A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Én akkor még nem voltam veszélyeztetett, csak a 25. hét után lettem az, mikor babóca szülésre kezdett el készülődni és gyógyszerekkel tartották vissza.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Akkor nem vagyok egyedül. :D A vita tárgya: István :) Az ő apukája is az, így apósék felől is elég nagy a nyomás. Persze az én szüleim meg teljesen mást szeretnének. :oops: Na nem mintha bármelyik család is dönthetne. :D Ráadásnak az öccsénél most fog születni kisfiú, aki a tesója nevét fogja kapni, így biztos rossz lenne neki, hogy ott megkapja a kicsi az apa nevét, nálunk meg nem. Most úgy megsajnáltam. :oops:

Hát igen, mondtam én is, hogy a lánynevet együtt választottuk ki -persze én választhatnék, ha lány lenne- a fiúnév meg csak az ő joga. :?: :D

Multkor mint ha még tetszett volna a párodnak a Jázmin, vagy ha már elérhető közelségbe kerül, akkor másképp gondolja? :) Jópofa anyósod van. :P Lehet, hogy most már azért sem lesz Jázmin, ha már a kecskét is úgy hívják. :wink:
csillag25

Bocs, akkor összekevertem valamit. Csak az zavart össze, hogy most feküdnöd kell!

/
lemonsong

Gombi! Pokicanak igaza van...en 1 hetig tutira meg a bilit is az agy ,elle tennem...azert megiscsak egyreszt ott van egy lyuk fizikailag, masreszt meg nagy a fertozesveszely. De nagyon ugyes vagy, hogy igy beszelsz a babahoz, csak az a lenyeg, hogy te magad is hogyj benne, mert ok ugye a tudat alattit erzekelik, vagyis az igazsagot. hat persze, hogy nem lesz semmi baj...es "csak" 2 dolgot kell tenned: pihenni intenziven es pozitivan gondolkodni!Persze, hogy van kockazata, (en tutira nem tennem pl), de sok masnak is, amit pedig termeszetesen teszunk. Itt pl teljesen hetkoznapi dolog az amnio...par hete ahany ember kerdezte, hanyadik hetben vagyok, szinte mind azt kerdezte utana: akkor hamarosan mesz az amniora...

Kép
pumipumi

Sziasztok!

Nagyon drukkolok nektek, akinek valamit találtak a vizsgálatoknál. És újabbat nem tudok mondani, mint hogy bízzatok magatokban és a babókban, hogy minden rendben lesz. Már van pici kezük, lehet szurkolni, hogy kapaszkodjanak rendesen, meg a "lelkükre beszélni", hogy ők is végezzék a feladatukat és növögessenek egészségben, rendesen :)

Mi múlt héten voltunk az uh-n, szerencsére mindent rendben találtak. Tegnap vittem az eredményt a nődokimhoz. Megnézett jó alaposan, most már a mellemet is, és elküldött mell-uh-ra, mert talált benne valamit. Azt mondta, hogy valószínűleg semmi gond, de jobb most megnézni, mint majd a szoptatás alatt bajlódni vele.

Amíg vártam a rendelőben, beszélgetésbe elegyedtem egy másik nővel, aki már szült a dokimnál és csupa jókat mondott. Pl: hagyta 42 hétre, magától beindulni a szülést, gátvédelemmel szülte meg a több mint 4 kg-os babáját, stb. Ezeket jó volt hallani. Meg kiderült, hogy most tavasszal végzett dúlaképzőt, és mesélt az élményeiről, jó volt hallgatni.

Kiderült, hogy legközelebb, majd csak 32. héten lesz ultrahang, az baromi messze van, szóval mi most már nagyon fogunk igyekezni, hogy összespóroljuk a pénzt a 4d-sre, mert 3 hónap a babó látványa nélkül elég hosszú.

Van egy kis folyásom, ami nem tetszik nekem, de a doki nem látott sokat, valszeg nem túl komoly, de írt fel kúpot. Azt mondta, hogy ha meggyógyulok, akkor utána lehet már házaséletet élni, de csak nagyon óvatosan. Azért már ennek is örülünk a nagy böjt után :)

Tegnap voltam barátnőmmel, aki még nincs 4 hete, hogy megszült. Annyira édes a kislánya, most láttam először őket élőben a szülés óta. Szinte az egész napot együtt töltöttük, jó volt nagyon.

Na jó, most ez jó hosszú lett, pedig csak úgy kiszaladt belőlem :)

eva

Kép
schvargaeva

Pokica! Ugyes vagy, hogy felmentettek a fekves alol :) Latjatok, igy kell ezt csinalno, es nem lesz semmi baj :):)
En nem aggodnek a meretek miatt, sot, engem igazabol nagyon felidegesit, mikor az orvosok okoskodas celjabol ezzel jonnek, hogy 5 nappal le van maradva...huuuuuhaaaaa !!! Minden ertelmes tablazatban ugy vannak megadva a meretek, hogy X plusz-minusz 1-2 het (fej mereteinel 1 het, combcsontnal pl 2is lehet az intervallum)...meg siman lehet, hogy egyszer a laba fejlodik gyorsabban, maskor a keze. Nalunk a feje mindig adott meretu, vagy 1-2 nappal kisebb, a csontjai pedig 2 hettel nagyobbak...vagyis nyilvan lesz egy olyan vizsgalat, amikor a doki azt mondja majd: az elmult 3 hetben nem nott semmit a combcsontja....hat persze, hogy nem, mert ha ilyen utemben none, extrem szupermodell lenne belole...zsiraforszagban. bar igy, hogy visszahivnak UH-ra legalabb megint lathatjatok a babat...meg a kukijat...vagy annak hianyat :):):)

Kép
pumipumi

Eva! Kiraly, hogy minden oke, meg foleg, hogy ilyen jokat hallottal a dokirol...azert megnyugtato lehet :):) 3 honap a baba nelkul az tenyleg nagyon huzos...talan el tudsz menni 4D-re...vagy egyszer ketsegbeesetten odatelefonalsz a dokidnak, hogy fajdalmaid vannak, nagyon aggodsz, es hatha bekukkant :) bar jobb talan nem jatszani az ilyesmivel...meg majd meg felveszi a korkepedbe...pffff.
Briell! majd ha lesz idod, irj te is, hogy alakulnak a dolgok, mikor mesz dokihoz...

Kép
pumipumi

Most veszélyeztetett vagyok, de a fiamnál, akinél volt a magzatvíz-vétel, nála nem voltam csak a 25. héttől. Ezzel a terhességgel pedig a 15. héttől.

Csillag! Akkor ez így elég nehéz lehet a párodnak, hogy az öccsének valóra válhat, neki meg esetleg nem. :roll: Igazából szerintem ez az egész helyzet olyan rossz így, mert nagy nyomás alatt vagy(ahogy én is voltam) és lehet mindig rosszul fog esni a párodnak, hogy nem az ő nevét adtátok. Viszont neked is nagyon rossz, mert így elveszik a szabad választás jogát...vagy mifene. Mégiscsak a te gyereked is. Hát, majd tudósíts a fejleményekről, van még idő szülésig! :P

s...eva! De jó, hogy már babázhattál is! :D Az én barátnőm kisfia 5 hetes, úgy volt, hogy ma megyek hozzá, de ez az éjjeli hazatérés teljesen lemerített, így holnap megyek. Legalább van sok időm megcsinálni a kókuszcsigát amit nekik szánok, nem kell gyorsan összedobni. :wink: El kellene mennem a boltba tejért az utca végére, de olyan meleg van, hogy nem bírom rászánni magam az indulásra. :x
A 3 hónap uh nélküli időt én is nagyon sokallom. Valószínű még addig mi is elmegyünk még egy 4D-re. Sokba kerül, de jobb megnyugodni, hogy minden rendben. Itt nálunk 10 ezerbe kerül a 4D, amire holnap megyünk az pedig 14 ezerbe. De fontosnak tartom, hogy genetikus nézze meg a babát és ne babamozi legyen, hanem komoly vizsgálat. Ezért megyünk a Magzati Géndiagnosztikai Központba. Tudjátok hogy paráztam a 18. heti vizsgálat miatt... 8)

Pumipumi! Most nálunk is nagyobb a combméret és a fejméret egy héttel mint a kora, a haskörfogata pedig két héttel van elmaradva a táblázatok szerint. De ezzel egyáltalán nem kell foglalkozni, egyetértek. Ezért nem is írtam, mert ezek a méretek nem számítanak.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Na ebéd után már jobban érzem magam :D

Én két hét múlva megyek csak ultrahangra, 18. hetire. És rá két hétre dokihoz... kicsit távolinak tűnnek ezek az időpontok, de azért annyira nem bánom, hogy nem kell kóvályogni. Nyaralás előtt voltam afp-n, tegnap meg ellenanyagot néztek. De ezeknek az eredményei mind a védőnőhöz mennek, majd ő kihozza nekem valamikor.
Volt itt valaki, akinek rossz lett az afp? Én nagyon arra számítok, mert az uh szerint mindenben egy héttel volt kisebb, és akkor a vérvétel napján esélyes, hogy kisebb volt 16 hétnél.

Nekünk is amúgy azt mondták 4d-n, hogy ilyenkor már annyira összevissza nőnek a babák, hogy sokat nem lehet mondani a korukról. Utoljára a 12. hét környékén mérnek jól. Azt meg nekem elcseszték. Az összekucorodott baba hosszát mérték, még én is láttam a monitoron, hogy nem egyenes :x Mindegy, én már eldöntöttem, hogy karácsonykor szülök :lol: Vagy inkább kicsit előtte

briell

Pókica, köszi az infokat! Sokat jelentenek ezügyben a hozzászólásaitok, tapasztalatok, hallott dolgok, mert a környezetemben senki nincs akinek akárcsak hasonló problémája lett volna. Amúgy már én is gondoltam rá, h. esetleg a kórházban a kisfiammal nem kaptam-e el valami vírust, amit nem vettem észre. Lehet. Vagy még a toxoplazma jutott eszembe, én nem vagyok védett, úgyhogy szerzek is gyorsan egy beutalót, és megcsináltatom, az elején csinálták utoljára, dehát azóta rengeteg idő eltelt. Egyébként nagyon jó, hogy a méhszájad rendben, és végre nem vagy ágyhoz kötve! Szuper!! :)

Amúgy mára bizakodóbb lettem, próbálok rosszra nem gondolni, csak jóra, és elterelni a figyelmem. Nagyon erősen remélem, semmi komoly probléma nem lesz!!!

Hát a névnél nálunk is az a helyzet, h. a kisfiam apukája ( István) nevét kapta, második neve pedig az én apukám neve. De egész máshogy becézzük, szinte sosem a nevén szólítjuk.

Kép

Kép
nóna

Gombi, én is többféle infot hallottam, hogy mennyit kell pihenni utána, de azt hiszem, akkor már inkább többet, minthogy bármi gond legyen. Mondjuk bevallom, én ez ellen annyira nem is ágálok, mivel a kisfiam mellett keveset tudok pihenni, szóval lehet, hogy jól is jönne, ha valaki egy kicsit vigyázna rá, amíg én pihenek.

Kép

Kép
nóna

Briell, nekem 0.8 MOM lett az AFP-m, az határeset azt mondták. Ez iy egy adalék volt egyebk mellett, h. elküldjenek a tanácsadásra. Bár én már nem tudom, mennyi idősek voltunk akkor... érdekes nekem eddig a 12. heti lett az egyetlen mérés, ami teljesen mást mutatott, mint az összes többi, íyg úgy tűnik, az volt a fals.

Kép

Kép
nóna

Csillag, nálunk ( pároméknál) még a dédnagypapa is István volt! :lol: Én is úgy voltam vele, hadd örüljön! Na de ne higgyétek, hogy most meg én dönthettem... majdnem mindent megvétózott.

Kép

Kép
nóna

Gombi, ha már majd tudsz jönni, írdle mi volt! Szorítok, minden renben lesz!

Kép

Kép
nóna

Hú, Nóna akkor nálatok még veszélyesebb volt a helyzet. :D
Egyébként igaza van Pókicának, annyira nem lényeges, már most belemennék abba amit szeretne, de jó egy kicsit húzni az agyát főleg, hogy még csak most derült ki hivatalosan a fiúcska.. :lol: Meg közben azért én is szokom a gondolathoz. :wink:
Szerintem felszabadultabban fog örülni a kis tökösnek, ha tudja, hogy az ő nevét kapja. Eddig is örült, de benne volt a levegőben, hogy fiúnál viták lesznek a nevet illetően, talán ezért is készültünk kislányra. :)
csillag25

Gombi biztos nem lesz semmi baj, ne aggódj. Nagyon ügyesek a babácskák, tudják mi nem jó nekik, és az esetek többségében tudtommal alhúzódnak a tű elől. Bár olvastam olyat is, ahol a baba ütögetni kezdte. :lol: Hát igen, ők is tudják már, mi az amitől óvakodni kell. Ha még beszélgetsz is hozzá, és a tudatoddal rá koncentrálsz, tuti még inkább a megfelelő irányba fg elhúzódni. És szerintem is inkább többet pihenj, mint keveset és baj legyen. Hamar elrepül az az 1 hét. Gondolj arra, pár hónap múlva mit nem adnánk majd egy hét pihiért. :)
Vendég

Schvargaeva!
Megírnád a dokinőd nevét? Ha itt nem akarod, priviben? Kíváncsi vagyok, hogy ugyanaz-e a dokink.
Vendég

Nekem ez olyan furcsa, hogy az apák ennyire ragaszkodnak, hogy a nevüket kapja az elsőszülött fiúk. Főleg, ha utána meg totál máshogy hívják. Nálunk ez fel sem merült, szerencsére a férjem sem igazán díjazza azt, ha egy családban sok az azonos nevű, és aztán kicsizni, nagyozni kell őket, hogy ha beszélnek róluk, hogy tudják kiről van éppen szó. Az meg mégfurcsább, hogy a lányneveket meg abszolút rátok bízzák. Mintha a kicsi lány neve nem is számítana. Szerinetm fontos, hogy közös döntés legyen a név. Rengeteg döntést kell még meghozni a gyerkőc élete sorn, jó szokni, hogy ezeket közösen kell(ene) meghozni. Az első talán a baba neve. De nyilván ez egyénfüggő, valaki (pl. én) rosszul venné, ha a véleménye nem számítana, és kizárnák a döntésből, másnak meg fontosabb a férj, család öröme. Bár, mint mondtam én nem járok ilyen cipőbe, ha férjem szeretné, lehet, hogy én sem ágállnék a neve ellen egy idő után, főleg, hogy tök jó neve van.
Vendég

Sziasztok!
Gombi, Nóna: tanácsot nem tudok adni, de drukkolok nektek!!! :oops:
Pókica: tök jó, hogy felmentettek a fekvés alól- talán a nyaralás is segített rajtatok (lelkileg biztos könnyebb volt). :lol: Furcsa lehet, hogy üres a ház a lánykád nélkül. Mi mikor először áttetük lánykánkat a saját szobájába aludni, teljesen lekonyultunk, hogy mennyire hiányzik. :wink:
Csillag: és az nem volna megoldás, ha 2 keresztneve volna a gyereknek? Amúgy meg lehet, hogy nem is az lesz a használt neve, amit ti most terveztek: példul a férjem öccsét Tamásnak hívják, de az egész család mai napig öcsinek szólítja. :lol:
Mivelünk minden rendben elvileg, csötörtökön megyek AFP-re, és tegnap megerősítést kaptunk, hogy pocaklakóm tuti lány. Úgy szeretném egyformán szeretni a két lányt, de már most izgulok, hogy lehet -e ezt? Ha fiú lenne, elintézném azzal a különbséget, hogy "nem csoda, hiszen ő fiú", de így?!
Mindenkinek szép napot,
M.

macianyu

Ja, az én férjecském olyan jó fej volt, hogy az esküvőnkön felvette a nevem. Én szerettem volna a saját nevem megtartani, né sem akartam lenni, mert ....né az már az anyósom ugye, ezért úgy döntöttem, hogy kötőjelesen felveszem a nevét, ő pedig egyetértett. Sőt, két napal azelőtt, hogy elmentünk az anyakönyvvezetőhöz, közölte a férjem, úgy döntött, hogy ő is felveszi az én nevemet, és akkor a gyerekeinket is így hívják, így a egész családnak azonos neve lesz, és még jobban látszik, hogy összetartozunk. Sosem gondoltam erre, és nagyon jól esett. Azóta is mindenki csodálkozik, hogy felvette ő is a nevem, éppen ezért, mert a férfiak ragaszkodnak a saját nevükhöz, illetve annak továbbörökítéséhez.
Vendég

Macianyu gratula a kiscsajhoz. Most inkább fiút szerettetek volna, vagy mindegy volt? Tegnap 4D-n vagy sima uh-on voltatok? Csak mert az afp így a 18. héten gondolom az adatok megbeszélése lesz, és a 18. hetes gentikai uh. De ha már tegnap uh-on voltatok, akkor elbizonytalanítottál.
Vendég

O'hara: párom lányt, én fiút szerettem volna. Sima UH-ra mentünk a dokimhoz. És azért most lesz az AFP-m, mert a méretek szerint elvileg január 3-ra várjuk babut. Illetve a programozott császár miatt inkább a két ünnep közé. Egyébként a gyerekek nevét mi is közösen választottuk a párommal. Még egy dolog, amin el lehet romantikázni :D

macianyu

Már biztos írtad, de nem emlékszem, miért lesz nálad programozott császár?
Megtudhatjuk mi lesz a picilány neve?
Vendég

O'hara, küldtem privát üzenetben a dokim nevét.

Sok drukk akik mennek hasiszurkálásra, és majd gondolok rátok, hogy tudjatok utána is pihenni rendesen, meg nyugodtan várni az eredményeket. De biztosan rendben lesz minden, mert ti is pozitivan álltok hozzá.

eva

Kép
schvargaeva

Sziasztok!

Tegnap találtam rá erre a fórumra, visszaolvastam, amennyit bírtam, most be is kapcsolódom.
Mi félidősek vagyunk éppen, Mikulásra várjuk az első babánkat.
Még mielőtt megismertük egymást a férjemmel, elhatároztuk szépen külön-külön, hogy ha egyszer kisfiunk lesz, csakis úgy hívhatják, ahogy az apukánkat - ő az ő apukájára gondolt, én az enyémre. Szerencse, hogy a nagyszüleink nem adtak extravagáns nevet a fiaiknak és mindkettőnk apukájának ugyanaz a keresztneve. :D Azt nem tudjuk biztosan, hogy valóban fiunk lesz-e. Kisebb viták után egy fiú és egy lánynévvel készen állunk. Amivel gondban vagyok viszont az a szükséges holmik beszerzése. Főként a babakocsi. Ti hogy oldottátok, oldjátok meg ezt? Kire, mire hallgattok? Számít-e a márka és a gyártási hely? Nagyon kiváncsi vagyok a véleményetekre. A bababútort már beszereztük, más egyebet még nem. Elsőbabások, hol tartotok ebben?

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

O'Hara, ez nagyon szép, hogy a párod felvette a neved. Mi is gondolkodtunk ezen a változaton, aztán végül mindketten megtartottuk az eredeti nevünket. Hasznos, amikor sokat kell aláírni, de a Ti választásotok valóban az összetartozást mutatja. Nagyon szép!
moly

Szia Moly, üdv közöttünk!
Hát igen, a nevek aláírásánál valóban nem túl praktikus döntés volt a közös név, de ez nem adott okot arra, hogy megbánjuk. És persze nagyon büszke vagyok az én férjecskémre! :D

Mi még semmit sem vettünk. A kelengyelistát összeállítottam, és megnéztem, hogy mit, hol, mennyiért lehet beszerezni. Aztán mostmár elkezdünk vásárolgatni. A gyrekbútorokat hagyjuk a legvégére, bár mi csak pelenkázót és kiságyat tervezünk venni, szekrényt nem. A babkocsival hadilábon állunk. Kapnánk egy multifunkciós babakocsit 20.000-ért, de mivel februárig csak a hordozót kapnánk meg, én szeretném ha vennénk inkább egy másikat. Egy Chippolino babkocsit néztem ki, ami jónak tűnik, és az ára is elfogadható. A fréjem viszont azt mondja, hogy többektől hallotta, téli baba esetében nem kell babakocsi, ezért ne vegyünk, elég lesz az, amit felajánlottak nekünk. Úgyhogy ezen még megy a vacila. Valószínűleg elcipelem a védőnőhöz, és megkérdezem a védőnőt, hogy mi a véleménye erről. Szerintem ugyanis egy téli babát is kell levegőztetni, sétáltatni, hóban csúszkálni egy hordozóval viszont nem igazán vonz. egyébként azért is vacilálok még a kocsin, mert tavasztól szerintem magamra fogom kötni a babát a mászkálásokhoz, csak a sétáláshoz raknám babakocsiba, viszont ahhoz meg másmilyen járgány is elég, mintha újszülöttnek vesszük télire. Viszont több babát tervezünk, így megérné, ha mármost normális kocsit vennénk. Szóval ez ababkocsi nehéz ügy nálunk.

Az én szempontom a vásárlásnál, ha úgy döntünk veszünk: kétirányból tolható legyen (ne az ülést kelljen forgatni, mert gyerkkel azt nehéz. Teganp is láttam egy anyukát, aki húzta maga után a kocsit, mivel ha szemből tolta volna, a gyerkőcöt szemből égette volna a nap), újszülött kortól használható legyen, téliesíthető legyen, és lehetőleg 10 kg alatti súlyú kellene. Kocsink nincs, bkv-zni nem bírnék efeletti súllyal. Hordozó nem sükséges, és nem vagyok híve multifunkciós kocsiknak, mivel ha a vázt összezárjuk, attól a mózesrészt még mindig nem tudjuk hová tenni, csomó helyet foglal. márka nem számít, bár nyilván jó lenne, ha nem esne szét, ezért fórumokat olvasok, melyik kocsi mennyire megbízható. Kiszemelt darab esetében viszont nem találtam személyes tapasztalatokat még.
Vendég

És milyen neveket választottatok? Vizsgálatokkal hogy álltok? Az afp már neked is megvolt és a 18 hetes uh, ugye?
Vendég

O'hara! Valóban rengeteg döntést kell hozni a gyerek nevelése során, ami közös döntés kell, hogy legyen. De tapasztalatból mondom, hogy a neve a lehető leglényegtelenebb! Annyira nem számít, hogy ennél még az is fontosabb, hogy milyen színű zokni legyen a lábán. A lényeg, hogy viselhető neve legyen, amit később sem szégyell és nem ciki. Ha ez megvan, onnantól kezdve soha senkit nem fog érdekelni, hogy mi lett a neve.
Olyan de olyan sok fontos kérdés lesz mire felnő! Az, hogy hagyod magad kizárni a névadásból és hagyod teljesülni a családi örökséget, azzal egy hangyányit sem csorbul a szereped a gyereknevelési döntéshozatalból. Ez nálunk még gondolatban sem merült fel. Egyszerűen csak túl van spilázva ez a névadási dolog, régen természetes volt, hogy a férfi adja a fiú nevet a nő a női nevet. Csak a nők már mindenbe beleakarnak szólni és kivívták nyomorúságunkra a nagy női egyenjogúságot és egyre nagyobb teret akarnak hódítani. Még egy ilyen apró, jelentéktelen ügyben is.
Na nem mintha én anno mikor kiderült, hogy fiunk lesz nem ágáltam volna, de miután megszületik és elkezd cseperedni, az ember rájön, hogy micsoda egy jelentéktelen dolog a név.
Mi is akárcsak nónáék, össze-vissza becézzük a gyerekeket, így keveredés aztán végképp nincs. Általában kismókus és nagymókusok nekünk. :D
Az én férjem is nagyon jó fej volt, hogy felvehettem az ő nevét, csak mint né. Nagyon jó érzés. Így mindenkit ugyanúgy hívnak a családban. Sok előnye van, főleg a névazonosságból való kedvezményes díjak megállapításánál, a születési évet úgysem nézik.
:wink: Na mindegy, hosszú, nem nyilvános téma. :wink: De már több tízezret megspóroltunk. :D
Én nagyon nem szerettem volna, ha nem né leszek, mert az olyan mintha a leánykori nevemet viselném és nem lennék házas, a sok gyerek meg a hátam mögött sorakozik! :D Mivel nincsen jegygyűrűnk, ezért még abból sem tudtak volna következtetni az emberek a házassági kötelékemre.

Moly! Jó, hogy ránk találtál! nagyon jó csapat jött össze, majd meglátod! :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

A vizsgálatok rendben vannak, nekem szerencsém van a kétlakisággal (vagyis előnye is van): bár Budapesten dolgozom, a veszprémi kórházba járok, ott fogok szülni is. Veszprémben nagyon kedvesek a nővérkék, az orvosok, mindenki. A kismamákat időre hívják és alig csúsznak el a beosztástól, mosolyognak és van idő vérvétel után egy kicsit ülve maradni és lélegezni. (Nem vagyok egy hős véradó típus, sajnos.)
A 18. hetes uh. is megvolt, kéz- és lábujjak száma és minden egyéb stimmel. :D
A neveink: István vagy Ágnes. Egyelőre csak Malacnak hívom, mert leggyakrabban csak úgy mozgolódik, mint egy zsákba dugott kismalac. :lol: Bár ez az elnevezés nem arat osztatlan sikert. (És most sürgősen visszaolvasok, hogy a Ti babátoknak megvan-e már a neve. :D )
Tegnap láttam egy olyan babakocsit, amelyik minden részletében egyezett az általam listázott fontos tulajdonságokkal, de azóta egy kivétellel csupa rosszat olvastam róla a Babaneten. Elbizonytalanodtam. :? A fontos tulajdonságok számomra: nagy kerekek, mert terepesek leszünk. Hagyományos méretű mózes, mert a téli babámnak melegen tartó cuccal együtt is el kell férnie benne (a szép és méregdrága Peg Peregoba nem tudom, egy téli babát hogyan tesznek bele. Cipőkanállal?). Esővédő, fordítható kar, jó rugózás, alul kosár, merev mózes, stabil legyen és biztonságo, pici kortól ültetős korig használható - tehát többfunkciós, és legyen strapabíró, mert több gyereket is szeretnénk. Talán nem kevés, de már annak is örülök, hogy végre tudom, mit akarok. :lol:
Babaútor nálunk is csak kiságy és pelenkázó - igaz, pelenkázókomód.

Dóra
moly

Szia Pókica, köszönöm az üdvözlést! Hasonlóan gondolkodom név ügyben, mint Te, de mégis gombóc ugrott a torkomba, amikor a férjem "bejelentette", hogy hogyan kellene hívnunk a gyerekünket szerinte. (És punktum.) Aztán arra gondoltam, hogy adott nevet általában attól tartom szépnek vagy éppen nemtetszőnek, mert ismerek valakit, aki viseli és az az ember szimpatikus vagy ellenszenves, szeretem, vagy nem jövök ki vele. A gyerekemet pedig vélhetően jobban fogom szeretni, mint bárki mást, így a nevét is szeretni fogom. Ezzel együtt is jól esett, hogy megbeszéltük, és végül megegyeztünk (a lánynévben, mert a fiúnévről szerencsésen egybeeső, határozott elképzelésünk volt. :D )

Dóra
moly

Igazad van Pókica, hogy a névadás a legkisebb eldöntendő kérdés egy gyerekkel kapcsolatban, én mégis annak vagyok a híve, ha kis kérdés, ha nagy, közös döntés legyen. És ne kelljen a gyermekem nevét "szokni" mert nekem nem tetszik, csak mert a férjem, vagy a családból bárki ahhoz ragaszkodik. szerintem az, hogy a nők beleszólnak a gyerekkükkel kapcsolatos kérdésekbe, legyen az névadás, vagy bármi más, abszolút nem baj. Nem ezt nevezném a feminizmus legnagyobb problémájának. De ezek nyilván egyéni vélemények.- Valahol így szokás, valahol másként. Nyilván egyik sem baj.

Molly, nekünk még csak a fiú nevünk van meg: Zétény. Ez elég hamar eldőlt. Lánynéven még hezitálunk, nem tudunk dűlőre jutni. De eddig úgy néz ki fiúnk lesz.

Melyik elnevezés nem aratott sikert? Malac, vagy esetleg az István vagy az Ágnes? Azt hiszem már más is írta, hogy Ágnesen gondolkodik névadásnál. Nem tudom ki hogy van vele, de örülök, hogy a jelek szerint a többség magyar, vagy magyarként megismert nevekben gndolkodik. A Zétényért anyósom nincs odáig, a múltkor szóba hozta, hogy nem lehetne-e szavazni a szóba jöhető fiúnevek közül. De megmondtuk, hogy ez már eldöntött, nekünk a Zétény tetszik, más nem érdekel. A második fiúnevünk is adott már: Kolos. Miért nem boldogulunk a lánynévvel, mikor olyan sok szép van? Én a picúrt PukliManónak hívom, mert esténként olyan édesen kinyomja magát, hogy néha szemmel is látható egy dudor a hasamon.
Vendég

Szia Moly!Üdv közöttünk!:)És hol laksz most akkor?
Ohara ,ugyanezek voltak a szempontjaim anno amikor Bpesten éltünk,a babakocsi választásban!Még egy fontos dolog,csak jó tanács: széles se legyen,mert nem férsz be a boltba,postára....vagy egy szarabb fajta közlekedési eszközre!Nekem nehéz volt a babakocsim,de viszont jó volt az alján a nagy kosár bevásárolni!!!!A hordozókendő pedig egyszerűen tökéletes Bpesten!
Most ,hogy vidéken lakunk most egy szélesebb babakocsit vettem,nagy kerekekkel...és ami fontos előröl-hátulról tolhatót,mert jobban biztonságban érzi az ember a babát ha látja,és a baba is így van ezzel jó darabig!Késöbb amikor már jobban érdekli a világ akkor viszont jó megfordítani a kart és hátulról tolni!:)

NÉVVÁLASZTÁS : Igenis fontos a jó név választás ,mert egész életünkre kihatással lesz!Olvassatok bele pl.ebbe a könyvbe:" Sorsunk a nevünkben!"Én megnéztem benne a mi nevünket+1-2 ismerősét és tök igaz volt a jellemzés rájuk,és ránk is!Szóval Levente fiunk nevét ez a könyv erősítette meg, hogy jó választás!És most is ez alapján erősítjük meg!Csak még meg kell rendelnem,mert itt nincs olyan könyvesbolt ahol meglenne!:(
Vendég

Sorsunk a nevünkben

Fülszöveg

"Nomen est omen". A nevünk olyan mágikus szó, amelyben benne van mindaz, amiért a világra jöttünk. Ki ne szeretné megismerni sorsának titkait? Fellebbenteni a fátylat, megtudni valamit életünk lehetőségeiből. Erre kap lehetőséget az, aki a könyvet a kezébe veszi. A módszer lényege, hogy a betűket szimbólumként értelmezzük, melyeket ha összeolvasunk, kirajzolódik egy ember lehetséges életútja. A nevükkel sorsot is választunk, ebben lehetnek segítségünkre az értelmezések. A könyv nemcsak a Magyarországon anyakönyvezhető neveket tartalmazza, hanem az ősi magyar neveket is. A tudatos választás ajánlólevél lehet egy tudatosabb élethez.
A férfineveket külön kötetben találják meg az olvasók.
Vendég

O'Hara, a Malac elnevezés a nem népszerű. :lol:
A Zétény szerintem is szép név, gyereknek is, felnőttnek is. Nálunk fontos szempont volt, hogy ne csak jól becézhető név legyen, de fel is lehessen nőni a névvel, amit választunk.
Én hülyét kapnék, ha a család szavazni akarna a gyerekünk nevéről. Egy darabig el sem mondtuk a választásunkat, mert kiábrándító, amikor valaki elhúzza a száját a szerintünk legszebb név hallatán. Mindenkinek úgysem tetszhet.
Én meg Moly vagyok, mint a könyvmoly, tudod, nem egy elírt molli. :lol: Még a főiskolán kaptam a becenevet, azóta ezt használom a fórumokon.
Haladok a visszaolvasással - látom, Te is szédülgetsz, hát én is. Hátha vígasztal a kollektivitás! :D

Dóra
moly

Sziasztok! Túl vagyunk rajta, már itthon pihizek..
Fájni egyáltalán nem fájt, még csak kellemetlennek sem mondanám a vizsgálatot. Jobban fájt utána a szuri amit a popsimba kaptam az Aneg vércsoportom miatt :?
Amikor szívták ki a magzatvizet, azt persze éreztem, de az sem fájt, csak a "mozdulatot" éreztem..
Az egész nem tartott tovább vetkőzéssel-öltözésel együtt 5percnél..
Az ukáz: 2 nap pihi (nem muszáj feküdni, de ne erőltessem meg magam és apa mosogasson :) ).
Most sem fáj semmim, de érzem, hogy "nem ugyanaz"..
Hogy a babó mit csinált pontosan, azt nem tudom megmondani, mert miután szútak, becsuktam a szemem és csak azt hajtogattam, hogy minden rendben lesz. Szúrás előtt néztem a monitort, a babó teljesen a másik oldalon volt...

Aztán hazafelé a kocsiban tört ki belőlem a sírás... bőgtm hazáig, de legalább enyhült a feszültség..
Vendég

Moly: ha megtaláltad az ideális kocsit, szóljál, mert szóról szóra ilyet keresek én is :) Bár azt hiszem olyan áron, amilyenen én szeretnék, nem fogok ilyet kapni :cry:

Szerintem is nagyon fontos a névválasztás. És még sosem hallottam olyat, hogy a lánynevet az anya, a fiúnevet az apa dönti el :shock: illetve hallottam, hogy valakik így csinálják, de hogy régen mindig így működött volna...
Annyira izgi, amikor ketten együtt mondjuk azt egy névre, hogy igen, ez az. Valahogy azt is el tudnám képzelni, hogy a szülőszobán döntsük el a nevet, csak nem bízom magamban annyira, hogy ott egyáltalán eszembe jutna-e valami :lol: De szerintem az sem véletlen, hogy régen sok helyen csak napokkal a születés után adtak nevet a babáknak. (mondjuk ebben valószínűleg a csecsemőhalálozás is nagy szerepet játszott) De én nem kitalálni szeretnék egy nevet, hanem megtalálni a babám nevét :) Csak így nehezebb menet lesz :roll:

briell

Szerintem ha a férfi azt mondja, szeretné a gyermekét így v. így hívni, a nő pedig - mindegy, milyen okból - rábólint, az közös döntés! A nem közös az lenne, ha az egyik tiltakozik valami ellen, és mégis az kerül az anyakönyvbe. Nem?

Érdekes ez a nevünkben a sorsunk dolog is.... én azért abban jobban hiszek, hogy a sorsunk az a saját kezünkben van, a tetteinkben, cselekedeteinkban, ahogyan a döntéseink alapján az életet éljük. És mi van olyankor, amikor valaki már a harmadik nevet találja ki esetleg a babának? Annyiszor változik a sorsa? HIszen a gyermek általában előbb megvan, mint a neve, meghát akkor mindenki, aki azonos névvel van, azonos v. nagyon hasonló sorsú lenne. Körülöttem van több nő, akinek az a neve, mint nekem, de olyanok vagyunk, mint tűz és víz.... De persze abszolút megértem, ha valaki megnézi, mit jelent a név, és olyat talál a gyermekének, amit pozitívnak gondol, amilyen tulajdonságokat, vagy mondjuk úgy sorsot szeretne a gyermekének.

Moly, pont ma volt szó az István névről... az én párom és kisfiam is az! :) És Csillagéknál is István fiúnév a befutó vlszleg :) Szóval ha fiatok lesz, nem lesztek egyedül névválasztás terén. :)

Kép

Kép
nóna

Gombi, jó hogy jelentkeztél! Pihizz sokat, inkább több legyen mint kevesebb... az meg nem olyan nagy baj, ha apa mosogat... :)

Aztán lehet, h. azért írtam csak ezt a nevünkben a sorsunk témában, mert amilyen lánynevet választottunk, annak nem igazán jó volt ilyen értelemben a jelentése, és nem akartam elhinni, hogy emiatt rossz lesz a sorsa... :)

Kép

Kép
nóna

Az amnioval kapcsolatban: hát ha ebben az egész őrületben lehet valami pozitív, az számomra a kötelező pihenés lesz... különben úgysem juték hozzá! Szóval nekem ez az egy jól fog jönni... :)

Kép

Kép
nóna

Még a névválasztással kapcs: na azt én sem bírom, ha a család szavaz, főként, hogy általában kéretlenül, és a szülők akarata ellenére is "szavaznak". És azt sem bírom, mikor ismerősök rá, vagy le akarnak beszélni egy névről, és kéretlen véleményeket nyilvánítanak. Mondjuk az sem mindegy, milyen stílusban...

Kép

Kép
nóna

Kedves Babanetes Közösség!

Egy topiklakó kisfiú, Roli, nagyon nagy bajban van. Vízbe esett és most tág pupillákkal, agyműködés nélkül fekszik. Kérünk Titeket, hogy ki-ki hite, világszemlélete szerint imádkozzon, szorítson Roliért, drukkoljon a felépüléséért. A közös akarat sokszor csodákra képes, és most erre van szükség. Mától minden este tíz órakor Rolira fogunk gondolni, az ő gyógyulására. Kérünk Titeket, tartsatok velünk!

2005 ősziek

Kép

KépKép
KépKép
fedi

Gombi! Nagyon örülök, hogy túl vagy rajta, és nem fájt! A babóca meg mondtam, hogy nagyon okos, és ösztönösen elhúzódik. Drukkolok, hogy jó eredményt kapjatok. Tényleg mennyi idő? 2 hét?

Moly! Szerintem is szörnyű, mikro lefikázzák a neveket. Mindenki mást lát szépnek, miért kellene kritizálni? Nekem már többen is megjegyezték, miért nem lesz Csabika... mert az oviban a gyerekek csúfolni fogják a fura neve miat. Kezdhettem magyarázni, hogy szerintem a Zétény már ma sem olyan ritka, de szerintem az oviban könnyen előfordulhat még más Zétény is, hiába nem olyan felkapott. És pont nem a gyerkek fogják csúfolni, mert az tudomásul veszi, hogy így hívják, és nem lát benne semmi kivetnivalót. Sajnos csak mi felnőttek vagyunk ilyen könnyen ítélkezők. Ja ezt nem is annyira a fiúnevünk miatt mondták, hanem a lehetséges női nevek miatt. De akkor már a Zétnény is kapott kritikát. Ja, egyébként nekünk is fontos, hogy ne csak gyerekként legyen aranyos név. Emiatt esett ki a Csepke. Idősebb korban már kicsit vicces lenne, főleg ha esetleg kis súlyfeleslege is lenne majd. Hát sajnálom, hogy te is szédelegsz. Nekem most már egyértelműen a meleg okozza. Szombaton még azt hittem, hogy a front, mert előtte egész héten semmi bajom nem volt. De ma is kivittem a szemetet, és máris kótyagos lettem. Remélem a munkahelyemen nem hiszik azt, hogy ez csak valami hiszti.

Szerintem van ebben valami, hogy nevünk hozzájárul a személyiségünkhöz. Még ha nem is szószerint (szóval nyugi Nóna, a rossz jelentés miatt nem bizti a picúr rossz sorsa :) ). Itt ilyesmire gondolok, mint hogy bemutatkozik valaki, és egyből eszedbe villan, hogy igen ő egy tipikus Kálmán. Vagy hogy mennyire nem annás ez a csaj. Sokkal inkáb elképzelném Andinak. Vagy bennetek még sosem volt ilyen érzés?

Nóna! A pici mellett elhiszem, hogy jól fog jönni a pihi. Meg fogod tudni oldani? Nem túl anyás?

Tulipános! És mi volt az első kocsitok márkája?
Vendég

Újra itt.
Nónával teljesen egyetértek, attól még közös döntés lesz, hogy beleegyezek abba, amit annyira szeretne a férjem. :)
Ha csak nem egyezik meg totálisan a két fél véleménye egy dologban -akármiben-, akkor általában kompromisszumot kötnek. Ettől még közös a döntés, csak néha az egyik fél enged egy picit, néha a másik. Az élet apróbb és nagyobb dolgaiban is így működik. A baj ott van, ha mindig csak az egyik fél enged és a másik akarata érvényesül. Mi általában egyetértünk és hasonlóan gondolkodunk dolgokrók, de ha esetleg nem, akkor is sikerül olyan megoldást találnunk, ami után mindketten mosolygósan és elégedetten "távozunk". :D

Gombi örülök, hogy már otthon vagy. Vigyázz magatokra és pihenj sokat.
csillag25

Macianyu, valószínű ez lesz a megoldás. Mint ahogy korábban is írtam, már megkaptam a lehetőséget, hogy a második nevet én válasszam. :wink: :)
csillag25

Hahó, már vagyok én is. Ma én is a kótyagosok klubbjába tartoztam, csak most estére kezdtem jól érezni magam.

Gombi, örülök, hogy túl vagy rajta és minden rendben ment!

Moly, üdv köztünk!!!!

Visszaolvastalak benneteket és látom mindenki a neveken agyal. :) Mi is, de még nincs meg a befutó. Nekem tetszene a Csenge vagy a Jázmin, de apa nem igazán van tőlük elragadtatva :? úgyhogy agyalunk tovább.
Szerintem is fontos a közös döntés, mert így mindketten teljes egésznek érezhetjük magunkat, de azt tényleg nem szeretném és nem is engedem, hogy a család beleavatkozzon. Nálunk a családban a név nem izgat senkit eddig, :lol: ők már, főleg a nagymamák, már azon lobbiznak, hogy a gyerkőc milyen vallású legyen, mivel az én anyám nagy református , anyósom meg még nagyobb katólikus. :shock: Szóval lassan neki kell állnom gyúrni :lol:
memi

Szia Moly! Üdv itt!

Nekünk már megvan a név, nem agyaltunk rajta sokat. Nálunk azért volt, hogy az apa nevezi el a fiút, mert ilyen üzletet kötöttünk (neki nem tetszett a kedvenc lánynevem, fiúban meg nem tudtam semmi használhatót kitalálni :lol:) nem pedig azért, mert ez lenne a szokás. De persze végül közösen választottuk ki.:lol: Viszont én is idegesítőnek tartanám, ha eleve adott lenne, hogy kell hívni. És gondolom az apukának is lehet annyi esze, hogy észreveszi, ha a nőnek ez nem gond (pl. Pókica), és akkor nyugodtan ragaszkodjon hozzá, viszont ha az anyát annyira zavarja, hogy ettől úgy érzi, hogy kevésbé kötődik a gyerekhez (pl. egyik kolléganőm), mert eleve utálja azt a nevet, akkor ne ragaszkodjon már annyira hozzá.

Gombi, gratula az akció túléléséhez! Nekem is jobban fájt az anti-d a végén, majdnem leugrottam az ágyról tőle :lol:. Azért tényleg pihenj pár napot, bár az klassz, hogy egyáltalán nem érzel semmit utána!

Mi sem vásároltunk semmit, egyelőre várom a baráti felajánlásokat :lol:. Mivel már szinte mindenkinek van gyereke körülöttem, így aki épp nem terhes, gondolom ad majd cuccokat. Babakocsit nem is fogunk venni, csak ha kapunk külön, akkor lesz, nekem Bp-en (és főleg ahol mi lakunk) nagyon nem tűnik praktikusnak, viszont kinéztem egy klassz hordozót!

/
lemonsong

Ó, Tulipános! :D Én abszolút realista ember vagyok, nemhiába, egy egyetemen és két fősulin is matematika-fizika szakot tanultam. Tehát a földön járok és az ilyen "misztikus" dolgokban mint a név határozza meg a sorsunkat stb...egyáltalán nem hiszek. Most nagyon szépen fejeztem ki magam. :lol: Az emberek már mindenben mást keresnek mint ami. De hát mindenkinek élnie kell valamiből..., annak is aki sorsokat elemez, jósol, számmisztikázik. :wink:
O'hara! Az jó dolog ha a névben is közös megegyezés születne, de szerencsére arról szó sincs, hogy nem tetszene az apai név. Az biztos, hogy akkor az ember lánya mindent elkövet, hogy ne az legyen. Így csupán megadja az örömöt az apának. Az én fiam Péter Pál, nekem tetszik, főleg ebben a kombinációban és ha fiú lesz nagyon tetszik a Pál Péter is. Csillagéknál is szép név az István és ahogy kiveszem Csillag szavaiból, ő sem bánja.
Persze tényleg az lenne a legideálisabb, ha az anya és apa is együtt keresne nevet és nem "hozott alapanyag" lenne. :D
Gombi! Jó, hogy már túl vagy rajta, aztán tényleg pihizz!
Nóna! Teljesen egyetértek a névválasztásos fejtegetéseddel! Szép is lenne ha minden Pétert vagy minden Istvánt ugyanaz a sors, tulajdonság jellemezne! :shock: De hát mint írtam, mindenki meg akar élni valamiből.
Tényleg, nálatok is István lesz és most már beugrott, hogy Molyéknál is! :D
Hú, Memi, ez a vallás a másik kemény dió. Jobb ha már tényleg készülsz rá, állítólag ha vallásos mindkét család és nem egyezik a nézet, akkor ott komoly sértődések is lehetnek. Nem irigyellek! Mi szerencsések vagyunk ez ügyben, én és a férjem is pogányok és ateisták is vagyunk, mi magunkban hiszünk. A gyerekeinknek is meghagytuk a lehetőséget, hogy felnőtt korukban döntsenek a saját vallásukról, ha már ragaszkodni akarnak valami hithez. Bár ezt kétlem.
Szorítsatok ma értem, hogy kiderüljön a neme a lurkónak, megmutassa magát! Este megyünk a 4D-re.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gombi végre túl vagy rajta, tessék pihenni minél többet, a babára figyelni, és hidd el, minden rendben lesz!

Moly üdv itt, szerintem nagyon jó helyre kerültél :oops:

Memi a sok névválasztásos gondolatok között kiderül, mindíg van nehezebb ügy. A vallás már sokkal összetettebb dolog, kívánom, hogy sikerüljön viták nélküli kompromisszumot kötni!

Pókica szorítok estére!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: