A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júniusi babavárók

fehér teát ittam az este meg ma.
létezik attól hatalmas, szűnni nem akaró ordítás a babának?
szívem szakad meg. álmából is ordítva ébredt. ilyen sem volt még.
szélcső sem segít :( :cry:

Kép
kissmanó

Mi az a fehér tea? Szegény Géza baba! Gyorsan gyógyuljon az a pocak!

Egy gyerek nem harmadannyi teendő, mint 3, hanem tizedannyi. Nem kell főzni, takarítás a töredéke, senki nem hordja be a homokot, nem szórja ki a zsebéből a nappali közepére a műfüves pálya gumitörmelékét, szóval tiszta Hawaii. Azért már nagyon hiányoznak :roll:

Mi lehet Csillagékkal?

Benta

Kép
benta

Mikre nem jók a vonalzók :wink:
Most figyuztam meg a Benta eslőszülöttjének a szülidátumát a tábliban, s jöttem rá: enyém elsőszülött 5 nappal bújt ki korábban mint Krisztián.

Hát most hogy is monnyam? ugye van fekete tea, ződ tejja (amit eccerűen nem bírok meginni), piros (a roiboos) tea, s van a fehér tea (bizonyos Avonos termékek tartalmaznak fehér tea kivonatot).
Na, én eme utóbbiból ittam nyakra főre.
Hát végül az n-edik szopi megnyugtatta, majd felraktam a konyhaasztal közepére a hordozóba, s kis idő múlva nekilátott tv-zni. Én meg galád módon hagytam, mert apa az orrom elé tette a vacsit (sült őzike máj...nyamm). S a tv előtt jócskán elvolt.
Majd bejöttünk ide a szobába, naná elkapta a harci ideg meg az ordíthatnék. Ismét kis cici, belealudt, mondom hálisten, tudok dolgozni. Erre bő 5 perc után már magyarázott.Hát remélem nem kezd elromlani, mert felmondok.

Tényleg: Kiscsillag vajon mikor mehet haza? Remélem a szopi nem látja kárát ennek a kórházasdinak.

Magdi: megnyugtatlak...enyimfiam is útálja a pihiszékét. 3 perc után már cirkusz van. Még egy perc ráadás nyugi, ha bekapcsolom a berregtetőt. Utána muszáj kivenni.

Benta: látom a kis plüssállat (vagy nem állat.... :oops: nem emléxem) kemény pódiumon ücsörög. Szokja a gyerek a közelségét a laptopnak :lol:

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Ez a meleg minket kikészít!
Ami a bosszantó: Áron már 1x aludt 9-5-ig, és szerintem most is menne neki, ha nem lenne ez a dög meleg! De ugye én is felkelek inni, ő miért ne tenné?!
Mi egyébként adunk neki teát vagy vizet. Szerintem is kell, mert hiába elegendő az anyatej, ilyen melegben óránként ciciztetni kéne!
Remélhetőleg holnap kapunk kölcsön egy mobil klímát, és le tujuk hűteni a hálót. Most 27 fok van bent...ebben tényleg nem túl jó pihenni.

Kismanó, szerencsés vagy! Én most jobban örülnék annak a 17 foknak. Más esetben kimennék a strandra, de most Áronnal ugye még nem lehet, így csak púp a hátamon ez a meleg!

Ma megjött a more milk, már be is vettem kettőt! Az ivás dologra megpróbálok figyelni, de persze ilyen melegben nem egyszerű!

Ma voltunk a dokinőnél. 5600 grammos Áron! :) Mondta is, hogy olyan szép gömbölyű, hogy meg sem kérdezi milyen az étvágya.
Ami bosszant: Elküldött minket már múltkor hasi és koponya uh-ra. Szerintem semmi értelme, de mondtam, hogy oké legyen. 21-ére kaptam időpontot, erre most kitalálja, hogy menjük el laborba is (vizeletvizsgálatra) Persze semmi oka nincs, csak úgy. Ráadásul ezt úgy csinálják, hogy beviszem a gyereket, ráragasztanak valami zacsit, és várjuk a pisit. Én úgy vagyok vele, hogy ha nincs semmi baja, akkor minek?! És Áron makk egészséges.
Mi a véleményetek? Szerintetek mondjam meg, hogy én nem akarom?

Magdii, köszi a linket..lehet hogy veszek, de persze a békás tetszene az meg egy vagyon!

Benta, Beni édes. Ugyan olyan rugink van, mint nektek az 1. képen! :)

Megyek aludni! Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Hogy viselitek ezt a dögmeleget? És a bébik?
Adél még soha nem aludt ennyit, mint most. :)
Ma voltunk doktor néninél: az asszisztens nő két- három hónaposra saccolta Adélt. :lol:

Moncsy: képzeld, mi is kaptunk a SOTE- ról levelet, mikor már pár napja voltunk itthon a babával. Nagyon megijedtünk, azonnal rohantunk a gyerekorvoshoz, aki fogta a fejét, mert nálunk az volt a szitu, hogy Adél nem volt velem az első 24 órában, vagyis nem kapott anyatejet- ez pedig feltétele volt ennek a vizsgálatnak… Na mindegy, megijedtünk de nem volt semmi baj szerencsére. :roll:

Manó: Géza baba zabálnivaló!
És most mi lesz a könyveléssel, sikerült azóta megoldanotok?

Anuk: na de miért utcafesztiválozik (vagy mifenét csinál) Rod?? Nem csodálom, hogy kivagy, ha egyedül kell gondoskodnod mindenről.

Noémi: Suttogó nekem is nagyon bejön (ma újfajta sírást produkált Adél- szomjas vagyok), báááár az altatással elúsztunk. Nem baj! Legalább majd tudom, hogy hozzam helyre! :D
Mi is megyünk koponya UH- ra, meg valami speckós vizsgálatra is. Anyósom ismerőse csinálja meg, azt mondta, hogy szerinte érdemes. Ha ingyér van, miért ne?

Sosi: nagyon helyes a kislányod, ahogy gyönyörű kisfiad szeretgeti!

Benta: a kedvencem a sapis- pelenkázós kép, azon annyira ééédes!!!
Fiúk mikor jönnek haza?
tökmag79

Jó reggelt!

örülök, hogy ennyien megnéztétek Benit!

Manó,
igen, ez a 3. gyerek sorsa, semmi fodor és csipke meg édibédi, csak a rideg tárgyi valóság :lol: Az egy főre eső laptop- és számítógép kapacitásunk úgyis magas, jut a babának is :)

Tökmag,
holnap hozzuk haza a fiúkat! Végre!

Orvosi vizsgálatok:
Macera, de megéri. A húgyúti fertőzés alattomos, és maradandó károkat tud észrevétlenül okozni. A UH igen hasznos, ha benő a kutacs, már csak a CT, MRI marad, ez azért jóval egyszerűbb. Nagyfiamnál ezen a rutin UH-on derült fény a cisztájára.

Ami szomorú, hogy már alig van hely, ahol ingyenes. 7-12 ezer ft általában a vizsgálat. Így egyre kevesebb baba jut el. Szóval aki teheti, ne hagyja ki. Szerintem.

Ma fodrász, festés, vágás, és egy kis vásárlás, mert megérdemlem. Tesóm fog vigyázni Benire. Még sose vigyázott a 8 és fél év alatt a gyerekeimre.

Benta

Kép
benta

Benta: tesódnak most jól jön az edzés Benivel, hisz ha nála is útban a baba.....

az este (izé...éccaka) mikor mentem lefeküdni, bevittem a kis piócámat is az ágyijába. s mert megébredt, cicivel akartam kínálni. ő meg köszönte, nem kérte. anya meg csak nyomatta, hogy olyan nem lehet, hogy nem kéri, erre ő megrázta a buksit, mintha mondaná, hogy kössz, nem. s ezek után még egyszer akartam kajáltatni, s ő ismét megrázta a kobakot, hogy nem.
szal máris van akarata, s meg is érteti magát.

Kép
kissmanó

Beni meg csámcsog, ha éhes. Hátha a lüke anya nem érti, mi a szitu :lol: Megint hajnali rém volt, pedig napok óta nem /azért 2-3 óránként enni kért/, reggelre annyira összerókázta magát, hogy fürdés-hajmosással kezdtünk.

Kép
benta

Nagyon beteg a nagymamám. Most vannak orvosnál. Nem tudom,meg meri-e anyu mondani neki, hogy mi a helyzet... Nem elég apu, akinek hónapokat jósolnak már csak, most a mama is. Anyukám meg megszakad a két beteggel. Nem is tudom, kiért szakadjon meg a szívem.

Miért van az, hogy Beni az előző 3 napot végig aludta, ma meg csak kiabál, és nem tudom elaltatni?! Kérem vissza az alvós mackómat!!!

Benta

Kép
benta

Benta: hú, de cudar helyzet a beteg emberekkel. De boldog lehetsz azért, mert 3 gyerekedet láthatta a nagymamid. Sajna nálunk egyik gyereket sem láthatták a mi nagyszüleink. Sőt, a párom meg sem ismerhette az enyéim közül egyiket sem, igaz én az apa Géza névre hallgató nagytatáját igen.
Asszem ezért akartam volna a húszas éveim legelején férjhez menni, s gyereket is mellé. Hát nem jött össze.

Én pedig tegnapelőtt s azelőtt azt hittem megtanult pukizni a fiam. Hát a tegnapi nap erre a bizonyíték, hogy nem. Sőt, ma is volt már óbégatás. S most is nyögdécsel.

Apa pedig megbízott, hogy szedjek össze valami anyagot, amit a helyi tvseknek odaadok, hogy holnapra a szabadidő műsorba tegyenek valami offroados anyagot. Oáááá, minden le van archiválva. Most keresgéljek.
Aztán menjek keressem meg a műsorvezetőt.
Francba.
Kezd itt is meleg lenni, tegnap feltornászta magát a kinti fókák száma 31-re.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni,mert egész nap müsor volt,fájt a pocak,meleg is volt meg minden!
Mellé meg még tanácsadáson is voltunk,levették a vért,ma postázom!
Képzeljétek Benedek 3690 gramm és 52 cm!
A születési súlya:2920 gramm hossza 47 cm volt!
A legkisebb súly volt 2850,és 3005 grammal jöttünk haza!
Leesett 2 napja a köldökcsonk is,bár nem szépen maradt egy kis seb,de ez már sokkal jobb így utáltam neki tisztítani!

Benta!
Tündéri Beni a fotókon!
Nem felejtettem ám el a kemencéről a képet,már teljesen kész valamelyik nap fotózom és felrakom neked!

Tökmag!
Nektek hány nap múlva lett eredmény?

Ultrahang:
Nekünk a kórházban megcsinálták,már aki kérte!
A hasi és a koponya együtt 5000 volt külön külön 3000!
Vizeletvizsgálat is volt azt hiszem a 3.napon,hajnalban elvitték megkapta a kis zacsit,aztán kis idö múlva le is vették neki!

Adós vagyok még a szüléstörténettel,most már készülöben van!
Szép napot mindenkinek!
20140328174041

Benta, szerinted akkor is vigyem el a gyereket, ha semmi baja?! Mert még a hasi és koponya uh oké, hogy megnézzék mindene rendesen fejlődött-e (bár ezt a hasamban is nézték), de a labor minek?
Nekünk sem csinálnak csak úgy...

Még kéne mennünk csípőszűrésre is. A budai gyermekkórházba küldtek, de ott közölték, hogy annyira telítettek, hogy szeptembernél előbb nem tudnak időpontot adni, és az is majd csak júli végén lesz. Most a drnő megpróbál majd az ortopédiai klinikára küldeni, mert ott még ingyenes mindenhol máshol fizetős. Remélem sikerül mert egy vagyon tb-t fizetek...nem lenne jó, csak azért fizetni a vizsgálatért, mert az ingyenes hely megtelt.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!
Küldtem pü-t :D

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Remélem mindenki hűsöl ebben a jóó időben! :D

Benta: akkor holnap megint zsivaj és élet lesz a házban. ;)
Milyen cisztája volt kisfiadnak??
Nekem anyósom intézi el (vagyis ismerőse) ezeket a vizsgálatokat, ezért lesz ingyenes. Először én is úgy voltam vele, hogy minek kísértsük a sorsot, hiszen tök egészséges a gyerek, de inkább elmegyünk, megnézetjük Adélt…
Fodrász!! Éppen ma álmodoztam róla, na meg a kozmiról! :D
Tesó: miért nem foglalkozott a babákkal? Hugom éppen most „rontja el” Adélt. :P
Jobbulást kívánok a szeretteidnek…

Képzeljétek, ma reggel mikor meghallottam Adél sírását, beindult a tejem, de így még soha: spriccelt belőlem! Hát elég fura látvány volt, de a csaj komázta, hogy nem kell dolgoznia a tejcsiért! :lol:

Moncsy: ezek igazi szemetek- ha megvan az eredmény, és negatív, NEM jeleznek vissza! Én ajánlottan, tértivevényesen adtam fel a vérmintát, így láttam a múlt héten, hogy kézhez kapták. Gondolom most már megvan az eredmény, úgyhogy én csörgök majd rájuk (az értesítőn volt egy telefonszám, ha Neked nincs meg, elküldöm majd priviben)…

Noémi: engem is elhajtottak a budai gyerekkórházból… A doktornő egész augusztusban szabin van! De nekem még annyit mondtak, hogyha visszatelefonálok július 31-én, talán mégis tudnak adni időpontot. Szerintem próbáld meg Te is. :wink:
Ja, az én PÜ- m átment Neked?? Sz@rakodott a gépem, újra kellett indítani...
tökmag79

hello Mamik,

Tündériek a kisfiúk:)egészen zseniális. Gratulálok lányok.
itt a belváros közepén sincs kifejezetten hideg.
Benta, fogadd mély együttérzésemet, nagyon-nagyon nehéz dolog.
Bentához hasonlóan én is kondicionálom a hőmérsékletet, ahol épp nincs a baba. Persze nem végig, és nem nagyon hüvösre, csak, hogy el lehessen viselni. nekünk a tegnapi nap volt nehéz, a kismormota nem aludt, csak nyűgös volt, meg enni szeretett volna, meg sírni, és minden baj volt, meg az ellenkezője is. Aztán n7kor elegem lett, és úgy döntöttem, elviszem sétálni a Károlyi-kertbe, és ott vhogy megnyugodott. A mai nap szerencsére sokkal jobb. Jön a dédije, úgyhogy takarítok, meg rendezem a lakást ( plusz kialmozom a szegény kis közellenség malacot, mert atttól aztán nálunk a szag is disznyóólas ám...)
Anuk, hát nem irigyellek. Szerintem elbeszélgethetnél gyermeked apjával erről a bulizás témáról. Nálunk az e kompromisszum, hogy hetente egy alkalommal mehet, ha nincs semmi rendkívüli, ezen kívül meg az esettől függ. Meg persze én is mehetek, van itt tej, és ha van kedvem barátnőzbni, vagy ilyesmi, akkor mehetek. Tényleg lányok, ti ezt megbeszéltétek?
Elgondolkodtam a minap, amikor azt a győri császáros tragédiát hallottam... azért nagyon durva lehet... az a fiatal srác ott maradt özvegyen, újszülött ikerpárral... elég nehéz elképzelni, hogy simán otthagyhattam volna a fogamat a műtőasztalon...
Ti is szoktatok éjszaka fejni, ugye? az eléggé horror... képzeljétek a lánykám lusta teljesen kiszívni a mammát, mindig ideges lesz, ha már nehezen jön, és üti-vágja, meg rúg az édes kis csülkeivel...
tartsatok ki, szép délutánt kívánok.
üdv, mormota
mormota20

Helló!

Köszi Banyoszka! Válaszoltam!

Igen, Tökmag megkaptam. Arra is válaszoltam! :)
Vicces látvány lehettél, ahogy spriccelsz! Ezekről kellene felvételt készíteni, mert később már az ember nem is hiszi, hogy vele történt. Nézegettem azokat a képeket, amikor hazajöttünk a kórházból...mint Dolly Buster! Hihetetlen! a képen az egyik mellemen a fejőgép van a másik alatt egy pohár (akkor még nem volt tej gyűjtő kagylóm). Mondtam Viktornak, hogy az a kár, hogy nem fényképeztük le csak a cickókat!

Mormota, nálunk is megvan a kompromiszum. Mindketten mehetünk, de most már egyikünk sem az a bulizós fajta. Én inkább napközben szoktam elmenni - fodrász, kozmetikus, ilyesmi - Viktor pedig kosarazni, kávézni a haverjával!

Tökmag, nekem is ezt mondták telefonon, csak ezzel az a probléma, hogy a csípőszűrést 6-10. hét között ajánlatos csinálni. Nekem azt mondták utána már nem sokat ér...

Mormota, én fel sem fogom, hogy tényleg meg lehet halni a csaszi szövődményeitől...jó lenne tudni volt e magánorvosa...

KépKép
KépKép
kfnoémi

én ott szültem...megmondom őszintén nekem nagyon fura az eset...

Kép
Kép
mniki84

írtam csomót, elszállt :twisted: :twisted:

Kép
kissmanó

Manó,
írd be újra, légyszi!!!

Köszönöm az együtt érző szavakat, nagyon jól esik!

Nekem úgy tűnik, mázlim volt a Budai Gyermekkórházzal, még kaptunk időpontot júliusra.

Noémi,
én megcsináltatnám a vizsgálatot.

Niki,
miért találod furcsának?

Mormi,
én nem fejek se éjjel, se nappal. Igaz, éjjel-nappal 2-3 óránként kiürít a fiam.

Tökmag,
a fejecskéjében volt/van ciszta, emiatt gyorsan nőtt a feje. Így utólag visszanézve hatalmas feje volt. Az egy éves korában hordott sapka még ovis korában is jó volt rá :roll: Állandóan nézték UH-gal, lebegett a shunt-műtét a fejünk fölött. Szerencsére semmi baja Krisztiánnak, de nem keveset aggódtunk érte.

A hajam szép, a napunk egy f@s volt. Remélem holnap jobb lesz.

Benta

Kép
benta

arra fogják hogy a dokik meg sem kérdezték hogy kakilt e az anyuka...na én (normál szülés) és tesóm (császár) mind a ketten azt éreztük amikor bent voltunk hogy semmi de semmi más nem érdekli őket mint hogy sz@rtam és pisiltem e...5ször kérdeztél meg naponta, ha fél napig nem kakilt az ember, akkor más hashajtót kap, a császárosokra meg 10szer ránéznek...se a gátsebem, se a vérzésem semmi nem érdekelt eőket csak a székletem :shock: :lol:

szörnyű az a mi történt, de szerintem nem a kórház hibája...HELPP szindróma sajnos 0,5%-ban elordul és nem lehet ellene tenni semmit..

nagyon sajnálom a csalásot, szegény apuka, ott maradt 2 babóval...most ebben a hisztis időszakban átérzem milyen lehet 2 icipici babóval...

barátnőm (szülésznő) van nagyon kiakadva hogy oké természetesen mindenki őket hibáztatja...a sajtó felfujja, ők meg szívnak, mert a szülő nők félnek Győrben szülni...mert sajnos az országban itt fordult elő ez az eset...félnek hogy ők is meghalnak...nekem eszembe se jutna...de nagyon nagyon sajnálom a családot :cry: :cry:

ui. lili hipernyügi...egész nap most sikerült 15 percre elaludnia...nagyon fári vagyok, fáj a fejem a sírástól...küldjetek hideget PLÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ!

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Bibiiiiiiiii, itt holnapra jön a hidegfront 8)
Igaz, nem örülök neki, mert esküvöre megyünk és nagyon nagyon nyàri az alkalmi ruhàm, amit vettem...Esernyövel meg plàne nem mutat...a banzàj szombat du is tart...
Teljes stresszben vagyok, hogy fogom megoldani az etetést, vigyem a cumisüvegmelegitötöl kezdve a tàposdobozig az egész koceràjt? A cicimben nem bizom, lesz-e elég tejem, meg hol fogok az etteremben tudni szoptatni...persze a rucim nem szoptatos ruci, szoval egyuttal derékig egy szàl csöcsre kell majd vetkezni :oops: :oops: :oops:

ma voltam nögyogyinal, a meg hatodik heten tarto verezgetesemet normalisnak talalta, ha vége, mehet a papas mamas...de meddig csöpögög még??! ràadàsul ma az aranyerem is kijött :shock: még eddig sose volt, azt hittem, lassan vége a megprobaltatasoknak.
Ja, és kaptam receptre 5 alkalom gyogytornàszt és 5 alkalom intimtornàt --- hààt, ràmfér mindkettö, bàr holnapra nem fogok agàrhassal fesziteni a bulin... :oops:

Apat ezido alatt tökegyedül hagytam a bébivel elöször---persze a kicsi nem aludt, volt 2x éhes, büfi, nyügi, puki, kaki, és siràs....apuci teljesen lefàradt :D jövö hettol meg atvallaltatom vele a hajnali tàpos etetést - Noémi, az ötletet Te adtad egy hozzàszolasodban - reggelre annyira megéhezik a fiam, hogy muszàj vagyok tàpival kitömni a hasàt.

A györi kismamàrol nem hallottam, nem tudtok egy linket küldeni, ahol el lehet az esetet olvasni?

Na, megyek vasalom az ünnepi szerkOkat, kitartàst a hösegre, babucik! és anyucik!
preta

Jó reggelt!
Vasárnap estig ne lássak esőt. Monnyuk nem muszáj dögmeleg legyen, csak ne essen.

Benta: most mégsem pötyögöm vissza amit írtam.

Ne kezzetek körözni, a 7végén nem leszek. Húgom belázasodott, nem jött haza. Így kimegyünk a lakókocsival mi is a verseny helyszínére.

Győri esetet olvastam...döbb-döbb....bár nem egy alkalommal hallottam dícsérő szavakat is a Petz-ről.

Ismét szopis hullámvölgy volt, de úgy néz ki helyrepattant.

Hú, visítás keletkezett hírtelen. Léptem

Kép
kissmanó

ja, jut eszembe: Tökmag kérdezte a céges dolgot. állítólag megoldódik. vagy tegnapra (ami nem jött be), vagy jövő 7en mikor apa megy oda.
de nem zárkóztak el a dolog megoldása elől, hisz cirmos lett az ők orruk is.
a poén: Úniós adatbázisban nem szerepelnek jól, ellenben az apehnél igen.
szal az apeh házatáján van bazi nagy rendetlenség, ez az ők hibájuk.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Tegnap lent voltunk Balcsin! Nem fürödni, hanem csak úgy, mászkálni egy kicsit. Embertelen időpontban, de Adél jól bírta a strapát, végig aludt. :)
A ti béjbetek is keveset eszik? Biztos náluk is úgy működik, mint nálunk, hogy dögmelegben nem kívánják a kajcsit. Ellenben elkezdtünk vizet inni, eddig nem volt hajlandó! Na most sem nagyon komázza, de megissza.

Mormota: én nem fejek éjjel… Sőt, csak akkor, mikor eszembe jut. :oops:
Viszont mostanában kicsit többet, mert Adél most nem sokat eszik és félek, hogy nem lesz később elég tejem.

Noémi: na, akkor elszállt az irományom, mert azóta én is válaszoltam a leveledre. :evil:
Tudod, néha úgy érzem magam, mint egy bennszülött zulu nő, mert gyakran félpucéran mászkálok itthon csőre töltve, hogy mikor éhes a béjb, csak rá(m) tudjon cuppanni. :lol:
Csípőszűrés: király. Akkor ezért húzta a száját a gyerekorvosunk is, hogy nem csinálják meg augusztusban.

Hű, nagyon mérges vagyok! Múlt héten vasárnap jött volna apósom, a felesége meg az ő fia és felesége. De nem nekem szóltak és nem én hívtam őket, csak páromon keresztül üzenték. Én pedig aznap lemondtam, mert nagyon fáradt voltam, ráadásul aznapra már jött hozzám valaki és nem szeretem a tatárjárást!! Erre most hallom, hogy mekkora szarszemét vagyok, merthogy ők tortával készültek meg mittomén mivel. Basszus, nem hiszem el, hogyha egy kisgyerekes anyuka azt mondja, hogy légyszíves ne gyertek, még sértődés is van a dologból…! Sajnálom, hogy így alakult, nagyon kedvesek, meg minden, de akkor sem kellene szerintem ekkora ügyet csinálni a dologból! Mindegy, most megyünk ki apósomhoz, jól ki fogom osztani ha be mer szólni!!

Benta: ez elég szörnyen hangzik, de most már nincs semmi gáz Krisztiánnal, ugye?

Niki: tőlünk is minden nap megkérdezték, hogy pisi- kaki volt- e. :D
Állítólag ha valaki nem tud produkálni, haza sem engedik… Barátnőm nagyon kivolt, mert neki egy szemét nővér nem adott hashajtót! Aszonta, hogy anélkül kell teljesíteni! :twisted:

Preta: szívószálat kivezetni a csini ruciból?? :D

Manó: hát mákotok volt, hogy sikerül elintézni! Még jó, hogy a cég is partner benne…!
Versenyhez jó szórakozást!
tökmag79

Sziasztok!

Végre van egy kis időm, bár nem szeretném elkiabálni.

Bele olvasgattam a hozzászólásokba, mert arról már letettem,hogy visszaolvasok.
Látom mindenkit megvisel ez a nagy meleg.
Meg azt is olvastam,hogy mindenféle vizsgálatok várnak rátok. A csípőszűrésre nálunk is ilyen sokat kell várni sajnos, úgyhogy lassan be is kell jelentkeznünk,hogy 3 hónaposan el tudjam vinni.

Ha nem baj, gyorsan írok magunkról, meg a szülésről:
Szóval 2-án csütörtökön be kellett feküdnöm. A doki nézet uh-t, flow-t, és magzatvizet. Minden rendben volt, ezért azt mondta,hogy pénteken sem fogja megindítani a szülést. Ő egyébként is a spontán szülés híve, szerinte csak fölösleges kockázat indítani.Ez eléggé elkeserített, de valószínű ez segített. Jól rásrtesszeltem. Már aznap eléggé keményedtem, majd péntek hajnali 3-kor 10 perces fájásokra keltem. 4- től 5 percesek lettek, és már sehogy se volt jó, csak sétálgattam a folyosón. 6 körül szóltam a nővérnek,hogy 5 perceseim vannak, mire közölte,hogy majd vizitkor elmondhatom a dokinak. Szerencsére az ügyeletes doki benézett hozzám, és megvizsgált. Még csak szűk 2 ujjnyi voltam, de felküldött a szülőszobára. Itt már két fájás között rosszul voltam (hányinger, szédülés- merthogy ájulós vagyok), így hiába kértem nem kaptam beöntést,és a szülésznő rábeszélt az edára is. A dokim 8.30-kor jött. Még mindig csak 2 ujjnyi voltam. Burkot repesztett,és bekötötte az edát. Innen nem történt semmi. Már az elejétől erős fájásaim voltak, de nem voltak elég hosszúak. Közben a délelőtt folyamán többször leesett a baba szívhangja, így nagyon kinézett egy császár. Szerencsére a dokim nem szereti elkapkodni a dolgokat. Továbbra sem tágultam rendesen, és az eda sem hatott jól Az ágyékomnál egy ponton folyamatos erős fájdalmat éreztem, ami kifárasztott rendesen. Az utolsó adagnál ez elmúlt, így tudtam pihenni. 3-4 óra között, már a doki masszírozta a méhszájamat. 4 után nagy nehezen jöttek a tolófájások, de az elején nem nyomhattam rendesen, mert a méhszáj még mindig nem tűnt el. Majd nagy nehezen 17.05-re sikerült kierőszakolnom magamból a fiamat. Rögtön felsírt, és megkaptam mielőtt elvágták volna a köldökzsinórt. Ja, a zsinórt apa vágta el, aki végig mellettem volt. Kicsit meghatódott, én csak boldog voltam, és fáradt. Miután felöltöztették, még visszakaptuk,és 3 órát sikerül együtt tölteni a szülőszobán.
10/10-es agpart kapott.El sem hittem,hogy 4 kg lett.
A doki persze utólag közölte,hogy ő bizony látta, csak nem akarta mondani.
Persze a szülőszobáról nem tudtam egyedül felmenni a szobámba, mert annyira szédültem,hogy még másnap is csak felügyelettel zuhanyozhattam le.
A kórházban kicsit besárgult, és fogyott, így nem is reméltem,hogy kedden jöhetünk haza. Nagyon boldog voltam.
Az éjszakáink eddig nagyon jók, csak enni kel fel. Napközben fáj a hasa, és imád ölben lenni. Mi is imádjuk, csak nem kellene megszokni, mert ha kettesben leszünk, nem fogok tudni semmit csinálni.
Még dobok pár képet, délután meg írok Csillagnak, mi van Borcsával.
Puszi mindenkinek, és kitartás, hétvégére jön a lehűlés.

Zsu

Kép
bvigh

Kép

Kép

Kép

Kép

Zsu

Kép
bvigh

Csillagék ma haza mehetnek, Kiscsillag még kap antibiotikumot, de a szeme már jó.

Zsu

Kép
bvigh

Hála Istennek, hogy Kiscsillag jobban van!

Zsu,
gyönyörű a gyermek! Ügyes voltál nagyon!

Itthon vannak a nagyok, végre kerek a világ :lol:

Most olvastam, de igaz: Ha tökéletes pasit akarsz, szülj egyet! Nekem már hármat is sikerült!

Puszi,

Benta

Kép
benta

Hahó, merre vagytok?

A medencénk vize meleg. Nem tudom, hány fokos, de ki se jöttünk belőle délután. Jövőre már Beni is ott fog úszkálni! Babaúszást tervez valaki rajtam kívül?

Olyan jó lenne, ha írnátok!

Benta

Kép
benta

Zsu: kisfiad nagyon szép baba!! Annyira édes, ahogy apával alszanak! :)
Kösz a szüléstörténetet- látom Neked sem volt túl rövid a vajúdás... Ahogy olvastalak, az jött le, hogy nagyon jó dokid van! Párod hogy élte meg az egész szülést?

Benta: szerintem Mindenki a medencében van, ezért nem ír senki! :D
De jó nektek, iszonyatosan irigyellek a pancsiért! Ma valami borzasztó dögmeleg volt kint!

Tökegyedül leszek a hétvégén. :(
tökmag79

Sziasztok!

Megint eltüntem, sajnos a pocifájás - sírás - nem alvás újra napirenden van tegnap óta :cry: Plusz a sugárban hányás is beköszöntött, nem szeretnék bepánikolni, de mióta Amadea írt a refluxról, és utánaolvastam, egyre több tünetet fedezek fel Dávidon... kész vagyok lelkileg is, agyilag is :(

Benta, én terveztem, hogy megyünk babaúszásra, elvileg három hónapos kortól ajánlják, ha addigra elmúlna az állandó sírás, mennénk!

Zsu, nagyon édes Zalán baba!

Örülök, hogy Csillagék jobban vannak!

Mennem kell, leváltom Tibit, most ő próbálja nyugtatni Dávidot. Mit csináljunk, hogy jobb legyen szegénynek??????

Jó éjszakát!
Holnap hidegfront, legalább egy gonddal kevesebb...
magdii

Tökmag, szegénykém, egész hétvégén egyedül? :( Huh, én is nagyon nehezen bírnám, de kitartás! Legalább picit lehül a levegő, és talán többet tudtok kimozdulni!
magdii

Sziasztok!

Még nem olvastam vissza, de látom, Zsu írt rólunk. A lényeg: Borcsa hétfőn sokat sírt, estére magas láza lett+ nem tudta kinyitni a jobb szemét, annyira bedagadt neki. Az ügyeletről beküldtek a kórházba, mer tnagyon magas volt a pulzusa. Ott kb éjjel 11kor felvettek (ne tudjátok meg, minden adatunkat 3x elkérdezték, kb 1 óra hosszat tartott az egész rögzítés... viszont szereztek az éjszaka közepén egy szemészt). A szemész kötőhártyagyulladást állapított meg, rögtön adott is cseppet.
Kedden, szerdán volt még röntgen, hasi UH, fülorvos, vérvétel: vérszegénység -de ez 3 hónap körül állítólag minden babánál normális, és a mellkasán volt vmi, ami szerint hörghurutja is van, erre kap antibiotikumot. Pénteken voltunk még a szemésznél, már teljesen rendben van, holnap estig kell még csepegtetni. Az antibigyót meg még egy hétig kapja.
Kedd reggel óta láza sem volt, tuti, hogy itt is a hülye OEP-es térítés miatt tartottak bent eddig (3 nap után fizet csak a TB a kórháznak...). VIP szobánk volt napi 2000ért, mert csak így lehettem éjszaka is vele. Na, ne tudjátok meg ez hogy néz ki, kár, hogy nem fotóztam le! Lényeg, hogy a kiságy mellett egy kórházi ágy az extra, amúgy ugyanúg az osztályon van, a nővérkék ragasztószalaggal felerősített lepedővel próbálták egy kicsit a belátást csökkenteni... a WC, fürdő, hűtő meg egy másik részlegen volt hozzá... De legalább végig együtt lehettünk!
Mindenki teljesen odavolt Borcsáért, még a dokinő is elkérte ma, hogy hadd tartsa egy kicsit ölben. :lol: :lol: A nővérkék meg odaadták az antibiotikumot, mert ez egy szirup, ami 14 napon belül felhasználandó, és most nem kell másnak, így egyelőre nem kellett kiváltanunk.
Még kontrollra kell majd mennünk, de el is utazhatunk a jövő héten, ebbe is beleegyeztek.
:lol:

És közben annyi tejcsim lett! 4 dl már a fagyasztóban, és Borcsa is sokat szopik- most ugye minden etetésnél mérni kellett. Többször szopott már 100-110et is, ami most az adagja. :lol: :lol: és úgy örülök, hogy most már csak kb negyed órát kell fejni! Még mindig egy mellből szoptatok, és mindkettőből fejek, de már nem erőltetem meg annyira. Csak mélg nem merek ráállni a kereslet-kínálatra, kicsit még bebiztosítom magam.

Igyekszek majd visszaolvasni Titeket is! Köszönöm az aggódást!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok Lányok!

Hát mi tegnap sajnos nem medencében hűsöltünk...csak anyósnál voltunk, de a kertben ez is jó volt. Áron a hálóban aludt, ahol kellemes hűvös van!

Sajnos még mi is küzdünk a kakilás/pocakfájással - most is ezért vagyok fent. 1/2 6-kor keltem a nyöszörgésre...kakiltunk is, de nagyon nehezen!
Tegnap is és ma is "rá kellett segíteni".

Nem tudja valaki, hogy hol lehet szélcsövet kapni?
Ebből a Novalac tápszerből mi most a pocakfájósat veszzük (ez az AC jelű), de van székrekedésre is. Azt olvastam, hogy valaki azt írta a neten, hogy ő fele-fele arányban adta a gyereknek. Áronnal igaz minden nap van széklete, de nagyon kűzd. És pl. tegnap előtt reggel volt, és tegnap délben már nagyon szenvedett. Aztán akkor sikerült, és ma reggel ismét a szenvedés...
Most azért még megpróbálom az espumisant minden etetés előtt, hátha az hatott, mert hét elején nagyon flottul mentek a dolgok!

Zsu, Zalán nagyon édes! Nagyon ügyes voltál!

Csilleg, örülök, hogy végre itthon vagytok! A lényeg tényleg az, hogy együtt voltatok végig!
Olyan jó, hogy így megjött a tejed! :) Tényleg nagyon ügyes és kitartó vagy!
Én ma lesz 3. napja, hogy szedem a more milk plust. Eddig még semmi hatás szerintem, de írták is, hogy 3-4 nap is kell, de igazán 3 hét után mutatkozik eredmény. Tegnap este Áron csak 90-et tudott szopizni. :( Most néha megint méricskélem, hogy lássam, mennyi tejem van. Utána próbáltam fejni is, talán 10 ml ha lejött.

Képzeljétek mint írtam az a baráti pár lehet, hogy megveszi a lakásunkat. Jövő héten lesz eredmény.
Erre tegnap beszélek az új lakásunk tulajával...hát úgy néz ki ők meg eladták a lakást! :evil:
Teljesen kibuktam! Nem hiszem el, hogy pár napon múlt az egész. Ami a gond, hogy mi már 1x behülyítettük őket, így csak úgy tudnánk megvenni, ha azonnal m ennénk az ügyvédhez aláírni, amit meg mi nem teszünk meg, amíg nekünk nincs aláírt szerződésünk!
Még titkon reménykedek, hogy az ő vevőjük meggondolja magát.
Közben elkezdtem lakást nézni, merthogy jó lenne költözni egy nagyobb kecóba. Itt ÁRonnak nincs külön szobája, csak kerülgetjük a gyerekcuccokat, kéne egy rendes étkező is. De persze kertkapcsolatosat szeretnénk.
Találtam egyet, kép alapján nem az igazi, de egy megnézést megér.

Hát velünk ez van!
Várjuk mi is a lehülést...bár jövő héten újra kánikula. Én is azt várom - Benta, hogy Áron jövőre velem pancsolhasson az új lakásunk kertjében! :)

Szép napot!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Nálunk még mindig ezer fok :( Állítólag délután jön a vihar, remélem lehűti a levegőt. Sajnos jövőhéttől tényleg megint itt a meleg... lassan kezdem jobban szeretni a telet, mint a nyarat :)

Noémi, ha gondolod, próbáld ki a gripewatert, ez segített Dávidnak könnyebben kakilni (amikor az infacolt adtuk, nem tudom ezért-e, de nem is volt széklete... ettől megijedtem, nem is adtuk tovább, akkor váltottunk a gripewaterre, na ettől lett rendesen)
A lakást sajnálom! De biztos találni fogtok egy még szebbet és jobbat!!! :)

Csillag, Borcsának továbbra is ilyen gyors jobbulást kívánok! Szopi téren nagyon ügyesek vagytok!!!!

Egyenlőre nekünk ma nyugodtabb napunk van, Dávid sokat eszik - alszik, keveset sír. Remélem, kitart nap végére is, mivel legtöbbször késő délután kezdődik a nyügi és tart legalább éjfélig. Hátha ma mégsem...
magdii

Sziasztok!

Nagyon durva ez az időjárás! Apu délután hívott, hogy négy ablakunk tört ki a jégeső miatt, és lapátolni tudná a jeget az udvarból! Még jó, hogy nem állt kint kocsival…
A termésnek annyi, idén nem eszünk barackot. :cry:

Benta: én nem megyek Adéllal babaúszásra, mert félek, hogy elkapunk valamit.

Magdi: hogy vagytok??
Egész hamar elment a nap (így könnyű, ha Adél sokat alszik és ha ébren van, akkor is játszunk, nem a nyűgi megy)! Ha holnap nem esik, megyünk sétálni!

Csillag: úgy örülök, hogy már otthon vagytok és Borcsával minden rendben!
A szoba miatt pedig ne panaszkodj- mi lett volna, ha nem VIP?? :D
Hogy volt türelmed annak a gyengeelméjűnek elmondani mindent háromszor?! Most jutott eszembe: mikor mentünk be Petivel a kórházba szülni, én is kifogtam egy ilyet, bár az inkább bunkó volt és rohadtul nem akart segíteni. :?
És gratula a sok tejcsihez, nagyon ügyi vagy! ;)

Noémi: nagyon sajnálnám, ha elhalásznák az orrotok elől a lakást!! De ha mégis, ennek is biztos megvan az oka- találtok majd szebbet, jobbat!
Hogy van Áron pocakja?

Csajok, merre vagytok??
tökmag79

Én vagyok.
Egész délután anyunál voltunk. Én is szundikáltam egy kicsit.

Most már túl vagyunk a fürcsin és az evésen éppen elaludni próbálunk!
Pocak most éppen jó...

Megyek nézek lakást!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Nagyon szomorú vagyok: ma délután szívbetegségben elhunyt egy ismerősöm. Feleség és két kisfiú gyászolja...
Olyan fiatal volt! :cry:
tökmag79

Jó reggelt Mindenkinek!

Végre lehült a az idő - de milyen áron.... nálunk is rettenetes nagy vihar volt, de szerencsére a jég elkerült. A veteményesünk így is megtépázva :( :( :(

Tökmag, sajnálom Apukádékat! Remélem volt biztosításuk, ami talán fizet ilyenkor?! Nálunk a garázs ablaka bánta a vihart, de szerencsére a házban, autóban nem tett kárt...
Részvétem az ismerősöd miatt! Szegény kisfiúk, hjaj, a sors borzasztó kegyetlen tud lenni!!! :(

Noémi, remélem a lehűlés jót tett, és Áron hamar elaludt!

A mi esténk viszonylag jó volt, Dávid a vacsi után beájult, tízkor felkelt, evett még egy picit, és egész éjszaka aludt :) Most hallom, hogy mocorog, megyek meg is nézem.
magdii

Csak kutyafuttában, mert megyünk a Balatonra.

Preta,
itt a cikk:

http://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre/index.php?id=090715

Szép vasárnapot mindenkinek!

Benta

Kép
benta

Magdii,
nagyon örülök, hogy jobban van a kisfiad! Remélem így is marad!

Noémi,
sajnálom a lakást, de hidd el, akkor nem ez volt az igazi. A ti lakásotok még vár rátok, és sokkal jobb lesz! Én hiszek ebben!

Tökmag,
sajnálom a rossz híreket! A tündér lánykádnak viszont örülök! Apuci merre van? Hozzánk bármikor eljöhetsz medencézni, addig vigyázok Adélra, amíg csobbansz! Komolyan! Hátha nem lakunk messze egymástó!

Csillag,
sokat gondoltunk rátok, remélem már minden ok. A tej meg a szopi miatt mindketten fantasztikusak vagytok!

Manó,
ilyen a buli?

Pár napig nem leszek, attól függ, Beni hogy bírja.

Írjatok sokat!

Benta

Kép
benta

ki vagyunk halva...úláccik...

na majd holnap...

Kép
Kép
mniki84

Zsu: elég kemény szülésed volt akkor... de Zalánkáért megérte, tünemény!

Magdi: bukás: nálunk bejött, hogy lejtőztetük az ágyat: fejvégénél a lábakalá 1-1 tégla. Furán néz ki, de azóta kebvesebbet bukik. A gyomorzáróizmuk pedig erősödik, ahogy nőnek. Ha meg nem, akkor van rá gyógyszer + este nem szabad sokat enni (de ezt amúgy sem ajánlott, ugye). Istvánnak ez a baja, és apukámnál is most jöttek rá, hogy refluxos.

Anuk, hogy vagy és hogy van Emma? Elég rosszul hangzik a légzésleállás és a te dudorod is! Nem akarátok Emmát kivizsgáltatni? Van itt vhol bölcsőhalálos topik, abban írják, hogy van egy kórház, ahova lehet menni azokkal a babákkal, akikkel van ilyen gond, mint neked, és kivizsgálják, hogy hajlamos-e a bölcsphalálra. Ha gondolod, nézd meg.

Mi már jól vagyunk, de még kell kapnia a gyógyszert, viszont szerintem már teljesen egészséges. Éjszaka viszont szinte nem aludtunk, megint sírás volt terítéken, ráadásul 1kor és 5kor is evett, pedig a héten már olyan szépen beállt arra, hogy csak 4kor eszik! É öttől fél nyolcig szinte megállás néélkül sírt: pedig jóllakott, vizet is adtunk neki, hasa nem fájt. Szóval nem tudjuk, mi volt a baj. De tényleg nem néz ki betegnek, úgyhogy biztos okés. Kedden megyünk nyaralni vasárnapig. Faddra (Tolna megye, Holt Duna), itt lesz a Csillagpont nevű református ifjúsági fesztivál. Kicsit izgulok, de mivel a kezelőorvos és az osztályos orvos is azt mondta, hogy mehetünk, biztos nem lesz gond.

Elég fáradt vagyok, úgyhogy megyek is alukálni, remélem, ma éjszaka jobb lesz.
Tejcsi még mindig jó, én éjszaka azért fejek, mert különben nagyon feszülnének... de már csak negyed órát fejek mindig, annyi is elég.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok csajok!

Jól telt a hétvégétek?
Én ma átbattyogtam anyósomhoz- volt két babamentes órám. Ki nem engedte a kezéből a csajt. :)

Magdi: ja, szerencsére van biztosítás! Beszéltük is apuval, hogy az ember szívja a fogát, mikor ki kell fizetni, de ha nem lenne, az lenne a szívás. Azért egy nyílászáró nem kevés lóvé + redőny (merthogy azt is széttépte a vihar).

Benta: apa vendéglátós. Van egy munkahelye, és sokat jár kisegítőzni másod- harmad- negyedállásba. :?
Nahát! Nagyon édes vagy, hogy meghívsz, de azért az túlzás lenne, hogy még vigyázol is Adélra, amíg én pancsolok és jégbehűtött pezsgőt iszom (álmodik a nyomor- szoptatok! :D)! ;)

Írtam ÉkesAnyunak sms- t, egyelőre még nem válaszolt. Remélem nincs semmi gáz.

Csillag: nem lesz semmi baj Borcsával, tök jó hogy mentek nyaralni!
Mi szeptemberre tervezzük: Keszthelyen lakik egy barátnőm, aki meghívott magához bennünket. Én azért izgulok, hogy ne zavarjuk- remélem Adél jó baba lesz és úgy fogja átaludni az éjszakákat, mint itthon. :wink:

Vasalnom kellene, de olyan lusta vagyok…

Izé... nem tud valaki véletlenül olyan római katolikus papot, aki házasságlevél nélkül is keresztel...? :)
tökmag79

Na, látom nem kellett felkössem a gatyám, hogy a nagy termést elolvassam amit addig alkottatok míg nem voltam net közelben :roll:

Csillag! Minő klassz infókat olvasok itt gyors egymásutánban rólatok. Már otthon vagytok, mehettek szabira, s éljen a szopi. Király. Tényleg, most lécci írd meg, hogy mennyi időnként és cicinként mennyi ideig fejtél, illetve fejsz most.

Magdi: azért ne nagyon gondolj a legrosszabbra, mert még bevonzod.
Asszem totál kihagyom a szopistea fogyasztást én is. Csütörtökön más patikába mentem mint ahonnan eddig apa vette, hát voltak pukik (nekem is :oops: ), de keserves panaszkodás is a fiam részéről. Kajában semmi extra, szal tuti a tea a hunyó.

Itt is lehűlt az idő, vihar (még) nincs, de nem is hiányzik. Azért nem kutya idő lehet az, amelyik ekkora károkat tud okozni.

Benta: remélem megfelelő időtök lesz a Balcsin. Jó pihenést!

Zsu: tündéri a kisfiad. Hát nem egy sétagalopp volt a születése, de a dokid előtt le a kalappal, ahogy menedzselte a dolgokat. Meg nem paráztatott a baba súlyával. Remélem megtartod dokinak, s tesónál is úgy vizsgázik majd mint kisfiad az Apgarral.

Noémi: stramm csaj vagy, megtalálod azt a lakást amelyik valahol nektek van meghírdetve. Igaz, az nem tuti, hogy kisujjnyi távolságra lesz anyukádtól, de hátha ennek is megvan az oka valahol.

Tökmag: mijjazhogy nem értik meg a rokonyok az álláspontodat? Meg nem úgy illenék, hogy szólnak előtte jó pár nappal? Nekik ha megfelel, akkor meg kéne neked is feleljen az időpont? :shock: Jól tetted, hogy lemondtad. Végül mi lett apósnál? Húzta az orrát mikor odamentetek?
Keresztelővel kapcsolatban nem tudok segíteni. Ellenben azt tudom, hogy egy nagyon jó barátnőm kisfiának nem lehetünk a keresztszülei (ők Bp-en élnek), mert tökfej pap aszonta, hogy 1 pár keresztszülő jár egy gyereknek. Szal az nem épp családbarát pasi. Ja, s hab a tortán, hogy a keresztszülők vezetéknevét is kicsúfolta, mondván, hogy az nem magyar eredetű. Hát a barátnőm csak nyelt és nyelt. Én meg asszem beintettem volna neki.
Miénk pap (református) meg örül minden egyes jelentkezésnek. Apának volt egy jó sztorija. Ment megdumcsizni a középső lány keresztelőjét (egyébként eddig 3x voltunk abban a templomban, kitalálható mikor: gyerekeink keresztelőjekor...esküvő nem itt volt). Apa jó hívő ember benyomását akarván kelteni, gondolta nem Jó napot-tal köszön. S lőn :lol: :lol: :lol: Dícsértessék!-kel kezdte a beszélgetést. Mire a pap: uram, maga milyen vallású? (merthát ugye tuti nem katólikus apuka megy a református lelkészi hivatalba megtárgyalni a gyereke keresztelőjét) Aztán picit kiosztotta apát (ne gondolni semmi rosszra, humoros volt az egész....csak apa pofája égett kissé), hogy miként is köszönnek a reformátusok.
Gréti keresztelőjét mikor ment letárgyalni, mondom neki: vigyázz, Békesség Istentől a köszönési mód. Mire apa...nem ugrom bele a kelepcébe: Jó napot! és kész. :lol: :lol: :lol:

Kép
kissmanó

Szép jó reggelt!

Rájöttem, hogy olyanok vagyunk ezzel a hasfájással mint a hullámvasút :roll: A hétvégénk viszonylag kevés sírással, és hányás nélkül telt szerencsére. Manó, próbálok én nem a legrosszabbra gondolni, csak olyan nehéz nem kétségbe esni, amikor Dávid órákig csak sír és sír... és semmivel nem tudom megvígasztalni :( Na, de tényleg fő a pozitív hozzáállás, remélem minden rendben lesz és továbbra is olyan napjaink lesznek mint hétvégén volt :)
Szopis tea: nem tudom, Te milyet ittál, nálunk a laktoherb nem vált be, de van a Naturland-nak is, most azzal próbálkozom... ugyanis ahogy abbahagytam, alig volt tejem... :(

Csillag: a megemelt ágy alatt is ugyanúgy működik a légzésfigyelő?

Tökmag: legalább volt biztosítás, ez tényleg hasznos! Főleg az utóbbi időben, már tényleg muszáj kötni, amilyen az időjárás... én már többször le akartam mondani, de most már tuti nem fogom, mert ki tudja mi jöhet...
Szopi alatt jégbe hűtött kölyökpezsgő? :D
magdii

Sziasztok!

Csillag!
Örülök, hogy Borcsa jól van:)!Szuper, hogy sok tejcsi van, nagyon megdolgoztatok érte! Érezzétek jól magatokat!!!

Tökmag!
Részvétem az ismerősöd miatt :(

Noémi!
Szélcsövet patikában lehet kapni, az árán kicsit meglepődtem: 1100 Ft egy kis vacak gumidarab....mi is vettünk, mert Nóri 3 napja nem kakilt, de hiába dugdostam neki....mondjuk nem fáj a pocija, egyenlőre úgy tűnik, engem jobban zavar...
Lakáskereséshez drukkolok, majd oszd meg velünk is, ha van valami!!!
Szerintem nem baj, ha kivizsgálják Áront...

Magdi!
Légyszi ne ess kétségbe a reflux miatt, ha az is van, teljesen jól kezelhető. Próbáljátok megemelni a kiságy fejvégét (vagy egy fokkal lejjebb tenni a lábrészt)és megfigyelni, hogy használ-e. Gyerekdokival beszéltetek már erről?

Zsu!
Nagyon édes a fiacskád!!! :wink:

Benta!
Sok erőt kívánok neked és a családodnak, anyukádnak tényleg nagyon nehéz lehet, de biztos erőt tud meríteni az unokáiból.

Bocsi, csak eddig tudtam visszaolvasni...délután igyekszem pótolni a lemaradást...

Mi jól vagyunk, pénteken megvettem az első kocsimat, holnap el is hozhatom, így végre mehetünk Nórival mindenfele. (Férjem is kapott egy biciklit :wink: )
No meg én balga csak felrakattam azt a fránya spirált, életem legrosszabb döntése volt :( ....

KépKép
amadea

Upsz ezt még feltétlenül akartam írni: a Heim Pál gyermekkórháznak van alváscentruma, ott foglalkoznak bölcsőhalál megelőzéssel...

KépKép
amadea

Sziasztok, itt vagyunk! :D

Most tobb mint egy hetet maradunk, mert lesz a 2 hos oltas, meg mas inteznivalok.

Lanyok! Ha valaki megy a Balcsira, es kozel vagytok Szemeshez, szeretettel latunk benneteket, szoljatok, mikor jartok arra. Mi ho vegen visszamegyunk, szerintem nyar vegeig ott leszunk. :D :D
Jo lenne veletek talalkozni!

Csutortokon megyunk a dokihoz, kivancsi vagyok hany kilo Lorka, 6 hetesen 6300 gr volt. Nagyon nehez, es szinte csak 68-as bodykat tudunk hordani, mert a karja olyan hurkas, hogy nem megy fel ra! :shock: :D

Balcsin foztunk egy csomo lekvart. Ribizli, meggy sok van a kertben, a szomszed neni meg adott nagyon sok kajszibarit.
Kepzeljetek, a ribizli lekvart akkor foztem, mikor egyedul voltam a 3 gyerekkel! :) A nagyok azert segitettek pucolni egy kicsit.

Mindjart visszaolvasok, hogy kepben legyek,
puszi
Agi

KépKép
lys

Dobok egy képet is:
Nóri gondolkozik :wink: :

Kép

KépKép
amadea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: