A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

Rózsa !

Nem az első, de remélem, hogy az utólsó :D

2007-ben volt 2 lombikstimuláció, az elsőt leállították, a másodiknál 1 petesejt lett aki nem termékenyült meg. Ezek után tavaly spontán sikerült, de sajnos a 8. héten nem volt szívhang. Szeptembertől spontánkodtunk újból, de nem lett ezredmény.
májusban kiderült hogy tavaly óta elzáródott mindkét petevezetőm, ígyhát ismét lombik jön. Eddig az FSH-m 20 és 34 között mozgott, volt hogy el sem kezdtük a stimut(34 esetében). Most viszont tökéletesek az eredményeim (FSH lement 6-ra), nagyon bizakodóak vagyunk.
Azt még nem tudom, hogy melyik nap megyünk, tegnap fogyott el a fogigátló.

Kata
kata0411

Kép
lugi

Sziasztok!
Holnap irány a BMC mert meg jött.Remélem nem lesz cisztám és indulhat a 2inszem.Ja és nem tudom kihez kerülök mert a Dr.nö szabin van.Választhatok én vagy autómatikusan oda raknak valakihez? Láttom a kanapéról is nem soká el tünek a babocák!!De olyan édik!! Sziasztok!

Kép
rózsa11

Helló mindenkinek! :lol:

Látom beindult a babalopica rendesen! :lol: :lol: :lol: Örülök, hogy nem hiába tettem fel legelőször a kanapés képet és az utánrendelés is megvolt by Sztyopáné :wink: (köszi érte :D ).

Rózsa:
Nagyon szépek a virágcsokraid, hétfőre megy a drukk, sok szép tüszőt! :)

Tigriske:
Írsz majd várandós naplót magadnak, vagy nem vagy az a naplóírós típus? Gratula az első ravaszdi-randihoz! :oops:

Pá Drágáim!
sajt@

Vnbeni, Kata:
Jó, hogy felvettétek a "láthatósági mellényt" :) - gyors babásodást mindkettőtöknek!

Csézjang-bébi:
Az oldalamon feneketlen lyuk tátong a kívácsiságtól!!! Várom a híreket! :)

KPN:
No, pár nap és nálad is kiderül a tuti! Ebben a hónapban oltári babaeső volt, remélem te is aláálltál :lol: Nagyon szorítok nektek!

Csajócák, libbenek előszobát festeni, cuppantás! :lol:

Pá Drágáim!
sajt@

rózsa: Akkor hajrá második inszem. Sokaknak sikerült a második. :) Azt hiszem tőlem megkérdezték, hogy kit szeretnék és ha azt mondtam hogy mindegy, akkor kaptam valakit.

kata: Üdv. Jól megküszködtök ti is a babáért, de reméljük most már minden oké lesz és jöhet a bébi.

sajt: Én most találtam egy egész jól kinéző babanaplót a neten.
vicky79
Budapest III. kerület

Sajt! Írogatok az első teszttől egy wordben magamnak, hogy minden dokumentálva legyen, hiszen olyan gyorsan felejtek. :-)

Kép
tigriske1978

Tigriske: Én az alábbi linken találtam egész jó babanaplókat. Ha gondolod, nézd meg.

http://www.naptarak.com/naptarak_baba.html
vicky79
Budapest III. kerület

Valamiért mindig visszakerülnek a babáim a kanapéra. Pedig már 2x levettem őket. Most megint elcsenek kettőt!
Kép
szöszi1977

Köszi Vicky!

Kép
tigriske1978

Sziasztok!

Holnap kell felhívnom Szuromi dokit, mert őt választottam, hogy mikor tud fogadni, sajna lehet hogy csak pénteken, azt mondta, de én addig megőrülök a kíváncsiságtól.. :) De nem baj, pénteken legalább már tutira látszania kell valaminek az uh-on.
csézjang

Rózsa, Sajt!

Nagyon drukkolok a továbbiakhoz nektek! / Meg azért még magamnak is hogy minden rendben legyen./ :wink:
csézjang

Sziasztok!

Sajt@: nagyon kíváncsi vok az új lakhandidra :D főleg azért,mert a Te kezed nyoma is benne lesz :D Ti mikor kezditek az új baba-projektet?

Rózsa: nagyon szépek a virágok :D én most végeztem el egy virágkötő sulit..az a nagy álmom,hogy csinálok egy boltocskát..egyész nap virágok között :D :D :D Most köveztkezik a mi inszemes bebaásodós hónapunk :D :D :D holnap megyek u.h.-ra én is, azt hiszem ha engem megkérdeznek kihez megyek a dr.nő helyett és a Zekét mondom...

Vicky,Tigriske: sajnállak benneteket,hogy beköltözött hozzátok róka-koma,de ma pont azon gondolkoztam,hogy mennyivel nyugottabb lennék,ha azért lennék rosszul,mert egy-két gyerkőc rendetlenkedik bennem,nem pedig a meleg lenne a legnagyobb bajom :D Vigyázzatok nagyon magatokra és a babára/kra :D

Kakti: veled mi van?

Ildi: hova tüntél?

Csézjang: biztos nem cisztától mutat pozitívat a fránya teszted :D !!!Beköltöztette a pocakodba a gólya a babát :D Péntekig már nincs sok idő és akkor megnyugodhatsz :D :D :D

Sztyopane: Merre csavizol?pakolsz Apának?Én már össze raktam a jövőheti cuccost neki :D Holnap jelentkezz!!!

Jó éjt mindenkinek :D
kiss angyal

A nettelen hétvége után jóóóóó reggelt minden kismamának és kismamaakarok lenninek :lol:
Kisorosziban voltunk, nem nagyon pancsoltam, de csak azért, mert hideg volt a víz... Ma a 10. nap, most ért el a szokásos - hullám. Megint nem érzek semmit, illetve semmi mást mint az előző 2 inszemnél... Már nem fájdogál a hasam, nem is szúr, szóval kezdem magam szépen halkan szoktatni a gondolathoz. Illetve azon gondolkozom, hogy vegyem rá az uramat, hogy ha nem, akkor menjünk tovább. Megállapodtunk, hogy nyári szünet, de a mh-em eléggé bizonytalanná vált és jó lenne belehúzni.
Ez az inszem nekem is eddig a legkellemetlenebb volt, a drnő okáig matatott bent, olan érzés volt a köldököm alatt, mintha belül vakarnák a hasfalam... Olvasgattam az nlc-n az inszem 2009 topikot, hát nem hittem a szememnek, két lánynak is az 1 sikerült.
Na majd a munkából visszaolvasok!!!
kpn

Sziasztok! Jó reggelt!

Meg mondom őszintén, nincs erőm végigolvasni a hétvégi termést. :)
Köszi a kérdést kiss angyal. Jól vagyok. A pénteki doki-látogatás után volt egy nagyon halovány barnázásom, amitől kicsit meg is ijedtem, de már elmúlt, és betudtam a rákdzűrésnek. Gondolom, attól lehetett. De minden OK. Hányás azóta sem volt, még hányinger sem. Most a 8. hét 5. napon járok - asszem. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kiss angyal: Képzeld, tegnap nem annyira volt hányingerem és egész jól éreztem magam. Hát ne tudd meg, hogy beparáztam, már előadtam a páromnak, hogy biztos valami baja van a babának, vagy már meg sincs. Tiszta pánikroham voltam. Na ma reggel megint alig ment le a gyógyszer, úgyhogy megbizonyosodtam róla, hogy még mindig terhes lehetek. Tiszta dili vagyok, állandóan pánikolok.

Kpn: Még ne add fel. És szerintem egy pár hónap pihi jót fog tenni. Nincsenek szurik, nincsenek programozott szexek stb. Van, akinek ilyenkor sikerül spontán, add meg ennek is az esélyét.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!!!!

Lombikom után megmaradt Progesteron injekcióm 38db. Ha valakit érdekel kérlek hívjatok a 06-70-4533342-es mobilszámon.

Mindenkinek minden jót és mihamarabbi babavárást kívánok!!!!! :wink:

Sziasztok: Emese
mimóka

Sziasztok!
Hétvégén nem voltam gép közelében, most fogok csak visszaolvasni.
Ma voltam a BMC-ben. Nagyon-nagyon sokan voltak és persze várni is kellett, gondolom mivel nincs bent a dokinéni, ezért a többi doki is le van terhelve.
Szűcs dokihoz küldtek, és most mondtak is valamit.
Bal oldalon van 2 tüsző egy 19 és egy 17-es a mnyh pedig, hal jól értettem, akkor 11 (de ez nem tuti). A lényeg ma még egy menopur és holnap már Ovitrelle tüszőrepi. És csütörtök a nagy nap, inszem.
Ezt elég csak a pociba beadni, mint a másikat? Ezek a tüsző méretek jók szerintetek? Nagyon jó, hogy már látom a végét és tök jó, hogy vagytok és segítetek!

Viszont most ideges vagyok a jó hírek ellenére a munkahelyem miatt. Most be is sokaltam és jeleztem, hogy csüt, pénteken kórházban leszek és nem tudok bejönni. Nem tudom, hogy ti hogyan csináljátok elmondtátok-e a főnökötöknek? Én még nem terveztem, de lehet, hogy majd kellene.
Holnap már tuti jobb lesz, és persze csak pozitívan gondolok az inszemre! :D :D :D :D :D
woody

woody: Hajrá inszem, a méretek jók. Én elmondtam idebent, mert onnantól kezdve védettséget élvezel. Leadtam egy igazolást a bmc-ből és ennyi. Pihenj sokat és bízz a sikerben. Most ez a legfontosab.
vicky79
Budapest III. kerület

Szia Woody!

Ezek aztán gyönyörű méretek! :) Hajrá csütörtök!
Az Ovitrelle-t nem ismerem, de a neten utánaolvastam: az is mehet pociba, bőr alá! :)

Én is elmondtam már az elején a főnökömnek. Jófej volt és megértő!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Woody!

Nekem is ilyen méreteim voltak és megtapadt az összes. Szóval tuti jó vagy!
Én is szóltam idebent a közvetlen főnökömnek.
Hajrá!

Kép
tigriske1978

Köszi lányok a válaszokat.
Remélem hamarosan (vagyis 3 hét múlva) követlek titeket.
woody

Sziasztok!

Megjöttem én is a BMC-ből....

Hát, nekem túl sok jó hírem nincs, bár ez sem olyan nagyon rossz.
Endom a 9. napon 9mm, ami nem olyan rossz (vagy igen?)
viszont a bal pfészkemben semmi, a jobban meg csak egy 10mm-es petike lustizik

nagyon remélem, h petike csak lusta, de szép baba lesz belőle Wink

a Zeke dr viszont azért inkább biztosra megy és újabb 1 hét szuri, megemelt adaggal.... :roll:

sajnos most eléggé érzem a hasam feszülését, ezért nem is vagyok túl jól... talán le kéne pihennem kicsit :roll:

babszika

Babszika!
Ne aggódj! Nekem is csak egy tüszőm volt mindkét inszem előtt. És sikerült! A 9mm is tök jó!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

sziasztok!

babszika: abból az 1 lusta petikéből lesz egy gyönyörű szép virgonc babucid :lol: :lol: :lol: mikor mész UH-ra?

woody: nagyon szép méreteid vannak, HAJRÁ INSZEM!!! Én nekem is tudja a közvetlen főnököm. Én ovitrellt kaptam repesztőnek elég csak hasba szurizni!

kpn: fel a fejjel nem kell a jeleket figyelni, még bármi lehet :D

kiss angyal: itt vagyok ragyogok :D , bepakoltam embernek és útjára engedtem :lol:

cséz: beszéltél a dokival??? Mikor kell menned?

Rózs: mi volt a BMC-be? Megkaptad a szurikat?

szöszi: hajrá 4. inszem!!!!!

kata: mikor mész UH-ra? Akkor ez lesz a 3. és egyben az utolsó lombikotok?

Sajtocsak: haladtok már??? Látni a végét?

Kép
sztyopane

kismamik hogy vagytok? Olvasom, hogy rókakoma be be látogat hozzátok! :?

Kép
sztyopane

Helókaaa! :D

Vicky és Tigriske:
Tényleg jók azok a babanaplók, nagyon részletesek és ötletesek!
Én nagyon örültem volna, ha anno anyukám ír pár sort nekem - persze ez akkoriban nem volt divat. Bezzeg most! Az összes napilapból és magazinból (ami érdekesebb) vettem egy- példányt, amikor az unokahugaim megszülettek és betettem egy szép dossziéba. Majd, ha nagyok lesznek, a szüleiktől megkapják :lol:

Csézjang:
Óóó... Akkor péntekig várni kell... Addigra akkora luk lesz mindkét oldalamon, hogy Havri nyugodtan felfűzhet az egyik láncára medálnak! :lol: :lol:

Kiss Angyal:
Szerintem jövő héten már teszek fel képeket a kégliről, talán addigra készen leszünk a mázolással és az apróbb munkálatokkal.
Én is imádok virágcsokrokat készíteni, azt modják jó érzékem van hozzá. Nem tanultam, de még lehet, h. egyszer erre is rávetemedek :) - ugyebár a technikákat el kéne sajátítani valahogy.

KPN:
Hajrá! Hajrá! Hajrá! ééésssss: +++++++++++++++++++++++++

Woody és Babszika:
Szerintem jók az eredményeitek, ne is filózzatok más verzión!!! :wink:

Pá Drágáim!
sajt@

Sziasztok Lányok!
Haza értünk Nagy sokára!Rengetegett kellet várni Szücshöz kerültünk és holnaptól 2/3 merionált kell szurni.Hogyan csináljam a többi meg mennyen a kagylóba.Az elsönél 1egészet kellet én ezt nem értem.mindegy de a Drnönél negyed ennyit se kell várni fél9töl-fél2ig ott voltunk.

Sajt:
Örülök hogy halad a lakás!!Kérünk majd képeket?Te mikor mész tovább?

Babszika!
Neked is sokat kellet várnod?Mikor mész legközelebb?Neked mennyit kellet szurni?

Vicky!
Lehet kérni igazolást a BMCböl?Kitöl a Dokitól vagy elég a recip.

Wood!
Hajrá inszem drukolok neked!

Kisangyal!
Nekem is álmom a virág bolt csak rengeteg van itt nálunk meg nagyon sokat kellene utána fizetni.Mi a helyzett én is mondtam hogy kihez szeretnék menni de elég rossz hangulatu volt a kis hölgy és megsem mondta kihez tette a kartonom csak fel küldöt az emeletre és Szücshöz kellet menni.Te mikor mész vissza?

Cséz!
Te hogy vagy?És köszönöm a drukolást.
Elköszönök mert fáradt vagyok!Sziaztok!!

Kép
rózsa11

Sziasztok,

én is voltam a BMC-bem...borzasztó sokat kellett várni,mert csak a Zeke és a Szűcs doki van :( A Páromnak nincs bacija :D :D :D viszont csak egy pete érik a nagyon tuti menopurtól,és nekem már csütörtökön inszemet akart csinálni a Zeke,de mondtam neki,hogy nem 100 %,hogy haza tud jönni a párom,és tök jó fej volt,mert mondta ha jobb lenne a péntek nekünk,akkor legyen péntek...amikor azt a kellemes u.h. felrakta,azt hittem, hogy besz@ok,még nyögtem is egy nagyott,és mondta,hogy bocsi,de akkora a tüszőm ,mint egy tojás...,nem is hallottam,hogy mekkora ny.h. és a tüsző mérete,mert a fájdalommal voltam elfoglalva :oops: én sem vagyok túl pozitív ettől az 1 db-tól,de most ahogy Kakti írta,hogy neki is 1 volt és sikerült egy kicsit megnyugodtam :wink:
kiss angyal

Vicky :D ez aranyos :D ha fáj valami az a para,ha nincs semmi baj az a para :D ,de a barátnőim pont ugyanezt mesélik :D ameddig nincs baba para,hogy miért nincs...amikor ott van onnantól kezdve 1 perc relax nincs,mert mindig van min idegesítenie magát az ember lányának :D nyugi,neked ott a tuti baba, semmi baj nem lehet :D

Minden mamika vigyázzon magára!!!

Babszika: nem a pároddal voltál ma a BMC-be? narancssárga pólóban a párod, Te meg rózsaszín naciban?

Sajt@tanulj meg te is virágot kötni,és csinálunk egy üzletet belevesszük Rózsát is és mellé nyitunk egy ovodát :D :D :D

Kpn: ne sokkold már megint magad!!!!

Sztyopane: mit csináltatok hétvégén?

Sting: merre vagy?
kiss angyal

kiss angyal, te se sokkold akkor magad az 1 tüszővel! :wink:

kakti és többiek, már többször kérdeztem, hogy ti meg tudjátok nyitni kakti tábláját???

sajt, na de jó, hogy egyre többet vagy itt, most akkor nálad mikor matat Misibácsi legközelebb? :lol:

rózsa, nekem is 2/3 ment, csak ügyesen :)

babszika, ha naponta 2millit nő, márpedig mosmá' nő! pár nap és mehet az inszem!!!

tigriske, éljen róka, én mindig azt mondom, hogy akkor lehet sejteni, hogy rendben mennek a dolgok. kitartás!!!

woody, ovitrelle mehet simán bőr alá!

Igyekszem nem feladni, de ahogy ezt a sok hülye :wink: fórumot olvasom, a sikeres inszemesek így a 10. nap tájától már mindenféle szurkapiszkákról számolnak be...
kpn

Kiss Angyal:
:) virágbodega+babaőrző? Nagyon jó ötlet! Egy kis ideig oviban is dolgoztam, mint képesítés nélküli óvodapedagógus (hú de szépen leírtam!). De ki kel fel korán és 7végén? Ez az egy ami visszatart! :lol:
Egyébként úgy tudom, hogy már lehet családi ovit-bölcsit (nemtom a pontos nevét) nyitni saját háznál, ha adottak a feltételek (ÁNTSZ, önkormányzat) és nem kell hozzá szakképzettnek lenni. Max 7-8 (asszem) gyerkőcre lehet így vigyázni. Ez nekem nagyon bejönne, csak házam nincs hozzá :D Talán egyszer... :roll: Nagyon imádom a gyerkőcöket, az oviban is jól elvoltunk egymással, még ma is tartjuk a kacsolatot az iwiwen.

Rózsa:
Nemtom mikor megyünk tovább, bládi nem akar jönni, megint sziv@at!
Három esélyes az ügy: - van egy bazi nagy cisztám, vagy
- valami hülye hormonzavar, vagy
- csoda történt és bébi bújkál odabent? Ezt
v.hogy nem tudom elhinni...

Holnap csobbanok egyet a strandon, remélem jó idő lesz !
Kép

Pá Drágáim!
sajt@

Kiss Angyal:
Az 1 "tojásod" elég bíztató méretű lehet, no para!

KPN:
Múúúúszáj neked hülye fórumokat olvasgatni?! :lol:
Lehet, a te babád tapintatosabb és nem bököd fölöslegesen, vagy olyan klasszul beágyaztál neki, h. azért nem érzed a szurkát+a piszkát.

Pá Drágáim!
sajt@

Sajt@Rózsa és én kelünk korán,Te estézel :D Hétvégét el fogjuk osztani :D de csinálhatunk Ovit is :D kizáróéag BMC babákkal,Tigrisnek lesz 3, Vikinek 1,Kaktinak 1, Havrinak -2, Csézjangnak is van legalább 1,lehet hogy Te is babásodsz és persze KPN-nek is ott lapul a pocakban!!!!meg is vagyunk :D utána jön Rózsa,Sting,Babszika,Sztyopne,Woody stb és persze az én babám :D :D :D nagyon sok pénzt fogunk keresni ennyi lurkóval :D
És mégis mikorra tervezed a teszt készítését??? :D

Kpn: csatlakozom Sajt@hoz...lehet,hogy neked egy Tündér van a pocódban és nem incselkedik veled :wink:
kiss angyal

nem tooom miért írta kékkel :shock:
kiss angyal

Hááát... Még nem gondoltam ki, de lehet, h. holnap lepislantom Lilly-t :) Jobb hamarabb túlleni rajta :roll:
Holna megy v.ki BMC-be? Úgy néz ki, h. 10 után bekukkantok egy kolléganőmhöz, bár nem leszek sokáig, nem akarok zavarni.

Pá Drágáim!
sajt@

:lol: biztos a kukacom miatt!!! Hiszen a fiúk színe a kék! :lol:

Pá Drágáim!
sajt@

A @-ra nem gondoltam :D :D :D ...annyira izgulok...lehet,hogy téged is megkímél a gyerkőc mostmár a sok megbróbáltatástól?! :D :wink: De jó lenne :lol:
kiss angyal

Én lennék a legboldogabb, de bele sem merek gondolni, biztos inkább a hormonok szórakáznak megint...

Pá Drágáim!
sajt@

Sajt!

Én megyek, de korán reggel. Lehet, hogy 10-kor még ott leszek a Zeke doki szobája előtt.

Kép
tigriske1978

babszika: Pihengess csak. Az az egy tüszőcskéd meg szépen babává érik. A nyálkahártya szerintem nem rossz.

rózsa: Az asszisztensnő azt mondta a recepción kérjem, Mártika meg azt, hogy az asszisztensnőnek is lenne rá ideje, még több mint nekik. De aranyos volt és megírta, a dokival már csak alá kellett íratnom. Csak annyi állt benne, hogy meddőségi kezelés alatt állok. Ez elég, hogy ne tudjanak kirúgni. Nekem azt mondta a doki, hogy másnapig el lehet tenni, úgyhogy ezzel szerintem tudsz spórolni. Megnézed, hogy mennyi az elsőnél (ml-re) és utána mindig csak annyit szívsz fel.

kiss angyal: Jó nagy lehet a tüsződ és jó hogy nincs baci. Hajrá inszem. Köszi a bíztatást, biztos nincs baja a bébimnek, de azért elég nyugtalan voltam/vagyok. 28-a még olyan messze van.

kpn: Szerintem a tünetek nem biztosak. Az sem biztos, hogy van bármi.

sajt: Jó csobbanást holnapra.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Kiss angyal: nekem csak egy babóm van, és nagyon remélem, hogy jól érzi magát ott bent. De az oviban én is benne vagyok:)

Vicky: biztosan minden rendben van a pocidban :D Neked legalább vannak tüneteid, ugyan én egy pár héttel le vagyok maradva, de én is mindig parázok..

Sajt@: csak nem??? Kíváncsian várjuk a teszt eredményedet
:lol: :lol:

Csézjang: a péntek nagyon hamar itt van :wink: szurkolok!!!!

Tigriske: ha hazaértél, mesélj, hogy mit mondott a doki :lol: :lol:
havri1

Havri:
Nemhiszem... :? , de nagyon örülnék!

Leragadnak a pilláim, mindenkinet szép álmokat! Megyek, kergetem a sajátom, hátha megcsípem! :wink:

Pá Drágáim!
sajt@

Én is elteszem magam holnapra, jó éjt mindenkinek!!
havri1

Sziasztok

Valakinek volt laparaszkópos ciszta műtéte?Azt szereném tudni, hogy egy ilyen műtét befolyásolja-e a ciklust?Mert pénteken kellett volna megjönnie, és még semmi jelét sem érzem (mellfeszülés, "idegbetegség", stb.)
Vendég

Kpn: Én sem tudom megnyitni a táblázatot... :(
Vendég

Kis angyal!
Ez a virágbolti meg az ovi nagyon jó ötlett csak negyon messze vagyunk egymástól vigyáznánk egymás babocáira!

Sajtocskám!
Várjuk a teszt eredményét!!!!! :!: Jó strandolást meg lene égjél
a napon mert ma már nagyon meleg lesz :!:

Vicky!
Köszönöm az infót mind a kétt dologba azt már meg találtam hogy le van irva törvénybe.A szurit meg ugy csinálom ahogy irtad!Szerinted vigyek be énis?Nálunk bár nincsenek elküldések!Mostanába hányás vagy vanak e olyan illatok amit nem birsz?

Kpn!
Nem feladni hanem pozitivan gondolkodni.Mikor lesz eredmény?Neked ez hanyadik?
Most megyek mert van egy kis dolgom ja és tegnaptól táppénzen vagyok. Sziasztok!
Rózsa

Kép
rózsa11

Kép Fel tettem már a házörzök közül a kis nagy vérebet anyira imádjuk ökett!!!

Kép
rózsa11

Kép Kép

Kép
rózsa11

Értem én a táblázatos célzásokat! :lol:
A héten teszek fel újat!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Szülészetek, kórházak