglás nem (vagyis sem) veszélytelen, tehát első a biztonság. Van egy nagyon jó könyv, a Sérülések és balesetek megelőzése lovak körül című (Ernst - Fehér, Mezőgazda Kiadó). Ha beleolvasol, bővebb képet kapsz arról is, hogy mire figyelj oda, amikor lovashelyet keresel. De nem csak a csicsás nagy lovardák lehetnek jók, a tanyácskák között is vannak nagyon rendes kis helyek.

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

m&g no igen, én is sok-sok fölösleges dolgot megvettem Hunor esetében, beleesve az elsőgyerekesek hibáiba. ;) Mondjuk, úgy vannak ezek a reklámok-hírdetések kitalálva, hogy érezze is magát jó sz@rul, meg felelőtlen szülőnek az, aki ezt a legelemibb dolgot sem veszi meg a gyerekének. (gondolok itt, a hiperszuper hóvégén ha megszorulsz is kölcsönadó, ezernegyvenhatodik fölösleges rágókára pl. :D)

cucka

Cucka! Átérzem amit írsz! :D mikor megtudtam, hogy a lányunk után egy kisfiú érkezik a családba, teljesen bepánikoltam, amellett, hogy nagyon boldog voltam. Fogalmam nem volt mit csináljak majd egy kis fütyissel. Az egyik barátnőm ugyanígy volt. De mikor megszületett olyan magától értetődő volt minden. Majd meglátod, nálad is így lesz!
Igazából a fiúnál még mindig vannak gondjaim, pl mikor felébred alvásból és át akarom pelenkázni, még mindig tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak a kis álló fütykössel. :D Ilyen gondunk a lánykáinkkal tuti nem lesz. :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica nálunk családban és barátok közt eddig csak lány gyermeket láttam pelenka nélkül, nemcsoda, hogy ezek után kimondott lányos anyukának gondolom magam. Én még sosem láttam fiú babát pelenka nélkül :oops: csak sejtem, milyen... Ezek után gondolhatod, hogy én mégúgy sem tudnék mit kezdeni a helyzettel, bár biztos megoldom, ha a sors úgy hozza :)
Vendég

Sziasztok!
Lemonsong, köszi az infót. Eddig nekem még nem nézték és most sem kommentálta túl a doki -a kiskönyvből olvastam ki a C2000-et-, csak annyit mondott, "Jó, teljesen zárt a méhszáj". Azért mondhatta volna a rövidülést, de biztos gondolta úgyis itthon vagyok, nagy baj nem lehet. :shock:
Görcsölgetés (kis barna) nekem is volt ezért mentünk be multkor még a 18 hetes uh előtt, akkor ő szabin volt, az uh-n annyit írtak le, hogy mellső tapadású lepény, eléri a belső méhszájat.

Pókica, tényleg ilyenekre kell készülni a kisfiúnál? :oops: :)
Én is még csak leányzót láttam pelus nélkül, jól eltanultam tesómtól őket hogy kell szépen megtisztítgatni, pelusozni. Mit fogok egy kis fütyissel csinálni? :shock: :D
csillag25

Én meg csak azt a fütyisekkel tudok bánni. Huncnak van egy veleszületett fitymaszűkülete, lassan már ledoktorálhatnék magam is e témában, annyira körbejártuk. :lol: szóval ezek után egyelőre elképzelhetetlen a másik nem. Viszont már józan paraszti eszemmel kezdem érteni, hogy sok lányos anyuka mért választotta a nagyonteli pelustól való megszabaduláshoz a zuhanyt. :D Fiúsanyukaként csak jó alaposan körbetöröltem nedves törlőkendővel a mindenét nedves törlőkendővel. :oops:
m&g Kíváncsian várom a következő ultrahangotokat, szerintem akkor már biztos kiderül a pocaklakótok neme. :wink:
pókica nálunk is vannak álló fütyis ébredések, én olyankor kicsit szabadon hagyom, viszont ha mennünk kell valahova, megpróbálom "visszacsomagolni" a pelusba. :lol:

cucka

Jöttem picit, fiam alszik.

Azért egész más volt ma reggel felébredni. :)

Cucka, örülök hogy itt vagy megint, és gratula a kis Minkához-gyönyörű neve van, még sosem hallottam! Azért én továbbra is képben vagyok ám Veletek kapcs.! :wink:

Csillag, a dokid vlszleg azért nem szólt, mert a C2000 tökéletes eredmény! Nekem is az volt, direkt szólt is a doki, h. az teljesen jó, nehogy kombináljak! Olyannyira jó volt, h. a 42. héten azért szültem császárral, mert mindenféle rásegítés ellenére SEMMIT nem nyílt a méhszájam... szóval ezen ne aggódj!

A babahordozó alkalmatosságok engem is érdekelnének nagyon, bár azt is le kell írnom, h. a fiammal próbáltuk a kendőt - abszolút nem tűrte! Úgyhogy bárhogy is tervezzük, babó dönt! :lol: Most azért lenne nagyon jó, mert a pici korkülönbség miatt muszáj lesz mindkettővel egyszerre foglalkoznom, és jó lenne, ha maradna kezem ehhez. :) Ami biztos, én babát sírni nem hagyok, akármi van, ebből nem engedek, ebben komolyan hiszek, hogy ez így a jó. Szóval ezért lenne jó testközelben lennie a picinek, nem is elsősorban sétálni akarok így, az hosszú távon sztem fárasztó, mi elég nagyokat sétálunk, kell a levegő-én úgy tudom, télen is jót tesz, viszonylag hamar ki lehet vinni a babát. Tényleg Cucka, Neked téli a fiad, hogy volt ez Nálatok?

Kép

Kép
nóna

Én amúgy sétához, közlekedéshez testvérkocsiban gondolkodom - van valakinek tapasztalata? Kis korkülönbségesek, Ti mit terveztek?

Kép

Kép
nóna

Gabi, én is joghurtot ebédeltem!! :D és nekem is nagyon jól esett...

Már régebben akartam mondani, de mindig kiment a fejemből:
ne feledjétek, hogy a privát 4D ultrahang költségeit el lehet számolni egészségpénztárra, ha van a szolgáltatónak szerződése (de ez ma már sztem mindenhol van). Az eg. pénztár nevére kell számlát kérni, a tagi azonosító és név feltüntetésével. :wink: hátha valakinek hasznos info.

Kép
apkata

óóó, anyukák, kérdésem: mellszívóból jobb az elektromos? Egyik barátnőm arra esküszik, nekem meg még persze halvány fogalmam sincs... :P

Kép
apkata

nóna: de jó Téged is újra olvasni. :)
Én most úgy tervezem, hogy Minka-leányzót baberszényezni fogom a téli séták alatt, míg Hunor bitorolja a mostani babakocsinkat, ha még lesz egyáltalán igénye rá. Ugyanis, újabban csak nagyritkán hajlandó beleülni, inkább motorozik, sétál mellettem. Ha marad ez a fejlődési tendencia (amiről azt olvastam, kicsit csappanni fog, hiszen látja, hogy a kicsi és magatehetetlen tesóval többet foglalkoznak a szülők), akkor Minkáé lesz a babakocsi, Hunor sétál velünk. Újabb babakocsiba nem vagyok hajlandó feccölni, most van egy nagyon jó kis kocsink, valahogy megoldjuk. :) (és ahogy Te is írtad, úgyis babó dönt, lehet, hogy simán el van a kendőben, de lehet, hogy ordít, ha belehelyezem.) Még olyan távolinak érzem a dolgokat, pedig nemsokára itt lesz, hiszen már kevesebb van hátra, mint előre. ;)
Testvérfellépőben gondolkodom még. (erről tapasztalat valakinek?)

cucka

Nóna, egyik kétgyermekes anyuka barátnőm (a gyerekek között 17 hónapnyi a korkül.) a babakocsira vett egy olyan kis kiegészítő szerkentyűt, amin a nagyobbik baba állhat, és úgy sétálnak: imádja!! valami 3500 ft volt...

Kép
apkata

cucka, ez az: testvérfellépő!! Nem tudtam hogy mi a pontos megnevezése... :oops:

Kép
apkata

apkata nekem a sima kézi Avent Isisem volt és ez is marad most is, tökéletesen meg voltam vele elégedve. Mondjuk, nem volt nagy mutatvány levarázsolnom a tejet, de hallottam már olyanról is, akinek kellett az elektromos, mert egyrészt kevésbé fárasztó, mint a folyamatos pumpálás, másrészt meg hatékonyabb is talán. :)

cucka

Oké Nóna, akkor no para, semmi kombinálás! :D
csillag25

cucka, na majd még megálmodom, mi legyen. van a munkahelyemmel szemben egy kismamabolt, és 15 ezer Ft mind a kétféle (a kézi az Avent, az elektromosnak nem emlékszem a márkájára).

Kép
apkata

apkata :) ezek szerint jók a testvérfellépős tapasztalatok a barátnődnél is. :) Ez bíztató. :)

cucka

Cucka, nekem is az erszény tetszett meg, azt könnyű használni így első ránézésre. csak nem tudom, hogy nagy anorákban hogyan lehet...
A testvérkocsi azért jutott eszembe, mert ilyenkor a nagytesó mindig ugyanazt akarja csinálni, mint a pici... meg látom a barátnőmnél, h. bár a kisfia egy-másfél évesen szintén majdnem csak gyalogolni akart, most 2,5 évesen már inkább elterül megint a babakocsijában, és onnan figyel, mindenhová csak azzaé járnak megint. A fellépő ötlet is jó, nekem is tetszene, csak nem tudom, hogy a mi időnként 2-3 órás sétáinkat így állva végig tudja-e majd csinálni a fiam, úgy, hogy közben nincs lehetősége leülni. Meg a kocsink, ami van, az igazából sportkocsi, de nagy kerekű, nehéz, nem bolygókerekű, így is nehéz emelegetni, amikor kanyarodunk, illetve pont ma néztem, hogy nem tudom, hová férne a fellépő, olyan a kialakítása, nem lehet a tolókarját sem hosszabbítani. Szóval egyelőre nekem a testvérkocsi tűnt a mi helyzetünkben logikusnak. Csakhát így előre olyan nehéz ezt kiszámítani... :roll: Igazából anyutól kapnánk, azt mondta, de nem akarom őt sem fölös költségekbe verni, ha nem muszáj.

Amúgy én még nem vettem semmit, nagyon nem is fogok, sokmindenünk megvan, a baba ismét fiú, szóval a ruhák is ugyanazok, illetve abból majd veszek, mert sok kölcsönruhánk volt, ami most nem lesz. Egy mellszívó kell majd, mert az is kölcsön volt, Avent volt nekem is, totál meg voltam vele elégedve- hozzáteszem, nekem ömlött a tejem, néhány szívás után sugárban jött magától, úgyogy nem tudom kevés tej esetén milyen hatásos lehet. Próbáltam egy elektromosat is, hát engem nagyon megkínzott...
Valakinek esetleg volt MAM-os mellszívója? CSak azért kérdezem, mert nekem olyan cumisüvegjeim vannak, arra illeszkedne, csak nem tudom, milyen. ???

De a kelengyékkel kapcs. még az a gondolatom, hogy mindenki mást tart fontosnak, nekem több tanácsom is volt, volt olyan, amit mindenképpen szükségesnek mondtak, hát nekem nem volt egyáltalán, és volt amit azt mondták, meg ne vegyem, és az egyik legnélkülözhetetlenebb lett számomra. Szóval ez is nagyon egyéni tud lenni. Utólag majd kiderül... :D

Kép

Kép
nóna

Kelengyére egy példa: mi nem komplett pelenkázót vettünk, hanem egy szép, színben illő komódot, ami utána is bútordarab marad, odatoltuk a kiságy mellé, és vettünk a kiságyra egy pelenkázó feltétet kb. 3000,- Ft-ért - bár elárulom, hogy azóta is a franciaágyon, eldobható alátéten pelenkázom a fiam... :lol: Aki esetleg nehéz körülmények között van anyagilag, vagy nem mindegy neki, azért sztem rengeteget tud spórolni ilyesmi dolgokon.

Amin mi nem akarunk spórolni, vagyis nem ez a szempont: gyerekülés, cipő (használt nem!), matrac... szóval ami életet és egészséget véd, azon sztem nem szabad, inkább máshol érdemes meghúzni a nadrágszíjat! ( bár ezekben is érdemes körülnézni, a jó minőségűek között is van néha jelentős árkülönbség, és a drága is tud nagyon sz.r lenni, pl. gyerekülésben 90.000-eset is nyilvánítottak már szemétté...)

Kép

Kép
nóna

Bocs, h. összevissza írok, csak rémlenek témák, amikhez nem szóltam hozzá, és most jönnek a gondolatok. Látszik, hogy nagy teher jött le rólam... :D

Kép

Kép
nóna

Sziasztok!
Nóna! De örülök, hogy minden rendben!
Tegnap néztem babakocsikat, olyan 50 körülieket, teljesen jók, téliseitett, meg nyáriasitott meg hóvégén kölcsönad...azt mondta az eladó, hogy van olyan kétszázesres, ami nem tud sokkal többet, és ha nem vigyázol rá, akkor hamarabb tönkremegy, mint az olcsóbb lengyel gyártmány.
Moly! Dorka vagyok, illetve eredetileg Dóra, de mindenki Dorkának hiv.

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
tedorka

Cucka, annyira aranyos az a kép a blogod fejlécében! A játékállat a fánál! Honnan származik?

Hogy tudtok joghurtot ebédelni??? :shock: Csak azt??? Én azzal kezdem a napot, hogy megreggelizem, kiadósan, gyümölcsturmix, barnakenyér, vagy corn flakes, vagy pirítós valódi vajjal. (6.30-kor) Aztán 9.30 és 10 óra között tízórai, barnakenyér, vagy paradicsomos táska, vagy különféle feldolgozású zöldek (pl.: párolt zöldbab). Kb. egykor ebéd: főtt étel, mostanában kínai, néha házilag készítve, néha a kínai büféből. Négy körül uzsonna: joghurt korpával, vagy kefír kiflivel vagy ilyesmi. Néha sütemény. Hét körül vacsora, párolt zöldek, vagy halacska, a múlt héten kagylómániám volt, tegnap pedig palacsinta baracklekvárral. Szóval ezt a joghurt-dolgot kérem megmagyarázni! :wink: Az időbosztás csak így alakult. Nap közben kb. három órát bírok ki kaja nélkül. :lol:

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

Moly sajnos én ennyire rendszertelenül élek :oops: ami a nagyobb baj, hogy várandósan is :( Igaz, joghurtból sokat ettem, desszertnek pedig túró rudit.
Reggel kávé majd munka közben valami. Ez volt most a joghurt, máskor is valami hideg kaja, amit hozok magammal, ill. péksütemény. Rendes kajára esélyem sincs :cry: pedig ha lenne mód, biztos vennék/hozatnék.
Délután amikor hazaérek, bekapok valamit, mostanság gyümölcsöt, majd készítem a vacsit, ami mindíg meleg kaja és 6-7 körül eszünk, amikor elkészülök.
Itt dolgozom már 9 éve, azóta így van :( ehhez van a szervezetem is szokva :(
Fenitekből következik, hogy hétvégén sem reggelizem, de akkor ebédet főzök, így legalább napközben normálisan étkezem.
Ha elfelejtkezem magamról, akkor vígan elvagyok napközben szilárd étel nélkül még most is, de már erre is nagyon figyelek, anno fiatal lánykoromban sok napot éltem kávén és kólán
:oops: főleg vizsgaidőszakban.
Vendég

szia moly,
ebben a melegben nem annyira kívánom a kajákat, de ha korog a gyomrom muszáj enni valamit, és a joghurt ma jól esett nagyon. egyébként én is sokszor eszek egy nap de csak keveseket. főzök minden este vagy minden második este (attól függ mekkora adag sikerül) és azt viszi a férjem is és én is munkába. de nagyon madáradagokat eszek mostanában, mintha összement volna a gyomrom.... Lehet h az első 3 hónapban amikor kb semmit nem ettem mert mindig rosszul voltam... :D de minden reggel együtt reggelizünk úgyanúgy mint te, kb 6.30-kor és ez nagyon jó napindító!! :)

Kép
apkata

nóna no igen, a komódos pelenkázóval mi is így jártunk, mondjuk Hunor 4 -5 hónapos koráig működött a dolog, addig nem forgolódott az úrfi, de azóta inkább már csak tárolásra használjuk. Mármint a pelenkázó részét. :)
Kocsiülés: mi egy középkategóriásat választottunk, viszont minket megetettek a boltban az izzadásgátló belsőrész megvételével (kb 5ezer pénz), hogy az milyen jó, mert nem izzad bele a gyerek. Kamu, beleizzad. Nem kicsit. Pedig van klíma is a kocsiban. :lol:

moly mi talán még nem is ismerjük egymást, szerintem (talán?) akkor csatlakozhattál a fórumhoz, amikor én beste módon éppen tékozoltam valahol. :oops: :lol:
A blog fejlécében (valamint néha a blog írásaiban is) egy nagyon kedves oldalról szoktam fotókat válogatni, innen ingyenesen le lehet tölteni és hónapokkal később senki sem találhat meg azzal, hogy lenyúltad a fotóit. ;)
Íme az oldal: http://www.inmagine.com/ Itt találsz minden témában nagyon szép és igényes fotókat. :)
Kaja ügyben hasonlatos vagyok Hozzád. :lol:

tedorka nekem volt mindkét kategóriás babakocsim, ellent kell mondanom Neked egy csöppet. Kezdtünk egy 50-60 ezres lengyel másolattal, (mert egészen egyszerűen nem voltam hajlandó többet kifizetni egy babakocsiért!), amire ugyan nem volt panaszom, de az élet úgy hozta, hogy egy 200 ezres német kiállítási darabot egy ismerősünkön keresztül, jó áron megcsíptünk. Háááát, zongorázni lehet a kettő közti különbséget. Ha van viszonyítás, tényleg érezhető köztük a különbség. És nyüstölve van általunk rendesen, még sincs semmi baja.

cucka

Hello!

Én is testvérfellépőzni szándékozom. Most épp azt keresek kutatok, újonnan elég vészes... Már amúgy szoktatom is Bendust, sokat megyünk gyalog boltba, ide-oda a közelbe... Én boltba 2 gyerekkel 100% hogy nem megyek hordozóval. A cuccok is a gyerekek is, figyeljek is és vásároljak is és hozzam is haza, no persze... :) Én a babaerszényt a nyűgös, nem jó sehogysem időszakokra godoltam ki. ÉN SEM HAGYOM SÍRNI!!! Ez nálam is elv. :) Sokan lehurrogtak érte, kaptam a fejemre, el lesz kényeztetve stb, hát nincs. Annyi, hogy hozzám ragaszkodik a legjobban. És ennek így is kell lennie. Picinek meg kell, hogy tanulja, kire számíthat. Én ezzel így vagyok.

Nóna! Nagyon örülök, hogy rendben van minden!!!

Nekem még mai napig nem néztek méhszájat... Anno Bendusnál sem. :roll: Most viszont szólni fogok, mert azért csak 2. gyerek...

Mellszívó: nekem is kézi Avent van, állítólag jobb az elektromos, de nem hiszem, hogy veszek másikat. Max. ha nagyon sokat kell fejni és nagyon elegem van már a kéziből.

Mi pár hete voltunk 4D-n, ha gondoljátok teszek fel képet. :) Összehasonlítottam Bendus 4Ds képével is. :)

Kép
Kép
sleepin

sleepin én a boltos történést babakocsis-hordozós kombóval szeretném majd megoldani, így a vásárolt cuccokat nem cipelem, azokat beteszem a babakocsi aljába, kicsi rajtam, nagyobbik a kocsiban. :) (harmadikon lakunk, és nem vagyok súlyemelő :lol: ) A nehézbevásárlást (ásványvíz), azt eddig is apjuk intézte.... tudom, el vagyok kényeztetve ezen a téren... :oops: :lol:

cucka

Ami lemaradt: tegyél föl a piciról fotókat :!: úúúgy szeretem nézegetni őket. :)

cucka

Aida, tök jó, hogy írtál! Mikor kiderült a rövidülés (nekem már a 12. héten :() átolvastam nagy részét a 2100-as fórumotoknak, és nagyon megnyugtató volt látni, hogy mindenkinek minden rendben volt végül. Engem egyelőre nem tiltottak el semmilyen mozgástól, persze ha nyílik tovább, akkor majd én is kényszerpihenek. :( Én most elméletben nagyon kibékülnék a 30. heti 2100-al, olyan hihetetlenül messzinek tűnik az még!

Moly, a 3 óránkénti evés a legegészségesebb, de komolyan! :lol: Nem véletlenül kell a cukorbetegeknek is 3 óránként enni, így sose esik le a cukrod nagyon, nem leszel farkaséhes és nem zabálod túl magad! Bármilyen furcsán hangzik, fogyni is ezzel lehet a legjobban (persze terhesség alatt nyilván nem ez a szempont). :lol:

A kelengye-ügyben meg elkezdődtek a felajánlások, úgy tűnik pl., mégis lesz babakocsink, mert valahol pont kinövi a gyerek (de a típusát nem bírtam megjegyezni). Aztán kiderül, használom-e majd, bár az erkélyen altatáshoz biztos jó lesz. Babaruha-ügyben meg kimondottan meg lettem fenyegetve, hogy nehogy vegyek, mert már így is annyi kering körbe, hogy győzzem elhozni. :lol: Persze még így is marad bőven beszereznivaló, de nem mindegy,mennyi! És megkaptam első saját (kölcsön) terhesruhámat is, egy nadrág formájában, ami 35 fokban nyilván felesleges egyelőre, de mégiscsak az első! :lol:

/
lemonsong

Hali!!!

Voltam fogdokinál és némi fölös fogkőtől eltekintve semmi gond nincs.Megnyugtató,kistesó nem szíott ki még belőlem minden CA-t.

Holnap megyünk UH-ra,annyira izgulok!!!Remélem midnent rendben találnak!!!

Nóna,nagyon örülök,h minden OK veletekl!!!!!Most már tényleg gondtalan lehetsz!!!

Nekem 3000 a méhszáj,remélem nem is nyíllik ki idő előtt,Dénessel véreztem a 32.héten,benn is atrottak 4 napig és onnatól már a szülésig nyitott volt.

Babakocsitéma.Dénes szívből gyűlöli,km-eket képes gyalogolna 18 hós kora óta és nem viteti magát.Aztán majd ha kistesó beleköltözika babakocsiba lehet,hogy változnak a szokások.Egyelőre mi nem készülünk sehogy a témára.Marad a séta a babakocsi mellett.Viszont a kistesók(barátnős tapasztalat)imádnak segíteni tolni,ami kevésbé haléadós,de nem hisztis sétát eredményez.Meglássuk....

Gépi medela mellszívóm van.Az elején hasznos volt,aztán meguntam a folytonos zajt és kézzel fejtem Ala natur.Volt,h 3 perc alatt lejött fél liter.....profi lettem benne,így gondolkodom,h kell-e majd a gépi,de nem adtam el végül,ki tudja,lehet,hogy most szenvednem kell minden cseppért....

Én sajan még mindig kívánom a kajákat,ma pl.délután azt hittem nem jutok ki időben a konyhába egy kis paradicsomos halért citromkarikával....hát holnap meg kínait fogok enni az UH után,erre már készülök egy ideje...

Kép Kép
meli1118

Nóna, nagyon jó hírrel jöttél, nagyon örülök neki!

Meli
bizti minden ok lesz, aztán várjuk a képeket. De nem csak tőled, hanem mindenkitől, aki most volt, vagy megy. Sleepen, kíváncsi vagyok a tiédre is, amostanira és az első babáéra is. Ugyanazon a héten mentetek el mindkét gyerkőc esetében?

Méhszájat nálam sem néztek még.
Vendég

Sziasztok!

Egy kérdés! Elég sok babakocsinál olvasom hogy nem teljesen vízszintig dönhteő a támlája, hanem csak 175 fokig. És rá van írva hogy újszülött kortól. Én azt hittem hogy nekik vízszintig dönthető kell. Ti hogy tudjátok? Köszi
Vendég

Melinda : én úgy tudom, hogy a mózes a legideálisabb az újszülötteknél, azaz a tökéletes vízszintes. De nem hinném, hogy ezen az 5 fokon olyan sok minden múlna. ;)
(Gratulálok a kisfiatokhoz! :) )

cucka

O'hara,remélem kapunk képeket,majd kérem az elején!!!

Melinda,én erre figyeltem,h teljesen vízszintig dönthető legyen.Mondjuk az az 5 fok tényleg nem a világ,pláne,h az első hetekben olyan hideg lesz,h be lesznek bugyolálva vastag overáll,bundazsák....

Kép Kép
meli1118

lemonsong, 12. héten? :( Az régen volt. De ha eddig minden rendben volt, akkor legalább látszik, hogy lesz is rendben ezután is! :) Jól megaszontam.. :lol: Látom a fiaddal 1 nappal vagy korábbra kiírva mint én Noellel. :) Mennyi hasonlóság. Te is görcsölsz sokat? Attól rövidül? Kell magnéziumot szedned? A 20. hét környékén nekem is olyan messzinek tűnt a vége.. :? Erre most! Itt kapálózik lent a szőnyegen és dünnyög a 7 hónapos kisfiam. :D Meglátod Neked is elmegy az idő.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

hú, jó sokat írtatok megint!

Nekem is elektromos mellszívóm van, és nem iss nagyon használtam kézi üzemmódban.

Kép
Kép
Kép
endaaj

Aida, igen, a görcsöktől rövidült valószínűleg. És szedek magnéziumot persze! Szerencsére mostanra már csak hetente egy-két keményebb görcs van, szóval remélem, hogy a nehezén túl vagyok és így is maradok nagyjából a végéig! :) Már nagyon várom a decembert!!

Csajok, kérdés, ha már felmerült: a mellszívó mennyire "alapfelszerelés"? Akkor is kell, ha egyébként jól szopik a gyerek, és minden rendben megy? Vagy csak ha valami gond van, pl. nem akar beindulni vagy begyullad vagy ilyesmi? És kézzel nem jobb/egyszerűbb? Már csak mert az mindig kéznél van és nem kell vele annyit vacakolni. Meg talán kevésbé van olyan nagyüzemi tejgazdasági fejőgép hangulata, ami így elsőre kicsit hervasztónak tűnik.:lol:

/
lemonsong

Melinda, szerintem inkább vízszintesig dönthetőt keress, mert ha hasonalvós baba lesz (mint enyém), akkor sokat számít az az 5 fok...

Lemonssong, szerintem jó ha van. 1. nem biztos, hogy rögtön beindul a tejed. 2. nem biztos, hogy rögtön rácuppan a baba, akkor kell az inger. 3. az elején, vagy ha épp kevesebbnek érzed, fejhetsz és azzal gyarapíthatod. DE mindezt kézzel is elérheted, úgy is lehet fejni. Én sokat fejtem úgy is. :wink: Sok a szóismétlés, bocsi.

Pár kép (19 hetesen készültek):
Kép Kép
Kép Kép

Kép
Kép
sleepin

Lemonsong, sztem kézzel hosszabb, nehezebb, fájdalmasabb, és kevésbé hatékony. Mellszívóval nagyon gyorsan megy. Én sokat használtam, pedig tökéletesen szopizott a kisfiam. Ha valamiért egy szoptatás kimarad, akkor a lefejt tejet is oda lehet adni. Én többször voltam ilyen helyzetben, mivel igény szerint szopott a kisfiam, el kellett mennem valahová, és nem tudtam, visszaérek-e, megéhezik-e közben. Szóval biztonságot ad. Meg volt időszak, amikor kevesebbnek éreztem hirtelen a tejem, akkor is jól jött. Ezeket előre nem lehet tudni. Én anno kölcsönkaptam, de most is biztos veszek. Volt olyan is, h. délelőttös programunk volt, munkahely, hivatalok, és én nem szeretek nyilvánosan szoptatni valamiért, így akkor is jól jött. Meg mélyhűtöttem is valamennyi tejet.

De biztosan van, aki másképp vélekedik erről is, nekem ez a tapasztalatom.

Kép

Kép
nóna

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: