A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Magdolna! szívesen. Együtt könnyebben megy a fogyi:)

Erika! Igen ha összeszorítja a száját akkor már nem éhes. Feltéve, hogy tényleg eleget evett szerinted is. De lehet huncutkodás is, várj egy fél percet és kínáld meg újra egy falattal mert lehet csal büfiznie kell. Én így szoktam...várok egy picit, újra kínálom, ha akkor sem kell akkor hagyom.

Enikő! de édesek a srácok! Milánban semmi babás nincs már.... :shock: :shock:

Tök jó, sikerült leütnöm a teszveszen egy testvérfellépőt 3700.- Ftért:) apa annyira nem lelkesedik pedig ha nem válik be simán eladhatom dupla áron. Egy tipp aki nem gyakorlott licitáló, hogy a teszveszen a maximális licitet mindig +1 forintra kell megadni! Szóval ha az utolsó ár 1000.-ft akkor én a max licitet beállítom pl 2001.-ft-ra így ha valaki az utolsó pillanatban eltalálja a 2000-et akkor is enyém a magasabb:)
katuska79

A kórházak címszó alatt pedig megnyitottam az ÁEK szül-nőgyógy topikot. (shali féle lapon, nem a babaneten)

Kép
Kép
cs_erika

Katuska, köszi!

Szopinál tök egyértelmű, mert ha már nem akar enni, akkor úgy elfordítja a fejét, hogy onnan már semmit sem tuszkolsz a szájába.

Kép
Kép
cs_erika

reggelt!
Lucus:De szoptatok még. :!: :!: :!: tízórai,ebéd uzsi ki van váltva már és a vacsit is elkezdem a héten.Kaják után szoptatok meg reggel és este.Meg amikor csak óhajtja.Nem csökkent a mennyiség....SŐT!Ömlik a tejem,van...De én eszek és minden szükségessel el van látva a szervezetem,csak nem a megszokott módon.Én a turbó diétát kezdtem el.Ez egy kéthetes kúra és csak jókat hallottam róla.Ezt tesztelem... :o :D Remélem bejön,mert nekem tényleg sokat kell leadnom.25-30kg.És akkor még mindig nem leszek abban a súlyban,ahogy akkor voltam,mikor megismerkedtem a férjemmel.De a 70 kg az reális.Ha valakit bővebben érdekel:
www.turbodieta.hu .

Eszter

Kép
eszterem

Jó reggelt!

Magdolnasz! Köszi szépen. Sajna annyi az annyi.

Sahli! Nézem az oldalt.

Eszter! Gratula a diétához!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna:majd a végén gratulálj,ha lesz miért!Remélem lesz...:)
Ja és akkor kinek melyik nap lenne jó talira?szerda-csütörtök???

Eszter

Kép
eszterem

Hanna!

Isten éltessen!!!!

Kép
Kép
cs_erika

Fiúk a gép elé!!!

Kép

Kép
Kép
cs_erika

Eszter! Tuti lesz! Tali! Én nem tudom. Ha lesz kocsim, csak akkor tudok menni.

Erika! Köszi szépen! Gyönyörű Zsófi!

Kép
hanna30

Ma rájöttem, hogy 14-e kedd. akkor megyünk ortopédia kontrollra. Így nekünk szerda, v. csütörtök is jó. Szerintem a hét közepét célozzuk be. Szerda?

Kép
Kép
cs_erika

Jó reggelt!
Az éjjel csak egyszer kelt Borka, úgyhogy kialhattam volna magam, én hülye viszont 1-ig tévéztem, aztán 6kor már fent voltam...voltunk reggel Prevenar oltáson, ezért nem tudtam aludni, tiszta gyomoridegem van mindig a dokinőnk miatt :evil:

Batkata,
a candidára én is gondoltam már, de még nem jutottam el addig, hogy kivizsgáltassam...amúgy meg, mióta szoptatok, kívánom annyira az édeset...
Borinak boldog félévediket! :D

Eszter,
mi kb. egy kategória lehetünk-honnan indultunk, hova jutottunk-súlyilag, Te milyen magas vagy?Kíváncsi vagyok én is, hogy válik be ez a diéta Neked :roll: ..Sok sikert hozzá! :D

Katuska,
tudom, hogy sokmindennel lehet helyettesíteni a finomított cukrot, van is itthon mindenből, csak olyan nehéz, ha már gyerekek vannak...meg egy édesszájú apa :lol: ...hogy pl. soha ne legyen itthon "bóti" édesség, én még a fiam M&Ms-ét is megeszem :oops: ...meg nem tudom, Te pl. tudnál hónapokig puffasztott rizset enni, miközben a család eszi a finom, meleg fehérkenyeret :lol: ...egy ideig vettem a Norbi kenyerét, de azt meg nem lehet anyagilag bírni, meg az íze is sz@r :twisted:
Testvérfellépőhöz gratula, Vaterán én is profi vagyok már :lol:

Enikő,
nagyon szépek a fiúk, meg a lakás is :wink:

benci

benci, mi a baj a dokinőtökkel?

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!
Ma 8-ig nyomták a gyerekeim az alvást :)
Kaptunk tegnap egy csöomó sárgabarit, ami jó érett, ez lesz Bence uzsija. :)

Lucus:
Bence is így van, mint Zille. Hátról hasra régóta forog, fordítva pedig párszor megcsinálta már. de inkább elvárja, hogy én forgassam vissza. Néha az az érzésem, hogy szimplán lusta a fiam, és így egyszerűbb neki...Csak nekem nem.. :)

90 napos diéta:mondanátok pár példát,hogy pl. keményítő napon és szénhidrát napon mit lehet enni??

sahli:
nézem én is mindjárt az oldalt :)

Enikő:
nagyon nagyott nőttek a fiúk!!! És a lakásotok (amennyit látam belőle) nagyon szép lett!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hanna:
Isten éltessen sokáig!!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Affene az előbb írtam egy hsz-t és elszállt :evil: Most meg már nyűgös a lányom, csak egy mondatban ismétlem magam:
meghalt párom egyik rokona, egy 93 éves néni. Tudom hogy szép kort megélt, de így is megrázott a halála. Három hete még meglátogattuk, még játszott Ágnessel...

Sahli, jó az oldal!

Hanna, boldog szülinapot!

Igyekszem visszaolvasni...
kisbogacs

sahli:
én regisztráltam, de a bejelentkezésnél hiába nyomok a belépés gombra, újra bejön, hogy jelentkezzek be... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hanna: NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Olivérnek és Nórának utólag is boldog névnapot, Martinnak boldog félévfordulót!!!

Bocsi, most sokáig nem voltam... tegnap délután mentek el a sógoromék (péntek este jöttek), utána elrohantam bevásárolni (gyerekmentesen) Harasztira, utána meg már jött az esti mókuskerék....
Most 4 nagy gyerek nyomul a teraszon (2 percenként van valami - árulkodás, félrenyelés, mit egyek, igyak, és egyébként is), de szerintem rövidesen belerázódunk :)

Batkata, Enikő: honnan szúrjátok be azokat a frankó vigyorikat????

Fogyókúra: hajrá :D (én még szoptatok, szóba sem jöhet, azért jól esett volna, ha nyaralásra lemegy egy kicsi az extra pocakból, de nem, hát ez van...)

Hozzátápi: Saci akkor akar enni, amikor mi eszünk, mert mi az, hogy mi eszünk, ő meg nem... eddig jó volt a lereszelt alma vagy barack, de rájött, hogy mi MÁST eszünk, és azt akarja :shock: ma lenyúlt egy gerezd paradicsomot a tányéromról, és nem vettem el tőle... nagy baja nem lehet tőle, szívesen csócsálta, ha ez kell a boldogságához, egye... A napi adagja jelenleg öszesen 1 barack / nap (vagy 1 alma, 1sárgabarack, 1 nektarin, és mást nem is kóstoltunk) szépen elosztva. Addig adom, amíg szívesen eszi.
Egyes zöldfélék bevezetése: nos, a szakirodalomról (Kriszti mindig erre hivatkozik :)) ugye nekem már van 2 nagy gyerkőcöm, akkor teljesen mások voltak az ajánlások, mint most... nem azt mondom, hogy évente változik, de azért elég képlékeny terület, nemcsak időben, hanem térben (mint azt írtátok is). Ezért úgy gondolom, hogy teljesen szigorúan venni nincs értelme... maximum iránymutatásnak kell tekinteni. Glutén: ez sem közellenség, lehet adni (azért az a rántás dolog elég durva... én nem így vezetném be), igaz, még 6 hós korban én is kicsit korainak találom, szerintem mi olyan 10-12 hónapos korban fogjuk bevezetni (tekintettel arra, hogy időnként nekem is vannak gondjaim a finomított lisztből készült termékekkel, félek, hogy öröklődhet a hajlam).
Huh, egyelőre ennyi, most megyek, teregetek egy kört, meg kirendezem a csapatot a teraszra...
(Büfiztettetek már 30 kg-os gyereket? Félrenyelt a drága :D)

Csöre
csöre74

Csöre, akinek nincs tapasztalata, csak olvasni tud :wink:
kisbogacs

Kriszti: nem is bántásnak szántam, csak megosztottam a tapasztalataimat :wink:

Csöre
csöre74

Benci! igen ez tényleg nehéz....de nálunk a kisközért megoldja a friss meleg kenyér problémát mert általában este jut eszünkbe venni akkor meg már szottyadt :) Én elég ritkán eszem kenyeret amúgy is így ha azt ennék sem lenne vészes. A gyerek édességére én is veszélyes vagyok :lol: :lol: viszont Máté állandóan nassolna, borzasztó édes szájúak vagyunk mindannyian így nem tartunk idehaza soha nasit mert nem tudjuk megállni. Bevásárlásnál veszünk túrórudit és azt pénztár után azonnal fel is faljuk. Na jó Máté minden nap kap egy rudit amikor elmegyünk sétálni mert Ő szokta venni! Viszi a pénzt aboltba és nem törődve a sorral kiabálja, hogy tujiiiit!!!

Hanna!!!! Boldog Szülinapot!
Kép

Kriszti! sajnos a halál bármikor is történik mindig megrázó :( sajnálom a nénit, de nagyon szép kort megélt.
katuska79

sziasztok,

Hanna, nagyon-nagyon boldog szülinapot!!!!!!!!!!

Kisbogács, részvétem a rokon néni miatt :( jobban vagy?

Eszter, hajrá diéta! Köszi a tippet a gipszkartonra, úgy néz ki találtunk valakit helyben, ha mégsem jön össze, kereslek :wink:

Csöre, Levi is ezt csinálja, tegnap az ölembe vettem, amíg ettem, mert nyűgösködött és szegény minden alkalommal, amikor a villa közeledett, nagyra nyitotta a száját :lol: de hát sajtos tésztát csak nem adhattam neki :lol:

Ercsi, Zsófi nagyon szép :lol: ! Ha még nem "foglalt" akkor majd megyünk udvarolni :lol: Milyen kis huncut mosolya van! Tali nekünk nem jó a héten, meg a jövő héten sem, megint jövünk-megyünk ( a héten hozzánk jönnek vendégek, utána mi utazunk el).

Lucus, küldesz nekem is lécci tábla-infót priviben? Szegény, kitartás a diétához! A helyedben már én is tutira feladtam volna a szopit...Gratula Zillének a négykézlábhoz, nagyon ügyes!!!

Katuska, mi is a maglódi Auchanba járunk, bár szerintem most már inkább visszaszokom Kistarcsára, pár perccel több idő csak, cserébe normálisabbak. Viszont a maglódiba kb 2 hete nagy gyerekruha-kiárusítás volt (volt olcsón Thomasos póló is :wink: )

Sahli, mindjárt megnézem az oldalt én is!

Enikő, de ügyes Milán!!!!!!!!!!! Nagyon szuper a járókátok is, hol vettétek?
KÉpzeljétek a mienk tegnap szétesett. Benne volt Levente csak az volt a mázli, hogy ott voltam mellette és meg tudtam fogni a fekvőfelületet, kézzel tartottam, amíg jött Apa. Úgyhogy dolgozik a védőangyalunk.

Benci, drukk az oltáshoz! Gyerekdokival mi a gáz? A mienk sem szimpi sajnos, de egyelőre nem tudok jobbat...

Beadatja valaki a meningococcus oltást? (agyhártyagyuszi) Én úgy döntöttem, hogy 1 éves kora után fogja megkapni, bár a dokink nagyon agresszíven rá akar beszélni most... :roll:

Levi tegnapi-tegnapelőtti attrakciója (négykézlábból ül ki oldalra egyedül és egész sokáig tartja magát):

Kép

Kép
vickybabe

Viki: ez a járóka-szétesés nagyon durva :( és nagyon ügyes Levente :D még egy pinduri, és már ül is :D

Kriszti: sajnálom a rokont :(

Na, lassan melegítem az ebédet a kiscsapatnak...

Csöre
csöre74

Vickybabe! én is kérdeztem a szomszéd srácot de csak szeptemberre tud már munkát vállalni. épp gipszkartonozik:)

Én is egy évesen adatom be a neisvac-c-t, mint Máténak.
jajj szegénykémet ma este viszem kukivizitre...
katuska79

Nem is vettem annak :wink: :)
kisbogacs

Sziasztok!
Köszi mindenkinek! Lesz egy csomó újdonság is az oldalon folyamatosan fejlesztjük (ha van valami amit szívesen látnátok írjátok meg priviben).

Erika: köszi a topiknyitást
Mági: mindjárt megnézem mi lehet a baj

Írjatok jó sokat :D

sahli

Hanna: Sok Boldogságot!

sahli

Mági: be tudsz már lépni :wink:

Vickybabe: nagyon ügyes Leventéd.
Mi még a Pneumo II-öt fogjuk kapni augusztus végén, de én is szeretném beadatni a meningo-t is.

Patrik az utóbbi 1 hétben elkezdett pörögni, forogni már nem lehet egyedül hagyni 1 pillanatra sem.

Enikő: hatalmas Milánod

sahli

Boldog félévet Borcsának és Nelli babának akiről már rég hallottunk!!!

vickybabe küldtem privit.

Megpróbáltam megmérni mennyit eszik, de ezt a sajtkukacot nem lehet 7200-7400 között mozgott szopi előtt ez nem hiba határ ez már egy evésnek felelne meg.
Amúgy 5. próbálkozásra és egy kis figyelemeltereléssel 90-et mértem, hát nem nagy evő, és a másik cici most sem kellet neki.

Kép

Kép
lucus16

Mi már megkaptuk 5 hónaposan a meningococcust. Miért féltek tőle egyébként? A második oltását 7 hósan kapja majd ebből.

Shali topiknyitás: igazán nincs mit. :lol: Reméljük beindul majd az oldal. Biztos kell neki egy kis idő. Most odanéztem, és Mági még nem járt bent. Legalábbis hsz nincs tőle. Már ha ezen a néven fog bejelentkezni. :lol:

Lucus, én már nagyon rég óta nem mérem, hogy mennyit eszik. Csak idegesítettem magam rajta. Amúgy én sem igen tudom megmérni a súját. A tegnap esti szokásos heti mérése azért sikerült, mert a lábát ette éppen. :roll:

Kép
Kép
cs_erika

Na megyek, rízsfelfújt lesz ma az ebéd. És amennyi lett, holnap is azt eszünk.

Kép
Kép
cs_erika

Mikortól lehet a gyümikhez rizset keverni?

sahli

Szerintem azt már most ehetnek. Katuska mintha rizses tejpépet is adott volna már Petrának. De nem esküszöm meg rá.

Kép
Kép
cs_erika

Még egy hülye kérdésem lenne a már gyakorlott anyákhoz.

A zöldeket akkor adjam amikor éhes, vagy azt is szopi után kostoltassam? Amikor éhes és ordít, akkor addig nem nyugszik, amíg nem kap cicit. Tök mindegy, hogy tejpép-e, amit már azért egy ideje eszik, vagy gyümi. Szóval most éppen amikor jó kedve van, és nemrég evett próbálkozzam szerintetek egy kis sütőtökkel? Vagy várjak vele a következő kajáig.

Kép
Kép
cs_erika

Vicky: nagyon ügyes Levente!!!

Sahli: én már adtam olyan gyümölcsöt, amiben van rizs. Nagyon ízlett Nórának és laktató is volt.

Erika: én ugyan nem vagyok gyakorlott :), de úgy vezettem be a főzelékeket, hogy nem vártam meg, amíg sírt, hogy éhes, hanem kicsit előbb adtam. Már jó ideje főzelék van ebédre, mégis ha sír már, nehéz megetetni, ilyenkor van, hogy kapja a tápot, mert csak felhergeli magát.
magdolnasz

Boldog féléves szülinapot!!!
magdolnasz

Sahli! kitennéd a linket az aláírásodba?
Rizst már lehet. Én rizspelyhet szoktam venni azzal a legegyszerűbb dolgozni. Csak leforrázom, megvárom míg megpuhul és összeturmixolom.

Erika! ahogy MAgdolna is írja. el kell kapni a jó pillanatot amikor kedve van kanalazni, az új ízeket megkóstolni. Ha nagyon ordít akkor nyugodtan adj neki cicit, aztán kanalast majd lehet megint cicit adni levezetésnek.
katuska79

Hanna: boldog szülinapot! (sok-sok ajándékot, fincsi tortát :lol: :lol: )

krisz78

Köszi Katuska!
Rizspelyhet sima közértben is lehet kapni vagy bioboltban? még soha nem vettem :oops:

Beillesztettem a linket

sahli

SAhli! igen van sima boltban is! Itt a reálban biztosan, de van a DM-ben, Rossmannban is meg a bevásárló központokban.
VAn rizs, meg zabpehely is. VAn bioboltos is és az sem vészesen drága mert nagyon sokáig elég egy zacskóval.

Na nyitottam én is topikot:)
katuska79

Köszi a köszöntést Csajok!
Szombaton bulizooooooooook! :)

Enikő! Szépek a fiúk!!!

Viki! Nagyon ügyes Levente!

Megjártuk a védőnőt. A fiam gebe. :twisted:
Ásványvízbe fojtom bánatomat.

Kép
hanna30

Hanna, Gebe? Ez noooooooooormális????? Hagyd a fenébe!

Ezeket csináltam :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
cs_erika

Hanna! a dokid benézett valamit..még hogy gebe! akkor én mit mondjak Petrára?
katuska79

Erika! Jók a képek!

Katuska! Doki nem látta, csak a védőnő.
Igaz, 130g-ot hízott egy hónap alatt és nőtt 3 cm-t.
Na, majd megnyugszom. A jövő héten jön a gyerekdoki is.

Kép
hanna30

Vicky:
Anna egy éves kor alatt megkapta a meningococcus ellenit.. Megbántam... Így ugyanis 2 oltást kellett kapnia, és most pár hónapja egy emlékeztetőt. Tehát 3 oltásból állt. Ha viszont 1 éves kor után kapja meg, akkor 1 oltás elég, nem kell emlékeztető...
Szóval be fogom adatni, de 1 éves kor után. Mondjon a doki néni amit akar :wink:

Úgy néz ki, hogy a fiam nem komálja a zöldségeket... :? A répa közellenség, a spenótnak üvölt, a krumplit tolja ki, és vágja a pofákat... Kérdeztem tőle, hogy ugye nem is olyan rossz...A válasz egy erőteljes "dddeeee" volt :cry: Mivel próbálkozzak még????

sahli:köszi, akkor megyek, és nézem az oldalt :)

Hanna:
Téényleg akartam is mondani, hogy olyan kis csenevész Olivér! :wink: Ezt hogy állapította meg??? :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hanna Boldog Születésnapot!!!
Nem gebe Olivér!!!! Arányos, jókedélyű kiskrapek!!!

Erika én sem mérem már nagyon rég óta, ezt most házi feladatként kaptuk!

Rizst már 4 hós korától lehet adni, a Sinlac is rizslisztből van.

Kép

Kép
lucus16

Hanna: Saci 140 g-ot nőtt, és ehhez 0,5 cm-t "összement" :wink: és noooooooooo paraaaaaaaaaaaaaaa!!!!! Én láttam Olivért, sok minden eszembe jut vele kapcsolatban, de hogy gebe, az nem :) OK, nem Saci giliszta az etalon (ááááá, még Zille is elhúzott tőle), de Olivér egy egészséges, kiegyensúlyozott, eleven baba, semmi gond nincs vele (tudod, hogy megmondanám, ha lenne)

Ma Saci sztrájkol... nem eszik, csak szopizik... lesz még ilyen :wink: :lol: semmi baj, nem estem bele a kétségbe...
(Ja, akkor sem, amikor ráadtam a 7-9-es úszópelust, és majdnem leesett róla :?, hááát, ez van, majd szorosabbra kötöm a derekán :wink:) majd dobok förcsis képeket :D most a vizes medencéből mászott ki-be :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Mági! Én dokim is ezt mondta az oltásról!

Lucus! Köszi!

Csöre! Neked is köszi a lelki vigaszt. :)

Csajok! Csak egy kérdés: ne tegyük zárttá a topicot?

Kép
hanna30

Hanna: mekkora Olivér??? minden eszembe jutna róla, de az, hogy gebe, nem. gyönyörű, formás, igazi pasi!!!!!
Miért kéne zárttá tenni? nem is tudtam, hogy lehet.
magdolnasz

Hanna: tőlem tehetjük... az teheti zárttá, aki nyitotta? Sahli volt, ugye?

Csöre
csöre74

Sziasztok,

Vagyok én is, fél szemmel ismét 8)

Hétvégén elkirándultunk a szentendrei skanzenbe, annyira jól kipofozták! Lillának is tetszett, végig aludt a MT-ban :lol: Csak hazafelé sivított nonstop, annyira utál autózni :shock: :? :? :?
Képzeljétek, volt egy család, 7 gyerekkel! Alig hittem el, csak számoltam. Nincs vele semmi bajom, ha valakinek ilyen sok van, de minden tiszteletem a szülőké! :shock:

Hanna! Boldog szülinapot!!! És NEM gebe a kisfiad, Olivér egészséges, szép baba! Miért csak a hatalmas babával elégedettek????!!! Elfelejthetnék már azt a szemléletet, hogy a jó hurkás baba szép baba :?

Kóstoltunk barackot almával (házi kutyulás), ízlett Lillának, bár még mindig a kanál a legérdekesebb. Még csak óvatosan eszegetünk, majd 6 hónaptól állunk rá.
Valaki kérdezte, de estélyem sincs megtalálni...nekünk azt mondta a gy.orvos, hogy kb. 8-9 hónapos korára váltsak ki egy étkezést teljesen főzivel, úgy, hogy ha már eléri a 80-90 ml-t, amit megeszik, akkor már ne szopit adjak utána, hanem vizet inni. A gyümi pedig maradjon végig két szopi között nasinak. Szerencsére nem siettet.

Erika: ha kanalazásnál elfordítja a fejét és összeszorítja a száját, akkor már nem kér. Legalábbis Lilla így csinálta.

Juj, micsoda diéta őrület lett hirtelen :) Én még kapok egy kis időt :lol:
Mági: én csináltam a 90 napost, jó volt! keményítő napon sokszor párolt zöldséget ettem ketchuppal. szénhidrát napon meg tésztát sima, üres paradicsomszósszal vagy üres paradicsomszószos pizzát.
Jaj, a szénhidrátnap vacsija a legjobb!!! :lol: :lol: :lol:

Többgyerekes mamik, nálatok meddig szopizott a nagyobb gyerkőc? Olvasgattam a mamami fórumot...

Mit akartam még írni? Sebaj, tökfejem van, viszont ím egy vigyori baba! :D Kép 23 hetes manóka

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: