A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sok hasznos infó a szoptatásról:
www.lll.hu
www.szoptatasert.hu
www.szoptatasportal.hu/temak
Vendég

Sziasztok!

Én mára vagyok kiírva eredetileg, ma telik le a 40 hét és már BAROMIRA ELEGEM VAN! Tegnap szerencsére három részletben elment a nyákdugó, meg sokat fájdogáltam, feszülgettem, de aztán elmúlt. Most semmi. Gyerek borzasztóan intenzív, tegnap szinte egész nap taposott, kifejezetten kellemetlen volt.
Ja, és elegem van abból, hogy bárkivel (szomszéd) találkozom, mást se tud kérdezni, mint hogy egyben vagyok-e még és hogy leszállt-e a hasam :x

Egyben lévők, veletek mi van?

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Én sunnyogok erősen, mert én kifejezetten jókat alszom...akár éjszakáról van szó, akár napközben. :shock: Aggódom is néha, hogy ilyen álomkórral hogyan lehet majd szülni :shock: 8)
A szeméremcsontom és a derekam fájdogál néha és ilyenkor kissé kacsás is a mozgásom. Jaa...és állandóan ennék. Danikám még igazítani akar a hurkáin nyilván. :D
Én lidikével szándékozom együtt szülni, nem tudom a gyerekek hogyan egyezkednek. :D

bertina

Klarka telefont egyfolytában figyelem, hogy mikor jön az üzeneted :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
orsi777

Bertina : nem vagyok irigy általában, de az alvásért nagyon irigyellek. Legalább kipihent leszel a szülésnél, én meg egy sz@r :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
ikoka7

Iringo, mert nálunk Marcinál nem jött be. Először úgy nézett ki a napunk, hogy fél órát szopizott, majd 20 perc csönd és újra szopi. Plussz ugye a pocakfájás, ami elkerülhetetlen miután nem ürült a gyomra. Így mi bevezettük, hogy a kajcsik között két órának el kell telnie. Nekünk ez a rendszer (ami szerintem nagyon fontos a babók életében) bejött. Hihetetlen kiegyensúlyozott volt onnantól kezdve. Persze sokan nem értenek egyet ezzel, de mindenki maga tapasztalja ki mi a jó a babájának.

kispiskóta

Sziasztok!

Egy hozzáfűznivaló Boo írásához, ami nagyon hasznos volt.

A szülőszoba látogatáson volt egy kérdés: hogy lehet felismerni, ha szivárog a magzatvíz?

A szülésznő mondta, hogy rá kell ülni egy (haránt)lepedőre és fél órát ücsörögni, kicsit hajolni jobbra-balra, tehát nem mozdulatlanul. Ha a folt legalább egy tenyérnyi lett, akkor valszeg szivárog a magzatvíz. Ekkor irány a kórház, de a fájásokig semmit nem csinálnak. Ha nem történik semmi 24 óra múlva indítják meg a szülést, de ha a méhszáj teljesen zárt, akkor lehet 48 óra is.
Én annyit tennék hozzá, hogy mikor elpattan a magzatburok ,azt érezni. Nekem egy pattanás volt a hasamban.

Várjuk a híreket!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!!

Boo!! A tegnapi nap nekem is nagyon durva volt lábdagadás ügyileg,annyira,hogy még reggel is tök buci volt,pedig pócoltam.
Ráadásul reggel lementem csinálni egy gyors gyümölcstortát,mert megyünk ma a barátainkhoz,hát nem elkezdtem jósolgatni?! Nagyon szar volt,kb negyed óráig tartott,de az folyamatosan,és mindeközben úgy éreztem,hogy kakilnom kell. De persze azt nem tudtam(pedig iszom ezerrel a 3 in 1 kávét tejje),csak erőlködés volt,utána beültem egy kád vízbe,aztán jobb lett. Azóta semmi. De mondtam apának,hogy akkor most van itt az ideje,hogy betegyük a csomagot a kocsiba,mert bármi lehet. Teljesen fel van pörögve,hogy lehet,hogy lesz valami a napokban...

KépKép
KépKép
nyuszi81

Agmano,
Emlékeim szerint a Klinikán a szülést beindítják, nem várnak 48 órát, max egy napot a fertőzés lehetősége miatt, ha megrepedt a magzatburok. A többi kórház passz.

Amikor megrepedt, azt én is éreztem. Ömlött. 8) Ha csak szivárog, gyanús, akkor le kell feküdni, mert úgy egy picit visszacsusszan a baba feje és akkor egyértelműbb.

Klarka,
Én mostanában a telefont se nagyon veszem fel. Nincs szükségem még néhány Még egyben vagy?! kérdésre. :lol:

Iringo,
Én próbálom addig tartani a kiságyat, ameddig csak lehet. Ha már fáradok, akkor velem alszik. Szabinál 3, Natinál 9 hónaposan adtam fel végleg a próbálkozást.

Ikoka,
Tetszik a programod. :D Magam részéről a takarítást azt kihagynám, de szívesen csatlakozok. :D

Kép KépKép
lorca

Bertina biztos vagy te benne,hogy velem akarsz szülni? Csak mert ahogy most kinéz a helyzet,szerintem mi kivárjuk a szüreti fesztivált :lol: :lol: ....amúgy úgy érzem,hogy mi lorca után fogunk következni,nem tudom,miért :shock: :shock: :shock: .....szóval lorca lécci :wink: :lol: :lol:

Kép

Kép
lidike

lehet,hogy ma születek?---hehe,nagyon humoros :roll: :lol: :lol:

Kép

Kép
lidike

Lorca!

3,1 az már (kicsit) alacsony. Elvileg 3,5-ig jó, az alatt kezdődnek a hipoglikémiás tünetek: szédülés, verejtékezés, erőtlenség, remegés... Van,akinélnincs átmenet és hirtelen elájul (de ez elég ritka) :? . Ezért adnak időnként a babáknak cukros vizet, ha nem indul el időben a tejcsi.

KépKép

KépKép
kicsidodi

8)

Kép
Kép
200907?

Bond

ÜDV!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Vendég

juhuuuu-juhuuuuuu :lol: :lol: :lol: !
Na, mizújs Nagytesó??? :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

07-es mesélj :)

Kép

Kép
lidike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:29-kor.

KépKép

KépKép
boo

Anyukám ma végigpróbálta a telefonokat, hogy elérjen. :roll: (földi, 2 számlás, 1 kártyás). A végén már nem hagyhattam figyelmen kívül. A na, hogy vagytok, meg a nem szülsz még után, megkértem, hogy ha lehet, ne kérdezze meg még egyszer, a jövő hétre vagyok kiírva. (Már hetek óta ezen poénkodik, tegyük hozzá, hogy harmadik körben.) Meg amúgy is szólunk, ha van valami. Tapasztalatból tudhatná, hogy tényleg. Erre megnyugtatott, hogy ne aggódjak, azért még felhív, hogy ezeket megkérdezze. Itt már kicsit veszítettem nem épp erős türelmemből és mondtam, hogy ezek nagyon idegesítő kérdések, mivel egy csomószor hallom és csak nem úgy gondolja, hogy poénból vagyok még itt a 40. héten terhes az 50 fok melegben? Na, erre meg jött a sértődés, hogy hát ki más kérdezné ezt meg rajta kívül, na, na, mondjam meg. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Boo,
A laktóz érzékenységet allergológus is megerősítette?
A felnőtt lakosság elég nagy része nem képes lebontani a laktózt, ez nem egyenlő az érzékenységgel/allergiával. Ha szerencsés vagy, csak az enzim hiányzik, akkor gyógyiboltban lehet kapni erre étrendkiegészítőt és mehet a tejszínhab. A gyomorfájás/hasmenés inkább erre utal.

Lidike,
Én rajta vagyok. :lol: Csak épp eredménye nincs. :twisted:

007,
Hello, 006 :lol:

Kicsidodi,
Ez az ájulás része nem hangzik jól. Akkor ha valakinek leesik a cukra, elájul, akkor az annyi? :shock: Mármint külső segítség nélkül. Mert ha pont egyedül van, akkor magától nem fog feljebb menni és magához térni, gondolom. :roll:

Bocs, hogy kicsit off, meg sokakat nem is érint, de ti tudtátok, hogy a Deákon nem kell jegyet váltani amikor egyik vonalról átszállunk a másikra? :roll: Meg ha egy időpontot is felíró automatánál kezeljük a jegyet, akkor egy óráig mehetünk vele tovább, eszköztől függetlenül? Teljesen véletlenül most olvastam, pedig már jan 1-je óta így van - a BKV meg galád módon visszarakta az automatákat a vonalak közé, hogy aki nem tudja, lyukasszon. Ha nem is tömegével, de azóta már utaztam dupla jeggyel, ami az ára miatt azért bosszant. :evil:

Kép KépKép
lorca

Lorca!

De, az emberi test egy csodálatosan kitalált dolog :wink: . Somogyi-effektusnak hívják, mikor a szervezet külső beavatkozás híján elkezd termelni egy hormont (nemtommit :oops: ), ami megemeli a vércukrot :wink: . Viszont ez elég hosszú idő, meg a szervezet sajnos túlkompenzál a túlélés érdekében, szóval nem jó ezt megvárni. Ezért van az gyakran a cukrosoknál, hogy "átalszanak" egy éjszakai hipót, aztán reggel magas cukorral ébrednek.

Amúgy babáknál azért nem túl gyakori a hipoglikémia, mert azt általában erős éhségérzet előzi meg, aminek azért ők hangot is adnak :wink: . Szóval főleg a kezdő anyukáknak mondom, hogy attól azért nem kell félni, hogy ha már 4-5 órája nem evett, biztos leesik a cukra, ezért fel kell kelteni... Sztem ha aludni akar, hagy aludjon!
Ez persze a sárgaság esetében nem igaz.[/i]

KépKép

KépKép
kicsidodi

Klarka!
Engem a "mennyi van még hátra?" kérdéssel tudnak az őrületbe kergetni!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Boo!
Én az ablakpucolást kihagynám. Elvileg nyújtózkodni tilos! Lehet ez is csak egy tévhit, de én nem kockáztatnám a dolgot. :? :? :? :?

Lorca!
A BKV jegynél tényleg így van már jóideje, viszont ez az 1 órás dolog úgy tudom, csak egy irányban van. Tehát pl a metrón nem utazgathatsz ide oda egy órán keresztül. Vagy ezt én tudom rosszul? Egyébként tényleg nagyon bosszantó, hogy 300 HUF már egy nyamvadt jegy. :evil: :evil:

Bond!!
Tessék mesélni, mesélni, és képeket feltenni nekünk!!!!! De jó, hogy itt vagy!!! 8) 8) 8) 8)

Én az éjjel arra keltem, hogy iszonyatosan elaludtam a derekam. Azóta mint egy hadirokkant mozgok, és sokat fekszem, úgy nem vészes annyira. Apa persze amikor csak tudja masszírozza, olyan édes.
Ma át kell slattyognom a fodrászomhoz(kemény 2 lépés a szomszéd lakásig :twisted: ), elvileg ma itthon van, és megkopaszt engem is meg apát is.

Kép
szisz89

Csajok!

Szerintem Bond visszaolvassa az elmúlt 5 napot, és estére egy megdönthetetlen hosszúságú hsz-t ír nekünk 8) !
(Addig meg apája tejet fakaszt a saját "melleiből", hogy a gyerekek ne haljanak éhen :twisted: :lol: :lol: :lol: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

lidike:
Mi murcival vagy kis paprika pálesszel csillapítanánk a fájdalmainkat.:) A szüreti szülésnak is vannak ám előnyei :D :D

bertina

Akkor ti is besokalltatok...:)

Engem ma felhívott a szülésznőm és közölte, hogy a kórházi protokoll szerint nem a baba érettségi foka számít, hanem a mensi első napjából számított terminus. Ezért, mivel mára vagyok kiírva, ezért mától "ketyeg az egy hét". Na, ettől a megfogalmazástól olyan goromba voltam fél órán keresztül a családommal, hogy csak na. Végre megnyugodtam, erre most meg ő jön ezzel a ketyegéssel. Mindegy, élvezem a napokat:)

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:30-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi!
Nem lennék meglepve én sem, ha Bond egy egész oldalas hozzászólással térne vissza közénk 8) 8) 8) 8) 8) 8) , bár tény és való, hogy mióta elment szülni eléggé lelassultak az események a fórumon!!! :? :roll:

Kép
szisz89

A 315. oldaltól kellett visszaolvasnom! KÉRETIK NEM TÜRELMETLENKEDNI. JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ????????????????????????????????????? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Itt minden oké, majd írok is, de most csak tabatinak szeretném üzenni, hogy:GYERÜNK, RENDBE JÖSSZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És fogsz te még sokat szopiztatni! :wink:

Kép
Kép
200907?

Boo!

Már én is akartam írni ilyen hasonló bíztató szavakat, de az az igazság hogy mi 1-2-3 héttel le vagyunk maradva, és ha visszagondolsz, 36-37 hetesen még ők sem siránkoztak :roll: :wink: ! Szóval elég gyanus nekem, hogy 2-3 hét múlva mi fogjuk egymást "überelni", hogy kinek sz@rabb :evil: :lol: :lol: :lol: !

Tej: :? :? :? Bár én amúgy sem szeretem iszogatni, vagy kakaóként, mert utána fura izű a szám, hiába mosok fogat. Mintha belesavanyodna, fúúúj :? :lol: .

Egyszerűbb, ha Lorca rámondja ezt a rögzítőre :lol: . Akkor még a gyerekeknek se fáradtság :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bond!
Hiányoztál ám mindenkinek!!! :D

Csak egy gyors kérdés most:

Szerintetek mennyire megbízható a szoptatás előtti és utáni mérés? Ha 100g a különbség az azért jó, nem? Vagy nem lehet ebből következtetni?

Kép
katy76

Egész nap annyira étvágytalan vagyok :? ! Ebédre magamba erőltettem kb. 5 villa párolt zöldséget, meg egy szelet rántott patiszont. Most meg akartam enni egy kis fagyit és az adag felét visszatettem a hűtőbe :shock: ! Tiszta ciki :lol: :lol: :lol: !

Most bepróbálkozom egy kis dinnyével, de nem sok esélyt látok... :?

KépKép

KépKép
kicsidodi

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 17:43-kor.
Vendég

2. sz. gyermek megfürdetve. Táplálása és az 1. sz.fürdetése folyamatban. 8) :lol: :lol: :lol:

NAGYON KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A DRUKKOKAT ÉS A BÓKOKAT!!!!!!!!!! :oops: :oops: :oops: :oops: Jól esett, hogy gondoltatok ránk és hiányoltatok. :oops: :oops: :P :P :P
Természetesen jövök a sztorival, reagálással, képekkel és minden egyéb mással, csakhát tudjátok az anyai teendők... :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ZsiriKémnek nagyon köszönöm, hogy ő volt az összekető! :wink: Ha továbbra is ügyesen tevékenykedik, akkor ő is csatlakozhat a 00-sok maroknyi csapatához. (Csak a tisztán látás végett: a 7-es már foglalt, ugyanis az ÉN vagyok. :wink: :twisted: 8) 8) 8) 8) 8) 8) Hugi is csak max. 7/A lehet. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )

Kép
Kép
200907?

Bond!! Üdv újra köztünk!! Amióta nem voltál,nem voltak ám egy délelőtt alatt 5-6 oldalas írások,úgyhogy húzzál bele,ha időd engedi :lol:
Én ma kikészültem!! Reggel ugye jósló fájások,aztán mentünk át a barátainkhoz,ahol szintén baba lesz,csak ott augusztusban,mert a két apa szerelte össsze a szekrényt... Vicces volt!! De ügyin megoldották,büszke voltam enyémapára,mert jól irányított. Nemrég értünk haza,a lábam még mindig akkora,hogy kb. 1 papucsomba tudok belebújni. Pócolom,de nem sok reményt látok rá,hogy lelohad :cry:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Kép Babácskám szekrénye

KépKép

Viki
viki23

Kép És a micimackós szőnyege

KépKép

Viki
viki23

Lányok!

Szeretném megtudni, hogy a Szellemekkel suttogó című sorozatban milyen autója van a főszereplő csajnak. Piros színű és nagyon tettszik nekem.
(mármint az autó)

Tudom, hogy ez most egyáltalán nem idevágó téma :?
Vendég

Klarka,
Nekem sem egyezett a babakor a mensivel. Mivel Natival hőmérőztem, Szabival meg egy alkalomból egy baba volt a helyzet, pontosan tudtam, mikor estem teherbe. Szerinted érdekelt valakit?! Az egyetlen vígasz, hogy az utolsó döntés joga a tiéd és lehet, hogy addig babó magától is beindul.
Lehet, hogy nem fogod tudni, hogy itt van-e az idő. De lemaradni azért nem fogsz. Ha tényleg beindul, nem lehet összetéveszteni semmivel és még úgy is marad idő.

Katy,
Szoptatást ne nagyon mérj, max gyarapodást. Szopi után nyugi kell a babának, nem nagyon szeretik, ha pakolgatják őket. 100g az egy jó adag szopi, tehát van tejed. Ha hetente megfelelően gyarapszik az jelent valamit, az egyes szopik nem. Mi ugyan naponta mértünk, de csak azért, mert ez volt a napi rutinunk. Fürdés, mérés, öltöztetés, vigyorgás, evés. Még azzal sem kell foglalkozni, ha egyik napról a másikra akár kevesebbet is mutat a mérleg. Inkább egy jó kedélyű baba, amelyik keveset gyarapszik, mint egy stresszes anyuka. :wink:

Boo,
Az enzimhiányt azért gondolom, mivel apukámnak gyomorfekély miatt volt egy műtéte, eltávolították a gyomra egy részét. Előtte tudott tejet inni, utána úgy reagált, ahogy te. Ahogy ő leírta, olyan, mintha érezné a tejet megromlani a gyomrában. Hogyha allergia vagy érzékenység, akkor Mironra is fokozottan kell figyelni, mivel a szülők allergiája hajlamosít. Ha csak enzimhiány, akkor nincs probléma, genetika és kész. Alapból semmi értelme, hogy felnőtt tejet igyon, csak mivel hozzájutunk, így szépen az a mutáció "feldúsult", azaz a normális igazából az, ha valaki nem tudja megemészteni.

Most nyafi vagyok...egy ideje azon filózok, miért is akarok szülni :lol: A meleg nemigazán érdekel, jól bírom. A hátam fáj, de mivel hónapok óta, hozzá vagyok szokva, hogy amikor mozdulok, mintha kést döfnének belém. De...
Ami engem kibillent enyhén szólva az egyensúlyomból, hogy túlságosan is "kultúrlény" vagyok. Vannak információk, én végiggondolom, abból levonok egy következtetést és ha nem tévedek, úgy lesz. Ha nem úgy történik, szépen megkeresem, hol rontottam el, hogy ebből tanuljak. Egy terhesség során viszont valami történik, amit nem tudok irányítani. Utálom, ha csak úgy történnek velem a dolgok!!! Ha azt mondják nekem, hogy a 41+6-ra szülök, akkor az nekem teljesen megfelelne. Abbahagynám a nyüglődést, tudnám szervezni az életem, de így?! Valahol vicces, hogy férjem megkérdezi, hogy jól vagyok-e, mert ha igen, akkor inna egy sört. Én meg gondolkodhatok, hogy vajon jól vagyok-e vagy sem. Még ezt sem tudom eldönteni. :?

Szisz,
Lehet nyújtózkodni. Ez egy babona csak, öreganyáink mondták, hogy ha a fejed fölé emeled a kezed és nyújtózkodsz, akkor a köldökzsinór a gyerek nyakára tekeredik. Annyi valós veszély van, nem kell még a babona is.
Szerintem lehet ide-oda utazgatni a BKV-n. Végülis csak az idő számít, megváltottam a jegyet a körhintára. A saját butaságom is bosszantó, hogy eddig észre sem vettem, hogy ez rá van írva a jegyre. (Mindig olvassuk el az apróbetűs részt. 8) )

Dodi,
Az jó, hogy a szervezet megoldja magának a dolgokat. :D Mindig örülök, amikor kiderül, hogy a természet okos. :D
Meg az is tök jó, hogy magyar volt, aki ezt felfedezte. Ilyenkor tudok egy kicsit büszke lenni hazánk fiaira meg lányaira. :lol:

Sillia,
Azt hiszem a részemről, ha nincs ráírva, egy járműről adható max információ az, hogy milyen színű és hány ülés van benne. Ugyhogy passz. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lorca 2009.07.04 21:04-kor.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! :lol:

tabati: gyógyszer használt? Remélem, már jobban vagy, s hamar meggyógyul a cicid- Noé érdekében is :D

gabi1: nagyon ügyes vagy fogyással! Teszel is érte valamit, vagy csak visszaáll a szervezeted magától?

orsi: ami azt illeti, a jövő hetet én is szivesen bevállalnám már :D A család nagyon örülne a 0707- es dátumnak, de nekem bármelyik számkombináció bőven jó lenne :lol: :lol:

iringó: üdv itthon! :lol: :lol: Irigyellek ám nagyon! :lol: :lol:

llorca: "Az enyém" :lol: :lol: :lol:
Csokit sem lehet szopi alatt? :shock: Pedig már lassan szerződést kötök Milkával..... :lol:
Még középisiben tanultuk /?/, hogy ha valaki elájul az utcán. itt- ott, akkor cukrot kell neki adni /ha mondjuk nem bűzlik a piától/. Merthogy lehet, hogy cukorbeteg, és ha alacsony a cukra, akkor ettől magához tér. Ha meg magas, és cukrot adunk neki, az ha jól emlékszem, nem olyan nagy baj, az inzulinja rendbehozza. Persze, lehet, hogy nem olyan pontosak az emlékeim... Dodi?

lilisgabi: nekem csak 1,5 óra volt az NST+ doki, de az is elég volt bőven! Nem irigyellek a 3 óráért, pláne Lilivel! :( :roll: Elhiszem, hogy nyűgös vagy, néha rám is ilyen hatással van, hogy meleg van, én meg ekkora pocakkal figyelek itthon :roll: Nem is az a bosszantó, hogy tavaly ilyenkor csak felpattantam a mocimra és elmentem Almádiba "fagyizni", hanem hogy szinte sehova se megyek. Csak boltba, postára, meg kórházba :roll: Ha idekinnt lenne már a babónk, többet tudnánk mozogni! Persze, most is lehet, de mi van, ha épp a Balcsin hűsölök, amikor rámjön a szülhetnék? Izgi lenne.... így maradok itthon a seggemen, és várom a csodát.... :twisted:

agmano: mi az a fültubus?

hendegabi: "bár ezzel kapcsolatban lehűtöttem, hogy azért ahhoz még növesztenie kellene " :lol: :lol: :lol:

Bond: újra itthon! :lol: S persze a 006- osnak is üdv itthon! :lol: :lol:

boo: azért durva, hogy az ovros, akinek az a dolga, hogy kitalálja, mi a bajod, nem nagyon töri magát, hogy tényleg utánajárjon. Már sokszor gondoltam én is arra, hgoy milyen jó, hogy van internet, egy csomó mindennek utána lehet nézni. A háziorvosom ugyanis tudja, hogy mi a bajom, de nem mondja meg, vagy rohadtul nincs kedve vele foglalkozni, és felír vmi gyógyszert, oszt jónapot! :evil:
Az mondjuk tuti, hogy házikorvoscsere lesz :lol: De nincs biztosíték arra, hogy az új majd jobb lesz... :(
Látod, nem kell panaszkodni! Kismamás allkattal is szert tettél egy új hódolóra! :lol: :lol:

szisz: nyújtózkodni tilos? A kismamatornás filmen a gyógytornász néni azt mondja, hogy kismamáknak kell nyújtózkodni, hogy a hátizmai ne legyenek elpunnyadva :shock:

Kép
agi125r

Agi!

Valóban érdemes cukorral indítani, mert ha valaki nem is cukorbeteg, még akkor is leeshet a vércukra, különösen, ha az illető kismama, vagy idős... Az nagyon nem szerencsés, ha cukrosnak cukrot adsz még pluszba, ha magas vércukor miatt ájult el! De ennek nagyon kicsi a valószínűsége, mert ahhoz,hogy ennyire megemelkedjen a vércukor ki kell pl. hagyni egy adagot. Azt pedig érezni lehet, ha megy felfelé, és akkor pótolod....
Sokkal inkább "futsz bele" leesett vércukorba, mint vkibe, aki cukros, elfelejtett inzulint adni, és még nincsis nála, és még eg gyógyszertárba se jut el....

Amúgy sztem ilyenkor jó módszer, ha belenézel a táskájába, mert könnyebb a "diagnózis". Ha cukros vlsz. van nála belövő, ha asztmás pipetta, ha beteg vmilyen gyógyszer....stb.
Mi anyuval amúgy viszonylag gyakran botlunk ilyenekbe (anyu tuti vonzza őket), és volt köztük egy 30-hoz közeli, teljesen jól szituált, ápolt csaj, akire a Westend mosdójába találtunk rá, és mindent gondoltunk volna róla, csak a valóságot nem: a táskájában volt kanál, öngyújtó, fecskendők, és heroin :shock: . Nála nem is próbálkoztunk semmivel, én hívtam a mentőket, anyu biztosította a légutakat és vártunk. A mentősök beadtak neki vmi ellenanyagot, amitől kipattant a szeme, és kutya baja nem volt....
De nagyon rossz élmény volt, mert ilyet én csak a Trainspottingban láttam :? !

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:30-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!
Eltűnt Hendegabi!Nekem ír sms-t,ha szül,de 2 napja nincs telőm,mert előf-ről,kártyásra váltok.Így vasárnapra ígérték.Lehet,hogy már megvan a baba?Ír még valakinek?
A naom jól eltelt,szinte ki sem szálltunk a Lilivel a medencéből.Végre felfújta apa... :roll: Kevesebbet eszem,így a hányinger is elmúlt.Most este fél 11-től aludtam 1-ig,azóta fent vagyok,ömlik rólam a víz.Inkább lejöttem,netezek,eszek egy túrórudit,aztán hátha 4-7 között még alszom egyet itt lent. :wink:
Vendég

Pedig azt hittem, ma én leszek az első... :lol: Olyan 1 körül elaludtam, és kisebb- nagyobb megszakításokkkal sikerült is 5- ig aludni. De most már annyi :( Akármit csinálok, nem sikerül :( Ezért ettem a vasamból meg egy almát, de most meg majd a kajálás miatt nem fog sikerülni :roll: Úgyhogy most azt várom, mikor fáradok el úgy, hogy kidőlök és kész. Jó a buli! :lol:

Kép
agi125r

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 17:44-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:31-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:32-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

Ez nem elmebaj. Legfeljebb annak egy változata... :)

Én már gyerekkoromban is mászkáltam éjjel. Anyukám szerint egyszer felcsatoltam a görkorcsolyáimat. Alva és csukott szemmel!!!
Ami azért is érdekes, mert állítólag nappal csak szülői segítséggel ment a dolog...

Na, meg a rémálmok. Kisebb koromban állítólag mindig azt sikoltoztam hogy "a sas a sas elvisz a sas"

Kamaszkoromtól már emlékszem is a rémálmokra. Változatosak voltak de a lényeg mindig ugyanaz: TUDTAM, hogy most meg fogok halni! És abban a pillanatban amikor ez világossá vált az agyamban sikítozni kezdtem és pánikszerűen menekülni.
Aztán felébredtem ezres pulzussal leizzadva lihegve. És gyakram nem tudtam másnap megszólalni mert annyira sikítoztam hogy a hangszálaim odalettek...

És ez meglehetős gyakorisággal előfordult.
A legnagyobb előadásom az volt, amikor halálfélelemből felugorva menekülni akartam de rossz helyen kerestem az ajtót és a kilincs után kaparászva lekotortam a polcról az exférjem legféltettebb és legdrágább kincseit, úgymint lemezjátszó erősítő egyéb technikai kütyük, de még a kábeleket is kitéptem .....

Nos, ez mondjuk egyáltalán nem vicces.

Mindehhez hozzá kell tennem hogy olyan szinten féltem a sötétben, hogy semmimet nem mertem lelógatni az ágyról, még kitakarózni sem. Utólag sem tudnám megmondani mitől féltem, egyszerűen szorongtam.
Az összes helyiségben kívülre kellett tenni a villanykapcsolót, mert soha be nem nyúltam volna sötétben a kapcsolóig.

Aztán ahogy jöttek a lányok és megtanultam felugrálni éjjel és sötétben és kisgyereket vígasztalni hogy ne féljen, nagyrészt elmúltak az idegbeteg tüneteim.

A halálközeli álomélmények maradtak, de már kontrollálni tudom, annyiban hogy kialakult bennem valami ami felébreszt ilyenkor.
Az "élmény" megmaradt, de már nem sikítok és nem mászkálok.

Apát már én is vágtam szájon álmomban, de úgy, hogy felrepedt neki.
A munkahelyén feltett "mi történt" kérdésre gond nélkül annyit válaszolt: ja, semmi, csak szájon vágott az asszony :D

A sötétben már nem félek, az éjjeli pisijárataim is lámpa nélkül zajlanak.
Apa kérdezte is egyik éjjel: "te miért látsz a sötétben???"

Mondtam, hogy nem látok, egyszerűen tudom mi hol van a lakásban.

Ha pl. aljasul elémrakna egy széket, tutira nekimennék :lol:

Ez a mai éjszakám megkapta az "eddigi legszarabb éjszaka" kitüntető címet :?

Óránként jártam ki pisilni inni és vizezgetni a bőrömet...
Vendég

boo! :)

Te olyan hülye vagy! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Hogy szoptassak így!???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Boo,
Olyan nagy különbség azért nem volt, Nati az én megítélésem szerinti egy hét eltérés volt. Ami gáz volt, hogy napokig küzdöttem, hogy ne fektessenek be és bár így utólag 100%-ra nem tudom megmondani, de a doki keze benne volt az indításban, mivel túlhordtam. Ha tényleg amiatt indult be, egy picit sem tudnék morci lenni a dokira.
Szabival is csak pár nap eltérés volt, de ő vagy 1,5 héttel hamarabb jött. A hivatalos orvosi papíromon nincs is gestációs idő, csak egy 38??? jelölés.

Ha laktózmentes tejet iszol, az nem hinném, hogy gondot okozna szoptatásnál. Csak ha valaki a családban allergiás, akkor annak az esélye, hogy a gyerek is allergiás lesz, nagyobb. Ezért egy kicsit jobban oda kell figyelni. De igazából itt ér véget a tudásom. :wink: Ezért lenne jó, ha egy normális doki is megnézne, hogy mi is okozza ezeket a tüneteket. Egy csomó doki csak legyint, hogy ok, akkor ne igyál tejet, de szerintem ez ennél bonyolultabb, jó lenne tudni a miértjét.

Sillia,
Jó kis éjszakák. :shock:
A szorongásnak nincs megfogható indoka. Elég szörnyen hangzik. :?
Az nem meglepő, hogy egy gyerek képes valamire egyedül, amire a szülei jelenlétében nem. 8) Oviban, bölcsiben látni ezt nap mint nap. :lol:

Kicsidodi,
Azt hiszem, eléggé meg lennék lőve, ha hirtelenjében egy adag heroint találnék vki táskájában, amikor azt nézem, hogy inhaláló vagy inzulin van-e nála. :roll: De valószínűleg nem mernék belenézni. :oops:

Ági,
Ha valaki elájul, annak nem tudsz cukrot adni. Először magához kell téríteni. :lol: Nyúl vagyok, ezért ha nincs valami cukros üdítő a közelben, nem adnék semmit egy kába cukrosnak sem, jobban félnék attól, hogy megfullad.
Eddig viszont csak drogosok és részegek lettek mellettem rosszul. :roll: Igy valószínűleg az lenne az első tippem, majd a vényomás, ami meg saját tapasztalat. :oops:
Lehet csokit enni szoptatás alatt, a kérdés az volt, mi okozhat gondot. Nekem a Bocival van szerződésem. Én simán szoptatok úgy, hogy tejet iszok, más meg eszik egy kis sajtot és a baba tiszta kiütés. Nem is az a fontos, hogy ezeket elkerüljük, hanem hogy gondoljunk rá, mint lehetőségre.

Alva járás, rémálmok:
Ilyenkor nem csak az lehet, hogy valaki nem ébred fel. Gyakoribb, hogy felébred, de a memória még nincs beüzemelve, így nem emlékszik arra, hogy mi történt, mivel nem megy át az élmény a hosszú távú memóriába.
Nagyon vitatott kérdés, ezért csak mint saját véleményt mondom. :wink: Sok pszichológus úgy tartja, hogy a szorongások alapja gyerekkorban, csecsemőkorban van. Az első évben alakul ki az "ősbizalom" amivel az ember a későbbiek során mindenhez igazodik. Ez a szilárd anya-gyerek kapcsolat (egy emberhez kötődés). Ranschburg írta, hogy ő egyenesen bűnnek tartja, amikor egy féléves babát sírni hagynak, egyedül hagynak, nevelés címén. Van persze népes ellentábor is, ki-ki ízlése szerint választhat utat. :roll:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!!

Csatlakozom a szarul alvók táborához,nekem is iszonyat éjszakáim vannak. Ráadásul nagyon szarul bírom a meleget most,sehogy sem jó. Szegény apával is türelmetlenebb vagyok mostanság,meg is jegyezte,dehát nem direkt csinálom :cry:
Boo!! Te nem vagy igaz... Enyémapa nagyon bír téged így ismeretlenül is,mindig felolvasom neki,amiket írsz,nagyon tud rajtad röhögni!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:33-kor.

KépKép

KépKép
boo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: