A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Tetyk! igen mi európában vagyunk...csak van aki még le van maradva :wink:

Én most a szülőkért imádkoznék....hogy egyszer majd legyen béke a lelkükben...ha ezek után ilyen még lehetséges.
katuska79

Kriszti - köszi a privit!!

Eszter - Szerintem is Eszter, Saci, és Ágnes ügyesebbek és gyorsabban sajátították el az egyes szakaszokat. De a többség még nem tud 6 hónaposan felülni és mászni. És még nem is "kell" nekik.

Glutén - már az én védőnőm is mondta, a gasztrós meg kifejezetten ajánlott, hogy 7 hós kortól lehet neki adni.

Féléves oszlop jó ötlet szívesen megcsinálom ha külditek az adatokat!!

Tegnap becsipogott éjszaka a légzésfigyelő :cry: :cry: :cry: :cry: Igaz "csak" az előjelző, de akkor is!! Nem is értettem hirtelen mi van pont elaludtam. Mondjuk a hátán volt és alá gyűrődött a takarója és kerszteben feküdt. Mire odaléptem már hallottam hogy szuszog. Mondtam is neki hogy ilyet töbet ne csináljon!!!

Kriszti - azt hiszem én is negatívat izgulok neked. És félév múlva legyen egy Boldog pozitív!!!

Máté jégkrém :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
lucus16

Sziasztok!
Lányok!Hol lehet venni olyan gyerek zárat vagy mit?Amivel le lehet zárni a szekrényeket és a kinyitható dolgokat a gyerek elől?Ugyanis Eszter mindent kinyit,lenyit,belenéz kipakol,lepakol.... :o :D Lecelluxoztam a szekrény ajtókat a nappaliban.... :P :o :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Egy óra múlva indulunk és még mindig nem vagyok összepakolva. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!

Csak bekukkantottam, Lucus, mennek az adatok: Zsófi, júl 16-án: (fél évesen) 67 cm, 6740 gr.
Körbe-körbe simán kúszik, tárgyakért nyúl, rikkantgat, fél évig kizárolagosan anyatej szinte (az a pár kanál tejpép, és gyümölcs szerintem nem mérvadó. Még nem ül, viszont megtartva nagyon szépen tartja magát. (már ha ilyen adatokat is beleírsz a táblába)

Na mentem , puszi mindenkinek!!! Két hét múlva jövök.

Kép
Kép
cs_erika

Eszter! Ikeában!!! van fiókzár (patrull), ha jól emlékszem talán 10 db van egy csomagban. És van hűtőzár amit szekrény ajtóra is fel lehet tenni ha pl kétszárnyú az ajtó. Egy zacsiban két db van. Szerintem nagyon jók, érdemes felszerelni!

Lucus! ok majd én is küldöm az adatokat hétfőn mert akkor megyünk mérésre:)
katuska79

katuska79

[quote]K írta:riszti! ha nem baj akkor csak egy csíkot izgulok jó?

Katuska, Lucus, teljesen igazatok van. Ha az eszemre hallgatok, én is így gondolom. Jobb, ha belejövök előbb az egy gyerek nevelésébe :) S Ágnesnek is szeretnék adni még egy kis időt "egyeduralkodni" :D Ráadásul ott a doki parancsa, hogy egy évig tilos :?
Viszont most, hogy egy hete bennem van a gyanú hogy lehet hogy megint babát várok, a hülye hormonjaim és anyai ösztöneim úgy tombolnak bennem, hogy már előre tudom: tiszta depi leszek ha 1 csíkot kapok. Tudom tiszta hülyeség :oops: :oops: :oops:

Lucus: légzésfigyelő :cry: Bár ahogy leírod hogy aludt Zille, tuti téves riasztás volt!

[quote]F írta:éléves oszlop jó ötlet szívesen megcsinálom ha külditek az adatokat!!

Lucus, Pontosan miket küldjünk? Méreteket vagy "képességeket" is?
[quote]
írta:
Eszter mindent kinyit,lenyit,belenéz kipakol,lepakol....

Eszter, mindig megdöbbenek milyen ügyes már a lányod! :shock: Bárhogy igyekszünk, sosem érünk utol :D Pedig csak egy nap van kicsi Eszter és Ágnes között :roll:
Ajtózár: Praktiker-szerű helyek? vagy láttam a Brendonban is, bár ők szemtelenül megkérik az árát... Néhány befőttes gumi a gombokat összefogni? Sógórnőméknél bevált a módszer

Erika, jó nyaralást :)
kisbogacs

sziasztok,

mi is megjöttünk a nagyiktól, nagyon jól éreztük magunkat! 8) :lol:
Nagyon ügyes babákról olvastam, bár csak futtában :oops:

L. egyfolytában állni akar, a legújabb, hogy elengedi a kezét, ahogy felhúzta magát. Fél kézzel még okés, de amikor mindkettővel elkezd a játékok után nyúlni, abból nagy borulások vannak...

Katuska, a cikk, amit betettél,nagyon jó! Levire is ráismertem, az a típus, aki túl gyorsan fejlődik és nagyokat borul :lol:

Kriszti, kíváncsi vagyok a reggelre! :wink: már ennyire beállt a mensid, h napra tudod, mikor kellene megjönnie?
Én már bánom a tesztelést, már a 3.-at lőttem el ma :oops: az elsőn volt a halvány 2. csík, a 2.-on semmi. A mai is nega. Úgyhogy kár volt elkezdeni, csak a pénztárcám bánja :evil:

Ercsi, jó nyaralást!!!!

Lucus, jó ötlet a táblába a fél éves oszlop. Bár, mi már 7 hósak vagyunk, de majd küldök féléves adatokat! :wink: Én továbbra sem tudom megnézni a táblát amúgy, bizti én vagyok a béna :oops:
Légzésfigyelő :evil: Pont ma gondoltam, hogy kikapcsolom, L-t egyfolytában lábujjhegyen állva találom a kiságyban, ahogy felébred, föláll. Gondolom ilyenkor nem érzékeli a légzést, aztán nem akarok szívrohamot kapni egy-egy riasztás miatt...

Eszter, nagyon ügyes a kicsi Eszter! :lol: Ajtózár: Ikea, Brendon! :wink:

Enikő, sajnálom a depit :( örülök, hogy már jobb a kedved! Csinálhatunk "mikrotalit", most már mi is többet vagyunk itthon! :wink:

Képzeljétek a múltkor fölbuzdultam rajtatok és elmentem tankinit venni. Hát rajtam botrányosan állt mindegyik :evil: nemhogy eltakarta, de kiemelte a pocakomat :( Az eladó csaj meg is kérdezte, hogy mikorra várom a babát :evil: :evil: :evil: úgyhogy sima bikinit vettem, csípőfazonú kis nadrággal.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vickybabe 2009.07.27 13:04-kor.

Kép
vickybabe

hoztam pár képet is, ha nem bánjátok:
Kép Kép Kép Kép

Kép
vickybabe

Katuska! Ki az a tékozló homár? Hol lehet őket megtalálni?
Csík fele is mentek? Én is lehet pont otthon leszek!
Tök jó a zárható zacsi. Én még nem is láttam.
Megmutatom milyen játéktárolót vettem Leventének, tök jól el lehet benne pakolni mindenfélét.
Kép

Eszter! Én teszcóban vettem gyermekzárat, de lehet venni ikeában is! És azokat a szekrényeket, aminek gombja van sima hajgumival zártam le! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Na tessék már megint egy bombázó anyuka!!! :shock: :shock: :shock:
mindjárt megyek és összetöröm az összes tükröt a lakásban. :twisted: Még jó hogy nincsenek is tükrök itthon :lol: :lol: :lol:

Ámulok Levi baba milyen ügyes :shock: :D

Mensi: nem biztos hogy beállt teljesen, de az előző kettő közel azonos időben jött...

[quote] írta:n már bánom a tesztelést, már a 3.-at lőttem el ma

Férjem is ezért tiltotta meg hogy ma teszteljek. Azt mondta ha negatív lesz és nem jön meg úgy is csinálok mégegyet holnap, akkor kezdjük mindjárt a holnapival :) Tök igaza van. De azért lehet mindjárt kimegyek és megcsinálom mégis... Olyan nehéz várni! :oops:
kisbogacs

Vicky! Mikrotaliban benne vagyok! :lol:
Láttom a járókát megvettétek és Levente élvezi! Elégedettek vagytok vele?
Nagyon ügyes ez a fiú. Jól begyorsított!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok en is itt.
Hu meg egy het es megyek haza, de jo lesz! Alig varom!
Pasik: Hat csajok szerintem senki ne varja, hogy majd ok maguktol csinalnak valamit, vagy rajonnek valamire, ami velunk kapcsolatos (tisztelet a kivetelnek, tudom vannak itt nem ilyen tipusu ferfiak is). En mar feladtam, ha en nem csinalom, es nem mondom akkor nem lesz semmi. Persze jol esne, hogy ne csak en iranyitsam a magan eletemet, de hat ha maskep nem megy mit lehet csinalni. Ugy hogy teljes mertekben egyetertek Katuskaval. Eddig en is megsirattam, hogy szulinapomra nem kapok semmit, nem visz el vacsizni, ha en nem mondom. Hat ez alkalommal, jo szomorkodtam, hogy nem volt szulinapi aji, de beultettem az autoba, elmentunk a varosba a Mangoba, bevasaroltam, es kifizettettem vele. Na jo nem tul romantikus, na de ha maskep nem megy (o meg orult, hogy nem zaklatom, hogy neki kell valamit venni, es igy tutira hasznos dolgot veszek) Este meg mondtam, hogy el megyunk vacsira, en jo kepet vagtam, o meg orult, hogy milyen jol vegezte dolgat :lol: Szoval ez volt az idei szulinap, a tavalyi siras es veszekedes, mert nem volt aji, meg nem hivott meg vacsira. Szoval azt hiszem jovore az ideit ismetlem meg! :lol:
Tegnap is szoltam, hogy megyunk delutan baratnomhez uszni, o is jon persze, este meg hivja fel a baratjat es elmegyunk veluk vacsorazni. Ne is mondjam, hogy ez igy tortent. Persze duzzogott egy kicsit, de megcsinalta, es meg jol is erezte magat. Tenyleg az en ferjemmel maskep nem lehet. Es szerintem sok mas pasival sem. Apam, aposom, tesom sem kivetelek. Ugy hogy csajok, tessek felvenni a nadragot, es lepeseket tenni ez ugyben, es csak pozitivan :!:
Mi mas!
ja Katuska koszi a cikket nagyon jo volt olvasni, Ati teljesen igy fejlodik (najo az elejen egy kicsit gyorsabban), szoval szerintem nem kesleltett a tablazat, sot egy kicsit bosszankodtam is Eszter megjegyzesen (magamra vettem bocsi, nem erzem, hogy a fiam ellenne valamivel kesve), mert az en fiam meg nem kuszik nem maszik, nem ul fel egyedul, de szerintem semmi problema, ha orvos nem lat benne hibat, nem kotelezo mindenkinek ugyanugy fejlodni, mert lehet, hogy a baba mozgasba nem fejlodik, viszont egyeb masba igen, jobban mint a masik babak. Sot nem is biztos, hogy azok a babak akik nem kezdenek el gyorsan mozogni, azert nem teszik, mert lustak vagy ugyetlenek, lehet csak jobb megfigyelok, es nem csinaljak addig amig nem biztosak a dolgukba.
na jo loholok tovabb, megyek az en kis gezenguzomhoz. Ma ugyanis a nagyinal van.
jaj Eniko, hu sajnalom az epitkezest, nem kommentelaom mert fejrem epitesz, es egyfolytaba ilyen problemai vannak, es ebben a szakmaba dolgozik evek ota, szoval meg tapasztalata is van. Amugy anyumeknak otthon szlovakiaba pont most lepett le az eloleggel egy marvanyos, raadasul a vicc az hogy ajanlottak a marvanyost. Jo mi? Apu meg ugyszinten szakma beli, tehat gondolta az ember, hogy nem vagjak at. Hat meg is!

Kép
brestovsky

Probalom folytatni ott ahol abba hagytam a delelott.

ERIKAjo nyaralast!

Batkata es Benci ha alakitotok egy klubot a MEGNEMERTETNOKERT tagsagert esedezem.Lehet,hogy most jott ki a szules utani babyblu vagy mi de tok szuper kedvem van :evil: a ferjem a nyari idoszakban amig a szabadsagolasok tartnak 24 orat dolgozik 48 pihen ebbol az elso 24-ben annyira faradt,hogy meg magahoz sincs turelme nem hogy hozzam es amire lenne kedve velem beszelni akkora mar en temetkezem teljes nemasagba,egy ordogi kor.ennyit nagyon dio hejba.

Bombol a kisebbik ivadekom,ezek a gyerekek sincsenek tekintettel az anyuk depijere egyszer egy bacsi mondta volt hogy,olyanaok a gyerekek mint a koroladebogarak addig eloskodnek a szulokon mig a szulok elpusztulnak(habar o nagyobbakra ertete)

Tetyk& a fiúk
tetyk

Vicky most latom te is feltetted ez a cikket!
:lol:
katuska megelozott, de jo olvasni ilyeneket a paramamiknak, foleg akinek a fia-lanya hasonlit az enyemre
Mozgekony gyerek elott le a kalappal.
Levi hihetetlen.

Kép
brestovsky

Rita, én is most láttam, ki is szerkesztettem :oops:
Nagyon büszke vagyok Levire, másrészt azért néha picit irigykedem a nyugisabb gyerekek mamijaira :oops: :oops: :oops:

Enikő, igen nagyon szupi a járóka!!!

Kriszti, hát bombázó azért enyhe túlzás :) csak jó a fotó és nem látszik a lógó hasam :? Tükröket ne törd össze, az balszerencsét hoz! :lol: :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vickybabe 2009.07.27 13:23-kor.

Kép
vickybabe

Nem bírtam ki, teszteltem. Negatív. Ezek után ha holnap is pánikolnék, lőjjetek le...
kisbogacs

Kriszti, ejnyebejnye :evil: én szóltam, hogy ne tesztelj!!!!!!!!!!!!!!!! azért sajnálom a negát, de mint ahogy Te is írtad jobb ez most így! Én is így voltam, örültem, hogy nega, de valahogy rosszul is esett... :roll:

Kép
vickybabe

Lucus, a táblázathoz a 6 hós adataink: 7280 g, 69 cm, kapaszkodva felül, négykézláb áll és fekvőtámaszozik, hátrafelé halad, utánozza a karmozgásunkat, ügyesen fog. És csak szopi.

Kép
vickybabe

viki:Jó,hogy jöttél!Úgy látom a fiad az állást produkálja állandóan.. :D Nagyon ügyi!Lassan körbe körbe fogy járni a járókában... :P
Igen ilyenkor én is elgondolkodom,hogy milyen volt,mikor letettem és ott maradt....Hát már nem így van! :lol:
Rita:Nem kijelentettem,hanem érdeklődve kérdeztem,hogy nem-e addig kell ezeket tudni.?! Mert nekem olyan eltoltnak tűnt,ahhoz képest,hogy Eszter miket művel.Ezen ne bosszankodj,mindenki más ütemben fejlődik,ez tény!Senki nem mond ilyet,hogy el lenne maradva/késve valamivel akárki!Sőt!De ezt már annyiszor beszéltük. :wink: :)

Eszter

Kép
eszterem

Halihó!
Na megjöttünk tegnap délután, persze még estére vendégek jelentkeztek be, pedig tutdták, hogy most értünk haza.. Így turbó pakolás, szakadt rólam a víz...

Próbáltam nagyjából visszaolvasni, ahogy kivettem, nincs Mónin kívül újabb kismamánk... :)

A kisfiúról a hír, akire gondolni kellett:
tegnap örökre elment... :cry:

Kicsinyítek képeket, és hozok nemsokára, már ha hagyják a csemeték...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Lucus:A mi 6 hós adataink ezek voltak: 7450g , 69cm, Egyedül felült, négykézláb nyitott ujjakkal kezd mászni, nyúl a játékokért,megfogja és játszik velük.Tízórai,ebéd kiváltva,uzsonna majdnem,de kaják után,reggel ,vacsira és este szopizik.Mit kell még?Ez elég?

Eszter

Kép
eszterem

ja Katuska:
Köszönöm Annám nevében a köszöntést :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

kicsit sok leszek... :oops:

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1248699770.3243.jpg[/img] Sört ide!

[/img] Kép Rákocska

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1248699818.6813.jpg[/img] Ezt vajon ki lehet harapni?

[/img] Kép Brekkencs

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1248699867.3205.jpg[/img] Kényelem...

[/img] Kép Egyedül iszom!

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1248699923.7131.jpg[/img]

[/img] Kép

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1248699962.2291.jpg[/img] [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági:Jó ,hogy te is megkerültél!Megvolt a pihenés,nyaralás?Anna az apukájával van a medencébe,mert azt akarom mondani,hogy tiszta apja!(remélem az az apja!)
Jók a képek!-nagyon szépek a gyerkőcök!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterem 2009.07.27 14:21-kor.

Eszter

Kép
eszterem

MÁgi,de szuperek a képek :) Mindig ámulok Anna szép szemén, de Bence sem panaszkodhat :)

A kisfiú sajnos már pénteken elment :cry:

Vicky, tudom, tudom, de már nem bírtam holnapig várni :oops:
kisbogacs

Mági - Nagyon jók a képek látszik, hogy jól éreztétek magatokat!! Anna milyen volt félévesnek?, mert teljesen más a két gyerkőcöd!!
Tudtál Te is pihenni?

Eszter - még nem válaszoltam neked, nem tudom, hogy genetika-e eza sok allergia az én családomban nincs allergiás, csak a tesóm a parlagfűre. apus is arra, szóval nem tudom, bízom benne, hogy kinövi és nem kell majd folyton arra figyelni mit ehet.

Ma nem kevertem a répa krumplihoz szilvát és így is megette a 3/4- üvegnyit!!! Utána kapott 5 kiskanál szilvát magában desszertnek, az is lecsúszott.

Kriszti - Irgum-burgum :lol: :lol: :lol: :lol: Ha holnap nem jön meg a mensi akkor is csak holnapután tesztelhetsz!!! :lol: :lol: :lol:

Lányok - Katuska vetette fel az ötletet én meg mondtam hogy megvalósítom, de szerintem is jó ötlet! Mindenki azt küldjön el amit jónak lát. Fogjuk fel érdekesség képpen és ne hasonlítgassunk!!
Teszek bele oszlopokat, hogy féléves: súly, hossz, mozgásfejlődés, értelmi fejlődés, evés. Még valami??

Kép

Kép
lucus16

lucus:
fogak száma :)

Mindjárt keresek Annáról féléves képet :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ágnes adatai 6 hósan:
6,8 kg (diagrammról leolvasott becsült érték, mert a közelben nem volt mérés), 68 cm

Akkori tudásunk:

Mozgás: Oda-vissza forog, aktívan kúszik, hason fekve irányt változtat, négykézlábra áll, mászást próbálgatja, támaszkodva felül
Egyéb: kedvenc dalai vannak;
tanulja, hogy a leejtett eltűnt tárgy nem szűnik meg létezni: dobálja a játékait a kanapéról, majd kikúszik a szélére hogy megnézze hova estek;
kommunikációs szándékkal/szemünkbe nézve magyaráz;
kedvenc színei vannak (megőrül a fekete és a kék tárgyakért)
kisbogacs

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1248707186.8492.jpg[/img] Anna kicsivel több,mint fél évesen :) [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja, evés: akkor még csak szopi volt.
Fogak száma: egy sem :D
kisbogacs

Milán 6 hónapos adatai:
8810 gr, 75 cm
forog, kúszik, négykézlábra áll, hintázik
csak tápi, minimális anyatej

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mágnes! De édes! Nagyon az apjára hasonlít!

Ja és a fogak száma: 2

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Milyen édes Anna babának is! :) :) :)
kisbogacs

Kép hiúság
kisbogacs

Jó estét!

Gyönyörű és szuper ügyes minden baba,gratulálok!!!

Martin legújabb hóbortja,gurulva kommandózik a habtapin,majd a szélére érve felbontja azt és rágni kezdi :lol:

Vickybabe,Kriszti: irgum-burgum,tesztelősdi :wink: Na,nem mintha én nem csinálnám ebben a helyzetben :oops: De azon drukkolok,hogy úgy legyen,ahogy szeretnétek!

Katuska:megnézem a cikket,találva érzem magam...bár már nem parázok,belendült a kisember :lol:

Enikő: nem semmi a sztorid! :shock: Milán pedig csodaszép,tuti,hogy a meleg tett be neki is kaja ügyben :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

nah én a 6 hós adatokat holnap hoznám, délben megyünk a 6 hós státuszra :)
Fiam átment kutyába...Folyamatosan mondja, hogy: vavava :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kriszti! De aranyos Ági!

Kata! Köszi!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok.
Először is bocsi az eltűnésért, ma valami nem volt jó a géppel délután.

Magunkról.
Joelnek már a tízórai ebéd és uzsonna már fel váltva, a többi tápszer.
Négykézláb már próbál 1-2 lépést tenni de egyelőre még hasalás a vége.
Éjjel már elég jól alszik, bár tegnap előtt a kis butus elejtette a cumiját az udvaron és a kutyánk egyből szétrágta, hát szerintem nem kell leírnom milyen volt az aznapi éjszakánk cumi nélkül.
Hiába volt itthon másik cumi az nem volt neki jó, mert a gumis része nem olyan volt mint az előző.
Az a cumi tetszett neki, ami babaváró csomagban volt. :?
Reggel megkérdeztem a szomszédomat, hogy annak idején ő elkérte-e azt a csomagot és szerencsénk volt, ugyan olyan formájú cumi volt mint ami kellett.
Így minden oké most, este 9-kor fürdés evés, reggel 4-ig alvás, akkor kap teát, és amikor legközelebb fölébred ami általában 5 óra felé szokott lenni akkor kap tápszert és reggel 1/2 9-ig alszik.
A legújabb szokása fürdésnél, hogy bele pisil a fürdő vízibe, eddig nem csinálta, de most rendszeres lett nála, ma pl még csak ki lett csomagolva a pelusból, de már bele is célzott a fürdő vizébe.
Majd 2 hét múlva viszem a nagyobbik fiamat Pestre kontrollra a főorvosasszonyhoz, remélem minden rendben van.
Így akkor majd csak este tudok jönni.
jövőhéten megyek dokihoz is, azt mondták az uh-on, hogy megint fiam lesz, így tényleg el leszek kényeztetve.
Amúgy minden oké velem és a babával, még nem híztam semmit hála istennek. De a hasamon már látszik, hogy babás vagyok.
Neveknél idáig a Ciprián és Sámuel volt a választék, de ma úgy látszik eldőlt Kevin lesz a neve, legalább is a páromnak is tetszik ez a név, mert ez is Héber eredetű.
A párom fia úgy döntött, hogy vissza megy az anyjához, de ez is érdekes, mert ezt a nagymamájának mondta amikor nála nyaralt.
A páromnak meg is mondtam, hogy nem fogja a fia eljátszani, hogy esetleg, ha az anyjával össze vesz akkor vissza jöhet hozzánk, de ezt a párom is így gondolja.
Az anyjának ha valamiért kinyitotta a kis száját rögtön megkapta itt náluk viszont nem, szerintem ez a baja.

Próbálom majd azért vissza olvasni amit írtatok, de elég nehéz helyzetben vagyok, mert már sokat írtatok. :oops: :?
Igyekszem bekapcsolódni.

manocskak

Sziasztok!

Hipergyors bekukk...

A tesós képek szupercukik! Annyira jó látni, hogy így szeretik egymást!

Hűű, Levi de ügyes! És nagyon szép!! Viola is állandóan állni akar, ülni egyáltalán nem akar, de az még nem jutott eszébe, hogy hogy lehet felállni egyedül (szerinte, és azt hiszem, ez mély meggyőződése, hogy a mi feladatunk őt felállítani, és ez így van jól)

Ágnes nagyon-nagyon tanulmányozza azt a tükröt :lol: :lol:

Csajok, köszi a szekrényzárós tippeket!
Mostanra már leeresztettük az összes ágyat- a konektorok eltüntetése a következő harci feladat. Pár napja már ki kellett szednem egy elektromos vezetéket Vió szájából- persze nem harapta volna át, de inkább ne is próbálkozzon.

Manocskák: állítólag az a babacsomagos cumi még nem is az olcsóbbak közül való- naná, hogy azt pakolják a csomagba, hogy a babó arra szokjon rá...

Enikő: nagyon-nagyon szépek vagytok! Látszik, hogy kiegyensúlyozott, jól fejlődő srácok! A ház ügyekhez kitartás! (mi 2 éve költöztünk, még mindig tart a küzdelem az új házzal)

Mágnes:
a vőlegényünk nagyon-nagyon helyes pasi :D , a jövendő sógornőnk pedig nagyon szép- kicsit hasonlít Anna szeme Violáéra, mindig úgy képzelem, hogy talán hamarosan nekem is kis copfosom lesz :D Persze most még hajunk se sok van :D

Hozzátápi: próbálom magam nem idegesíteni rajta- minden táblázatban más adatok :roll: . Én meg teljesen más elvek szerint ettem anno... Mi rendületlenül próbálkozunk, főleg üvegesekkel, de néha a nagyik varázsolnak egy-egy turmixot. Viszont ma megkóstoltunk egy alma-málna ivólevet (4 hósnak írták), és úgy tűnt, ez az első ivólé, ami tetszik Viónak. Akkor ez most gáz? Ne adjam neki?

Hathós adatok: félek, hogy én nem fogok tudni hozni :( Csak augusztus 19-én lesz mérésünk, csak tippelni tudok. RÁálltam a mérlegünkre Vióval, és pont 6kg-t mutatott 6 hónaposan, és talán 63 cm-t mértünk, de ezek mind amatőr mérések eredményei. Ruhából 56-ostól 74-esig minden van még a szekrényben (furcsa módon a pulóverekből az egész kicsi is jó még :shock: )

Ja, mit tudunk: forgunk minden irányba, kúszunk hátrafelé, és előre is, de csak úgy, hogy a fejünk a földön van, és a bal nagyujjunk a szánkban lóg. Fogacska nincs egy darab se. Négykézlábra állunk, hintázunk, de tovább nem próbálkozunk- azt hiszem, felesleges mozgásformának tartjuk, hisz lehetetlen úgy haladni, hogy a pocakunk nincs a földön, nem?! Ülni kényelmetlen, így azt se igen próbálgatjuk (de picit megtartjuk magunkat, ha anya leültet). Állva megtartjuk magunkat, de anya ezt nem hagyja. A cuccokat pakolgatjuk, felszedjük, néha eldobjuk. Szeretünk kukucska játékot játszani, meg tudjuk mutatni a könyvecskében a sünit és a fekete pókot. Imádjuk a csirkéket és a pulykákat, és a mozgó fákat, virágokat. Kedvenc dalunk a "Messzi olasz tájon egy víg legényke élt... kezdetű sláger :D
Evés: a 4 hós kajákat esszük, husi még nem volt, kedvencünk a vaníliás pép, a cici már nem az isten, de még hasznos nyugtató...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Móni! nem semmi kölök...ide oda ugrabugrál....eldönthetné végre mit akar! MAjd felnőtt korában is így képzeli? HA valami nem tetszik csak úgy tovább áll?
Joel is nagyon ügyes! Petra is ezt csinálja, tétova ringatózás, megpróbál egyensúlyozva elindulni négykézláb de borulás vagy hasra esés a vége. A kúszás jobban megy de rendületlenül edz.
Nem vagytok egyszerűek a nevek terén, azért a végére csak ki fogjátok találni :lol: :lol: de legalább van választék!

Kata! unokaöcsém csinálta ezt. Mindenhová gurulva ment, nem is mászott egyáltalán...beállította magát irányba és gurult :lol:

De édes Ágnes ahogy nézi magát!

Mágnes! Anna picinek is milyen gyönyörű volt!
Vickybabe! LEvente is fantasztikus erős ügyes kisfiú! Csak ámulok bámulok...

Enikő! nem tudom merre megyünk a nyaraláson, szováta, parajd biztos, meg a Gyilkos-tó környéke.
katuska79

Zitocs! elképzeltem ahogy Viola kúszik :lol: :lol: :lol:
adhatod neki a málnás ivólevet, az iprailag feldolgozottban nincs benne a mag ami gondot szokott okozni, csak a préslé van benne az is gen kis mennyiségben.
Elvileg lehet adni a málnát csak ki kell szedegetni azokat a nagyon pici magokat pl ruhán átszűrve de olyan kis mennyiség lesz belőle, hogy inkább csak színezi az inni valót.

Most hogy írod nálunk is így vannak a ruhák. A pulóverekből a legkisebb méret is jó rá, a többi meg 68-74-es.
katuska79

Enikő! a Tékozló Homár egy fogyasztóvédő blog. Tele van iylen esetekkel, átverésekkel. Nagyon sok sztori van fent szolgáltatókkal kapcsolatban is...én rendszeresen olvasom. A cégek, vállalkozók, szolgáltatók már kezdenek rájönni, hogy nem jó ha a Homár blogra kerülnek:)

www.homar.blog.hu
katuska79

Jó reggelt! Milán 5-ik fogacskája is áttörte az ínyt!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Zitocs! Köszi! Aranyos vagy! Ti építettetek vagy készen vettétek? Milyen küzdelmek vannak még az új házzal?

Katuska! A gyilkostótol kb 40 km-re leszünk.
Köszi a homár infót! Lehet élek vele!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

én nagyon defektes vagyok.. szedem a mostmár normális (nem szoptatós) fogibogyót...2 hét még van a mensiig, és úgy néz ki, már megint vérzek... Rohadt túlbuzgó mensi! Amikor kellett volna, akkor nem akart jönni, most meg olyan mint a rossz Anyós! :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Enikő:
5 fog??? Belehúztatok!!! Kölcsönkérnénk belőle egyet-kettőt... :roll: :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Igen 5! És le is van maradva Leventéhez képest, mert pár napja van, hogy még kettő kijöjjön. Leventének 7 hósan 7 foga volt: :lol:
Kölcsön adni? Inkább hozd el Milánhoz, ő elmondja Bencédnek, hogy kell növeszteni! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

katuska
Én is ki vagyok rá most bukva rendesen, hogy azért költözött hozzánk, mert az anyjával nem jött ki, és meg is mondta az anyjának, hogy nem akar hozzá vissza menni. Most hirtelen meg vissza akar menni.
Kifizettük neki a tábort, nem beszélve arról, hogy majdnem megbukott évvégén, az anyja szerint miattunk, bár egész éves anyagból kapta a jegyeket.
Tőlünk kb 3 vagy 4 hónapot járt suliba.
Nem is írta föl mi a lecke, és soha nem azt tanulta meg amit kellene így hogyan nézzünk utána?
És az a legfurcsább, hogy nekem a két fiamat semmilyen táborba nem tudtam elküldeni idén, lett volna egy lehetőség amit az iskola pályázott 1 1 hetes zánkai tábort, de sajnos nem nyerték meg a pályázatot. Én totál haragszom most a párom fiára, hogy milyen telhetetlen ilyen téren is.
Mondtam is a páromnak, hogy majd elküldöm azért a fiukat strandra vagy valahová egy kicsit hagy szórakozzanak, de azért lesz 1-2 keresetlen szavam szerintem a párom fiához az biztos.
Kitalált állítólag olyan a nagyanyjának, hogy itt nem kapott megfelelően enni ami a fejlődéséhez kell, persze mert nem kérdeztem meg tőle mit akar enni hanem azt evett amit főztem. Az anyjánál válogathatott reggeliből, ha ezt nem akart enni akkor másik vagy harmadik, eléggé elkényeztette őt ilyen téren, hogy ennyire válogat a fia.
Csináltam ebédre pörit (szereti), de közölte velem, hogy nem jó, mert nem olyan mint amit a mamája főz, hát forrt a vér a fejembe, hogy a fejére boratom, de a párom rászólt a fiára, hogy mit képzel magáról.
A párom mondta is az exének, ha most vissza költözik a gyerek ő többet nem hajlandó nevelni. Tudod az a fura, hogy amikor problémája volt az anyjának a gyerekkel akkor egyből hívta a páromat, hogy beszéljen vele, a párom ezzel kapcsolatban azt mondta nekem, hogy akkor meg fogja neki mondani, hogy oldja meg ahogy akarja.
Bocsi, hogy így kikeltem magamból, de naghyon ki vagyok készülve ez miatt.

manocskak

Katuska: Köszi a málna infót!!!

Enikő: Hűűű, mennyi fogacska!!!!!!!! Ház: mi akkor szálltunk be, amikor már álltak a falak. Ezzel nem is volt gond, mert eleinte az építők nagyon-nagyon szépen dolgoztak. De aztán a beruházó elkezdte őket sürgetni, hogy határidő- no, ott már lettek problémák. Az első adagot (jó hosszú könyörgés után) ki is javították, de most is pl. kong nem egy járólap, egy ablakot csak a télen cseréltek ki, mert majdnem kiesett, az elektromos rendszer meg tök gáz annyiban, hogy nem kérték meg az ELMÜ-től a több áramot, csak a minimumot. Ezek után nem bírja együtt a mosógépet a villanytűzhellyel stb (vagy a főzőlapot a sütővel - nem igazán XXI. század), a kerítés most kezd rozsdásodni, mert nem alapozták le- no, nagy hirtelen ennyi jut eszembe. De imádok itt lakni :D a hibák ellenére is.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: