A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

arian-szorítok Neked, biztos minden rendben lesz!!! :D De miért ilyen későn akartak elküldeni?

Kép
Kép
bogaracska

A dokim eddig a hét elején jött vissza 3 hetes szabiról, én kedden voltam nála és gondoltam majd Ő megcsinálja. De kiderült hogy Ő nem tudja megcsinálni aki meg megtudná ugyanott az pedig most ment szabira......... :? Ezért beutalt az István kórházba de ott jővő hét csütörtök volt az első időpont, persze állítják az is jó lesz még, de én nem lennék nyugodt.
Szóval így... :?

Kép
arian78

Alma, mi nem csináltattunk kombinált tesztet.

A dokim elmondta, mi ez, de egyrészt semmiképpen nem vetetnénk el a babát (és azért valljuk be, ennek a vizsgálatnak az az egyik oka, hogy ha baj van, még időben meg lehessen szakítani a terhességet, hiszen amiket mér, genetikai dolgok, kezelni nem lehet), másrészt még életkorilag sem vagyok a túl kockázatos csoportban, (még nem voltam 30, mikor megfogant :wink:) így megbeszéltük, hogy fölösleges.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2009.07.17 14:28-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

Bogaracska, gratulálok a kislányhoz!

Nekem is lenne egy körkérdésem, lehet priviben is.
Aki magánrendelésre jár Budapesten: mennyit kér a dokija?

Nem tudom, a miénk drága-e, én annak gondoltam, de kiderült, hogy máshol sem igen olcsóbb. 8 ezret kér egy alkalommal.
Az előző dokim ötöt kért, de most emelt ős is, már hetet kér, és nála minimum két órás csúszás volt mindig...

KépKépKépKépKép
uxi

Tőlem az egyik doki 8-at kért,
a másik nem kért, de csak 5 vagy 10 ezresem volt igy a 10-est adtam oda neki , :? hát nem utasította vissza
az a gáz hogy következő alkalommal nem tudom mennyit adjak mert nem akarom rászoktatni a 10 -re

Móni
KépKép
reunion

Uxi: köszi!!!
A lányom fórumán nagyon sokan várunk tesót. Ott is megkérdeztem. Ott azok csináltattak akik kórházában ingyen van, de külön nem mentek volna el

Magán: az én dokim 6000-t kér vizsgálatért, ha UH is van akkor 10.000-et

Arian: mennek a drukkok, de minden rendben lesz :)

Kép
Kép
alma26

SZiasztok!

Alma:
nekem sem javasolta a dokim és a védőnőm a kombinált tesztet, és nem is mentem el. Azóta már voltam afp-n és jó az eredmény.

Uxi:
8000, eddig kétszer volt hozzá uh kis képpel, egyszer meg kértem alaposabb vizsgálatot és szívhangot hallgattunk :).

Bogaracska:
milyen jó, hogy tudjátok a nemét, még ha nem is teljesen tuti, jó érzés lehet!

Mariann:
Mi volt a dokinál?
cat__

Bogaracska: Grat az eredményekhez, és a majdnem-biztos kislányhoz!

Alma: Örülök, hogy Nálatok is minden ok.

Ezek szerint ez egy ilyen nap. :lol: Köszi mindenkinek a drukkokat! Nálunk is minden ok. CRL: 64.8mm, nyakiredő 1.5mm (ezt kicsit nehezen tudta megnézni a doki, mert a Babók lustizott - valakinek volt egy olyan UH képe, ahol a feje alatt volt a bébi keze, na a mienk is pont ugyanígy pihizett, lábai kitámasztva, a doki mondta, hogy lehet, hogy a szájában van egy szívószál éd épp koktélozik 8) - és viszonylag sokáig kellett kocogtatni, hogy megmozduljon, de aztán megunta, és mocorgott valamennyit, pont eleget, hogy bemérjék a nyakiredőt) feje 24mm. Mindene megvan, nemet még nem mutogatott. Hétfőn megyünk kombinált tesztre a Bolgárkerék utcába.

Képet sajnos nemkaptam, mert vmi őskövület gép volt használatban :? Doki mondta, hogy anno az ő feleségét vizsgálták ezzel a lányával, aki most 21 éves :shock:

Ja, és mostani állás szerint 12/13 hetes vagyok, azaz beigazolódtak a saját számításaim ;-) Ennek örömére hamarosan gyártok egy új vonalzót...

Arian, remélem, Te is jössz a jó hírekkel!!!

Mivel a kombinált teszt ingyenes lesz, én az erre félretett pénzt magamra költöttem, vettem 4 kismama rucit, 18e ft-ért, az Eleonor-ban, amit mindenkinek csak ajánlani tudok (nem emlékszem, anno ki tette fel a linket, de ezer hála!!!) Elmentünk ma a Bboom-ba, ill a Lövőház utcában van még 1 kismamabolt, de mindenhol nagyon húzós árak voltak, még leértékelve is.

Szép estét mindenkinek, most megyek sétálni a kutyákkal.

szcsm

Kép
szerencsemák

Sziasztok!
Nekem 8000 ft kér a doki,vizsgálat+uh-ért.
Szerintetek nagy gond ha a 18-dik heti genetikai vizsgálatot a 19 héten végzik el?
gyöngyi-30

sziasztok megint itt vagyok, egy kicsit nem néz rátok az ember és máris teleírtok 4-5 oldalt.
Tegnap megvolt a 12. heti uh ismétlés
Szerencsére minden rendben a tarkóredő maradt 1,6mm miközben a babóca szépen fejlődött. CRL:67mm, BPD:22mm
Viszont lehet, hogy a méhlepénnyel, még problémák lesznek, mert kezd ránőni a méhszájra.
Twist úgy látszik, hogy mindenben utánozlak. Remélem már nem derül ki semmi probléma!
De jó hogy nektek, már megvannak a kombinált teszt eredmények, nekem , mivel integrélt teszt ezért biztosan csak egy hónap múlva lesz eredmény. Ráadásul az életkorom miatt sem várhatok ilyen jó eredményeket, mint amilyenek nektek vannak.
Ráadásul az életkorom miatt az UH orvos többször is megerősített, hogy sem a kifejlődött orrcsont, sem a jó tarkóredő, sem a jó integrált teszt eredmény nem 100%-os. Úgy látszik nagyon félnek attól, hogy ha a jó eredmények ellenére esetleg mégis valaki beteg babát szűlne, nehogy beperelje őket. Ezért inkább 10x is elmondják a negatív eshetőségeket. De lassan kezdek hozzászokni a pesszimista orvosokhoz a magyar egészségügyben. Fő a pozitív gondolkodás!

Nóra

Kép
fikuszka

Fikuszka: de jó hírek Tőled is!

Jól emlékszem, hogy már mindenkinek megvolt a 12. heti UH, illetve Somaanya megy még hétfőn?

Ez elég jól hangzik!

Kép
szerencsemák

Szuper eredmények kismamák :)

Cat: köszi!!
Fikuszka: nekem a lepény kicsit rá van nőve a belső méhszájra. a 18. héten nézik feljebb ment-e

Kép
Kép
alma26

Nagyon örülök, hogy mindenki ilyen jó eredményekkel jött :lol: Lassan mindenki túl lesz a 12. heti vizsgálatokon és kicsit megnyugodhat :D
gyöngyi-a dokim azt mondta, hogy a 18-22 hét között lehet elvégeztetni a genetikai Uh-t, de jobb az elején!

Kép
Kép
bogaracska

Fikuszka, nekem is közvetlen a méhszáj mellett van a lepény, s szintén a 18. héten nézik majd meg, feljebb ment-e.
A dokim azt mondta, az esetek 90%-ában feljebb vándorol, ahogy nő a méh.

KépKépKépKépKép
uxi

Most azon gondolkozom erősen, hogy elmenjek e jövő héten 4D-re, vagy várjam meg a 2 hetet :? nem tudom ez a genetikai Uh milyen lesz, nézik vajon 3D-el v 4D-el is???

Kép
Kép
bogaracska

Remélem én is a 90%-ban leszek, eddig egészen jól vettem az akadályokat. A horoszkópom is azt írja, hogy mindenért meg kell kűzdenem az életben, de a kitartás meghozza a gyümölcsét.

Nóra

Kép
fikuszka

Sziasztok!

Borzasztóan régen jártam felétek, lehet már nem is emlékeztek Rám :lol: Végre vége van a vizsgaidőszaknak, így mostmár fogok jönni rendszeresen.

Én csütörtökön voltam kombinált teszten az Istenhegyi úton. És örülök, hogy megcsináltattam, kicsit megnyugodtam. Minden a legnagyobb rendben van a babával CRL: 72,7 mm, nyakiredő: 2,1 mm BPD: 20,1 mm. A Down, Edwards és Patau szindróma esélye minimális, sőt az alatt van.
Kaptuk DVD felvételt is az UH-ról :lol: A babót 1 héttel idősebbnek számítják (ami ugye lehetetlen, mert inszemem volt).
Most nem tudom, hogy az AFP-re melyik időpont szerint menjek.
Az AFP-t a betöltött 16. hét után kell megcsináltatni?

Uxi!
Az én dokim is 8.000 Ft-ot kér. A szülésnél pedig beszámítja ezeket az alkalmakat és 100-ra kell kiegészíteni neki a pénzt.

Remélem mindannyian jól vagytok és jól bírjátok ezt a nagy meleget!

Kép
akire79

Csak gyorsan beugrottam mesélni Nektek egy tegnapit. Este beszélgetés apával:

- Elvegyek valakit?
- válasz nincs, csak nevetés
- Hallod? Elvegyek valakit?
- Aha. Mikor?
- 2011. július 30 jó?
- hát ha szombat...
- az, már kinéztem egy ideje, de nem kérdezted :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szóval megvan az időpontunk!!! :lol: :lol: :lol:

Ma mindjárt vissza is olvasok, mi történt Veletek :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Akire Üdvözöllek ismét körünkben. Szépen belehúztál, ami a pici méretét illeti. Óriásbébitre készültök? :roll:
Gratula a jó eredményekhez és a vizsgáidhoz. Hogy sikerültek és hol kellett vizsgáznod?

Nóra

Kép
fikuszka

Brigi aranyos, hogy tudtok így ennyire előre tervezni! Azt hiszem a helyfoglalásokkal nem lesz gond, bár lehet hogy addig meg is feledkeznek Rólatok. :wink:
De fő hogy már megvan az időpont! Ami azt illeti Nekem úgy tűnik, hogy a párod nem viszi túlzásba a romantikát. ( Hát hol marad a vörös rózsacsokor, a kéztördelés, a remegő térdek, ahogy térdre ereszkedik és várja hogy végre elhetározd magad és igent mondj ennyi év után?)

Nóra

Kép
fikuszka

Nóra, már túl vagyunk ezeken, az eljegyzés megvolt lassan 2 éve, akkor már igent mondtam. és az is megvolt, hogy 2011. nyara, csak a pontos időpontot kellett kihúzni belőle. :lol:

Ha lesz egy kis időm, elmesélem a lánykérésünket, nem volt mindennapi :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Na így már jobban hangzik!
Várom a beszámolót!

Nóra

Kép
fikuszka

Sziasztok!

Köszi a drukkokat, bejöttek! :D
Nagyon jó volt az UH a Margit Kórházban voltam a Hepinetnél nagyon elégedett vagyok! Nagyon rendes dokinéni nézett meg, és elég alaposan. Megkerestük az összes kezet, lábat ,megmértek mindent. CRL 75 mm, nyakiredő 1,45 mm szóval minden rendben. Apa is bent volt úgyhogy Ő is végre látta, hallotta. :D Kaptunk DVD-t a 15 perc babamoziról.
Nagyon kis mozgékony a picuri, izgett- mozgott integetett! :lol: Alig tudtuk megmérni a nyakiredőt...
Mindez 6900 Ft volt és még a kombinált teszt ingyen benne van mert a Margit Kórházban ingyenes. Úgyhogy elégedett vagyok. :D

Brigi de jóó hogy megvan az időpont!! Biztos tök jó lesz a lányod már tudja vinni a fátylat... :D

Akire
üdv újra itt!

Bogaracska szerintem vagy a genetikait csináltasd 4D-vel, vagy kb.20-22 hét után érdemes. Tegnap a dokinéni legalábbis ezt mondta. Mert akkor már nem olyan kis csenevészek... (a nő mondta) :D

A meleg nagyon durva! Már várom egy kicsit a lehülést...

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
arian78

Arian Gratula a remek eredményekhez! Most már tényleg mindenkinek meg van az eredménye! Már tényleg nem jöhet semmi baj!!!
A babamozit nem tudod valahogy belinkelni, szívesen megnézném?

Nóra

Kép
fikuszka

Na visszaolvastam végre.

Bogaracska, örülök, hogy minden oké. És hogy megnyugodtál :wink: :lol: A csoki nálam nem mindig segített, pedig mindig vittem CTG-re :? GRATULÁLOK A KISLÁNYHOZ!

Heydie tényleg régen volt, szerintem náluk is jó idő van (azaz náluk akkor elviselhető a meleg :wink: ) és kihasználja. Vagy nyaralnak. :lol:

Uxi, ugye nem baj, ha nincs kedvem privit írni? Nekem 8.000 egy alap vizsgálat, és ha jól tudom, 2.000 egy UH

Szcsm, Neked is jók lettek az eredmények :lol: És hordd egészséggel az új cuccokat :wink:

Fikuszka, nyugi, nem lesz semmi baj. A lepény majd szépen feljebb kúszik :wink:

Akire, jó, hogy jöttél! Hogy sikerültek a vizsgák?

Helyfoglalás nem most lesz, majd jövő nyáron :lol: De már van egy ötlet, hogy először hova megyünk el ajánlatot kérni :wink:

hideg? hát jöhetne már... csak ígérgetik, de a mai idő tragédia :twisted:

Lányok, hétvégén megint körbeküldöm az elérhetőségi táblázatot. Heydie táblázata alapján még hiányzik pár név, telefonszám, e-mail cím, msn, skype vagy yahoo messenger azonosító :lol: felsorolom, kitől nem kaptam még, jó? Afra, Akire, Alma, Francesca, Gyöngyi, Henya, Icu, Kissgizi, Kriszti, Ldetti, Macianyu, Mandi, Melike, Ollem, Somaanya, Sophie, Szcsm, Szilardinho, Uxi, Vicka. Aki be akar kerülni a következő körbe, küldje el priviben mielőbb :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Szenvedek!!!!Pedig nálunk a házban sztem max 25 fok van.

Akire, Arian: grat a szép eredményekhez!!!

Hékás: Hurrá, végre van időpontotok! Meg jó sok időtök, hogy mindent megtervezzetek :lol: Küldöm priviben az elérhetőségeket.

Feldobok egy pocakfotót, tegnap készült, miután jól belakmároztam curry-ből :lol: :lol: (ma még alig ettem, de most is ugyanekkora :shock: )

Kép

Kép
szerencsemák

Sziasztok!

Már nagyon régen nem voltam.......Próbálok majd visszaolvasni.

Gratulálok mindenkinek a 12. heti uh-hoz.

Annyiszor írni akartam, de valahogy nem tudtam mit írjak és hogyan....szóval nálunk nincs minden rendben.
Nem lett jó a 12 hetes nucha. 2,6 mm, ami sok. A doki elküldött integrált tesztre, aminek a 16. héten lesz eredménye és a 17. héten amniocentézist akar csinálni.......Ez van. Még nem tudom mi lesz, de én még bízok benne, hátha egészséges a baba.
Velem nagyjából minden OK, a méhszáj 2100 (remélem tartja magát), sajna elkezdtem vizesedni, így jövőhéten megyek vérvételre, hogy megnézzék a vérkémiát. Vérnyomira kaptam Dopegytet, legalább az rendben van. Bocs a rossz hírekért :(

Amúgy elvagyunk, nagyon meleg van, a gyerek persze tiszta hiszti. No most megyek, mert délután van Mari szülinapi bulija.
Majd jövök a képekkel.

Kima
Kép
Kép
kima75

Szcsm, édes pocak :wink: De minek 2 óra???? :lol: :lol: :lol:

Kima, nagyon sajnálom. De fő az optimizmus, tuti rendben lesz minden!!! És Marcinak nagyon boldog szülinapot kívánok!!!

Na, Fikuszka, most van pár percem lány-kérés ügyileg :wink: Nálunk elég hamar egyértelmű lett, hogy együtt akarjuk leélni az életünket. Szeptember 10-én jöttünk össze, tavasszal már tudtuk a neveket, hogy hogy fogják hívni elsőszülött gyermekünket. Júliusban aztán el is kezdtünk próbálkozni. Mivel nekem elég kényes ízlésem van, együtt kinéztünk 3-4 gyűrűt, ami nagyon tetszik mindkettőnknek, sőt, méretet is vetettünk. És azt mondtam, hogy mivel a gyűrű maga nem lesz meglepetés, mert attól nagyon félek, hát legyen az időpont az. Mivel Gyulán találtunk csak ilyen gyűrűt, hát ott rendelte meg. Apósék hozták el, azonban elég sokáig nem találkoztunk. Csak szeptemberben találkoztunk megint, és bár egy szó sem volt róla, én bíztam abban, hogy hozzák a gyűrűt. Szeptember 9-én indultunk Athénba nyaralni, késő este, két barátunkkal. 10-én, hajnali 2 körül értünk a szállóba, de nem foglalhattuk el a szállást még. A kanapékon kidőlve punnyadtunk. Hajnalban Sanyi elkezdett fűzni, hogy menjünk le napfelkeltét nézni a tengerre. Hiába ellenkezett, én rávettem a többieket, hogy jöjjenek velünk, tök jó lesz. Ez lett volna a terv, tenger, napfelkelte, évforduló, lánykérés, de keresztülhúztam a számításokat. Este el akart vinni vacsizni. A többiek halat akartak enni, én nem, így azt találta ki, hogy akkor ma együnk külön a haveroktól, de én azt mondtam, hogy nem különcködök, bármennyire nem szeretem a halat, inkább megyek velük enni. Kilőve az újabb esély. Aztán hazafelé én már nyafogtam, hogy életem legpocsékabb napja (merthogy egész nap vártam azt a gyűrűt, és azt hittem, már semmi nem lesz belőle). Hívott a tengerpartra, de nekem nem volt már kedvem semmihez. Aztán a másik pár hívott, hogy kapnak sütit a szobájukba, nem megyünk-e megkóstolni. Sanyi ellenkezett, de én menni akartam. Sütizésből haza, kikészülve, fáradtan döglök az ágyon, mikor előkapta a kis dobozkát. Én már erre úgy megörültem, hogy a nyakába ugrottam, nyitottam ki a dobozt, és már vettem is ki a gyűrűt :oops: Kérte, hogy legalább várjak egy kicsit, amíg megkérdezi, hogy hozzá megyek-e feleségül :lol: És én igent mondtam. Lassan másfél évvel ezelőtt :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Kima: boldog szülinapot Marcinak és várjuk a képeket!!! :)

Én úgy tudom, hogy a 2,6mm nem rossz. Persze én is megcsináltatnám a vizsgálatokat, de ahogy Hékás is írta optimistán, nem lesz semmi gond!!!

Pl itt is írja egy doki, hogy 2,5 jó (a 2,6 pedig uaz) https://www.babanet.hu/szak/no330.php

Hékás: jó kis történet :) a gyűrűket mi is együtt választottuk hasonló okokból :)

Kép
Kép
alma26

Kima: a 2.6 szerintem sem olyan borzasztó. De majd az integrált teszt megmondja a frankót. Addig kitartás!

Hékás: ismét kezet foghatunk...Mi szept 22-én jöttünk össze, áprilisban már abbahagytam a gyógyszert. Gyűrűt mi is együtt választottuk ki, úgy volt, hogy június közepéig elkészül, de férjem intézte és csak nem akart kész lenni. Közben a barátnőim már mind röhögtek, hogy óvatosan egyek-igyak, nehogy véletlenül lenyeljem a gyűrűt, stb. Aztán júliusban Londonba mentünk (2. otthonom) és vasárnap ki akartunk menni a Greenwich parkba. Egy barátnőmnél laktunk, aki szombat este azt mondta hogy jön velünk, de sokáig aludt, a párom meg már nagyon menni akart. Én meg csak marasztaltam, hogy várjuk meg a barátnőmet. Végül felkelt a csajszi, de tök kókadt volt, úh mondta hogy nem jön (különben is esett az eső). Elindultunk, mire megérkeztünk a parkba, már szakadt az eső. Behúzódtunk a múzeumba, majd amikor nagyjából már csak esett újra, akkor kimentünk. Előtte már fényképezkedtünk a 0-s hosszúsági foknál, de a párom megint vissza akart oda menni. Baromira nem értettem, aztán amikor az utolsó japán turista is elvonult, előkapta a gyűrűket és megkérte a kezemet ;-) A legszebb pedig az volt, hogy abban a pillanatban, hogy egymás ujjára húztuk a gyűrűt, kisütött a nap. Gyönyörű volt, mondtam is, hogy ennél tökéletesebb már csak szivárvánnyal lenne. 1.5 óra múlva azt is megkaptam... :lol:

No, most megyek, indulunk a Balcsira!

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Szcsm: szép történet :)

Nem mentek inkább holnap Balcsira? Itt akkora vihar van... :shock:

Kép
Kép
alma26

Sziasztok Csajok!

A héten nem volt netünk, a szolgáltató meg enyhén lusta volt kifáradni vagy bármit csinálni, tegnap jött vissza, de tegnap meg szülinapoztunk, azért nem voltam :) Gyuritól nagyonszép nyakláncot kaptam, majd megmutatom.

Egyelőre csak ezt az oldalt futottam át, Bogaracska, látom kiderült a neme, gratula!!!
Csajok, tegyétek meg légyszi, h akinek vmit módosítani kell a táblában, azt elkülditek nekem priviben! Köszönöm :)

Bubciles: júl. 29.
Kép
heydie

Berózsaszíneztem Bogaracskát és betettem egy szintén rózsaszín Twistet, ha vkinek vmit módosítani kell, akkor priviben szóljatok légyszi ;) igyekszem megjegyezni h a 66. oldalon van tábla :D
Képzeljétek, hétfőn végre megyünk nyaralni, sikerült összehozni 8)

Kép

Kép
heydie

kima Nekem a doki azt mondta, hogy a tarkóredő méret 3mm OK. Így a 2,6 nem is olyan rossz érték. A doki persze azért küld tovább vizsgálatokra, hogy biztosan ne lehessen később ráfogni, hogy ő nem szólt. De látod nekem 1,6mm-es lett az eredményem és mégis vagy 10x elmondta a doki, hogy ettől még sajnos lehet beteg babám. A vizsgálatokat helyedben azért a biztonság kedvéért én is megcsináltatnám, de még az is lehet, hogy pont a magas vérnyomásod az ami bezavart egy kicsit és a babónak egyébként semmi baja. A vizesedés is gyanús nekem, lehet hogy ezek okozták a rosszabb eredményt. Fel a fejjel, reméljük az egész csak vaklárma volt.
Brigi Most látom csak, hogy minden korábbi állításomat vissza kell szívnom, amivel a párodat illettem. Nem is ő a "romantika gyilkos". Szegényke Ő tényleg próbálkozott!

Nóra

Kép
fikuszka

Kima!
Szerintem se izgulj (persze könnyű azt mondani)! Nekünk 2,1 mm lett az NT és azt mondták rá, hogy negatív. És a neten is azt olvastam, hogy 3 mm-ig jó!!!!!
És Marcinak pedig nagyon BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok!

Én is teszek fel egy pocak-fotót (12 hetes + 4 napos), a gyenge idegzetűek ne nézzék meg :lol:
Kép

Nekem főiskolai vizsgaidőszakom volt (Szolnoki Főiskola), de szerncsére vége van. Még van egy évem, ami elég érdekes lesz hiszen babó a következő vizsgaidőszakban fog születni :lol:

Hékás:
Jót nevettem az időpont egyeztetéseteken. Nagyon aranyos.
A leánykérés nálunk is hasonló volt:
Már vagy 10 éve ismertük egymást, aztán egyszercsak egy januári napon összejöttünk. Rá egy évre Valentin napkor a romantikus vacsora végén odadobott (!!!) nekem egy gyűrűs dobozt. Megkérdeztem, hogy ez mi? Azt válaszolta, hogy semmi, ha akarod, hordod! (Hát igazán romantikus volt :lol: ) Majd tavaly Tunéziában voltunk a szülinapomon. Egy városnézős kirándulás végén vártuk az ottani HÉV-et a megállóban erre így szólt: Hozzám jössz feleségül? Gyűrűt már kaptál, most van kérdés is! Hát persze, hogy nem tudtam ellent mondani ennek a romantikus leánykérésnek. Igaz a gyűrű és a kérdés között eltelt 2 év!!!!!!
Persze időpontunk nincs, arra gondolom 10 évet kell várnom :lol:

Kép
akire79

Fikuszka, üdv "a klubban", mármint hogy a méhlepényünk helyzete miatt izgulhatunk, kímélő életmód és ne emelj nehezet. neked mit mondtak el ezzel kapcsolatban? Nekem a doki azt, hogy 90%-ban feljebb megy a méhlepény, ahogy nő a méh és valszeg nem lesz semmi baj. Reméljük!!!
Első fali, vagy hátsó fali a méhlepényed? Drukkolok neked is, hogy feljebb menjen!!!!

Akire, szépséges a pocid!!!:))) Szépen gömbölyödsz:)

Heydie, szép a táblázat nagyon! Hozzám légyszike írd oda, hogy 1972-ben születtem, kellenek az idősebb kismamik is a sorba:)))

Nálatok nincs áramszünet? Nálunk a vihar óta az van és aggregátorról működünk:)
Vendég

Sziasztok!

Hékás, mit küldjek magamról neked? :roll:

Kima, nyugi, nekem is azt mondta a doki, hogy 3 mm-ig jó, szóval no para... :wink:
Nemrég szült egy ismerősünk, akinek rossz volt a nyakiredő érték, és az afp is rossz eredményt hozott ki. Még a biztonság kedvéért belement a hasbaszuriba. Ez aztán egyértelműen egészséges babát mutatott. Azóta meg is született a pici, akinek semmi baja nincsen! :lol:
melike30
Győr

Akire - de szépen gömbölyödik a pocid :) nekem nincs sok különbség ahhoz képest, amit a 12. héten feltettem. Majd mutatok én is újat, ha látható lesz a növekedés :)
A következő évem nekem is elég necces lesz, félig pocakbabával, félig babával...

Kép
heydie

UXINAK (az EDAról )

Azt nem mered megcsinálni, hogy kéred a fájdalomcsillapítást szülés előtt, azután ott, a helyszínen visszavonod? Mit tudnak veled tenni, ha nem tartod oda a hátad? Beírnak a kiskönyvedbe egy igazgatói figyelmeztetést?

Én egyébként így szültem, és nagyon boldog vagyok, hogy e mellett döntöttem. Bár úgy mentem be a szülőszobába, hogy idealista gondolatokkal volt teli a fejem (például nem akartam mosolyogva feküdni a szülőágyon, miközben a kisbabám odabent rettenetesen szenved, más nők is kibírták már stb.). De a doki meggyőzött, hogy a babának csak jót teszek ezzel, több okból is.
Például:
1. A szuri miatt javul a vérellátás a hasamban, így szorult helyzetében a baba több oxigénhez jut.
2. Ráadásul én nem purcanok ki a végére és lesz erőm végigcsinálni a szülést.
3. Egyébként a szülésnél alkalmazott érzéstelenítés nem ugyanaz, mint amit császármetszésnél alkalmaznak, tudod pl közben mozgatni a lábaidat. Szülés után pedig fölkelhetsz, nem kell mozdulatlanul feküdnöd egy napon keresztül.
4. Ráadásul a fájdalomcsillapítót 30 percenként adagolják egy katéteren keresztül, így a végén, amikor érezned kell a tolófájásokat, nem adnak már, így együtt tudsz dolgozni a babával. Nem hagyod magára, amikor szüksége van rád.
5. Egyetlen kockázata a beavatkozásnak a fertőzésveszély, de erre azért könnyű vigyázni. (Nekem pl úgy éreztem, az egész hátamat lefertőtlenítették.)
6. Ja, és egyáltalán nem fáj.

Ezzel a módszerrel a szülésem egy csodálatos élmény volt. Este szültem, azután egész éjjel nem tudtam aludni, mert újra és újra lejátszottam magamban az egészet, és mindig újra és újra zokogtam (Szegény szobatársaim…) Az anyai érzéseim is azonnal tisztán és egyértelműen elöntöttek, semmi rossz emlékem nem fűződött a szüléshez. Nem voltam fáradt és kimerült. A férjemet sem érte semmilyen sokkhatás, végig beszélgettünk, vigyorogtunk, türelmesen, csendesen várakoztunk. Amikor már szenvedtem egy kicsit a végén, akkor pedig már úgy fölgyorsultak az események, hogy nem volt ideje megijedni, mert neki is dolga volt. A kicsi lány szinte nem is sírt (én nem emlékszem). Ökölbe szorította a kezét, összekuporodott, erős volt, feszes, kisimult, nyugodt és akkora szemekkel nézett rám, ahogy a hasamra tették, hogy azt soha nem fogom elfelejteni. Nem vette le rólam a tekintetét, míg el nem vitték. Mielőtt hazamentünk, nagyon megköszöntem a dokinak, hogy rábeszélt. És nektek is szívből tudom ajánlani!

Rudi
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára turorudi6 2009.07.18 20:31-kor.
turorudi6

Melike, a táblázatban van nekünk rendes név, telefonszám, e-mail cím, msn, skype, yahoo messenger oszlopunk. Mindenki olyan elérhetőséget ad meg, amit szeretne, egyik sem kötelező. Csak hogy ha valami öröm (ne adj isten gáz) van, de nincs net, tudjuk értesíteni a többieket.

Akire, édes pocakod van Neked is. És nem semmi volt a lánykérés sem :lol: :lol: Időponttal én is nyúzom, már mióta a páromat. Aztán ahogy a második hónapban sem sikerült Mincsi, beleegyezett, hogy ha idén nyárig nem sikerül teherbe esni, akkor nyáron esküvő. Hát persze, hogy terhes lettem. De jobb így :wink: :lol:

Twist, nálunk nincs áramszünet. De ha lenne, se lenne gond, teljesen feltöltöttem délután a gépet, 2-3 órát simán tudnék fórumozgatni :lol:

Nóra, tudom, igazad van. De hát tudtam én, mire gondol???? Semmi nem látszik az arcán :twisted: :lol:

Heydie, köszi a táblázatot. Azt nézem, hogy ahol eddig kiderült a neme, inkább csajok vannak. Ami fura nekem, mert Marci topicjában meg inkább fiúk voltak :?

Szcsm, tényleg egyre több a hasonlóság közöttünk :lol: Tetszik ez a szivárványos dolog. Emlékszem, mi nem szóltunk a többieknek, csak megjelentünk reggel a reggelinél, csillogó gyűrűkkel és vártuk, hogy mit szólnak hozzá. Ők meg a svédasztalnál megbeszélték, hogy ha mi nem mondjuk, ők nem kérdezik. 4 nap (!!!) telt el, mire rákérdeztek :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

CLARÁNAK (és mindenkinek, aki nehezen viseli, hogy feküdnie kell )

Találtam egy blogot! A terhességéről vezet naplót egy Lucia nevű nagyon tehetséges lány. (Az írásban tehetséges.) Szerintem ki kellene adnia könyv formában. Annyira szórakoztató. (Különösen a terhességéről szóló részek.)

Sírva nevetek, ha olvasgatom. Feltétlenül olvassatok bele!

Rudi

Itt vannak az 1. trimeszter bejegyzései:

http://newworldorder.freeblog.hu/catego ... rimeszter/

Lentről olvassátok, ott van az első fejezet.
turorudi6

Brigi!
Sajátságosan kérték meg a kezed. Jót nevettem a történeten.

Szcsm!
A tietek olyan kis romantikus....

Akire!
Szép a pocid!

Csajok!
Köszi a nyugisugikat. Azért vagyunk "betojva", mert Marcinak csak 1mm volt. De optimisták vagyunk, igazából a mi méretünk valóban alatta van a határnak. Nagyon várom az integrált eredményét, remélem az majd negatívat mutat és onnan már végre minden rendben lesz.

Ti hogy bírjátok ezt a nagy meleget?

Marci köszöni a szülinapi köszöntéseket. Holnap teszek fel képeket a mai "buliról".

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima - Marcinak én is sok boldog szülinapot kívánok :) majdnem akkor született, mint én :)
Bár a csajok már mondták, de mindig jól jön a bíztató szó, ne aggódj a tarkóredő-érték miatt, 3 mm alatt van ;)

Brigi - én is azt gondoltam, h a fiúk fognak előbb kiderülni, nem hittem vna, h ilyen hamar megmondják a csajszikat is. Kíváncsi vagyok, h Bubci megmutatja-e magát majd az UH-n.

Kép
heydie

Sziasztok!
Ha még lehet, becsatlakoznék hozzátok, jobb később, mint soha :)
Mi még csak 5 napja tudjuk, hogy jön a babánk... ami egy csoda így 39 évesen, mert 15 éve meddőnek vagyok nyilvánítva! Mi ennek tudatában úgy rendeztük be a párommal az életünk, hogy soha nem lesz gyerekünk... két kutyát "nevelünk" :D
Májusban rendesen véreztem, júniusban 2-3 naponta, jó két hétig. Anyukámat megkérdeztem, hogy nála is korán jött a menopauza? Mire mondta, hogy igen, nála is ilyenkor kezdődött kb., szóval bele is törődtem, hogy itt a klímax :D
Aztán két hete egy munkahelyi bográcsozáson betoltam fél kiló kovi ubit... egy hete meg majdnem kidobtam a taccsot bevásárláskor a húsos pult szagától. Na itt kezdtem sejteni, hogy valami nem oké... másnap vettem tesztet, az eredményt már sejthetitek :D
A párom két napig nem tudtam felmosni, szerintem enyhe infarktust kapott... akkor vigyorogta el magát először, amikor meglátta az első UH fotót. Azóta úgy járkál, mint kakas a harmatban, és már kb. 628 embernek újságolta el, hogy apa lesz :D
Végülis mi attól tettük függővé a sorsunk, hogy egészséges-e a baba... tegnap megvolt a kombinált teszt, UH szerint makk egészséges kisfiúnk van. :) Én pedig most kezdem elhinni, hogy talán valóra válik az, amire mindig is vágytam, de elérhetetlen álom volt csak...
nicsak

Nicsak: nagy-nagy gratula!!! :)

Kép
Kép
alma26

Nicsak, szívből gratulálok!
Van egy barátnőm, ők is orvosilag meddők, aztán most hirtelen belendültek, 3 év alatt a harmadikat várják (és mind spontán baba).

Túrórudi!

Köszi!

Majd megkérdem a dokit, mik is a pontos feltételek (gondolom az anyagiak sem elhanyagolhatóak... :? ) Bár ő azt mondta, inkább a forró zuhanyt ajánlja első körben, a természetes szülés híve. Az első gyereknél még én is az voltam... de szerintem az oxitocinos már úgysem természetes.

Nekem mindkét gyereknél az volt a legrosszabb momentum, amikor megjöttek a tolófájások, de még nem tűnt el a méhszáj, és vissza kellett tartani a tolást. Azt hittem belepurcanok, szinte lehetetlen azt az erős ingert visszatartani.

Reggel ráálltam a mérlegre. Még mindig semmi nem híztam. :D

KépKépKépKépKép
uxi

Nicsak gratulálok és nagyon boldog babavárást! Nagyon jó ilyen csodákról hírt kapni! :D

Heydie utólag is boldog-boldog szülinapot!!!! :D :D

Uxi de jó neked hogy nem híztál, én +3 -nál vagyok
:? Bár pár hete tartom már ezt a 3 kilót....

Kép
arian78

Nicsak Nagyon örülök a jelentkezésednek, mostmár ketten vagyunk rangidósek. Én is 39 éves vagyok és az első babámat várom. A picinyeink kora is hasonló én a 13+1 héten vagyok, csak mindig késik egy napot a vonalzóm. Csak én még nem vagyok olyan szerencsés, hogy tudjam pocaklakóm nemét.
Csodálatos ami veled történt és szinte hihetetlen, hogy csak öt napja tudtad meg, hogy várandós kismama vagy! Nekem is három sikertelen lombik után jött össze a babóca spontán módon. Ebből is látszik, hogy a természet gyakran legyőzí az orvostudományt!
Ha be akarsz kerülni a táblázatunkba, amit Heydie vezet szorgalmasan, akkor írd meg neki az adatokat.( ha visszanézed a fórumot a legfrissebb táblázat épp ezen az oldalon van Heydie nevénél, ott láthatod milyen adatokat kell megadni.)

Nóra

Kép
fikuszka

Twist mellső fali a méhlepényem és a doki még nem is merte ráírni a leletemre, hogy ránő a méhszájra, csak annyit, hogy a lepény mélyen kialakulóban. És ezzel kapcsolatban nem is mondott semmit, gondolom azért, mert nem biztos hogy így marad.

Nóra

Kép
fikuszka

Nicsak - szívből gratulálok!!! :) örülök, h jöttél! Ha szeretnél bekerülni a táblázatunkba (előző oldalon találod), akkor kérlek küldd el nekem az adataidat priviben :)

Mariann - nagyon köszönöm, kedves vagy :)

Kép
heydie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: