A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

KRiszti: tündéri Ági! És már most falja a betűket :D
magdolnasz

Viki: Édes Levente a képeken!!! Igazából a háziorvos javasolta az oltást...bár ő nagyon buzgó és mindent javasol. :) .
Azokat adatom be amiről (a betegségről) rossz élményem van vagy valami személyes érintettség vagy úgy gondolom , hogy tényleg kell.
AZt, hogy tényleg kell egyenlőre csak a kötelezőkről gondoltam. A rotát beadattam mert SOma elkapta KÉTSZER (elvileg egyszer lehet). Én már rohantam vele kétszer az éjszaka közepén a kiszáradás határán korházba, ott kínlódtunk napokat, szörnyű volt mindkétszer...úgyhogy ez hatott igazán és beadattam.
A Menjugate vakcinát is beadatom mert ezzel kapcsolatban meg nekem vannak sajnos rémes tinikori tapasztalataim...mármint nem a vakcinával, a betegséggel :roll: . Hát ezért gondoltam.....ennél értelmesebb érvem nincsen.

Xania: 2.500 vagy 2.700 ft volt az oltóanyag...talán az utóbbi. 7 ezer valamennyi az ára de 1 éves kor alatt támogatják ahogy Katuska is írta!

Katusak: nagyon igazad van a kűzdősportokat én is preferálnám, az én fiamnak sem ártana majd az önfegyelem :) . Egyszer már elvittem karatéra, talán túl korai volt....az nem jött be. Megpróbálom újra nemsokára szerintem....
Hány éves kortól érdemes szerinted?

Kriszti: Ágid gyönyörűséges:-)

Csöre: ez a lovas sztori elég jól hangzik, mármint, hogy te voltál az első "áldozat", de ha jó élményként maradt meg akkor szuper.

Benci: természetesen nem fogunk összeveszni rajta, hogy ki szerint mi a sznob sport:-). EZ nem egy veszekedős topik, megengedjük egymásnak hogy éljen a gondolat és a szólás szabadságával:-).

Barti: nekünk is bejön a sima piaci reszelt alma....

KépKép
peni

Mágnes:Ja,elfelejtettem,hogy orvosjáró körúton vagy.Aszittem már,hogy takarítassz... :lol: Viszek holnap pálinkát!Berúgunk!
Vagy nem? :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Sziszi! minket nem értek sehol sem inzultusok pedig román részre is átkerültünk...egy diszkó felett aludtunk a pincér szálláson Békáson a szoros után:) ott már tényleg alig beszél valaki magyarul.

Xania! óóóó Korondról van sok sok cserép cuccom. de mi nem ott lent az árusoknál szoktunk vásárolni, hanem a kézműveseknél. Felmegyünk a faluba és kérdezősködünk. Eddig mindig szeretettel fogadtak, elkisértek minket az XY LAcihoz, a WZ Sanyihoz....ahol megnézhettük hogyan készülnek a remekművek. Az árakat meg mi szabtuk meg és egy jó beszélgetés után egy nagy láda cuccot sóztak csak úgy ránk...
PL szállást is mindig így kerestünk. Megálltunk a ház előtt ácsorgó néni vagy bácsi mellett és megkérdeztük tud -e ajánlani valamit.

Nekem is kétfajta habtapim van amik nem illettek össze. AZ egyiket meg kell fordítani visszájára és akkor passzol! Próbáljátok ki!

Ágnes tündéri...és miylen szép sudár!

Füvet nyírtam hátamon Petrával, Ő meg közben húzgálta a hajam mikor merre menjek.

Csöre! nálunk dettó....Petra alszik lent a földön. Készítem neki a kaját, hogyha felébred majd oda adom neki. Persze Máté meglátta, odament hozzá, hogy: Epiiii enniiiiii....és felrázta. :twisted:
katuska79

Mágnes: fogorvosnál voltál?? Nekem tegnap este óta fáj a fogam...egyre jobban. Reggel hívtam a fogdokit aki nagy viccesen adott időpontot jövő szerdára :lol: . MOndtam, hogy jópofa de most nem tudok nevetni...úgyhogy kaptam hétfőre :lol: :lol: . Hát remélem kihúzom addig valahogy, ha nem odamegyek a házához és csengetek....ez a "krízis tervem" :) .

KépKép
peni

Peni! szerintem hat éves kortól....amikor már suliba jár. előtte még megterhelő az a fegyelem. De ez egyén függő...nálam a korhatár hat éves kor volt, de volt két négyévesem is.
katuska79

Ismét...

Ami kimaradt:

Tretyk üdv köztünk!!! Erdélyben én tavaly voltam először (Milán is volt a paocakban :D). Mi nagy vízimádok vagyunk, a hegyek nem a mi világunk, és borzasztó vegyes érzéseim voltak. Mindezek mellett persze szép Erdély, csak a románok nem kicsit vágják tönkre... Olyan helyekre építenek félkész házakat, amik nálam simán természetvédelmi kategória, borzasztó sok szemét, őrületesen sok kivert kutya stb.... :(

Kriszti: nekünk a fürdőben vagy egy pedálos kuka, amibe csak használt pelus kerül, ha tele akkor kiszedjük, és amikor megyünk le, visszük a kukába. Ha már több pelus van (kakis is), akkor egy "pedálozásnál" kijön egy kis szag, de olyan hamar elillan, hogy én nem is érzem, pedig én is nagyon "szaglós" vagyok. Amúgy meg jól záródik, nem szökik sehol a szag, pedig mi sem zacskózunk külön :roll:

Magdolna: igen annak van formabedobója, de van a legelső Fisher Price-nak is, amit pár oldallal előbb tettem fel. Az autóba pakolni lehet, meg ilyen kütyük vannak rajta, a víziló meg kockát eszik, ami az útjába kerül, és zenél :roll:

Mágnes: sajnálom a gyökérkezelést, biztos sz@r volt. Nődoki mit mondott, jó az új gyógyi?

Katuska: Petra akkor született lovas :lol:

biga.csiga

Jó estét!

Magdolnasz!Tudom, hogy szeptembertől református lesz az ovi, de ez még csak a tárgyi feltételekben hoz majd változást, fullra fel lesz újítva most nyáron-direkt kikérdeztem őket-a személyzet, tanterv marad, legfeljebb egy kis kaja előtti imádkozás, szerintem a köv.3 évben szemléletváltozás még nem lesz... :(
Peni!Akkor jó :) Egyébként halkan megjegyzem, én nem mondtam-írtam, hogy a lovaglás sznob sport/nézd vissza/történetesen egy másik sportra gondoltam, Te adtad a számba, és akkor már vettem a lapot :lol:
Kriszti!Nagyon ügyes Ági!
Mindenkinél ilyen meleg van, hogy csak bodyban lehetnek a babák?
Szerintetek az lehet akadálya a mozgásnak, ha még mindig 2 réteg ruha van a gyereken?De nálunk 20-22 fok van most is...csak nem fűthetek be júniusban :roll:

benci

Moffli! Boldog szülinapot kívánok!

Tetyk! Csicsó? Vagy a másik irány? Én csíkszentdomokosról vagyok!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Eszter:
Van pálesz nekünk is :wink: :lol:

Nődokit azt mondta, hogy ettől el kell múlnia majd a vérzésnek .
Ja és ami újdonság: Azt monjda, nézzük át megint a rákszírésem eredényét. Fellapozza, azt mondja, teljesen jó, p2, van ott az a kis méhszájseb, amit tudtunk eddig is... Mondom micsoda? Méhszájseb? Gőzöm nem volt róla, hogy van! :shock:

Ki lesz holnap az először jövő?? :lol:

Ja csajok! Vettünk Apával ásványvizet, de menteset elfelejtettünk. Szóval, ha valaki mentes párti, kérem hozzon már 1-2 üveggel, kifizetem!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vicky! De édes Levente! Jövő héten remélhetőleg már mi is ott lakunk!

Meningo! Milán ma kapta meg a másodikat (ezt felejtettem el egy hete).
Hozzátápi! Próbáld meg te is, hogy legalább fél óra teljen el a gyümi után és csak azután adjál tejet neki, a gyümit meg ne keverd semmivel. A pap miatt meg ne aggódj!

Rita! De jó, hogy jelentkeztél! Nagyon édi Attila! Mekkora lett! :lol:

Csöre! Nekem Mamát küldd fénypostával lécci-lécci!

Tali! Én nem tudok menni! :cry: Holnap hozzák a konyhabútort és szerelik!

Erika! Megkérdezhetem, hogy nektek mennyibe került a bútor? Asztalossal csináltattátok?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hali!

Viola 1 órája és 20 perce üvölt a kiságyban- már ciciztünk kétszer, kapott cumit, játékot, Apa babusgatta... de amint nem lát minket, üvölt. Nem éhes, a cicin csak hülyéskedik (vigyorog, cuppog és felül). Nem akar aludni... én meg nem veszem fel, mert az nem lenne túl előremutató. Ha benézek a kiságyba rámvigyorog, csápol, gügyög. Ha elmegyek üvölt. Gondolom, ez hiszti definíciószerűen. :roll: Lehetne kis csendes is, mert ma 2 szurit is kapott (megint hősiesen viselte- egy sikítás, és már nem is sírt, amikor kiléptünk az ajtón.), ehelyett átment "ébermanóba" :roll: .

Esti ruci: nálunk most van rajta egy trikó, egy vékony hálórugi és egy nagyon vékony hálózsák (semmi bélés, olyan az anyaga, mint a rugié). Ha hűvösebb van, rádobok egy puha plédet.

Alma: nálunk ez a sikersztori- reszelve és főzve (a nagyi bevallotta, hogy ici-pici cukrot belecsempészett :oops: :oops: ). A többi, üveges kaját ugyebár kihányta. Ezt most panaszoltam a dokinéninek, aki azt mondta, amit ti is- várjak többet a szopival (1 órát minimum), és inkább több levet adjak neki, ne a sűrű pépet. És inkább friss gyümit, mint üvegeset. Na, ma erre megkínáltam (üveges :oops: ) almalével- és szépen visszaköpte rám az egészet- kivételesen szándékosan. Megkóstolás után nem csodálkoztam ezen annyira :)

Rita: jó, hogy újra jöttél! Attila gyönyörű- aha, szóval ő is labdarajongó, mi?! Viola már a 2. labdát könyörgi ki 2 héten belül (az áruházban ránéz, odanyúl, és közli, hogy "Hööö!", no, erre a lelkes nagyik megveszik neki- :oops: így rontjuk a gyereket- emellett 1 éves korára szép gyűjteménye lesz, ha így haladunk :D ) A szemei borzasztó szépek, és nagyon kis formás legény!

Kriszti: Ágibaba csudaszép! És látom, szintén a Csócsálók hadát gazdagítja :D

Biga.csiga: nekem is a Chicco tetszik, de abszolút nem értek hozzá :D

Vickybabe:
nagyon szépek vagytok, nagyot fejlődtetek! Figyi, én nem bukással, hanem kimondott hányással mentem panaszkodni a dokinénihez, és még arra sem mondta, hogy várjunk! Az instrukcióit ld. fenn- ha jól értettem, úgy volt vele, hogy igenis meg kell tanulni a kis gyomornak emészteni mást is, mint a tejci...

Vsziszi: király! Beszéljünk meg valami időpontot, és fel is kerekedek! A holnapi napot nem ígérem, kóruspróbám lesz és tejet kell gyűjtögetni, de péntektől valószínű mehet a dolog. A házak közt maradva bujkálhatunk a nap elől.

No, elaludt a Kisasszony- magához ölelte a patkányt (továbbra is ilyen morbid barátai vannak- a múltkor kiválasztott a Tescoban egy zöld kígyót is :shock: Végül leültem mellé netezni, és beletörődött a sorsába...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára maszatmanó76 2009.06.17 20:45-kor.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Katuska: nagyon klassz Petráról az a könyves kép az iwiw-en! Hogy csináltad?
magdolnasz

Mágnes:akkor jó :wink: Mindenki azt iszik,ami van... :lol: nem a páleszt!
Benci:20-22fok?Nálunk ha 25 fok felett van a hőmérséklet,akkor csak egy bodyban fektetem le,meg egy kis zokni.Ha 25fok alatt van ,akkor alvós nacit is adok rá.Meg alapból jól betakargatom,gondosan.Most tök melegek vannak.
Krisz:Ha fázna nem csak bodyban lenne... :roll: :o Nehogy fázzon már 26fokban.Most 25fok van nála. :)
Moffli:heppi-heppi börszdéj tú júú!

Eszter

Kép
eszterem

Benci: megyünk hozzátok hűsölni! :D Nálunk 25-26 fok van már most!

Voltunk 5 hós mérésen, lányom 66 cm és 7100 gr :shock:
magdolnasz

Benci: ne szivass tovább, mire gondoltál? :lol: :lol: .
Moffli: NAGYON BOLDOG 20. SZÜLINAPOT NEKED! :) :lol:
Katuska: Somával 4 évesen próbáltuk a karatét de ő kicsi volt hozzá. Amúgy is olyan kis játékos, szertelen...pár nap múlva lesz 6 éves, talán szeptembertől ha indul itt valami a környéken elviszem, kipróbáljuk, hátha....

ÉN még sosem jártam Erdélyben :( . Van egy kollegám aki odavalósi, néha mesél mutatott többször képeket, gyönyörű vidék, jó lenne egyszer elmenni a fiúkkal...

Kitettem ma Zétényt a nappaliba. Olyan ügyi az ágyon meg a járókában, négykézlábra áll és így előre hátra hintázik....hason meg kúszik mondjuk nem nagyon halad de próbálkozik. Nálunk kő van a nappaliban és rajta egy ilyen nagy kiterített tehén....rátettem egy pokrócot hogy másszon.....hasról úgy fordult meg, hogy szinte nem érte a teste a földet úgy feldobta magát és hanyatt landolt...olyat koppant a feje....majd frászt kaptam. Kéne vennem valami jó vastag viszonylag nagy puha szőnyeget amin tudna mászni...de erre most nem gondoltam sokat beruházni...nem láttatok valmamit valahol ami megfelelne ennek a célnak? Nem drágát....

KépKép
peni

Kriszti! De gyönyörű ági! Nagyon jóez a betüs habitapi, nekünk van vagy 50 db állatos, gyümölcsös, egyelőre még nincs hol összerakjam! :roll:

Csöre! Imádom a buktát! Nekem is!

Biga-csiga! Én a másodikra szavazok, azt szerintem jobban ki tudja használni és tovább.

Magdolnász! A micimacis bébitaxin is van ilyen formabedobós (amit valamelyik nap belinkeltem), ami ráadásul különböző hangokat ad, ha sikerül beledobnia a formát. És ezen kivül még van sok zene és egyéb hagok is!

Ovi! Én azt hiszem mindenhonnan lemaradtunk. Amikor jelentkezni kellett volna, akkor még foggalmunk sem volt hol fogunk lakni, csak azt tudtuk, hogy ott nem, ahol most lakunk. Azért elmegyünk az oviba, megpróbálkozunk, de úgy éátom már mindenhol megvannak már a csoportok.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: én is így jártam, hogy nem tudtuk még hol fogunk lakni...így lemaradtam az ovis beíratásról, bár közölték, hogy 5 év alatt nem sok esélyem van hogy bevegyék Somát mert nincs hely. Utána viszont azt mondta egy ismerősöm hogy nem az oviknál kellett volna próbálkozni hanem az Önkormányzatnál mert ők a fenntartók és ha ők "utasítják" az ovit, hogy fel kell venni a gyereket akkor fel kell vennie nincs mese....
Talán próbáld az Önkormányzatot....hátha úgy több sikerrel jársz...kívánom, hogy így legyen!

KépKép
peni

Mamát nem adom :D
(Elvitte a másik rakás ruhát is :oops:)
Bukta kész, reggel tesztelem, hogy vállalható-e :)
Mentes vizet viszek.
Szerintem mi reálisan 9-10 között simán ott vagyunk, bár be akarok ugrani a tecsós dm-be egy másodpercre... de tényleg csak egy másodpercre (megnézzük Rudit, meg még kell valami, de elfelejtettem mi, holnapra csak eszembe jut :roll:)
Erdély: még én sem voltam :( pedig már tervezem 15 éve :roll:

Saci mászik :shock: ez a mai termése... egyik kéze tenyéren, másik könyéken, és a lábacskák térden... váltott lábbal, váltott kézzel halad. Na, nem sprintel, de halad rendesen.

Na, jó éjt mára, holnap akkor megyünk :D

Csöre
csöre74

NNa!
Mi itten kérem szépen inkognitóban lakunk, és a kapucsengón nincs a nevünk kint.. Nem tudom kit kell a házban megerőszakolni, hogy felkerüljünk, de egyszer majd csak kiderítem... Szóval, aki ideér, a 8-as kapucsengő tartozik hozzánk.

Múlik a számból a zsibbadás.. :)

Moffli:
Boldog születésnapot!!!!!

Jóccakát, megyek Hári Pétert olvasni!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Moffli - boldog szülinapot!!

Tetyk - üdv itt!! Képeket!!!!

Kriszti - nálunk is billenős szemetes van és csak akkor büdi, ha cserélem. De az pár másodperc. Nálunk nincs habtapi evés csak kaparászás.

Mi 11 felé fogunk odaérni.

Csöre - Saci , de ügyes, szerintem 2 hét és feláll!!
:lol: :lol:

lányok ha valakit érdekel:
http://www.tchibo.hu/corweb/servlet/con ... atente.pdf

Kép

Kép
lucus16

Csöre! ez igen!!! fantasztikusan ügyes SAci!

Magdolna! itt csináltam:
rákattintasz az effektre majd kiválasztod a saját képed és magától elkészíti. Szerintem őrült jó:)

http://www.photofunia.com/
katuska79

Peni: köszi! mi az a Menjugate vakcina??? erről még nem hallottam? a régi dokinénink szinte semmit sem mondott a nem kötelező oltásokról, az újnál meg elfelejtettem rákérdezni. De akkor ezek szerint a meningo-val is ráérek 6 hósan rákérdezni.

Írt amúgy Sinlac tápszert, holnap kipróbálom mit szól a legény...

Ma nálunk is volt délután nagy sírás, valami fájhatott, aztán kinn megnyugodott... érdekes, kinn mindig megnyugszik, meglátja a kutyát...

Katuska: nekem is van sokminden Korondról, olyan jó lenne kimenni megint.bár én így nem mernék elindulni, hogy nincs tuti szállás, de én nagy parás vagyok... mindenben :?

Szilvi
Kép
xania9

Sziasztok Lányok!!!

NE HARAGUDJATOK HOGY VÁRATLANUL BETOPPANOK IDE,CSAK SZERETNÉM FIGYELMETEKBE AJÁNLANI EGY NAGYON PRAKTIKUS DOLGOT.

VAN EGY ELADÓ FÜRDETŐ KARIKÁM,MI NAGYON SZERETTÜK.A BABA
KÁDHOZ TAPADNAK A BABÁT BELE KELL ŰLTETNI ÉS NEM BILLEN OLDALRA NEM CSÚSZIK EL,IGY MAGA BIZTOSABBAN ŰL A BABA.NEKÜNK MÁR NINCSEN RÁ SZÜKSÉG,DE NAGYON SZERETTÜK.
NAGYON JÓ ÁLLAPOTBA VAN.

ÁR:2300FT (POSTÁZNI IS TUDOM)

Érdeklődni:pü-be vagy a 0620/297-81-20 telefon számon lehet.

Kép Kép

Automata vakdugóm is van még eladó. Elég sokat eladtam már itt a babán.
6db-os biztonsági vakdugó automata - Új!

Nagyon praktikus, csak be kell ragasztani a konnektorba és kész Smile ha be akarod dugni a villás dugót, az automata részt könnyedén elfordíthatod vele, és ha kihúzod automatikusan vissza záródik.

ÁR:350 ft/ csomag+posta 130ft

Kép Kép Kép

Kata&Milán

oszman777

Katuska! Köszi szépen az IKEA-s emailt! Én most nem jutok el, pedig valamikor el kell mennem, kinéztem egy tükröt az előszobába!

Peni! Tényleg írtad már, hogy ti is így jártatok az ovival! Megkérdezhetem, hogy a magánovi mennyibe kerül?

Teszek pár képet a ház színeiről:

háló:
Kép fal (kicsit erős lett)
Kép parketta

gyerekszoba: Leventéé
Kép Kép

Miláné
Kép Kép

konyha, bútor nélkül
Kép Kép

bocsi ha sok voltam

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő! nekem tecc:) klasz lesz a srácok szobája! Jó nagy!
katuska79

Katuska: köszi!!!!!! Nagyon jók az új vonalzóid!

Enikő: nekem is tetszenek a színek!
magdolnasz

Lányok! Most néztem a koponyeg.hu-t: péntek 32 fok, szombat 15!!!!!!! Ha most nem lesznek hisztisek a babók, akkor soha! :(
magdolnasz

Mági, én lassan megetetem a csajt, aztán átnyargalok apósomékhoz, mert az ő kocsijában van a gyerekülésem, átszerelem, és aztán lassan indulunk.

Ne viccelj már, hogy kifizeted a mentes vizet. Én azt iszom, de ha ki akarod fizetni akkor irgum burgum!

Enikő: a bútor: Konyhabútor váz: Ikea faktum, fiók visszahúzó, ütköző, ajtókon foganttyú, mosogató: 180000 Ft(kb),
ajtófrontok, munkalap: 85000Ft. Azt a férjem csinálta már.
Beépíthető sütő és tűzhely: 85000Ft. Szóval mindennel együtt kb 350000ft. Ha mindent Ikeából veszünk, akkor simán eléri az 500000-et.

Kép
Kép
cs_erika

Enikő!
Jók a színek, szerintem nem erős a hálóé sem, nekünk pont ilyen volt az első lakásunkban a 17.ker.ben.És egyáltalán nem volt zavaró, hozzáillő bútorokkal, textilekkel nagyon jól tud kinézni...Akkor még nagy narancs-zöld mániás voltam, a konyha-háló pont ilyen narancs volt, a nappali, gyerekszoba olyasmi okker, mint Nálatok a fiúknál, az étkező, fürdő zöld...ja, és a wc is ilyen erős narancs, mindenki hűlyét kapott, amikor bement :lol:
Ja, és Benedeknél is pont ilyen bordűr van a falon, mint Leventénél :) Szintén nagy Bob-fan?
Irigyellek most picit, a sok meló mellett azért nagyon jó érzés ez, berendezni egy új házat :) Én már 2x végigcsináltam, már hiányzik megint :lol:

benci

Enikő!
És jól látom, hogy laminált van a szobákban?Ugyanez az árnyalat volt nálunk is :lol:

benci

Mi még nem indulunk :? Zaza méééég alszik :shock:
Katuska: jó az új vonalzód :D
Enikő: tetszenek a meleg árnyalatok :) mégis színeztetek?

Csöre
csöre74

Erika! Köszi szépen az infót! Ügyes férjed van, hogy ilyeneket meg tud csinálni! Ezek szerint az ajtókat is vágattátok méretre?
Én is az IKEA tervezőjével szerettem volna megtervezni a konyhát, de 5 percnél többet nem tudtam leülni sosem, így végül feladtam és megrendeltem asztalostól.

Katuska, Magdolnasz, Benci, Csöre köszi a dicséreteket!
A hálót kicist világosabbra szerettem volna, sőt már kicsit világosítva is lett, de még így is sötét. Na mindegy, majd legközelebb.

Benci! Levente inkább a kisvakondért, meg tomasért rajong, persze bob-ot még nem ismeri (én sem :oops: ), de imádja az autokat, szereléseket, stb, ja és nem árulnak kisvakond, ill. Thomas bordürt. :lol:
Amúgy a gyerekszobéban lesz még kisvakond a falon, én meg szeretnék gyártani gombát, pillangót, katicát, stb. A plafonra meg pár felhőt

Csöre! Azért festettünk mégis, mert kiderült, hogy tavaly augusztusba lett kész a ház és azóta száradt, így mindenki azt javasolta, hogy már lehet. Ezért inkább most megcsináltuk, hogy ne kelljen pár hónap múlva újra kipakolni, mert így szinekkel mégiscsak barátságosabb, mint fehéren.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: nagyon klasszak a színek. A fal úgyis fakul valamennyit. De szerintem így sem sötét. A konyhabútor milyen színű lesz? Én is úgy szeretnék egy kertes házat. Kutyát, cicát, virágokat.... De még 15 évig az OTP-é a lakásunk. Mondjuk jó nagy (70 nm), erkély is van, de az álmom egy kertesház. Én ott nőttem fel, és hiányzik. Majd egyszer szeretnénk Dunakeszire menni. Ott még nem szálltak el annyira az árak. Bár sajnálnám ezt a lakást is picit. Annyi munkám van benne!

Csajok! Jó talit! Fotókat kérünk!

krisz78

Nem gyozom olvasni annyit irtok.Meg nem vagyok tisztaban a nevekkel de a baba kepek gyonyoruek,mind.
Katuska a prospektust sceneldbe es kuld at eimelbe privibe lesz a cimem es legkesobb hetfon atforditom.
Nem tudom kinel olvastam a rossz elmenyeket Erdelyrol de attol most elnezest kerek mert itt is vannak minden fele emberek,de alltalaba itt Szekelyfoldon alapvetoen egyszeru,vendegszereto emberek elnek es ne adjatok fel,mert annyi szep taj , nephagyomany,nepszokast ismerhetek meg, hogy a negativ elmenyek melletuk ugy is eltorpulnek.Mondom en a lokalpatriota :D
Talan Kriszi nyaralt Csicsoba(bocs ha nem)en ott szuletem onnan jottem ferjhez Delnere.
isareniko;masik irany :wink: most is itt laksz?Szepek a szinek a lakasba.
Bucsuzok mert egy kemeny hetvege all elottem,lagzivval,vizsgaval,es falunappal legyetek jok.

Tetyk& a fiúk
tetyk

Enikő!
http://209.85.129.132/search?q=cache:xI ... hu&ct=clnk

vagy mostmár inkább ne küldtem volna? :)
Igy is nagyon aranyos a szoba, a vaterán meg rengeteg thomas-os kiegészítő van-falra is különböző dekorok-, ágynemű, takarók, tárolók, ágyak :roll: , babzsákfotelek...sokszor indítják 1ft-ról, olcsón hozzá lehet jutni...
Teszel majd képet a konyháról is?
És megkérdezhetem, hogy kivel és mennyiért csináltattátok?Bocs, ha már volt itt róla szó...nálunk is most esedékes, szeretném olcsón megúszni, de gagyit sem akarok...

benci

Basszus, nem tudunk menni!

Most szólt a vizesünk, hogy jön a konyhába bekötni a vizet. :cry:

Akkor ezennel szeretném felajánlani otthonomat egy jövőheti tali helyének. Úgy tűnik csak akkor találkozhatom Veletek, ha szervezőként állok be a csapatba.
Helyszín: 18. kerület, Ferihegy 1 mellett (hozzávetőlegesen, csak hogy tudjátok kb. hova kell jönni.)

Szóval kérek neveket, és időpontokat, hogy kinek mikor jó, de szerintem ez a csütörtöki nap már jól bevált.

Enikő: Nagyon jók a szinek. irigyellek, hogy 2 gyerekszobátok is lesz. Nálunk 1 lesz. Így tényleg "csak" két gyereket vállalhatunk, mert több már tömegszállás lenne egy szobában.

Konyha: hogy őszinte legyek, kicsit szkeptikus voltam azzal kapcsolatban, hogy meg tudja csinálni az ajtófrontokat. (ezt mondtam neki is, miután egyet sikeresen megcsinált)Főleg úgy, hogy a szerelvényeknek is mi fúrtuk ki a jukat. (aki tud helyesen írni, és tudja, hogy most éppen ly, vagy j az árulja el. Utálom néha a magyar nyelvet :roll: ) (vettünk olyan fúró fejet, amivel lehet, bútorszerelvény boltban) Féltem, hogy félremegy, stb. De most, hogy már készen van nagyon büszke vagyok Rá. Azt tudtam, hogy van türelme az ilyen dolgokhoz, de hogy meg is csinálja....
A tesója egyáltalán nem ilyen. Bár ő nem is szerette sosem a matekot stb. Ezért lett jogász. Férjecském meg közgazdász. Amikor számolta, hogy mit hova, meg mennyiből mennyi. Hát sokszor már elvesztettem a fonalat. A lényeg, hogy tudta miről beszél.
Az Ikea tervezővel pedig gyakorlatilag csak ő foglalkozott, mert nekem nem volt hozzá türelmem. Főleg amikor összeállítottam egy konyhát, és neki nem tetszett. A végén én elmondtam az elképzelésemet, ő is, és ebből tettük össze a véglegeset. Szerintem egész jó lett. :lol:
Azóta az ablak alá bekerült egy reggelizőpult is. Ugyan abból a munkalapból, ami a konyhabútoron van. Már csak széket kell találnom hozzá.

Kép
Kép
cs_erika

Katuska!
Most látom, nagyon jók a vonalzóid :)

benci

Enikő!
Amúgy 2 gyerekszoba van, vagy csak 2 külön falat fotóztál?
Mert akkor hátha van még egy üres fal :lol:

benci

Erika!
Az Ikea konyháknál hogy működik ez?Ott az Ikeában tervezitek meg együtt a gép előtt? Mert szoktam látni mindig a nagy tömegeket egy-egy számítógép előtt a konyharésznél, de én nem tudom elképzelni, hogy lenne türelmem, meg időm-meg nekik is-végigtervezni egy konyhát :roll:

benci

Az Ikea honlapjáról le lehet tölteni a tervezőprogramot.
Azon be lehet állítani a konyha paramétereit, és neki lehet kezdeni a konyha tervezésének.

Az Ikeában is megcsinálják, ha szeretnéd.

Amint megtervezted, akkor mehetsz az Ikeába a konyharészlegre, mert ott fogják kiírni neked a tételeket, hogy hol találod meg. Ezért is lehet ott hosszú sor.

Kép
Kép
cs_erika

Benci! Ez egy 17 kerületi asztalos, a minőségről még nem tudok nyilatkozni, a bútor gépek nélkül 500000 Ft (rohadt drága, de egy másik asztalos még drágábban csinálta volna meg), MDF lapos, cseresznye színű. Amúgy érdemes több asztalostól is ajánlatot kérni.
A thomás-os bordürt köszi, amúgy nem tetszik. :lol:
2 gyerekszoba van.

Erika! Helyesen nem tudok írni, de a lyuk ly, de a legegyszerübb, ha luknak írod! :lol: :lol: :lol:
Férjecskéd nagyon ügyes. Enyém a konyhával egyáltalán nem foglalkozott, azt teljesen rám bízta.
Majd ha teljesen kész a konyhátok tegyél fel képet légyszi. És a többi szobáról is.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Erika: -ly :lol: Egyetlen szó, ami ly-vel kezdődik. Na meg ennek képzett és toldalékos alakjai. (ne aggódj, a kölyköknél is mumus néha. Na meg a muszáj szó. Még érettségin is -ly vel írja a legtöbb. :lol: ) Hülye magyar nyelvtan. :lol: Én főiskolán döbbentem rá, hogy a bója -j-vel írandó. :lol:

krisz78

Köszi szépen a gyorstalpaló nyelvtant :D Én arra, hogy a muszájt j-vel kell írni, kb 1 éve jöttem rá, és még így is néha ly-al írom.
Néha annyira tudom utálni a magyar nyelvtant. Érettségin 1 hibám volt az is ebből. :lol:

Kép
Kép
cs_erika

Gondold el, hogy egy külföldi mit szenvedhet, mire megtanulja.
(nekem a matek volt a mumusom)

krisz78

Csajok, férjemet egyszerűen imádom!

Volt idő, amikor a gyerek gondolata a világ végéig űzte volna. Ma meg azon gondolkoztunk, hogy ha a következő fiú lesz, akkor hogyan hívják majd.
Arra jutottunk, hogy nem találtunk olyat ami tetszett volna, így inkább lány legyen. :lol: Ha rajta múlna azonnal. Mivel rajtam múlik, így leghamarabb jövő ősszel.

Kép
Kép
cs_erika

Enikő! ez tetszett...luk :lol: :lol: :lol: :lol: egyébként én is azt csinálom, ha nem vagyok biztos egy szó írásában akkor keresek valami szinonímát.

A bója pontos jéééé???? pedig oylan, mint a gólya.....

Na voltam reggel ikejában....nagy baromság votl az egész. simán mehetett bárki és semmi nem volt leakciózva! Ugyanazok a famíli termékek voltak, mint eddig! Viszont át van pakolva agyerek részleg a pénztárakhoz. NAgyon gáz, alig lehet odaférni!

Vettem azért visszazárhatós zacsikat a kukiknak, kekszeknek, egy pár tányért meg egy olyan három ablakos képet 990-ért amiben kicseréltem a fotókat és így már nem tucat cucc:)
katuska79

ilyen lett a kép:
Kép
katuska79

Sziasztok.
Ha a legtöbb embert kérdezzük akkor tényleg ezt a két betűt cserélik el néha, hogy mit j-vel és ly-al írni, a fiuknál is ezeket a hibákat veszem észre amikor jönnek, hogy segítsek nekik a leckében.

A képek amiket föltettetek nagyon szuperek.
Nagyon meleg van kinn, így ki sem merek menni a Joellel még az udvarra, esetleg talán később.

A párom is asztalos, bár lehet, hogy mi túl messze lakunk akinek éppen erre lenne szüksége.

manocskak

Enikő, Erika, köszi az infót!
Körülnézek akkor asztalos ügyben, meg ezt az Ikeásat is megtanulmányozom...
Látszik, hogy tali van... :lol:

benci

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: