Na, nagyjából végig olvastam az egy hetet! Nem írtam fel semmit, ami olvasás közben eszembe jutott, majd igyekszem néhány dolgot említeni.
Mindenek előtt: üdv az újaknak (bocsi, hogy nem név szerint)!
És még valami kezdetnek: Sztyopáné: köszönöm a jókívánságot, meg hogy eszedbe jutottam!
Azzal kezdem, hogy hétfőn reggel Szűcsdokinál ültem, és vártam... és vártam... és vártam. Szóltam nekik előre, hogy azért nem ülnék ott túl sopkáig, mert indulnánk nyaralni, de mondta az asszisztens, hogy ilyenkor be szokták hívni a biológust is, ezért kell várnom. Körülöttem már mindenki végzett, de aztán mégis behívtak. Biológus nem jött (gondolom, dolga volt, engem meg nem akartak várakoztatni), de megkuksiztuk az aprónépet! Képet is kaptam Róla! Komoly 4 mm-es volt a drágám! És már valami szívdobogásfélét is sejteni lehetett.

Azt mondta Szűcsdoki, hogy két hét múlva (vagyis 7-8-án) menjek megint UH-ra, és ha akkor mindent rendben talál, mehetek is Isten hírével a saját orvosomhoz terhesgondozásra.

Ezzel a tudattal mentünk nyaralni. Eleinte vacak időnk volt, de szerdától már javult, csütörtöktől meg már starndoltunk minden nap.
És képzeljétek, az én drága férjem olyan meglepetést szervezett nekem, hogy csak na! Kedden késődélutánra kért időpontot nekünk a csomagban foglalt masszázsra, ami isteni volt, persze nekem csak a vállamat, a nyakamat, meg a hátamat a lapockámtól felfelé masszírozták. Szóltam a fickónak hogy lejjebb nem mehet, mert ott már lakik valaki!

Szóval masszázs után ballagtunk fel a szobánkba, ahová benyitva a következő kép tárult elém:
A szülinapi meglepetésem! Az egész vacsoránkat a szobában szolgálták fel, és a végére jött a desszert:
Hát totál meghatódtam!
Ilyen szép szülinapi meglepetést még sosem kaptam!
A kislurkónk a hasamban meg csak még szebbé tette a dolgot. Igaz, így Apa egyedül nyakalta be a pezsgőt, de nem vette nagyon zokon. El is tartott pár napig.
Ami a kérdéseket illeti (amik eszembe jutnak):
Böbe!
Ha a János kh. patikájában váltod ki a szurikat, ott automatikusan kérdezik is, hogy van-e tűd hozzá, és ott azt is meg tudod venni.
Valaki kérdezte, mennyit kell várni a kivizsgálásokra. Muzsi. Talán Te voltál:
Nos, mi január 9-én telefonáltunk, és február elejére kaptunk időpöttyöt. Áprilisban volt az első inszem, májusban a második, ami sikerült. Szóval, ha minden OK, akkor hamar elkezdődhet a munka érdemi része.
És még valami:
A vizsgálatok, amiket megcsinálnak:
Apa: vérvétel (HIV, Hepatitis-szűrés + vércsoportmeghatározás - akkor is, ha tudjátok), spermavizsgálat (asszem 2x - ha baci van, akkor lehet többször is).
Anya: vérvétel a ciklus 3., 20., 24. napján (hormonszint, HIV, Hepatitis-szűrés + vércsoportmeghat.), a 20. vagy 24-en terheléses cukorral kiegészítve (IR), ha ezt az orvos indokoltnak látja (pl. asszem PCO-gyanú esetén is), nőgyógyászati vizsgálat (hüvelyi UH), rákszűrés, petevezeték-átjárhatósági vizsgálat. Asszem ennyi. Remélem, nem hagytam ki semmi lényegeset. Ha van korábbi vizsgálati eredményed (egy éven belüli), azt vidd magaddal. Nekünk is elfogadták így a HSG-met, és Apának az egyik spermavizsgálatot.
Bocsi, ha bő lére eresztettem!