Klarka,
Nekem sem egyezett a babakor a mensivel. Mivel Natival hőmérőztem, Szabival meg egy alkalomból egy baba volt a helyzet, pontosan tudtam, mikor estem teherbe. Szerinted érdekelt valakit?! Az egyetlen vígasz, hogy az utolsó döntés joga a tiéd és lehet, hogy addig babó magától is beindul.
Lehet, hogy nem fogod tudni, hogy itt van-e az idő. De lemaradni azért nem fogsz. Ha tényleg beindul, nem lehet összetéveszteni semmivel és még úgy is marad idő.
Katy,
Szoptatást ne nagyon mérj, max gyarapodást. Szopi után nyugi kell a babának, nem nagyon szeretik, ha pakolgatják őket. 100g az egy jó adag szopi, tehát van tejed. Ha
hetente megfelelően gyarapszik az jelent valamit, az egyes szopik nem. Mi ugyan naponta mértünk, de csak azért, mert ez volt a napi rutinunk. Fürdés, mérés, öltöztetés, vigyorgás, evés. Még azzal sem kell foglalkozni, ha egyik napról a másikra akár kevesebbet is mutat a mérleg. Inkább egy jó kedélyű baba, amelyik keveset gyarapszik, mint egy stresszes anyuka.
Boo,
Az enzimhiányt azért gondolom, mivel apukámnak gyomorfekély miatt volt egy műtéte, eltávolították a gyomra egy részét. Előtte tudott tejet inni, utána úgy reagált, ahogy te. Ahogy ő leírta, olyan, mintha érezné a tejet megromlani a gyomrában. Hogyha allergia vagy érzékenység, akkor Mironra is fokozottan kell figyelni, mivel a szülők allergiája hajlamosít. Ha csak enzimhiány, akkor nincs probléma, genetika és kész. Alapból semmi értelme, hogy felnőtt tejet igyon, csak mivel hozzájutunk, így szépen az a mutáció "feldúsult", azaz a normális igazából az, ha valaki nem tudja megemészteni.
Most nyafi vagyok...egy ideje azon filózok, miért is akarok szülni

A meleg nemigazán érdekel, jól bírom. A hátam fáj, de mivel hónapok óta, hozzá vagyok szokva, hogy amikor mozdulok, mintha kést döfnének belém. De...
Ami engem kibillent enyhén szólva az egyensúlyomból, hogy túlságosan is "kultúrlény" vagyok. Vannak információk, én végiggondolom, abból levonok egy következtetést és ha nem tévedek, úgy lesz. Ha nem úgy történik, szépen megkeresem, hol rontottam el, hogy ebből tanuljak. Egy terhesség során viszont valami történik, amit nem tudok irányítani. Utálom, ha csak úgy történnek velem a dolgok!!! Ha azt mondják nekem, hogy a 41+6-ra szülök, akkor az nekem teljesen megfelelne. Abbahagynám a nyüglődést, tudnám szervezni az életem, de így?! Valahol vicces, hogy férjem megkérdezi, hogy jól vagyok-e, mert ha igen, akkor inna egy sört. Én meg gondolkodhatok, hogy vajon jól vagyok-e vagy sem. Még ezt sem tudom eldönteni.
Szisz,
Lehet nyújtózkodni. Ez egy babona csak, öreganyáink mondták, hogy ha a fejed fölé emeled a kezed és nyújtózkodsz, akkor a köldökzsinór a gyerek nyakára tekeredik. Annyi valós veszély van, nem kell még a babona is.
Szerintem lehet ide-oda utazgatni a BKV-n. Végülis csak az idő számít, megváltottam a jegyet a körhintára. A saját butaságom is bosszantó, hogy eddig észre sem vettem, hogy ez rá van írva a jegyre. (Mindig olvassuk el az apróbetűs részt.

)
Dodi,
Az jó, hogy a szervezet megoldja magának a dolgokat.

Mindig örülök, amikor kiderül, hogy a természet okos.
Meg az is tök jó, hogy magyar volt, aki ezt felfedezte. Ilyenkor tudok egy kicsit büszke lenni hazánk fiaira meg lányaira.
Sillia,
Azt hiszem a részemről, ha nincs ráírva, egy járműről adható max információ az, hogy milyen színű és hány ülés van benne. Ugyhogy passz.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lorca 2009.07.04 21:04-kor.