A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Na, most meg laptetőre kerültem! Remélem ezt a szerencsét felhasználhatom a következő beültetésnél.
barátfüle

Nem titok A BMC-be jártam / járok.
NEm vagyok elégedetlen velük , de 3 éve odajárok, 3 sikertelen lombikon vagyok túl,és úgy érzem,hogy valaminek történnie kell.
Úgy vagyok vele hogy hátha egy új orvos talán észrevesz olyat amit a régi helyen nem.
Sztem ott is profik,csak baromi sokan járnak, sokat álltam sorba, vártam...
Endometriozisal műtöttek+polippal a méhemben.

Most nagyon bízom Dévai dokiban, 4 éve küzdünk így eléggé ki vagyunk éhezve a sikerre :)
madrin

Úgy tudom,hogy a tb támogatás intézményekre van bontva.
Míg a Kaáli-ba 25 orvos dolgozik,addig a Dévai intézetbe 2.

Nem akarok magán klinikára menni hysteroskópia miatt,mert az kb 150 ezer lenne.
Területileg az I.Női klinikához tartozom.Idén márciusban(a harmadik lombik után)már voltam ott,hogy kiírjanak műtétre,de olyan sokára kaptam odőpontot,hogy inkább bevállaltam először a negyedik lombikot.
Ugy voltam vele,ha ez sem sikerül,akkor mindenképen megcsináltatom az ötödik előtt.

Sziasztok! Évi

Katica
évi7104

Sziasztok!
Üdv az újaknak! A legjobb helyen lesztek, ha ide jöttök, ez biztos :)

Comee,
Nagyon tetszenek a csíkjaid, szerintem nagyon látványos az erősödés. Kíváncsian és reménykedve várom a holnapi képeket, remélem az még sötétebb lesz :)

Hát lányok, tegnap voltam Apánknál az inszem utáni kontrollon, és mondtam neki, hogy nem megyünk most neki... hát picit kiakadt,hogy mit sz.rakodunk itt természetgyógyászattal, mert megy az idő, változnak a szabályok, és nem a jó irányba. És hogy nem tudja garantálni, hogy szeptemberben simán tudok menni.
Szóóóóóval, végül úgy döntöttünk ma reggel, hogy mégis belevágunk most :) Reggel megint voltam Apánknál, megint UH (jót rötyögtünk, hogy ez már napi program lesz:)), meg volt méhszonda is (nem volt vészes, bár egy kicsit meglepődtem, mikor fájt), voltam a Nyirőben is vérvételen (az egy kicsit fájt), délután pedig tájékozatón is voltunk, 3 másik párral.
Még egy kicsit meg vagyunk szeppenve, mert kicsit sok volt a történés így az elmúlt napokban, de mostantól csak arra koncentrálunk, hogy minden rendben lesz :)
Amúgy jó sok tüszőm érik mindkét oldalon, és a drágább csomagot kértük.

Éssss... végre találkoztam a Szimba családdal! Szegények nem tudom mit szóltak hozzám, mert kicsit túl voltam pörögbe, nagyon izgatott voltam a kezdés miatt. Nagyon szimpatikusak, jó volt velük beszélgetni. Szimbáék, veletek mi volt végül??? Nagyon drukkolok nektek!
vjulcsi

Évi,
nagyon sajnálom, hogy nem sikerült, kitartás!

Tud valaki valamit Moncsiról? Jól van, ugye?
vjulcsi

uzsuzs:Még nem tudom mibe megyek de megyünk reggel!A narancs színű táskát keresem.

Évi:Apánkat várd meg pénteken mit mond!!!Hysteró után sokan lesznek spontán kismamák!!!!Fel a fejjel!!!!Hatalmas ölelés!
Én figurákat nem tudok küldeni,betűt ír helyette meg zárojelet rak.
pl: :D így

Madrin:Üdv a csapatban!A legjobb helyen vagytok!
kitti4

Szia Julcsika!
Moncsi jól van, kicsit fáj a hasikája a műtét után, de reméljük a Babákat természetesen! ++++++++++++++++++++++++++++++
Hű, akkor izgalmas hónap elé néztek. Szerintem jól döntöttetek! :wink:
Drukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!

Kép
bodza2005

Sziasztok.

Hű,de sokan vagyunk már.Üdv az újaknak.Itt jó helyen vagytok.Én a Kaáliból jöttem át ide apánkhoz és le a kalappal elötte.Vigyétek az összes eredményeket majd ő kiválogatja.Én úgy emlékszem hogy 12.000ft volt az első konzi.

miciona:üzeneted olvastam. :lol: Képzeld mi is most hétvégén megyünk esküvőre.Tudod akit meséltem hogy én intéztem a ruháját.Én öltöztetem.
Természetesen én is SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK NEKTEK!!!

vjulcsi:szerintem jó döntés volt!!! Hajrá.

csomee:ez igen!!! Most már tuti baba van a pocakban. :lol:

Kata:izgulok ám érted!!!Ragi++++++++++++++++++++++++++

Többieknek is mennek drukkjaim csak már olyan sokan vagyunk hogy csak na.
Kitti,Uzsu:++++++++++++++++++++++++++++++++++
szimbáék:???
Albi:miújság???
bodza:kistesó kérdésemre válaszoltál????

Kép
Kép
melánia

Jaj,moncsi már megint lemaradt.
moncsi:RAGI:++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
melánia

Ercsikati: Bocs, akkor valamit tényleg félreértettem :oops: ! Ne haragudj! Persze, hogy nem szabad feladni! Egyikünk sem adja fel addig, amíg nem lesz babája!!!!!!!!!!!!!

Julcsi: Örülök, hogy mégis nekifuttok! Hát, ahogy így írtad, tényleg mozgalmas volt a mai napotok. Mikor kell megint menned?

Évi: Én is nagyon sajnálom! Fel a fejjel!

Zsu
uzsuzs

Julcsi!
Ez szuper hír! Jól döntöttetek! Nagyon-nagyon izgulok értetek! Nagyon-nagyon szorítok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen, és hogy jövőre tényleg együtt szüljünk, egy szobában, és közel egy időben! :)

Melánia!
Köszi a ragikat, bár úgy vagyok most vele ha már megragadt akkor nincs rá szükségem, de most valahogy úgy érzem, hogy nem sikerült! :( Ezt érzem, és az érzéseim általában mindig bejönnek! :(

Moncsiga!
1000-rel gondolok rád, és küldöm Neked is fénypostával a ragikat! Neked még szükséged van rá! :):):) +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Uzsuzs!
Semmi baj! Néha már én is elveszettnek érzem magam amikor olvasom a topikot, hogy ki kicsoda?????

Miciona!
Nagyon-nagyon gratula az esküvőhöz, sok-sok boldogságot kívánunk ErcsiApuval együtt! A fényképeket meg remélem azért mi is láthatjuk, legalább párat belőle! Izgulok, hogy jó időtök legyen! Majd küldöm Napocskát, hogy süssön! :)

Üdvözlöm én is az újakat! Azt hiszem nagyon jó helyre jöttetek! A lényeg, hogy amikor az első konzira mentek, akkor az összes addigi leleteiteket vigyétek magatokkal! Lesz egy UH is. Az első konziért én februárban 12.000,-Ft-ot fizettem! Legyetek őszinték és nyitottak Apánkkal, és nem kell Parázni! - én mondom mi? - nagyon-nagyon jó fej, és kedves is! :)
Írjatok magatokról minél többet, hogy tudjunk segíteni, tudjuk mondani, hogy mire számíthattok! :)

Puszi Mindenkinek! Bocs akit kihagytam! Jövök még, csak FŐZŐK!
Párolt csirke mell, párolt zöldséggel! IMÁDOM! :):):):):):)

Kép

KépKép
ercsikati

Kata:pont most fog sikerülni!!!
Kerestelek iwiwen de nem működik a keresés nálam.Jó lett volna bejelölni. :lol:

Kép
Kép
melánia

Írjak privit Kata??? Elküldöm a nevem ha te is akarod! Hát ha te megtalálsz.

Kép
Kép
melánia

Julcsi,
de jó, hogy mégis kezdtek! Bár Dévisz mindig mondja a szabályok rossz irányba változását.

Kata,
hogyne küldenék fotokat:) de lehet, hogy Te előbb fogod látni, mint én??

Melánia,
jó szórakozást az esküvőre :)

Évi,
sajnálom, hogy nem sikerült, nagyon jó, hogy nem adod fel!!

Moncsi, Csomee, Kata Ragi++++++++++++++++++++++++++++

Szimbáék,
mit látott Dévisz???

Képzeljétek ma voltunk jegyesoktatáson és rákérdeztem a lombikra. Nagyon jófej a plébános. Teljesen normális, hogy az orvostudomány adta lehetőségeket kihasználjuk.
Nem részletezem, de nagyon kellemes csalódás volt a hozzáállása az egész témához. Azt még mondta , hogy nem babonás, de ő ismer olyan párt ,akiknek Szent Rita segített. Hát ez csak egy kis beszúrás, aki nem hisz benne , attól elnézést, hogy untattam.
miciona

Csomee!

Nagyon szépek a zebrák, csak így tovább! :lol:

A Bajcsyban ki volt a dokid és a szülésnőd? Én is a X. kerületben lakom! Bár nem ide vagyok bejelentve egyenlőre.

Lányok!

Ha nem vagyunk házasok, akkor itt is kell közjegyzői papír, hogy élettársak vagyunk? Mennyire veszik komolyan, hogy én egy másik városba vagyok bejelentve?
agnyes

Először is: üdv az újaknak! :D

Julcsi, végre nem bénáztuk el. (Bár egy kicsit tanakodtunk. Julcsi? Nem Julcsi. Julcsi! :-))
Velünk végül annyi lett, hogy sajna várni kényszerülünk egy kedvezőbb alkalomra. Több tüsző kellene, most nincs értelme indulnunk. :-(
Érdekes, én is azt gondoltam, tök hülyének fogsz gondolni, mert elég ideges voltam, amiatt hogy mit fog mondani a Doki... :roll:

Drukkolok ezerrel mindenkinek!
(Nem sorolom, valaki biztos kimaradna...)
szimbáné

Szimbáné!

Leírnád nekem, hogy van ez a tüszőkkel? Ezt mikor nézik?

Csak azért vagyok ám ilyen tudatlan, mert a Kaáliban legkorábban a 8. nap körül mentem UH-ra. Akkor már túl voltam a szurik 2/3-án.
agnyes

Melánia!
Bejelöltelek! Van egy kép ami Karácsonykor készült, az nagyon tetszik! Azon olyan vagy, mint amikor megismertelek! Bár most is ugyan úgy nézel ki! :)

Miciona!
Nem hiszem, hogy előbb látom, bár....... aztán ki tudja! :):):)
Azért várjuk a fotókat, és természetesen gondolok rád szombaton!

Kép

KépKép
ercsikati

Agnyes, átalában a ciklus második napján nézi először, ez a kezdés, de a beállítás a 4. napig bármikor történhet (a lényeg, hogy az 5. nap előtt legyen).
Ha minden oké, felírja a 'bogyókat', amit az 5. naptól 'szedsz'. (Extrém rövid ciklus esetében 4. naptól.)
Attól függően, hogy milyen napra esik, két-három nap múlva van az első ellenőrzés (ez kb. a 7., 8.nap), aztán 2 naponta a többi, a stimu végéig.
szimbáné

Köszi!

Ez nagyon bíztató. Jó, hogy ennyi ellenőrzés van!

Mennyi tüsző az, amitől érdemes folytatni? Hányadik napon voltatok?
agnyes

Azért vicces, hogy három és fél lombikkal a hátam mögött még annyi újat tudtok mondani, ami a Kaálitól eltér. Pl a vérvétel, ami nekem az összes lombikom alatt csak egyszer volt! :cry:
Itt meg annyi UH van egy stimu alatt, mint nekem összesen volt. :lol:
Azért még mindig fel tudom húzni magam, hogy időpazarlás volt a Kaáli.
agnyes

Most a második napon.
Hogy hánytól érdemes? Attól függ, hány szokott lenni, hány várható. Ha soha nem várható sok, akkor természetesen kevesebbel (pl. 4-5) is neki lehet indulni, de van, aki kettővel is bevállalja, mert tudja, hogy nem is várható több.
A csoda kategória: beállításkor egy tüsző, végül két petikét sikerült leszívni és ikrek lettek. (Dévisz mesélte.)
Persze, ha egy kicsit is szerencsésebb vagy, ennél azért több petike várható.
szimbáné

Évi!
Virtuális ölelés Neked!

Miciona!
Sok boldogságot kívánok!

Üdv az újaknak!

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Üdv. minden régi és új látogatónak!

Kitti: nem a hysteroscopia, hanem az átjárhatósági (HSG) után nő a spontán teherbeesés esélye.

Évi: Sajnálom, hogy nem sikerült, de fel a fejjel! Lehet, hogy lemaradtam valamiről, de miért nem Dévisszel csináltatod a Hysterot?!? :roll: A Jánosban, vagy Telkiben elvégezné a "műtétet" valamelyik csütörtöki napon. Jobb is, ha az ember azzal csináltat mindent, akihez a lombik miatt (is) jár. (Mi a körülmények miatt annak idején Telkit választottuk és 30 rugóért minden megvolt.) Mivel a Doki általában 3 sikertelen lombik után már meg is követeli a méhtükrözést, furcsállom is, hogy enélkül belevághattatok a negyedikbe.

Barátfüle: itt nincs várólista, mégis sokat kell várni. :) Alkalmanként akár órákat is, de ezt mi már fel sem vesszük. Az, hogy most nincs várólista, még nem jelent semmit. Sajnos most olyan módosítás várható a szabályozásban, amely várólista készítésére kényszerítheti Dévait. Volt már ilyen 2007 végén. Akkor is a pontok elosztásánál úgy bekevert az OEP, hogy év végén bizony várólista lett. :(
Meglepődtem, hogy a HSG-re is rákérdeztél. Dévisz nem kér felesleges vizsgálatokat!!! Ha a katonák alapján eleve csak lombik lehet, nincs átjárhatósági, mert felesleges lenne. HSG csak akkor kell, ha "odabent" történik a megtermékenyítés, magyarul ovuláció indukció vagy inszem van.

Madrin! Igen, tudtommal kapcsolatban állnak valamelyik egészségpénztárral (vagy akár többel is), de már nem emlékszem, hogy melyikkel. Kérdezz rá, amikor először mentek. Hogy lesz-e vizsgálat? Meglepődnék, ha nem lenne. Egy UH a minimum. Amikor először voltunk, egy UH volt és kenet, de ezt az UH vizsgálófejéről vette, így semmilyen előkészületet nem igényelt a dolog. Ilyenkor lényegében csak arra kiváncsi, hogy a méhben, vagy a petefészkekben van-e valami kóros, mekkora a méh, illetve az endometrium, stb. Max. két perc az egész. Utána át fogja nézni, hogy milyen vizsgálatok szükségesek még a kezdéshez és ha minden OK, akkor a "nyári szünet" után hamarosan indulhat a projekt. 8)

Vjulcsi: örülök, hogy tegnap végre volt alkalmunk brekegni egy kicsit. 8) Szerintem vicces volt, ahogy - feltűnés nélkül - utánad mentünk a parkolóba... :D Hmm, egyáltalán nem voltál túlpörögve, az izgatottságod az adott helyzetben teljesen normális volt és a lényeg: jól döntöttetek. 8) Ahogy olvashattad, sajnos nem fogunk a stimu idején találkozni. Most abban maradtunk, hogy a következő ciklus elején megint "benézünk" és ha a helyzet bíztató, akkor kezdünk. Ez a gyakorlatban azt fogja jelenteni, hogy a szurikat még Dévisz írja fel, de az UH-kat és a műtéteket már Iron fogja elvégezni, de emiatt egy cseppet sem aggódunk. Egyszer már voltunk nála és teljesen meg voltunk vele elégedve. 8) A lényeg az, hogy indulhassunk végre...
szimba

Agnyes: Dr. Kálmán Sándor orv.ig. az orvosom és Gaár Magdolna a szülésznőm. Én nagyon meg voltam velük elégedve, úgyhogy tesóbaba is nálunk fog születni remélem.

Merre felé laksz?

Én úgy tudom, hogy régebben még kellett közjegyzői papír az élettársi kapcsolatról. Nem tudom, hogy azóta változott-e.

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Szép jó estét Mindenkinek!:-)

Renna,
bocsi, elfelejtettem neked válaszolni! Ha minden jól megy, akkor szeptember - október lesz a kezdés. Addigra túl leszünk a Gyuri bácsi féle kúrán, és remélhetőleg fogyok is pár kilót - ami lássuk be, nagyon nem ártana...

Miciona,
ha péntekig nem mondanám...nagyon sok boldogságot! Bár tudom, hogy az igazi majd ott a szobornál lesz...de azért az állami se semmi!:-))))

Moncsiga,
nagyon-nagyon szurkolok!!!!

Sajó,
mikor tudjátok meg, hogy indulhattok?

Ercsikata,
hátha most nem jó a megérzésed....ha már egyszer olyan jó volt az a pizzázás!

Csomee,
mikor is lesz hivatalos megerősítése a másállapotodnak? :-)))

VJulcsi,
hajrá!:-)))))

Szimbáék,
a csudába! Előbb utóbb csak lesz már egy olyan hónap, ami jól indul és jól is végződik!!!!

Ági,
hát akkor most még inkább fel lehet kötni az alsóneműt...szerintem nem kell majd költened egyéni edzőre, van neked három, akik után futkoshatsz:-))))

Elnézést, akit nem szólítottam meg név szerint! Most megyek, és vi8zszintesbe helyezem magam...hátha segít a fejfájásomon (max. beveszek valami jó kis fájdalomcsillát....bár ameddig bírom, húzom)

"Semmilyen szél nem kedvező annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart."
modrooka

Szép éjszakát Mindenkinek!

Nem győzők olvasni!!! :shock: :wink: :lol: De ez jó...naggyon jó!! :lol: :wink:

Katám!

Vöröshadsereget ne várd!!!! Már nálam vannak!!! A Tieid is!!! :lol: :wink:

Lányok!

Küldjétek a többit is hozzám!!! Én örülök nekik!!! Nektek meg úgy sincs rájuk szükségetek!!!! Minimum 2 évig!!!!! :lol: :wink: 8)

Bodza!

Én is nyilas!!! :lol: :wink: Dec. 9. ....szóval engem a Mikulás hozott!!! :lol: :wink: Mert ugye télen nincs itthon a gólya!!! :lol: :wink: Akkor a Tiétek is egy jó kis tűz-víz Család!!! :lol: :wink:

Miciona!

Sok boldogságot és sok Gyerkőcöt!!! :wink: :lol: Biztos jól fog sikerülni a lagzi!!! Utána meg a Gyerkő(k)!!! :wink:

Kata! Miciona! Melánia! Julcsi! Szimbáék! Renna! Sajóék! Moncsi! Csomee! Ági! Agnyes! Albi! Uzsuzs! Madrin! Barátfüle! És bárki akit még kihagytam!!

Hajrá Gyerkők és TesóGyerkők!!!! Ahogy Ti szoktátok írni....RAGACSOK :!: :!: ++++++++++++++++....és ahogy én... :roll: ezerrel és fénypostával!!!

Na most már menek aludni! Szép álmokat Mindenkinek!!! :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Jó reggelt!

Évi: Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült. Nem is tudok semmi okosat mondani.
Modrooka: 1 hét múlva szerdán megyek apánkhoz, ha minden így marad.

Mai tesztem: Kép

Majd még jövök és Üdv. az újaknak!

Szép napot!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Jó reggelt Mindenkinek!

Az idő kint szuper, bár nálunk reggel nagyon-nagyon be volt borulva! :( De itt Pesten már 7 ágra süt a napocska! :) És ettől jobb kedvem is lett!

Tigrincs!
Köszönöm, hogy átvetted tőlem! Rendes vagy! Végül mikor jöttök Tenciékhez? Megbeszéltétek már, vagy függőben maradt? Mert akkor én is úgy intézem, hogy át tudjak menni, még ha csak pár percre is! :)

Csomee!
Nagyon jól látni! Talán erősebb, talán olyan mint a tegnapi, de gonolom élőben jobban látni! Szerintem tuti Kitti-Tesó! :)
Mikor mész Apánkhoz vissza? Most ET utáni hányadik napon vagy?

Modrooka!
Remélem azért én is, hogy a megérzésem, most cserben hagy és rosszul érzem! Bízom benne, de valamiért azg gondolom, hogy nem sikerült! De azért nem adom fel addig amíg nem "kopogtatnak" a vörösök! :)

Szimba!
Remélem most már a következő hónap a TI hónapotok lesz, már tudtok kezdeni! Nagyon-nagyon Szorítok, hogy most már végre ti is kezdjetek! :)

Melánia!
Felvettelek az ismerőseim közé - ha még nem érzékelted volna! :):):)

Szép napot Mindenkinek! Még jövök! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Szép napot mindenkinek!

Albi, Modrooka
köszönöm a jó kívánságokat!
Modrooka,
a György teától fogytál úgy gondolod??

Szimbáné,
sajnálom, hogy kimarad ez a hónap, de 2 levegős jegy mit is kezdett volna egy érzelgős Halakkal :lol: :lol: :lol:
remélem azért a következő hónapban cserébe lesz min. 7-8 tüsző
Neked akkor a 3. lombik után volt méhtükrözés?
Erről még nem írtatok, mit néznek, mire lehet következtetni stb...

Csomee,
ez biztató!!!

Moncsi Apu!
Te nem is írsz Moncsi helyettt :evil:

Tigrincs,
Örülünk, ha jössz! Szerintem mindenki lemond a vörösökről a javadra :lol: :lol: :lol:

Kata,
jó lenne, ha mégis becsapna a megérzésed!!!

Julcsi,
azért remélem a nyaralást nem kell lemondanotok

Agnyes,
ne hibáztasd magad a Kaáli miatt, te nem vagy szakember és végülis a híre alapján megpróbáltad a legjobbak egyikét, nem tudhattad, hogy mik a különbségek.

Tegnap elfelejtettem:
a plébános mondta tegnap, de ezt akár a pszichológus is mondhatná, hogy nehogy azt higgyük, hogy ez büntetés, hogy nem sikerül. Lehet, hogy az Égiek valamitől meg akartak óvni, vagy tanítani és a megfelelő pillanatot várják, arra, hogy leküldhessék Hozzánk a gyermekünket.
miciona

Szimba,
csak azért kérdeztem a HSG-t, mert azt már viszonylag régen csinálták és eszembe jutott, hogy talán megismételtetik. Annak idején kötelező volt nekem megcsináltatni, függetlenül attól, hogy mi a lombik oka. De legalább nem fájt, így nincsenek rossz emlékeim erről.
Viszont - és bocsánat, ha még mindig a hysteronál tartanék - a Dévai doktor is csinál ilyesmit? Akár idegennek is vagy azoknak, akik eleve hozzá járnak? Szerintetek felhívhatnám ezügyben. Nekem ajánlottak egy orvost, de sokkal többért csinálná meg.

Miciona,
én nem vagyok a szó klasszikus értelmében vett hívő ember, nem járok templomba, satöbbi, de abban hiszek, hogy minden okkal történik, az is, hogy nekünk lombikra van szükségünk és az is, hogy a baba választ bennünket és akkor jön le, ha úgy érzi, hogy eljött a számára megfelelő idő. Jó fej a plébánosotok. Eszembe jutott, hogy mi annak idején a jegyesoktatáson beszéltünk a többi párral a plébánossal a gyerekvállalásról és majdnem főben járó bűnként kezelte az óvszerhasználatot is. Elképzelni sem akarom, hogy mit szólna a mesterséges megtermékenyítéshez. És gratulálok az esküvőhöz!

Mit jelent az, hogy olcsóbb meg drágább csomag? Itt van beleszólás abba, hogy melyiket szeretnétek választani?

Csomee, az bizony egy kisbaba ott a pocakban! Vigyázz magadra!
barátfüle

Sziasztok! Mosolygós napot mindenkinek!

Miciona,
szerintem most csak átrendeződtek a dolgok. A fogyást a Nia tornától várom. Egy alkalommal már voltam, és nagyon nagyon tetszett, de azóta meg nem jutok el rá, mert mindig közbejön valami sz@rság:-/

Csomee:-)))ez egyre erősebb:-))))

Barátfüle,
nekem tavaly Vass doki csinálta meg a hysterót a Szt. Imrében TB-re. nem kellett érte fizetnem semmit.
Gondolom, ha bejelentkezel valamelyik dokinkhoz, meg is csinálják neked ezt a műtét, ha indokoltnak látják.

modrooka

Szimbáék,
Sajnálom, hogy így alakult, de nagyon nagyon drukkolok nektek a következő hónapra!!! Jó volt veletek találkozni, ha ezt még nem mondtam volna :) Sajnálom, hogy nem együtt járunk stimura, de ez legyen a legkisebb baj, ha jövő hónapban kezdtek, akkor akkor, csak legyen sok szép tüsző, és sok ragacs a babákhoz!

Kata,
Na mi az, hogy úgy érzed nem sikerült? Tessék csak most semmit nem érezni, várd szépen ki, hogy mi történik, megjön-e vagy sem :) Melcsi sem érzett semmit, és már mekkora baba a pocakjában??? :)

Barátfüle,
Igen, van drágább és olcsóbb hormoncsomag, és eldönthetjük, hogy melyiket kérjük. Én a drágábbat kértem, na nem mintha meg lennék győződve arról, hogy ez tutibb, de úgy gondoltam, hogy ne érezze utólag úgy, hogy esetleg ez volt a baj....az ár durva, mert a drágább kb. kétszerese az olcsóbbank.

Ma már reggel kettőt kellett szúrnom, a merionalt elbénáztam, és egy kis levegőt is befújtam. Lehet ettől probléma? (hiszen nem vénána szúrtam a levegőt...)

Miciona,
Hogy én milyen figyelmetlen vagyok, nem gratuláltam még neked :( Akkor most szeretnék nagyon sok boldogságot, harmóniát, és mindenekelőtt sok babát kívánni nektek! Mi tavaly esküdtünk, és olyan jó érzés visszagondolni...

Moncsi,
Mennek neked a drukkok, kérlek Bodzikám add át neki, hogy sokat gondolunk rá! Remélem anyóspajti kényezteti... :)

Comee,
Szuper ez a két csík, jól látom h egyre erősebb? Nem tetted fel a tegnapit mellé, így kicsit nehéz az összehasonlítás...Akkor most tartasz 2 hétnél? Hogy bírod? Te fekszel egész nap?
Azon gondolkodtam, hogy mit csináljak a 3 hétben majd beülti után, mert valaki azt mondja, az a jó, ha végig fekszik az ember, van aki azt mondja, azért lehet picit aktívkodni... remélem, majd fogom érezni, hogy nekem mi lenne a jó...

Akit kihagytam, ne haragudjatok, nem tudok már mindenkit felsorolni. De drukkolok mindenkinek!!!
vjulcsi

Sziasztok.

Kata:oké,mindjárt megnézem az iwiwet! :lol: Párom is fent van.Csak ő ritkán jelentkezik be az iwiwre.
ragi++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

szimbáék:engem is izgat ez a kérdés amiről írtok.
Szóval ezt én nem értem.Amikor nincs stimús hónap akkor elvileg 1-2sejt érik be a nőknél.Vagy nem????
És ezt nem értem hogy ez miatt nem érdemes kezdeni??? Nem a hormon szuriktól indul be a sokasodás??? :shock:

csomee:hihi,én már itt örömködök.Hanyadik napon vagy??? én nagyon látom a csíkodat!!!

Ragik mennek mindenkinek akinek kell++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
melánia

Julcsi,
köszi szépen, bár most még csak aláírunk. Nem akartunk egy napon rohangálni. Viszont nagy szabit csak Forma 1 után tudunk kivenni, szóval akkor lesz a templomi.
Mivel bőr alá nyomod nem lesz semmi bajod!!!
Én is pánikoltam egyszer, de megnyugtatott a doki bnőm, hogy max. egy kis hólyag, ami eltűnik a bőr alatt.

Barátfülcsi,
mi sem vagyunk nagy templomba járók, ezt is "levelezőn" végeztük, de ez az Atya nagyon jó fej és tényleg jól érzed magad , ha vele beszélhetsz.
Szóval a csomagnál, ha minden okés nálad általában választhatsz, hogy melyik fajta hormonkészítményt kéred. Nekem nem adott választási lehetőséget, mert megmondta, hogy melyik kell. És igaza is volt. A sikertelenség már nem rajta múlott :(
miciona

Sziasztok!

Hát igen nem kellplusz edzés, estére hulla vagyok, zsibognak a lábaim. Bár fogyni nem fogyok, mert ugye apával csak este 9 után tudunk leülni vacsizni. :-) De most ez a legkissebb gondom.

agnyes merrefelé laksz kőbányán, mert én is kőbányai vagyok. Nekem a dokim a Bajcsiban a Szécsényi István! Ő is nbagyon arika.

Ja megyek, mert épp balhé van a manók között. Biztos megint valami játékon vesztek össze.

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Melánia,
a sokasodás ( :lol: ) vagy van vagy nincs.
A hormon nélkül nem érne meg csak egy max. 2 pete. Az elsődleges tüszők száma adott. Az, hogy hány tüsző kezdemény (Graf-tüsző) van egy hónapban az különböző lehet. A kor előre haladtával egyre kevesebb.
miciona

Lányok egy kérés!
Tudtok valami csodaszert hajhullásra????

Tudom a hajhullást csak a padló állíthatja meg :lol:

Eddig a magas hormonszint miatt nem hullott, most meg beindult a 2 évenkénti hajcserém. De pont most esküvő előtt :twisted:
miciona

Tigrincs! Ez nagyon kész!!!! Te nem véletlenül éreztél és kérdeztél rá... Én is dec.9.!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Igen, jó kis olaszos temperamentumú családka! :lol: :lol:

Tegnap lemaradt, hogy Moncsika mindenkit naon puszilgat!!!
Gartulál Kitti-tesó erősödő csíkjaihoz és üzeni, hogy ET14-én Ő is tesztel. Én hozzáteszem, hogy Ő is tesztel egy jó kis csíkosat!+++++++++

Többiek! Nektek is küldöm az aktuális ++++++++++++++ -at
és 2 általam ismert :D :D zugolvasónak is +++++, valamint egynek pocisimit :D, egynek pedig szerencsés kezdést :D!!!!!!!!!!!! Lukácsot pedig Esztivel együtt cupákolom Zelecske!! :wink:

Kép
bodza2005

jaj!

Ez még eszembe jutott a tegnapról, aztán már nem untatok senkit a papokkal:
Ahol lakunk ott van a Forgách Intézet nem messze. A tanár Úr oda jár a mi plébánosunkhoz.
Szóval azt mondta Ferenc atya, hogy Forgách dokinak sem okoz lelkiismereti válságot a munkája és a hit, sőt!
tehát akkor igenis használni kell az orvostudomány adta lehetőségeket!!
miciona

Miciona: már az első lombik előtt aláírandó nyilatkozathalmazban van egy papír, ami erről szól. Ott választhatsz, hogy - szükség esetén - milyen eljárás legyen a méh vizsgálatánál. Ha jól emlékszem, van egyszerű UH, hysteroscopia és MRI, de lehet, hogy van egy negyedik is. Dévisz általában a hysterot javasolja, mert UH-ból egyébként is csinálnak egy csomót (de a kisebb eltéréseket ezzel nem lehet feltérképezni), az MRI meg hiába jó és korszerű, mert beavatkozásra nem ad módot. A hysteroval be is tudnak nézni és ha találnak valamit, meg is tudják műteni. A leglényegesebb az, hogy a méh belsejét kamerán keresztül látja a Doki és a vizuális ellenőrzési mód mindenféle digitális képalkotási eljárásnál informatívabb a szakember számára. Ha jól emlékszem, a méhűr vizsgálata nem kötelező, csak ajánlott 3 sikertelen lombik után. Nálunk a 2. után volt, mert egy kisebb probléma miatt egyébként is műtétre került sor és ha már amúgy is Déviszt kértük fel az operációra, az volt a célszerű, ha a műtét előtt a méhtükrözést is megcsinálja, így negyedórányi szundikálás közepette a párom ezen is túlesett. 8)

Ne haragudj, de a plébánosotokkal nem tudok teljes mértékben egyetérteni. Ez egy tipikus szöveg, aminek se eleje, se hátulja, ürügynek viszont (jobb híján) elmegy. A lombikhoz való hozzáállása dícséretes és láthatóan nem olyan konzervagyú, mint sok társa, de ebben a kérdésben nem igazán van otthon. Én visszakérdeznék, hogy egyes emberek miért nem részesülnek ebben az "oktatásban", főleg olyanok, akik a cselekedeteik alapján (érdem szerint) semmit sem kaphatnának, maximum halálbüntetést. A mindenhatóság számomra nem azt jelenti, hogy a nekem tetsző embert megfosztom attól, amire vágyik, akadályokat állítok elé, stb., a mihasznát meg engedem élni és a legkevésbé sem "oktatom". Persze ha attól akar megóvni, ami nekik jár, akkor - ha kérhetem - inkább ne óvjon. Ha nekik sikerül, talán én is megbirkózom ezzel a feladattal. :)
Kiegészítés, mert látom, közben írtál: Forgách azt teszi, ami egy jó(!) istennek nagyon bejön: segít az embereknek. Még szép, hogy ez neki nem okoz lelkiismereti válságot. 8) A legnagyobb bajom az, hogy az egyház általában akkor akad ki valamire, amikor azt a valamit nem érti. Egyszerűbb pálcát törni valami felett, mint megpróbálni megérteni annak a valaminek a jelentőségét. Állítom, hogy a papok 90%-a nem tudná elmondani, hogyan is történik egy lombik, mégis biztos vagyok abban, hogy ezeknek nem kis része ellenzi. Ez egy agyrém... :roll:

Barátfüle: igen, minden okkal történik, de nem mindegy, hogy a válaszokat megkeressük, vagy pedig elhesegetjük a problémákat, esetleg megcímkézzük őket és akkor már nem is kell foglalkozni velük. A baba nem akkor jön, amikor akarjuk, hanem akkor, amikor a biológia úgy dönt. A háború után Berlinben állítólag kb. 40 000 gyermek született olyan "kapcsolatból", amikor is a pincében rettegő német nőt egy "felszabadító" áldott állapotba hozta annak előzetes beleegyezése nélkül. (Nagyon finoman fogalmaztam.) Lépcsőzhettek naphosszat, emelgethettek bármit, össze-vissza koncentrálhatták magukat a sikertelenség érdekében, mégis összejött a legkevésbé sem kívánt gyermek. Hadd ne kelljen arra gondolnom, hogy egy "oktatás" keretében kellett ezeknek a nőknek mindezt elszenvedniük... A másik észrevételem ezzel kapcsolatban az, hogy ha minden, jelenleg központokba járó meddő pár gyermekhez jutna, akkor sem születne egy év alatt 10 ezer gyermeknél több, miközben ugyanennyi idő alatt Magyarországon csaknem 50 ezer abortusz történik. Az arányokat elnézve itt valami nagyon nem kóser...
Sajnos a meddőségnek van két nyilvánvaló oka, ami az esetek túlnyomó többségében magyarázat az állapotra: egyrészt a spermiumok számának és minőségi mutatóinak meredek csökkenése az elmúlt évtizedek folyamán, másrészt az egyre későbbre tolódó gyermekvállalás. A maradék néhány %-ban lehet pszichés tényező, de szakember ebben is tud segíteni. Több, nagyon durva statisztikát is láttam katonaügyben. Volt olyan hely, ahol 5(!) év alatt a donornak megfelelő mutatókkal rendelkező ifjak aránya 80%-ról 15-re zuhant. Ez nagyon durva és a jövőre nézve több, mint riasztó. Szerencsére a technika fejlődésével a lehetőségeink is bővülnek, de erre nem is lenne szükség, ha a fejlődéssel együtt járó ártalmak miatt nem válnánk idővel terméketlenné. Ördögi kör a javából... :roll:

Melánia: minden ciklus elején ott vannak a petefészkekben a már aktív, hormonokra reagálni képes tüszők, illetve a kisebb tüszőkezdemények. (Egy bizonyos méret alatt nem is látható, de ami használható, az a beállításnál már egyértelműen látszik.) A kicsik idővel vagy aktívvá válnak, vagy pedig felszívódnak, de spontán ciklusban végzett stimunál csak azok játszanak, amelyek a 2. napon már aktívak. (A kisebbek is beindulhatnak, de a lemaradást sosem fogják behozni, így azokból érett petesejt nem lesz kinyerhető.)
A lényeg: ha csak 1-2 aktív van, de van még 8 kicsi, akkor nem érdemes elkezdeni. Ilyenkor Dévisz mindig azt nézi meg, hogy hány olyan van, ami várhatóan beindul.

Bodza: én januári vagyok. Akkor engem most a varjú hozott?!? :roll:
szimba

Melánia!
Láttam, hogy visszajelöltél! Meg is sértődtem volna, ha azt jelölöd vissza, hogy nem ismersz! :):)

Julcsi!
Igazad van! Nem vagyok negatív Jelentem! :) Bízom benne, mindaddig amíg meg nem jön! De most nem fog! :) A cicim az már nagyon fáj! A melltartóimat kinőttem! Nem volt túl nagy, de most.....

Kép

KépKép
ercsikati

Szimba,
nem a hóbagoly :lol: :lol: :lol:
a kéményen át, mert fekete lett a hajad

tudom mi a véleményed az egyházról, de pont azért írtam, mert nekem az ő hozzáállása nagyon kellemes csalódás volt.
miciona

Csomee!
Szerintem tuti ott a baba! Hát igen! Neked is szerencsét hoztam! Remélem Cilinek is! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Miciona,
nekem a pajzsmirigy alulműködése miatt hullik elég rendesen a hajam. Kipróbáltam már elég sok mindent. Nekem a Biovanne kapszula segít a legjobban - attól már rosszul sem vagyok, mert nincs benne cink.

modrooka

Miciona!
Nekem is hullik a hajam, és gyorsan be is zsírosodik! 2 naponta mosom. Úgy vettem észre azóta amióta stimuk vannak! :( De nem érdekel! A végeredmény a fontos! Majd nézek valami klassz parókát! :) Ahová mehetünk együtt is! :):)

Kép

KépKép
ercsikati

Kata,
igen ismerős a szitu, de stimu alatt nem hullott.
egy jó paróka tudod milyen drága :))

Modrooka,
megnézem, köszi

Szimba,
a vízöntők a nagy forradálmárok jegye és a szabság eszméje ,a liberalizmus is oda tartozik, szóval beléd van kódolva az egyház elleni bizalmatlanság. :lol:
miciona

Egyetértek Szimbával, mindent meg lehet magyarázni, de egy egyházi ember még mindig inkább gondolja ezt, mint hogy bűnös dolognak titulálja, ilyen szempontból tényleg pozitív.

Én azt gondolom, hogy ez a meddőség, vagy csökkent nemzőképesség egyszerűen iszonyatos pech. Ilyen szempontból is vannak (mint minden szempontból) szerencsések és kevésbé szerencsések, mi az utóbbiak közé tartozunk. Nem gondolom, hogy ez direkt azért történt így, hogy tanuljunk belőle ( nálunk egyértelmű, h miért van, és hogy annak a betegségnek, ami okozza, pszichés eredete van, tehát nem determinált volt, hogy így lesz, csak egyszerűen kialakult), viszont, ha már így történt, valóban sokat lehet tanulni belőle. Én pl. sokkal türelmesebb lettem, már nem gondolom azt, hogy nekem minden csak úgy jár, és hogy minden simán megy. És nem biztos, hogy végül rossz hatással lesz az életemre ez az 'okítás', még ha nem is direkt okítás céllel történt mindez.

na ezt most jól megmondtam :)

A hajam nekem is hullik, most úgy oldom meg, hogy végre bejelentkeztem a fodrászhoz péntekre, és hagyom magam megnyírni :) A melírt még megkérdem Apánktól péntek reggel...
vjulcsi

Sziasztok!

Most beszéltem Moncsival puszil mindenkit, már nagyjából kiheverte a beülti okozta fájdalmakat! Folyamatosan pihizik! :D
MoncsiApu azért nem ír, mert éppen lakást felújít és még nem nagyon van miről. Mondtam neki, hogy mindenki nagyon drukkol!

Csomee: ez a csík látványosan erősödik! Tesó a pocakban! :D

Julcsi: szuperul döntöttetek!Mi ez a telefon 5 nap??? Lemaradtam :cry:

Kata: ott vannak az ikrek, azt a sok szerencsét, amit hoztál most már visszakapod és kész!!!!!!!!

Miciona: nagy gratula! De gondolom ez szűkkörű lesz, aztán majd a templomi után mulattok, ugye? Nálunk sem együtt volt és így volt jó!:)

üdv az újaknak!!!! már olyan jó sokan vagyunk, bár néha elvesztem a fonalat, hogy hol is tartunk, tök jó lenne valami táblicsku.....

Kép
rencsi79

Kata,
Azt már akartam mondani, hogy nekem is nagyon fájt a cicim a múlt hónapban, de mensi előtt 2-3 nappal már kezdett ez mérséklődni. Szóval, ha neked egyre jobban fáj, az igenis jó jel szerintem!

Rencsi,
És te hogy vagy? Nem tértek vissza a rosszullétek?
vjulcsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: