A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júniusi babavárók

evicuska: amit belinkeltél azt lehet rugalmassal is? szimpi, mert nem 4 réteg van a picuron

Kép
Kép
mniki84

Hello csajok!

Csipa:
legtöbbször könnycsatorna-elzáródás miatt van, forralt, lehűtött vízzel, steril gézzel lemosni. kívülről-befelé, minden törlés új gézzel. Szükség esetén szemcsepp, de van rá homeos is, csak én abban nem hiszek. Jó pár hónapig érdemes várni a könnycsatorna-átmosással, mert sokszor magától megnyílik. Nem magamtól vagyok ilyen okos, hanem egy barátnőm gyerek-szemész.

Nagyfiúk anyukámnál, ma egész nap olvastam, pihentem, meg olyan munkákat csináltam, amit fény-évente szoktam csak, mert ritkán van hozzá kedvem meg időm. Mindez nem jött volna létre, ha nem teszi lehetővé az én édes alvósmackóm. 6 hetes, el akartam vinni mérni, de szabin a védőnő. Így csak a növekvő hurkák alapján tudom megállapítani, hogy nem sorvad :lol:

Heni,
a hagyományos cseresznye-cumit próbáltad már? Gyógyszertárban lehet venni.

Manó,
merre vagy?

Mellgyulladásosaknak jobbulást!

Banyoszka,
annyira megtetszett a vonalzód, hogy én is csináltam, de idióta dolgokat mutat.

Puszi mindenkinek,

Benta

Kép
benta

jelentem én itt vagyok ni. nem látszik?
bár való igaz, nincs webkameránk. Azaz hiába monnya a videókamera használati utasítása, hogy lehet webkameraként is használni, de sem én, sem szgép zseni kollegám nem bírta kiverni belőle eme funkciót.

picibabás vonalzó nálam mindig tökéletesen müx.

Niki: próbáld ki, s számolj be. mármint ama nem 4 rétegű kendőzésről.
én ki akartam volna próbálni ma, de valami álompor volt a levegőbe hintve, gyermekem beájult ismét míg a kicsi nővérével megtárgyaltam telefonilag a dolgokat. csak most épp rajtam alszik 8)

apa már közel 14 órája elment, csöppet sem kezdem ketrecbe zárt nőstény oroszlánnak érezni magam. áááááá

Kép
kissmanó

Niki: persze!

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!

Csak bejelentkezem, megvagyunk de sokat programozunk, így nem vagyok net közelben!

Nagyjából visszalolvastam! Akiknek nem alszik a babája: képzeljétek Áron itthon nagyon nehezen alszik el, de ahogy valaki írta babkocsiban, utcán sokkal jobban. Rájöttem, hogy az ok a meleg. Ma pl az ikres barátnőmnél voltunk. Tök jól szigetelt a házuk, kellemes 21 fok volt bent, és ÁRon egész nap aludt. Felkelt enni, de utána azonnal visszaaludt, és álmában is mosolygott! Nem tuti, hogy mindenkinél ez a baj, de érdemes kipróbálni!

Nekünk volt koszmónk. Én megvettem a babe sampont, és az első alkalommal lejött. (nem is kellett volna sampon, de a védőnő tanácsolta, és én nem tudtam, hogy a mienk nem is súlyos) Szóval most 2 naponta mosom vele a haját (már ami van :)) de csak azért, hogy 1.) ne újúljon ki 2.) a sampon marha drága volt, nem akarom kidobni!

Magdii, hasfájással mi is szenvedünk! Mi is túl vagyunk már az infacolon, most az espumisant próbáljuk. Van még a gripewater, a masszír. Tegnap sajnos nekem is meg kellett lázmérőznöm, de muszáj volt, így legalább kijött a kaka. Már nagyon szenvedett szegény! De majd beszerzek egy szélcsövet, csak sajna az ügyeletes gyógyszertárban nem volt.
Vettem egy másik tápszert is, ezt is Csillag ajánlotta (novalac ac), de mivel még csak 1 napja eszik nincs mit írnom róla!

Csillag nagyon ügyes vagy, hogy ilyen kitartó voltál, így ilyen sok tejcid lett!
Én most rendeltem more milk plus kapszulát a neten. Eddig akivel beszéltem, annak segített - hátha...

Megyek, elteszem magam holnapra, és reménykedek az éjszakában: tegnap ÁRon 9-től 5ig aludt!! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ja és mi már akkor levágtuk a körmét, mikor hazajöttünk a kórházból. Baromi hosszú volt, és folyamatosan az arcát markolászta!

Azóta hetente vágjuk, de volt már, hogy 2x is kellett olyan gyorsan nő!

Az én vonalzóm is hülye: ÁRon pénteken volt 6 hetes...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Köszönöm a tanácsokat, a "becsapós" módszer sajna nem jött be, már próbáltam. Viszont a cseresznyecumi eszembe sem jutott. Holnap tudok elmenni... a melleim még bírják, szerencsére nincs semmi baj velük. :)

Hát, Amadea, én is így gondoltam, mint Te. Amíg nem nyűgös, vidám, és vigyorgós, addig nem zavar, hogy nem alszik 18 órát naponta. :)

Szép napot mindenkinek![/b]

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Noémi, mi most próbáljuk a gripewater-t, és nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, hatni fog! Tegnapelőtt délután óta kapja Dávid, tegnap már három órát aludt egyhuzamban, és most is már másfél órája alszik. Hjaj, de jó is lenne, ha végre hatásos lenne, mert már tényleg a szívem megszakadt a tehetetlenségtől...
Ami nálunk viszont egyáltalán nem vált be: a mecsek baby tea, a babamosoly tea, az espumisan és az infacol (ettől még a széklet színe is megváltozott :shock: :? ) Szegény gyerek, mint egy kísérleti nyúl... :(

Amadea, vigyázz a tejcsire!
Kérdeztem a védőnőt a refluxról, ő azt mondta, hogy szerinte nem az, mert akkor sugárban kéne hánynia. Nem tudom, hogy is van ez, de ha ez a gripewater beválik, akkor talán nem reflux, az azért elég komoly betegség lenne, ahogy olvastam róla...

Csillag, fantasztikus, hogy mennyi tejed lett végül, gratulálok a kitartásodhoz! (nálunk is beindult szerencsére, tényleg sok türelem kell hozzá, de megéri :) )

Evicuska, nagyon szép Róza baba!!!

Kissmanó, priviben küldöm az egy hós adatokat Dávidról!

A nagyonbabás vonalzók sem jók, vagy legalábbis nem írnak napokat...
magdii

Magdi, nagyon sajnálom Dávidot... :( Remélem, minél hamarabb rendbe jön. Nekem az orvos és a védőnő is azt mondta, hogy teát ne adjak a babának 3 hónapos koráig, így azzal én nem is kísérleteztem. Nekünk az Infacol bevált, bár csak alkalomszerűen kapja Benitó. Nekünk eddig szerencsénk volt a pocifájásokkal... le is kopogom gyorsan.

Noémi, nyugi, biztosan lesz elég tejcsi, ne aggódj rajta! Én csak a Laktoherb teát iszom, de a titka az sztem, hogy sokat kell inni. Minél többet... én szoptatás alatt is megiszom egy másfél literes vizet vagy gyümölcslevet.

Evicuska, nagyon szép a kislányotok! :)

Heni

Kép
szheni

Heni, lehet, hogy a tea tényleg nem tett jót... tényleg nem tudom, mivel teszek jót és mivel rosszat... nekem úgy mondták, hogy ezt a két teát próbáljam ki, de ebből se adjak sokat, mert az felerősíti a pocifájást. Mindenesetre a kevés sem használt, szóval nálunk is mindenféle tea el van felejtve :) Annyira, hogy már én sem iszom a laktoherbet sem, remélem ez viszont nem megy a tejcsi mennyiségének rovására...

Noémi, amit még én teszek, hogy semmiféle tejterméket nem eszem / iszom. Fogalmam sincs, használni fog-e, mindenesetre együtt kezdtem a gripewaterrel, meglátjuk... nem egyszerű betartani, mert imádom a tejtermékeket, de ha használ, kibírom :)
magdii

Magdi: Adrikámnál is kitűnő szernek bizonyult a gripe water, szal ezt veheted referenciának.
Nem tudom most hogy van, akkor a használati utasításon az állt, hogy napi 3x1 kiskanál. Na, én 6x1/2 kiskanállal adtam, a kaják előtt.

Tegnap este is adtam egy adag infacolt. Úgy látszik egyenlőre elég nekünk a napi 1 adag, de az szükségeltetik.
Ma pl. símán megy az önálló pukizás.

Kép
kissmanó

Mormota, Preta, Mia_Snow, Ácica
nyomjátok ide nekem lécci a csemeték 1 hós adatait.
Tátong a hely a tábliban.

Ékesanyu Erikáéknak még mindig nincs netük?

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Aki szeretne maga főzni a babájának, az most töltse fel a fagyasztót! Meggy, őszi- és sárgabarack, szilva, cukkini - én ezeket pakolom a fagyra. Nem sokat, de nagyon jó lesz télen!

Benta
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára benta 2009.07.14 11:37-kor.
benta

Sziasztok!

Olvasni még mindig nem olvastam. Viszont megnéztem a fotókat. Mindenki gyönyörű. De hát nem is csoda, elvégre a mi babáink.

Reggel írt Csillag, Borcsával kórházban vannak. Szegény belázasodott, lehet,hogy kötőhártya gyulladása van.

Velünk minden rendben. Kis hasfájás van, ami estére jön elő.Próbáltuk az Espumizant, most az Infacolt.
A fiatalúr rájött,hogy ölben jó elaludni. Így van,hogy nehezen alszik el, aztán meg kelteni kell 3 óra múlva enni. Ehhez meg nem mindig van szivünk, de muszály, mert a tejcsit még tornázni kellene feljebb. Napról napra többet tudok kifejni, ha csak 20 ml-vel is. Neki biztos,hogy elég, mert tele van a pelusa emésztetlen tejjel, meg a születési súlyát is vissza nyerte már. 4005g-al született, 3800-al hoztuk kedden haza, és pénteken már megint megvolt a 4010 g. Szóval emiatt legalább nem aggódok.

Most viszont megyek ébresztgetni, mert már megint tovább aludt a kelleténél.
Remélem hamarosan olvasni is lesz időm.

Puszi mindenkinek, ha van valami hír Csillagékról jövök.

Zsu

Kép
bvigh

Jajj, szegény Kiscsillag, remélem semmi komoly! Gyógyulj meg és siess haza, Borcsa!

Azt hittem, alszik a fiam. Csendben van egy ideje, egyszer csak nagy cuppogást hallok: szopja az ujját. :lol: Szinte csámcsog rajta.

Benta

Kép
benta

Kissmanó, ez jó hír :) Remélem nálunk is jó lesz hosszú távon! Most azt írja a használati, hogy 6x5 milit lehet adni. Mi még nem adtuk Dávidnak hatszor, tegnap háromszor kapott, ma eddig kétszer. Szóval nem kap minden étkezés előtt. Egyébként jó büdös, nem tudom, milyen csoda folytán isszák ezt meg a babák :)

Csillagéknak jobbulást kívánok! Szegény Borcsa, remélem minél előbb meggyógyul!
magdii

Sziasztok!

Borcsának gyors gyógyulást kívánok!!!!

Csillag!
Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen szépen sikerült fokoznod a tejcsit!!!
Mellszívót sikerült megjavítani?

Zsu!
örülök, hogy jól vagytok!! Majd ha lesz egy kis időd, dobhatnál pár képet! :wink:

Benta!
Én is ezt próbálom tenni...azt hiszem venni kellene egy fagyasztóládát....a tejecskék is alig férnek már (nem azért mert olyan sok van, hanem, mert olyan kicsi a frigo :? )...tényleg, tudtok valami helytakarékos tárolási módot, mert most kis poharakban fagyasztgatom...

Magdi!
Remélem használ majd Dávidnak a gripe water! ha használ, akkor tuti nem reflux.

Vica!
Köszi!!! (Közben én is megtaláltam, kezdem magam kiismerni a mamami oldalon). Rendeltem én is rugalmas kendőt.
Niki!
Meg lehet kötni, van is egy kisfilm a you tube-on ,csak ott elöl is keresztezi...

KépKép
amadea

Oops, az egyhos adatokat tényleg elfelejtettem: 4050g, 53cm. Hozzàteszem, a dokibà mult heten merte az 53-at, nekem tegnap 52 lett, de benne inkàbb bizom...csak nem ment össze ez a gyerek!

Alvàs nekünk is sokkal jobb, ha nincs meleg. Pl a kocsiülést azt hittük, utàlja, aztàn ajànlottak egy izzadàs elleni buborékos huzatot, azota semmi baja, nem fö be a hàta. Szoval szerintem is a melg a baj sokszor. A kisàgya matracàn van egy vizallo réteg hàtàtol lefelé, a pisis miatt muszàj...hààt, nem is szeret benne feküdni...

Borcsa, vàrunk vissza, gyogyultan!

Benta, ilyet csinàl z én fiam is! Cuppog a sajàt kezén, de nem az ujjàt kapja be, hanem az öklét :P Ha arcon akarom puszilni, mikor éhes, meg automatikusan a szàjàt nyomja a szàmra :D nagyon intim a viszonyunk :wink:

Körömvàgàs: mitöl koszos a baba körme alatt? pedig sküszöm, fürdik a gyerek, igaz, kétnaponta.

Szerintem a fiam mostanàban jött rà, hogy is kell szopni, mert a cicijeim nagyon fàjnak, ö is erösebben sziv...de az egy ora szopiidö maradt :roll:

Tabati, miujs, eszik màr a bébi rendesen?
preta

Amadea,
miért tettél le a mosható pelusról?
benta

Sziasztok!

Csak gyorsban bekukkantottam!

Amadea!
Tudsz nekem segíteni? Ma kaptunk levelet az anyagcsere ambulanciáról:azt írják hogy Benedeknek kissé alacsonyabb vér biotinidáz enzimaktivitást találtak!
Mi lehet ez? Lehet köze ahhoz hogy a pocakban fertözést kapott.és 5 napig vénásan szurit kapott?
Kicsit beparáztam hogy vmi baja van a bébimnek!
Holnap viszem vérvételre és utánna küldjük csak vissza a papírt!
Elöre is köszi ha tudsz nekem segíteni!
20140328174041

Sziasztok!

Borcsa babának mielőbbi gyógyulást!

Gripe Water nálunk is bejövős. Múlt héten volt hasi uh, ott kérdezgettek, hogy nem-e refluxos, sokat bukik-e. De igazából bukni nem bukik kifele sokat, mert visszanyeli :) és abból lesz a csuklás. De a GW úgy néz ki hogy hat.

preta: mi is vettünk ilyen izzadásgátló betétet a hordozóba, hát nálunk ugyanúgy tiszta víz a haja, háta... talán ha frottír huzat lenne rajta, az segítene.

Ja, és Róza sem szereti a cumit. Bármi még csak eggyel próbálkozunk, nagy ritkán elfogadja, de inkább öklendezik tőle. Viszont attól meg üvölt, ha csak cicizni akar, és elkezd ömleni a tej a szájába.

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!

Moncsi!
Erről az anyagcsereszűrésről 2 dolgot feltétlenül tudni kell: 1. születést követő 72 órán belül be kell küldeni a laborba (néha van csúszás) 2. kell bizonyos mennyiségű fehérje legyen a baba szervezetében (tehát eleget kell egyen előtte- ez egy pár napos bébinél sokszor nem valósul meg)
Szóval itt már hiba csúszhat a dologba.
Születéskor ezek az enzimek eleve alacsonyabb koncentrációban vannak és az életkor előrehaladtával egyre több lesz (ha nem így lenne, akkor már egy újszülött is ehetne rántott húst :wink: )

Első körben ne aggódj, meg kell ismételni és tuti másodjára már jó lesz. Ha mégsem, akkor speciális diétát kell majd tartanotok. (De úgysem lesz semmi baj,nagyon drukkolok!!!)

Benta!
Főleg a lustaság lehet az oka :oops: ....Amikor végre hazahoztuk Nórit nagyon vérszegény és kimerült voltam+ fájt a hátam, eszembe se jutott pelenkát mosni, a lila Tescos pelus pedig nagyon bejött, így most már nem fűlik a fogam a váltáshoz :oops: ...(Amúgy meg olyan mennyiségeket termel, hogy nem tudom, hogy szedném ki a textilből...múltkor rákakilt a fürdőlepedőjére, ment is a kukába...)

KépKép
amadea

Sziasztok!

Moncsi, nekem azt mondták a kórházban ne aggódjunk, ha ilyen papírt kapunk. Ez egy anyagcsere vizsgálat, és a babának előtte ennie kell (talán minimum 30 vagy 60 grammot). Ez nem mindig valósul meg, így lehetséges, hogy meg kell ismételni a vizsgálatot! Tuti nálatok is ez van!

Kiscsillagnak jobbulást! Remélem mielőbb gyógyultan jön haza, és addig is tudnak szopizni - ha már ilyen jól beindult!

Az alvásról, és egyebekről: nekem egyre jobban bejön a suttogó módszer. Való igaz, amit leír a könyv, hogy a kisbabák a szokásaik rabjai...így ha mindig cicin alszik el, persze, hogy azt fogja kérni! Ki ne akarná?!
Áron most kezd mindent papírforma szerint csinálni. Az esti fürcsi maga a csúcs! Már egyáltalán nem sír, pontosan tudja, ha meghallja a zenét, hogy mi jön: fürdés, aztán evés és lefekvés. És a lefekvés illetve az elalvás is simán megy. Igaz 1-2 alkalommal még be kell hozzá menni, megsimizni visszatenni a cumit, de nem sír, inkább csak "nyekereg". (olyan édes kiscica hangon)

Magdii, mi most vettükn Novacol tápszert, és úgy tűnik ez bejött! Mondjuk kap mellette espumisant is. Mondjuk ha van elég tejed, akkor persze ez a lehetőség kilőve, de ha nincs, javaslom ezt a tápot. Amikor nekem elég tejem volt, akkor Áron nem volt hasfájós, úgyhogy a diéta (mármint nekem kilőve - de igaz én nem is eszem sok tejterméket)
Kíváncsi leszek mit érek el ezzel a more milk plussal. Elég drága, de egy próbát megér! Egyébként én nem izgulok ezen az egészen! Ha marad tápos, már 4 hónaposan fogok neki püréket csinálni. Ahogy Benta is írta, én is most töltöm fel a fagyasztót! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kiscsillag!
hamar-gyorsan összeszedni azt a szemecskét, s tünés haza :wink: :!:

Tényleg figyelni kell arra, hogy a fagyót most töltsük fel. Ez a hátránya, hogy nyáron születtek a babók, nem télen. De azért én így jobb szeretem.

More milk plus: Noémi, arra figyelj, hogy előtte-utána 1 órával ne nyomj sok folyadékot. Úgy hatásosabb. S ne várj első nap mérhető változást, max 2-ik nap végére, vagy 3-ik nap. Nem levegőből beszélek, saját tapasztalat. Grétivel rengeteg ilyen bigyót megettem.

Cumi nálunk is ritkán nyerő, de az öklét-ujjait még csak ritkán találtatja be a szájába. Szerencsémre.

Zsu: tényleg...fotóóóóókat kérünk.

na, nyekergi van, ma ismét kicsivel kevesebb a tej (tegnap este felszívtam a vizet, s jót bőgtem, tuti ez az oka), uhhó léptem

Kép
kissmanó

Manó,
miért sírtál, báránykám? Gréti szobatisztasága? Nem hiányoznak? Én most egész jól viselem a nagyok távollétét, mert tudom, hogy nagyon élvezik a mamázást.

Hogy lehet valaki lázas a kötőhártya-gyulladástól?

Benta

Kép
benta

ez a kérdés bennem is felmerült, de talán valami kommunikációs zavar az oka.

bárányka...én :?: :shock: elég vén juh :lol:
hát kibuktam egy fórumon az adminra. engedélyt kértem egy bizonyos topik nyitáshoz, meg is kaptam, majd az este 10 után apával közölte, hogy mégiscsak nem tetszik a dolog neki, s törli a topikot. semmi baj nem lett volna részemről, ha nem postással közli mindezt. meg egy szűk hónapja egy másik ígéretét is megszegte, szal pipa vagyok, s nem kicsit.

na, a fiamat bizonyos dolgok kötelezik. Grétinek volt egy fehér rugija, amibe egyszer olyan keményen belerotyizott, hogy tiszta sárga lett az egész. na, most Gézun volt a sor, ő nyomta teli festékkel. csak icipicit maradt el a nővére teljesítményétől.

Grétike elég szépen halad a szobatisztasággal, persze balesetek vannak, de hát még csak 8 napja próbálkoznak. már van, hogy kijelenti: a fűbe. s akkor mese nincs, oda kell pisálni.
meg szerencsére elvittem a lépcsős szűkítőt is, meg a bilit is. így lent a konyhában van a bili, s fent az emeleten a wc-be mehet a cucc a szűkítővel. és sokszor szól, hogy kell, s máris rohan. s elmeséli nekem a telefonba.
nagyokkal nem beszéltem, anyós nem olyan kommunikatív fajta, hát ha baj volna, már szólt volna a telefon. sóginőm írta (a normálisabbik, akivel kommunikatív a viszonyunk), hogy valami Thoms vonatos program elmaradt az esőzés miatt.
remélem azért após elviszi őket az állatkertbe, ezt eddig minden évben meglátogatták Marosvásárhelyen.
S őszíntén: a kis bújós tigriském, azaz Tétám hiányzik kicsit, bár ő is jó helyen van, így mi nyugiban vagyunk.
itthon az utcába felzártságtól csak megbolondulnánk, már tele van a mindenféle hócipedlim ezzel a csatornázással. s ráadásul ugye az aszfaltozás is elmarad, szal esélyünk van, hogy az utcánk állapota rosszabb lesz mint mikor áprilisban nekikezdtek (akkor is marha pocsék volt)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.07.15 08:11-kor.

Kép
kissmanó

Amadea és Noémi!

Nagyon köszönöm a válaszotokat! Megnyugodtam,bizti minden okés lesz!
Holnap leveszik a vért és talán már csütörtökön meg is tudjuk az eredményt!
Köszi mégegyszer!

Körkérdés:Ti adtok a babának ebben a melegben vizet vagy teát?
20140328174041

Moncsy,
vizet adok neki, de csak ha dög meleg van. Ma még nem kért, de holnapra biztos melegebb lesz a ház. A múltkori kánikulában is ivott, aztán napokig nem. Ne aggódj, minden rendben lesz a vérvételen!

Benta
benta

melegebb ház? hol van az? nálunk a hálószobában ma reggel 17 fok volt. már a befűtésen gondolkodtam. :roll:

Kép
kissmanó

Itt 34-35 fok van, de nem baj, szeretjük a melegfrontot :lol:

Kép
benta

látom rákattantál a vonalzókészítéses témára.
amúgy az éccaka aszittem lefagy a sejjhajom

Kép
kissmanó

Jó reggelt!

Noémi, azt hiszem Te kerestél visszapillantó tükröt, a brendon honlapján nézelődve ezt találtam, ha még aktuális:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... kocsibelso

Ma rettenet meleg lesz... 36 fok :shock: mi uuuuutáljuk ezt a nagy meleget :)
A gripewater még mindig nagyon jó, bár tegnap este nehezen aludtunk el, de ez a legkevesebb :)

Moncsy, én is szoktam vizet adni Dávidnak.

Manó, remélem a mai napod már sokkal jobb lesz mint a tegnapi volt! :)

Tegnap voltak nálunk sógornőmék, kaptunk egy nagyon édes bodyt, ez van ráírva: Én vagyok az a szép, aranyos kisbaba, aki miatt senki nem alszik éjszaka :) (még szerencse, hogy ránk ez nem igaz :) )

Megyek reggelizni, mindenkinek kitartást a nagy meleghez! (már ahol nagy meleg van :) )
magdii

apa mikor június 22-én volt Mo-on, az egyik új cégtől kapott egy számlát. nem is kicsi összeggel, áfa nélkül 970.000 ft volt rajta. Erre most mikor a félévzárás utolsó mozzanataként le akarom ellenőrizni az európai áfás adatbázisban, kiderült, hogy nincsenek benne. most mi a kicsi lóf@sz lesz? ha benne hagyom a könyvelési aktákban, jól megbűntetnek minket, mert kötelességünk leellenőrizni. ááááá, sík ideg vagyok. a qrva életbe a komolytalan rohadt üzletemberekkel (azt ne is említsem, hogy apa hiába alkudozott, drágábban számlázott mint ahogy előre meg volt ígérve....sajna nem papírra vésett ígéret volt).
asszem ha kimegyek Dabasra, egymillió forintra fogom megnyuvasztani a másikat. s aztán mutogathatnak a Kék fény-ben (nem tom, még létezik a műsor?)

bocs a panaszkodásért, csak annyira fel van gyűlve bennem a sok car, hogy jól esik kifújni egy részét.

szóval Magdi: sajna elkéstél. Napom még carabbul indult. Bár az idő jónak ígérkezik, nem hiszem, hogy elérje itt a 30 fokot.

ja, s örülök, hogy végre kezd nyugi lenni nálatok. nekünk tegnap nem is kellett infacolt bevenni, olyan ügyesen ropogtatott, meg "festékelt" a legényke.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat,én is készítettem már neki vizet!
Gondoltam hogy kell neki,de ugye azt mondják hogy az anyatej szomjoltó is!
Na igen ám de az én kisfiam amúgy is túleszi magát,na és ha szopik között is kap cicit,akkor még jobban fáj a poci!
Így ma mi is kipróbáljuk a vizet!

Az éjszakánk jól telt 2x volt fennt 20 percet?szopi+büfi és beájult!
Este viszont volt műsor rendesen!

Magdi!
Szupi lehet a feliratos body! Nekünk is van kettö!
Az egyiken:"Ha nagy leszek én is horgász leszek",a másikon:Úgy mosolygok mint anyukám,úgy nézek mint apukám" felirat van!

Benta!
Jók az új vonalzóid!

Manó!
Jobb napokat Neked!

Na megyek is mert sír a bébim!
20140328174041

na, de most már klasszisokkal jobb kedvem van.
a miértet lefotóztam :wink:
Kép

Kép
kissmanó

Sosi is nagyon el van tűnve!
Jelentkezz lécci!

Kép
kissmanó

Sziasztok én is jöttem egy kicsit panaszkodni :) Baromi fáradt vagyok, most van az utcazene fesztivál, úgyhogy apuci kilőve mint segítség szinte nem is látom mert bulizik :( Pedig megbeszéltük, hogy a baba miatt idéntől szolidabbak leszünk :( Segítség immár 0-ra redukálódott.

De mindenek előtt minden babának és mamának kitartást a kánikulához, Borcsa babának pedig mielőbbi gyógyulást!

Tegnap voltunk a 4 hetes! ellenőrzésen. Szinte csak ránéztek, egyszerre három gyereket "vizsgáltak", és mikor mondtam, hogy elköltöztünk és ezért átjelentkezünk az itteni körzeti orvoshoz annyit mondtak, hogy hála istennek. :( Mondani sem kell nagyon boldog voltam :( A védőnő rá sem nézett a gyerekre amióta hazahoztuk, remélem az itteni normálisabb lesz.

Mindenesetre jól lecsesztek, hogy sovány a gyerek. Igen, mondtam mert előtte kis szumó birkózók voltak jóval rövidebbek mint Emma. 58 cm és 3960 gramm. Szerintem mivel nagyon visszaestünk anno a 800 gramm tökéletes hízás. Az apja is égimeszelő és sovány!!! :evil:

6 hetes uh délután. Időpont volt, persze vagy 1 órát várattak. Szerencsére babuci bekómált a melegtől. Elég gázos a gyerek, és most szó szerint :( Viszont mivel nem látott mindent a doki két hónap múlva kontroll. Mondanom sem kell hogy elég ideges vok miatta.

Nekem meg elegem van. A gyereket alig bírom elaltatni, dög meleg van a hatodikon, és éjjel immár negyedszer beriasztott a légzésfigyelő. Most elég nehéz volt magához téríteni a kisasszonyt. Jelenleg a babakocsiban alszik mellettem, mert rázni már nem bírom, így viszont én nem merek pihenni, nehogy baj legyen vele. :(
Pedig megvizsgált a nőgyógyim és jól lecseszett, hogy ágyban lenne a helyem. Már említettem, hogy csomót érzek a hüvelyemben. Na a csomó szép nagyméretű gombóccá nőtte ki magát a hüvely teljes hosszában. Elvileg fájnia kéne, de ugye az nálam nem igazán működik. Ülni alig bírok, járkálni még úgysem. Sétáltatni kell a gyereket, de lépcsőkön kell cipelnem babakocsival együtt, mert persze nincs lejáró :evil: majd talán őszre megcsinálják.
Amint vér vagy bármilyen váladék megjelenik kórház és műtét :( Addig ágynyugalom. Ja köszi. De mi lesz a gyerekkel???
Vendég

Anuk!
ezt még olvasni is sokkkk, nemhogy ezekkel létezni.
nem is tudom mit írjak :?: kitartás :roll: vagy drukkhegyeink, hogy kerüljetek rendbe :?:
legalább a vénlánytól nyugi van :?:

Kép
kissmanó

Bocsi az eltünéséért, de Api mostanában annyit uralta a gépet, hogy nem fértem ide. Amikor ráértem volna, akkor mindig benne volt vmi letöltésben. De, most a lánykám táborozik,í gy mikor Karibaba durmol, mint most , ráérek. Jövő héttől viszont Anyu már nem főz ránk :( (szerinte nagyon jól vagyok én már :) ), úgyhogy megint nem fogok d.e. ráérni.

Valaki írta a Suttogót, hát az nálunk is nagyon bejön. Tényleg figyelni kell a baba jelzéseit. Karcsika éjjle 2x vagy 1x szopizik, jelenleg 4970 g, hétfőn megyünk az első hivatalos mérésre.

Dobok pár képet. Kép

Kép
Kép
sosi

Sziasztok!

Nekem is tetszenek a vonalzók, mindig irigyeltem a tieiteket, de eddig nem volt rá időm.

Manó,
ehhez is értesz? Elég multifunkci vagy! Engem a pasim a céges ügyek közelébe se enged, hála égnek :) Pedig volt pár állás meghirdetve nála, amit bevállaltam volna. Azt mondta, elég neki belőlem itthon :lol:

Benit ma megmérték, 6 hetesen 4870 gr, és 56 cm. 4 cm-t nőtt 3 hét alatt, a dr nem akarta elhinni, 2x is megmérte. A születésihez képest 1320 gr gyarapodás, a legkisebb súlyához képest 1620 gr többlet.

Magdii,
örülök, hogy jobban van kisfiad!

Szép napot!

benta

Kép
benta

sziasztok!

voltunk ma védőnéninél: Lili 5170 gr...iccakák csodásak (9-f5) majd ecce, és alvás 7ig ,majd reggeli, aztán nyügi-nézelődés 10ig, kajcsi-alvás

nagyon nehezen bírja a meleget, tegnap este már én is sírtam mert tényleg nem tudtunk mit csinálni, mindenen végig mentünk...(szopi, víz, tea..pelus...uj ruha, ventillátor...pocaksimi...altatódal, ringatás, játékszönyegek hada, csörgőőő, pihiszék, Tv...de semmi, csak a sírás...így húzta f9ig...fürcs, szopp, aztán csicsi...

holnap meg csípőszürés, hallásvizsgálat...hú dejólesz, természetesen a legnagyobb melegben

lili nyakizma az egyik oldalon kötött, masszálni kell, meg tornázatani meg venni kell egy kitámyasztós párnát... ebből talán nem mászik el...

és most alci van, anya éhes...szomjas...és a lakás meg egy disznyóól

Kép
Kép
mniki84

Sosi: az a tornázó vagy hogy is híjják, érdekli már a fiatalurat?
Elő kéne én is halásszam, s összerakjam, ha már megvan.
Lánykád tündérke az öcsivel. Tényleg, milyen a viszonya Kareszkával?

Niki: disznyóólra aszittem kizárólagos jogaim vannak. Akkó mégse :lol: :roll:

Benta: igen, eléggé multifunkci. Még a kamion hajtási hiányzik a tarsolyomból, de egyenlőre ez marad is így.
Anno egy készruhagyár minőségellenörző osztályvezetője voltam, s míg a lakodalmunk utáni 5 nap hivatalosan ajándékozott munkaszünnapokon voltam, addig Angliába ment egy ingszállítmány, s utána visszadobták. Naná az én nyakamba zúdították. Izé, akarták, mert nem fogadtam el. Bünti erre az volt, hogy vagy elfogadom egy más osztályra való áthelyezésem (fizetés csökkentéssel 8) ) vagy lelépek ama cégtől. Naná otthagytam őket, s olyan hamar csak az apa épp induló cégéhez tudtam dobbantani. Aztán, bár nagy pofájú, de jó munkaerő lévén, drága párom megtartott :wink:

Azért Beni is rákapcsolt eléggé az ilyen-olyan növekvésre. Cumival még mindig nagy a szerelem?

Kép
kissmanó

Változó. A nappali alváshoz kell, éjjel nem. De van, hogy nappal is méla undorral köpi messzire.

Képek:

http://picasaweb.google.hu/sudar.andras/20090714BenikeReloaded?authkey=Gv1sRgCLKwiNKare-QmAE#

Benta

Kép
benta

jaj jbenta de édes..lehet én vagyok tudatlan, de a fogkefével mit csináltok? :oops:

Kép
Kép
mniki84

Manó, örülök, hogy mégis sikerült jobb napot varázsolni a maiból, mint a tegnapi volt :D De hát egy ilyen gyönyörű mosolytól nem is csodálom, hogy jobb kedved lett!

Moncsy: ha kisfiadnak babavizet adsz, ha jól emlékszem Tökmag írta, hogy a jana vizet csak forralás után, mert fájhat a bébik hasa tőle. Én most a HIPP-et is így adom, biztos ami biztos...

Anuk, ez tényleg borzasztó :( Én is remélem, hogy legalább anyós nem tetézi a gondokat!

Benta, nagyon szép Beni kisfiad! (egyébiránt, csak az én kisfiam utálja a pihenőszéket??? :) )

Sosi, nagyon jó ez a kép, aranyosak a gyermekeid! :)

Niki, a meleg nálunk is kikészíti Dávidot! Napközben a műteremben vagyunk, ami jóval hűvösebb, de éjszakára feljövünk (tetőtér...), és nagyon nehezen alszik el... de hét végére enyhül a dolog, szóval kitartás! (ventilátort hogy használjátok? én még nem mertem, de lehet jót tennék vele?)

Dávid alszik, már két órája. Szopi után beájult, ez utoljára kb. két hetesen fordult elő vele. Szóval nagy az öröm :) És annyira édes, sokszor mosolyog álmában, vajon mit álmodhat ilyenkor? :)
magdii

Szerintem szép nagy cicikről álmodik :lol:

Fogkefével /puha/ koszmótalanítunk olajozás után. Azért volt rajta az az idétlen sapka is.

Kép
benta

Benta: :D :D :D (ez eszembe sem jutott, pedig kézenfekvő :D )
magdii

én a ventillátort beteszem a szobába és nem akiságyra fujatom hanem vele szemben a falram így csak "visszaverődik" a levegő, ami viszont ugyanolyan meleg... :?

Kép
Kép
mniki84

Én a légkondit nyomatom, mindig ott, ahol éppen nincs a bébi /nappali-háló/. Így jó, de az áramszámla is az lesz :roll:

Kép
benta

Sziasztok!

Bocsi, de csak elég felületesen tudtam visszaolvasni :oops:

Benta, Manó, Sosi!
Gyönyörűek a babák!!!

Anuk!
Nem is tudom, mit írjak :( .....Azért ez a légzésfigyelő- dolog elég rosszul hangzik....

Itt is nagyon meleg van :( ....

KépKép
amadea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: