A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

nemlajos, nagyon köszi,

nézzük sikerült-e.

igen, én is elmennék végre a talira!!
anna**

Az avatarnak kicsinek kell lenni, ahogy írja is.
Ha windows-os vagy, paint-ban tudsz kicsinyíteni.

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nah, nem sikerült.

paint-ben?
anna**

Jesszasz, 5 nap múlva lesz egy 5 hónaposom!!! :shock: :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

ujra próba
anna**

Fogzásra: nekem az osanit nevű homeós bogyót ajánlották nagyon, asszem, valami pharmaexpressz nevű cégtől lehet rendelni osztrákiából.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

semmi, ok most futok van egy kis dolgom.

igen 5 hónapos dömdödöööm!!!! :-)

később jövök!!
anna**

anna, mekkora képet akarsz feltenni?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

csajok, engem meg fog ölni azuram, semmi pénzünk és én megvettem aztat az erszényt :shock: :!: sztem nem mondom meg neki egy JÓÓÓ ideig :?

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Pappilon: Pénztelenséget sajnálom. Nehéz, amikor mindent meg kell fontolni, de hát egyszer-egyszer magadra is kell gondolni... ;)

Csibb: Biztos így is csini vagy. Apával én a helyedben egy kicsit elbeszélgetnék a felelősségről. Nálunk Peti már egy hónapja nyűgös minden éjszaka és iszonyúan fáradt vagyok. Ezért most a nyaralás alatt Petiapu kel Petivel és a 3 naggyal és elmennek boltba és engem keltenek olyan 9-kor, addig alhatok és tertített, melegteás, kakaós, virslis, friss kalács - zsemle reggeli fogad minden nap.... :oops: Csak mesélj apának, hogy azért 2 órát talán ő is kibr 2-vel.... :evil:

Anna: Jó, hogy jelentkeztél! Viktor szerintemmár lassabb ütembe gyarapodik, nem? Szóval szerinte teljesen rendben van. Viszont a hátad, hogy fájhat egy ekkora gyerekkel! :shock: Nekem Zsófi volt olyan 7 és fél kió 5 hónaposan és majd meg szakadtam benne....

Erpé: Ajándék naggggyon tuti lett! Nagyon kreatív vagy! Kreatív boltban rákérdezek, akkor szerinted tudnak adni minden hozzávalót? Lányokkal szeretnék ilyet csinálni apukájuk születésnapjára....

Adryn: Nekem hétfő kivételével minden nap jó. Vasárnap vendégeink lesznek, meg vasárnap este jön a keresztlányom 1 napra, amit nagyon várok, mert ritkán látom. Zsófinál 1 évvel idősebb és igen nagy barátok! 8) :P

Most több nem jut eszembe.... :oops:

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Vizes fotók Petiről! :P

Peti a strandon. Én egy kishajóban pancsoltatom.... 8)

Kép

Azért a tóban is fürödtünk.... 8)

Kép

Katka

katka22

katka: nem semmi petiapu, emlékszem miket nyűglődtetek, sírtál, szakítani akartál....és most :!: Minta férj és minta apa! Nagyon nagy szerencséd van, de megérdemelted már nagyon!!! :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

hűűűű katka, de szééép ez a második kép, az első is, de a másodiiiiiik.

mesés!!

és most látszik, hogy hasonlít rád peti.
anna**

csak most látom a képeket!!! NAggyon jók:-) Gyönyörűek vagytok!

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

te Katka: és nem kakil, pisil bele a csónakba?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Jelentem élünk és virulunk! Nincs időm sem visszaolvasni, sem írni, de ha lesz egy kis időm, ígérem jelentkezem és olvasok.

Kép

Kép
rszg

Rolikára én is nagyon sokat gondolok és próbálok én is küldeni neki energiát. NAgyon remélem, hogy mire visszajövök, jobb állapotban lesz.

Levinek előszedtem a mentőmellényét, hamár tengerpartra megyünk :oops: :roll:

Úgy néz ki, sikerült összepakolnom, annak ellenére, hogy tegnap este Levi nem volt hajlandó a nagyszüleinél aludni. még szerencse, hogy ma is ment "apájaj dógonni, mamajosz, papajosz" (apával dolgozni, mamához, papához) :)
Már csak pár apróság van, amit most még nem is tudok elcsomagolni :)

A taliban én is benne lennék, de most nem leszek ott, majd a következőn :)

Erpé: arra jutottunk, hogy valami fényképes dolog lesz. Augusztusban bemegyek és csinálunk egy új csoportképet (az egyik gondozónő /szerencsére/ lecserélődött és még a régi van a fotós által készített képen), azt majd jól bekeretezve megkapják, meg talán valami albumos még, ilyen volt ilyen lett képekkel :)
Szóba került még a digitális képkeret, de az kicsit drágának bizonyult. ill amit meg tudtunk volna fizetni, 6,1 cm átlóval bír :(

Most csak ennyi voltam, megyek még dm-ezni, aztán a fiúkért :)

Legyetek jó, vigyázzatok magatokra, picinyeitekre!
csak jókat olvassak 10 nap múlva :)

Kép

Kép
gabka77

Lányok, estig drukkoljatok egy kicsit, úgy néz ki, van szállás...! 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Anna, örülök, hogy írtál kicsit bővebben is! Biztam benneteket (pontosabban Viktorban), hogy nem mi vagyunk a topik csúcstartói súlyban :D - mégse már egy lány legyen :D
Már nekem is sokszor fáj a hátam, derekam Katalány súlyától.
Avatarhoz a fotót sajnos nem tudom, hogy kell paint-ben lekicsinyíteni, én nem azt használom.

Katka, igen. Én bementem a csepeli piacon található icipici kreatív boltba, mondtam, hogy szeretnék valami emlékkönyv szerűséget saját kezűleg, és a néni adott egy csomó dolgot.
Amit beszereztem: előre lyukasztott előlap-hátlap és hozzá pálcika (nyers fa, talán pozdorja, kb A5-ös méret), ennek befestéséhez vízzel higítható acryl festék (ezt sima papírboltban is lehet kapni, kb 15 ml-es kiszerelésben néhány száz Ft-ért), a betétlapok színes kartonlapokból vannak, + különböző jópofa mintás csomagolóanyagokat vettem (vékonyfajtát), amiből mintákat lehet kivágni (ld katicák), a néni ajánlott ugyanezen célból szalvétát is. Ennyi. Ja, és az összefűzéshez valami erős madzag, vagy vékony díszszalag. Meg papírragasztó.
Nagyon jó fotókat töltöttél fel! És Petiapu tök jó fej. Pedig neki aztán biztos nagy változás, hogy egy gyerekből hirtelen 4 gyereke lett :) (nem túl sok fokozatossággal)

Moncsi, elfelejettem: nagyon édes Livibaba a fotókon!

Adryn, én is mennék talira, de a hétfő nekem sem OK (unokatesóm bejelentkezett Samukorú kislányával)

Gabka, nagyon jó nyaralást és hozzál majd sok-sok fotót!

Kukli mikor jön haza a nyaralásból?

Rszg, gyere kicsit bővebben, épp hozzátok szervezzük a balatoni talit! :)

Rossz hír: Katának kötőhártyagyulladása van a jobb szemén. Reggel még semmi sem látszott, mire ideértünk a szüleimhez 10-re már égővörös volt a szeme. Szerencsére a falu orvosa anyuék szomszédja, már látta is a kiscsajt, kapott szemcseppet és ajánlotta az Aktivátort (egy csepp 2-3 óránként). Hát, ez utóbbit szerintem kihagyom, nagyon csíp... Meg calciumot is kellene itatnom, kb akkora sikerrel ment, mint Vicáéknál a Nurofen: több ment mellé mint be.
Lépek, készítem a túrógombócot.

erpé

Hello Mindenki!

Hát tényleg csak akkor menjetek ki ha szükséges. Mi reggel kicsit kimentünk még kellemes hűs volt az idő, aztán egy kicsit be az áruházba vásárolni.
Láttam bébi úszógumit, a beülős fajtát. Azoktól kérdezném, akiknek már több babájuk van, hogy mi a tapasztalat ezzel. Próbáltátok? Bevált? A Balatonon láttam egy olyat, aminek a háttámlája egy pálmafának volt kialakítva, nagyon aranyos volt, csak drága, szerintem csak ülő babáknak jó de akkor is fogni kell a gyereket vagy az úszógumit?

Csibb és akiknek ízlett: Már bevásároltam a spenótos tonhalas tésztához, de ma lecsó terjengett a lépcsőházban ezért először azt készítek.

Fogzás téma: Hanna már vagy májustól keményen nyáladzik de még semmi, a szájában elég rendesen turkál, időnként úgy csinál, mint aki két kézzel a szájában fütyülni akar.

Megyünk ma babaúszásra. Majd írok róla.

Emese

Kép délutáni ébresztő

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
kemse

Gabka: nagyon szép 10 napot!!!!

Kemse: hova mész uszira?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Gabka: jó nyaralást!!! :D :D :D

Nemlajos:
megvettem a medencét :D csak én az egy számmal nagyobbat.. az olyan jópofa halacskás nem egyszínű :roll:

Kemse: édes a kislányod :D már akartam kérdezni a múltkor hogy hogyhogy a januári topik kihalt?, az volt az egyik legpörgősebb... még külön nyitottatok receptes topikot is... :roll:

Erpé: nagyon szép ajándékot csináltatok. el is hiszem hogy meghatódott a gondozónéni :D

KépKép
KépKép
adryn

Katka szépek vagytok :wink:

Én is túrógombócot csináltam és este pedig lecsó fogok mert nálunk is az terjeng a lépcsőházban :lol:

Nimród láza lement végül gondolom a sokféle gyógyszerből valami azért mégis felszívódott.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Gabka: Jó nyaralást Nektek!

Köszönöm a Peti dicséreteket. A képen is látszik, hogy nagyon gyulladt a BCG-je. Az előbb kifakadt. Rengeteg genny jött belőle... :shock: Ráadásul az egész gyerek Velencei-tavas és nincs semmilyen fertőteltőnk, még a Bepanten-plusz is otthon maradt... :oops: Remélem nem lesz gond.... :?

Még nem írtam Dani kalandokat....
Daninak tök jó kalandok voltak a névanapján, kincskereső térképekkel, meg mindennel. Volt házban keresős, játszótéren keresős, volt csónak után úszós, ahol apa, a gonosz kalóz meglépett a kinccsel mi meg úsztunk utána (Peti aludt babakocsiban és egy 4 gyerekes anyukát megkértem, hogy tartsa szemmel Petit). Aztán olyan, amit hajóval kellett megkeresni kincsestérképpel. Petiapu evezett. A kikötőben az egyik csónakban volt a kincs. A fő szám pedig, az éjszakai, pizsamás zseblámpás fél órás kincskeresés volt, ahol a gólyapark területén kellett megkeresni több álomáson keresztül a fő kincset. A gyerekek nagyon élvezték :P , mi nagyon elfáradtunk..... :oops: Dani, sajnos, mindezt természetesnek veszi és nem érzi, hogy valami pluszt kap.... De azért jó nap volt. :D

Erpé: Köszi az infókat, még lehet, hogy kérdezek megvalósítás közben. ;)

Katka

katka22

megvan a szállás! :D :D :D
ITT

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos: HOL???? :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Adryn, rá kell kattintani az "itt" szóra. :lol:

Masut
masut

adryn, az egy link, rá tudsz kattintani, csak vidd az egeret az "ITT"-re.

Egyébként most hívott nővérem, közölte, hogy a lányok mégse jönnek, mert a kisebbiknek mégis becsúszott még egy verseny (kajakozik)...
Most nem írom le, mit gondolok.
Próbáljuk a Zuram unokatestvérét és párját elhívni, hogy ne csináljunk segget a szánkból, ha már lefoglaltuk a szállást, a nővérem meg nem érti, mitől habzik a szám.
Hát attól, hogy ha ez nincs, akkor eleve 3-an tervezzük, kora ősszel, valami fullosabb helyre... :evil: :evil: :evil:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Kép

Kép

így néztem ki hosszú hajjal...
nincs túl sok kép róla... ezeket találtam...

erről még nincs kép, majd holnap megpróbálom lefotóztatni..
nekem mostanában nagyon nem tetszett már a hajam színe. túl sötét az alapom, és túl világosak voltak a csíkok...

Adryn
úgy lehet kétféle a szín, hogy két féle festékkel festette. egy sáv a szőkével, egy sáv egy középszőke színnel.

de ne aggódjatok, mert a csíkok át fognak ütni! 8) :lol:

apa sztorihoz még hozzátartozik az is, hogy mindez munkaidőben történt, ezért is morgott főleg... mondjuk addig nem morgott, amíg úgy volt, hogy csak Fannira vigyáz... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nemlajos: ne légy mérges, nem rossz hely ez, gondolj arra hogy így több péz marad költeni :P gondolom ücs-ből lehet akkor mondjuk kajálni ott, vagy a környéken tuti beváltják éttermekben is. vagy rosszul tudom?

KépKép
KépKép
adryn

Kép

na akkor már megmutatom Fannit is elölnézetből ezidőből... :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb: és apa otthon dógozott? de ha aludtak akkor nem zavarták a gyerkőcök... :roll:
csíkilag megnyugodtam :lol: (nekem speckó pont az tetszett hogy sötét alapban volt benne az a két szín... :lol: )

KépKép
KépKép
adryn

ne otthon dolgozott, hanem hazajött a munkahelyéről, amíg én fodrászhoz mentem.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

jó, végül is lehet, hogy csak meguntam, és már csak a hibáját láttam a hajszínemnek...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nemlajos
nekem van olyan homeos bogyóm. én is az osztákoktól szereztem. a fotós barátnőm nővére ott él, és ő hozta.
Fanninak elég is volt. Máté jobban szenved, úgy látom... dehát, pasiból van, egyem a zuzáját, már miért ne szenvedne jobban? :wink: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

mégis inkább osztrákoktól... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Anna
látom nem sikerült...
ha átküldöd a képet nekem mélben, én lekicsinyítve visszaküldöm neked!
az aláírásom alatt megtalálod a mélcímem.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

csibb :D
Hát nézd, én ha mondom, komolyan mondom: Te is az a fajta lány vagy, akinek az arca szép, úgyhogy gyakorlatilag mindegy, mi van a fején :roll:
Fanni dündér volt már picinek is!

Több pénz nem marad költeni, mert a szállást így is, úgy is fizetjük (apartmant béreltünk), viszont örülök, ha jönnek az unokatesóék, szeressük őket, jó buli lesz.
De az, hogy a nővérem nemtörődömsége, pimaszsága rettenetesen felmérgel, ettől nem változik.
És még neki állt feljebb, hogy most miért vagyok ideges!
4X!!!! egyeztettem vele mélben, a keresés különböző fokain, még ma du is, mielőtt telefonáltunk volna lefoglalni a szállást, és még írta is, hogy szuper a hely is, időpont is.
Most meg még egy bocs sem (illetve azután, hogy látta, hogy kiborulok, ez a hjajóvanbocs...), mert hogy dehát közbejött valami!
Minimum azt mondanám a gyerekemnek, hogy hát fiam, Te dönts, és vállald a következményeit, hívd fel keresztanyádat, vagy az edződet, stb.
Ehh...
Inkább arra gondolok, hogy jobb ez így (de BAROMI dühös vagyok!)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

itt pirulok. köszönöm szépen... (jól esett...)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Hozok egy képet. :)

Kép

Masut
masut

bármikor, ha egyszer úgy van :wink:

Roliról van valami hír?
Nagyon sokat gondolok rá, remélem, ennyi pozitív energia segít neki dönteni.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

persze végignéztem Fanni képeit... találtam még pár fotót hosszú hajról...

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

sajnos semmi hír ma...

tegnapi hír az, hogy holnap nézik meg, hogy van-e még agyszerkezete...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

na sok lesz belőlem mára...

Nemlajos
akkor most mi lesz? ide mentek? vagy keresel másikat magatoknak?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

a "holnap nézik meg" az a tegnaphoz holnap (azaz ma), vagy a tegnaphoz holnapután, tehát mához holnap, tehát holnap?

Jó nézni Fanni kiskori ( :lol: ) képeit, így legalább van remény, hogy lesz (lehet) még Dömének haja... :wink:

A szállás marad, én még egyszer neki nem durálom magam, meg a Zuram szabija se variálható.
Jó lesz, csak a felesleges köröket utálom, meg a felelőtlen hozzáállást, ahogy nem veszik figyelembe egyes emberek a másikat.

masut, milyen édes kis álommanó! :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Szép reggelt!

Csibb, igaza van Nemlajosnak, neked jól áll nagyon sok minden. Nagyon más karakterű a két haj (a csíkos rövid és a félhosszú barna), de jól nézel ki velük :) A hossabb hajú verziód olyan "csajos", rövid hajjal meg "fiatalos-vagány" karakter ugrik be. Azt meg te tudod, melyiket érzed inkább magadénak :)

Masut, nagyon édes Mártibaba ezen a képen!

Nemlajos, Samu is nagyon sokáig tök kopirnyó volt, még egy évesen is alig volt haja.

Samu éjjel felébredt a szélviharra (én is, még Samu előtt). Pesten is így fújt a szél? Ma megyünk vissza.
Lépek is, kellene csomagolni.

erpé

Így... Még jó, hogy fent voltam, és kármenekítettem a szélforgókat, virágomat... Nagyon ijesztő volt. :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Hoztam képeket, először is csibb, a magod :wink: Kép

Aztán a legkényelmesebb batyukötésem:
Kép Kép
(koncentráló fejem nem nézni! Örülök, hogy a nyelvem nincs kint 8) )

Végül egy kiscicaszáj :lol:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Tegnap írtam egy szép hosszú hsz-t, de elszállt.

Csibb: Már én is írtam, hogy tök csini vagy! Szép az arcod is, de szerintem Neked az energetikád a legszebb. Szép arcú csaj sok van, de olyan, aki energetikailag is rendben van, na hát az nem sok....

Nemlajos: Nagy melegben szívás kicsi babával nyaralni...., de hát ki tudja, hogy milyen idő lesz?

Kemse: Szerintem a babyfloat nem sokat ér. Igaz, hogy biztonságos, csak a gyerek rád vágyik, ő ott van biztonságban és az úszógumitól, te nem tudod megölelni. Ha már ját a baba és leér a lába, akkor meg életveszélyes, mert ha fejre áll vele, akkor nem tud visszaállni vele.
A rendes úszógumi meg azért veszélyes, mert a gyerek felemeli a 2 kezét és kicsusszan belőle, be a mélybe....
Én a karúszó híve vagyok. 7-8 hónapos kortól lehet hozzászoktatni a babákat, de egyedül hagyni nem lehet őket, a bátrabbaknak a kezét idővel el lehet engedni.
Ha a babaúszás ahova jártok Kalovits-módszeres, akkor tanultok karúszózni. Máshol nem tudom, hogy van-e ilyen.... :roll:

Katka

katka22

Papillon, azért Liza szokott sírni??? mert írtad, hogyha éhes, akkor sem. Aztaaaaaaaaaaaa :shock: :lol: Urad nem nyírt ki a kendő miatt???

Kemse, januári babáknál van 2 topik. Az egyik tényleg behalt, de a másik pörög. (belekukkantottam) Ezt nem azért írom, mert zavarsz. :lol:

Katka, ti jól kifogtátok a jó időt!!! király!!! Kicsvadászat nagy buli lehetett. Olyan jó, h ilyen kreatív vagy, tele ötletekkel!

Babák aranyosak, mint mindig.

Csibb, urad meg morogjon csak! néha kell egy kis kikapcsolódás nekünk is. :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: