A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Renna: Nagyon sajnálom... :(

Az, hogy csak 3 élő katonát találtak, magyarázat mindenre. Annak az esélye, hogy a 3 túlélő jól teljesítsen, egészen minimális. A biopsziával kapcsolatban Kopát kell felhívni, de lehet, hogy meg kéne próbálni a fagyasztást. Nyugodtabb körülmények között, talán egy hangyabokányival kevésbé stresszes időszak után még lehet olyan a minta, hogy az használható legyen.Szerintem érdemes néhány hét várakozás után csináltatni egy ellenőrző vizsgálatot, mert a termelődés folyamatos és változhat a kép. A biopszia a legkevésbé sem kellemes és egy kissé végleges is. Tudtommal csak bizonyos számú minta vehető így, ráadásul ez is egy műtét, tehát vannak kockázatai, tehát már csak azért sem szabad annyira előreszaladni. Mindenképpen hívjátok fel Kopát, ezen kívül kérjétek el Gyöngyitől a tegnapi elemzés másolatát. Ha csak egy hónap múlva mehettek, mert mondjuk Kopa szabadságon van, akkor előtte érdemes nézetni egy újabb spermaképet. Szerintem(!) csak akkor érdemes biopsziára menni, ha hosszú távon is esélytelen, hogy a mintában legyen kellő mennyiségű katona.
szimba

Szimba, köszönöm a teás tanácsot. Én hiszek ezekben, épp ezért kérdeztem rá. Ami a katalógust illeti: én is ezt gondolom, de lassan nincs más megoldás.
Most voltunk az Istenhegyi klinikán, talán két hét múlva okosabbak leszünk. Eddig csak a férjemnek volt vizsgálata, nálunk Ő a gyengébb láncszem, most engem is elküldött Apánk. Meglátjuk.
Renna: Kopa Zsolttal kell beszélni. A férjemnek ő csinálta a biopsziát. Közel tizedik műtéte, mindig kibírta, ráadásul nem kért altatást sem. És ahogy Szimba írta, az intézetben lefagyasztják, nem kell a műtét mindannyiszor. (Amúgy is csak fél évente lehet egy.) A lelki fájdalom - szerintem - a testinél itt nagyobb, de nem szabad pánikolni. Ismerem az érzést, nálam 10 és 7 petesejtből tudnak mindannyiszor egyet visszarakni. Szóval nyugodj meg. Még valami: van valami Multi Maca nevű gyógyszer, ez javítja a spermaképet, hatásos. És györgyi is megmondja, hogy 'asszem' sok tojást, halat, májat, stb kell enni, és egy csomó dolog tilos, és ez is javítja. Erről a neten van is egy nyilatkozata. Hátha elkerülhető a műtét.
Kitartás mindenkinek. Sok sikert!
rozsafa

Kicsit jobban vagyok..próbálom a pozitiv oldalát felfogni a történteknek:
- még mindig megvan az 5 TB támogatott transzferünk
- lehet, hogy tényleg csak ez a sok idegeskedés volt az oka ennek a gyenge teljesitménynek, hiszem a télen egy honap kulonbséggel szinte ugyanazt produkalta a párom..igazabol nem értem, Kopa miert nem javasolt valami "serkentőt," hogy ezt a pici mennyiséget is tartani tudjuk????
- inkább most deruljon ki hogy nem jött össze, mint mondjuk a terhesség X. hetében derul ki hogy gond van...
- és a lényeg: Mindennek oka van!!!
Lehet én éltem bele túlságosan magamat, és nem készultem fel erre az eshetőségre is, hogy akár még a transzferig sem jutok el, pedig az egyik lány a punkcion már a 4. műtétre jött és eddig csak egy beültetése volt...nekik sem akar osztódásnak indulni....

Úgyhogy kicsit lehiggadtunk, átbeszéltuk párommal, és mondta hogy oké, akkor menjunk tovább, bár ennek a műtétnek nagyon nem örülne, de ha a végén csak ez marad, akkor nincs más választásunk.
Szimba: én is erre a fagyasztásra gondoltam, hogy lehet e ilyet kérni, hogyha mégis tud produkálni egy ICSI-hez megfelelő mintát, akkor fagyasszuk le!!!! Ha mas nem, minden alkalom előtt!!!!
Mondjuk utana olvastam, hogy leeht nekem kicsit több petesejtre lett volna szukségem az ICSI-hez, mint 4 db.Igaz msot nem is tudta ezek miatt Kálmán a 4.-et megszurni,de mi lett volna, ha mondjuk lett volna több életképes??? Hát sajnos ez hogy melyiket szúrja, csak rajta áll!!!! Leeht ezek pont nem voltak megfelelőek, de megpróbálta, hatha siekrul. Lehet hogy morfológiailag is rosszak voltak..Nem tudom, lassan eljutok arra, hogy felesleges mar ezen agyalnom. Nem sikerult és kész. Lépnem kell tovább, mert végulis az a szerencsénk, hogy nálam nincs gubanc. Ha nálam már nem tudnanak tüszőket érlelni, akkor már tényelg elkeseredhetek. DE ADDIG NEM!!!!!
Melánia, és neked mit mondtak miért nem indulnak osztódásnak???
rózsafa: és hogy lehet, hogy ennyi szép petesejtből csak egy marad? Nem mondták még hogy mi lehet az oka????

Páromnak most turbo vitamin kurát adok!!!
Szimba már nem emlékszem mennyit mondtal, de a szelén amink van, az 100 mcg-os tabletta, a cink 25. és van ez a lenkei közepes vitaminunk is. Mennyit kell adagolnom? Én most napi két multit adagolok neki, 2 cinket meg 1 szelétn. holnap meg veszek neki még C vitamint meg E vitamint..
Most egész végig szegény magát hibaztatja, hogy leeht mégiscsak be kellett volna szednie ezeket már tavasszal, és akkor nem lett volna ilyen rossz...
De mondom az is lehet, hogy éppen most mi voltunk azok, akiknel az eljárás során megsérult mind a petesejt mind a spermium...Ez nem lehet tudni. Az is lehet, hogy a petesejt génállományával volt a hiba. Ezt Kálmán is mondta....nem lehet tudni. Ahogy Iron mondaná: 250 dolognak kell klappolnia, hogy minden rendben menjen....
Szóval köszönöm a biztatást, ez erőt ad!!!
Hétfőn kicsit "okosabb" leszek, remélem Iron fogadni is fog. Szukségem van bátoritásra tőle is :?
renna77

Sziasztok!

Renna nagyon drukkoltam neked,gondoltam rád ,attól,hogy nem jöttem.
Sajnálom hogy ez lett a vége!De látom az első sokk után kicsit másképp látod-gondolod a helyzetet.Sok erőt nektek,és kitartást! És nem feladni!
Meglátod ezeket a nehézségeket leküzditek,legközelebb majd jobb eredmények születnek.Bíztast a párodat,tényleg nem könnyű neki- nekik.
ritu75

Kata!
Drukk neked a holnapi teszthez!!!+++++++++++++++++++++
Ez szép magas hő,nekem ennyi sosem volt,és ugyan miért esne le holnapra?? ++++++++++++++++++++

Meli nagyon jók ezek az angyalkák!! :lol:
Agnyes a ragacsokból én is elvettem a részem :wink: :lol:

Rencsi remélem mostanra felpofoztad a vérnyomásod! :lol: A hidegfront megtette hatását? Jobbulást!

Köszönöm ismételten mindenkinek a drukkokat,és kérem továbbra is a pozitív gondolatokat,miegyebet... :lol:
Egyébként jól vagyok.Fel vagyok fújódva,mindig,mindentől,egyéb más nincs.Ma (és már tegnap is) kicsit főzőcskéztem, itt volt az Anyu,ő takarított,teregetett,pakolt...meg minden ,mint egy Duracell nyuszi! :lol: Nagyon szeretem!!! :lol: Most jöhet a pihenés. Jó éjt!
Drukk mindenkinek!!
ritu75

Sziasztok Puszikák!

Fúúú!!! Nézzétek, mit találtam!

A gyógynövények a legszélesebb körben alkalmazott és elfogadott természetes szerek.

Nem feledkezhetsz meg azonban arról, hogy kellő ismeretek hiányában a gyógynövények esetleg ártalmasak is lehetnek. Vannak olyan gyógynövények, amelyek fokozzák az alhas vérellátását, esetleg abortív hatásúak – vetélést, koraszülést okozhatnak – vagy károsíthatják a magzatot.

Ánizs

Ánizs Belsőleg aklalmazva köptető, étvágyjavító, tejelválasztást fokozó, antibakteriális hatású.

Külsőleg reumatius betegségekre, fertőtlenítésre használatos.

Fitoösztrogén hatása miatt nem javasolt kismamáknak!

Bazsalikom

Bazsalikom Belsőleg étvágyjavító, szélhajtó, idegnyugtató, tejelválasztást fokozó, hányingert csillapító, emésztési problémákat enyhítő hatása miatt alkalmazható.

Külsőleg toroköblítésre és antibakteriális hatása miatt bedörzsölésre ajánlott.

Szülést indító hatása miatt fogyasztása kerülendő várandósság alatt.

Fahéj

Fahéj Belsőleg emésztési problémákra, köhögés és nehéz légzés esetén, szív és mell táji fájdalmakra, magas vérnyomásra, méh vérzésének elállítására használatos gyógynövény.
Eugenol tartalma miatt természetes érzéstelenítő.

Abortív hatása miatt fogyasztása kerülendő várandósság alatt.

Kakukkfű

Kakukkfű Belsőleg láz és köhögés csillapító, felső légúti gyulladásokra, étvágytalanságra használható.

Antiszeptikus, vese- és húgyhólyag gyulladására kiváló.

Külsőleg vérbőséget okoz, fertőtlenít, bőrgombára, bőrgyulladásra, izomfájdalmakra alkalmazható.

Nyugtatja a simaizmot, de nagy mennyiségben méhstimuláló hatású. Várandósság alatt olaját se ajánlatos használni.

Kapor

Kapor Belsőleg epe-, szél- és hashajtó, étvágyjavító, vércukorcsökkentő, gyermekeknek ajánlott kólika (görcsös hasi fájdalom) esetén, tejszaporító és fájdalomcsillapító hatása is ismert.

Külsőleg gátolja az Eserichia coli baktérium megtelepedését, ezért alkalmazható húgyuti betegségeknél ülőfürdőként.

Várandósság alatt nagy mennyiségben nem ajánlatos fogyasztani.

Kömény

Kömény Belsőleg gyomorerősítő, szélhajtó, menstruációs görcsöket enyhítő, fej és fogfájást csillapító, tejelválasztást serkentő hatása miatt alkalmazható.

Várandósság alatt a fent ismertetett hatásai miatt nem ajánlott fogysztani.

Kurkuma

Kurkuma Belsőleg vérkeringést javító, vérömlenyt oldó hatású. Csökkenti a trombózis és infarktus kialakulásának veszélyét. Gátolja a limfómás tumorsejtek növekedését. Hatásos méhnyakrák esetén, fokozza a sugár-és kemoterápia hatékonyságát. Oldja a menstruációs görcsöket.

Külsőleg rándulás, izomláz, zúzódás kezelésére ajánlott.

Fogamzóképességet csökkenti, nem ajánlott kismamáknak és fogamzási problémákkal küszködő nőknek.

Lestyán

Lestyán Belsőleg epekőoldó, emésztésjavító, vizelethajtó, vese-és hólyagbántalmakra, fehérjevizelésnél, reuma esetén. Kiváló menstruációs fájdalmak csillapítására.

Várandósság alatt nem ajánlatos fogyasztani.

Majoranna

Majoranna Belsőleg gyomor és bélbetegségek, fejfájás, görcsös köhögés, légzési zavarok ellen használható. Szélhajtó, étvágygerjesztő, hányinger estetén javasolt.

Laboratóriumi vizsgálatok szerint gátolja a nemi szervi és ajakherpeszt okozó Herpes Simplex vírus fejlődését!

Külsőleg börgyulladásra, aftára használatos.

Várandósság alatt fogyasztása kerülendő.

Petrezselyem

Petrezselyem Belsőleg erős vizelethajtó, vesekő- és homok kiürülését segítő, étvágy- és emésztést segítő, hashajtó és vérnyomást csökkentő hatású. Megszünteti a mensest megelőző vízretenciót a hasban, lábakban és a mellkasban.

Külsőleg rovarcsípésnél bedőrzsölésre, ficam esetén borogatásként használható.

Vetélést okozhat a benne található miriszticin miatt, így gyökerét levesbe főzve se ajánlatos fogyasztani.

Rozmaring

Rozmaring Belsőleg étvágyjavító, epehajtó, szélgörcs oldó, vérkeringést fokozó, idegerősítő, fejfájáscsillapító, flavonoid tartalma miatt a veséket fertőtleníti. Vérnyomást emeli.

Külsőleg hajhullás és korpásodás ellen bedörzsölése javasolt.

Vérbőséget hoz létre a kismedencében, így vetélést okozhat, ezért áldott állapotban minden rozmaring készítmény használata TILOS!

Sáfrány

Sáfrány Belsőleg görcsoldó, étvágyjavító, hasmenést gátló, köptető, láz- és köhögés csillapító, serkenti a méhösszehúzódásokat. Alkalmazható menstruációs fájdalmak, zavarok, impotencia, meddőség ellen.

Külsőleg zúzódásoknál és reumánál alkalmazható.

Krocin tartalma miatt csak kis adagban fogyasztható, méhizgató ezért vetélést okozhat.

Szurokfű

Szurokfű Belsőleg köhögéscsillapító, köptető, nyálkaoldó, antiszeptikus hatású, vese- és légzőszervi gyulladásokra, megfázásra, influenza kezelésére kiváló. Étvágyjavító, emésztőszerv fertőtlenítő hatású.

Menstruációs ciklust fokozó. Áldott állapotban és a szpotatás ideje alatt nem javasolt.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Renna! Szörnyen sajnálom! :( Puszillak!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Nahát, ezek a fűszerek! Ki gondolná!? Most akkor jól teletömöm magam bazsalikommal, amíg lehet! :lol:
agnyes

Ercsikati!

A holnapi teszthez küldök egy szerencsehozó zebrát! Kép
agnyes

Kata holnap tesztel??? Drukkok!!!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok!

Hát először is:

Renna!
Nagyon-nagyon sajnálom! Tudom, hogy most magad alatt vagy, de nyugi! Fel kell állni, és minden rendben lesz! Puszi és Virtuális ölelés Neked!

Agnyes!
Köszönöm a szerencsehozó zebrát! Mutattam ErcsiApunak, azt mondta, milyen aranyos vagy! :) Egyébként szerintem nem kell, mert úgy érzem meg fog jönni! Már érzem, ezeket a bizonyos, mindjárt megjön érzéseket. De azért reménykedem! :) A ragasztókat köszönjük, kivettem a részemet, bár nem tudom mennyire kell majd! :)

Ritu!
A hőmről csak annyit, hogy volt olyan ciklus ahol 37,2 sőt 37,3 is volt a hőm. Ha holnap reggel is még 37,0 vagy e felett lesz, akkor tuti csinálok egy tesztet, de úgy érzem nem lesz rá szükségem! De tudod a remény hal meg utoljára.

Szimba!
Igazad van egyébként! Közel sem vagyunk egy ütemben! :( Ezért csak a virtuális drukkok mennek, de azok fénypostával és 1000-rel! Aztán remélem személyesen is át tudom adni majd! :)
Nagyon-nagyon drukkolok, hogy minden tökéletes legyen. :)
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Moncsiga!
Amit találtál szuper! Nem is gondoltam volna, hogy ezeknek a gyógynövényeknek ilyen hatásuk van! Azt hiszem egy kettőt, most ki is iktatok az étrendünkből! Köszönöm szépen! Ha még találsz ilyeneket, vagy ehhez hasonlókat, várjuk szeretettel! :)

Melánia!
Még mindig nagyon tetszenek a kis képeid! Aranyosak! Jó hogy mindenre van egy-egy képed! ErcsiApunak a sonkás nagyon tetszett! :) Egyébként Puszil benneteket, és szorít, hogy tudjatok kezdeni! Ezt küldi: +++++++++++++++++++++++++++

Rencsi!
Eltűntél nagyon! Merre Jársz? Hiányzol ám!
Hogy van Domi fiú? És te? Nő már a pocid? Várunk ám pocis képet, ha esetleg feltennél egyet, vagy küldenél nekem! Vagy ez túl nagy kérés???? :oops:

Nem tudom, hogy mondhatom-e, de (BOCSI JULCSI) nem tudom megállni, hogy nem mondjam nektek is!
Julcsi írt, hogy tesztelt, és hogy sokkal erősebb a csík, mint az előző tesztnél! Szóval picit azt hiszem örülhetünk, de azért még szorítsunk neki! ++++++++++++++++++++++++++++++++++

Képzeljétek, nálunk olyan nagy vihar volt, hogy csak na! Lehűlt a levegő szakadt az eső meg fújt a szél! De azért azt mondanom sem kell, hogy most meg nem jár a lakásban a levegő, pedig kinyitottunk minden ablakot! :( Nagyon meleg van itt! :(

Legyen szép estétek, és holnap jövök mindenképpen!
Ha van zebra akkor már jó korán írok, ha nem akkor majd csak délelőtt valamikor "benézek"!

Puszi, Ölelés, és Drukk MINDENKINEK!![/b]

Kép

KépKép
ercsikati

Moncsiga!
Csak akkor tesztelek, ha a reggeli hőm megfelelő lesz! De reménykedem! Köszi a drukkot!

Kép

KépKép
ercsikati

Melánia, Szimba!

Köszönöm Nektek is a válaszokat! :)

Tényleg számolgattam az elhasznált mennyiségeket, és ez alapján számoltam úgy, hogy nem lesz elég. Ránézésre meg nem tudtam megítélni, mennyi lehet benne. Ezért volt a pánik.
A ma reggeli jelölgetős módszerem, meg azt erősítette meg, amit Szimba, te mondtál. Hogy több van benne.
Az valóban meglepő lett volna, ha Dévisz elszámolja, de hát mindenki tévedhet, és hát szabadság előtti utolsó munkanap...
Ráadásul ő megkérdezte, hogy elég lesz-e, én mondtam, persze, hiszen két napja vettem (csak azt felejtettem el, hogy emeltük az adagokat...), nem is nagyon tudtam gondolkodni, éppen teljesen kész voltam attól, hogy el kellett döntenem, mikor legyen a punkció, hétfőn vagy szerdán. Hétfő:kevés, de biztos, igaz éretlenebb, a megtermékenyítés szempontjából nem a legideálisabb tüszőkkel, petesejtekkel; vagy szerda, amikor is lehet több, meg értettebb, de szét is pukkadhatnak...
Úgyhogy ez a puregonos-sztori csak hab volt a tortán.
De nagyon hálás vagyok megnyugtató szavaitokért!! :)

Bocs mindenkitől, hogy kicsit sok voltam!

Renna!

Rettentően sajnálom, így ismeretlenül is nagy ölelés Neked!!
[/img]
gladiolus

Renna,
annyira de annyira sajnálom! :cry: :cry: :cry: :cry: Kicsit megnyugszik a párod és akkor jobb lesz az eredmény, és azt le tudják majd fagyasztani, hogy a köv. stimunál ne legyen ilyen probléma!!!!

Micikém, nem tudni, hogy a melegtől van-e vagy a kialakult vashiánytól. De szörnyű volt, a wcig sem tudtam kimenni egyedül annyira szédültem. Most is van hullámokban, de azért sokkal jobban vagyok.

Katám, de drága vagy!!!! Írd meg az emailcímed és küldök képet!
Drukkolok, hogy jó magas legyen holnap is a hőd!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
rencsi79

Rencsi!
Elküldtem a címet! Pocaksimi Domi fiúnak és Mondd RencsiApunak nyomjon egy puszit a hasidra, hogy ÉN küldöm Neki! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Szia Rencsike! Csak nagyon óvatosan közlekedj! Képzeld, nekem is folyton 90/60 alatt van a vérnyomin, de én nem ájuldozom, mint Te szegénykém! Lehet, hogy a vashiányod nagyot nyom a latban. :( Majd elmondhatod Dominak, hogy szédületes kölök volt! :lol: :lol:

Képzeljétek, találtam egy doboz citromos halkonzervet a hűtőben! Még ilyen boldogságot! Remélem, nem leszek rosszul tőle, de most mindet bekebelezem! :P

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Az előzőek inkább fűszernövények voltak, most találtam egy másik gyógynövényes cikket. Ebben legnagyobb örömömre a petrezselyem zöldjét rehabilitálták!

Terhesség alatt nem alkalmazható gyógynövények
Terhességben nem vagy csak orvosi felügyelet mellett alkalmazható
gyógynövények listája

Aloé, orvosi
Az aloin származékok a méh izomzatára is kifejthetnek hatást,
méhkontrakciókat, azaz -összehúzódásokat okozhatnak. A víz és
sóháztartás zavara is felléphet, ami akár alacsony vérnyomást és
szívritmuszavart is előidézhet. Az aloe használata terhességben nem
javasolt.

Aranyvessző, közönséges
A közönséges aranyvessző használata terhességben nem javasolt.

Árnika
A hegyi árnika alkalmazása nem javasolt terhességben méhösszehúzódást
stimuláló hatása miatt. Azoknál a kismamáknál, akik terhességi magas
vérnyomásban (PIH) szenvednek, és vérnyomáscsökkentő gyógyszereket
szednek, az árnika - kölcsönhatva a gyógyszerekkel - csökkentheti azok
hatékonyságát.

Borágó, kerti
A kerti borágó pirrolizidin alkaloidokat tartalmaz, melyek
magzatkárosító hatásúak, egérkísérletek eredményei szerint a fejlődő
magzat mája jelentősen károsodott. A kerti borágó használata terhesség
alatt teljes mértékben ellenjavallt.

Borbolya, közönséges
A közönséges sóskaborbolyában lévő izokinolin alkaloid, a berberin
méhösszehúzódásokat okozott állatkísérletekben. Használata terhességben
nem javasolt.

Boróka, közönséges
A közönséges boróka abortív hatású, azaz vetélést okozhat korai
terhességben.

Cickafark, közönséges
A közönséges cickafark belsőleg történő használata terhességben nem
javasolt, spontán vetélést okozhat.

Édesgyökér, igazi
Az édesgyökér használata nem javasolt terhességben, mert a
szteroid-háztartást befolyásolja, nagy mennyiségben történő alkalmazása
a tesztoszteron-szint csökkenését okozza, ami fiúmagzat esetén súlyos
következményekkel járhat. A glicirrhizin enyhe méhösszehúzó hatású.

Fagyöngy, fehér
A fagyöngy használatát kerülni kell terhességben, mert kísérletek adatai
szerint stimulálja a méhizomzat aktivitását, ami spontán vetélést vagy
koraszülést okozhat.

Fekete nadálytő
A fekete nadálytő pirrolizidin alkaloidokat tartalmaz, melyek
magzatkárosító hatásúak, egereken végzett kísérletekben a fejlődő magzat
mája jelentősen károsodott. A fekete nadálytő használata terhesség alatt
teljes mértékben ellenjavallt.

Fekete üröm
A fekete üröm jelentős mértékben növeli a méhizomzat aktivitását, ami
spontán vetélést vagy koraszülést okozhat.

Galagonya
A galagonya méhösszehúzó hatású, vetélést vagy koraszülést okozhat,
használata terhességben nem javasolt.

Ginkgo páfrányfenyő
Állatkísérletek eredményei szerint a páfrányfenyőnek nincs
magzatkárosító hatása.

Ginzeng
Az ázsiai ginzeng használata a szervezetben hipoglikémiás állapotokat
idézhet elő, ami terhességben nagyobb kockázatot jelent az anya és a
fejlődő magzat számára is.

Izsóp, közönséges
A kerti izsóp spontán vetélést okozhat korai terhességben.

Komló
A komló használata terhességben nem javasolt.

Körömvirág
A körömvirág méhösszehúzódásokat okozhat, belsőleg történő használata
terhességben nem javasolt.

Kutyabenge
A kutyabenge antronglikozidjai a méhizomzat reflexes összehúzódását
okozzák, ezzel vetélést vagy koraszülést idézhetnek elő. Használata
terhességben nem javasolt.

Legyezőfű, réti
A réti legyezőfű kivonat - in vitro - kísérletek adatai szerint
stimulálja a méhizomzatot, használata nem javasolt terhességben.

Len
A lenmag terhesség alatt való alkalmazása nem javasolt a magzatra
gyakorolt lehetséges hashajtó hatás miatt, mivel növeli a magzatvízbe
történő mekónium-ürítés kockázatát.

Libapimpó
A libapimpónak méhizomzat összehúzó hatása van, használata terhességben
nem javasolt, mert spontán vetélést vagy koraszülést okozhat.

Majoránna
A majoránna az ételek előállításához szükséges kis mennyiségben
biztonságosnak tekinthető a terhességben. Nagyobb mennyiségben azonban a
méhizomzat aktivitásának emelkedését okozhatja.

Martilapu
A martilapu pirrolizidin alkaloidokat tartalmaz, melyek magzatkárosító
hatásúak, egereken végzett kísérletekben a fejlődő magzat mája
jelentősen károsodott. A martilapu használata terhesség alatt teljes
mértékben ellenjavallt.

Orbáncfű, közönséges
Az orbáncfűnek méhizomzat összehúzó hatása van, használata terhességben
nem javasolt, mert spontán vetélést vagy koraszülést okozhat.
Az orbáncfűvel végzett egérkísérletek alapján azt is megállapították,
hogy a gyógynövény használata nem okoz károsodásokat a fejlődő
egérmagzatok esetében.

Pemetefű, közönséges
Az orvosi pemetefű vetélést okozhat korai terhességben.

Petrezselyem
A petrezselyem termésének illóolajában található vegyületek egy része
elősegíti a méhizomzat összehúzódását, ami spontán vetélést vagy
koraszülést okozhat. A levelek használata ételízesítésre biztonságosnak
tekinthető terhesség alatt.

Ricinus
A ricinusolaj átjutva a méhlepényen hashajtó hatást fejthet ki, a magzat
ilyenkor mekóniumot üríthet a magzatvízbe.

Vasfű, közönséges
A közönséges vasfű - in vivo - kísérletek adatai szerint növeli a
méhizomzat aktivitását, használata terhességben nem javasolt.

Terhességben továbbá nem ajánlott a lestyángyökérből, a
rozmaringlevélből vagy a zsályalevélből előállított gyógyhatású
készítmények fogyasztása.

Figyelmeztetés: Terhesség és szoptatás alatt csak orvosi vagy
gyógyszerészi konzultációt követően fogyasszon gyógynövényből vagy
növényi részből készült gyógyterméket.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Lányok mindenkinek ezer köszönet, hgoy igy vigasztaltok, azota is csak nyugtatom magam, hogy ez előfordulhat, és lesz nekunk még babánk, csak ugy latszik TÉNYLEG meg kell érte kuzdenunk...Aza jo, hogy végulis kevés hormonnal is működöm!! És nem hiztam semmit, hanem 2 kilot fogytam...Ez már siker!!!
És hogy mindenki annyira kedves volt az intézetben.
Mondjuk hétfőn félek elbőgőm magam majd Iron előtt...
NEm baj, gondolom látott ő már cifrább eseteket is.
Igen, egyra jobban afelé hajlok, hogy most turbo vitamin kura páromnak, és utana nezzunk egy ujabb sperma képet és ha az legalabb olyan szinten lesz mint az elozoek, akkor fagyasztást fogok kérni. Ha pedig mar az is ilyen szornyu lesz akkor irany aza andrologus..
Gonolom azert ez nem egy olyan dolog hogy akkor pufff neki és műtsük, hanem ez már a végső...
NEkem nem kell több tizezres hadsereg, elég lenne 1000 is amiből Kálmánék azért már tudnanak szelektálni...

ritu:nagyon nagyon drukkolok neked hgoy ez most sikeruljon ám!!!!!

vjulcsi:hajrá zebra!!!! Már látszik, ott vágtat még a szavannákon,de már utban van még erősebb csikokkal :)

Holnap megyek és kifosztom a gyógyszertárat: C vitamin meg E vitamin, a folsavat azert nem hagyom abba..

Tényleg, Iron nem fog leszurni, hogy a felirt bogyókat még sem szedem be? Igazabol nem látom értelmét hogy szedjem, ha nem megyek transzferre....Legalabb ezt mar nem kell legkozelebb kivaltanom
renna77

Vagy ezeket a cikkeket küldjük inkább a gmailra és akit érdekel, magáévá teszi? Javaslat?

Nem bírtam a halat megenni.... soknak bizonyult. :shock:

Renna, én sem szedném...sajnos már nem sok értelme lenne. Nagyon ügyes vagy, hogy nem rágódsz sokáig, hanem a megoldást keresed! Csak így lehet előre jutni! (azért ne fojtsd el a bánatod sem, többet árt ha cipeled, mint egy kiadós sírás)

Julcsinak innen is hajrá!!!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

moncsiga, nem baj, egyél helyettem is, ma alig ettem valamit, hiába, nekem az idegesség a gyomromra megy és hányok a kajátol :cry:
renna77

Renna!
Nem tudok semmi okosat írni, talán csak annyit, hogy ha volt már jobb eredménye a párodnak, márpedig volt, akkor ez csak egy nagy pech, hogy éppen most romlott el. A fagyasztás szerintem is nagyon jó ötlet.

Rózsafa!
Az ötödik stimumnál elpattantak a tüszők a leszívás előtt. Vass doki megkérdezte, ért -e valamilyen stressz mostanában. Akkor határoztuk el, hogy lelki segítséget veszünk igénybe és elmentünk egy pszichiáterhez. Ő mutatott rá, hogy nemcsak lombikprogrammal lehet gyermekünk. (spontán, donorral, örökbe fogadva). Elhatároztuk, hogy mivel az emberi életben semmi sem végtelen, mi is feladjuk a lombikokat az ötödiket megcsináljuk, és egy hatodikra gyűjtünk pénzt, aztán vége, lelki és anyagi okok miatt, szégyelleném leírni, hogy hány havi fizetésembe kerül egy önköltséges lombik, bár ezért nem nekem kellene szégyenkeznem, hanem az államnak, aki ennyi fizetést ad. Örökbe fogunk fogadni. (Mi nem akartunk donort, bár mind a sperma, mind a pete donor elérhető, ha nem is itthon, de közeli országban igen, és "biológiai " szempontból ez mégiscsak jobb megoldás, még ha "félmegoldás" is) . Miközben az örökbefogadói Ágacskás tanfolyamra jártunk, jöttem rá, hogy még nem vagyok alkalmas örökbefogadónak, amíg számomra csak egy "pótlék" lenne az a kis ember, akinek teljes odaadásra lenne szüksége.
DE! A kórházban, ahol kicsi Petikénk mellett feküdt egy örökbeadandó 3 napos kisbaba, és elmesélte az Anyuka, hogy neki van már gyermeke előző házasságából, de a férjének nem lehetett, ezért döntöttek az örökbefogadás mellett, és láttam az Apukát, aki nem is merte megfogni a kis ajándékot, csak némán nézte az üvegablak mögött, miközben csorogtak a könnyei, akkor éreztem meg egy pillanatra, hogy SZÜLŐ sok úton lehet az ember, tényleg nem csak lombikkal.

Gladiolous! Most hétfő vagy szerda? Mennek a drukkok!

Ercsikati!
Továbbra is drukkolok!

Szimba! Köszi és viszont drukkok.
Ritu! Neked is ügyeskedjen a kis 5 sejtesen indulód!

Vjulcsi! Drukk!

Ágnyes! Nagyon jó ez a ragis kép, köszi most is.

Rencsi! Jobbulást kívánok, jól jön majd ez az alacsony vérnyomás a 3. trimeszterben!

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Azt hittem ma már kicsit jobb lesz a hangulatom, de tévedtem. Kb. fél hatkor felébredtem, és első gondolatom a tegnap is ikertelenség volt...És azóta csak őrlöm magam, tisztai deges vagyok...
Azt hiszem holnap fogok csak kicsit megnyugodni, ha Iron kimondja a végső szót...Minden bizalmam benne van!!!!!!!
Titkon abban reménykedek, hogy albi, neked lesz igazad, és tényleg csak sok minden összejött és a lehető legrosszabbkor....ez a pici remény éltet...De közben attól félek jön a pofára esés, hogy nem, ez tényleg ennyit romlott ennyi idő alatt.
Szimba visszaolvastam egyszer irtad neked, az sem kizárható, hogy ez gyorsan tovább romlik....szóval nem tudom milyen rossz éreht még. De közben tudom, még mindig csak a kapu előtt állunk, és amig az első transzferen nem esek át, addig ne mfogok megnyugodni. BÁr az is lehet, hogy az utána lévő esetlegesen negativ eredményt legaéább ilyen rosszul fogom viselni, ha nem rosszabbul.
Igazabol összeirtam Ironnak egy halom kérdsét, hogy pl. miért nem indult aza a kettő osztódásnak, és miert termékenyult meg az az egy abnormalisan. Mert ha legalább tudnám a válaszokat...
De a lényeg, a fagyasztás felé egyre jobban hajlok..Igaz az sem 100% hogy mind felébred, de legalabb akkor ott lesz ez meg a párom..és akkor megint két mintábol csak lesz elegendő...
Szóval ne haragudjatok, hogy megint tiszta negativ vagyok...próbálok tullépni ezen, sőt muszaj, mert akkor nem tudok neki állni a következőnek.... :?
renna77

Renna!
Nagyon sajnálom, hogy így alakult! Remélem Vass dokinak sikerül megnyugtatni téged és találtok megoldást. Igazából biztos szerencsésebb, ha nagyobb létszámból tudnak válogatni. Azt nem is értem, hogy Kopa nem látta, hogy probléma lehet a létszám miatt. Az pozitívum, hogy megmaradt az összes támogatott lehetőség és neked is volt 4 szép pete amit leszívtak. Tudom most nem vigasztal, te végig csináltad a stimut, műtétet és ez így nagy csalódás. Az első lombik a legtöbb esetben amúgy is csak tapogatozó jellegű a dokik részéről is , az legalább már látható, hogy nálad melyik készítmény , milyen mennyiségben volt hatásos.
Kicsit szomorkodj , amíg a hormonok hatnak, úgyis sírós leszel, aztán tényleg csak előre nézzetek!!

Albi,
ez a történet, hu! Elképzeltem az apukát ahogy meglátta a babát, majdnem elsírtam magam én is!
miciona

Ez a boci aki itt oldalt ugrál a cikkeknél nagyon vicces :D :!:
főleg mikor lefelé esik.
miciona

Sziasztok!
Hát itt vagyok! gondolom sejtitek, hogy nem zebrás teszttel jöttem! :( Hát ez van! A menetrendszerinti vörös-hadsereg megérkezett! :( Ez van! De most - még - nem visel meg annyira! Most már az inszemre gondolok! Tényleg mi ErcsiApuval nem vagyunk összeházasodva, ez nem gond az inszemnél? Mármint nem kell vinni papírt, hogy élettársak vagyunk? Vagy az csak lombiknál van? Ebben segítenétek nekem? Mert ha kell, akkor el kell intéznem még az inszem előtt! :roll:

Albi!
Köszönöm a drukkot, inkább elteszem az inszemre ha nem baj? :?: :roll: :wink:

Moncsiga!
Szerintem jöhetnek ide ezek az okos dolgok, mert ha g-mail-re teszed, lehet nem olvassuk annyian. Én egyébként lementem és tárolom a gépen az összes "okosságotokat"! Aztán amikor úgy érzem, hogy szükség van rá előveszem!

Miciona!

Nekem is feltűnt már az ugráló boci! Nagyon vicces. Én jókat szoktam nevetni rajta! Főleg amikor kiírják, hogy "HOPPÁ" hát az még mulatságosabb!

Legyen szép napotok!
Puszi:
Kata

Kép

KépKép
ercsikati

Kata,
sajnálom , hogy nem sikerült, biztos Te már érezted ezt , azért sem voltál olyan happy a napokban.
Ez a 3 ovu is kötelező az inszem előtt?
Ilyenkor nem kéne csinálni vmi plussz vizsgálatot? Elvileg minden rendben nálatok, de vmiért nem sikerült mégsem. Nem tudom mit kéne ilyenkor nézni, nem vagyok orvos, de egy nőgyógyászban biztos felmerül ilyenkor pár ok ami miatt nem sikerül.
Remélem az inszemmel elsőre sikeresek lesztek! Mikor kezded már Ironnál vagy megvárod Apánkat vele?

A zebrákat akkor küldjük Julcsinak, Albinak, Ritának.
Szimbáéknak sikeres tüszőnövelést! Szegény Szimbáné jó lehet ilyen melegben futni :(

Kismamiknak boldog babavárós frontmentes napot!
miciona

Micona!
Egyébként éreztem, hogy nem sikerült. Valamiért éreztem. Nem tudom miért, de most nem is vagyok "annyira" ki, mint az előző hónapban! Amúgy Kötelező a 3 ovu az inszem előtt. :( Nem tudom, hogy kéne-e vizsgálni valamit, majd Apánktól rákérdezek! Én holnap megyek Apánkhoz - azt hiszem még a jövő7en lesz - aztán Ironnál lesz a befejezés! Remélem az ő kettejük munkája meghozza Nekünk a gyümölcsöt! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Kata! :cry: Lesz még neked kétcsíkosod meglátod,nem is olyan sokára! Hajrá inszem! Sok puszi! (((((((((()))))))))) ölelés :lol:

Renna
Ez szerintem még belefér,senki nem várja,hogy egy nap alatt feldolgozd az ilyen híreket.Persze, hogy jár az agyad,mi-hogy-miért, ha beszélsz Ironnal még utánna is biztos újra átrágod magad mindenen.De utánna tessék megrázni magad és előre nézni!Mi itt vagyunk,segítünk,jó szóval... Ez még csak a kezdet,és ez nem fenyegetés! :lol:

Albi én sírtam a történeten,nagyon beleérző vagyok,meg persze a hormonok.. :lol:
ritu75

Kata!

Sajnálom! Szerintem az inszem lesz a megoldás! Kezdeni is fogtok most a Vass dokinál?
Nem tudom, hogy a Dévaiba hogy van, de a Kaáliban kellett közjegyzői papír már az inszemnél is! Egy óra alatt kész volt a közjegyzőnél( persze 5 perc is lehetett volna, mert már bent volt a gépben, csak nevet kellett volna átírni, de így nem tudnak 1 óra munkadíjat felszámolni)

Renna!

Tudom, hogy mit érzel. Remélem a doki tud valami választ adni a kérdéseidre. Nálam nem mondtak semmit. Még ma is rettegek a telefon előtt. Még attól is zokogásban török ki, ha jó hírt mondanak.

Valaki nem jön pénteken fél három fele? Sajnos egyedül kell mennem, most már elég valószínű. A párom nem tud eljönni a munkahelyéről.
Remélem azért odatalálok. BKV-val megyek!
Leírnátok, hogy jutok oda? Az Őrsről indulnék.

Ma éjszaka rémálmom volt, hogy nem találok oda. Amikor végre megtaláltam az intézetet már elkéstem, és nem voltak nálam az orvosi papírjaim, a telefonom és a táskám sem! Jól megizzadva ébredtem! :oops:
agnyes

Miciona
köszi a zebrákat,elfogadom-elfogadnám :wink: :lol: olyan messze van, még két hét!!De legalább addig is kismaminak érzem magam,sose voltam ilyen közel hozzá(az előző kettőnél is persze élveztem azt a két hetet,remélem most tovább fog tartani!)

Szimbáéknak én is jó tüszőnövekedést kívánok!
Drukk a többieknek.Albi te hol tartasz?
ritu75

Jó "reggelt"!

Katás, nagyon-nagyon sajnálom! Nagy puszik neked! Nem csinál Apánk semmilyen vizsgálatot az inszem előtt. Csak hopsz, neki! :lol: Az a jó, hogy az inszemek közt sem kell pihenő hónapot kihagyni. A stimu úgy megy, mint az ovu. indukciónál, én a végén néha kaptam tüszőrepesztőt, néha nem. Akarod, hogy leírjam a "beavatkozás" menetét, vagy már kiképeztek a többiek?
Szerintem hétfőn már nincs Apánk.

Renna, természetes, hogy gondolkodsz, keresed a miértet és az is, ha igazságtalannak érzed, ami történt. Az is! Itt mindnyájunkkal igazságtalan dolgok történnek. Ki érdemelne bármelyikünknél jobban Babát?! És mégis, nekünk ezt mérte az élet, ebben a szituban kell boldogulnunk. A lényeg, hogy előbb-utóbb ki könnyebb, ki rögösebb úton, de mindannyian eljutunk a babánkhoz!

Albikám, engem is jól megríkattál... Érdekes dolog az örökbefogadás... Én az oviból tudom, hogy lehet más szülő gyerekét is nagyon-nagyon szeretni (és az mennyire más szitu, mint az örökbefogadott gyerek!!!), én bátran vállalnám. A férjem nem ismeri ezt az érzést és amikor szóba került köztünk a téma, azt kérte, hogy addig amíg egy csöppnyi reményünk is van arra, hogy saját babánk legyen, ne beszéljünk erről. Teljesen megértettem...

Ettetek már lecsót tejföllel??? Én igen... fincsi, kóstoljátok meg bátran, most találtam fel! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára moncsiga 2009.07.19 10:13-kor.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Agnyes szia!
Jó lehetett az a rémálom! :lol: Végre rászántad magad erre tessék... :lol:
Ügyi vagy meglátod,minden rendben lesz. Én csak egy útvonalat tudok: A Ferenciek terén felszállok a 8-as buszra , az ott tesz le az intézet előtt (Oltvány köz nevű megálló?)
De lehet a többiek jönnek más verzióval
ritu75

Ritu! +++++ Nagyon szorítok Neked!

Ágnyes, rémálomban én is jó vagyok! Együttérzésem az éjszakád miatt! Segíteni sajnos nem tudok, de lélekben veled vagyok. :lol:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Moncsi!

Kösz az együttérzést! :lol:
Lecsó tejföllel??? Hát lehet, hogy kipróbálom!
Az egyik kolléganőm mindig túrós tésztával eszi. Nekem ez már meredekebb!

Ritu!

Kivetted a mai adag ragasztót? :wink:
Mikor kell tesztelned?

Albi!

Te mikor mész UH-ra? Leírnád nekem, hogy mennyibe került a fagyis beültetés? Elég horror összegeket hallottam.

Dr Szimba!

Lenne egy kérdésem!
Most nézegettem a 21. napi hormon vérvételem. És kettőn is láttam, hogy 0.8 körüli a progeszteronom. Ez gondolom nagyon rossz, de a dokik nem szóltak róla semmit. Most meg itt idegeskedem miatta.
agnyes

Köszönjük a drukkokat! Holnap már okosabbak leszünk és reményeink szerint nem hozunk rossz híreket...

[quote="renna77"]. írta:renna77..miért nem indult aza a kettő osztódásnak, és miert termékenyult meg az az egy abnormalisan. Mert ha legalább tudnám a válaszokat...

Figyi! Normál esetben többszázmillióból választódik ki egy, hagyományos IVF-nél a leválogatott, legjobb 2-3 millió katona "dolgozik". ICSI-nél már csak Kálmán szeme az, amelyik a befogásnál rendelkezésre áll, de ő a legjobb alakú és formájú katonákat kergeti a mikroszkóp alatt, egyúttal jó eséllyel a legjobb genetikai állományúakat is. Nálatok semmilyen kiválasztódásra nem volt mód. :( Elképzelhető, hogy ha lett volna mondjuk 100000 mozgó katona, a mostani 3 befogása fel sem merült volna Kálmánban, így viszont nem volt választási lehetősége. Összességében megállapítható, hogy a hadseregek nagy része alkalmatlan a feladatra, itt viszont a rendelkezésre álló katonák mindegyikével probálkozni kellett.
Egyébként spontán terhességeknél is lehet szabálytalanul megtermékenyülő embrió, de ez jó eséllyel nem tapad meg, vagy ha mégis, akkor annak nincs jó vége.
Tulajdonképpen szerencse, hogy nem lett 8-9 pete, mert ezeket etikai okokra hivatkozva nem fagyasztják, tehát jelen esetben ki kellett volna dobni őket.
Figyi! A Lenkeiben a C-és az E-vitamin bőven túl van adagolva, ezeket külön bevásárolni nem érdemes. Inkább ezt kell a napi 2-ről emelni (a javasolt egyébként napi 8), ezzel minden más anyag bevitele is jelentősen fokozódik. Én már másfél éve eszem napi 8 db-nak megfelelőt (minden étkezéssel 2-3 db-ot), de ha a helyzet romlana, megenném akár ennek az ötszörösét is. Inkább egy vödör tabletta, mint valamiféle műtét. A cinkből a napi 50 mg jó, a szelénből is a 100 mcg, csak folsavat adnék még ehhez, illetve Arginint. Ezekről írtam már korábban és akkor be is tettem több linket, ahol jó árban volt jelentős mennyiségű és hatóanyagú tabletta.

Na, szaladok dolgozni, addig is jó pihenést mindenkinek és persze mennek a drukkok az akciózóknak! 8)
szimba

[quote="agnyes"]
írta:
agnyes
Dr Szimba!

Lenne egy kérdésem!
Most nézegettem a 21. napi hormon vérvételem. És kettőn is láttam, hogy 0.8 körüli a progeszteronom. Ez gondolom nagyon rossz, de a dokik nem szóltak róla semmit. Most meg itt idegeskedem miatta.

A leggyakrabban használt mértékegység (ng/ml) szerint a 0,8 azt jelentené, hogy az adott ciklusban nem volt peteérés. Minimum 5-nek kell lennie, de sokan csak a 10 felettit tartják kielégítőnek. Ha a mértékegység stimmel, akkor azért nem aggódnak a dokik emiatt, mert a progeszteron pótlása a legegyszerűbb az összes hormon közül.
szimba

Köszi Szimba!

Csak azért aggódtam, mert az egyik ciklusnál volt egy szép nagy tüszőm. Akkor mégsem érett meg? :oops:
Na nem aggódom feleslegesen!
agnyes

Köszi Szimba!

Csak azért aggódtam, mert az egyik ciklusnál volt egy szép nagy tüszőm. Akkor mégsem érett meg? :oops:
Na nem aggódom feleslegesen!
agnyes

Albi, köszi a történetet. Ugyanezt tervezzük mi is: hat után meg kell állnunk. Ugyanezt gondolom. Talán az a feladatom, feladatunk, hogy megtanuljuk azt is szeretni, ami nem a mi vérünk, nem a képmásunk. Amikor Apánknak mondtam a donort, ráncolta a homlokát, ne adjam fel, még ne. Sajnos az örökbefogadástól a férjem elzárkózik, noha ...mindegy.
Szimba: Renna férjének Lenkei vitamint tanácsoltál. Sok rosszat lehet hallani róla...nem értek hozzá. Nem jobb a Ferulant? A férjem ezt használja, jónak tűnt.
ErcsiKata: szerintem Dévai 17-ig volt, nekem ezt mondta két hete, eddig lesz, előtte kellet hívnom. Lehet, hogy változott a program.
Sok sikert mindenkinek.
rozsafa

Rozsafa,
míg Szimba dolgozik válaszolok neked (bár én is dolgozoban vagyok:))
Szimba már jó párszor leírta a vitaminokról a véleményét. Ezt a témát már kivesézte rendesen, én nem is tudom leírni pontosan ,de ha visszanézed a hozzászólásait akkor nagyon hosszan írt erről. A lényeg, hogy Lenkeit azért támadják, mert megfelelő mennyiséget ad jó áron, s mivel a gyógyszer gyártóknak nem ez a célja azt mondják rá, hogy az a mennyiség már ártalmas. Példának hozta a C vitamint, amiből még Szent-Györgyi is 1000mg-ot ajánlott és erre azt mondták a Lenkeit támadók, hogy vese problémát okoz.
Szóval a lényeg a Lenkeiben lévő mennyiséget sehol nem kapod meg olyan áron és olyan összetételben. Szimba majd kijavít a részletekkel, nekem nem erényem az alaposág.
Viszont abban egyet értek
, hogy amíg remény van ne add fel a saját babára való esélyt!
miciona

Sziasztok!

Szóval, valóban elég lett a reggeli injekcióm, sőt még egy picuri mindig maradt.

Albi!
Először azt gondoltam, szerda, aztán azt mondtam, hogy hétfő (gondolván, az a biztosabb), aztán, mikor Dévisz enyhén megcsóválta a fejét és azt mondta, nincs veszíteni valóm...: a szerda mellett döntöttem. Utána persze egész nap ezen őrlődtem... Majd kiderül. milyen döntés volt...
Jól emlékszem, Te most kaptál fagyibabá(ka)t vissza? Mikor kell tesztelned/uh-ra menned? Mennek ezerrel a drukkok!!!

Ercsikati!
Sajnálom... :(
Egyébként: Dévisz valóban nincs már holnap.

Agnyes!
Másik verzió BKV-ra: Délitől 139-es busz. Igaz, ez nem közvetlenül az intézetnél tesz le, mint a 8-as.

Vitaminokról, akit érdekel:
Nem láttam említve a Maca Vibe-t (illetve Multi Maca néven igen, és a hatóanyaguk azt hiszem, ugyanaz). Igaz, nekünk nem igazán használt (talán minimálisan), de vannak, akiknél elképesztő javulást hozott. Talán egy próbát ez is megérhet.
Az 1000 mg C vitamin pedig valóban árthat a vesének, vesekőképző hatása van, ezért kell rengeteg vizet inni mellé (min. 2 liter).

Remélem, nem bánjátok, ha itt maradok közöttetek (ha már így alakult...) :)

Szép vasárnapot mindenkinek!
G.
gladiolus

Köszi mindenkinek az útbaigazítást! Azt hiszem a 8-as busz lesz a nyerő! :lol:

Elfogadják a korábbi eredményeim másolatát, vagy az eredetit kell odaadnom?
agnyes

Sziasztok!
Hát ha nincs apánk, akkor irány Vass doki! Remélem azért fogad majd! Bár Apánk azt mondta, ha megjön akkor vele kezdem el, aztán Vass doki fogja befejezni! Nekem valamiért úgy rémlik, hogy 27-től nincs ő! Hát nem tudom! Ez a közjegyzői papír viszont tényleg érdekelne, ha tudja valaki pontosan. Ha nem akkor majd megkérdezem holnap a dokit - már amelyik lesz! Még egy olyan kérdésem lenne, aki Vass dokis, hogy ha úgy van Ő is bemegy szombaton mondjuk inszemre, vagy inkább letudja pénteken? Csak azért érdekelne, mert szerintem nekem pont szombat lenne majd aktuális, ha jól számoltam!

Kép

KépKép
ercsikati

Ez a mondat szerintetek igaz lehet az inszemre is?

"Az emberi reprodukcióra irányuló, külön törvény szerinti eljárásoknak a házastársakra vonatkozó rendelkezései a bejegyzett élettársakra nem alkalmazhatóak."

Kép

KépKép
ercsikati

Kata,
nekünk mikor először mentünk szerintem meg sem kérdezték, hogy házasok vagyunk-e. Persze attól még lehet, hogy kell igazolás. A lombik előtt amúgy is nyilatkozni kell egy csomó mindenről, és minden papírt alá kell írni mindkettőnknek. Inszemnél nem tudom , hogy megy. Persze inszemnél nem fordulhat olyan elő, hogy fagyibabák lesznek és közben szakítotok és akkor kit illet a fagyibaba. Gondolom ilyen esetek miatt is kell a nyilatkozat.
miciona

Katám,
Sajnálom, pedig annyira drukkoltam. Szerintem az inszemnél nem kell közjegyzői papír, csak a lombiknál. És Apánk valóban holnaptól nincs. Irány VAss doki. Ercsiapa eredménye jó lett? Mert lehet, hogy Kopa írhatna egy papírt, hogy inszemre javasol, és akkor nem kellenne még egy ovu. indukció.

Rencsi, Te milyen vitamint szedsz. Nekem a 15. héttől Maltofer és Tovita van felírva, és a vasam teljesen rendben van. Apánk neked is ezt írja, ha igen lehet emelni kellenne az adagot. Domi jól megdolgoztatja az anyukáját. :wink:

Kép
gmelcsi1

Agnyes,
nekünk mindig az eredetit kellett ott hagyni. Bár van citilogiai leletem is ami nem közvetlen a lombikhoz kellett abból a másolat lett Déviszé. Amiket ő kér abból mindig az eredeti az ővé.
Várunk holnap ahírekkel.
miciona

Melcsi!
ErcsiApu eredménye tökéletes és nem kell még egy ovu. ind. Már inszemes stimu lesz holnap! Reggel hívom az intézetet, de szerintem azt fogja mondani Ágika, hogy menjünk, aztán majd valamikor sorra kerülünk!

Miciona!
Azért erről a papírról kérdezek majd Vass dokitól!

Kép

KépKép
ercsikati

Kata,
Melcsivel együtt írtunk, ő azt, hogy inszemnél nem kell, én meg , hogy lombiknál :))

Melcsi,
Te jól bírod a frontokat? Illetve Marci jól bírja? Állítólag a hideget nem szeretik.
miciona

Sziasztok.

Katám:SAJNÁLOM!!! :cry: Nagyon sokat gondoltam rád ma.Apánk nincs holnaptól aug.20-ig.
Vas doki szerencsét fog hozni neked hidd el! :lol:

Renna:nekünk sem mondtak semmit.És én is ugyanazt érzem mint agnyes.Minden telefonhívás elött rettegüng,hogy elindultak-e osztódásnak a sejtek.
Párommal akkorát sírtunk amikor azt mondta Gyöngyi hogy 2elindult és a 3. is azt a képet mutatja.Borzasztó nagy ÖRÖM volt.4-szer nem volt beültim,4-szer átéltük ezt. :cry:

Ritu:ragi+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Tele a hütő????
szimbáék:drukk+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++szimbáné????

Kép
Kép
melánia

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: