A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Sziasztok!
Este jövök és visszaolvasok...most meg rohanunk 4D-re. Remélem megmutogatja magát a kis pindurka. Kitartás mindenkinek ebben a melegben!

Kép
tedorka

Csajok segítsetek már nekem!
Öcsém kimegy egy évre amerikába és egy amerikai zászlós tortára gondoltunk,hogy csináltatunk neki!Viszont a feliratnak valami poénosat akarunk!
Pl: Michael örööké élni fog!
vagy pl:
Jack Norris is itt kezdte....!

Szóval valami hasonló jópofa poén kéne!Na azért ennél jobb!Kérlek segítsetek!
Vendég

Nóna hogy van fiad?Rendbe jöttek a dolgok a környezetedben?
Vendég

tedorka várjuk a képeket :)
tulipános de jóöcsédnek ott biztos jobb a helyzet,sajna a szöveghez nincs semmi jó hozzá szlásom :oops: :(

Kép
Kép
anitaaa03

Csillag, látom lemaradtam, de én is akartam írni, hogy igen, a méhszájon levő lepény nyugodtan okozhatja a vérzést (mindent orvosi cuccot elolvastam a neten, mert én meg görcsölgetek vérzés nélkül). És tényleg jó kímélni magad, mert ugyan nem szokott belőle semmi baj sem lenni, azért érzékenyebb. Itt a babaneten is ír róla valami orvos: https://www.babanet.hu/faq/terpat04.php

Kismamaruha: én még egyáltalán nem vettem, úgy tervezem, hogy a nyarat kihúzom a gumis derekú szoknyákban, aztán majd a hidegebbekre veszek egy-két nadrágot, és kész. De mivel első gyerek, lehet, hogy naiv vagyok, és ennél sokkal több cucc kell majd.:oops: Egyelőre nem tudom elképzelni, hogy akkora hasam nőjön, amit a bővebb, lógós felsőim be nem érnek. Pedig valószínűleg fog :lol:.

/
lemonsong

nacsajok jó pihit mindenkinek hétvégére.nekemma fájdogál a hasam de remélem elmúlik.

Kép
Kép
anitaaa03

Nóna, Lemonsong köszi szépen az infókat, akkor ezután még jobban vigyázni fogok. :!: Igen, azt a szonográfus is említette fél szóval, hogy valószínű feljebb fog húzódni, de még kedden a doki is megnézi a genetikain és megerősíti a mostani állapotot.

Nóna, hogy vagytok? Nem szeretnél mesélni magatokról?

Tedorka, igen-igen gyere a képekkel meg az infókkal. :)
csillag25

Hú, Lemonsong ez tényleg nem vicc! :shock: Most olvastam el amit belinkeltél. Köszi mégegyszer!
Azért a szonográfus is mondhatta volna, hogy vigyázzak ezzel magamra. :roll:
Te is pihenj sokat ha görcsölgetsz.

Anita jó pihit neked is, vigyázz magatokra. Úgy látom többen görcsölgetünk, lehet, hogy nem bírják a meleget a babuk.
csillag25

Csillag,
én ugyan vérömlenytől barnáztam, de a dokim c-vitamint és magne B-t javasolt. Ártani nem árt és a magnézium a görcsöket enyhíti, a cvitamin meg a vérzést. Jól rémlik, te nem dolgozol már ugye? Jó sok pihi kell. Vigyázz magadra.
Tulip
Nekem a Chuck Norrisos változat tetszik mint poén.
Anita,
gratulálok a jó eredményekhez!
Pumi
Remélem jót pihizel/pihiztél
LÁnyok,
ilyenkor nem korai még a 4D? Úgy tudom 28-30.héten érdemes úgymond, akkor már egész jól kivehetők a kicsikék vonásai. Bár tudom nézegetni mindig élmény, de én úgy vagyok vele, hogy sztem a babók nem élvezik ezt a kukkolást annyira mint a szülők és korán sem biztos hogy nem ártalmas a sok uhu - bár tudom, hogy az orvosok azt mondják teljesen ártalmatlan stb. Mindenesetre én azt hiszem maradok a kötelezőknél, illetve a 28. héten lesz egy mozi :-)

Meleg: most magam sem értem miért de tök jól bírom ezt a meleget. ALig izzadok. Amúgy sem vagyok mondjuk nagy verejtékezős, de most azért furcsa hogy mindenki tök kivan körülöttem én/mi meg nem. Mondjuk nagyon örülök neki, rossz lenne szédelegni és görcsölni.
Mi is elutazunk vasárnap 2 hétre, már alig várom, Pest és netmentes napok, utsó kettes nyaralás férjecskémmel. Oké pocilakó is ittvan, de a kezét idén még nem fogjuk :)
Vendég

Gio, igen jól emlékszel, nem dolgozom. Nem is tudom mi lenne ha melóznék, ha így is ez van? :shock: Az elején utrogestan, pihenés főleg az előzmények miatt (missed ab. ősszel) aztán hányás napi 2-3-szor, most az éppen elmúlt és kezdődött a görcsölgetés. Tényleg mindig van valami. :roll:

Jó pihenést nektek, élvezzétek ki a kettesben (hármasban) töltött időt. :wink:
csillag25

Csillag, azért szerintem ne ijedj meg annyira, azok az esetek amiket ott írnak, ha jól értem ott a lepény teljesen a méhszájon volt, nem csak részben. De tényleg az a tuti, ha megnézi az orvos!

Az uh meg nagyon remélem, hogy nem árt a gyereknek, mert nekem csak eddig volt vagy 12, mert mindig volt valami gond ami miatt meg kellett nézni. És hol van még a vége! De úgy tudom, hogy nem árt, csak zavarja őket és így nem rajonganak érte különösebben.

/
lemonsong

Lányok, köszi az érdeklődést, megvagyunk. A vírusa elmúlt a kisfiamnak, de ami miatt bekerültünk a kórházba - majdnm kiszáradt - továbbra is fenyeget, mivel semmit nem iszik azóta sem. Én pedig sziszifuszi küzdelemmel próbálok belediktálni bármi folyékonyat, szinte teljesen sikertelenül, enni pedig gyakorlatilag csak különböző híg pépeket és joghurtot kap, h. legalább a szükséges folyadék töredéke belemenjen, és fenn tudja tartani a szervezetében az egyensúlyt. És csak remélem, nem lesz belőle semmi baj, és minden étkezésénél görcsben van a gyomrom, h. elfogadja az ételt, és legalább ezáltal folyadékhoz jusson. És állandóan figyelem a jeleket, hogy nem szárad-e ki, hogy jól van-e - elég idegőrlő. Hétvégén mentünk volna a Balcsira, de mivel kisfiam nem iszik, nem merjük elvinni, hogy ha baj van, közel legyen a segítség...

Valaki kérdezte, h. a másik probléma a családban meoldódott-e... hát ez nem ilyen dolog sajnos. Nem akarom részletezni, a lényeg hogy az egyik családtagom mielőtt kórházba kerültünk rosszul lett, megvizsgálták, kiderült: agydaganat... Pár napja műtötték, most várunk és remélünk.

Szóval ilyen felemelő az életünk mostanában.

Az már csak hab a tortán, hogy picur már a kórházban szépen mozgott, azóta alig érzem, nagyritkán. De ezen már nem is marad energiám agyalni, mert már lassan meg is őrülnék asszem, remélem, minden rendben van legalább vele...

Kép

Kép
nóna

Sziasztok!

Nona! De örülök, hogy jelentkeztél! Sajnálom, hogy nehezebb időszakokat éltek meg. Sajnos általában nálunk is ha baj van akkor csöstől jön. Szegény kisfiad! Hát nem is tudom mit kellene, de te biztos minden lehetséges módon próbálod a folyadékot adni neki. A babámat én sem érzem minden nap, ezen ne izguljunk. Remélem minnél elöbb rendeződnek a gondok a kisfiaddal és az ismerősödnél is. Vigyázzatok magatokra!!!

Csillag! Örülök, hogy jól van a babátok. Hát neked sem tünetmentes a terhességed, hányás, görcsölés... Reméljük már nem tart sokáig és élvezhetjük a babavárást!

Tedorka! Várom én is aképeket! Nagyon kiváncsi vagyok!
Vendég

Sziasztok!!!

Én azt hallottam,h az UH nem ártalmas,viszont abban Gionak igaza van,h a picik nem élvezik.Egy szonográfus egyszer azt mondta,h olyan nekik,mintha egy gyorsvonat száguldana el a füled mellett.És ez tart nem egyszer 20-30 percig.Szóval nem szeretik.Nekünk Dénessel volt minden hónapban,plusz a kötelező genetikaik,meg egy 4d.Most még csak 3 volt összesen,de már úgy hiányzik,h lássam.
29-én szerdán megyek a klinikára.

Nóna,kitartás,akkor nem valami jó a helyzet a családodban,kitartás.Szegény kisfiad!!!!Dinnyét,nagy víztartalmú gyümölcsöket sem szereti???Én olyan szerencsés vagyok Dénessel.Mindenhol azt hallom,h mekkora gond ez a nemevés a gyerekeknél.D mindent,szó szerint mindent megeszik,legyen az piszke nyersen,jó savanyún,vagy ribizli,josta,füge,bármi.Gyümölcsöt mindet eszünk..2 év alatt egyszer sem(!!!!)főztem olyat,amit ne evtt volna meg.Legyen az spenót,sóska,akármilyen főzelék.Egyedül a nyers uborkát nem hajlandóa szájába venni,de már ez is csoda,nem??Ha kistesó csak fele ilyen jó evő lesz,nem lesz soha gondom.

Mozgás.Képzeljétek el,h én is így vagyok,hetekig éreztem minden napő többször,most meg jó,ha egszer egy nap.Én is aggódtam,de utánakérdeztem és azt mondják,h a frontra,nagy melegre így reagálnak.Nem tudom,mert nem voltam még nyáron terhes,de lehet benne valami.

Gio,te nem izzadsz???Piszok szerencse.Rólam egyfolytában folyik valahol :oops: állandóan tusolok,meg iszok és ahoz képest alig pisilik.Pedig most is megittam fél l-t egy húzásra.

Jó pihenést mindenkinek!!!Én spec,nagyon várom az esőt....

Kép Kép
meli1118

Sziasztok! Rohamtempoban jovok, csak gyorsan leirom a jo hireket. MOst voltunk UH-n az ismerosunknel, azt hittem, csak bekukkantunk, de teljes morfologiait csinalt...minden a legnagyobb rendben, gyorsabban fejlodik a kelletenel, a csontjai mar most joval tomorebbek, erosebbek, mint 1 honap mulva kellene lennie (talan a napi 1 l tej e sjoghurtok)...nna de legfeljebb hamarabb lesz fejlettebb, es utana lassabban fejlodik...megnyugtattak, hogy ez nem lesz ,mindig igy, nem fog mindig igy noni, meg fejlodni, mert ugyis van egy hatar :) 100%, hogy Azzurra, perceken keresztul bamultuk 1 centis nagyitasban a nagyajkakat...semmivel ossze nem tevesztheto :):) Hihetetlen elmeny volt megint...nyakaba tette a labait, a feneket biggyesztette felenk, simogatta magat, es...negykezlab maszkalt!!! Ennek nagyon orultem, mert par napja mondtam ferjemnek, hogy ugy erzem, negykezlab maszkal, de azt gondoltam, ez lehetetlen, tul korainak tartottam, es tessek :):):) Nna roviden ennyi, vannak kepek, de most tobben mentek 4D-re azok erdekesebbek lesznek, azokat varom. Jo hetveget mindenkinek! :):):) jajj de jo :):):):)

Kép
pumipumi

Sziasztok lányok!

Bocsi,hogy már megint olyan régen nem írtam... de nem nagyon akarok magyarázkodni,meleg van,nyűgi vagyok,nincs kedvem semmihez,de olyan jó olvasni titeket.. :)
Ma szerencsére fúj egy kicsit a szél,de itt nálunk a harmadikon igy is elviselhetetlen a meleg... :S
Sári baba meg minden reggel 5 kor ébreszt,utána meg már nem tudok vissza aludni. Remélem ha megszületik is jó babus lesz és este legkésőbb 10kor eszik, alszik és csak 5kor ébred... micsoda álmok,ugye? :D
Olvasom,hogy többen görcsölgettek... nekem is ez volt,meg nyilalás.. erre kaptam a magneB6-ot,és már 3x2-t szedem belőle,mikor mondta a védőnöm,hogy próbáljam ki a Magnerot-ot,abból kevesebbet kell szedni,mert erősebb. Most azt szedem,3x1-et,és nagyon jó. Viszont szerintem vízhajtó hatású,mert sokat járok pisilni is tőle,és azóta nem dagad a lábam sem. Ugyhogy nekem bejött.

Olvastam,hogy átmennétek az anyatanyára.. én nem ismerem azt az oldalt,de ha megyünk,ki ne hagggggyyyyatok :) :) :)
Én a hoxa oldalon vagyok még fent,ott is van olyan fórum,hogy 2009 decemberi babák :) akinek van kedve,esetleg nézzen be,jó kis csapat jött össze ott is. Persze senkit nem szeretnék elcsábítgatni innen. Mostanában én nagyon sok helyre bekukkantok :)

Tényleg,akinek van iwiw-e,nincs kedve,hogy jelöljük egymást? :)

Igazán jöhetne egy kis hűvös már... nekem elég volt a melegből kicsit.. még jó,hogy tegnap megfőztem,igy nem fogok ma is megsülni a konyhában.. :)
Vendég

Pumi,
nagyon gratulálok a picilányhoz!! Biztos nagy élmény volt és irigykedek hogy már így érzed pöttömöt, sőt még azt is hogy miket csinál odabent. Mi hiába hallgatozunk, tapogatunk, egyelőre pihizik, vagy izzad :)
Gabicika,
lehet nekünk is Sacink lesz:-) Még nem tudtuk eldönteni Adél legyen vagy Sára vagy mindkettő:-)

Már én is nagyon várom a 4 órát, állítólag akkor ér Pestre az év vihara 8) Hát kíváncsi vagyok :)
Vendég

MEli,
ma már vmennyire izzadok, meg kókadok mert egyfolytában pakolok a lakásban ugye hogy holnap utazunk és azért óránként 10 percre befáradok :-)
Vendég

Sziasztok!
Húúú.... Nem kis vihar volt nálunk!!!!!!!! Nagyon durva!!! Jégesővel! De most már vége!

Képzeljétek , tegnap megszült a sogornőm. 1 napot húzott rá. Időpontra kellett bemenniük, mert már befektették volna amugy is. Elkezdték vizsgálni, mert már voltak kisebb fájásai. És fél óra múlva már vitték a mútőbe, mert a babának már rossz életjelei voltak. Szegényke belekakilt a magzatvizbe és tüdőre nyelte. Oxigént kapott. és 3 napig antibiotikumot kap. Nem is lehet az anyukájával, hanem az intenzíven van. De most már hálaisten jól vannak!!!!! Tündéri baba, 3700g és 56cm.

Pumi! Olyan jó neked hogy ilyen sűrün láthatod ababádat.Az olyan megnyugvást jelent!!!!

Gabicka! Küldd el priviben a teljes neved és a lakhelyet, akkor szívesen bejelöllek iwiw-en.
Vendég

gio'ia..:) Ez tök jó..:) Örülök,hogy másnak is tetszik ez a név...
Nekem az összes nagymamám és azoknak a mamája,stb... mind Sára volt.. :) Mikor én születtem a szüleim megigérték,ha egyszer lesz egy lányuk a két fiú után,Sárának fogják nevezni. De nem igy lett :D Gabriella lettem.. :) Aztán most,hogy nekünk is leányzó lesz,sokat gondolkodtunk mi legyen... Tervben volt a Flóra,Florina,Fruzsina.... aztán mikor azthittük döntöttünk,akkor Fruzsina Sárát akartunk... :) Utánna már csak Sára maradt,de kellett volna hozzá valami,erre kitaláltam a Sára Barbarát... A pici fiam,meg elsírta magát,hogy ne legyen Barbara,mert az csúnya...
Igy aztán megszavaztuk a Sára Grétát... :)
Már nincs változtatás,végleges :)

Nálunk mostanra olyan vihar lett,hogy dörög,villámlik,és szinte sötét van... a szél pedig majd kicsavarja a fákat... Egyfolytában hallom a szirénázásokat,nem tudom mik történhettek a közelben...
De legalább el lehet viselni,nincs hőség.

Pókica! Te itt laksz majdnem a szomszédban,milyen idő van nálatok?

Úgylátszik Sárikám is érzi a frontot ami átvonul,hajnal 5kor ébresztett,és azóta is nagyon sokat mocorog... de olyan kis édesen rugdos... finom,nőiesen :D:D
Vendég

fmelinda!

Gratulálok a sógornődnek a babához,és minden jót nekik!
Nálunk mire elküldtem az előző üzit,pont ideért az eső,szó szerint esőfüggöny van,alig lehet kilátni és nagyon szakad.

Vendég

Sziasztok!
Jól ideért a vihar, nálunk még áram se volt egy darabig.
Voltunk tegnap 4D-n. Nagy élmény, szerintem megérte elmenni. Igaz, a kis törpe nem akart először szóbaállni velünk. Az arcát beletemette a méhlepénybe, és a kezével takarta. Egy valamit viszont azonnal megmutatott: a kis kukiját...
Szóval kisfiú. Most örülünk. Az uh-n persze megetettek velem egy csokit, meg lépcsőznöm kellett, mert annyira nem akart felénk fordulni. Úgy ettem a csokit, mintha az életem múlna rajta, és közben lépcsőztem ezerrel fel és le. A férjem meg dirigált, hogy gyorsabban, még egyszer...nem hiába...katona.

Csatolok képet, remélem sikerül.

Kép

Kép[/img]
tedorka

Dorka,
ÁÁÁ! nagyon szépséges!!!!!! Édes kis pisze orral! Gratulálok!! Csodás ez a kép, no persze biztos azért mert a babó is az :)
Vendég

Sziasztok!
Csak nagyvonalakban olvasgattam vissza, nagyon sokat írtatok!!
Olyan csalódott vagyok, le kellett mondanom az uh-t, egyszerűen olyan felfordulás volt még csütörtök este, hogy szükség volt rám.. többen írtátok, hogy párom nem lesz-e mérges: amikor tud, jön velem minden vizsgálatra, de nem lett volna mérges, ha ezt titokban csinálom..
Szóval az évfordulónkat rekeszek között ünnepeltük :)
Pénteken megnyitottunk, jó kis este volt - hajnal 4ig tartott, karaoke stb, a tegnapi nap a nagy vihar miatt "lájtos"..

Szóba került még ha jó emlékszem, hogy kinek mi a foglalkozása: mindketten közgazdászok vagyunk, a párom mindig családi vállalkozásban dolgozott, én pénzügyi vonalon.

Anyatanya: szívesebben maradnék itt.

Tedorka, gratula a kiskukacoshoz :) Írok mindjárt egy privit!
Vendég

Gombi! Ugyesek vagytok, azert talan nem olyan rossz, hogy tegnap kicsit lajtosabb volt, legalabb nem dolgoztad magad halalra igy rogton. A rekeszek kozti unneples meg ugyis csak reszletkerdes szerintem. Kar, hogy nem volt UH, de majd elmentek legfeljebb egyutt :)

Gio! MOst latom, hogy ma indultal nyaralni, gondolom mar keso, de azert jo pihit nektek! Elvezzetek meg ezt a 2 hetet kettesben...bar a pocak ugyis ott lesz mindig koztetetk :):):)

Bama, Briell! Nem jottetek meg haza?

Dorka! Tunderi a babad, nagyon jo a kep...en is rogton a kis pisze orrat figyeltem meg :) Legkozelebb azert, ha UH-ra mesz, akkor 1-2 oraval elotte egyel-igyal, mert ennyi idonek kell eltelnie, mig az anyagok eljutnak a babahoz...a koffein valamivel gyorsabb, de azert jobb elotte...csak azert irom, mert par hettel ezelottig meg en sem tudtam, amig el nem olvastam egy konyvet az ilyesmikrol, hogy hogy "mukodik" a magzat :)

Nona! mentetek vegul a balcsira? Azert szerintem jo megoldas ilyenkor tavol tartani az extra kiszaradas lehetosegetol. Nme tudom sajnos, mit lehetne tenni...az orvosok sem mondanak semmit? merthat azert egyfolytaban korhazba sem mehet szegeny. foleg igy, hogy ennyire megszenvedtetik. Ha UH-n lattad, hogy jol van a baba, akkor ne aggodj...termeszetes, hogy nem erzed a mozgasat...ennyi gond kozott nem eppen arra koncentral az agyad szerintem.

UH: ma tenykent kezelik, hogy utaljak a babak. Rengeteg eset van, amikor az UH kozben a babak erzelmi allapotat is vizsgaltak...ugy ertem, hogy nem csak azt neztek, hogy ficankol-e, vagy ott van-e a mosoly, hanem a valos erzelmi allapotot, es sokszor (sot, az esetek nagy reszeben) kifejezetten boldognak tuntek (mint Azzurra szerintem...tutira direkt produkalja magat...az apja mar tanitja neki a popo-dance-t, es legutobb felenk forditotta es meg is riszalta jol a popsijat...nna jo, nyilvan veletlenul :) ), vagy amikor zavartnak, azt sem feltetlenul a valtozas okozta, hanem mar meglevo erzelmi allapot...vagyis nem az UH valtotta ki, hogy a lepeny moge bujt, vagy takarta magat, hanem egyebkent is azzal "foglalatoskodott". Sokszor tenyleg zavarja oket, de inkabb maga a fizikai nyomasa a hasfalnak, a korhaz-szag, az idegen hangok, de legtobbszor az anya feszult (megha boldog is) idegallapota, mert azt egyertelmuen erzik, hogy valami eppen tortenik, raadsul veluk a kozeppontban es nem tudjak hova tenni...vagy csak ugy, "veletlenul"epp olyan hangulatban vannak. OK ezeket a tenyezoket erzik csak, fizikailag maga az UH semmi hatassal nincs rajuk. Allatoknal (talan egerek) talaltak agyserulest UH kovetkezteben (skizofrenia...), de a szuleszetben hasznalt UH nem kepes semmifele szovetroncsolasra meg akkor sem, ha sokszor es sok ideig hasznaljak. Ismert az UH melegito hatasa, amit a gyogyaszatban is hasznalnak...errol gondoltak, hogy felmelegiti a magzatvizet, ami 40 fok folott veszelyes lehet...mondjuk 1 oranyi hasznalattal...de a szuleszeti UH maskent mukodik, darabokban, kis idokozre bocsatja ki a hullamokat, igy nem kepes melegiteni. A fullel sem hallanak semmit, sot, nem is erzekelik mas formaban (meg hallhatatlan nyomas formajaban sem pl)...az o erzekelesi tartomanyuk nem nagyobb, mint a mienk, vagyis (bocs, ha tevedek a pontos szammal, csak nagyjabol emlekszem) 6-16.000 MHz kozti...mig a szuleszeti UH 3,5 MHz...vagyis fizikailag keptelenseg erzekelni. nagymamamnak volt szuksege UH kezelesre, akkor olvastam rola sokat...de az mas teszta, mert a szuleszeti UH nem ugyanaz, sokkal kisebb energiaju. Ettol fuggetlenul: nyilvan barmikor kiderulhet valami karos hatas, de en egyaltalan nem aggodom ez miatt (bar a hazi alkalmazasra gyartott kis kutyuket azert nem lenne batorsagom hasznalni...ki tudja, milyenek). Az orvozok persze, hogy azt mondjak, nincs karos hatasa...de azert azt is, hogy jobb minel kevesebbszer...ez a gyogyaszatra altalanosan jellemzo "szukseges minimum" elve...vajon miert? elkepzelem a varokat, ami hetente van tele ugyanazokkal a kismamakkal :)

4D: szerintem sosem korai. Hamarabb is jo elmenni, ilyenkor pl, mert a 4D-nek az emocionalis hatasu babamozi funkciojan kivul van az a sokkal fontosabb szerepe, hogy joval konnyebben, pontosabban, biztosabban kimutatja az esetleges elvaltozasokat, amit mar talan koran lehet kezelni (sokszor csak 1-1- vitamin adagolasaval).

Kép
pumipumi

Sziasztok!!!

Egyre többen tudjátok már a babó nemét,én meg csak irigykedek....de az a baj,h nekem még várnom kell még másfél hetet :cry: no nem baj,ezek után gyakrabban megyek!!!

Pumi,te aztán jól felkészültél ebben a témában is :lol: tök jó!!!Nagyon szép a lánynevetek!!!!

Sára az anyukám és Fruzsi a sógornőm...nálunk ha lány lesz,akkor v Nóra,v Noémi.Fiú nevünk nincs...

Ma az IKeában megvettünk DÉnes új szobájába a szőnyegeket,ágyat,matracot és képzeljétek,olyan szerencsénk van,h az a matrac,ami az ágyba passzol és n tuti,vastag,jó kemény,nem is szivacs 20.000-ről 4990-re volt leárazva!!!!Ilyen mázlit!!!Teljesen fel vagyok dobva!!!!!!

Kép Kép
meli1118

Sziasztok!!
Csak egy kis "bekukk" és tájékoztatás: elkészültem életem első saját készítésű honlapjával :D
http://www.gingerpub.hupont.hu/

Pussz mindenkinek :-)
Vendég

Gombi!ügyes vagy,megnéztem a galériát,szép a pub is,nekem nagyon tetszenek a színek odabent. Azert most már pihizz egy kicsit!

Meli!úgy tűnik,hogy lánynak kell lennie :):) Tényleg szerencsések voltatok...most akkor vehetsz valami mást,amire egyébként nem lett volna pénz :)

Kép
pumipumi

Sziasztok!

Hát itt sok minden történt mióta nem voltam. :) Dolog végigolvasni amiről lemaradtam :roll: A múlt héten nagyon sok munkám volt és a hétvégén pedig engem nagyon megviselt ez a rossz idő. Végig fájt a fejem, de ma boldogan keltem, mert minden rendben volt, fejfájás volt nincs :)

Gratulálok a kislányokhoz és kisfiúkhoz!!! Nagyon jó, hogy egyre többen tudjátok a babók nemét. :)

Gombi, tök jó a pub-otok! Gratula és sok sikert és rengeteg vendéget!

Meli, teljesen felcsigáztál.. legszivesebben még ma mennék én is az Ikeaba szétnézni... pedig még nem igazán alkalmas mert augusztus elején nálunk is lakásfelújítás lesz és kár lenne összeporolni. De azért meglátjuk mint mond délután apa :roll:

Mi ma délután megyuk UH-ra. Remélem nem lesz szégyenlős és megmutigálja a doki bácsinak a micsodáját :wink:
memi

Csajok sziasztok!

Most csak gyors hírközlés:

szóval két fiú után végre,

KISLÁNYUNK LESZ!!!! :)

Olyan boldogok vagyunk!Párommal elsírtunk magunkat amikor közölte a doki az UH-on!
Vendég

Sziasztok!

Tulipános!
Nagy grtaula a kiscsajhoz!! Milyen volt a 4D? Ha tudsz tegyél fel képeket!!

Memi! Tőled is várjuk a híreket délután!

Gombi! Gratuláloka pubhoz! Tényleg szép nagyon belülről!!

Hát már tényleg nagyon sokan tudjátok a babák nemét! Én is kicsit irigyellek benneteket! Na de talán 1 hét múlva én is megtudhatom!!!!
Vendég

Tulipános, gartulálok a kislányotokhoz! :)

Melinda, természetesen amikor megjövünk a dokitól írok :)
memi

Sziasztok!

Tulipános! Gratulálok a kislányhoz!:)

Memi! Várjuk a híreket,reméljük megmutatja a bébike mi van a lába között :)

Meli! Az az 1 hét meglátod hamar elrepül,és te is tudni fogod ki lakik a pocakodban.. :)

Én már annyira szeretném ha október-november felé tartanánk... :)
Deee... majd csak eljön az is egyszer.. :)

Egyébként tudjátok mi jutott eszembe? 2napja azon gondolkozom,hogy mi lesz a baba után a legjobb fogamzásgátló módszer,mivel én már fiatal sem vagyok,és nem is szeretnénk több gyereket...
Tudom,hogy lehet korai még ezen gondolkozni... de jött a gondolat... és most foglalkoztat :) :)
Vendég

Manocskák!

Nektek is nagy gratula az újabb kispasihoz! :)
Vendég

Sziasztok!

Gratula mindenkinek az eredményekhez.
Hogy teltek a pihenős hétvégék?
Igyekszem olvasni titeket, de reagálni most nincs időm, bocsi.

Mi pénteken voltunk genetikai uh-n, elvileg mindent rendben találtak, de az uh-s dokibácsi nem volt túl kommunikativ. Sajnos a nemét nem mutatta meg. Fejjel lefele volt, oldalról lehetett látni, teljesen összegömbölyödött, és csak a kezével kalimpált, hogy hagyjatok békén :) Azért édes volt látni. Viszont most sok kiadásunk volt, nem tudom, hogyan fog beleférni egy 4d-s uh, pedig ezek után már jó lenne elmenni egyre augusztusban. Na majd igyekszünk spórolni.
Holnap meg elmegyek az eredményekkel a dokimhoz, aztán meglátjuk, hogy mi a következő lépés.

eva

Kép
schvargaeva

Hali!!!

Gombi,tökjó a pub!!!Azok a kényelmes nagy kanapék!!!!
Innék is ott most egy jó jeges koffenimentest...

Memi,nagyon jó árak vannak most az ikeában,egyébként is a gyengém a jó minőség jó áron,de egy a baj,h felújítás folyik és minden máshol van,mint eredetileg.Össze-vissza keringtünk,még jó,h D olyan jó kisfiú volt tegnap,mint még talán soha :lol:

Gabi,én sem akarok több gyereket és nem akarok fogamzásgátlót szedni és legalább másfél évig szoptatni akarok.Nem akarok gumizni,nem akarok hüvelykrémezni és egyéb.... :oops: na,mi maradt???Szexelni akarok :lol: :lol: de hogy mi lesz?????

Én is várom már az október,novembert.Nem bírom ezt a meleget...

Alig várom az UH-t,de ha nem mutatja meg a lényeget,mint Évánál,akkor várhatok még tovább.Nem baj,csak rendben legyen minden.

Tulipános,gratula akislányhoz,Manócskák,te meg aztán igazi fiús anyuka leszel!!!!!Ennyi fiút!!!Tényleg el leszel kényeztetve!!!!

Pumi,mi jót főzöl ma????

Kép Kép
meli1118

Eva! ne aggodj, vegulis a 4D nem letszukseglet...bar elhiszem, hogy szivesen mennel, de az a lenyeg, hogy jol van a pici, ezt meg lattak igy is :):)
Azert remelem, hamar minden kivancsiskodo megtudja a nemet...bar ez is affele murphy...ai kivancsi nagyon, annak aztan tutira nem mutogatja magat :)
Tulipanos! Gratula a kislanyhoz..most aztan biztos dagad buszkesegeben, hogy ilyen nagy oromet szerzett :) manocskak! haat, mit mondjak? Legalabb tenyleg nem lesz meglepi a dolog...nna es vegkepp te leszel a kiralylany!!! :):) Ugy tunik, ez a sorsod...majd jol elkenyeztetnek biztosan :)
gabicika! Ezeken szerintem sosem korai gondolkodni...en azert gondolkodnek jo sokat...marmint arrol, hogy tutira nem szeretnel-e pl tobb babat. en ha igy lennek, elkottetnem magam 100 %. de ha megvaltozik a velemenyed? azert annyira oreg meg nem vagy, es lehet, hogy kedvet kapsz :):) itt is vannak paran, akik mar nem akartak tobb babat, es most megis mennyire boldogok!! De ha nem akarnek, en a mutetet valasztanam.
kerestem mar neten infokat, de igazabol nem sokat talalni...tudjatok mi a kulonbseg a morfologiai es genetikai vizsgalat kozott? mert nalunk ugye geneteikai van most, nalunk viszont az egyaltalan nics, hanem morfologiainak hivjak a 22. heten (bar nekem mar 3-szor volt)...szerintem a vegen ugyanaz, csak mas szoval...nna nem mintha ugyanazt jelentene a 2 dolog.
A legutobbi baba-jellemzesemre rairta a szonografus, hogy a baba fejjel lefele allasu (bocsi, nem tudom ra a magyar szot)...honnan az istenbol tudja, mikor sosincs nyugton egyetlen pillanatra sem? nehanyszor volt mar fejen, de ugyanugy a tobbi pozocioban is. Bar nyilvan van valami jele,amibol ok meg tudjk itelni...fura :)

Kép
pumipumi

fozocske: grillezett fokhagymas cukkiniszeletek, rantott gomba-persze sutoben sutve, es sertes szuzermek nyarson (elotte azert beteszem a sutobe, hogy tutira belul is meglegyen a 70 fok, es elpusztuljon az osszes kis kocsog, ami nekem toxo-t akar okozni :))...hozza meg szerintem csak bazsalikomos paradicsomsalit. Holnap rozmaringos-paradicsomos hal foliaban sutve, szerdan borsoos-pirospaprikas marhaszelet hejjaban sult krumplival, aztan csutortokon tenger gyumolcsei teljes kiorlesu rizzsel, penteken meg gongyolt csirkemellet rakkal, gombaval, sajttal toltve...ez a heti terv, aztan majd meglatjuk. Meg naponta eszek 100 g teljes kiorleu tesztat valamivel (alt zoldsegekkel), mert ebedelni csak keso delutan, vagy estefele szoktunk.

Kép
pumipumi

En nem varom az oszt...belegondolni is borzalmas, hogy fel kell oltoznom majd..raadasul hosszuba, gatyaba, amit nem tudom, hogy fogok tudni elviselni..egyebkent sem turom, nemhogy meg a pocakkal...miota pocim van, egyszer sem probaltam. tudom, hgy vannak szupik kismamaknak, de mar a gondolattol is rosszul vagyok. vettem egy kismama-kerteszgatyot, ami lazabbra is gombolhato majd ahogy no a poci, az nagyon kenyelmes...ilyesmit kellene keresnem meg. Remelem, itt azert oktober vegeig jo ido lesz...aztan meg majdcsak kihuzom :):)

Kép
pumipumi

Sziasztok!

Megérkeztünk! :D Ma még jövök elolvasni amiket írtatok, most csak bejelentkezem. Sikeres volt a horgászat, a férjem fogott 13 kiló pontyot és a lányunk is kifogott pár keszeget.
Hú, de milyen vihar kapott el minket! A sátrunkat mind a 4-en tartottuk belülről, hogy el ne vigye, a szél így is cafatokra szaggatta az előteret! :shock: Tehát ugrott a sátrunk, már 8-9 éve szolgált minket, de ilyen vihart még nem éltünk át! A gyerekek egész nap pancsiztak, még a legkisebb sem akart kijönni a vízből. :D
Tehát nagyon jól sikerült, a vihar kellemetlen volt, de ez azok közé az élmény közé tartozik, amin jókat nevetünk majd évek múlva is és emlegetni fogjuk. Most bosszússág, mert új sátrat kell venni.
Szaladok, kiteregetem az első mosást, már kész van, aztán pakolok össze mert holnap megyünk le a Balcsira, elkunyizták tőlünk 3 hétre a lányunkat a nagyszülők. :P
De előtte, holnap délben megyek a dokihoz, remélem nem romlott tovább a helyzet és a méhnyak nem rövidült tovább. De majd csak szerdán tudok jönni.
Ma még igyekszem elolvasni mindent.
Rántott ponty lesz a hami...nyam-nyam. :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

POkica! Jo hogy igy alakult a hetvegetek...az a sator meg mar tenyleg igazan kiszolgalt titeket :):) Persze, lehetett ilyedtseg, de kesobb majd a gyerkocok is buszken meselik, hogy mentettek varat :):) majd azert amint tudsz, irj, hogy mi volt (vagyis meg csak lesz) a dokinal, bar biztos minden ok :):) JO etvagyat a halhoz :)

Kép
pumipumi

Manocskák! A fiúknak is megvan az előnye... el leszel kényeztetve!:) Aztán majd viszik ők lányokat... :) De majd a következő hátha kislány lesz... persze,ha szeretnétek még babát..

Nekem most van fiú,lesz lány is... nagyon vágytam már egy kicsajra... minden álmom ez volt.. teljesült :) Madarat is lehetne fogatni velem akár :D

Meli.. na,ez az... mi lesz?? Spirált semmi képen nem szeretnék,Ádi után volt,de olyan erős vérzésem volt tőle,hogy a legnagyobb tampon is csak alig 2 órát bírt ki... :( pfff... Persze ma már van belőle gyógyszeres változat is,csak elég drága... és mi van ha mégsem jön be,vagy nem birom.. vagy akármi...
Tablettát sem szeretnék szedni.., gumi.. az meg aztán főleg.. áhh...
Hisztis vagyok,vagy válogatós? :D

Pimipumi! Tuti nem szeretnék több bébit.. jövőhónapban 34 leszek,van egy 11 éves fiam,és most lesz egy pici lányom... nem... öreg vagyok én már egy újabb terhességhez...
Már gondolkoztam ezen a műtéten én is... de nem tudom nincsenek-e korlátai,szóval nincs-e korhoz,meg gyerek számhoz kötve.. szóval,nem kell e hozzá,hogy legyen legalább 3 gyerekem.. De... talán a legbiztosabb megoldás :)

Viszont,jó,hogy veletek ezt itt meglehet beszélni... igy talán könnyebb a döntés...:)
Vendég

gabicika! ezekrol sajnos tenyleg SEMMIT nem tudok, de multkor beszelgettek rola a 3 babas csajok, ok profik lehetnek a temaban, majd ha gepnel lesznek, biztos megirjak neked. de ha lehetseges, es tenyleg igy gondolod, akkor ez lehet a megfelelo valasztas...nyugalmi, meg egeszsegugyi szempontbol is talan.

Kép
pumipumi

Sziasztok!
Majdnem célegyenesben a felújítás. Tegnap már nem tudtunk otthon aludni, úgyhogy egy barátnőmnél csövezünk. Reggel elmentem, megnéztem a festőket, ott is hagytam őket a porban és festékszagban.
Gratula mindenkinek a fiúkhoz és lányokhoz.
Ja, el ne felejtsem, szombat óta engem is rugdos a kis kópé. Kivárta a félidőt, de most már határozottan megrugdos naponta többször. A férjemet is. Jó gyerek, szombat délelőtt az apja ráparancsolt, hogy márpedig most rugdossa meg anyát. Erre este már éreztem...volt nagy öröm.
Nem bírom ezt a meleget, nyűgös vagyok.

Kép
tedorka

Sziasztok, gyors bejelentkezés, amíg alszik a fiam...

Ne haragudjatok, de mostanában annyi minden jár a fejemben, szóval nem emlékszem mindenkire név szerint, de nagy gratula mindenkinek, aki uh-n volt mostanában, Tedorka megragadt, h, mennyire örültek a kislánynak, ezt abszolút megértem, két fiú után! :) Nekem is mosz lesz két fiam, remélem egy harmadik is lesz majd, talán kislány egyszer... :) Amúgy nekünk vlszleg Mór Barnabás lesz a fiunk neve ( mármint ez lesz a két keresztneve :))

Pókica, mennyire volt megrövidülve a méhnyak? Elvileg a normál állapotot C3000-rel jelzik, nekem előzőnél C2000 volt már szinte az elejétől, és mégis császárrral szültem, mert semmit nem tágult a méhszájam... na ehhez képest most C3000 van a papíromon, vajon mire számítsak... :roll: Szerintem semmi gond nincs nálad, úgy hallottam, azért azt egyéb jelekből is érezni, ha tovább rövidül. Ne aggódj, minden oké lesz! :wink:

Meli, jelentkezz mihamarabb! :)

Manócskák, gratula a fiúhoz, tök jó, úgy érzem az írásaidból, hogy egyáltalán nem bánod! :)

Kép

Kép
nóna

Bocs, Meli helyett Memit akartam írni... tényleg szita az agyam.. :oops:

Kép

Kép
nóna

Meli, Gabicika, az elköttetést gondoljátok meg jól... ismerek olyat, aki akarta, de végül elmaradt, és most nagyon boldog az azóta született babájával, pedig ő sem fiatal... :) Azt hiszem talán bizonyos kor v. gyerekszám után ingyenes... vagy talán olcsóbb... sajna nem tudok többet, de már beszéltek itt régebben erről, talán Pókica is...? KÉrdezzetek rá!!! Motmár amúgy annyiféle fogamzásgátlási mód van, néha egész ismeretlenek, érdemes talán a dokitól rákérdezni, ők jól informáltak ezügyben.

Kép

Kép
nóna

Na, felébredt a fiam, mennem kell...

Kép

Kép
nóna

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: