A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Vicky: nagyon ügyes Levente! És még mindig gyönyörű!!!! :lol:

krisz78

Eszembe jutott még valami azzal kapcsolatban, hogy tőlünk nyugatabbra az egészséges táplálkozás még ennyire sincs napirenden , mint nálunk. Van az a műsor, hogy: A mamit akarjuk. Szoktátok látni, hogy ott milyen kajákat adnak a gyerekeknek? Konzerv leves, konzerv spagetti, félkész halrúd, félkész fasírt, porból sütemény stb. És minden egyes családnál ezek a standard kaják. :shock:

krisz78

lucus
Móni, Budapesten születtem X. ker.,a Joel 2009. január 10.-én született 39. hétre (január 15-re voltam kiírva), Zalaegerszeg (Zala megyei kórház), 3325g, 52cm és spontán szültem.

Sziasztok, nem tűntem el csak egy kicsit, mert itt van most a párom lánya is bár ma már visszük haza őt. Nem nagyon ültem a gép előtt, meg már készülnöm kell a vizsgára is ami még 3 hét. :?

Próbáltam adni a Joelnek almát, de olyan képet vágott hozzá mintha citromot adtam volna neki.

manocskak

Vicky! Nem ez a szakterületem! Az exem volt élelmiszeripari mérnök és elég sok mindent mesélt. Ők mérni jártak ki a husipari cégekhez, konzervgyárakhoz, ha nem volt jó a hőkezelés, robbantak a konzervek őket hívták. Akkor mindig tudtam mit érdemes megvenni és mit nem. De azt tudtátok pl. hogy ugyanaz a cég, ugyanazt az ecetes uborkát, vagy meggybefőttet más-más minőségben állítja elő? Hogy ma a magyar gyárak rá vannak utalva a Tesco, Auchan és társaira, mert ők vásárolják fel a termékeik 60-70%-át, így az árakat is ők diktáják. A cégek meg a megadott árból megpróbálnak kihozni valami ehetőt.

Krisz! Ezzel a porkajákkal kapcsolatban: Olaszországban él egy barátnőm és legnagyobb megdöbbenésemre a Milánnal egyidős gyerekének porból ad mindent. Valami rézspép alapba kever pulykahúsport, zöldségport és reszel bele parmezánt! :shock: Teljesen le vagyok döbbenve!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Az előbb írtam egy csomót és amíg felmentem Bálinthoz (felébredt), addig eltűnt az irományom :twisted: Tegnap meg c@rakodott már megint a babanet :evil:

Batkata: örülök, hogy jöttél megint! Gyere gyakrabban, írd meg nekünk a bánatod, hátha az segít!

Gyerkőcök mind gyönyörűek! Levente nagyon ügyes, fürcsiző Ádinak és Eszternek meg nagyon jó dolga van! El se hiszem, hogy ezek a képek 2 napja készültek :shock: Akkor kánikula volt, most meg meg lehet fagyni :evil:

Egyetértek azzal, hogy a mai világban nehéz, sőt lehetetlen kiiktatni az életünkből a vegyszereket, mesterséges anyagokat. Amennyire lehet, én próbálok egészségesen főzni, pl. készkajákat nem veszek, inkább főzök, de pl. a húsleveskocka nálunk is gyakran kerül a kajába. Én pl. főzelékekbe is szoktam tenni, mert úgy tényleg sokkal ízletesebb. Én is hozzá akarom Bálintot szoktatni a nem bio zöldségekhez, gyümölcsökhöz, hisz később oviban, iskolában is az lesz. De pl. gyorséttermi kaját ameddig lehet, nem akarok neki adni, gondolom ha bekerül oviba, és hallja a többiektől, hogy McDonalds-ban voltak, egyszer-egyszer úgyis el kell majd vinni :evil:

Lányok, ma Apák Napja van!!! Ennek tiszteletére Bálintka tenyerét körberajzoltam, azt kapta Apa :D Igazából gipszből akartam kiönteni, csak olyan sűrű volt a múlt hét, hogy elfelejtettem :oops:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Sziasztok!

Így a hétvége vége felé itten vagyok, jerkőc alszik :)

Katuska, Krisz, Enikő: szívemből szóltatok, ami a hozzátápit, meg az egészséges kajákat illeti. Minden mögött van, mindig van valami nagyobb hatalom, így a WHO is egy nagykalap sz@r, azt mondja amit a nagyok akarnak. Meg az is eszembe jutott, hogy egyszerűbb azt mondani, hogy szoptass, mint elmagyarázni, a kora anya-gyerek kapcsolat miben létét, a biztonságos kötődés kalakulását stb...
Krisz a szopi nálunk is dettó, mint nálatok, főleg a genetika befolyásolja szerintem is...
Rák szintén öröklődik a hajlam rá, aztán ehetsz te akármit.
Amúgy meg ami egészséges az nem mindig finom, és hát ha már élek (és ki tudja meddig) legalább egyek jókat. Azt gondolom, hogy előbb fogok meghalni a munkám és amiatt, hogy valszeg 80 éves koromban mehetnék csak nyögdíjba, mint a tartósítószeres, agyon kezelt kajáktól...
Nekem például az is eszembe jutott, hogy anno anyum és anyósom is normál tejet kevert a pépes babakajánkhoz (ami bőven 1 éves korunk alatt volt), aztán mégis felnőttünk a férjemmel mindeféle nyavaja nélkül, és még allergiásak sem vagyunk... :roll: :D

Katuska: nekem amúgy az tök nagy bizonyíték, hogy Mátéd kicsattan az egészségtől, és a dokit csak a kötelező vizsgálatokon látja. Szóval Te jól csinálod! Különben is az agyam eldobom azokon a szülőkön, akik vegát csinálnak a páréves gyerekükből.... Őket is büntetném :roll: Olyan vérszegények azok a kölkök, akiket így etetnek a "bölcs" szülők...

Batkata: újra a fedélzeten! Már hiányoltalak nagyon! Hiányzik a sziporkázásod, és azért talán néha mi is fel tudunk vidítani ;)

Vicky: azta Levi milyen ügyes!!! Gartula neki! Tök cuki az a csíkos szerkó :lol:

Lucus: szerintem is szanálj a táblából ;)

Edit: hú, tényleg az van, Apa ma dolgozik, na majd holnap megköszöntjük :D

Időközben felébredt Milán és itt van az ölemben, hagyom had írjon ő is nektek:
.m rml jlélálúi97mnzzyűa m,.-l hhuzhm n ,- őlüüööuuujh

biga.csiga

Szép estét!

Ismét itthon. A hétvége szuper volt, az utazás rémes, most is végig üvöltöttük.
Odalent Ágnes majd'kétéves unokatesójának kedvenc játékává vált Ágit ijesztgetni. A lányomnak fél nap sem kellett, hogy megjegyezze magának az arcot, és onnantól sírva fakadt szegényem ha a kisfiút bármilyen távolságból meglátta :shock:
Ma vagyunk egy éves házasok, párommal és Ágnessel felmentünk a hegyoldalba, ahol a szertartás volt. Olyan romantikus volt... :oops:

Boglárka, örülök hogy megismertelek! Brúnó baba egy igazi angyal! És gyönyörű szeme van .... :)

Remélem mindenki jól van!

Próbálok visszaolvasni...
kisbogacs

Halihó!

Mi is itthon!
Holnap jövök bővebben.

Lányos Anyukák, tessék gyorsan a Csajokat idehozni:
Kép

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna! azta de gyönyörű!!!! már indulunk is!!!!

Vickybabe! nagyon ügyes Levenete! néztem a blogodban is:) az a négykézláb lábujjhegyen nem semmi mutatvány.

Enikő! egyetértek! tényleg így van, hogy egy cég ugyanazt a terméket kétféleképpen gyártja le...az egyik ide megy, a mások oda...van ahova a szemét is jó. Egyébként tényleg addig jobb míg nem tudjuk mit eszünk.

Nekem is van egy ismerősöm aki vega. Ilyen szellemben próbálja meg nevelni három éves lányát is. Nincs hús, tojás, tejtermék, semmi ami állathoz kapcsolható. Csak szója tej meg tönköly liszt meg mit tudom én még mi minden.. a kislány állandóan beteg! Azonnal elkap minden fertőzést és olyan kis virágszál. De most romokban hevernek mert a mamánál evett húst, szerette volna megkóstolni és azt mondta finom és kér még olyat! Hogy lehet ilyet csinálni egy gyerekkel??? Majd ha nagy lesz és úgy dönt ezentúl csak fotoszintetizál akkor ámen de saját dilinek kivetíteni rá???

Na hazatért hiszti gép....éppen a dvd-ket szedi szét :evil: :evil:
katuska79

Most ennyit sikerült visszaolvasnom...
Akartam feltenni képeket is, de a kicsi férjem már tűkön ülve szeretne villanyt oltani. Majd holnap ...

Magdolnasz, a sógórnőmék vettek egy lerobbant házikót egy álomszép telekkel. A ház helyén lesz majd egyszer egy bababarát panzió..
Nórának csodás a mosolya :)
Elvileg napokon keresztül (legalább 4-5 nap) egyféle ételt kell adni a babóknak amikor megkezded a hozzátápit, fokozatosan növelve a mennyiséget, és utána jöhet az új íz bevezetése csak. Sajnálom a tejet :(

Enikő, Milán nagyon ügyes, mekkora távokat tesz meg!

Vickybabe, autómatrica :D

Eszter, irigy-irigy a pancsolásért! Szuper a közös kép, és semmi okod szégyenkezni a "fejed" miatt! A kicsi Eszter pedig nagyon édes!

Regina, szájpenész :(
kisbogacs

Aztaaa Hanna!Olivér csudiszép kisfiú!!! :D

Hú mennyit írtatok a kajákról!Húsleveskocka,vagy bármilyen kocka...Azmegmiaz?Én csak tv reklámból ismerem...Én is tengeri sót használok és olivaolajjal főzök,sütök.Anyósom csak les,hogy nem vagyok normális,hogy annyi olivát használok.De én csak azért,mert jobban szeretem.Ő zsír párti.Meg is látszik itt mindenkin egyébként.Én is itt híztam meg náluk... :( A sima olajnak meg nem bírom a szagát... :shock: És mindenből kipasszírozok mindenféle olajat és minden zsiradékot amiből lehet...Szoktak rám furcsán nézni. :o Péksütit csak néha néha az íze miatt egy megszokott helyen,ahol irtóóóófiniségek vannak!Margarint egyátalán,kivéve ha olyat sütök-rama-t.Vajat úgyszint nem használok,csak ha van annál az öreg néninél a piacon házi.Az nagyon nagyon fincsi,igazi vaj!De ettől még van olyan sok kaja amit szeretünk és azokban vannak sza*ok. És inni mit isztok?ÉN nem bírom meginni a csapvizet,pedig itt nem sza*,csak egyszerűen elvből... :o
Én még főzni is tisztított vízből szoktam.Beruházott a család egy ilyen berendezésre.Az még a pisit is úgy megtisztítja,hogy ihatod is... :shock: :D :roll:Viszont nassolni szeretünk!De abból én pölö csak azt ami nem csoki,vagy nem teljes egészében csoki.Azt nm nagyon szeretem.A férjem meg igazi gombóc artúr!És ezekben is van ám retek... De Bogi,na meg mindenki!Ha elmentek vendégségbe,akkor nem esztek,meg isztok semmit,mert nem tudod,hogy hogyan készült?Csak kérdem... :) Ezek csak az én szokásaim.A férjem megint másokat eszik,kivéve ha itthon van,nem dolgozik.A lányom meg majd amit itthon lát,de azon felül úgyis meg fog kóstolni mindent!Meg hát miért ne kóstolna?Mert hát egyszer élünk nem?És na meg hát ha már lúúd legyen kövér!! :lol: :lol: Ilyeneken problémázni...Nem ez dönti el,hogy mibe halunk meg!
Vagy rosszul gondolom?

Eszter

Kép
eszterem

Köszi Kisbogács a megnyugtató szavaidat!! :lol: :P :oops: :wink:
Katuska:Vega :o :shock: :? Na én pölö nem értem a vegákat?Ha nem eszek húst 1 nap,már minden bajom van... :lol: :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Hanna! Éééééééééééééééédeeeeeeeeeeees Olivér! És szuper a fotós is!

Hallottatok Shirilla Györgyről? A bátyám az ő hatására lett vegetáriánus, pedig előtte húst -hússal evett. Na ez aztán egészségesen élt (szerinte): nem evett húst, rendszeresen mozgott és évente átuszta a jeges dunát! Aztán 60 éves sem volt és infarktusban meghalt! Miért is? Nem evett zsírosat! Mozgott renszeresen! Egészséges táplálkozásról ennyit szerintem!
Az meg, hogy éppen mi az egészséges és mi nem mondhatjuk már divattá válik. Lásd margarin, vaj, olaj, zsír. Olyan lassan, mint a cső, vagy a trapéznadrág. Hol ez, hol az van divatban. Én használom mindeniket. A disznóhust disznózsírba sütöm, a csirkét, pulyát kacsazsírba. Talán az olajat használom a legkevésbé, de amibe az illik azt teszem.
És imádom a tepertőt, császárszalonnát, tarját és sajnos az utóbbi időben a csokit is! Mégis azt gondolom, hogy a mi korosztályunkat előbb viszi el a mai életkörülmények miatti rohanó élet és a stressz, mint mondjuk a rossz, egészségtelen táplálkozás!
Most ezzel nem azt akartam mondani, hogy hajrá és együnk mindig és minden olyat, ami esetleg egészségtelen, de szerintem kár lemondani bizonyos kajákról azért,mert a divat szerint épp azt kiáltották ki egészségtelennek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hanna: jaj, de édi! Milyen értelmes a tekintete!!!

Katuska: vega kisgyerek??? Az komoly. És a kedves szülők nem fogják fel, hogy mi mindenre lenne szüksége egy fejlődésben lévő szervezetnek?

Főzés: szerintem semmi baj a napraforgó olajjal! Eszter! Azért a rántott húst, meg a krumplit te is abban sütöd, nem? Azért olivával sütni ezeket nem két forintba kerülne.

Ja: egyik orvos ismerősőm szerint a csapvíz jobb, mint az ásványvíz, mert nincs benne annyi ásványi anyag. Állítólag a túl sok sem jó.

krisz78

Ja, és azt én is bűntetném, aki a gyerekének nem ad rendes kajákat! Mivel a gyereknek a szülő a gyámja teljes felelősséggel tartozik mind a szellemi, mind a fizikai fejlődéséért és amint azt már többen bebizonyították az alultáplált gyerekek szellemileg elmaradnak a korosztályuktól!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő:ez végszónak is megteszi! :D :o :lol: :wink:

Eszter

Kép
eszterem

Enikő: ott a pont!!!! Én is így gondolom.
Na, jó éjt mindenkinek!

krisz78

Hanna: ó, ha nékem lányom lenne :lol: ;) Gyönyörű!!!

Katuska: háááát, na pontosan, ha a gyerek úgy dönt, amikor felnő, hogy vega lesz, akkor oké, na de kicsinek? :shock: Hülye szülő... :evil:
Máté megérkezett! :D Nem nyaggat, hogy akar még menni? ;)

Eszter: én is húst hússal, bár nem mindegy, hogy mi... :roll: Pl: nyulat nem eszem, meg halat sem... Nem ízlik :oops:
Inni mentes vizet iszunk, ha elfogy csapvizet :roll: Üditőt néha, de én akkor is inkább rostost, ha savas, akkor gyömbér, vagy valami gyümis. Apa kóla fan... :? Szódát is iszunk, ha anyóséknál vagyunk.

Krisz: nem tudom, én néha gyanakszom, hogy sok ásványvíz, csak a címkéje szerint az... :roll: Na, meg van ásványvíz, és forrásvíz, vagy az ugyanaz? :oops:

Enikő: igen, igen és igen!!! :D

Kriszti: szerdán viszi akkor párod a mei taiokat? Jövő héten csak az a nap jó.

Na, megyek én is, jóéjt!

biga.csiga

Krisz:De én nm szeretem a szagát.Olivában sütöm a húst és a krumplit is.Bár utóbbit nem vmi hú de sokat csinálok,mert férjem csak rizs én meg annyira nm vagyok oda érte.De én főleg a szagát nem bírom,nem az íze zavar a kajákon...ha pölö anyósom,vagy sógornőm kisüti otthon,az jó.De én nm...Meg különben is tiszta sza*ok ezek az olajok...úgy habzik,mintha szappanos lenne és milyen hamar megég.Ezt sem szeretem benne!Jóóó de én kicsit gyagya vagyok :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll:

Eszter

Kép
eszterem

bigacsiga:A halat én sem szeretem,meg nyulat sem eszem.Szárnyasszárnyasszárnyas!Viszont apa tavaly fogott egy 180 cm-es és 60 kg-os harcsát.Nagyon finom volt rántva és harcsapaprikásnak.Abból már csak ettünk,ha már hazahoztuk az óriási szörnyeteget!! :lol: Én is inkább gyümilé,de a mentes vizet nem szeretem,akkor inkább szóda,vagy csapvíz.A mentesnek furcsa íze van... :roll: Enyém apa is kólakóla!!!Az de sza*!Én nem iszom.
Na megyek aludni!
Jó éjt!

Eszter

Kép
eszterem

Hanna: GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ!!!!!

Viki. Levente, nagyon ügyes és még mindig gyönyörű:-). Amit a második képen csinál azt Zétényem is csinálja egy hete kb, de az első kép iszonyú nagy produkció!!! Édes nagyon :lol: .

Katuska: én építettem tavaly a kertbe egy alföldi búbos kemencét....gyere át kenyeret sütni. Annyit tudok segíteni, hogy felfűtöm neked a kemencét...én már nekiálltam kenyeret sütni de nem jött össze, mondjuk én sütési analfabéta vagyok de ha tudsz sütni, látlak szívesen meg persze mindenkit, hátha ragad rám valami :lol: :lol:

KépKép
peni

Biga-csiga!
ásványvíz = a föld mélyéről jön
forrásvíz =tisztitott víz
A nyulat én sem szeretem, egyszer ettem attól is rosszul voltam, különben is látom magam előtt azt a édes kis nyulat és nem bírom megenni! :lol:

Mi ásványvizet iszunk, enyhét és igyekszünk minél kevesebb ásványi tartalmút választani (a szentkirályi állítólag nem tartalmaz annyít). Nálunk retenetes a csapvíz, sokszor főzni sem tudtam használni, annyira klóros volt! :cry:

Peni! Imádom a kemencében sült, lkovásszal kelesztett krumplis kenyeret! Közelebb lennél el is mennék sütni! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hmm nem is rossz ötlet egy kemencés kenyérsütés! Majd csak összedobnánk valami bodagot:)

A vegák meg szerintem azért vegák mert életükben nem ettek még egy jó sültet!!!!!
Mit mondjak elég furcsa a vega kislány anyukája...szerencsére abba bele egyezett, hogy megkóstolja a húst de pechére bejön a kiscsajnak.

Eszter! nem vagy hüyle tényleg szarok az olajak...habzanak és büdik és egyre drágábbak. Lassan egy árban lesznek majd az olivával. Én csak salátátra használom az olivát mert egyébként nem engedhetjük meg magunkat. Apa nagyon szereti a sült krumplit és a bő zsiradékban sült dolgokat. Mondjuk én is....
És bizony úgy a jó ahogy Enikő mondja. Mindent abban sütni ami hozzá való....hmmm egy kis saját zsírjában sült liba vagy kacsa nyammm.

Inni mi is ásványvizet iszunk, én menteset mert nem bírom a szénsavat, párom meg bubisat mert azért rajong. Vagy gyümölcsleveket, sört, időnként kátrányos vizet (kólát...hát nem úgy néz ki??) meg teákat. Ha meg semmi nincs akkor sima csapvizet. Nekem nincs vele bajom. Otthon anyáéknál olyan a víz, hogy ha csöpög a csap, akkor reggelre nagy vörös folt lesz a kádban. Nálunk szimplán fehér vízkő, de náluk tiszta vörös.

Biga.Csiga! nem nyaggat de szerintem menne még...olyan vegyes volt. Először sírt, hogy nem akar bejönni, aztán meg megint bőgött rám csippaszkodva és nem eresztett. Most vonult el aludni, telehordta játékokkal az ágyát. Biztos hiányoztak neki. Nem győztem kibányászni alóla a kisautókat, formabedobó alkatrészeket, bogyó huzogatót.
katuska79

Sziasztok!

Ismét itt, a visszaolvasás még reménytelen, talán holnap, ha Borikám alszik. A nagyok úszótáborba mennek, őket kellett felkészíteni, meg az elmúlt hét cuccait elpakolni, vásárolni, főzni, takarítani, hogy a fene egye meg :x 8) :D
No és ezek húst akartak hússal, úgyhogy sütöttem nekik sertés combit és csülköt, kaptak hozzá salátát, apa meg kapott palacsintatésztában kisütött csiperkét (ilyet sosem csináltam még, tök fincsi volt).

Hanna! Mi is ráhajtunk a kispasira, egyszerűen álomszép, imádom azokat a tudós, bölcs szemeit.

Vicky! Ez már nagyon hasonlít a fekvőtámaszhoz! Nagyon ügyi kislegény!
Borcsa is próbálkozik a négykézlábazással, de nagyon fejnehéz, elég sokszor lehúzza a buksija, no meg a hurkagyurka karjai még erősítésre várnak... :D

Ásványvíz, forrásvíz, csapvíz: mi csapvizet iszunk, minimális szörpöt, inkább teázunk, mostanság meg házi ice tea a kínálat, no meg limonádé...
Kóla, szénsavas cuccok: évente max 2-3 alkalommal, nem szeretik a lurkók sem, mi sem.
Gyümölcslevek: nem nagyon támogatom, nem hiszek a címkéknek. Ink'bb csinálunk turmixot gyümölcsből, meg talán jobb, ha magát az almát eszik meg, nem az almalevet isszák...

A témába vág a Nők Lapja mostani száma: a müzliben ha van egy bizonyos gomba, idő előtt elkezdenek serdülni a gyerekek, a cikkben volt menstruáló óvodás és duzzadt melleket kitapintó fiú, sőt begerjedt szopós malac is. Holnap részletesebben beszámolok erről, most nincs energiám rá.

Peni! Kipróbálnám azt a kemencét! Nagyon izginek tűnt. Te építetted? Aztaaa!!! Az nagyon nagy dolog!

Husi: tudom, hogy a csirke-pulyka jobb lenne, de az antibiotikumos csirke nem tartozik a kedvenceim közé.
Úgyhogy inkább disznót, meg marhát eszünk, no és halat. (az uram nem eszi csak a halat) (A múltkor Julcsa rákapott a kagylóra. Én nem bírtam belőle enni... :))

Na elég volt a fecsegésből, megyek Chuck Norris filmet nézni, kíváncsi vagyok, hányszor számol el a végtelenig... Hátha most megjavítja a saját rekordját.
Tudjátok: Chuck Norris elszámolt a végtelenig. Kétszer.(khm, khm)
További Chuck Norris-viccek többek között itt: http://www.cario.extra.hu/chucknorris.htm
(Beleolvastam, s nagyon jólesett, asszem fáradt vagyok. Szerintem apukám is nevetne rajta, legalábis remélem...:( )

Jó éjt!

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Katuska! Annyira édes Máté! Te nem sírtál, amikor megláttad?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jó reggelt!

Anyukám most államvizsgázik, ezekben a percekben. Úgy izgulok!

Hanna, Olivértől elolvadtam! :)

Főzés: sertészsír, szárnyas zsír, olaj, olivaolaj, vaj, margarin... mindet használom aszerint, hogy az adott ételhez épp mi illik. Amúgy húst hússal....

Biga.Csiga, szerda lesz belőle. Elnézést hogy nem jött össze tegnap :( :oops:
kisbogacs

Batkata: nem én építettem:-) hanem egy bácsival építettem....jött az alföldről itt volt egy hétig, és megcsinálta. Ha majd tudok képet feltenni dobok egyet, nagyon szép....legalábbis szerintem. :)

KépKép
peni

Jó reggelt!

Én is itt :)

A hétvégénk elég sűrű volt :) Bevásároltunk, kicsit kertészkedtünk, mosdót szereltünk, évzáróztunk, Mesi szülinapi bulin volt, stb...
Zazám reggelre beteg lett, hajnalban keltett Apus, hogy kint sír a nappaliban, csináljak vele valamit :( Azóta is alszik (ez 1/2 6-kor volt). Saca is alszik... Mesi meg sporttáborban (gondolom, nem Batkta gyerkőceivel, de vicces, hogy egyszerre).

Sikongatás: nálunk nincs még... Saci nyávog, mint egy kiscica. Tuti, valami kínja van, de nemtom mi :( remélem, nem kapta el a megfázást. Szerintem kicsi az esélye, de nem tudhatom...

Főzés: hát, ezt kitárgyaltátok.
Zsíradék téma: nálunk az egész paletta megvan. Mi gyakorlatilag teljesen mindenevők vagyunk.
Víz: mi bóti vizet iszunk, ami a mi csapunkból folyik, az nem iható :( most éppen barna és büdös. De persze állítólag megfelel az egészségügyi előírásoknak. Én is komolyan gondolkodom a víztisztítón. Eszter, nektek milyen van?
Egyébként én sem táplálok még hozzá. Kóstoltuk az almát, de egyelőre nem adok neki újra... pedig tetszett a csajszinak... amikor ilyen nyávogós, inkább csak szopizzon. Abban viszont nem hiszek, hogy rosszabb a szopi a gyereknek, mint a hozzátápi.
Azokról a szülőkről, akik vegánnak neveli a gyereküket, szintén megvan a véleményem....
Peni: kemence receptet kérek!!! Én is szeretnék építeni. A helye megvan, a szándék is, egyelőre a píz nincsen, mert egy grillezővel állna karöltve.

Hanna: Csúcs ez a kép, gyönyörű Olivér :D

Levente lábujjhegyes figura hihetetlen :)

Csöre
csöre74

Hello Csajok!

Hétvégén mi is mamázni voltunk Szolnokon. Mondjuk nem volt felhőtlen, mert alig aludtam, Ádim is fogzik, lázas és egyik éjszakát végig nyöszörögte, másik nap meg aludni nem volt hajlandó egész nap. De álmos, nyűgös sem volt, úgy fel volt pörögve, mint aki speedet nyomott. :lol:
Mágnes! Én is adok neki ilyenkor Panadolt, mert igaz, hogy csak 37,5 a láza, de nagyon nyugtalan és szó szerint nyüszített. :roll: De csak az esti alvás előtt kap, nappal inkább borogattam őt hideg vizes pelussal.

Rita! Ha tudnád mennyire megnyugtatott az írásod. Ugyanis nagy nehezen rászántam magam múlt héten, hogy csak elkezdem a kóstolgatást, mert a tejem már úgy tűnik nem elég. Aztán ért a durva felismerés, hogy ezt nem én döntöm el... Enyim gyerek ugyanis mindent köp, tol ki, öklendezik tőle. Teljesen kétségbe estem hétvégén, mert mit fog akkor enni, ha már nem lesz tejem????? Volt, hogy rendesen szájzárat képezett. Nem tudtam elég pépesre és folyékonyra csinálni semmit. Nyugtassatok meg, hogy akkor ez csak a reflex miatt volt!!!!!!!

Katuska! Olyan jót röhögtem azon, hogy töredelmesen bevallottad annyira nem hiányzik Máté. Olyan jól megfogalmaztad amit én is érzek ilyenkor. :wink: Tudod Pötyi sokat volt lent mindkét mamánál, először másfél évesen. A környezetemben csupa olyan barátunk él, akik nem bízzák nagyszülőre a gyereket. Nem azért mert nem akarják, hanem mert olyan a kapcsolat, hogy nem merik, stb. Aztán ne tudjátok meg, kaptunk ám furcsa, ferde pillantásokat, amikor megtudták, hogy Pötyit egyedül elengedem egy-egy hétre (de nyilván mi is hétvégékkel kezdtük). Pötyi imád mindkét helyen lenni és én teljesen nyugodt vagyok, mert mindkét helyen jó helyen van és bízom a nagyszülőkben teljes mértékben. És ilyenkor én is hasonlóan érzem magam, furi a nagy csend, hiányzik, mert megölelgetném, de aztán menjen csak vissza!!! :lol: Pötyi jövő héten lesz lent egy hetet.

Főzés kaja: asszem mindent kitárgyaltatok. :lol: :lol: :lol:

Azttaaa lukas mogyoróját! Láttátok, hogy egész hétre ilyen időt mondanak????? Hétvégén mennénk a Kolpingba és ha ilyen idő lesz én befordulok!!! :twisted:

Levente nagyon ügyes artista!!! :shock:

Ádi meg hétvégén fekvőtámaszokat gyúrt. Igaz, hogy a forgás még mindig nem izgatja, de szabályosan nyomta a fekvőtámaszokat és húzta fel a lábát. Lehet e miatt nem aludt egész nap, mert gyakorolnia kellett. :roll:

Na megyek, valamit kezdenem kell ezzel a nappal, pedig legszívesebben visszadőlnék aludni. :oops:

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Átmentem hétvégére zugolvasóba...olyan sokat írtatok, hogy esélyem sincs :lol:
Milyen édes minden baba! Olyan gyorsan ügyesednek és nőnek...nem lehetne lassabban felnőniük???!!!

Mit szóltok a tuti időhöz? Marad a játszószőnyeg Lillunak, most azzal játszik, hogy szőnyegről habtapira fózkázik meg vissza :D

Próbálok úgy tenni, mintha mindenre reagálnék : :lol:

Hozzátápi: mi még nem kezdjük el, egyszer-kétszer kóstoltuk az almát reszelve, nem köpte ki, de nem is érdekelte különösebben. Úgyhogy nem is adok neki. Még eheti 80 éves koráig eleget. Szerencsés vagyok, hogy rendben megy a szopi, bár nehezen indult, a védőnő meg folyton azzal riogatott, hogy mivel anyámnak nem volt teje, nekem sem lesz :? Én amellett vagyok, hogy akinek megy a szoptatás, szopiztasson, amíg tud. A méreganyagok mindenben benne vannak, így abban is, amiből babakaját készítünk. Tudom, az üveges kajákat szigorúan ellenőrzik, de ugye volt az a tápszerbotrány is, akkor sem tudták sima tesztekkel kimutatni, hogy mi van még a tápiban. Konklúzió: semmiben sem lehetünk biztosak :roll:
Amúgy a hozzátápit is csak ésszel lehet, az meg van, akinek nem adatott meg, pl. aki nem ad húst a kisgyerekének, mg anyám pont mesélte, hogy már két hónapos koromban tolta belém a főzit, mert nem volt teje, és ő ugyan nem tápszerez. Csak ugye nem csak a főzit, a CSOKIT is, pár hónaposan. Mikor kérdeztem, ugyan nem gondolja, hogy egy kisbabát nem kellett volna azzal tömni? Vihogva mondja, hogy nem kellett tömni, etted te magadtól is. No comment :?

Kaja, ital: mi gyenge tea, nagyon sokat, ásványvíz, csapvíz, bodzaszörp!!!!!, néha tej, félévente kakaó. Igyekszem nagyon változatosan főzni, írom, mikor mit, hogy ne nagyon ismételjek és minden legyen egy héten belül a menüben. Szárnyas+marhahús, de csak egy héten az egyik kaja husis, a többi tésztás-zöldséges-főzis. Halat sajnos nem, anyósom kétszer olyan szupi halat főzött, hogy azóta nem bírok ránézni, de a férjem sem :shock: Egyébként mióta egyóütt lakunk, a férjem kb. tízszer annyifélét megeszik, mint előtte. Siker :lol:

Csöre: megvan MT!!! Imádtam a Hunbabásat, annyira stabil! Lilla nagyra nőtt ( :lol: ) fenekét sokkal jobban tartja most már, mint az eddigi. Pillangós lesz, bordó pánttal, szerdán hozzuk el.

Fogzás: hétvégén lánykám annyira nyálaska volt, hogy teljesen kipirosodott a szája körül...más jel nincs. Nálatok milyen jele volt még? Ínypirosság? Nyűgösség? Más? Mivel kenitek ilyenkor? Én tiszta lanolint tettem rá (medelás krém), az jó volt. Lehet a gyógyszertárban tiszta lanolint kapni?

Na jó, eldugulok. Ím, egy kép :lol: Kép

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Peni! tényleg képet a kemencéről!!!! ha lenne szép nagy udvarunk tuti én is szeretnék egyet.

Tök jó, hogy egyszerre sport táboroznak Csöre és Batkata porontyai. Egyszer küldjétek őket egy helyre:)

Bartika! nyugi hétvégére már jó időt mondanak! Tök hüvös van, Petrának meg nincs pulcsija...csak oyaln ami egy kicsit nagy rá, mert Máté kis pulóverei jók rá amiket ősszel hordott de azok meg már kicsit nagyobbak. Így aztán háromszor vissza hajtva az ujjuk :)

Enikő! nem nem sírtam...az első dolga mikor megérkezett az volt, hogy szaladt motorozni. Nem egy érzelgős gyerek, sosem volt az. Őt aztán nem lehet babusgatni, puszilgatni csak ha nagy ritkán Ő kezdeményez. De azért jól esett amikor hozzám bújt picsogva :lol:

Most már csak apjuk hiányzik a névsorolvasáskor, de este már Ő is itthon lesz.

Tegnap apák napja volt tudtátok?
katuska79

csöre:Mi innen vettük a víztisztítót,meg innen van levegő tisztítónk,anyósomnak porszívó meg ipari"vasaló,gőz tisztító...
úgyhogy ismerjük a márkát és megbízható,jó.
http://www.luxh.hu/index.php?page=egesz ... iz_aqualux

Eszter

Kép
eszterem

Szilvi! oylan, mintha Lilla szalmán feküdne:)
Valamelyik nap tesómék hoztak Máténak iylen kis poharas pudingokat. (Zott Monte) adom neki, erre tesóm benyögi, hoyg Petrának miért nem adok????? Csak nézett nagy szemekkel mikor mondtam neki, hogy ha csak sima puding lenne akkor kb 10 hónaposan kaphatna belőle egy két kanálnyit, de mivel mogyoró van benne így elvileg csak két évesen kaphatná....
Tuti van még valami a bébiételekben....hogy a fenében lesznek egyforma ízűek mikor két egyforma almát nem tudsz venni???? (vagy csak én érzem egyformának?)
katuska79

Picuranyu blogjában tök jó túrórudi recept van!!!!!
katuska79

Katuska: az a férjem dédelgetett kedvenc szőnyege :) Két hónapig kutattunk utána, a Kikában láttuk naon sokért, aztán megvettük a gyártótól majdnem féláron :D
Ha jól emlékszem, sok sütirecepted van. Dobnál egy sütés nélküli gyorsat? Apa követeli. Kissé édesszájúak vagyunk

Ja, képzeljétek! A gyerekorvos már Lilla újszülött korától vegzált a kakis pelusokkal, ugyanis Lilla másfél-két hetente volt hajlandó. De kettő között kutya baja sem volt. Piszkált, hogy lázmérő, meg alma, és akkor az idegen rostoktól fog, én meg nem hagytam magam, max. kapott pár kiskanál kamillateát, de igazából mindig akkor volt kakis pelus, amikor ő akarta. Erre most tessék, két hete háromnaponta van neki! Valszeg megérett rá a bélrendszere. Ha jön az orvos, oda is dörgölöm az orra alá :lol:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Köszi Eszter, megnézem!

Sziszi: örülök, hogy bejött a MT :D Pillangós, az a rózsaszín virágos, ugye? És bordó pánttal? Tuti jól néz majd ki :) Majd kérünk képet :D Édes Lilla :D Tényleg mintha szalmán lenne :wink:
Fogzás: duzzadt íny, Sacinak aznap, amikor kibújt, véraláfutásos lett, de a két nagynál ilyet nem tapasztaltam. Illetve előtte jó pár héttel már látszott a fog vonala a duzzadt ínyben. Nálunk nem volt pirosodás a szája körül.

Egyforma ízű kaja? Hát, érdekes kérdés, hogy állítják elő az egyforma ízt... legyünk optimisták: ugyanonnan szedik le az almát, ugyanazzal az eljárással készítik...

Barti: ne aggódj, nincs semmivel elkésve Ádám sem kaja, sem mozgás tekintetében :) a fekvőtámaszokhoz gratula, jöhet Mesit tanítani :D :D :D

Csöre
csöre74

Szilvi: a kakis pelust? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csajok, lesz akkor tali a héten? Próbálom szervezni a hetem :roll: mondjuk most nem ígérek semmit, meglátom, hogy lesz Zaza, tud-e menni táborozni...

Csöre
csöre74

Barti: elképzelhető, hogy még nem érett rá, hogy elkezdjétek a hozzátápit. Elvileg akkor érett rá, ha érdeklődik az étel iránt és már nem tolja ki a nyelvével az ételt. Nem is késtetek el vele. Ha nem megy, szerintem ne erőltesd, ha kevés a tejcsid, akkor inkább pótolj. Szerintem, legalábbis.

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Sziasztok!

Sziszi: édes a csajszi! Azok a szemek!

Barti: Akkor most ez az új módi az Ádámoknál! Enyém is fekvőtámaszozik. :lol: Na, meg tolat. Forgást egyet produkált, veszett nagy dühében. Ő inkább az óramutató járását követi a mozgásával. :lol:
Tegnap kapott egy régi billentyűzetet. Most az az isten. Állandóan ütötte volna a billentyűket, így előkerestünk neki egy leselejtezettet. Lehet, hogy informatikus lesz?

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára krisz78 2009.06.22 10:15-kor.

krisz78

Csöre: AZT IS!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Igen, a piros és rózsaszín virágos, és el vannak rejtve pillangók is a virágok közé. A hímzés pillangós lesz :) Mártinál madarasat próbáltam, az is tetszett nagyonnagyon, csak ez csajosabb volt. Azért mennyire más, ha egy profi köti meg :roll:

Na, jány szétkapta a habtapit. Megyek, megfeddem :lol:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Csöre: olyan az enyém is, egy nagy búbos kemence, az elején a tűztér előtt van egy grilles rész..illetve beleépítve a bográcskampó, szóval ott tudunk bográcsozni is....jól ki van találva (nem minket dícsér, a mesterembert). Majd megmutatom ha lefotoztam...nem vagyok túl gyors, de igyekszem :)

KépKép
peni

Kisbogács, az utolsó blogbejegyzésedet ellophatom a blogomba?

Kép
Kép
cs_erika

De édesek a babák!

Anyum az imént hívott: kijött a vizsgáról. Kettőt jónak érez, egy kétesélyes. Eredményhirdetés csak később lesz (bocs az off-ért de jobban izgulok érte mintha én vizsgáznék... muszáj kiírni magamból :oops: )
kisbogacs

Erika, persze!
kisbogacs

Utolsó off: két 4-es és egy 3-as! Juhéééééééé! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kisbogacs

Tegnapra a két Ádámnak boldog hófordulót!!

Mára meg Milán Vendel kispasinak!!!

xania, eszterem, nboglárka, móni, tőlük megkaptam a táblához az infót tetyk, benci, vsziszi - ???

Vickybabe- Azta Levente, de ügyes. És akartam már kérdezni milyen géppel csináltok ilyen jó fotókat?

Hanna - Olivér nagyon szép! Akkor nem kötelezted el még Sacinak? :lol: :lol: :lol:

Főzés- már tényleg kitárgyaltáttok, csak annyit, hogy a csapvízet nálunk sem lehet meginni, csöre szerintem itt a környéken mindenhol büdös és nálunk még barnás is. Amikor ide költöztem, hónapokba telt mire megszoktam, zuhanyzáskor iszonyú büdinek éreztem. Mostmár hozzászoktam, de mikor jön valaki megkérdezi, hogy ez normális e. És tényleg itt is azt mondták, hogy egészségügyileg a határértékek alatt van :shock:
És nekünk innen van a víztisztítónk www.viszetiszom.hu és ez a típus: Coolpex R-50AD

Csöre - Szegény Zaza, ő is Mesivel ment volna??

Hát nálunk még mindig semmi jele a fogacskának, viszont enni nem hajlandó. vagy nem tudom mi van, 2 percig szopizik, aztán fordítja el a fejét és ordít. gondoltam, hátha üres, de a másik sem kell neki. Már kezdem azt hinni, hogy gyomorszűküklete van. de komolyan :? :?

Kriszti - drukk anyukádnak!! Miből vizsgázik? Nekem a nővérem államvizsgázik ma!!

Vsziszi - Lilla baba tüneményes!!

Ezt a cudar időt - Úgy sajnálom, aki ilyenkor megy el évi egy heti szabadságára. Mi két éve Ausztriában voltunk, beterveztem mindenféle jó kis kirándulást az öt napra Vízesés, szurdok, hegymászás. Hát az öt napa alatt annyi múzeumban voltunk, mint öt év alatt itthon. Talán egy nap volt hogy nem esett.

Kép

Kép
lucus16

Lucus: épp azt keresem egy ideje, mit kellene elküldeni, de csak szerencsétlenkedek :?
Tippelek: Lilla Dóra 2009.02.03-án született a Szent István kórházban, 54 cm, 3270 gramm, sima szülés, 39+5-re, egyébként 6-ára voltam kiírva. Első baba.

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Ja Katuska bizti valamibe van igazad,, sok mindent kitalalnak ami utanna nem valik be, tudom anyukamnak azt nyomtak a fejebe, hogy tap az milyen jo, es fejezze be a szoptatast (harom honapig szoptatott csak vegul), tenyleg mindig van valami uj, de en azert a szopit jonak tartom hat honapos koraig (pedig ugy latnam hogy kanalazik a pici), foleg, hogy a gyerek nol fejlodik, es lathatoan jol erzi magat a szopival. Adalek adagokat kikerulni hat igen szinte nem lehet, csak probalkozni. Kirsszel amugy egyetertek, sok minden genetika.
Bogi: semi problema, nem vagy diszkret, en Malagaba lakom ott is vagy Marbellaba vagy Rondaba, attol fugg hol van munka.
Krisz, itt sokan nem akarnak szoptatni (szo szerint elvetetik a tejuket, nem arrol van szo, hogy nincs tejuk), ritkasag aki nem tapos, persze az en orvosom szopi parti, tobbek kozott azert is valasztottam ot. Ugy hogy siman bolcsibe mennek a gyerekek akinek az anyukaja dolgozik es nincs nagyi, sok anyuka viszont nem dolgozik, csak haziasszony, foleg falun.
Batkata: udv itt ujra!
Vickybabe, hu de ugyes Levente!!! Csak amulok! Na es milyen szep!
Hanna: nagyon jol sikerult kep, gyonyoru a fiad
Mi mit eszunk? Hat teljesen mast mint otthon! Csak itt ott csinalok hazait, en is atszoktam mar igy hetedik evre. Itt persze mindenhez olivat hasznalunk, meg a kiratott hust is abba sutjuk. Persze itt az ar valamivel kedvezobb.
Sikongatas: mar ket honapos koratol, es hangosabban mint mink, ez eleg ciki ha etterembe vagyunk, na de mit lehet csinalni:)
Bartika: Szerintem csak a reflex miatt volt, vagyis az enyem doki azt mondta, hogy ido elott lehet ilyen is, amikor keszen allnak keszen allnak, azt tartja, hogy nem kell semmit eroltetni, szerinte meg 7-8 honapos koraban is eleg ha elkezdjuk a hozzatapit, amugy mindennel igy van ami nem muszaj ne eroltessuk. Amugy nekem meg az problemam, hogy ugy tunik Aitnak is tobb tejci kell (az en meglatasom szerint ez lehet a gond), ugyanis elkezdtem hizni, eddig fogytam szepen lassan, most meg ugy tunik a szervezetem elkezdett extraba tartalekolni a zsirokat, hatha meg tobb tejcire lenne szukseg alapon (gondolom en.) egy het alatt ugyanolyan evessel mint eddig egy kilo ment fel. Kiakadok! Na de mit lehet csinalni. Semmit, na meg ez nekem gond nem a gyereknek ugye, meg az a szerencse.
Szilvi Ati is ugy kakal, ahogy akar, van amikor 7 napig is el van nelkule, semmi baja sincs, egyszer negy nap utan elrohantam a surgosegire, mert annyira aggodtam, az orvos meg haza kuldott, hogy nyugi 10 napig is el lehet igy ha anyatejes, utanna az orvosom is megerositette.
Na abba hagyom en mindig hosszura sikeredek.

Kép
brestovsky

Rita: elapasztják a tejüket? :shock: Komoly??? Én meg mindent megtettem, hogy több legyen. (meg még jó páran közülünk)

krisz78

Kriszti! Nagy nagy gratula anyudnak a vizsgához!!!! A blogodban nagyon jó a depis írás....tényleg pont így van!

Rita! lehet tényleg az van amit írsz, hogy a szervezeted rákapcsolt egy kicsit a tartalékolásra, készül a nagyobb szopikra. Szerintem ez is oylan, mint amikor valaki éhezve próbál meg fogyni és épp hízni fog mert a szervezete minden pici élelmet elraktároz inkább. Én nem lettem volna alkalmas tápszerezni kizárólag...ahhoz én túl lusta vagyok :oops: persze ha nem lett volna tej akkor igen de csak azért mert úgy kényelmes...
Tegnap volt egy olyan szép műsor Spanyolországról, hogy még a bikaviadalhoz is kedvet kaptam tőle :)

Sziszi! van sütés nélküli sütim, kekszes gesztenyés meggyes. Feldobom a másikba!
katuska79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: