A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

[quote="fikuszka"]D írta:fikuszkae jó egyre többünknél kezd kiderülni a baba neme. De mintha a lányokat kezdenék behozni a fiúk, mostanság szinte csak kukacosok a picik.

én is erre gondoltam... lehet, hogy nem most kellene uh-ra mennünk :)

Kép
Kép
alma26

[quote="fikuszka"][ írta:fikuszkab]Klári Amikor nekem hematómám volt az orvos nem mondta, hogy kifejezetten feküdjek, csak azt hogy kíméljem magam.

nekem Emmával volt egy elég nagy hematómám, de nekem pihennem sem kellett és szépen felszívódott

Kép
Kép
alma26

akkor úgy látsik rám nagyon próbál vigyázni a doki. Mondjuk nekem előtte levő nap volt egy kb. 3 mp-s vérzés (csak a wc papíron láttam, a doki látta a nyomit hüvelyi vizsgálattal). Lehet, hogy akkor azért írt ki... :?:

Klári

Kép
claracroft

Biztosan a hematóma méretétől is függ, hogy mit írnak elő. Engem a doki különben is végig nyugtatgatott, hogy nem kell azzal annyira foglalkozni, majd felszívódik. Pedig még két hétig vérezgettem, de végül igaza lett, felszívódott. Ez a doki főorvos a rendelőnkben, biztosan találkozott már egy- két esettel. Nem az az ijedős fajta. Klári ne izgúlj lehet, hogy már fel is szívódott!!! A párod meg tényleg nagyon aranyos, hogy ennyi mindenben segít neked! Az enyém is gyakran szeretne, de hát még főzni sem tud! Persze azzal az ürüggyel, hogy úgysem tudna olyan finomakat főzni mint én. Jó szöveg mi? :D

Nóra

Kép
fikuszka

Bogaracska: te nem vagy izgatott, melyik évben szülsz? De izgalmas, lehet, hogy a tied lesz az év első babája, hogy is nevezik? AB bébi?

Akkor kapsz állam bácsitól ajándékot :) Bár ez akár bármelyikünkkel megtörténhet, te ott vagy a tűzvonalban.. A decemberi topikba is szoktál írni? :)

Klári

Kép
claracroft

szcsm!
mplayerc progival tudom csak megnézni a laptopon. ezt megállítod aztán fent a tetején ráklikkelsz a fájl-ra, és kép mentés. erre én is csak véletlenül jöttem rá, mert amúgy nem vagyok egy szgép zseni... :lol:

Klári!
én táppénzre sajna nem tudok menni. Az a helyzet ugyanis, hogy amikor elterveztem hogy közlöm a főnökömmel a terhességet, ő megelőzött egy másik bejelentéssel... mégpedig hogy júni 1-vel mindenkit kijelent, mert másképp csődbe megyünk. Azóta kék kiskönyvel dolgozunk mind a nyolcan... Azért volt olyan rendes és a tb-nket kifizeti minden hónapban. így muszáj dolgoznom, mert akkor semmit sem kapnék. :?

Kép

Kép
henya75

:) Ati próbál sokat segíteni, ez igaz :) De - és innen látszik, mennyire nem nő - ha eldől a seprű, eszébe sem jut felállítani, ha leesik egy papírzsepi, tőle ott lehetne egy hónapig is. Nem az van, hogy nem akarja megcsinálni, hanem, hogy eszébe sem jut. :lol:

Néha mondja nekem, hogy mindjárt, na ez nálam a biztosíték olyan, mint a "nyuszi vagy, mcfly" a Vissza a jövőben-ből. Ha ezt kimondja, rögtön neki állok én, persze mondom a magamét közben... Ezt sajnos anyumtól örököltem, míg velük éltem, pont velem kapcs. alkalmazta. Persze akkor már csinálná, de nem hagyom.

Hát, ezt húzta szegény férjem a zsákbamacskán :? Persze tudom, hogy ezen nekem kellene változtatnom, de... Most jobban fel tud vele húzni, hogy kímélnem kell magam, már volt is miatta vitánk. Persze nem tudok sokáig haragudni, ő meg birkatürelemmel van megáldva :)

Klári

Kép
claracroft

Kima, nekem kikapcsolódás a torna. Addig is gyerekmentesen vagyok, felnőttek között, s nem megerőltető, végülis ennek nagy része nyújtó gyakorlat. Tavaly májusban kezdtem, s nagyon hamar függőséget okozott :D Az ízületeimnek nagyon jól esik.

Még 3 nap, és megyünk nyaralni :D

KépKépKépKépKép
uxi

henya: én meg sajnos, hát, hogy is mondjam, nem a teljes béremmel vagyok bejelentve. :( Pont ma telefonált a főnököm, hogy még nem tudja, megkapom-e a béremet a betegállomány miatt. Persze, próbálják majd úgy intézni, hogy a lehető legjobb legyen nekem... na ja.

Heh, nem tudja, mert mindenki még a halálos ágyáról is bejár, senki sem volt táppénzen két hétnél tovább az elmúlt 4 :!: évben, és vagyunk csak az irodákban kb. 100-an. :shock: Én eddig a 4 év alatt 2 napot voltam TP-n.

Persze az nem számít, hogy a múlt héten volt olyan nap, mikor kb. 6 órán keresztül a fülemen volt a telefon, a kolléganőmnek segítettem, aki helyettesít. Aznap, mikor bementem a kórházba, hogy vérzek, még visszamentem, és este 9-ig bent voltam, hogy gördülékenyebb legyen, míg távol vagyok. Persze próbálom nem felhúzni magam rajta, gondoltam, hogy ez lesz, ha még egyszer kiírnak.

Klári

Kép
claracroft

hát Klári sajnálom hogy így áll hozzád a főnököd.. nehéz szembesülni vele, hogy az ember kidolgozza a belét és amikor ő számítana munkahelyére megy a vállvonogatás.. nekem viszonylag humánus a helyem, de még így is meg kellett tanulnom, hogy a munkában senki sem helyettesíthetelen végső soron.. és egy munkáltató sem érdemli meg hogy a családom vagy az egészségem feláldozzam miattuk..

gondolom azért ez után legközelebb te is elgondolkozol hogy bemenj -e este 9 ig dolgozni betegen..

urad nagyon aranyos hogy próbál gondoskodni rólad, és hát tipikus pasi:-) enyém uram is mindent megcsinál, ha megkérem, de magától semmit nem vesz észre :wink: és a mindjárt- nálam is vérnyomásemelő ... :evil:
pici76

Örülök, hogy hasonlóak vagyunk, pici :) Igazából nem a főnököm a gond, ő is csak kishal, bár nem hiszem , hogy lobbizna értem feljebb... Szerintem az egész ország erre rendezkedett be. Gondolom nem volt a legjobb ötlet tőlem , hogy ezt leírtam a neten, de kikívánkozott belőlem. :roll:

Klári

Kép
claracroft

Nagyon szuperek a képek! Nekem még mindig nincs képem ketteskéről, pedig ma is voltam UH-n.. ma volt a hivatalos 12 hetes UH-m.. de mivel a múlt héten is megnéztek a nővédelmiben és a tarkóredő jó volt , már nem nagyon aggódtam
doki rábeszélt a kombinált tesztre.. ingyen van.. megbökettem magam..

Kisprücsök 13. 1 -en 7 cm, BPD 23 mm, NT 0,4
Múlt héten 11.6-on még 1.8 at mértek nyaki tarkóredőnek.. .. ez összemegy? :shock:
vagy ennyire megbízhatatlan a mérés???? :shock:
Szerintem a második.. és ez is csak azt mutatja hogy bármit is mérnek nem kell parázni mert iszonyatos szórással mérnek...

Képzeljétek már valahogy nem is akarom tudni fiú lesz vagy lány, valahogy teljesen mindegy.. játszom a gondolattal hogy megkérem ne mondják el, hogy meglepi legyen a születésekor :) az a baj család agyon szekálna.. mert már mindenki más tudni akarja ..
pici76

én is néha elgondolkodom miket írok itt, és kik olvashatják :shock:
de túl jóhíszemű, vagy inkább naív :?: vagyok , nem gondolom hogy bárki ártani akarna nekem ez alpján amiket ide írok..
pici76

:) Szerintem a kombinált teszten a vérvétel van nagyobb súllyal, azt csak nem cseszik el...

Én tuti nem bírnám ki, hogy ne tudjam a nemét...

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Lefeküdtem délutánra tentikézni és írtatok két oldalt!!!!

Próbálok szép sorban válaszolgatni.

Nicsak! Ezt neked írom csak többiek átugrani! :D :D

Az integrált teszt több szakember szerint is , egy ilyen hogyan gazdagodjunk meg a kismamákon viszgálat... Semmiképpen sem helyettesíti a magzatvízvételt. Semmilyen konkrét kromoszóma vizsgálatot nem csinálnak, hanem a vér különböző alkotórészeinek arányából becsülnek egy számot....
Szóval szerintem (is) kicsit humbuk az egész. Egy jó fajta Uh többet ér! Amikor a doki a kezembe nyomta a papírt én is úgy döntöttem elmegyek rá, majd elkezdtem utána olvasni és rájöttem, hogy semmi konkrét az egész.

A magzatvíz vétel után, ha szépen fekszel pár napig szinte minimális a baj. A szülészeti klinikán rengeteget csináltak én két év alatt egy vagy két vetélést láttam ami ettől indult meg és mindkét esetben probléma volt a gyerekkel!

Claracroft! Ugye milyen cukik tudnak lenni ezek a pasik? Nálunk is a mindjárt az aszó, amitől frászt kapok ...
Csak egy példa hogy nálunk mi a helyzet.... totál rosszul vagyok, állandóan hányok gyakorlatilag.. ezért kértem az uramat tegnap tegye már rendbe a konyhát, mert nem bírom a kaja szagokat. Neki is állt a kis tünemény, gyönyörűen lesikálta a pultot stb és behalmozta a mocskos edényeket a mosogatóba..... Annak ellenére, hogy egyből halmozhatta volna a mosogatógépbe is mondjuk... Tehát reggel mikor mentem reggelit csinálni, újra elhánytam magam az egésztől.....

Én két hét múlva megyek nemet nézetni....
Nekem két fiam van, a másodikat lánynak éreztem és nagy csalódás volt, most szándékosan nem is találgatom, de nagyon el leszünk keseredve ha fiú lesz megint...
nagyon szégyenlem magam, de mikor Leviről kiderült hogy fiú, annyira el voltam keseredve, hogy négy napig meg sem mozdult utána szegény magzatom. Nah akkor belénk állt a frász és úgy döntöttem végülis mindegy mi csak nehogy baja legyen.

Szép délutánt mindenkinek, én megyek készülődni, mert holnap indulunk nyaraldába! :)

Bogi
bogyra

Pici!
szerintem ezt a topicot nem olvassák mások nagyon. Egyrészt egy kívülállónak uncsi lehet, másrészt nem gondolom, hogy valaki azzal szórakozik, hogy azt vadássza, hogy ki kicsoda. Nyilvánosan annyi adat meg nincs itt rólunk, hogy bárki rájönne ki-kicsoda. Nagy ez az ország........

Az imént néztem a táblázatot és tényleg nagyon izgi lesz, hogy kinek fog elsőként megszületni a babája. Végülis, akik január 10 előtt vannak kiírva, mindannyiuknak benne van a pakliban, hogy akár december még december legvégén megszülessen a baba. Hú, nagyon izgi lesz, hogy Bogaracska kezdi-e a sort és mikor :D :D

Klári!
Ha a férjem azt mondja: mindjárt, akkor én inkább megcsinálom magam, amire kértem. Nála a mindjárt akár több nap is lehet... :roll: :roll: :roll: Amikor meg elkezdem megcsinálni helyette, még beszól, hogy "nem igaz, hogy nem tudsz várni egy kicsit szivecském. Hát megcsináltam volna...". Minden pasi ilyen????

Jaj, el is feljetettem mesélni. Engem a terhesség hülyít 8)
Képzeljétek tegnap megkívántam a császárszalonnát. Van otthon kovi ubi, vettem friss meleg kenyeret és egy jó vaskos "kanyarításnyi" szalonnát. Hazamegyünk, bepakolok, este 9 után, amikor már a gyerek aludt és a kutyákat is "eltettem holnapra", jól felkészültem, hogy milyen fincsit fogok enni. Lemegyek a konyhába, elő veszem a kenyeret, az ubit, a tejcsit és venném a szalonnát. Igen ám, de szalonna sehol. Keresem, keresem, de nincs. Hát annyira hülye vagyok, hogy otthagytam a boltban. Ott álltam este éhesen, szalonna nélkül, de úgy berágtam, hogy nem ehetek azt amire rákészültem, hogy inkább mindent elpakoltam és nem is ettem semmit.

Na most szájmenésem van :lol: :lol:
Soginőmmel az előbb beszéltem és bartelben csinálok neki dán csokis sütit, ő meg nekem töltött paprikát. Ezt hétvégén fogjuk és cserélünk. Halálra fogom magam enni töltött paprikából...nyami...már nagyon várom :D :D

Kima
Kép
Kép
kima75

Na, látszik, hogy mennyire nem vagyok topon mostanában. Szcsm, Kima, bocsánat :oops: :oops: :oops: :oops: Tegnap pl olyan állapotban voltam, hogy másfél órán keresztül annyi energiám nem volt, hogy a kocsihoz kimenjek, és kb 25 percet vezessek, míg hazaérünk :? A mai nap sem sokkal jobb, de apa szerencsére már szabin van. De nagyon nehéz most Marcit emelgetnem :cry:

Monyo, név-ötletek vannak már? Hogy fogod szólítani őt? Magyar vagy szerb nevet adtok? (Szerbiában merre laksz egyébként? Én elég sokat jártam dolgozni Novi Sadra)

A Minimanóban a tornánál van gyermek-felügyelet. Meg anno a Brendonba is hordták a nagyobb gyereket, aki eljátszott közöttünk.

Somaanya, gratula a pelus-projekthez. Épp akartam nézelődni, hogy mikor is kezdődik általában, mert anyós már agyon nyaggat miatta, hogy mikor is akarom elkezdeni. Nem érti, hogy szerintem 1 évesen még nagyon korai :?

Uxi, én nem akarok ott szülni :lol: Én ha nem szülhetnék az Istvánban, akkor az Uzsokiban szülnék...

Nicsak, nekem a barátnőm megszuratta magát, neki az AFP lett elég rossz. És hetekig húzták, mindig ígérgették, hogy ekkor vagy akkor lesz eredmény, de nem volt. Nagy nehezen megmondták, hogy minden oké. Azt mondta, nem vészes a vizsgálat, bár tényleg nem kellemes. Koraszülés meg? Szinte bármitől lehet. Tesóm nem csináltatott ilyen vizsgálatot, mégis koraszülött lett a pici...

Clara, nem lesz baja a picinek! Te mindent megteszel Érte, így tuti tökéletesen egészséges lesz :wink: És milyen lett apa főztje? Tudod enni még 2 napig? :lol:

Nóra, ezt a szöveget én is sokat hallom. Meg mindig kérdezem, hogy és mit evett, amíg én nem voltam???? Mert akkor is ellátta magát. Egyszer főzött, amikor vajúdtam. Finom lett nagyon, igaz lépésenként mondtam, hogy mit csináljon. Azt mondta, legközelebb akkor főz, ha megint vajúdok :?

Henya, neked most a szülésig dolgoznod kell, hogy pénzt kapj? Vagy hogy van ez? És utána tudsz GYED-et kapni, vagy csak GYES-t?

Uxi, biztos mondtad már, de hova mentek nyaralni? Mi holnap reggel az AFP után irány Gyula, holnap ilyenkor javában úszkálok már :lol: :lol: :lol: :lol:

Pici, miért baj az, ha a család szekál???? Ha nem akarod tudni, ne kérdezd meg. Vagy megbeszéled a dokival, hogy neked ne mondja el, csak a férjednek max. Vagy nem tudná tartani a család a száját?

Bogi, Ti hova mentek? Nekünk is pakolni kellene... A mosatlan nálunk is halmozódik. Berágtam, most sztrájkolok. Én nem fogok elmosogatni. Apa szépen mindent bepakolt a mosogatóba, de engem ez hidegen hagy. A reggelit ő csinálta meg, mert mondtam, hogy én be nem teszem a lábam a konyhába. Ebédelni elvitt (ma volt a pót-szülinapi ebéd...), vacsora virsli lesz - azt meg szokta főzni azért. Ha talál még tiszta tányért, lesz is miből megenni :lol: :lol: :lol:

Kima, császárszalonna nálunk is nagy favorit kaja - koviubival, friss kenyérrel. A fiam kedvence :lol:

Töltött paprika nálam is már hiány-szinten megjelent, de holnap ugyebár elutazunk. És még filózom, hogy jövő hét végén töltött paprika legyen, vagy vadas :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Én a rakott kelre esküszöm. :) A paprikás krumpli egy kicsit kényszerhelyzet, könnyű megcsinálni, a páromnak is menni fog. Mondjuk már évek óta nem ettem, és végülis szeretem.

Igen, a mindjárt nálunk is napokat jelentene, ha megvárnám. Most inkább az a vége, hogy másodszor-harmadszor is szólok, kissé élces hangon. Erre duzzog, hogy miért kell rögtön kiakadva mondani. Szerintem észre sem veszi, hogy már megkértem rá. :)

Klári

Kép
claracroft

Hékás: még nincs itthon, este fogja megfőzni :)

Klári

Kép
claracroft

Én meg sem kérem őt semmire. Ha sztrájkolok, észre szokta venni. Egyedül a budi-takarításra kértem meg :lol: :lol: :lol: :lol:

Rakott kel?????? IMÁDOM!!! De apa nem eszi meg, ezért aztán nem csináltam mostanában. De mivel a töltött tök már megy, meg a cukkinis csirke is, lehet, hogy bepróbálkozom vele valamikor. Ha nem tetszik neki, majd rendel pizzát vagy leugrik a kínaiba kajáért :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

:) Az elején az én férjem is rávágta, hogy nem szereti, de nem is tudta, hogy milyen az.

Aztán egyszer nagy unszolásra megkóstolta. Rögtön két tányérral :lol:

Klári

Kép
claracroft

Hát igen, szerintem a génjükben van, hogy ha zöldség, akkor pfúúúúúj. Aztán rájönnek, hogy mégsem érdemes ellenkezni velünk :wink: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Üdv Mindenkinek!

Dolgozók ! tényleg ennyire szar a munka terhesen, vagy csak én vagyok ilyen béna?
Első nap sokat mentem, fájt a hasam, - jó :?
azóta leminősítettem magam adminisztrátorrá szinte egész nap ülök egyhelyben és igy is nagyon fáj a hasam -
:( Akkor talán vissza a táppénz :cry: nagyon sajnálom mert nagyon szeretek dolgozni ( ilyenkor szoktak kinevetni) :lol:

Üdv az Újaknak és mindenkinek gratulálok aki már tudja a baba nemét (én miért nem? :evil: )

Szülés:én is megkérdeztem ma a munkaügyön a táppénz dolgot, nekem is uazt mondták, hogy aug 1 előtt menjek
plusz
megkérdezték mikor szülök, hát én meg visszakérdeztem mikor szüljek - idén vagy inkább jövőre?
Kiszámoltam, hogy dec 27-én töltöm a 37. hetet addig szeretném ha benn maradnának de inkább még tovább
remélem csak jövőre :)

A baba neme: mi eredetileg lányra készültünk főleg mert a férjemnek már van egy fia meg én is csak lányt akartam
na de most ugy érzem 2 fiú lesz :?:
működnek a női megérzések?

Móni
KépKép
reunion

Hát kész vagyok, én feladom... ez a terhesség tisztára mint a hullámvasút, és most már tényleg nemtom mit csináljak.
Fikuszka megnyugtatott, hogy az ő orvosa nem ragaszkodik hozzá. Bogyesz meg az ellenkezőjét mondja, meggyőző volt. Szerintem sorsot fogok húzni, mert úgy látom, ezt ésszel úgysem tudom eldönteni :(
nicsak

Reunion: Vigyázz magadra/magatokra! Én is szeretek dolgozni és szinte végdolgoztam az előző terhességem panasz nélkül. Ha lett volna panasz akkor nem dolgoztam volna.

A megérzésre azt mondják, hogy van és be szokott jönni. Nekem sajnos nem volt és most sincs

Kép
Kép
alma26

Brigi!
Biztosan a nagy meleg miatt vagy ennyire szórakozott! Most sikerült hazahoznom a császárszalonnát. Marcika is hatalmasat vacsizott belőle. Imádja Ő is. Úgy látom "a" Marcik szeretik a császárszalonnát :D :D
Holnapra jó utat nektek és jó pihenést , jó nyaralást!

Reunion!
Hát rád és az ikrekre nagyon kíváncsi leszek, hogy mikor bújnak ki :wink: Szerintem ne erőltesd ezt a munkadolgot. Sokkal fontosabb, hogy te és a babák rendben legyetek.

Bogi!
Tényleg kamu az integrált tesz? Ez szupi, "most" fizettem érte 30.000 ft. Akkor a "semmiért"? Én is egy kérdés hozzád: a nucha 2,6 lett. Itt a lányokkal azt beszéltük, hogy benne van a tartományban. Én 34 éves vagyok, az apja 42.
Megcsináltattam az integrált tesztet (még nincs eredmény), de ezek szerint nem sokat ér. Szerinted ilyen paraméterekkel bepróbálkozzak egy amnioba? Az a helyzet, hogy nem szeretnénk beteg babát és...... :oops:

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima75!

Több szempontból is benne vagy a rizikócsoportban. Anya 30 felett, apa 40 felett ez önmagában is indikáció. 30000???? Jesszus nálunk 9000-ért csinálják meg a bővített csomag 15000, de én még ennyit is sajnáltam rá. Mármint nem azért mert nem ér ennyit a gyerekem egészsége, ha nem Ár/érték arányban nem találtam meggyőzőnek...

2,6 az benne van még a negatív eredményben, tehát önmagában ez nem ok az aggódásra, bár egy 1,5-1,8 közötti eredmény megnyugtatóbb.

De annyi féle genetikai probléma van még azon kívül amit naykiredőn keresztül lehet meghatározni vagy szűrni.

Én magam mindenképpen szerettem volna 30 éves korom előtt befejezni a reprodukciós tevékenységeimet, de természetesen nem mindenki ilyen szerencsés mint én, hogy összejön tehát ezt nem ítélkezés miatt mondom.

Viszont a mai világban annyi minden káros dolgot elfogyaszt az ember, meg egy csomó olyat amiről nem is tudjuk még hogy káros, hogy szerintem érdemes megcsináltatni, főleg ha teljesen elzárkóztok a beteg gyermek nevelésétől! :)

Bár elmesélem az unokatesóm történetét, nem kell belőle nagy következtetéseket levonni, de ilyen is van.

Elment magzatvízvételre, majd megjött az eredmény hogy egészséges kislánya lesz. Majd eljött a szülés időpontja... és született egy down- kóros fia.
Utánajártak mert nyilvánvaló tévedés történt.. valóban felcseréltek két sort. Így egy mesterségesen megtermékenyített 40 éves nőtől vették el az egészséges kislányát, ő meg beteg gyermeket szült...Erre sosem derült volna fény, ha nem barátkozik össze a mamával a több órás várakozásban, és nem egyműs után következnek, és nem hívják fel egymást az eredménnyel stb stb... De így összeállt a kép. Annyi kártérítést kaptak, amiből kb 6 éves koráig tudták fedezni a fejlesztését a gyermeknek. Az orvos azt mondta szép sima szülés volt, nyugodtan vállaljanak újabb gyermeket. Mivel a szülés után egyből intézetbe adták a gyermeket, szinte azonnal teherbe is esett, kb ekkor mégis magukhoz vették a downos babát, erre rá félévre koraszült egy amúgy egészséges kislányt, oxigén adagolás hiba miatt agyvérzése lett és látás károsodott.

Szószó után a lényeg az hogy én a környezetemben még egy ilyen boldog, vidám, összetart, szuper családot nem láttam. Irigykedem ha rájuk nézek, pedig én sem panaszkodhatom :)

De tényleg ahogy ők élnek valami fantasztikus, a gyermekek szépen fejlődnek, a kislány szinte teljesen rendbe jött, a kisfiú sem súlyos downos, hatalmas humorérzékkel... szóval édesek.

De persze egy egészséges gyermekkel minden más, és persze itt mindenkinek az lesz! :)
Szóval sajnos azt kell mondjam sok minden a szerencsén múlik!!! De hát itt mázlista mamák vannak! :)

Bogi
bogyra

Nem annyira babás téma, de ide tartozik. Én adatok szempontjából elég parás vagyok (ilyen területen is dolgoztam). Ez nem azt jelenti, hogy nem szeretnék elérhetőséget adni, de szerintem tényleg vigyázni kell ezzel. Pl később csatlakozhat "bárki" aki táblázódva hozzájuthat az adatokhoz (cím stb), itt pedig olvashatja ki, mikor, merre utazik el. Próbálom finoman leírni, hogy ne ijesszek meg senkit.
(az ilyen nyílt fórumokat "sajnos" nagyon sokan olvassák vagyis nem sajnos, de vannak rossz, perverz emberek)

Kép
Kép
alma26

Sziasztok,

Most próbálom bepótolni kb 5-6 napi irományotokat!

Gratulálok a kisfiúkhoz és az eredményeitekhez!! Nem semmi, hogy már ennyien tudjátok!! Várom a neveket :).
Köszi a baba- és pociképeket és a meghatóbbnál meghatóbb történeteket: Baba, eljegyzés, lánykérés :).

És üdv az Újaknak!

Brigi: köszi a jókívánságokat!!

Még olvasok!!!!

Puszi,

Kati
cat__

cat, már akartam írni, hogy nagyon boldog szülinapot :) 8)

Klári

Kép
claracroft

Bogi, nem semmi, amin unokatesódék keresztülmennek. Egy ilyen tragédia tényleg összekovácsolja a családot. Nálunk nővéreméknél van egy elég koraszülött baba, és az addig romokban heverő házasságuk olyan egységgé olvadt össze, hogy mindenki csak ámul. Csak az a kár, hogy ilyen áron :cry:

Alma, nem kötelező megadni elérhetőséget. Sőt, ha gondolod, elég, ha csak kiválasztasz valakit, aki a Te kontaktod lesz, ha eljön az idő, és vele számot cserélsz, hogy azért tudjunk róla, hogy mikor izguljunk értetek :wink:

Ja, és a perverz emberek. Én köztudomásúlag blogolok elég gyakran, így informálom a családot a történésekről. Az mondjuk elvem, hogy pucér kép nem kerülhet fel a gyerekekről a netre, de még csak mailen sem küldök ilyet. az ilyen képek pendrive-on kerültek átadásra. A múltkor valaki azzal a szöveggel keresett a neten, hogy "képek kisfiúkról pucéran". Enyhe infarktust kaptam. De az tuti, hogy a következő ilyet jelentem a rendőrségen...

Reunion, nem könnyű ebben a kánikulában dolgozni. Biztos a meleg is betesz, bár a rohangálós meló nem pihentető. Én is imádtam dolgozni, azonban nekem is azok a napok voltak a könnyebbek, amikor az asztalomnál ücsörögtem. Ha megbeszélésekre jártam - még ha házon belül is -, nagyon kifáradtam estére. Mérlegelni kell, hogy mennyire bírod a munkát. Mert azért az is sok lesz ám, amennyit itthon kell töltened majd - ráadásul két gyerkőccel.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Nicsak látod ilyen az internet, mindannyian mások vagyunk más véleménnyel. A dolgokban neked kell döntened, mi max. azt írjuk le, hogy abban a helyzetben mi hogyan döntenénk. Az biztos, hogy az amniocentézis, ha persze nem cserélik el az eredményt, akkor 100%-os eredményt ad, de 1%-ban vetélést okozhat Én biztosan nem akarom megcsináltatni ezt a vizsgálatot, ha a véreredmény jó, pedig már a párom is jócskán túl van a negyvenen, de még az ötvenen is! Én bízom a természetben, de ez csak az én döntésem. Neked is meg kell hoznod a saját döntésed. Tudom, hogy a véreredmény nem 100%-os, de én bízom a természetben és az ösztöneimben. Ez a baba egészséges!
A döntésemben az is segített hogy 40 éves kismama esélye a down-kórra 1:100 ez pont ugyan úgy 1%-os esély, mint a vizsgálat alatt bekövetkező vetélések száma, ami szintén 1%. Akkor inkább a természetnek adok esélyt és tudom minden rendben lesz!!!!
A másik, hogy az UH felvételeken nálam már a 11 héten kifejlődött az orrcsont, ami megint jó jel, ugyanis a down-kóros babáknál csak sokkal később fejlődik ki általában. Nem tudom nálatok az Uh-on nézték-e az orrcsontot? Ez megint egy támpont lehet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fikuszka 2009.07.22 21:29-kor.

Nóra

Kép
fikuszka

Hékás: Igen, én is erre gondoltam (de ez nem nektek szól)

Emmával egy másik nyílt fórumon kezdtük (mostmár zártba költöztünk), pont az ilyen alakok miatt. Ott volt aki mindig újabb néven regisztrált, amikor kitiltották.
Volt aki sima babafotó alapján zaklatott

Kép
Kép
alma26

Lányok nagyon paranoiások vagytok, ha mégis megjelenne egy ilyen alak azt le lehet tiltani, ki lehet zárni! De nem hiszem, hogy pont egy babás topikban tünnének fel. Ráadásul ezek egyedi estek, tudjátok Ti hány nyílvános fórum létezik? Én biztosan nem fogok rosszul aludni emiatt.

Nóra

Kép
fikuszka

[quote="bogyra"] írta:bogyraA szülészeti klinikán rengeteget csináltak én két év alatt egy vagy két vetélést láttam ami ettől indult meg

Megkérdezhetem, hogy ez melyik klinika? Biztató volt olvasni, amit írtál róla.

És azt lehet tudni, hogy az unokatesódéknál melyik klinikán baltázták el az eredményt? Nagyon durva amit írtál! Hallottam már, hogy összekevernek leleteket, de azt hittem ez csak nagyvárosi legenda.

Rudi
turorudi6

Jó reggelt!

Kedvenc róka barátunk meglátogatott reggel, a terhesség alatt eddig negyedszer. :?

Ti hogy vagytok? Remélem ma is akkora szél lesz, mint tegnap, akkor elviselhetőbb talán a hőség, de én már most tartok a délutántól.

Fáj a nyakam, tegnap annyit neteztem, és ugye az ágy bal oldalán van a laptop. :P

A paprikás krumpli tegnap jól sikerült, a krumplik óriási darabokban figyelnek benne, de ez nem von le az értékéből :) Ügyes vagy, Kedvesem :)

Tegnap felolvastam neki a férjek "sokszínűségét" bizonyító hozzászólásokat :lol: Kérdezte, hogy jól esett-e a téma, mondtam, hogy igen :) De csak vigyorgott...

"Amikor meg elkezdem megcsinálni helyette, még beszól, hogy "nem igaz, hogy nem tudsz várni egy kicsit szivecském. Hát megcsináltam volna...". Minden pasi ilyen????"

Mikor ezt olvastam fel, azt mondta: "na ugye, nem tudtok várni egy kicsit sem! Minden nő ilyen?" :lol:

Klári

Kép
claracroft

[quote="bogyra"]
írta:
bogyraÉn magam mindenképpen szerettem volna 30 éves korom előtt befejezni a reprodukciós tevékenységeimet

Bocs, de ezen annyira röhögtem :D :D :D :D

Ez lehet, nekem is sikerül, bár belecsúsztam a 30-ba, de fogantatáskor még 29 voltam :mrgreen:. Na meg persze ha be nem csusszan később egy negyedik :oops:

KépKépKépKépKép
uxi

Fú, most olvastam a folytatást!
Ez történet nagyon durva! :shock: Leginkább amiatt, hogy egy egészséges kislányt abortáltak. Ráadásul egy lombikostól, aki gondolom biztos megkínlódott a gyerekéért. Persze ez az abortusz a saját döntésük volt, de akkor is, nyilván nem az igazság tudatában döntött, hanem azt hitte, egy beteg fia van...
Na de mire ez kiderül, túl vannak a félidőn, hát nem látták azon az uh-n, hogy nem is egy kisfiú van bent? :shock: :shock: :shock:

Nekünk is van az ismeretségi körben downos kisfiú, nagyon ragaszkodó, szerető gyerek. Ők tudták már a tarkóredő után, hogy valószínű downos lesz.

KépKépKépKépKép
uxi

hát, anno én is így szerettem volna :)

Klári

Kép
claracroft

Hékás, Gyula biztos nagyon szép hely! Én is szeretnék majd egyszer elmenni!

Mi Kőszegre megyünk nyaralni, meg a Balatonra pár napra, de hamarabb haza kell jönnünk, mint terveztük, mert kiderült, hogy közben lesz a diplomaosztóm.

Utána meg egy hétre gyülekezeti családos táborba.Már a lányom is várja, lesz ott egy csomó gyerek.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!
Tegnap nagyon kijött rajtam a hiszti, ami itt is megnyilvánult, úgyhogy elnézést utólag is mindenkitől! Szerintem sikerült kialudni :)
Külön köszönöm Bogyrának és Fikuszkának, hogy megosztották velem a nézeteiket. Igaz, összezavart, de mára kezdek (talán) tisztábban látni, és azt hiszem maradok az eredetileg elgondolt tervemnél... ha jó az integrált teszt is, akkor én nem kockáztatok.
Az a leletelcserélés az nagyon durva, én azt hittem, ilyen csak a filmekeben van... :shock:

Clara: adok Neked egy kis ellenpéldát, az én pasim nem ilyen :)
Nálunk Ő főz, Ő vásárol be, és ha én akármit elejtek, hogy mit szeretnék, azt elővarázsolja, ahogy tudja. Mondtam neki valamelyik este, hogy ha meglesz a baba, nekem is be kéne szállnom a főzésbe, erre csak annyit mondott, Isten mentse meg attól a családot :D És már előre közölte, hogy pelenkázni Ő fogja a babót, mert szerinte én nem bírom az efféle illatokat.
Szerintem jól választottam :D
nicsak

:) Szerintem az én férjem is bevállalná a pelenkázást, de nem ő lesz itthon. Csak a főzés nagyon mumus neki. Meg ami neki rend, az nekem kupi :)

Klári

Kép
claracroft

Tényleg jó, hogy mindent megcsinál, de az nem rossz, hogy közben azt hangoztatja, hogy mert te nem vagy rá képes? :)

Egyébként a szagokról: én sem tudom, hogy bírom majd, ha romlott kaja van a hűtőben, azt csakis Ati dobhatja ki, mert én rögtön öklendeni kezdek. :oops:

Klári

Kép
claracroft

Clara: van önkritikám, úgyhogy nem rossz, ha kimondja az igazat... bizony tényleg éhen halnánk, ha az én főztömet kajálnánk :D
A szagokkal való rossz viszonyom is megalapozott... pl. ha bekakilnak behánynak a kutyusaim, én is öklendezek.
De sztem ez a babóval úgyis meg fog változni, legalábbis mindenki ezt mondja, hogy pelenkázáskor észre sem fogjuk venni az illatokat. Ezt majd megkonzultáljuk fél év múlva, ki hogy bírja :)
nicsak

okés, benne vagyok :)

Klári

Kép
claracroft

Én kénytelen vagyok szagolni Beni kakis pelusát. Merthogy nem akaródzik neki a bilit használni.... Az orrom helyett olyankor a szájamon veszek levegőt, nehogy lerókázzam szegényt. :oops:

Az anyatejes széklet még nem olyan büdös, csak akkor lesz büdi, ha már mást is kap majd. A tápszeres viszont :x . Annak van szaga :?

KépKépKépKépKép
uxi

hja, ezt hallottam már. A keresztfiam 4 éves kora után szokott le a pelenkáról :shock: Addig nem mehetett oviba sem.

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok.

Twist igen ari babam van csak tudnam miert nem jott 4evig.
Szerintem meresd meg a vernyomasod,nehogy baj legyen.

Henya egyertelmuen latszik a kuki a kepen.

Szerencsemak nezegettem egy darabig a kepet mire rajottem mit kell nezni.

Lara aranyos parod van hogy igy mindent elkeszit,szerencsere nekem nem kell pihennem de bajban lennek ha a parom foztjet kellene enni.

Pici te jo eg hogy lehet ket meres kozt ekkora ertek?ilyet azert meg nem hallottam.
Kibirod szulesig hogy nem tudod milyen nemu?le a kalappal elotted,en mar nagyon kivancsi vagyok micsoda.

Kima mikor olvastam a szalonnas sztoridat elkezdett korogni a gyomrom,anyira ennek szalonnat hogy azt le se lehet irni.

Hekas.nem lesz szerb neve.a vezeteknevunk horvat csengesu a ferjem neve szerb(Szasa)a gyereknek mar megvan a neve.Vagy Mark vagy Noemi.a parom nem akarta hogy szerb nevu legyen,en egyebkent magyar vagyok(Gabriella).nem tudom tudod e hol van Szabadka na attol nem messze lakunk egy pici faluban.
Akkor te beszeled a szerb nyelvet?

Bogyra nagyon szomoru totenet a down os babarol.

Tegnap a sogornom irt egy uzit hogy minden t ami egy pici babanak kell megkapunk toluk.nekik ket fiuk van es rengeteg babacucc,ugy orulok neki,babacuccot nem kell vennem.

Kép
monyo83

A szagokkal én is hadilábon állok, ha valaki rókázik melettem én is mellé rókázok, rögtön öklendezni kezdek. De szerintem ez megváltozik, ha a saját gyerekről van szó. Persze nem fogjuk rögtön rózsaillatúnak titulálni, de talán az öklendezés elmarad majd. Legalább is ebben reménykedem.

Nóra

Kép
fikuszka

Most kaptam meg a kombinált teszt eredményét, gyorsan megosztom veletek: szóval negatív :)
Kockázat a Down kórra: 1 : 2100
Kockázat az Edwards kórra: 1 : 1000
Szerintem az én koromban ezek nem rossz számok, para átmenetileg befejezve :D
nicsak

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: