A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Nóna, meg tudod mondani, hogy milyen jelekből lehet érezni, ha tovább rövidül a méhnyak? Nekem is C2000-es már a 12. héttől. :( Remélem nem kezd el idő előtt nyílogatni!

/
lemonsong

Nóna! Nekem nem írta a dokim, hogy menyi, így számokat nem tudok. Csak annyit írt, hogy kissé kontraktilis méh, erősen megrövidült méhnyak. Ennyi. Az előző gyereknél is így volt, de akkor nem a 15. hanem a 25. héten történt ugyanez. Szüléskor olyan hamar kitágultam, hogy már majdnem eltűnt a méhszáj mire beértünk a kórházba (az első fájásnál indultunk és 25 perc volt az út), szinte meg sem éreztem. Ezért nem vagyok most túl bizakodó.

Manocskák! Gratulálok a kisfiúhoz! :D Tényleg jól el leszel kényeztetve és majd mennyi erős férfikéz fog téged körülvenni, pár év múlva! :D

Tulipános! Neked pedig a kislányhoz gratulálok! :D Olyan jó olvasni, hogy valakinek ekkora örömmel teljesül a kívánsága mint neked és gabicikának! :D

Anita
, neked is gratula! :D

Most már alig vagyunk páran, akik nem tudják ki lakik bent. Csütörtökön megyek 4D-re, remélem akkor majd kiderül! :D Szerintem tuti lány lesz, nagyon azt érzem. A férjem szerint tuti fiú, ő azt érzi. :wink:

Képet most nem hoztam, nem kértem. Annyira eufórikus állapotban voltam, hogy minden rendben, hogy eszembe sem jutott a kép. Inkább még 2x rákérdeztem, hogy biztos minden rendben? Már furcsán nézett rám a doki. :D

Igen, én is szeretnék elköttetést. Még régebben beszéltük manócskákkal és valaki volt még, elnézést tőle, hogy nem emlékszem ki, ...a lényeg: én úgy tudtam 3 gyerek és/vagy 40 éves kor fölött ingyenes, de aztán kiderült, mégsem. Kb 35 ezer ft.
Két gyereknél nem tudom mi újság van, de úgy emlékszem nemrégiben hoztak egy törvényt, talán fél éve, hogy már elég ha valaki betölti a 18 éves kort és már dönthet így. Óriási botrány is volt belőle. Aztán hogy végül ezt elfogadták-e vagy nem, azt már nem tudom.

De lehet én megvárom a 40 éves kort a műtéttel, attól tartok, hogy esetleg bekavar majd a ciklusomba. Eddig mindig pontos volt, szinte észre sem vettem, hogy megvan, se görcs, kevés vérzés. Ezt nem szívesen bolygatnám meg. Talán inkább a spirált próbálom majd ki, ha bejön akkor jó, ha nem, kivetetem.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Lemonsong, ne aggódj! Azt mondta a doki, hogy a C2000 tökéletes eredmény, azt mondta a dokim, hogy van egy-két védőnő, aki már erre csóválja a fejét, de tökéletes, ezzel semmi gond!! Nekem is így volt, és a 42. héten császárral kellett szülnöm, mert nem nyílt a méhszájam semmit! Szóval ne aggódj! Uh-n, egyébként látják, hogy zárt-e a méhszáj, meg a kézi vizsgálatoknál is mindig nézik, és ha gond van, jelzik. De ha ez megnyugtat, kérdezz rá.

Kép

Kép
nóna

Nóna! Nekünk kisfiunk lesz, úgyhogy nem én örültem annyira a kislánynak...szerintem az Tulipános volt. Ha nem, akkor elnézést, néha már én se tudom követni az eseményeket.
Gombi! Nagyon tetszik a honlap, tényleg lehetne oda találkozót szervezni. Írok majd privit...

Kép
tedorka

Hahó!!!

Én nem köttetem el magam,fiatal is vagyok és 2.gyerek,szerintem nem is csinálnák meg,vagy nem tudom...lehet.
Szerintem első körben a szopi után spirál.Addig meg cerazette.aztán meglátjuk.Nem akarok többször szülni(most így érzem)mert 2006 óta egyfolytában babát próbálunk összehozni,majd terhes vagyok,majd szoptatok közel 2 évig,most megint babát várok és aztán megint szoptatok x ideig.Lehet,h önzés,amit most írok,de vissza akarom kicsit kapni a testem,lefogyni,futni egy jót,úszni,meginni egy nagy pohár medinát :oops: aztán ha nagyobbak leszenk a gyerekeim,akkor lehet,h meggondolom még.De most így érzem...

Pumi,úristen,ezek a kaják.....mindet megenném most azonnal...

Kép Kép
meli1118

Te jó ég, minden nevet félreírrtam, csak a kezdőbetűk egyeztek... jóra gondoltam, de rosszat írtam... :oops: Bocs, Tulipános, természetesen Neked gratulálok a kislányhoz, amit Tedorkának címeztem véletlen! :oops:

Kép

Kép
nóna

Meli, nem vagy önző, érthetőek szerintem az érzéseid! Mi vlszleg szeretnénk 3.-at, de a 2. után ass zem én is pihenek egyet. Szerintem kell az a szervezetnek is. Nekem is eszembe jutott, két éve vettünk egy vadiúj biciklit, gyakorlatilag kipróbálnzi sem tudtam, áll kint a sufniban... legalábbis remélem, megvan még és nem rágták szét az egerek.... kipróbálnám majd azért újabb másfél év múlva... :D

Kép

Kép
nóna

Jaja,Nóna,a bicajozást már csak ne is említsd!!!!!!Annyira hiányzik....azért írtam,h lehet,h önzésnek tűnik,mert egyik ismerősöm mondta,h egy ilyen áldott állapoban hogy mondhatok ilyet,h elég és jó lenne már futni,meg úszni...de aki évek óta tényleg ebben van,az tudja,h azért aszervezet le tud merülni,még akkor is,ha valaki oylan,mint én(elviszem a lovat a hátamon :lol: :lol: )
A mai gyomorégéses napom óta meg nekem cseppet sem áldott ez az állapot :lol:

Kép Kép
meli1118

Jó reggelt Mindenkinek!

Sajna a tegnap doki után még nagy bevásárlásra mentünk a lakásfelújításhoz és későn értünk haza.

A lényeg..... kislány van a pocakban!!! :)
És minden rendben vele :) Nevet még nem találtunk neki, de rajta leszünk. :D
memi

Jó reggelt!

Gratulálok mindenkinek a jó eredményekhez, és ahhoz is, aki már tudja, milyen nevek között kell keresni...

Itt a táblázat, remélem senkit nem hagytam ki :oops:

Kép

Pókica örülök, hogy semmi bajotok nem lett, szerencsére nálunk kisebb vihar volt, de kevesebb halat is fogtak a fiúk. A fenti táblázat szerint kiegyenlített a fiú/lány arány, bizakodom, hogy a lányokat bővítem majd...

Üdv. Gabi
Vendég

Nóna, azt tudom, hogy zárt, 3-4 hetente nézik. És nekem is azt mondta az orvos, hogy csináljak nyugodtan mindent, amit eddig, csak pár dologra ügyeljek (pl. nincs forróvízben ázás meg nehéz cuccok emelgetése). Csak nem tudom, hogy miből lehet érezni, ha nyílik, mert általában (pl. itt a babaneten a c2100-os topikban) azt állítják, hogy nem éreztek semmit, azért kérdeztem rá, hátha kapok valami tuti tippet, és abbahagyhatom a két vizsgálat közötti idegeskedést. :wink:

A táblázathoz kiegészítés: 1.baba, 33 év.

/
lemonsong

Sziasztok!

voltam én is a 18 hetes uh-on, de kisebb a baba, így vissza kell mennem hétfőn. Nem mondtak semmit, úgyhogy még mi sem tudjuk, hogy fiú lesz, vagy kislány.

Kép
Kép
Kép
endaaj

Szia Endaj!
Én is múlt hét csütörtökön voltam a 18 hetes uh-n. Nekem is kisebb volt a baby. Akkor volt 17+5. Nekem is hétfőn kell visszamennem. És nekünk sem mutatta meg a nemét. De reméljük hétfőn mindkettőnknél mutogatja magát! :wink:

Gabi! Köszi a táblázatot! Húú, milyen sokan vagyunk már!
Vendég

Kép
Kép

Itt vannak az UH képek!Kicsit homályosak,mert fényképeztem és úgy töltöttem fel!
Nagyon köszi mindenkinek a gratulációt!És én is gratulálok minden anyukának!
Lányok a párom olyan édes!Egész nap lánynevekkel bombáz sms-en! :) Amióta,tudja,hogy csajszi lesz,egész nap mosolyog!Ja és ha mondok valamit,hogy csináljon meg akkor ez a válasz :"Két nőnek nem mondhatok ellent!",és már csinálja is!
:lol:
Nagyfiam pedig(7 és fél éves),amikor közötük vele,hogy lánytesója lesz azt mondta : "VÉGRE" :lol: :lol: :lol:
Vendég

Tulipános! Nagyon jók lettek a képek! Az alsó képen tündéri kis pofija van a kiscsajnak! A férjed nagyon aranyos lehet!!! Most aztán mehet a kényeztetés!! :)
Vendég

Ó ne hidd Melinda!Azért ő is csak pasiból van....nincs kényeztetés,de nem legalább nem kell 10x elmondanom mindent!Ti mit szeretnétek inkább?Vagy mindegy elsőnek?
Vendég

Hát LÁnyok, azt hittem a sok rossz után csak jó jöhet. Hát tévedtem.

Ma reggeli uh eredménye: kevés magzatvíz, bal és jobb oldali oldalkamratágulat ( agyban), szív bal kamrájában hyperechogen papilláris izom, genetikai tanácsadásra kell mennünk az I. számú Női Klinikára. Jövő péntekre kaptunk időpontot.

Tudja valaki hogy ezek mit jelentenek, amiket ide leírtak??? Küldtek valakit ilyen tanácsadásra, esetleg van valakinek tapasztalata? Pókica, Neked emlékszem, volt valami a kisfiadnál, akkor Ti is ilyenen voltatok esetleg...?

LÉgyszi segítsen már valaki valami infoval, aki tud!!!

:cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
nóna

Sajnos Nona én nem tudok neked segíteni,de nyugi!Ne idegeskedj,majd a genetikain megnézik jobban!
Vendég

sziasztok
tulipános gratula a kislányhoz 2 fiú után nagy röm lehet :D
nóna én nem tudok ezekről semmit,de a lényeg hogy ne aggódd magad halálra persze ezt könnyű mondani :oops: biztos minden rendben lessz.
végre visszatért a jó idő irigylem a nyaralókat.

Kép
Kép
anitaaa03

Nóna! Igen, a fiamnál voltak agyi ciszták és mindkét veséjében pyelontágulat, ezért kellett nekünk a genetikai tanácsadásra menni szintén a Női I-be. Magzatvízvételt ajánlottak, amire kaptam időpontot és négy hét múlva negatív eredménye lett. A kisfiunk egészséges!
Gondolom aggódsz most, azokról amiket a te kisbabádnál találtak nem tudok semmit, mivel nekünk más probléma volt. De tényleg ne aggódj, ha felajánlják a magzatvízvételt a kockázat mérlegelésével, el kell fogadni. Ha két hétig nem hívnak fel telefonon, akkor nincs baj. Nehéz hetek voltak... :cry:
Nem tudom megtaláltad-e ezt az oldalt, szerintem hasznos lehet mind az izom mind a Női I-beli tapasztalatok szempontjából.
http://torpicur.blog.hu/2008/09/04/kala ... izom_korul

A genetikán készülj fel hosszú várakozásra és durva modorra, rengeteg kismama lesz, de szerencsére sorszám van, így legalább a "ki jön most?" sztori nem megy.

Az oldalkamratágulat ha jól emlékszem pont a barátnőmnél volt, de nála a 30. héten vették észre. A 38. hét körül már teljesen normális volt és egészséges kisfia született. csütörtökön megyek a barátnőmhöz babanézőbe, akkor megkérdezem, hogy tényleg pont ugyanez volt-e náluk.
Most utánanéztem a neten, igen nekik is pont ugyanez volt. A leletre nem írták rá, hogy hány mm-esek a tágulatok? A barátnőmnek 9mm és 12mm volt.
Nem tudom meddig tudok itt lenni, mert nemsokára jön a férjem és indulunk a Balcsira, még ma hazajövünk. Holnap tudok legközelebb jönni.

Nyugodj meg!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Ne haragudj, hogy így össze-vissza írtam, csak ahogy jutottak eszembe az emlékek, gondolatok, már nem javítottam az előző sorokat. Na meg közben dirigálok a lányomnak is, hogy mit pakoljon be, az eszem szanaszét van. Mégiscsak 3 hétre megy! Közben sül a fritőzben a hal is...

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

pókica de ó a lányodnak

Kép
Kép
anitaaa03

de jó
bocsi lemaradt 1 betű

Kép
Kép
anitaaa03

Nóna, sajnos részleteket nem tudok ezekről, de gyorsan rákerestem, és úgy tűnik, az oldalkamra-tágulat elég gyakori, és vissza szokott fejlődni, okozhatja esetleg toxoplazma (azt biztos néztek már nálad is), és hogy akkor veszélyesebb, ha csak egy oldalon van, mert akkor kromoszóma-rendellenességre utalhat. Egyébként gyakrabban kell kontrollra járni vele, ahol figyelik, hogy nem nő-e túl bizonyos szintet, mert csak a nagyon nagy tágulat, ami a koponya felét eléri, jelent veszélyt. A szívizmos dolog meg önmagában nem jelent semmi problémát, és szintén el szokott tűnni, csak azért nézegetik annyira és akkor probléma, ha más, down-kórra utaló jellel együtt jár, mert annak lehet egyik jele. De ha jól emlékszem, neked rendben az afp-d/korábbi tarkóredőd, akkor nem kell aggódnod!

Persze biztosat a genetikán tudnak mondani, de azért bemásolok egy helyzetet jól összegző hozzászólást az egyik ezzel foglalkozó fórumból (remélem nem lesz gáz a szerzői jogok miatt:):
"minden masodik kismamanak azt mondjak, hogy vagy oldalkamra tagulata van a gyereknek, vagy vesetagulata. ez mar lassan sztenderd itthon. minden kismamat probalnak nyugtatni a tobbiek, hogy ezt sokaknak mondtak, de ugysem fognak megnyugodni. sokkal tobbet art a magzatnak a panikolas, mint az, ha tortenetesen tenyleg tagabb lenne az oldalkamraja."

Nem mintha én nem aggódnék mindenen, mert eddig azt hiszem tényleg minden probléma ami terhesség alatt lehetséges kijött nálam (kivéve rókázás:)), de tényleg ne idegeskedj nagyon!

/
lemonsong

a fiam kiakaszt nem akar aludni már egy órája lefektettem és nemalszik ült a szőnyegen és azt fújja hogy ő aludt.

Kép
Kép
anitaaa03

Genetikai tanácsadáson meg én is voltam, a pozitív down-teszt miatt, utána csinálták a méhlepény-biopsziát, de nem az I-es nőin, szóval azzal nincs tapasztalatom.

/
lemonsong

létezik olyan hogy a fiam fején most jön ki a kozmó?

Kép
Kép
anitaaa03

hát nekem mindig sikerül akkor jönni amikor sehol senki.utána meg nemgyőzöm vissza olvasni amit írtok :)

Kép
Kép
anitaaa03

Nóna tudom nagyon nehéz, de kérlek szépen ne aggódj! Sejtem, hogy ilyenkor szaporodnak az ősz hajszálak, de addig, amíg biztosat nem tudsz, kár rágódni. Gondolom, rengeteg riogatásról hallottál már, ami után egészséges babák születtek, sőt, komplikációmentes terhesség esetén is születhet beteg baba :(
Sosem hallottam azokról a dolgokról amit írtál, én csak azért írok most, hogy kitartás, és sok-sok pozitív energiát küldök Nektek innen az ország végéből :)
Én hiszem azt, hogy itt mindnyájan egészséges babának fogunk életet adni decemberben :!: :!: :!:
Vendég

Sziasztok!
Nóna! Tényleg mindenki csak ugyanazt tudja mondani, hogy ne aggódj, és próbálj meg nyugodt maradni. Szerintem hívd fel az orvosod, vagy bármelyik főorvost a kórházban, ahol szülni fogsz, és kérj segítséget, felvilágosítást és megnyugtatást. Tudom, hülyén hangzik, mert sokszor időpontra is nehéz bejutni egy dokihoz, de ha telefon-végen vagy, vagy akár odamész, elmondanak mindent, ami érdekel, és lehet, hogy megnyugtatnak egy kicsit.

A többiek remélem jól vannak!
Tulipános jók a képek!
tedorka

Sziasztok! Ma voltunk a genetikai uh-n és úgy néz ki minden rendben. :D Ahogy korábban is sejtettük, kisfiú lapul a pocakban.
A szülés időpontja nem lett megváltoztatva és kiderült nem is vagyunk igazából lemaradva, a fejecskéje alapján már 19 hetet írtak, a combcsont alapján most 18+0.

Nóna, sok erőt és kitartást nektek! Szorítok, hogy minden rendben legyen babácskával.
csillag25

Lányok, köszi a bíztatást!

Pókica, az amnio az ezek szerint máskor volt? Mennyi idővel utána? Én azt hittem azt itt meg is csinálják egyben, ha kell.

Lemonsong, igen, nézték a toxot, de még az elején, és nem vagyok védett.

Amúgy érdekes, h. alig két hete voltunk 4D-n egy nagyon jó uh-s dokinál, és akkor ő azt mondta szó szerint, h.nincs semmi baj ezzel a babával. Akkor még a még a magzatvíz is jó volt. Ugyanakkor ma hárman is nézték, és ugyanazt mondták egymástól függetlenül. Olyan ijesztő, h. két hét alatt ennyi baj lett... remélem, nem fogy tovább a magzatvíz! Amúgy hétfőre bejelentkeztem egy újabb 4D-re, lássák minél többen.

Szorítsatok nekünk!!!

Kép

Kép
nóna

Nóna: A többiekkel együtt én is drukkolok, hogy minden rendben legyen a jövő heti genetikai tanácsadásnál. Én sem tudom, hogy mit jelenthetnek ezek az eredmények, nekem a lányomnál kb. a terhesség felétől állandóan kevés volt a magzatvíz, de többihez nem tudok hozzászólni.

Gabi: Köszönöm a táblázatot, még egy kiegészítést szeretnék tenni, a szülés időpontja dec. 24 (14 helyett).

Én még nem tudom a nemét, a héten megyünk uh-ra talán akkor kiderül. Voltunk 14 hetes 4d-sen is, akkor kislányt láttak. Megkérdeztem, ez hány százalék, azt mondták, hogy 99%. Erre két perc múlva inkább már kisfiú volt. Állítólag éppen pisiléshez készülődött:-)

Kép
Kép
szunyi77

Nóna én is drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!

Kép
Kép
Kép
endaaj

Nóna! De igen, ott csinálták az amniót, bocsi, ha félreérthető voltam. De mikor legelőször mész, nem akkor csinálják. Most jövő pénteken nektek uh lesz és beszélgetés a genetikussal. Amennyiben amniot javasol és ti elfogadjátok, kaptok egy újabb időpontot, akkor fogják megcsinálni. Ha jól emlékszem a héten csak egy nap van amniozás, anno szerda volt ez a nap. Akkor sorban csak ezeket csinálják. Persze ez közel 3 éve volt, azóta változhatott a rendszer.

Tényleg milyen félelmetes az egész, hogy két hete még nem volt semmi. Lehet holnap nekünk is találnak valamit a 4D-n, bármikor bármi kialakulhat. Szerintem nálatok nincsen gond és tényleg nem vígasztalás miatt írom. De ahogy utánaolvastam, az izom és a kamratágulatok is nagysága a fejlődéssel változnak, kialakulnak. A barátnőmnek azt mondták a kamratágulatokra, hogy valami vírus okozhatta, elkaphatott valamit amit ő észre sem vett. A szívben ennek az izomnak a megerősödését is okozhatja vírus.
Talán ez lehet a háttérben.
Az amniot minden bizonnyal felajánlják, mert nem szeretnének kockáztatni, hogy azt mondják egészséges és esetleg mégsem az. A papírt meg úgyis aláíratják a vetélési kockázat elfogadásáról és az már nem ő felelősségük. A doki aki csinálta nekem azt mondta, hogy nagyon-nagyon kevés terhesség szakad meg az amnio miatt és a megszakadt terhességek szinte mindegyike beteg baba volt.
Nagyon úgy érzem, hogy ez valami vírus lehetett és nem lesz semmi baj.

Csillag! Gratulálok a kisfiúhoz! :D Mi lesz a neve? :wink: Jázmin mégsem lehet... :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Tegnap elfelejtettem írni, hogy voltam dokinál és minden rendben. Nem nyílt ki a méhszáj, a méhnyak is szépen tartja magát, így fel vagyok mentve a sok fekvés alól. Végre két hónap után megyünk is ma a játszóra! :D A hasam sem keményedik! A doki alig találta a szívhangot, annyira mocorgott a pici! :D

Tegnap levittük a leányzót a nagyszüleihez Badacsonyba. éjfélre értünk haza, hajnali 1 volt mire ágyba kerültünk. Olyan nyomin érzem magam, pedig még főzni is kellene valamit.
A lányunk imád ott lenni, rendesen el is kényeztetik! :D Hazafelé épp azt beszéltük, hogy pár év múlva ott lehet hagyni már a kissrácot is és még mindig marad nekünk egy gyerek talomba! :lol:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Nóna, én is csak azt tudom mondani, amit a többiek: a legtöbb probléma a baba fejlődésével el is marad. A barátnőmet szintén mindig a kevés magzatvízel riogatták, de totál egészséges babája van. Persze nyilván addi nem tudsz megnyugodni, amíg biztosan jó híreket nem kapsz, de próbáld elterleni a gondolataidat, az idegeskedés valóban sokat árthet. Drukkolok Nektek nagyon!

Azért az is riasztó, hogy egy vírus így árthat szegény picurkáknak. Emiatt most én kezdtem el aggódni, mert éppen tegnap voltam dokinál izületi fájdalmak, és hidegrázás miatt. Szerinte egy vírus kerülget, és olyan piros a torkom, hogy csodálja, hogy lázas nem voltam. A légkondit kellene kerülnöm, és a ventillátort. Mivel ez a munkehelyemen nem megoldható, most itthon vagyok. Ja, enélkül is itthon lennék, mert mostanában szédelgek. Szombaton volt is egy erősebb rosszulétem, teljesen elmosódott a világ. Szóval emiatt is kiírt a doki, hogy a 40 fokba ne mászkáljak. Ti hogy bírjátok a meleget?

Olyan jó, hogy ennyien tudjátok már a babák nemét! Gratula mindegyikhez, különösen Tulipánosnak, hogy ennyire teljesült a vágyuk!
Vendég

Pókica, örülök ogy vége az ágytilalomnak! A fiad ilyenkor nem hisztzik, hogy ő miért nem maradhat a tesójával a nagyiéknál?
Vendég

Nagyon jók lettek az uh képek. Már én is alig várom a 4D-t de a férjem a 21. héről kitlt a 25. hétre.
Vendég

Sziasztok!
Nóna: sok kitartást, minden rendben lesz!
Igazatok lehet abban, hogy szerdán van az amnio: ugyanis én is ma megyek, du 1-re..
Nagyon félek! Sőt! Ez nem is kifejezés, hogy mennyire.. Szeretnék már túllenni rajta...
Alig aludtam valamit, egész éjjel mondogattam magamnak, hogy minden rendben, meg a babónak, hogy okos-ügyes legyen, húzódjon át a másik oldalra a vizsgálat alatt... :?
Vendég

Sziasztok!

Visszatértem a nyaralásból. :D Nagyon jó volt.
Visszaolvasni nincs erőm. Majd igyekszem bekapcsolódni újra. Nagyon kizökkentem az itthoni hétköznapokból. Még térerő sem volt, ahol voltunk, úgyhogy tényleg kikapcsolódtunk :) A civilizáltabb körülmények azért már hiányoztak. Meg rá kellett jönnöm, hogy a földön ülés már nem vicces ekkora pocakkal.
Mindenki úgy örült nekünk (ez egy több, mint száz fős tábor volt) 8)
Kaláka fesztivál is szuper volt Diósgyőrben. Bébikénk nagy bulikat csapott a neki tetsző koncertek alatt :lol:

Remélem, mindenkivel, minden rendben!

briell

Nona, gombi: drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!

Pókica: neked meg nagyon örülök, hogy végre nem kel feküdnöd! :)

briell

Sziasztok!
Pókica én is örülök, hogy felmentettek a fekvés alól. :wink: Így azért másképp fognak telni a napok, bár ahogy olvasom, eddig sem voltak eseménytelenek pl. hétvégén. :) Azért jó, hogy nem történt semmi bajotok a viharban, gondoltam is rátok.

Hát igen, kisfiú! Már nem lehet Jázmin, sem Lili. :) Egész úton hazafelé a férjemmel azon "vitatkoztunk" persze nevetgélve, hogy ő miért ragaszkodik annyira a saját nevéhez és én miért akarok valami egészen más fiúnevet? :) :) Aztán a védőnőnél töltött két óra várakozás alatt kibökte, hogy ha lány lett volna akkor én azt választok amit akarok, ő nem szól bele, max. elmondja a véleményét, most hogy fiú, az apa választ neki nevet. :oops: :) Szóval elég nagy ellenállásba ütközök, de látom rajta mennyire szeretné, így a végén még elgyengülök és hagyom, hogy teljesüljön az álma, amit ő mindig így képzelt, ha fia lesz, az ő nevét viszi tovább. Ja, azt felajánlotta, hogy második keresztnévnek én azt választok amit akarok. 8) Mondtam persze, úgyis mindenki az elsőt fogja használni, a másodikat szépen elhagyják. :lol:
Szóval ebben lesz még pár meccsünk. :wink:
csillag25

O'hara! Á, nem hisztizik. Megszokta, hogy a lányunk sokat van távol tőle, hiszen ősszel minden reggel búcsúzik, aztán úgyis hazajön. Nyáron táborba megy és a nagyiékhoz. Megszokta a kicsi, hogy elmegy, de majd újra látja. Telefonon minden nap beszélnek is. Elfogadja, hogy ez így van...egy időben volt mikor minden reggel suliba akart menni Anettal. :) Ráadásul még mindig ott akar lenni ahol a szülei vannak, ritkán látja a nagyiékat, kb évente 2x-3x és nem ismeri annyira őket, hogy magát rájuk bízza. Még velünk érzi biztonságban magát. Ha már önállóbb lesz, akkor biztosan majd maradni akar ő is, de ez ki tudja mikor jön el...

Gombi! Nagyon ügyesek, profik, nem lesz semmi baj! A pici meg majd átnyomul a másik oldalra, nekem is majd szétrobbantotta a hasam a másik oldalon, annyira menekült. Nem fog fájni, inkább egy picit kellemetlen lesz, uh-gal pedig szépen végig kísérik ezt a pár perces műveletet. Aztán ha hazamész azonnal ágyba! Csak WC-re állj fel, ágyba menjen a kaja, innivaló!!!! Egy hétig szigorú ágyban fekvéses üzemmódban legyél és semmit ne emelj, ne menj sétálni stb...!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Csillag! Nálunk pont ugyanez volt a fiunknál! Ugyanezt játszottuk végig! :D Ha lány lett volna én adtam volna nevet, akárcsak a lányunknál, ha fiú, akkor azaz ő privilégiuma! :shock:
Az ő álma is az volt, hogy a fiú vigye tovább az ükapától örökölt családi nevet. Megkérdezhetem mi a keresztneve a párodnak? Mert ha esetleg Dömötör akkor foggal-körömmel harcolnék ellene. :lol: De ha normális neve van, akkor én hagynám, most már nem is érdekel, mi lesz a harmadikunk neve ha fiú, annyira de annyira nem ez számít! Csak legyen elfogadott, normális név.
Hihetetlen milyen büszkeség és öröm van a mai napig a férjemben, hogy ugyanúgy hívják a legkisebbet mint őt és mint minden férfi felmenőjét.
Azért az milyen érdekes, hogy most nem adhatom csak én a lány nevet, ha esetleg kislány van a pocakban, hirtelen neki is lett beleszólása! :lol: A Jázmin név mellett már én is leraktam volna a voksomat, főleg mert nagyon illik a vezetéknevünkhöz, az is J-vel kezdődik és nagyon szépen hangzik együtt. De nem akarja, pedig már anyósom is győzködte tegnap, még az újszülött kecskéjét is Jázminnak nevezte el! :D (van két kecskéje a reggeli tej miatt)

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Egy teljes hét?? :shock:
Nekem a múltkor 1-2 napot mondott az orvosom!!!!
Vendég

Sziasztok!

Nóna, nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagytok, de én sem tudok mást mondani, mint hogy ne aggódj, mert az még rosszabb. Nekünk az elején 50% volt, hogy a Babócánk megmarad és egy ismerősöm, aki már anyuka, azt tanácsolta, hogy bíztassam és beszéljek hozzá, mert az segít...legalábbis engem megnyugtatott egy kicsit. Kitartás, minden rendben lesz! A mi decemberi Ajándékocskáink egészséges mosolygós babák lesznek :)

Pókica, örömmel olvasom, hogy jól vagytok!!! :)

Többen is írtátok, hogy voltatok a 18 hetes UH-on és vissza kell mennetek mert kissebbek a Babók. Nekem a jövő pénteken kell mennem és akkor 19 hetes és 2 napos lesz Babóca, de mi kb 5-6 nappal eddig mindig kissebbek voltunk. Én kérdeztem is a UH-ost aki az előrejegyzést csinálta, de azt mondta nem gond. :shock: Most viszont aggodni kezdtem, mert sajna az én dokim utánna szabin lesz 3 hetet és én a Magzati Diagnosztikai Központba megyek hozzá.... Nektek mit mondtak, mennyi az a legkissebb kora a Babóknak amikor már meg lehet csinálni?
Előre is köszi!
memi

Nálunk elképzelhetetlen, hogy ne együtt válasszunk nevet. Persze ennek hátránya is van annyiban, hogy drága uram rendre megvétózza az én ötleteimet. De mivel nagyon jó a meggyőzőképességem, nem aggódok túlságosan. De csakis olyan név lehet, ami végül mindkettőnknek tetszik :wink:

Muszáj nekiállnom az ebédnek, mert mindjárt éhen halok. A táborban nagyon szar, de hízlaló kaja volt, úgyhogy most nagyon oda kell figyelnem. Egy kiló már lement rólam. Vasárnap este amikor hazajöttünk 63 kiló voltam, a kezdeti 57-hez az nagyon sok :shock: Ma reggel már csak 62 volt. :)

briell

Gombi, én is egy hetet feküdtem a hasbaszúrás után, de szerintem Pókicának meg nekem azért mondták ezt, mert eleve veszélyeztetettek voltunk. Amúgy tényleg 1-2 napot mondanak, és egy hétig semmi megerőltetés. Egyébként nekem sem fájt, pedig azt állítják, hogy a biopszia rosszabb, mint az amnio. Csak annyit éreztem, hogy matatnak bent, ami nem túl jó érzés, de még akkor sem fájt (csak egy kicsit), mikor direkt szóltak, hogy most fájhat. Szóval ne aggódj!

/
lemonsong

Gombi! Kevés azaz 1-2 nap szerintem. Azért csak átszúrják a magzatburkot, aminek regenerálódni kell és ugyanolyanra visszaerősödni mintha semmi nem történt volna. Nekem a Női I-ben mondták az egy hetet, de a dokim is ezt mondta annó. Van olyan hely, ahol éjszakára még bent is tartanak amnio után. A Bajcsiban pedig két órára befektetnek, de itt a Barossban szélnek eresztenek.
Jobb félni mint megijedni, egy hét hamar eltelik ám! Főleg, ha belegondolok, hogy a fiamnál az utolsó 4 hónapot ágyban fekve kellett töltenek és most is 2 hónapig feküdtem. Az igaz, hogy kétszer elmentünk kirándulni, de a múltkori horgászatkor is ágyban fekve voltam a napernyő alatt.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: