A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

SziasztokKép

Aki Tóth dokihoz jár, segítene nekem? Info kéne a tarifáról. Én még csak egy hónapja ismerem, de szertnék legalább egy körülbelüli összeget tudni. Sajna gőzöm sincs róla és ismerősöm sincs, rajtatok kívül, aki legalább Kútvölgyis lenne. Előre is köszi.
donnper@axelero.hu

Kriszpy
kriszpy

Györesz
Mi az Almássy térre járunk, mivel ez van hozzánk a legközelebb. Az árak változóak, attól függően, melyik csoportban van vki (kezdő, haladó 1, haladó2-3-4-5-6 stb.) amikor kezdtük, akkor a piciknek volt 5600 Ft körül 2 éve, amiért 3-an jártunk. Most már haladó 1-ben vagyunk 1 éve, így kerül 6200 Ft-ba. Az a jó, hogy nem személyenként kerül ennyibe, hanem, ha 2-en megyünk, ha 3-an vagy van még kísérő, akkor is uannyi. Ha esetleg kimarad egy úszás (betegség, alvás miatt), akor be lehet pótolni, nem vész el a pénz. A légkör nagyon családias, szeretünk oda járni.

KépKép
KépKép
gumicukor

Kriszpy!
Levél ment!

Van valakinek tapasztalata a Rubin Hotelben lévő babaúszásról?
És még mindig keresem azokat, akik július közepe táján fognak szülniKép

Pitypang
pitypang

PitypangKépKriszpyKép

Én is a Tóth dokihoz járok, a magánrendelőjébe, illetve néha a kórházba rendel be. Nála szültem a kisfiamat is 2002. októberben, és most is nála szeretném a 2. babócát szülni, szintén októberben, aki úgy néz ki szintén fiúKép
Én meg vagyok vele elégedve.

pusz, jó pocakosodást
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 11:07-kor.
Vendég

Sziasztok!
Én még új vagyok itt,csak tegnap tudtam meg hogy babánk lesz,ezért még sosem szóltam hozzá a beszélgetéseitekhez,csak olvasgattam őket.
Nekem dr Teleki Attilát ajánlották,de itt rengeteget olvasok a Vida doktorról,így nem olyan könnyű dönteni.
A segítségeteket szeretném kérni ezügyben, mert mielőbb bizonyosságot szeretnék kapni, hogy minden rendben van-e.
Előre is köszönok minden véleményt (negatívat is, ha van),és ha tudtok ,nagyon örülnék magántelefonszámoknak is,mert az osztályt elérni nem egyszerű a Kútvölgyiben.
Szóval előre isköszi mindent: Barbara
santha

Sziasztok!

Pitypang, én a Rubin irodaházában dolgozom (-tam, -ni fogok? most épitthon várom a babát). Több ismerősöm is van, akik oda járnak úszni, és csupa jót mondtak róla. Állítólag nem szoktak elkapni a gyerkőcök betegségeket. Azt hiszem, ott azt a medencét, ahol a babaúszás van, nem is használják másra.) Tuti infókat a köv. honlapon találsz:
http://www.babauszas.hu/

Üdv
Jucus (aki már bármikor szülhet...)
ljucus

Santha, gratulálok! Kép
ljucus

Szia Santha!
Gratula a pocaklakóhoz! Vigyázzatok magatokra!
Én sajna nem tudok a Vida dokiról semmit, de mások biztos fognak segíteni!

Üdv, Györesz

Kép
Kép
györesz

Szia Santha!
Üdv a pocakosok/pocakosodók körében és hasonló gondtalan terhességet és örömöket, mint nekem is voltak/vannak és még legalább 4 hónapig legyenek is :-)
Én Vidához járok. Nekem semmi gondom nincs vele. Bár van aki nem szereti a stílusát. Őt ne egy halálosan komoly dokinak képzeld el, hanem állandóan viccelődik amellett, hogy amennyire meg tudom ítélni nagyon jó doki. Bár nekem szerencsére semmi problémám nem volt eddig, de bármi kérdés eszembe jut, még akár telefonon is hívhatom és még sosem rázott le. Szóval te tudod, de mi apucival elégedettek vagyunk (ő is jön velem mindig). Több kolléganőm is nála szült és jó véleménnyel vannak róla, én is így kerültem hozzá. Nekem jól esik, hogy nem csak pusztán a tényeket közli, hanem egy hús-vér emberrel tudok beszélni-még nevetni is.
Telekiről nem hallottam semmit
aticica

Képzeljétek, tegnap este lefeküdtem egy kicsit, klasszikust hallgatni. Hát olyan buli volt odabent, hogy nem győztem csodálkozni. Remélem azért mert a kis pindúrnak nagyon tetszett és nem az ellenkezője miatt.

Más! Ti szeditek még az Elevitet? Nekem azt mondta a doki, hogy szedjem nyugodtan és a védőnő is helyeselt, de hallottam, hogy nem biztos, hogy jó ha végig szedjük.
Nektek mi a véleményetek?

Ja és még egy kérdés! Voltatok már 4D-s uh-n? Mikor érdemes elmenni?
aticica

Sziasztok!

Elevit: nekem a 20. hétig kell szednem és aztán a vérképem alapján kiegészítésként vasat kapok majd. Nekem azt mondta a dokim, hogy azért szedjem csak 20. hétig, hogy ne legyen óriásbébim, de különben ez is hülyeség, mert én hallottam olyanról aki szedte végig és abszolút nem lett nagy babája! Ja még az jutott eszembe, hogy a barátnőmnek azt mondták, hogy a 36. hétig szedje, mert nagyon hat az Elevit a csontosodásra és hogy a babának ne csontosodjon nagyon be a fejecskéje! Szóval hallani mindenfélét, szerintem ha azt mondják hogy szedjed akkor szedd nyugodtan, ami biztos hogy baja nem lesz tőle a picurinak!

4D-s UH: én is szeretnék menni! Én úgy tudom hogy a 24-25 hét körül érdemes menni, mert utána már csak részletekbe lehet látni a babucit!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Gumicukor!
Nagyon édes kisfiad van, és az web oldal is szuper.

Santha!
Gratulálok a kis pocakodban növekedő picúrhoz.
Én is Vida doktorhoz jártam és most májusban szültem. Csak jókat tudok Róla mondani, bár ez a terhességem problémamentes volt, de az előzővel sajnos nem voltam ilyen szerencsés. De Vida doktor akkor is mellettem állt.
Teleki doktorról bocsi, de nem tudok semmit.

Aticica!
Én felváltva szedtem elevitet és vasat, mert e kettő együtt nálam székrekedést okozott. (1 héten két elevit, öt vas, és minden nap folsav, valamint c vitamin, mert az hatékonyabbá teszi a vas szedését)

Jucus!
Nagyon drukkolok! Ügyesek legyetek!

Böbe
böbike

Hello Lányok!

Nagyon köszönöm a jó kívánságaitokat, jól esnek.
Már nem bírok tovább várni, hogy elérjem valamelyik dokit, ezért most indulok a kórházi ambuláns rendelésre.Elég izgatott vagyok,hogy nemsokára egy orvos is megerősíti amit a teszt tegnapelőtt.
Szóval szorítsatok.
Szép napot nektek: Barbara
santha

Akkor még szedem az Elevitet, illetve most akkor megint rákérdezek a doki bácsitól (hisz már túl vagyok a 20. héten)

Böbe!
Lenne néhány kérdésem Vidával kapcsolatban, írhatnék neked? Vagy írsz nekem (fekete.olga@bert.hu)?
köszi

Santha!
Szorítunk neked!
aticica

Sziasztok!

Juti!
Örülök, hogy más is meg van Tóth dokival elégedve, nem csak én lelkendezek itt róla. Kép

Jucus!
Köszi a linket és az infokat. Nagyon drukkolok nektek, csak ügyesen!!!

4D
Mi voltunk 4D-s UH-n a Kútvölgyiben, és hááát, nem is tudom, nekünk annyira nem jött be. Ha Apuci is ráér ma, még eszkábálunk ide nektek egy linket, ahol láthatjátok, hogy milyen is volt.

Pitypang
pitypang

Sziasztok!

Böbe, köszi a drukkot... A tegnapi ctg alapján babácskám még nagyon jól érzi magát odabent. Kép

Santha! Neked is drukk-drukk!

Én az Elevitet és a Tovita-t (kalciumkészítmény, valójában tojáshéj kivonat) most is szedem. Az én orvosom azt mondta, szedjem végig. A múlt heti ultrahang alapján nem várható nagy babám. Elvileg a MagneB6-ot is szednem kell, de azt tegnap úgy döntöttem saját szakállamra, hogy most nem kell. Azóta sincs több keményedésem. Pedig már lehetne...

Szép napot mindenkinek!

Jucus
ljucus

Pitypang, köszi. Kép

Mi a Hattyúházban voltunk 4d-s UH-on, az nagyon jó volt. Kép A képeket megnézhetitek itt:
http://startadsl.hu/zsola/baba/
CD-n kaptunk mozgófelvételeket is.

Jucus
ljucus

Jucus!

Mikorra is vagy kiírva?
Nálunk Sára baba április 25-re volt datálva és május 8-án született. Ők tudják, Nekik mikor a legjobb.
Addig nincs semmi gond, amig a CTG és UH jó értékeket mutat.

Ha nem a kiszámolt időre jöna kicsi, az nem probléma (+2hét nem is túlhordás még), csak az a lényeg, hogy a kismama is jól viselje ezt az időszakot. Az egyik ismerősöm a kiírt időpont után napról napra egyre idegesebb és ingerültebb lett, hogy mért nem jön már a baba; végül meg is indították Nála a szülést (ezt azóta is bánja).

Böbe
böbike

Böbe!

Május 30-ra vagyok kiírva. Persze, tudom, jó esetben akkor jön a baba, amikor Ő akar. Kép Én is ezt szeretném. Úgy gondolom, nem vagyok olyan idegeskedős típus, hogy ne bírnám kivárni. Kép Meg sokat is beszélgetek vele...

A "külső" indítást szeretném elkerülni. Leginkább azt szeretném, ha magzatvíz elfolyással kezdődne - állítólag ekkor a baba a kezdeményező, így valóban ki akar már bújni, míg a fájásokkal kezdődő szülés az anya szervezetének a beindulása, ahol a babának kell alkalmazkodnia.

Jucus
ljucus

Santha!
Én 20 napja szültem Teleki dr-nál.
Nagyon meg voltam vele elégedve! Sok jó élménnyel hagytuk el a kórházat, ezt Zachárné Erikának és a csecsemős nővéreknek is köszönhetjük!
10 éve járok Teleki dr-hoz.
A terhességem alatt és a szülés körül is minden rendben volt, bár semmilyen problémám szerencsére nem volt.
Én a magánrendelésére jártam, nem bántam meg, hogy őt választottam ehhez a nagyszerű eseményhez.
Nem egy mézes-mázos bájolgó orvos, megtartja a pár lépést ami szerintem nem baj, és nagyon jó szakember /sok ott dolgozó is hozzá jár, nekem is úgy javasolta egy ott dolgozó másik szakorvos/.
Csak javasolni tudom!
Sok sikert, és jó babázást mindenkinek.
Morszi
morszi

Pitypan! Kép
Levél ment! Köszi!Kép

Judy! Kép
Én két hónappal későbbre vagyok kiírva.Pedig keresem az emberem, aki az "én időmben" fog szülni! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Köszi mindenkinek az infot! És örülök, hogy most így fellendült ez a topik Kép

Kriszpy
kriszpy

Ljucus
Nagyon férfias jelenség a babád a 3D-n! Kép Az egyiken mintha szopizná is az ujját, ahol nyitva van a szája.
Örülj neki, hogy nincs keményedés. Nekem a szülés előtti pár napot kivéve nem nagyon volt. Van akinek korán elkezdődik, van akinek csak a végén, vagy egyáltalán nem.

Elevit
Én 6 hetes terhesen kezdtem szedni, kb. 6 hónapig minden nap +Maltofer Fol vasat, aztán 2-3 naponta. Ne híztam meg tőle, én összesen 9 kg-t híztam, a fiam 2900 grammal született. Pedig ettem ám szépen!

Nekem fájásokkal kezdődött (egyből 5 percesekkel) és 3 óra alatt megszületett a fiam, olyan gyorsan és hevesen, hogy szerintem ő lehetett a kezdeményező fél KépBurokrepesztés volt.

Ljucus, akkor neked nagy drukk, már nemsokára babázhatsz! Gumicukor irigykedik, mert rámtört a nosztalgia, milyen jó volt szülni és pici babázni, most meg már beszél a fiam, hihetetlen.
puszi

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Gumicukor, köszi. Kép Már a januári 3D-n is szopizta az ujját. Volt olyan mozgókép-sorozat (a kedvencem), ahol épp az ujját szopta, majd kivette a szájából és kortyolt egy jó nagyot a magzatvízből. Kép
Én már szerelmes vagyok a kisbabámba. Már nagyon várom, hogy beinduljanak az események...
Köszi a drukkot is. Kép Ti nem terveztek kistesót?
Puszi
Jucus
ljucus

De, tervezünk, még kettőt Kép
A 2.-at jövő őssze kezdjük el "gyártani". Most lakásprojektben vagyunk, addig nem vágunk bele, majd ha nyugi lesz. most egyelőre szülőknél lakunk.
Most dolgozom, keresek egy kis pénzt, aztán ismét babázás.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Jucus!

Hol van az a Hattyúház ahol csinálták nektek a 4D-s ultrahangot? Ja és mennyibe került?
Mi is szeretnénk majd csináltatni!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Györesz, a Hattyúház a Széna térnél van (a Moszkva tértől 5 perc gyalog). Az ára 10000 Ft, ha videóra veszik a vizsgálatot és CD-re egy csomó képet és mozgó felvételt. Mi csak CD-t kértünk, úgy 9000 Ft volt. Elérhetőséget mailben tudok hozzájuk, ha kérsz.

Jucus
ljucus

Szia Gumicukor,

nagyon régen nem írtam; Márk már 3,5 hónapos imádnivaló baby.
Születéssztorit sem fabrikáltam, mert az az igazság, hogy (ha emlékszel rá), kezdeti félelmeim (amiket aztán kinőttemKép + Kép) maximálisan beigazolódtak, és a szülésem nagyon hosszú és fájdalmas lett. Valahogy úgy éltem át, mint egy "nagyműtétet".
Hétfő hajnali 2-kor kezdett el folydogálni a magzatvíz, kincsem pedig este 10-re lett meg, erőteljes oxytocin-segítséggel, nos gondolhatod.
A sok nyomás közepette azt sem tudtam, hogy megszületett, megfogni sem bírtam. Kép
És, sajnos, azt kell mondjam, az orvosi segítséget sem annak éltem meg...
Ha gondolod, írok mailt.

Viszont a kórházban töltött napok csodálatosan szépek voltak, a szoptatással sem volt semmi gond, malacom csakis tejcikét kap azóta is.
Nagyon jó baba, 1 hónapos kora óta 7-8-9 órákat alszik éjjel, és vigyorog, vigyorog... Kép

Viszont abban igazad volt, hogy ez nem csodálatos, hanem maga a CSODA. Kép

Puszi,

Fruzsi
cinderella

Fruzsi
Várom a mailt ide: karolina.csik@freemail.hu

pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szülésznőt, hogy kell választani? Nekem az orvosom konkrétan nem ajánlott senkit, azt mondta mindenkivel szívesen dolgozik. Ezen az oldalon is mindenkiről csak jókat olvatam. De mégis, ha bemegyek honnan tudjam, ki szülésznő,ki nem az? És csak úgy oda megyek valamelyikhez? Ti, hogy csináltátok? Kérlek segítsetek.

Kép
Kép
monacs

Szia Monacs!

Nekem az orvosom segített a választásban, de a szülésznőt igazán a CTG alatt ismertem meg.
Megteheted szerintem, hogy a hallottak alapján kiválasztasz egy szülésznőt (bár csak a nevét tudod) és megkérdezed az orvosodtól, hogy Ő mikor ügyel és akkorra kéred magad CTG-re, így lesz időd és alkalmad megismerni egy kicsit, ha meg nem szimpi még akkor is dönthetsz másik szülésznő mellett.
Egy másik lehetőség a felkészítő tanfolyam, az utolsó kettőt szülésznő tartja, az előadás után sokan felkérték az éppen ott lévő szülésznőt, hogy segítsen Nekik majd a nagy napon.
De szerintem nem kell aggódni, úgy hallottam, hogy mindegyik szülésznő nagyon profi és nem lehet a választással mellényúlni!
Azok a kismamák a kórházban, akik nem választottak külön segítséget, is nagyon meg voltak elégedve az éppen ügyeletes szülésznővel.

Böbe
böbike

Sziasztok!

Annyit tennék hozzá ahhoz, amit Böbe írt, hogy az én orvosom 2 szülésznőt ajánlott gátvédelemmel szüléshez. Nem tudom, hogy ez csak az ő privát véleménye, vagy a többi szülésznő nem (annyira) jártas ezen a területen...
Amúgy a ctg-ken és a felkészítőn mindenki nagyon kedves volt.
ljucus

Jucus!

Mi van veled? Még otthonról? Vagy MÁR otthonról?

Böbe
böbike

Böbe!

Köszi az érdeklődést.
Még itthonról. Kép Balázs nagyon jól érzi magát a pocakomban. Túl jól...
Ma a ctg és a flow-metria is erről tanúskodott. Próbálom előcsalogatni, folyamatosan arról mesélek neki, milyen jó dolga lesz ebben a külső világban. Kép Egyelőre hiába...
Jucus
ljucus

Szülésznőválasztás
Akit it a neten szimpinek találsz a leírások alapján, kérd meg az orvosod, hogy ismretessen össze vele és akkor megkérheted, hogy az ő segítségével szeretnél szülni.

Jucus
Nem csoda, hogy ilyen rmaty időben nincs kedve kijönni a kis Balinak.
Állítólag a palacsintasütés, tejbegrízfőzés kicsalogatja Kép Pár barátnőmnél palacsintázás után indult el a bébike. Nem tudott ellenálni az illatoknak Kép
Pedig a hidegfront is rásegít állítólag, bár nekem az utolsó pár hétben nem volt semmi, pedig volt vagy 3 hidegfront is.
Azért kitartás, fő, hogy minden rendben, majd kibújik ez a kisfiú!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor,
Én is meg tudom érteni, hogy nem vágyik ki ilyen vacak időben... A kórház óta én sem bírtam rászánni magam, hogy lemenjek kicsit.

Holnap akkor sütök palacsintát. Kép Ma mélyhűtött szilvásgombóc volt. Hátha az is csalogatós...

Kitartok... Elvileg héltvégén már jobb idő lesz...

Jucus
ljucus

Sziasztok!
Szeretnék kérdezni vmit tőletek: nekem a mellső falon tapad a méhlepény, és az orvosom azt mondta, ezzel minden rendben van, de itt a neten mindenhol azt írják, hogy nem jó, főleg a terhesség második felében, ha elöl tapad a méhlepény, kórházi kezelést igényel stb. Ti mit tudtok erről?
Köszi!
Liv

Kép

Kép
liv

Szia Liv,
az elöl tapadó lepényt a méhszáj környékén tapadóra értik - az gond lehet. A mellső falon tapadóval állítólag minden rendben - nekem is az van.

Jucus
ljucus

Köszi, Jucus! Kép

Kép

Kép
liv

Kedves Morszi!
Köszönömaz ajánlást, és a bíztató sorokat.
Gratulálok a Babádhoz!!!!Remélem mindketten jól vagytok.
Megtennéd hogy elküldöd nekem a doki telefonszámát? A kórházon keresztül már próbálkoztam, két napig hívtam folyamatosan, de siker nélkül.
Előre is köszi.
Jó babázást mindenkinek, a pocakosoknak pedig kellemes babavárást kívánok: Santha
santha

Sziasztok!
Képzeljétek, mi még mindig egyben... (május 30-ra voltunk kiírva)
Nem tud valaki valami tuti kicsalogatós trükköt? Már nagyon szeretném puszilgatni a kisbabámat...

Jucus
ljucus

Köszi mindenkinek a segítséget.

Kép
Kép
monacs

Jucus!

Én is ugyanebben a cipőben jártam (április 25. helyett május 8-án jött a kicsi) és szintén tanácsot kértem, akitől csak tudtam. Ilyen hasznos tanácsokat kaptam:
"A kannibálok állítólag körberágják a gyereket."

Amit viszont többen, köztük az orvosom is javasolt az a szex volt.

Böbe
böbike

Sziasztok!Nagyon jó olvasni Titeket és bevallom,picit irigykedem is!Én 3 babácskát szültem ebben a kórházban és mindig szuper élményekkel és gyönyörű picurokkal tértem haza.Mindenki(orvosok,nővérek)kedves volt,az egész kórházi tartózkodás hibátlanra sikerült!A picurim most 1 éves,ezért még inkább nosztalgiázom,de asszem többet már nem merek vállalni(bár ezzel egyedül vagyok kicsi családomban).Ha bármi kérdés van,nagyon szívesen válaszolok,akár priviben is!Santha!Nagyon jól döntöttél!!!!!sziasztok Gabi Ui:Nem jár erre vki,aki 2003 május legvégén szült ill. feküdt a kórházban?
dolifa

sziasztok!

Volt már valaki a Kútvölgyiben 4D-s UH-on?
Mik voltak a tapasztalatok? Érdemes oda menni vagy inkább máshová?
aticica

Szia Aticica!

Én úgy tudom, hogy a Kútvölgyiben nincs 4D Uh
Viszont a Soroksári úti Megatoysban meg valahol Budán az pontosan nem tudom hol van 4D UH

Kátya
kátya

Pénteken voltam bent vizsgálaton és akkor már ki volt téve egy kis tájékoztató/szórólap. Akkor meg is kérdeztem a dokimat, hogy ő is csinál-e 4D Uh-t, de azt mondta, hogy azt más csinálja. Szóval szerintem ez még viszonylag új dolog lehet ott.Ezért is félek tőle kicsit.
Lehet érdemesebb lenne ennyi pénzért (itt is 8 eFt) inkább a Praxisba vagy a Megatoys-ba menni?
mi a véleményetek?
aticica

Szia Aticica!

Mi voltunk, és mint írtam, nekünk nem jött be annyira. Persze, valszeg a baj az, hogy a mi csemeténk kicsit hiperaktiv, ugyhogy szinte alig láttunk belőle valamicskét, annyit mocorgott akkor is. Plusz, nekem mindig eléggé fáj a hasam az UH-k után, így pedig pláne rossz volt a 4D-s.

Már ígértem, hogy felteszünk egy rövidke videot a jó részekből, de sajna Apuci el van havazva a munkájával, és én nélküle nem sokra jutok számítástechnika ügyben...
Ezek után mi nem megyünk sem a Praxisba, sem sehová, érthetőleg. Ha mégis megint mennénk, megpróbálnám megfűzni a dokinkat, hogy ha lehet, ő csinálja, mert mégiscsak az a legjobb!

Mindenestre, itt nem kaptunk képet a babáról, viszont mindent felvettek a vitt videokazira, és tényleg 8e pénz volt.
pitypang

Pitypang!
Köszi a választ. Az kár, hogy képet nem adnak.
Akkor szerinted érdemes úgy menni, hogy lehetőleg aludjon Babó?
aticica

Aticica!

Nekem kimondottan azt tanácsolták, hogy egyek meg egy tábla csokit az UH előtt, hogy tutira meg tudja mutatni az arcocskáját, meg minden egyéb, érdekes részét is, annyira mozogjon! Csokievésről nálam szó sem volt, de alvásról sem, sőt, így legalább minden porcikáját láthattuk (kb 1 másodpercig Kép ).
Szóval, nem tudom, de nekünk nem vált be a csokis tanács, de lehet, hogy nektek meg az alvós verzió nem lenne megfelelő...
Azért drukkolok, hogy sokmindenét kileshessétek. Hányadik hétben is vagy?
Üdv mindenkinek
P.
pitypang

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: