Gombi! Ugyesek vagytok, azert talan nem olyan rossz, hogy tegnap kicsit lajtosabb volt, legalabb nem dolgoztad magad halalra igy rogton. A rekeszek kozti unneples meg ugyis csak reszletkerdes szerintem. Kar, hogy nem volt UH, de majd elmentek legfeljebb egyutt
Gio! MOst latom, hogy ma indultal nyaralni, gondolom mar keso, de azert jo pihit nektek! Elvezzetek meg ezt a 2 hetet kettesben...bar a pocak ugyis ott lesz mindig koztetetk

:):)
Bama, Briell! Nem jottetek meg haza?
Dorka! Tunderi a babad, nagyon jo a kep...en is rogton a kis pisze orrat figyeltem meg

Legkozelebb azert, ha UH-ra mesz, akkor 1-2 oraval elotte egyel-igyal, mert ennyi idonek kell eltelnie, mig az anyagok eljutnak a babahoz...a koffein valamivel gyorsabb, de azert jobb elotte...csak azert irom, mert par hettel ezelottig meg en sem tudtam, amig el nem olvastam egy konyvet az ilyesmikrol, hogy hogy "mukodik" a magzat
Nona! mentetek vegul a balcsira? Azert szerintem jo megoldas ilyenkor tavol tartani az extra kiszaradas lehetosegetol. Nme tudom sajnos, mit lehetne tenni...az orvosok sem mondanak semmit? merthat azert egyfolytaban korhazba sem mehet szegeny. foleg igy, hogy ennyire megszenvedtetik. Ha UH-n lattad, hogy jol van a baba, akkor ne aggodj...termeszetes, hogy nem erzed a mozgasat...ennyi gond kozott nem eppen arra koncentral az agyad szerintem.
UH: ma tenykent kezelik, hogy utaljak a babak. Rengeteg eset van, amikor az UH kozben a babak erzelmi allapotat is vizsgaltak...ugy ertem, hogy nem csak azt neztek, hogy ficankol-e, vagy ott van-e a mosoly, hanem a valos erzelmi allapotot, es sokszor (sot, az esetek nagy reszeben) kifejezetten boldognak tuntek (mint Azzurra szerintem...tutira direkt produkalja magat...az apja mar tanitja neki a popo-dance-t, es legutobb felenk forditotta es meg is riszalta jol a popsijat...nna jo, nyilvan veletlenul

), vagy amikor zavartnak, azt sem feltetlenul a valtozas okozta, hanem mar meglevo erzelmi allapot...vagyis nem az UH valtotta ki, hogy a lepeny moge bujt, vagy takarta magat, hanem egyebkent is azzal "foglalatoskodott". Sokszor tenyleg zavarja oket, de inkabb maga a fizikai nyomasa a hasfalnak, a korhaz-szag, az idegen hangok, de legtobbszor az anya feszult (megha boldog is) idegallapota, mert azt egyertelmuen erzik, hogy valami eppen tortenik, raadsul veluk a kozeppontban es nem tudjak hova tenni...vagy csak ugy, "veletlenul"epp olyan hangulatban vannak. OK ezeket a tenyezoket erzik csak, fizikailag maga az UH semmi hatassal nincs rajuk. Allatoknal (talan egerek) talaltak agyserulest UH kovetkezteben (skizofrenia...), de a szuleszetben hasznalt UH nem kepes semmifele szovetroncsolasra meg akkor sem, ha sokszor es sok ideig hasznaljak. Ismert az UH melegito hatasa, amit a gyogyaszatban is hasznalnak...errol gondoltak, hogy felmelegiti a magzatvizet, ami 40 fok folott veszelyes lehet...mondjuk 1 oranyi hasznalattal...de a szuleszeti UH maskent mukodik, darabokban, kis idokozre bocsatja ki a hullamokat, igy nem kepes melegiteni. A fullel sem hallanak semmit, sot, nem is erzekelik mas formaban (meg hallhatatlan nyomas formajaban sem pl)...az o erzekelesi tartomanyuk nem nagyobb, mint a mienk, vagyis (bocs, ha tevedek a pontos szammal, csak nagyjabol emlekszem) 6-16.000 MHz kozti...mig a szuleszeti UH 3,5 MHz...vagyis fizikailag keptelenseg erzekelni. nagymamamnak volt szuksege UH kezelesre, akkor olvastam rola sokat...de az mas teszta, mert a szuleszeti UH nem ugyanaz, sokkal kisebb energiaju. Ettol fuggetlenul: nyilvan barmikor kiderulhet valami karos hatas, de en egyaltalan nem aggodom ez miatt (bar a hazi alkalmazasra gyartott kis kutyuket azert nem lenne batorsagom hasznalni...ki tudja, milyenek). Az orvozok persze, hogy azt mondjak, nincs karos hatasa...de azert azt is, hogy jobb minel kevesebbszer...ez a gyogyaszatra altalanosan jellemzo "szukseges minimum" elve...vajon miert? elkepzelem a varokat, ami hetente van tele ugyanazokkal a kismamakkal
4D: szerintem sosem korai. Hamarabb is jo elmenni, ilyenkor pl, mert a 4D-nek az emocionalis hatasu babamozi funkciojan kivul van az a sokkal fontosabb szerepe, hogy joval konnyebben, pontosabban, biztosabban kimutatja az esetleges elvaltozasokat, amit mar talan koran lehet kezelni (sokszor csak 1-1- vitamin adagolasaval).